Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ζήτω το πλανο Β΄!!

O Σταύρος Κόλκας αρθρογραφεί για την μείωση του μπάτζετ του ΠΑΟΚ και το κατά πόσο μπορεί να φανεί ανταγωνιστικός…
Ζήτω το πλανο Β΄
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έδειξε σίγουρος πως και με μικρότερο μπάτζετ μπορεί να διατηρήσει ο ΠΑΟΚ την ανταγωνιστικότητά του. Λογικό, αν οι επιλογές που θα γίνουν είναι οι σωστές.
Στο ποδόσφαιρο, το μπάτζετ δε παίζει σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ αρκεί όμως να υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα στοιχεία.
Πρώτον, να δέσει ο προπονητής και να καταφέρει να ζητήσει από τους παίκτες του ένα αγωνιστικό πλάνο που μπορούνε να το φέρουν εις πέρας.
Δεύτερον, να γίνουν επιλογές ακριβείας και όχι τύπου Φιλομένο – Σαβίνι – Κριστιάνο κτλ, δηλαδή παικτών που κόστισαν πολύ σεβαστά ποσά αλλά δεν προσέφεραν τίποτα για διαφορετικούς λόγους.
Πέρα από αυτά τα δύο, θα πρέπει να συμβούν και άλλα διάφορα. Να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας, να γίνει έξυπνη διαχείριση του ρόστερ και βέβαια η τύχη η οποία σε μεγάλο βαθμό έρχεται μέσα από τη θετική αύρα του κοινού.
Σοβαρή παράμετρος είναι και ο χλοοτάπητας, γιατί θεωρώ πως πολλές από τις γκέλες που κάναμε οφείλονται και σε αυτό το στοιχείο. Και αναφέρομαι στα εντός έδρας παιχνίδια.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο διοικητικά πλάνα και αυτό νομίζω το έχετε καταλάβει όλοι.
Το πρώτο, πουλάει ο ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια ή Σαλπιγγίδη στο εξωτερικό, καλύπτει το άνοιγμα, φρεσκάρει την ομάδα με νέες μεταγραφές και προχωράει.
Το δεύτερο, δε πουλάει κανέναν, μειώνει τα συμβόλαια όσων μπορεί, διώχνει όσους μπορεί, παίρνει έναν σέντερ φορ και συνεχίσει. Αυτό το σενάριο είναι και το πλέον πιθανό, γιατί απλούστατα οι προτάσεις για πώληση – που είναι προφορικές – είναι σχεδόν κωμικές.
Εγώ ποντάρω στο δεύτερο σενάριο το οποίο πρέπει να έχει και τις εξής παραμέτρους. Μεγαλύτερη κατανόηση στα αποδυτήρια της ομάδας γιατί θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και βέβαια, μεγαλύτερη στήριξη του κοινού και δικιά μας.
Μπορεί ο ΠΑΟΚ μέσα από αυτή τη διαδικασία να παρουσιαστεί καλύτερος; Ιδού το ερώτημα.
Με λίγη τύχη ναι. Και το εξηγώ.
Η παρουσία Μπόλονι θα φέρει – ελπίζουμε – μία μεγαλύτερη σταθερότητα στη λειτουργία της ομάδας.
Ο Ρουμάνος, καλείται να αντικαταστήσει τον αόρατο περυσινό Μουσλίμοβιτς με έναν καλό σέντερ φορ.
Ο Σαλπιγγίδης αναμένεται να παρουσιαστεί καλύτερος από πέρυσι λόγω των διακοπών που χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο.
Οι απώλειες – ακόμη και αυτή του Τσιρίλου αν υπάρξει – μπορούν να καλυφθούν εκ των έσω αρκεί να μην υπάρξουν μαζικοί τραυματισμοί.
Αυτά είναι τα κουκιά, είναι μετρημένα και ολόκληρο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δουλέψει πάνω στη μείωση του μπάτζετ του χωρίς να υπάρχει σοβαρό αγωνιστικό κόστος.
Τα περιθώρια υπάρχουν, όμως η ισορροπία σε μια τέτοια διαδικασία είναι πολύ δύσκολη. Θέλει λεπτούς χειρισμούς, καλό τάιμινγκ και πολλά άλλα.
Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά εννέα μέρες πριν από την πρώτη της ομάδας τα περιθώρια να συμβεί κάτι το συγκλονιστικό μάλλον παραείναι αισιόδοξο.
ΥΓ Η αλήθεια – των ρεπόρτερ – είναι πως στις ιδιωτικές μας συνομιλίες αντιμετωπίζουμε μία πολύ αγχωμένη πτυχή της καθημερινότητας των παραγόντων του ΠΑΟΚ, κόντρα στη ψυχραιμία που επέδειξε ο Θοδωρή; Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου. Τα νούμερα για τις προτάσεις πχ που ακούμε για τον Βιεϊρίνια, όχι δεν πλησιάζουν τα 12 με 13εκατ. ευρώ που ξεστόμισε ο πρόεδρος, αλλά πέφτουν πολύ πιο χαμηλά. Άρα, καλύτερα να μείνει εδώ ο Βιεϊρίνια, να γουστάρουμε κι άλλο τα μούτρα του και να μη κάνουμε τσάμπα κουβέντα. Ας μείνει εδώ το ΠΑΟΚτσάκι και ας προχωρήσουμε το πλάνο β΄.
ΥΓ Ο Κουτσιανικούλης είπε κάτι πολύ έξυπνο στην συνέντευξη που έδωσε στην ΕΞΕΔΡΑ. «Δεν θέλω να πάω δανεικός σε ομάδες που παίζουν διαφορετικά από τον ΠΑΟΚ, έχουν ανοιχτό γήπεδο και χώρους. Όταν επιστρέψω θα έχω χάσει έναν χρόνο, αφού θα κληθεί να ξαναπροσαρμοστώ στα δεδομένα του ΠΑΟΚ» είπε και αυτή είναι η αλήθεια. Ας ποντάρουμε σε αυτόν, με γνώμονα πως κατανοεί πλέον και ο ίδιος πως τα περιθώρια έχουν στενέψει για τα καλά.
ΥΓ Διαβάζω δεξιά κι αριστερά ξεφωνητά για τον Ρομπέρ. Και ρωτώ εγώ. Τον έχετε δει τον παίκτη; Και ο Χουλκ της Πόρτο, αποκτήθηκε από β΄Ιαπωνίας αν δεν κάνω λάθος.
ΠΗΓΗ: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: