Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σε έκτακτη ανάγκη!!

Οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ζητούν φέτος το καλοκαίρι από τους προπονητές τους να πάρουν πάνω τους τα μεταγραφικά. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Σε έκτακτη ανάγκη
Αποφασίζοντας κατά το δοκούν πώς θα διαθέσουν τα χρήματα που οι δύο ομάδες θα βάλουν στο ταμείο τους από τις πωλήσεις κάποιων αστεριών τους. Στον ΠΑΟ ήθελαν για τεχνικό διευθυντή τον Ζήση Βρύζα αρχικά και κατέληξαν στην αναβάθμιση του Γιάννη Σαμαρά, όμως, επί της ουσίας, φέτος όλα περνάνε από τα χέρια του κόουτς Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Στην ΑΕΚ ο τεχνικός διευθυντής Αρνε Γκρέταρσον ακούει στωικά τον Χιμένεθ: ο πρόεδρος κ. Σταύρος Αδαμίδης στον προπονητή έχει αναθέσει τα πάντα. Οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι κυρίως δανεικοί από ομάδες της Ισπανίας - κυρίως από τη Σεβίλλη που ο Χιμένεθ γνωρίζει. Δανεικούς ψάχνει κι ο Φερέιρα: το δικό του Ελντοράντο είναι η Πόρτο.
Θεωρητικά η επιλογή να χριστούν ο Φερέιρα και ο Χιμένεθ χειριστές της έκτακτης ανάγκης που ζουν (με διαφορετικό τρόπο) οι δύο ΠΑΕ έχει λογική. Και οι δυο ξέρουν κάποιες αγορές και γνωρίζουν τις αγωνιστικές ανάγκες των ομάδων όσο και τα προβληματικά οικονομικά τους. Ο Χιμένεθ ξέρει πλέον και το ελληνικό πρωτάθλημα: αν πιστεύει ότι οι αναπληρωματικοί της Σεβίλλης (παίκτες όπως ο Κάλα κι ο Ακόστα π.χ. ) θα τον βοηθήσουν να φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα καλώς να τους φέρει.
Ο Φερέιρα από την άλλη γνωρίζει προσωπικά τους παίκτες που προσπαθεί να φέρει στον ΠΑΟ: με μερικούς έχει ήδη δουλέψει στην Πόρτο. Η ερώτηση δεν είναι αν οι προπονητές γνωρίζουν το παζάρι, αλλά αν οι διοικήσεις της ΑΕΚ και του ΠΑΟ άλλαξαν αντιλήψεις και θα τους στηρίξουν στα δύσκολα.
Η ΑΕΚ τα τρία τελευταία χρόνια αλλάζει διαρκώς προπονητές. Το 2008 ήταν μόλις δεύτερη κι άλλαξε τον Φερέρ με τον Κωστένογλου! Πέρυσι ο Αδαμίδης διαβεβαίωνε τον Μπάγεβιτς ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό: ο Μπάγεβιτς έφυγε πριν από τα Χριστούγεννα! Ο δε ΠΑΟ θα άλλαζε τον Φερέιρα αν η ομάδα του δεν έβγαινε πρώτη στα playoff: θα το έκανε για να εκτονώσει την αγανάκτηση των οπαδών του.
Καλό είναι να προβιβάζεις τους προπονητές σε απόλυτα αφεντικά καλοκαιριάτικα, αρκεί να ξέρεις να τους στηρίξεις όταν θα έρθουν τα πρώτα κρύα. Το δύσκολο είναι αυτό – το καλοκαίρι όλα μοιάζουν εύκολα…
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: