Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το πάλεψαν οι Γυναίκες!!

H Εθνική Γυναικών παρότι κάλυψε απέναντι στην Κροατία διαφορά 15 πόντων με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (42-29), τελικά δέχτηκε το καλάθι της ήττας στα -2'' (63-65).
Το πάλεψαν οι Γυναίκες
Η Κροατία μπήκε... φουριόζα από την ταπεινωτική ήττα που γνώρισε από τη Γαλλία (86-40) στο πρώτο παιχνίδι και ξάφνιασε την Ελλάδα. Η ελληνική ψυχή όμως φάνηκε, η ομάδα γύρισε το παιχνίδι αλλά ένα καλάθι της Μαντίρ 2'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης δεν της επέτρεψε να χαμογελάσει.
Αν η ομάδα μας μπήκε άσχημα στο παιχνίδι της πρεμιέρας σήμερα δεν εμφανίστηκε καθόλου στα παρκέ τα πρώτα λεπτά. Η Ελλάδα ήταν κακή σε άμυνα και επίθεση... με την Κροατία έχοντας οδηγό τη Λέλας (8π.) να τρέχει ένα σερί 12-0. Η πρώτη σκόρερ μας στο παιχνίδι με τη Λετονία Τούλα Καλέντζου έβαλε stop στο σερί της καθώς πέτυχε το πρώτο καλάθι για την ομάδα μας, ενώ η ίδια στο τέλος της περιόδου με τρίποντο κατάφερε να μειώσει στους 8 (24-16).
Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες με το σκορ να μην αλλάζει για τρία λεπτά (30-21, 12')... με την Καλτσίδου από τη γωνία να ευστοχεί σε τρίποντο- ανάσα. Η διαφορά κατάφερε να πέσει για πρώτη φορά στους πέντε με τρία λεπτά να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου, τα πολλά λάθη όμως και η αστοχία επέτρεψαν στην Κροατία να πάει στα αποδυτήρια έχοντας μία διαφορά ασφαλείας (42-29).
Τα κορίτσια μπήκαν πιο αποφασισμένα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα έτρεξε ένα σερί 10-0 (44-39), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αντίστοιχο κορμί δεν υπήρχε για να σταματήσει την Ιβάνκοβιτς κάτω από το καλάθι με αποτέλεσμα η Κροατία να αποκτήσει και πάλι μία διψήφια διαφορά. Η ομάδα μας φάνηκε να έχει κολλήσει ξανά. Οι επιθέσεις της δεν της έβγαιναν αρκετά λάθη με την περίοδο να κλείνει με ένα… δώρο της Σπανού που έστειλε την Κροατία σε νεκρό χρόνο στη γραμμή των βολών (53-43).
Στην τέταρτη περίοδο δύο τρίποντα από τη Σπυριδοπούλου έριξαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους τέσσερις, ενώ στη συνέχεια με νέο τρίποντο της ίδις στους τρεις (55-52)! Κάπου εκεί ήταν φάνηκε να έχει ξυπνήσει και η Εβίνα Μάλτση, με ένα δύσκολο τρίποντο γύρισε το παιχνίδι κι έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (55-56). Η Σπυριδοπούλου χρεώθηκε με πέντε φάουλ και έκατσε στον πάγκο … και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ! Η Καλτσίδου ισοφάρισε με 2/2 βολές με 12’’ να απομένουν αλλά στο τέλος η Μαντίρ σημείωσε το τελικό 65-63.
Τρίτο παιχνίδι για τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα τη Δευτέρα (20/06, 9.30μ.μ.) με το φαβορί του ομίλου Γαλλία
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 42-29, 53-43, 65-63
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: