Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Είναι πολλά τα λεφτά για τον Βιεϊρίνια

Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης
Την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος Θόδωρος όρισε τιμή πώλησης για τον Βιεϊρίνια. Μίλησε για 12-13 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ρήτρα πώλησης, η οποία αναφέρεται στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή βρίσκεται στα 15.
Λίγο αργότερα διευκρινίστηκε ότι ο πρόεδρος δεν μιλούσε για την ξένη αγορά, αλλά για την εγχώρια. Μάλιστα, όσοι έσπευσαν να συμπληρώσουν και να ερμηνεύσουν πολλά από όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, είπαν ότι ο άνθρωπος έθεσε όριο τα 12-13 εκατομμύρια, με σκοπό να αποκλείσει το ενδεχόμενο της παραχώρησης σε ελληνική ομάδα. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δεν θα μπορούσε να εννοεί κανέναν άλλον εκτός από τον Ολυμπιακό.
Αν ο Ολυμπιακός επιθυμεί (όπως άλλωστε συμβαίνει…) τον Βιεϊρίνια, θα πρέπει να ξηλωθεί χοντρά. Ωστόσο στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση η πρόταση για τον Βιεϊρίνια να φτάσει έστω και σε απόσταση μερικών εκατομμυρίων. Κι αυτό αποδεικνύεται από την πρόταση που αποκαλύφτηκε προχθές και κυμαίνεται στο 1/3 της απαίτησης του ΠΑΟΚ.
Ο καημός του ΠΑΟΚ να μην καταλήξει ποδοσφαιριστής του στον Ολυμπιακό είναι μια παλιά ιστορία που δεν δικαιώνει τους Θεσσαλονικείς, αλλά αντιθέτως ευνοεί τους Πειραιώτες. Εχουν πείσει ένα σωρό ΠΑΟΚτζήδες να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα. Προφανώς ο σοβαρότερος λόγος ήταν τα χρήματα.
Λένε λοιπόν ότι δεν τον παραχωρούν σε ελληνική ομάδα και για να είμαστε ακριβείς, εννοούν ότι δεν θέλουν να ενισχύσουν μια ομάδα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού με τον ΠΑΟΚ. Το κατά πόσο ο Ολυμπιακός είναι στο ίδιο επίπεδο με τον ΠΑΟΚ είναι μια άλλη υπόθεση. Και για να μη μακρηγορούμε για το ποιος την… έχει μεγαλύτερη, καλό θα είναι να ρίξουμε μια ματιά στο πρωτάθλημα που πέρασε.
Τα 12-13 εκατομμύρια που ανέφερε ο πρόεδρος Θόδωρος για να αποθαρρύνει τον Ολυμπιακό κόλλησαν σε μια ερυθρόλευκη πρόταση, που όπως αποκαλύφτηκε δεν πλησίασε ούτε τα μισά.
Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε εν μέσω ενός παζαριού στο οποίο δεν υπάρχει σημείο επαφής.
Θα πρέπει, όμως, να σας μεταφέρω ότι υπάρχει μια απορία έως και μια έκπληξη. Δεν είχαμε πάρει στα σοβαρά τα 15 εκατομμύρια της ρήτρας παραχώρησης, αλλά ούτε και τώρα θα χάψουμε τα 12-13 της νέας επίσημης κοστολόγησης του Βιεϊρίνια για την μετακόμισή του στον Πειραιά.
Οι ατζέντηδες, που γνωρίζουν ποιες είναι οι τιμές για περιπτώσεις σαν του Βιεϊρίνια, απέκλεισαν μεν αλλά με μια δεύτερη σκέψη μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν την πρόταση του Ολυμπιακού εφόσον κυμαίνεται στα 3-4 εκατομμύρια.
Εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην πραγματική τιμή (γι' αυτή την περίοδο τουλάχιστον…) του Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ είναι υπερβολικός. Ακόμη και η ευρωπαϊκή αγορά, λένε οι «ειδικοί», για παίκτες σαν τον Βιεϊρίνια, δεν αντέχει μεγάλα ποσά. Οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Ακόμη και τα μεγάλα κλαμπ έχουν αποσυρθεί από το γλέντι των δεκάδων εκατομμυρίων. Οι κινήσεις τους είναι μετρημένες.
Ο ΠΑΟΚ με τα 12-13 εντός Ελλάδας και 8-10 για την αγορά του εξωτερικού αναζητά τον νέο Παναθηναϊκό που θα δώσει ένα τρένο ευρώ για να αποκτήσει τον «μικρό μάγο».
Αν αυτά τα ποσά αποτελούν αφετηρία διαπραγμάτευσης, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να πουλήσει τον Βιεϊρίνια στην καλύτερη δυνατή τιμή (γι' αυτή την περίοδο), θα πρέπει μάλλον να τα επανεξετάσει. Εκτός κι αν υπάρχει υποψήφιο… θύμα και δεν το γνωρίζουμε, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ζήσουμε και πάλι εκείνες τις ενδοξες μέρες, όταν ο Βγενόπουλος ξόδευε εκατομμύρια για τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μελλίση.
Καλοφάγωτα.  sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: