Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Στο ρετιρέ η Άρσεναλ, σοκ στο 86’ για Τσέλσι!

Την αναβολή του αγώνα της Μπλάκπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύθηκε απόψε η Άρσεναλ που πήρε τους τρεις βαθμούς στο ματς με την Φούλαμ και ανέβηκε στην κορυφή.
Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-1 στο «Εμιρέιτς» και ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής αφού στα υπόλοιπα παιχνίδια υπήρξαν απώλειες για τους πρωτοπόρους. Ο Σαμίρ Νασρί ήταν εκείνος που οδήγησε την ομάδα του στην νίκη σκοράροντας στο 14’ και στο 76’ ενώ οι «κότατζερς» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ντιομανσί Καμαρά.

Αντιθέτως, η Τσέλσι δεν δείχνει πως μπορεί εύκολα να συνέλθει από την αγωνιστική πτώση των τελευταίων εβδομάδων. Οι «μπλε» άφησαν ακόμα δύο βαθμούς στο ματς με την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το οποίο έληξε ισόπαλο με 1-1. Το σκορ άνοιξε στο 42’ με πέναλτι του Ντρογκμπά αλλά στο 86’ Κέιχιλ και Μπέκφορντ έπαιξαν «βόλεϊ» μέσα στην περιοχή του Τσεχ και ο πρώην επιθετικός της Λιντς χάρισε τον έναν βαθμό στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες.

Καλύτερα τα κατάφερε η Μάντσεστερ Σίτι που μείωσε την διαφορά της από την Τσέλσι στον πόντο, με την αποψινή νίκη της στα Ίστλαντς. Οι «πολίτες» προηγήθηκαν της Μπόλτον στο 4’ με τον Τέβες, στην συνέχεια είχαν δοκάρια με τους Μπαλοτέλι και Νταβίντ Σίλβα και στο τέλος αγχώθηκαν με την αποβολή του Κολάροφ στο 77’ αλλά κράτησαν το υπέρ τους 1-0 και βρίσκονται πάντα εντός στόχων στην «Πρέμιερ Λιγκ».

Το ίδιο ισχύει και για την Τότεναμ, όμως εκείνη δεν πήρε το «τρίποντο» το Σάββατο μέσα στο «Σεντ Άντριους» παρότι έφτασε κοντά. Το ματς έληξε ισόπαλο με 1-1 αφού στο 81’ ο Γκάρντνερ απάντησε στο γκολ του Μπασόνγκ από το 19’ και η Μπέρμιγχαμ απέφυγε την εντός έδρας ήττα από τα «σπιρούνια». Γουίγκαν και Στόουκ αναδείχτηκαν επίσης ισόπαλες με 2-2 στο «DW» ενώ η Μπλάκμπερν νίκησε πολύ εύκολα την Γουλβς με 3-0 μέσα στο «Ίγουντ Παρκ».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Σάββατο 04/12

Άρσεναλ-Φούλαμ 2-1
14’, 76’ Νασρί/ 30’ Καμαρά

Γουίγκαν-Στόουκ 2-2
30’ αυτ. Κόλινς, 40’ Κλέβερλι/ 18’ Χαθ, 31’ Εθέρινγκτον

Μάντσεστερ Σίτι-Μπόλτον 1-0
4’ Τέβεζ
* Στο 79’ αποβλήθηκε ο Κολάροφ της Μάντσεστερ Σίτι

Μπέρμιγχαμ-Τότεναμ 1-1
81’ Γκάρντνερ/ 19’ Μπασόνγκ

Μπλάκμπερν-Γουλβς 3-0
29’ Νταν, 43’ Έμερτον, 55’ Νέλσεν

Τσέλσι-Έβερτον 1-1
42’ πεν. Ντρογκμπά/ 86’ Μπέκφορντ

Κυριακή 05/12

15:30 Γουέστ Μπρόμιτς-Νιούκαστλ
18:00 Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ

Δευτέρα 06/12

22:00 Λίβερπουλ-Άστον Βίλα

Αναβλήθηκε: Μπλάκπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Αυτοκτόνησε» η Ρόμα

Την ευκαιρία να μείνει μόνη στην τρίτη θέση έχασε η Ρόμα, καθώς αν και προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Κιέβο, εντέλει ισοφαρίστηκε στο τελικό 2-2.
Ο Σιμπλίσιο με δύο γκολ στο 26' και στο 44' φάνηκε να "καθαρίζει" τη νίκη για τους Ρωμαίους, οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό.

Ο Μοσκαρντέλι μείωσε αρχικά στο 61', για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Γκρανότσε στο 83'.

Μάλιστα, η Ρόμα τελείωσε τον αγώνα και με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 86' αποβλήθηκε ο Ντε Ρόσι .

Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι "τζιαλορόσι" ισοβαθμούν με Παλέρμο και Ίντερ στην θέση και στους 23 βαθμούς.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Serie A:

Παρασκευή 03/12

Λάτσιο-Ίντερ 3-1
26’Μπιάβα, 52’ Ζάρατε, 89’ Ερνάνες/ 74’ Πάντεφ

Σάββατο 04/12

Κιέβο-Ρόμα 2-2
61' Μοσκαρντέλι, 83' Γκρανότσε/26', 44' Σιμπλίσιο

21.45 Μίλαν-Μπρέσια

Κυριακή 05/12

16:00 Λέτσε-Τζένοα
16:00 Πάρμα-Ουντινέζε
16:00 Σαμπντόρια-Μπάρι
16:00 Τσεζένα-Μπολόνια
16:00 Φιορεντίνα-Κάλιαρι
16:00 Κατάνια-Γιουβέντους

Δευτέρα 06/12

21:45 Νάπολι-Παλέρμο

Γαλλικά κλειδιά

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε και για αυτήν την αγωνιστική ο Παναθηναϊκός που έφτασε σε ένα ακόμα «τρίποντο» μέσα στην έδρα του. Οι πρωταθλητές επικράτησαν με 2-0 του Πανσερραϊκού που ήταν φανερά καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά καθόλου αποτελεσματικός στις φάσεις που δημιούργησε. Σκόραρε ξανά ο Σισέ, ο Μπουμσόνγκ το άλλο γκολ, καλά δείγματα στην επανάληψη από Σεϊταρίδη, Χριστοδουλόπουλο (2 ασίστ).

Ξεκίνημα με ευτράπελα και γκολ

Το απογευματινό ματς στο ΟΑΚΑ δεν ξεκίνησε καθόλου ομαλά αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο, ο διαιτητής Μάνταλος αναγκάστηκε να διακόψει το ματς για περίπου ένα τέταρτο. Αιτία στάθηκε η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την ρίψη χημικών από πλευράς αστυνομίας, σε μια ομάδα νεαρών που βρισκόταν έξω από το γήπεδο.

Αυτό είχε και την επίπτωση του στο ίδιο το παιχνίδι που άργησε να βρει ρυθμό και όταν επιτέλους βρήκε ο πρωταγωνιστής του δεν ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν γρήγορα με τον Μπουμσόνγκ (γυριστή κεφαλιά σε φάουλ του Χριστοδουλόπουλου από αριστερά στο 16’) αλλά δεν κατάφεραν να «χτίσουν» πάνω σε αυτό το γκολ.

Κακή εικόνα από τον Παναθηναϊκό και ευκαιρίες των Σερραίων

Αντιθέτως, μετά το 20λεπτο ο Πανσερραϊκός άρχισε να ξεδιπλώνεται πολύ καλά πάνω στο γήπεδο και να εκμεταλλεύεται την κακή ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων. Συν τοις άλλοις, οι τρεις «νέοι» που εμπιστεύθηκε ο Φερέιρα (Γκοβού, Νίνης, Σεϊταρίδης) έδειχναν ένα και δύο «κλικ» κάτω από τα φυσιολογικά στάνταρ τους. Ειδικά ο Σεϊταρίδης αν και ξεκίνησε με 1-2 καλές κούρσες ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Γεωργιάδη που μαζί με τον Σουμπίνιο ήταν οι κινητήριοι μοχλοί για την ομάδα του Κοκότοβιτς.

Η υπεροχή του Πανσερραϊκού μετουσιώθηκε σε φάσεις, όχι όμως και σε γκολ. Οι Σερραίοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Γεωργιάδη στο 24’, τον Νταλέ στο 31’ και τον Σουμπίνιο στο 34’ και στον 38’. Επιπλέον, ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι σε χέρι του Πλεσί στο 39’ αλλά ο διαιτητής δεν τους έκανε το χατήρι…

Σωστή αλλαγή με Σιμάο

Ο Φερέιρα είδε την ανισορροπία στο παιχνίδι του «τριφυλλιού», αντικατέστησε τον Πλεσί με τον Σιμάο με την έναρξη της επανάληψης και η κίνηση του αποδείχτηκε ολόσωστη. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τους χώρους να κάνουν ότι έκαναν στο πρώτο μέρος. Σταδιακά, βελτιώθηκε και η επιθετική εικόνα των «πράσινων», καθώς Νίνης, Χριστοδουλόπουλος και Σεϊταρίδης ήταν καλύτεροι σε αυτό το διάστημα και ο Γκοβού που δεν έδειξε κάτι για ακόμα μια φορά, τραβήχτηκε στον πάγκο για να μπει στο 58’ο πιο δραστήριος Μαρίνος.

Ο Σισέ έγινε για πρώτη φορά αισθητός με ένα μακρινό σουτ στο 49’ αλλά ακόμα καλύτερη φάση δημιουργήθηκε στο 56’ όταν η κούρσα και πάσα του Σεϊταρίδη βρήκε ανταπόκριση στην κίνηση του Νίνη στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Παπάζογλου πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ του 20χρονου και να γλιτώσει την εστία της ομάδας του. Μια αντίδραση του Πνασερραϊκού ήρθε στο 66’ με τον Γεωργιάδη αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος έφτασε μια ανάσα από το γκολ, ύστερα από νέα ενέργεια του Σεϊταρίδη από τα δεξιά.

Εύκολα, απλά και ωραία το 2-0...

Το 2-0 έμοιαζε με θέμα χρόνου και εντέλει υλοποιήθηκε στο 69’. Οι «πράσινοι» άλλαξαν ωραία την μπάλα από αριστερά και όταν εκείνη έφτασε στα πόδια του Χριστοδουλόπουλου, εκείνος ελίχθηκε υπέροχα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σισέ που δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ράντμαν.

Πάντως, ο Πανσερραϊκός δεν τα παράτησε και συνέχισε να ψάχνει ένα γκολ το οποίο βάσει απόδοσης και ευκαιριών, δικαιούταν. Οι Σερραίοι είχαν και προς το τέλος κάποιες φάσεις με τους Λεοζίνιο και Αμπουμπακάρι αν και έδειχναν συνειδητοποιημένοι πως είχαν πετάξει την ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναίκός κράτησε σχετικά εύκολα το «τρίποντο» και παράλληλα ο Φερέιρα μπόρεσε να δώσει χρόνο σε παίκτες όπως ο Γκοβού, ο Νίνης, ο Σεϊταρίδης αλλά και ο Σιμάο, από τους οποίους θα είναι σε θέση να ζητήσει περισσότερα όταν βρουν τον ρυθμό τους.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σεϊταρίδης. Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (46’ Σιμάο), Νίνης, Γκοβού (58’ Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος (80’ Μαυρίας), Σισέ.

Πανσερραϊκός: Ράντμαν, Άμο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (80’ Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβένε, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Λεοζίνιο (81’ Ανάκογλου), Άλβαρεζ (73’ Γαλανόπουλος), Αμπουμπακάρι.

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 44-87

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε το ρόπαλο του Ηρακλή. Είχε το δικό του και... χτυπώντας ανελέητα το "Γηραιό" έφτασε χωρίς πολύ κόπο στο 87-44 και στην έβδομη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια.


Έτσι κρίθηκε:
Το 20-25 του πρώτου δεκάλεπτου μάλλον... θορύβησε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είδε μεν τους παίκτες του να αποδίδουν καλό μπάσκετ στην επίθεση, αλλά ταυτόχρονα να το έχουν ρίξει στο... σορολόπ στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχθούν περισσότερους του αναμενομένου πόντους. Η συνέχεια απέδειξε ότι ο Σέρβος ξέρει τον τρόπο να ανακαλύπτει συνεχώς έξτρα κίνητρα για να δελεάζει όσους διαχειρίζεται. Ο "Γηραιός" σημείωσε μόλις τρεις πόντους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και μετά το 23-47 το παιχνίδι απέκτησε αναπόφευκτα διαδικαστικό χαρακτήρα. Ήταν τέτοια η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων που ο Ντάρκο Ρούσο, από τον πάγκο των γηπεδούχων, δεν μπορούσε να πράξει πολλά. Η εικόνα του Ηρακλή βελτιώθηκε λίγο στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός κυνήγησε κάθε φάση και ανώτερο σε όλη τη διάρκεια αύξανε διαρκώς την υπέρ του διαφορά.

Το αστέρι:
Ο Ρομέιν Σάτο ψάχνει και ψάχνεται ακόμη στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα σε άλλα παιχνίδια να είναι σούπερ και σε άλλα απλώς χρήσιμος. Του ταιριάζουν πάντως ματς με γρήγορο τέμπο και υψηλό σκορ, όπως αυτό του Σαββάτου στο Ιβανώφειο, στο οποίο πέτυχε 20 πόντους αστοχώντας σε μόλις τρία σουτ.

Απογοήτευση:
Αλλιώς είχαμε συνηθίσει τον Ηρακλή όταν πρωταγωνιστούσε στην Α1 και η εφετινή εικόνα του... ξενίζει. Όχι πως απέναντι στον πρωταθλητή υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις, ωστόσο οι 44 πόντοι αποτυπώνουν εικόνα ομάδας που δεν πιστεύει στον εαυτό της.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 23-47, 37-66, 44-87

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Με στόχο την έκπληξη στο ΟΑΚΑ ο Πανσερραϊκός

Η επιθυμία των παικτών του Πανσερραϊκού για μία ακόμα επιτυχία και ένα θετικό αποτέλεσμα, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι δεδομένη. Ωστόσο κανένας στο στρατόπεδο των Σερραίων δεν παραβλέπει το γεγονός ότι η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με τους "πράσινους" θα είναι μία από τις δυσκολότερές τους στο πρωτάθλημα.


Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ολοκλήρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (03/12) την προετοιμασία των παικτών, με τους τιμωρημένους Κάστρο και Παντελιάδη να μένουν εκτός αποστολής. Στην Αθήνα δεν θα ταξιδέψουν και οι τραυματίες Ντιόγκο και Βρούτσινα, που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν από τα "λιοντάρια".

Η αποστολή του Πανσερραϊκού αποτελείται από τους: Ράντμαν, Παπάζογλου, Άμο, Μαβενέ, Άλβαρεζ, Λεοζίνιο, Αμπουμπακάρι, Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Νταλέ, Γεωργιάδη, Νόβοτα, Γαλανόπουλο, Βοσκόπουλο, Ανάκογλου, Ασλανίδη, Τάντιτς και Τριανταφύλλου.

Με οδηγό το παιχνίδι με τον Άρη θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ ο σερραϊκός σύλλογος σύμφωνα με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς:
"Έχουμε αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο ότι κοιτάμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια, από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη ομάδα. Η νίκη επί του Άρη είναι τρανή απόδειξη της φιλοσοφίας που ακολουθεί η ομάδα μου. Και κατοχή μπάλας είχαμε και καλή κυκλοφορία και φάσεις δημιουργήσαμε και γκολ πετύχαμε και κλείσαμε τον αντίπαλο. Έτσι θα αγωνιστούμε και στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη θα κατέβουμε στον αγωνιστικό χώρο και θα παίξουμε ανοιχτά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Όλοι μας γνωρίζουμε το επίπεδο του Παναθηναϊκού, τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, το νέο του προπονητή. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας αλλά πάνω απ’ όλα σεβόμαστε την ομάδα μας", ήταν τα λόγια του Σέρβου τεχνικού στην επίσημη ιστοσελίδα των "λιονταριών".

Εκτός αποστολής οι Λέτο-Καραγκούνης-Κατσουράνης

Ο Σεμπαστιάν Λέτο και ο Γιώργος Καραγκούνης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και την Παρασκευή και αποκλείστηκαν από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα (4/12 - 19.30).

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης όλη την εβδομάδα λόγω κούρασης. Παράλληλα από την 18μελή αποστολή αποκλείστηκαν ο τιμωρημένος Λουίς Γκαρσία, ο Δημούτσος, ο Ιωαννίδης και ο Καρνέζης. Αντίθετα επέστρεψαν οι Γκοβού και Νίνης, οι οποίοι διεκδικούν και θέση στο αρχικό σχήμα του τριφυλλιού, όπως και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο Τζιμπρίλ Σισέ προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή και θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Με απουσίες απέναντι στον Ηρακλή ο Εργοτέλης

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Χρήστο Χρυσοφάκη, ο οποίος στην τελευταία προπόνηση του Εργοτέλη την Παρασκευή το πρωί, ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποκλείσθηκε από την αποστολή. Ο νεαρός άσος προστέθηκε στο απουσιολόγιο μαζί με τον τιμωρημένο Ρουμπάκη και τον τραυματία Αλεξόπουλο.

Ο Καραγεωργίου πήρε στην αποστολή για τον αγώνα με τον Ηρακλή 19 παίκτες οι οποίοι είναι οι: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Μπερτόσα, Γιαλούσης, Σαρρής, Ολίσε, Ορφανός, Βίσιο, Σίλβα Ζούνιορ, Φραγκουλάκης, Σιάκκας, Καρέλης, Λεάλ, Μπέτο, Βερπακόφσκις, Ρομάνο και Μπούντιμιρ. Πέραν των Ρουμπάκη, Χρυσοφάκη και Αλεξόπουλου, εκτός αποστολής έμειναν και οι Καβουσάκης, Χαντί και Κανδηλάκης.


Και στην τελευταία προπόνηση, ο τεχνικός του Εργοτέλη επεσήμανε στους παίκτες του τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουν τόσο στο δικό τους παιχνίδι, όσο και στου αντιπάλου τους.

Σχετικά με τη δική του ομάδα, αυτό που τόνισε για μια ακόμα φορά ο Καβαλιώτης τεχνικός, είναι η προσοχή που θα πρέπει να δείξουν οι παίκτες του στην αμυντική τους λειτουργία, προκειμένου να αποφύγουν τα λάθη, τα οποία στο παρελθόν έχουν "κοστίσει" γκολ και κατ' επέκταση βαθμούς στην ομάδα.

Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Καραγεωργίου στο Καυτανζόγλειο, δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές. Πέραν της δεδομένης απουσίας του Ρουμπάκη, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Βίσιο, μάχη δίνεται στη μεσαία γραμμή, με τους Ορφανό και Σίλβα Ζούνιορ να διεκδικούν τη θέση του Μπέτο. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Δασκαλάκης, δεξί μπακ ο Γιαλούσης, αριστερό ο Βίσιο με τους Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι να παίρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας. Οι Ολίσε και Φραγκουλάκης θα παίξουν στη μεσαία γραμμή, με την τρίτη θέση όπως γράψαμε να είναι ανοικτή και να την διεκδικούν οι Μπέτο, Ορφανός και Σίλβα Ζούνιορ. Στην επίθεση η τριανδρία Ρομάνο, Λεάλ στις πτέρυγες και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ, θα ξεκινήσει για έναν ακόμα αγώνα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος
Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Μίκρας ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Ηρακλή για το σημερινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη (04/12, 17:15) στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε στα προβλήματά του να προστίθεται και ο Πέτρος Κανακούδης που ταλαιπωρείται από ίωση.


Ο τεχνικός του Ηρακλή δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Βικτοράς Γιάκομπ, στον Ντάιγκο Κομπαγιάσι ο οποίος δεν θα πρέπει να αναφέρεται στα αγωνιστικά δρώμενα μέχρι (λογικά) το τέλος της περιόδου και τον Τάσο Κατσαμπή, που απέχει, για να αποθεραπευτεί. Παράλληλα, εμπύρετη ίωση ταλαιπωρεί τον Πέτρο Κανακούδη, ο οποίος παρέμεινε στο σπίτι του και θα προφυλαχθεί μέχρι να αναρρώσει, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει την ίωση σε κάποιον συμπαίκτη του με τον αριστερό ακραίο αμυντικό να μένει εκτός μάχης για τον αγώνα με τους Κρητικούς.

Οι δεκαοχτώ της αποστολής:
Μετά το τέλος της προπόνησης ο τεχνικός του Ηρακλή έκανε γνωστούς τους 18 ποδοσφαιριστές του που θα αποτελούνε την αποστολή του αγώνα με τον Εργοτέλη που είναι οι: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κυριαζής, Κατσικάς, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σαρακατσάνος, Καρλίνιος, Γκαρσία, Ντάνι, Μάρα, Σζοτ, Παπαστεριανός, Βουτσιάς, Βέλλιος, Σολτάνι και Σίσιτς.

Κι όσο για το πώς προτίθεται ο Ουζουνίδης να παρατάξει το σύνολό του δεδομένων των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει; Με σχήμα 4-2-3-1 και τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Χοσέμι απόντος του Κατσαμπή θα είναι ο Κατσικάς με τον Λίμα να επανέρχεται στα αριστερά ενώ στα δεξιά θα είναι ο Αραμπατζής. Στο δίδυμο του άξονα της κεντρικής γραμμής θα είναι για ένα ακόμη παιχνίδι το δίδυμο των Ντάνι και Πίτου Γκαρσία με τον Μάρα λίγο πιο μπροστά ανάμεσά τους. Στα αριστερά του Ρουμάνου θα είναι ο Σίσιτς και στα δεξιά ο Σζοτ ενώ τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σολτάνι.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Πρόταση της Σίτι για Ντάνι Άλβες

Πρόταση ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να έχει καταθέσει η Μάντσεστερ Σίτι στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του... Ντάνι Άλβες, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Το συμβόλαιο του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή λήγει το 2012 και μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία για την ανανέωσή του με την ομάδα της Καταλονίας.


Οι υψηλές απαιτήσεις που έχει ο 27χρονος δεξιός μπακ φαίνεται πως είναι τροχοπέδη στις διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα, με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου να τονίζει: « Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαλάσουμε την πολιτική που εφαρμόζουμε στα συμβόλαια των παικτών». Το δημοσίευμα κάνει λόγο για βελτιωμένη κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ προσφορά της Σίτι σε σχέση με αυτή της Μπαρτσελόνα, προσφέροντας στον Άλβες κοντά στα επτά εκατομμύρια το χρόνο, με το 60% να είναι το βασικό ποσό και το 40% να είναι τα μπόνους.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Τσιρίλο: «Επιστροφή στις νίκες»

Ανοιχτή πληγή παραμένει στον ΠΑΟΚ η ισοπαλία με την Κλαμπ Μπριζ αλλά στο ποδόσφαιρο στοίχημα για τις μεγάλες ομάδες είναι η επικέντρωση στον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από τον αγώνα με τη Λάρισα για τη 13η αγωνιστική της Super League, που θα σημάνει και την επιστροφή στις νίκες, σύμφωνα με τον Μπρούνο Τσιρίλο.

Ο αμυντικός των ασπρόμαυρων με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Metrosport” περιέγραψε τις πρώτες ημέρες μετά το ευρωπαϊκό στραβοπάτημα και ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ πάει στον κάμπο για τη νίκη, χωρίς να επηρεάζεται από το ενδεχόμενο πανηγυρικό κλίμα για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου των Θεσσαλών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο  Ιταλός…

Για το προσεχές παιχνίδι με τη Λάρισα: «Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη το άτυχο αποτέλεσμα με την Μπριζ. Σε ένα ματς στο οποίο ήμασταν καλύτεροι, πετύχαμε ένα γκολ, χάσαμε ευκαιρίες και για άλλα, στη μία φάση του αντιπάλου δεχτήκαμε την ισοφάριση και δεν κερδίσαμε. Όμως στη Λάρισα θα κατέβουμε έτοιμοι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα παίξουμε με καρδιά και πάθος, προκειμένου να επιστρέψουμε στις νίκες».

Για το ότι ο αγώνας με την ΑΕΛ θα είναι ο πρώτος επίσημος στο νέο γήπεδο των Θεσσαλών: «Εμάς δε μας επηρεάζει καθόλου. Μπορεί οι γηπεδούχοι να κάνουν γιορτή, φιέστα και ό,τι άλλο θέλουν για να γιορτάσουν το νέο γήπεδο, αλλά εμείς θα μπούμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας, χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτε άλλο».

Για το γκολ της Μπριζ: «Ήταν μία στιγμή άτυχη για εμάς. Οι Βέλγοι κέρδισαν ένα φάουλ και το εκτέλεσαν αμέσως, εμείς δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε, είχαν έναν παίκτη στο δεύτερο δοκάρι και μας ισοφάρισε. Έπρεπε να μαρκάρουμε καλύτερα, δεν το κάναμε για μια στιγμή και το πληρώσαμε».

Για την αγωνιστική κάμψη του ΠΑΟΚ: «Δε νομίζω ότι και στα τρία τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Μόνο με τον Ατρόμητο ισχύει αυτό. Όντως, βρεθήκαμε σε άσχημη μέρα και χάσαμε. Με τον Ολυμπιακό ήμασταν καλύτεροι μέχρι την αποβολή του Ίβιτς. Μετά, με παίκτη λιγότερο βρήκαμε μπροστά για να ισοφαρίσουμε και δεχτήκαμε άλλα δύο γκολ.

Με την Μπριζ ήμασταν καλοί, ο αντίπαλος δε μας έκανε ούτε μία φάση ως το 89', δεν είχε ούτε ένα σουτ στην εστία μας. Αλλά πληρώσαμε μία στιγμή. Συνεπώς, δε συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι υπάρχει μία αγωνιστική "κοιλιά" στην ομάδα. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Πρώτιστα εμείς οι παίκτες, μετά οι φίλαθλοι και όλοι όσοι είναι τριγύρω από την ομάδα. Σε κάθε ματς μπαίνουμε και προσπαθούμε για τη νίκη, αλλά δε γίνεται να νικάς σε όλα τα παιχνίδια».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Σε αναζήτηση ομάδας ο Κιν

Με τον πιο επίσημο τρόπο ανακοίνωσε ο Χάρι Ρέντναπ κάτι που λίγο πολύ ήταν γνωστό και αναμενόμενο, αφού ο Ρόμπι Κιν είναι διαθέσιμος προς πώληση τον Ιανουάριο. Ο Άγγλος τεχνικός ειδοποίησε τον Ιρλανδό επιθετικό να φέρει προτάσεις, κάτι που επεδίωκε και ο ίδιος, εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής του στα «σπιρούνια».

Ο Ρέντναπ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ήθος και τις ικανότητες του 30χρονου γκολτζή, αλλά με την ύπαρξη των Πίτερ Κράουτς, Ζερμέν Ντεφό, Ρομάν Παβλιουτσένκο στο ρόστερ δεν ήταν εύκολο να βρει τις συμμετοχές που επιθυμούσε:

«Νομίζω ότι και ο ίδιος θα θέλει να φύγει. Είναι λογικό να θέλει να παίζει. Δεν έχει συνηθίσει να μένει στον πάγκο. Σε όλη του την καριέρα αγωνιζόταν πάντα και αποτελεί έναν μεγάλο επιθετικό. Θα μπορούσε απλά να κάθεται και να απολαμβάνει τους παχυλούς μισθούς του, όμως δεν σκέφτεται έτσι. Θέλει να παίζει. Προπονείται και δουλεύει σκληρά κάθε μέρα. Έχει άψογη συμπεριφορά σε όλα. Η πιο δύσκολη απόφαση για μένα ήταν όταν αναγκάστηκα να τον αφήσω εκτός αποστολής».

Ενώ στο ερώτημα για το ποια ομάδα είναι πιο κοντά στην απόκτησή του, ήταν ξεκάθαρος: «Πιο κοντά θα είναι εκείνη η ομάδα που θα προσφέρει τα περισσότερα χρήματα τον Ιανουάριο».

Στη Λίβερπουλ μέχρι το 2014 οι Κέλι, Πατσέκο

Ο 21χρονος Άγγλος αμυντικός, που είναι διεθνής με την εθνική κάτω των 21, ανανέωσε το συμβόλαιό του για τρία χρόνια με τους "ρεντς".
Ο Κέλι αγωνίστηκε στο ισόπαλο 1-1 με την Στεάουα Βουκουρεστίου -όπως και ο Πατσέκο- στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, δείχνοντας πολύ καλά σημάδια. Μάλιστα, το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού ο Τζέιμι Κάραγκερ, ενδέχεται να φέρει τον εκκολαπτόμενο άσο στην βασική 11άδα της αγγλικής ομάδας.
Ο έτερος παίκτης που ανανέωσε τη συνεργασία του με την Λίβερπουλ, ο Πατσέκο, αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα το 2007 και ως τώρα δεν έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, έχοντας μάλιστα κριτικαριστεί άσχημα από τους φίλους του αγγλικού συλλόγου.
Το γεγονός, όμως, ότι τα πήγε περίφημα με την δεύτερη ομάδα των "ρεντς", πετυχαίνοντας πολλά γκολ, έκανε τους ανθρώπους της ομάδας να κινηθούν προς την επέκταση του συμβολαίου με τον νεαρό Ισπανό εξτρέμ.

Πήγε για «προξενιό» με Ρομπίνιο ο Ζιοβάνι!

Είναι γνωστή η αγάπη του Ζιοβάνι για τον Ολυμπιακό αλλά και η λατρεία του κόσμου των «ερυθρόλευκων» για τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο άσο. Ο «Μάγος» λοιπόν είχε μιλήσει στον Ρομπίνιο πριν από αρκετό καιρό με τα καλύτερα λόγια για τους «ερυθρόλευκους», ευελπιστώντας να στείλει τον συμπατριώτη του στο Λιμάνι! Ο «Ζίο» είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον ελληνικό σύλλογο στον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι και ήλπιζε να ντύσει στα... ερυθρόλευκα τον Ρομπίνιο, κίνηση που αν γινόταν θα προκαλούσε πάταγο!
Το εν λόγω «προξενιό» αποκάλυψε ο Πρωταθλητής, φανερώνοντας έτσι την αγάπη που έχει ο Ζιοβάνι για τον Ολυμπιακό σε αντίθεση με... κάποιους Ριβάλντο, που το μόνο που κάνουν είναι να σκορπούν χολή για έναν σύλλογο που τους επανέφερε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Γι' αυτό ο «Μάγος» θα μείνει για πάντα στις καρδιές όλων των Ολυμπιακών...

Πρόβλημα με Μονίζ

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λάρισας ο Ρικάνρτο Μονίζ.
Ο έμπειρος τεχνικός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση των "βυσσινί", όμως υπάρχει πρόβλημα με την αποδέσμευσή του από τη Σάλτσμπουργκ, κάτι που σημαίνει πως θα καθυστερήσει σημαντικά η άφιξή του στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Μονίζ έχει συμβόλαιο με τη Ρεντ Μπουλ και θα πρέπει πρώτα να το λύσει, πριν υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Λάρισα.
Αυτή η εξέλιξη έχει προβληματίσει τη διοίκηση της ΑΕΛ, η οποία δε θέλει σε καμία περίπτωση να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ήδη, ο Κώστας Πηλαδάκης έχει στρέψει την προσοχή του σε άλλες περιπτώσεις τεχνικών και δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Οι Μπρούνο Λαμπαντία, Γκόρντον Στράχαν, Μαρσέλ Κόλερ και Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς είναι ορισμένα ονόματα, τα οποία βρίσκονται στη λίστα των "βυσσινί" για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Από εκεί και πέρα, στο μετεγγραφικό στόχαστρο της Μποταφόγκο βρίσκεται ο Ρομέου. Όπως τονίζουν δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου, ο μέσος της Λάρισας είναι ο εκλεκτός για την αντικατάσταση του Μαρσέλο Μάτος, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Οι Βραζιλιάνοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν ένα εκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση του παίκτη της Λάρισας.
Τέλος στα αγωνιστικά, ο Κώστας Κατσάρας αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα της Λάρισας. Οι "βυσσινί" αναμένεται να παραταχθούν στο ματς με τον ΠΑΟΚ με τους Αμκπάρη, Νταμπίζα, Κολοβέτσιο, Βελάσκο, Βενετίδη, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο, Σίμιτς, Μπλάζεκ και Κουζέν.

Δε φεύγει ο Ιάκομπ

Πιστός στον Ηρακλή εμφανίζεται ο Βίκτορας Ιάκομπ σε δηλώσεις του στον ρουμανικό Τύπο.
Ο επιθετικός του "γηραιού" αποκάλυψε πως το περασμένο καλοκαίρι είχε πρόταση από την Κλουζ για να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, όμως επέλεξε να παραμείνει στους "κυανόλευκους". Επισης, τόνισε πως είναι χαρούμενος στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πολλές κόκκινες κάρτες που δέχεται.
Αρχικά, ο Ιάκομπ δήλωσε για την απόφασή του να παραμείνει στον Ηρακλή: «Είχα πρόταση το καλοκαίρι από την Κλουζ, αλλά νιώθω καλά στον Ηρακλή και ανανέωσα το συμβόλαιό μου για τρία χρόνια ακόμα».
Όσον αφορά στις κόκκινες κάρτες, ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής τόνισε: «Με αποκαλούν άνθρωπο της κόκκινης κάρτας»!

Τα βλέμματα στο Ιβανώφειο

Η αναμέτρηση μεταξύ του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού δεσπόζει στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας για την 7η αγωνιστική.
Οι "πράσινοι" θέλουν να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας και να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους, εντός των συνόρων. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε την ομάδα του να έχει καλά διαστήματα στην εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θέλει από τους παίκτες τους διάρκεια στο παιχνίδι. Από την πλευρά του, ο "γηραιός" θα προσπαθήσει να προβληματίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πρωταθλητές Ελλάδος, με τον Ντάρκο Ρούσο να βλέπει το συγκεκριμένο ματς σαν μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του, να κερδίσει εμπειρία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Στο Ελληνικό η ΑΕΚ υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου στο δεύτερο κατά χρονική σειρά έναρξης, ματς της πρώτης ημέρας, ενώ ακολουθούν οι αναμετρήσεις του Αμαρουσίου με τον Πανελλήνιο και του Ίκαρου Καλλιθέας με τον Ηλυσιακό. Τέλος, η πρώτη ημέρα θα κλείσει με το ματς μεταξύ του Άρη και της Καβάλας στο "Αλεξάνδρειο".
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:
Σάββατο 4/12
Ηρακλής-Παναθηναϊκός 15:00
ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου 16:00 (Novasports 3)
Μαρούσι-Πανελλήνιος 17:00 (ΕΤ1)
Ίκαρος Καλλιθέας-Ηλυσιακός 17:00
Άρης-Καβάλα 19:30 (Novasports 3)
Κυριακή 5/12
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 17:00 (ΕΤ1)
Πανιώνιος-Περιστέρι 17:00

Πριμ για νίκη στο ΟΑΚΑ η Ζενίτ

Μόνο αδιάφορη δεν θα εμφανιστεί η Ζενίτ τη μεθεπόμενη Πέμπτη (16/12) στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική του Europa League.

Μπορεί η νέα πρωταθλήτρια Ρωσίας να έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον έβδομο όμιλο και η «Ένωση» να χρειάζεται απλώς μία ισοπαλία για να περάσει στους «32», ωστόσο οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο.

Αν καταφέρουν να κάνουν το έξι στα έξι και φτάσουν τους 18 βαθμούς, κάθε ποδοσφαιριστής της ομάδας θα γίνει πλουσιότερος κατά 15.000 ευρώ. Την αποκάλυψη έκανε ο Βέλγος αμυντικός της Ζενίτ, Νικολάς Λομπάερτς, στον Τύπο της πατρίδας του δίνοντας περισσότερες ελπίδες στην Άντερλεχτ, που προκρίνεται μόνο με νίκη επί της Χάιντουκ στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα ήττα της ΑΕΚ.

Ιακουίντα: «Ούτε Μίλαν, ούτε Ρόμα, ούτε Ίντερ»

Πεπεισμένος πως η Γιουβέντους μπορεί ακόμα να πάρει το πρωτάθλημα Ιταλίας είναι Βιντσέντζο Ιακουίντα. Οι «μπιανκονέρι» έχουν τέσσερις ισοπαλίες στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, αλλά ακόμα κι έτσι βρίσκονται στην τρίτη θέση της Serie A, έξι βαθμούς πίσω από Μίλαν και Λάτσιο.

«Είμαστε στεναχωρημένοι που μείναμε εκτός συνέχειας στο Europa League. Μπορούσαμε άνετα να προκριθούμε, αν ήμασταν πιο σοβαροί. Ακόμα κι έτσι όμως με 5 ισοπαλίες, μία νίκη πιθανόν να έφτανε στο τέλος αν τα εκτός έδρας γκολ ήταν υπέρ μας» υποστήριξε, μιλώντας στο “Sky Italia” ο Ιταλός επιθετικός.

Αναφερόμενος για το ιταλικό πρωτάθλημα ανέφερε: «Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στη λίγκα. Έχουμε ένα δύσκολο ματς με την Κατάνια, στο οποίο όμως πρέπει να πάρουμε το τρίποντο. Δεν φοβόμαστε ούτε τη Μίλαν, ούτε τη Ρόμα, ούτε την Ίντερ. Τώρα που δεν θα έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Είμαστε νέα ομάδα και με τη βοήθεια του προπονητή βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στο τέλος πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Μπενίτεθ: «Κρατάμε μόνο το δεύτερο ημίχρονο»

Ικανοποιημένος για την απόδοση της Ίντερ στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ο Ράφα Μπενίτεθ παρά την εκτός έδρας ήττα από τη Λάτσιο με σκορ 3-1. Μετά και τη νέα απώλεια βαθμών οι «νερατζούρι» βρίσκονται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή, έχοντας μάλιστα κι ένα παιχνίδι περισσότερο.

«Το μόνο θετικό που κρατάμε ήταν η αντίδρασή μας στο δεύτερο ημίχρονο και ο τρόπος που η ομάδα έψαχνε το γκολ», είπε ο Ισπανός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Η Λάτσιο έπαιξε πολύ καλά, ωστόσο στο τέλος η ευκαιρία του Ιβάν Κόρντομπα ενδεχομένως να είχε αλλάξει τα πράγματα. Θέλαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να βρούμε την απαραίτητη ισορροπία, αλλά οι αντίπαλοί μας προηγήθηκαν εκμεταλλευόμενοι μια στημένη φάση».

Επίσης, ο 50χρονος προπονητής στάθηκε και στις απουσίες που είχε η ομάδα του Μιλάνου: «Οι πρώτοι σκόρερ μας φέτος Ετό και Μιλίτο δεν μπορούσαν να αγωνιστούν, λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα, ενώ ο Μότα δεν βρίσκεται ακόμα στο 100% και γι’ αυτό είχαμε πρόβλημα στις αντεπιθέσεις».

Αυτό το Ντάλας μπορεί…

Πιο ώριμοι και αποφασισμένοι από ποτέ για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα παρουσιάζονται οι φετινοί Μάβερικς. Η ομάδα του Ντάλας έφτασε τις οκτώ διαδοχικές νίκες, καθώς πέρασε με 93-81 από την έδρα των Τζαζ, οι οποίοι επίσης προέρχονταν από επτά συνεχείς επιτυχίες. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 26 πόντους και 12/18 σουτ ήταν ο κορυφαίος των «Μαβς», που όμως στηρίχτηκαν και πάλι στην εξαιρετική τους άμυνα για να σπάσουν το σερί πέντε ηττών που μετρούσαν στη Γιούτα.

Οι Κινγκς πλήρωσαν τα… σπασμένα των Λέικερς. Οι πρωταθλητές συνέτριψαν με 113-80 τους «βασιλιάδες» βάζοντας με εμφατικό τρόπο τέλος σε ένα σερί τεσσάρων χαμένων αγώνων, το μεγαλύτερο για την ομάδα από τον Απρίλιο του 2007.

Οι Σέλτικς επιβλήθηκαν των Μπουλς με 104-92 και ο Κέβιν Γκαρνέτ απάντησε με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ στα λόγια του Γιοακίμ Νοά. Ο Γάλλος σέντερ των «ταύρων» είχε χαρακτηρίσει πριν ένα μήνα κακό και άσχημο τον άσο των πρωταθλητών της Ανατολής και… ένιωσε τις συνέπειες.

Τις 13 διαδοχικές νίκες απέναντι στους Τίμπεργουλβς έφτασαν οι Σπερς. Παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 15 πόντους στις αρχές της τέταρτης περιόδου, με επί μέρους σκορ 36-15 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο έκαναν την ανατροπή, κέρδισαν με 107-101 κι εξακολουθούν να έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 16-3. Καλή εμφάνιση για τους «λύκους» έκανε ο Κώστας Κουφός, ο οποίος σε 15 λεπτά είχε 6 πόντους (3/7 δίποντα και 0/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Το Ορλάντο νίκησε με 104-91 στο Ντιτρόιτ τους Πίστονς, αλλά και μία ίωση στομάχου που καθήλωσε στον πάγκο τέσσερις παίκτες, τους Ντουάιτ Χάουαρντ, Τζέι Τζέι Ρέντικ, Τζαμίρ Νέλσον και Μικαέλ Πιετρούς. Αντίθετα, η απουσία του Κέβιν Ντουράντ για τέταρτο ματς τη φετινή περίοδο λόγω τραυματισμού στοίχισε στη Θάντερ, που έχασε με 111-99 στο Τορόντο. Ο Λίνας Κλέιζα σε 16 λεπτά είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 4 ριμπάουντ.

Οι Νάγκετς χάρισαν στον Τζορτζ Καρλ την υπ’ αριθμόν 998 νίκη στην καριέρα του με 109-104, φτάνοντας τις έξι συνεχείς επιτυχίες. Οι «σβόλοι» σούταραν 59 βολές, αριθμός ρεκόρ για τη φετινή περίοδο, ευστοχώντας σε 45 από αυτές.

Αναλυτικά:

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 83-79
Μπλάτσε 19, ΜακΓκι 13 (10 ριμπ.), Αρίνας 15, Χάινριχ 11, Γουόλ 10-Ρόι 18, Όλντριτζ 16 (15 ριμπ.), Μίλερ 12, Μπατούμ 11.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 91-84
Τζάκσον 25, Όγκουστιν 15, Μοχάμεντ 14 (11 ριμπ.), Ουάλας 12 (13 ριμπ.), Ντιαό 11 (16 ριμπ., 8 ασίστ), Τόμας 12-Άουτλο 21, Μόροου 19, Φάρμαρ 16 (10 ασίστ), Λόπεζ 13.

Τορόντο Ράπτορς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 111-99
Μπαρνιάνι 26 (12 ριμπ.), Μπαρμπόσα 22, Τζόνσον 14, ΝτεΡόζαν 14, Γουίμς 10-Γουέστμπρουκ 20, Χάρντεν 20, Γκριν 17, Κρστιτς 10.

Ατλάντα Χοκς-Φιλαδέλφεια 76ερς 93-88
Ουίλιαμς 22, Χόρφορντ 15 (13 ριμπ.), Τζαμάλ Κρόφορντ 15, Σμιθ 9 (10 ριμπ.)-Μπραντ 16 (14 ριμπ.), Ουίλιαμς 12, Τέρνερ 11, Ιγκουοντάλα 10 (8 ριμπ., 8 ασίστ).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ορλάντο Μάτζικ 91-104
Πρινς 30, Βιλανουέβα 15, Στάκεϊ 11, Χάμιλτον 10-Μπας 27, Κάρτερ 25 (9 ασίστ), Ρίτσαρντσον 15, Λιούις 15, Γκορτάτ 14 (11 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Σικάγο Μπουλς 104-92
Γκαρνέτ 20 (17 ριμπ.), Πιρς 18, Άλεν 14, Ρόντο 12 (19 ασίστ), Σ. Ο’ Νιλ 12-Ρόουζ 20, Ντενγκ 15, Νοά 14 (10 ριμπ.), Μπούζερ 12, Γκίμπσον 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Χιούστον Ρόκετς 111-127
Γκέι 29, Γκασόλ 20, Κόνλεϊ 19, Ράντολφ 14-Λόουρι 28 (12 ασίστ), Μάρτιν 28, Μίλερ 23, Λι 16, Σκόλα 15, Μπατιέ 12.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Νιου Γιορκ Νικς 92-100
Αρίζα 21 (9 ριμπ.), Πολ 17 (10 ασίστ), Σμιθ 12, Οκαφόρ 11 (14 ριμπ.), Μπελινέλι 9-Στούντεμαϊρ 34 (10 ριμπ.), Φέλτον 17 (13 ασίστ), Τσάντλερ 14, Γκαλινάρι 13, Ουίλιαμς 13.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 107-101
Ντάνκαν 22 (10 ριμπ.), Πάρκερ 20, Χιλ 20, Τζινόμπιλι 16, Τζέφερσον 15 (10 ριμπ.)-Μπίσλεϊ 28, Λοβ 25 (18 ριμπ.), Ρίντναουρ 14, Μπρούερ 14.

Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 109-104
Άντονι 26, Σμιθ 21, Μπίλαπς 17, Νενέ 11, Λόσον 11-Γκόρντον 24, Γκρίφιν 17 (12 ριμπ.), Κουκ 13, Κέιμαν 10.

Φίνιξ Σανς-Ιντιάνα Πέισερς 105-97
Φράι 29, Ρίτσαρντσον 21, Νας 12 (11 ασίστ), Ντάντλεϊ 12-Ρας 21, ΜακΡόμπερτς 16, Ντανλίβι 16, Φορντ 10, Γκρέιντζερ 8.

Γιούτα Τζαζ-Ντάλας Μάβερικς 81-93
Μίλσαπ 21, Τζέφερσον 18, Ουίλιαμς 12, Μάιλς 9-Νοβίτσκι 26, Μπάτλερ 16, Κιντ 15, Τέρι 12, Μπαρέα 8, Μάριον 8.

Λος Άντζελες Λέικερς-Σακραμέντο Κινγκς 113-80
Μπράιαντ 22, Όντομ 16, Γκασόλ 16, Μπράουν 14, Μπλέικ 11, Κάρακτερ 10-Τόμπσον 19 (10 ριμπ.), Έβανς 15, Τζέτερ 11, Κάζινς 9.

Γύρισε «σιδερένιος» ο Κακά

Στις προπονήσεις της Ρεάλ επέστρεψε ο Κακά μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Ο Βραζιλιάνος άσος φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο γόνατο και θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να τοποθετούν την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στην αρχή του 2011.

Η πρώτη προπόνηση του 28χρονου πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα των μελών του ιατρικού επιτελείου των «μερένχες» και συνοδεύτηκε από συγχαρητήρια και ευχές προς στον διεθνή άσο.

Το δίλλημα του Βαλβέρδε

O Ολοφ Μέλμπεργκ προπονήθηκε την Παρασκευή για δεύτερη ημέρα, δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις. Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξακολουθεί να προβληματίζεται για το αν θα συμπεριλάβει τον Σουηδό κεντρικό αμυντικό στην αποστολή του αγώνα με την Καβάλα, την οποία θα ανακοινώσει μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης του Σαββάτου.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Ισπανός τεχνικός να δώσει κάρτα επιβίβασης στον Μέλμπεργκ, αλλά να τον κρατήσει στον πάγκο, με το σκεπτικό να μην έχει στην τετράδα της άμυνας δύο παίκτες οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό.

Θυμίζουμε πως ο Τοροσίδης είναι καθ' όλα έτοιμος και θα πάρει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Περιμένει το «ΝΑΙ»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης περιμένει εναγωνίως να κλείσει τη συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο της Μέσης Ανατολής, με τον οποίο είναι σε διαπραγματεύσεις περισσότερο από έξι μήνες, ώστε να βάλει μπροστά στον σχεδιασμό της ομάδας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ζήτημα αναμένεται να κλείσει θετικά. Έως ότου όμως τελεσφορήσει η συμφωνία και μπει το ρευστό στα ταμεία του ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι της ομάδας είναι υποχρεωμένοι να είναι επιφυλακτικοί και να μην λαμβάνουν υπ όψιν τους χρήματα τα οποία δεν έχουν στην κατοχή τους.
Επομένως, ο Παντελής Κωνσταντινίδης δουλεύει αναγκαστικά πάνω σε δύο πλάνα, ενόψει Ιανουαρίου. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει τρεις μεταγραφές και παράλληλα να αποδεσμεύσει τους ποδοσφαιριστές στους οποίους έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να βασιστεί. Οι θέσεις των τριών αυτών μεταγραφικών στόχων είναι οι εξής: ένα δεξί μπακ, ένας μεσοεπιθετικός και ένα σέντερ φορ.
Μάλιστα, οι παίκτες έχουν ήδη εντοπιστεί και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ – το πιθανότερο – θα γίνει σχετική συζήτηση με τον Μάκη Χάβο για παρθούν αποφάσεις.  Αυτό που καίει όμως τον «Ζαγόρ» είναι ότι χωρίς του Άραβες… προπονητή δεν παίρνει.
Από εκεί και πέρα, οι Κάτσε και Σταφυλίδης αναμένεται να πάρουν «προαγωγή» από τη β’ ομάδα και να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο μέσα στον επόμενο μήνα. Ίσως μάλιστα να είναι και οι πρώτες μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Πιάστηκαν στα χέρια Μπαλοτέλι και Μπόατενγκ

Άναψαν τα αίματα την Παρασκευή στο προπονητήριο της Μάντσεστερ Σίτι, με τους Μάριο Μπαλοτέλι και Ζερόμ Μπόατνεγκ να… ξεφεύγουν και να επιδεικνύουν τις παλαιστικές τους ικανότητες.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γκανέζος αμυντικός (με γερμανική υπηκοότητα και συμμετοχές στα «πάντσερ») έκανε ένα σκληρό τάκλιν πάνω στον «Σούπερ Μάριο» ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τελευταία.

Ο Ιταλός αντέδρασε σε αυτήν την ενέργεια του συμπαίκτη του με αποτέλεσμα οι δυο τους να πιαστούν στα χέρια. Με την επέμβαση των υπολοίπων τα πνεύματα ηρέμησαν ενώ στο τέλος Μπαλοτέλι και Μπόατενγκ αγκαλιάστηκαν, δείχνοντας πως αυτό που συνέβη έγινε πάνω στην ένταση της στιγμής….

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με παίκτες της Σίτι, αφού διάφορα επεισόδια έχουν δημιουργηθεί και ανάμεσα στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και τον Βενσάν Κομπανί αλλά και τους Μίλνερ, Γιάγια Τουρέ

Ο Μπλατ προπονητής της Εθνικής!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο εκλεκτός της Ομοσπονδίας για να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της χώρας μας.
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει το ραντεβού της ομοσπονδίας με τον Ντέιβιντ Μπλατ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να αναλάβει την Εθνική ομάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sportday».
O Μπλατ είχε ζητήσει μία μικρή διορία από την ΕΟΚ, ώστε να διευθετήσει κάποιες εκκρεμότητες με την ρωσική ομοσπονδία. Φαίνεται όμως ότι ο Τσερνόφ φρενάρει το θέμα των οφειλών και ο Αμερικανοϊσραηλινός  δεν μπορεί να περιμένει.
Ο Μπλατ αναμένεται λοιπόν να αντικαταστήσει τον Γιόνας Καζλάουσκας και μετά την συγγνώμη και τις εξηγήσεις που έδωσε για τις δηλώσεις που είχε κάνει στο Μπουντομπάσκετ, μετά το παιχνίδι Ελλάδα – Ρωσία, έχει λυθεί κάθε παρεξήγηση.

Φωτο ημερας

Ομορφιες.................

Σάββας Κωφίδης-"Το έκανα για τον κόσμο"

Επαναστάτης με αιτία και... ιδεολογία ο Σάββας Κωφίδης. Ο 49χρονος τεχνικός εξηγεί στο Sport24.gr γιατί δεν δεν πλήρωσε το αντίτιμο που προβλέπεται στα διόδια. "Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Διεκδικώ τα δικαιώματα μου. Δεν πρέπει να πληρώνουμε χαράτσι" τονίζει.Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο Σάββας Κωφίδης λατρεύει εξίσου με το ποδόσφαιρο και τη σκληρή μουσικήΟ πρώην τεχνικός του Ηρακλή την περασμένη Κυριακή ταξίδεψε με προορισμό τη Λάρισα προκειμένου να παρακολουθήσει διά ζώσης τη συναυλία των Αμερικανών metallers Lizzy Borden που επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά τη χώρα μας.Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού αρνήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις σταθμούς διοδίων (σ.σ. ο πέμπτος ήταν ελεύθερος) να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο που προβλέπεται προκαλώντας πολλά μεγάλες συζητήσεις για την ενέργεια του. Ο ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά ζητήματα Κωφίδης μίλησε στο Sport24.gr για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει την κίνηση "Hasta la victoria siempre" στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες.
"Η αφορμή τούτης της ενέργειας δόθηκε από δύο οργανώσεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα 'Δεν πληρώνω στα διόδια' και  'stop στα διόδια'.

Ιδρύσαμε τη δική μας κίνηση που ονομάζεται "Hasta la victoria siempre". Πρόκειται για μία φράση που ανέφερε ο Τσε Γκεβάρα. Τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικούς κοινωνικές ομάδες όπως είναι το ποδόσφαιρο, το θέατρο, όμως υπάρχει ένας κοινός κοινωνικός σκοπός. Το δίκαιο είναι να μην ξαναπληρώσουμε τα διόδια".

"Έχει χυθεί πολύ αίμα σε αυτούς τους δρόμους"

Ο κ. Κωφίδης ανέλυσε  τους λόγους που τον οδήγησαν σε μία τέτοια ενέργεια τονίζοντας πως εκτός των άλλων η ενέργεια του ήταν και συμβολική.
"Δεν γίνεται σε μία χώρα που θεωρείται δημοκρατική όπως είναι η Ελλάδα να υπάρχουν μπάρες. Γιατί να πληρώνουμε χαράτσι; Δεν δικαιολογείται αυτό από τη στιγμή που στον συγκεκριμένο δρόμο έχει χυθεί πολύ αίμα.

Ο δρόμος μετά τα Μάλγαρα γίνεται διπλής κατευθύνσεως, έχει ατέλειες και δεν πληροί τις προϋποθέσεις με συνέπεια να θεωρείται επικίνδυνος για τους οδηγούς.
Ο δεύτερος λόγος είναι πως δεν υπάρχει παράδρομος προκειμένου να αποτελεί εναλλακτική λύση για όποιον δεν επιθυμεί να πληρώσει τα διόδια όπως προβλέπεται.

Ένας τρίτος λόγος είναι πως πληρώνουμε κάθε χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας για αυτό τον σκοπό, προκειμένου να έχουμε σωστούς δρόμους κάτι που τελικά δεν ισχύει.

"Πρέπει να το κάνουμε όλοι"

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν διστάζει να παρακινήσει τους συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο υποστηρίζοντας το δίκαιο της πράξης του.

"Ναι θα τους ενθάρρυνα. Το δίκαιο υποστηρίζουμε. Δεν αρκεί να το κάνω εγώ και άλλοι δύο-τρεις. Θα πρέπει να το κάνουμε όλοι για να ταρακουνηθεί το κράτος.

Δεν είναι βέβαια το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας αυτό, όμως έτσι όλοι θα μας προσέξουν. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε διόδια για αυτούς τους δρόμους".

"Δεν έχω να φοβηθώ κάτι"

Ο Σάββας Κωφίδης επαναλαμβάνει πως δεν έχει να φοβηθεί κάτι.


"Να φοβηθώ τι; Θα διεκδικώ το δικαίωμα του απλού πολίτη. Θα πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για όλους.
Οι δρόμοι θα πρέπει να είναι μονής κατεύθυνσης. Για παράδειγμα δεν γίνεται να κόβεται μετά τα Μάλγαρα. Θα πρέπει να διευκρινήσω πως το πρόβλημα δεν είναι το αντίτιμο των δύο ευρώ. Σε καμία περίπτωση.

Το κάνω για τον κόσμο. Σε κάθε ζήτημα στη χώρα αντιδρούν ένας-δύο άνθρωποι και στη συνέχεια πνίγεται το θέμα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό θα πρέπει να αντιιδράσουν όλοι".

Υπό τους ήχους των Dimmu Borgir

Η heavy metal μουσική και όχι μόνο αποτελεί καθημερινή συντροφιά για τον επαναστάτη με αιτία και ιδεολόγο Σάββα Κωφίδη.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού για τη Λάρισα στο στερεοφωνικό του έπαιζε το νέο άλμπουμ των Dimmu Borgir. Οι ήχοι της ακραίας νορβηγικής μπάντας (συμφωνικό Black Metal) σε καμία περίπτωση δεν αποσπούν την προσοχή του τυπικότατου οδηγού.

"Η μουσική αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση  για μένα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην οδήγηση. Απολαμβάνω κάθε τι που με εκφράζει".

Μπήκε ο Σαβίνι, τεστ για Μπουσαϊντί

Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επέστρεψε ο Ιταλός αμυντικός του ΠΑΟΚ μετά από απουσία περίπου 40 ημερών από τα γήπεδα. Συζήτηση Χάβου με τους βασικούς του αγώνα με την Μπριζ. Ειδικές ασκήσεις για "Μπους".Μετά τους τραυματισμούς έρχονται οι επιστροφές. Ο Μίρκο Σαβίνι προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή (3/12) μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ και έδειξε ότι ξεπέρασε το πρόβλημα στους χιαστούς για το οποίο είχε υποβληθεί και σε επέμβαση.
Ο Ιταλός γυμνάστηκε χωρίς προβλήματα με όσους δεν αγωνίστηκαν στο ματς με την Μπριζ. Σε ότι αφορά στον Μπουσαϊντί, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων με μπάλα υπό το βλέμμα του Γρηγόρη Καβαλιεράτου, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματός του και αν χρειάζεται να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ακόμη, επιβεβαιώθηκε η απουσία του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και από τον κυριακάτικο (5/12) αγώνα με την Λάρισα, ενώ ο Στέλιος Μαλεζάς γυμνάστηκε μόνος αφιερώνοντας αρκετό χρόνο σε διαττατικές ασκήσεις.

"Τα είπαν" Χάβος-βασικοί

Κατά τα άλλα, ο Μάκης Χάβος, είχε 20λεπτη συνομιλία με τους βασικούς παίκτες στον αγώνα με την Μπριζ, την ώρα που αυτή έκαναν χαλάρωμα.

Προφανώς, το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η εμφάνιση τους στο παιχνίδι της Πέμπτης (2/12), αλλά και αυτό με την ΑΕΛ που ακολουθεί. Απόντες από την κουβέντα αυτή, ήταν οι Γκαρσία και Βιτόλο, οι οποίοι εκείνη την ώρα ήταν στο γυμναστήριο.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ | 13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δέκατη τρίτη και φαρμακερή; Είδωμεν... αφού η αγωνιστική ξεκινάει και δεν προσφέρετε για προληπτικούς. Αυλαία, το Σάββατο με Ηρακλής-Εργοτέλης, Πανιώνιος-Κέρκυρα (17:15) και ΠΑΟ-Πανσερραϊκός (19:30). Την Κυριακή, εκτός έδρας δοκιμάζονται οι Ολυμπιακός (με Καβάλα), ΑΕΚ (με Ατρόμητο) και ΠΑΟΚ (με ΑΕΛ).Τρεις στροφές πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου, η 13η αγωνιστική δεν ακούγεται για πολλούς ιδιαίτερα καλά, ειδικά αν κάποιος είναι και προληπτικός... Το πρώτο "πιάτο" στην αυλαία περιλαμβάνει τρεις αμφίρροπες αναμετρήσεις και με τον έναν εκ των δύο πρωτοπόρων να αγωνίζεται.Ο Παναθηναϊκός μετά το βήμα κορυφής από την Κέρκυρα, θέλει να παραμείνει εκεί αντιμετωπίζοντας τον Πανσερραϊκό (19:30) στο ΟΑΚΑ. Λίγο νωρίτερα (17:15), η αγωνιστική ξεκινάει σε Καυτανζόγλειο (Ηρακλής-Εργοτέλης) και Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος-Κέρκυρα) σε παιχνίδια που ο κάθε αντίπαλος θέλει για διαφορετικούς λόγους το "τρίποντο".

Την Κυριακή, στο κυρίως "πιάτο" η Σκόντα Ξάνθη μετά την νίκη ανατροπή στην Τρίπολη φιλοξενεί τον επικίνδυνο Ολυμπιακό Βόλου ενώ την ίδια ώρα (15:00) στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος μετά το "διπλό" στην Τούμπα υποδέχεται την ευρω-ΑΕΚ που έρχεται από μεγάλη νίκη στο Σπλιτ.

Λίγη ώρα αργότερα (17:15), οι έτεροι συμμετέχοντες στο Europa League, Αρης και ΠΑΟΚ με διαφορετική ψυχολογία καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Αστέρα Τρίπολης (σε Κλεάνθης Βικελίδης) και Λάρισα (στο νέο AEL F.C. Arena). Η 13η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση στο "Ανθη Καραγιάννη" και την τοπική και ελλειπή Καβάλα να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και τους 4.000 οπαδούς του.

Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010


Ηρακλής-Εργοτέλης 17:15, Novasports
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο στάδιο


Την ευκαιρία να μπει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας έχει ο Ηρακλής ο οποίος σύμφωνα με τον τεχνικός της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη θα πρέπει να δώσει το 100% για να φτάσει στην επιτυχία, μετά την ήττα στην Νέα Σμύρνη. "Σε ένα πρωτάθλημα ένας αγώνας που περνάει δεν ξαναγυρίζει πίσω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας απέναντι σε μια ομάδα που είναι κοντά μας. Δεν το είχαμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά τώρα πρέπει να το κάνουμε. Σε παιχνίδι με πιο ελαφρύ σχήμα ήμασταν πιο καλοί. Είναι ίσως ο όλος τρόπος παιχνιδιού και λειτουργίας της ομάδας" υποστήριξε ο Ουζουνίδης που ζήτησε παράλληλα την στήριξη και την μεγάλη παρουσία των οπαδών του "Γηραιού".


Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει... πιστεύουν οι περισσότεροι εκ των προπονητών και αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο Νίκος Καραγεωργίου. Οι Κρητικοί θέλουν να συνεχίσουν την θετική παράδοση στην Θεσσαλονίκη αφού σε πέντε επισκέψεις τους έχουν τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Αγωνιστικά, ο Καβαλιώτης τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" θέλοντας και μη δεν μπορεί να προβεί σε πολλές αλλαγές στο σχήμα του καθώς έχει να αντιμετωπίσει και σημαντικές απουσίες. Εκτός αποστολής για το ματς στο Καυτανζόγλειο έχουν μείνει για τους Κρητικούς οι Καβουσάκης, Χαντί, Κανδηλάκης, Ρουμπάκης, Αλεξόπουλος και Χρυσοφάκης.


Πανιώνιος-Κέρκυρα 17:15, Novasports
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (Καβάλας)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης


Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Γιώργος Μανιάτης απεικόνισε με την δήλωση του την αλλαγή εικόνας, κλίματος και συμπεριφοράς ως ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. "Η τελευταία θέση της βαθμολογίας ξύπνησε τον εγωϊσμό μας" υποστήριξε και τόνισε πως όλα θα αλλάξουν τις επόμενες μέρες. Οι "κυανέρυθροι" μετά την νίκη επί του Ηρακλή θα επιδιώξουν να πάρουν το τρίτο τους τρίποντο που θα τους αναρριχήσει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία, αφού ισοβαθμούν με την Κέρκυρα. Οι εξελίξεις στα διοικητικά μένουν στάσιμες ενώ ο Ακης Μάντζιος συνεχίζει να κερδίζει πόντους στον πάγκο της ομάδας. Ο Ελληνας υπηρεσιακός τεχνικός πέτυχε άλλη μια νίκη και θέλει άλλη μια κόντρα στους "Φαίακες", στο ματς που θα στερηθεί και πάλι τους Κουμορτζί, Βαρό και Βαζ Τε.


Αλλαγή στο τιμόνι της ομάδας επέφερε η ήττα εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό. Ο Μπαμπης Τεννές αποτελεί παρελθόν και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. "Στόχος μας είναι η παραμονή και μόνο αυτή. Είναι δύσκολο αλλά δεν είναι αδύνατο. Θα βοηθήσει να είμαστε ομάδα και όλα τα άλλα θα είναι εύκολα. Ο δρόμος είναι μεγάλος υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και όλα είναι δύσκολα" υποστήριξε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού που θέλει καλή οργάνωση για να πετύχει στο έργο του. Οι "Φαίακες" βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογικά θέση και θα επιδιώξουν να πάρουν ότι μπορούν στην Νέα Σμύρνη, έχοντας ουσιαστικά το ίδιο πλάνο που έδειξαν και κόντρα στο "τριφύλλι".


Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 19:30, Novasports
Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Αθηνών)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ


Πρωτοπόρος αλλά και μεταλλαγμένος θα εμφανιστεί κόντρα στον Πανσερραϊκό ο Παναθηναϊκός. Μετά το "διπλό" στην Κέρκυρα... και τις μπουνιές στην Παιανία μεταξύ των Καραγκούνη και Λέτο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παρατάξει στο ΟΑΚΑ, μια ομάδα με πολλές (μερικές αναγκαστικές) αλλαγές. Εκτός από τους "πυγμάχους" (Κάρα και Λέτο) απόντες είναι ο τιμωρημένος Λουίς Γκαρθία και ο κουρασμένος (έδειξε το PAO Lab) Κατσουράνης. Αντίθετα, στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού θα είναι και οι Γκοβού και Νίνης που θα επιστρέψουν και στο βασικό σχήμα των "πράσινων" που θα αναζητήσουν παράλληλα και την "εκδίκηση" από τους Σερραίους που τους είχαν αποκλείσει πρόπερσι από το Κύπελλο και μάλιστα στο ΟΑΚΑ.


Με έξτρα κίνητρο θα παραταχθούν οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, μετά το ματς με τον Αρη, ο πρόεδρος της ομάδας Πέτρος Θεοδωρίδης έδωσε πριμ στην ομάδα ύψους 40.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΠΑΕ, ο "ισχυρός άνδρας" σκέφτονταν να δελεάσει τους παίκτες ενόψει του ματς με το "τριφύλλι", δίνοντας το διπλάσιο σε νούμερο πριμ από το ματς με τους "κιτρινόμαυρους". Αγωνιστικά, ο τεχνικός των "κόκκινων λιονταριών" Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν πειθαρχία στο παιχνίδι τους προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι καλό.


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010


Σκόντα Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου 15:00, Novasports
Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
Γήπεδο: Α.Κ. Σκόντα Ξάνθη-Πηγάδια


Χαμόγελα σκόπισε η τελευταία επιτυχία της Ξάνθης και μάλιστα μακριά από την έδρας κατακτώντας με ανατροπή μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Νίκος Παπαδόπουλος αν και υπηρεσιακός δείχνει να "κουμαντάρει" καλά το "τιμόνι" της ομάδας και για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου διευκρίνισε: "Εχουμε καλή ψυχολογία και με αυτήν θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Μυστικό δεν υπάρχει για την επιτυχία, δουλεύουμε πολύ, συνεργάζομαι όσο καλύτερα μπορώ με τους παίκτες, μιλάω μαζί τους και μας ενδιαφέρει όλους το καλό της ομάδας" ενώ για την προπονητολογία υποστήριξε: "Δεν θέλω να χάσω το στόχο μου, σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Η διοίκηση και ο κ. Πανόπουλος θα κάνουν σίγουρα το καλύτερο για την ομάδα".


Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού Βόλου είναι σχεδόν ένα μήνα πριν (με Κέρκυρα εντός) και από τότε ο προηγούμενος μήνας κύλησε με τρεις σερί ισοπαλίας (με Πανσερραϊκό, Αστέρα τρίπολης και Καβάλα). "Στόχος είναι η καθιέρωση στην κατηγορία. Εχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε την απαξίωση που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Φέτος και του χρόνου σκοπός είναι να αποδείξουμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιούται μεγάλο κομμάτι πίτας από τη Super League. Επειτα, αφού μπουν οι βάσεις, θα έρθουν σιγά σιγά και οι διακρίσεις" υποστήριξε ο Αχιλλέας Μπέος με δηλώσεις του στην ΕΤ-3. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Καπετάνος, που τόνισε ως σκόρερ του καλύτερου γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής: "Εύχομαι να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, όπως όλοι ονειρευόμαστε και όπως αξίζει στην ομάδα".


Ατρόμητος-ΑΕΚ 15:00, Novasports
Διαιτητής: Σταθόπουλος Γεώργιος (Αχαϊας)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου


Η δεύτερη εκτός έδρας νίκη και μάλιστα μέσα στην Τούμπα, ανέβασε στην ένατη θέση τον Ατρόμητο και ο ενθουσιασμός στην ομάδα αλλά και τους οπαδούς είναι μεγάλος. Μάλιστα, οι φίλοι της ομάδας αναμένονται να δώσουν βροντερό παρών στο Περιστέρι στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. "Η ομάδα γίνεται ολοένα και καλύτερη και πιστεύω ότι σύντομα θα βρει το δρόμο της" τόνισε ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής και δεύτερης στην καριέρα του, Ανδρέας Τάτος που υποστήριξε πως αυτό οφείλεται από την γενική παρουσία και εικόνα της ομάδας. Ο τεχνικός των "μπλε" Γιώργος Δώνης στο παιχνίδι με την "Ενωση" δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Θανάση Καραγκούνη.


Η νίκη στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού αλλά και "διπλό" -μισής πρόκρισης- στο Σπλιτ επί της Χάιντουκ, έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ, ενώ έχει αλλάξει θετικά και την ψυχολογία της ομάδας. Στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι στην καβάλα, η "Ενωση" υπέστει μια ανέλπιστη ήττα ωστόσο η ομάδα έδειξα χαρακτήρα και άλλαξε άμεσα με τις δύο επιτυχίες το κλίμα. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζουν ότι στο Περιστέρι εκτός από την συμπαράσταση των οπαδών τους θα έχουν στο πλευρό τους και την παράδοση, αφού οι "κιτρινόμαυροι" στις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους στο γήπεδο του Ατρομήτου έχουν δύο νίκες και μια ισοπαλία.


Αρης-Αστέρας Τρίπολης 17:15, Novasports
Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης


Οι πανηγυρισμοί από την μεγαλειώδη νίκη του Αρη στην Ισπανία και την έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ακόμα νωποί. Στον αστερισμό της μεγάλης αυτής επιτυχίας οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχονται τον Αστέρα τρίπολης και ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Εξάλλου, κάτι ανάλογο τόνισε και ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ του νικητήριου γκολ στο "Βιθέντε Καλντερόν", Νίκος Λαζαρίδης που μεταξύ άλλων υποστήριξε πως το ίδιο πρόσωπο θα πρέπει να δείξει και στην Σούπερ Λίγκα. Σε αντίθεση με τους παίκτες οι οπαδοί του Αρη, "μεθυσμένοι" από την επιτυχία θέλουν να ευχαριστήσουν γεμίζοντας και πάλι τις εξέδρες τους παίκτες του Κούπερ για το "διπλό" στην Μαδρίτη.


Οι αποδοκιμασίες και η δυσαρέσκεια των οπαδών του Αστέρα προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Βλάχου έχει να κάνει με την ουσία της ομάδας εντός έδρας αφού σε έξι απόπειρες για νίκη δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Αντίθετα με την παρουσία της εντός, οι Αρκάδες εκτός έδρας παρουσιάζουν ένα διαφορετικό και σαφώς καλύτερο πρόσωπο, αφού έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια μόνο ήττα. Διοικητικά υπάρχει ακόμα στήριξη ωστόσο πολλά θα κριθούν από τα δύο επόμενα παιχνίδια.


Λάρισα-ΠΑΟΚ 17:15, Novasports
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: AEL F.C. Arena


Ποδαρικό στο νεόκτιστο γήπεδο και αλλαγή κλίματος θα επιχειρήσει η ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στο "AEL F.C. Arena" δεν πρόκειται να πέφτει "καρφίτσα" στο ντεμπούτο των "βυσσινί" στην νέα τους έδρα και σε αντίθεση με το αντίο στο Αλκαζάρ με την ήττα από τον πανιώνιο, οι παίκτες της Λάρισας θα επιδιώξουν να γράψουν με νίκη την πρεμιέρα των αποτελεσμάτων στην ιστορία του νέου γηπέδου. Οι γηπεδούχοι στον πάγκο τους θα έχουν ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Κώστα Κατσάρα μετά το "διαζύγιο" με τον Γιάννη Παπακώστα, ωστόσο δεν αποκλείεται ο νέος προπονητής (ίσως ο Ολλανδός, Ρικάρντο Μονίζ) να είναι στις εξέδρες για να παρακολουθήσει την νέα του ομάδα.


Η απρόσμενη ήττα από τον Ατρόμητο την προηγούμενη Κυριακή δεν ήταν το μοναδικό άσχημο αποτέλεσμα την εβδομάδα που κύλησε για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ιδανικός αυτόχειρας... έχασε την νίκη-πρόκριση με την Μπριζ για το Europa League. "Είναι ευκαιρία για μας να ανακάμψουμε" τόνισε μετά το ματς με τους Βέλγους, ο Μάκης Χάβος που παραμένει στο τιμόνι της ομάδας. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" χωρίς την δύναμή του, τους οπαδούς του θα προσπαθήσει μέσα σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα να πάρει μια νίκη την οποία αγνοεί από τις 13 Νοεμβρίου.


Καβάλα-Ολυμπιακός 19:30, Novasports
Διαιτητής: Καλόπουλος Δημήτριος (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Ανθή Καραγιάννη


Ενα "τσουβάλι" απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο τεχνικός της Καβάλας, Χένρι Κάσπερτσακ, ενόψει του αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής των "Αργοναυτών" καλείται να βρει αντικαταστάτες για τους πρωτοκλασσάτους απόντες όπως οι Καρντόσο, Ονουάτσι, Αμπντούν, Οικονόμου και Νταρσεβίλ. Ο Πολωνός τεχνικός σίγουρα εκτός από τα πρόσωπα που καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους Ογκμπέτσε, Αλεξάντροβιτς, Σιόντη, Ντικρόκ, Ενόκ ή Δρόσο θα αλλάξει και το σύστημα με το 4-2-3-1 να μετατρέπεται σε 4-3-3.


Με 4.000 οπαδούς στο "Ανθή Καραγιάννη", την παράδοση υπέρ του και με προσθήκες τους Ολαφ Μέλμπεργκ και Βασίλη Τοροσίδη, ο Ολυμπιακός έχει τις ιδανικές συνθήκες να περάσει από μια δύσκολη έδρα. Εκεί που οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ "κόλλησαν" χάνοντας βαθμούς, οι Πειραιώτες θέλουν να πετύχουν ότι και στις άλλες εξόδους τους στην επαρχία. "Διπλό" σε Ξάνθη, Σέρρες και Παγκρήτιο κάτι που έχουν στόχο και στην έδρα της Καβάλας προκειμένου να αλλάξει μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο, που έφερε συγκάτοικο των "ερυθρόλευκων" στην πρώτη θέση το "τριφύλλι".

Βγήκε» από την πρίζα ο «Κατσούρ»

Ο Κώστας Κατσουράνης έχει μείνει από δυνάμεις και μετά τελευταία αποτελέσματα στο «PAO LAB» είναι πιθανό να μην ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας ούτε στην Κοπεγχάγη.
Ο διεθνής μέσος δεν αγωνίστηκε βασικός (έπαιξε 30 λεπτά σαν αλλαγή) στο ματς με την Κέρκυρα, ενώ είναι εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Το τεχνικό τιμ αποφάσισε να του δώσει μερικές «ανάσες», ώστε να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο θα εξεταστεί αν θα μπορέσει να ακολουθήσει την αποστολή στην Δανία για τον τελευταίο Ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού. Το πιο πιθανό σενάριο, βάση της παρούσης κατάστασής του, είναι να ξεκουραστεί με σκοπό να μπορέσει να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης.
Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί περαιτέρω από την στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη.

Ο «Γερμανός Μέσι» στους Διαβόλους

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να προσφέρει 16.5 εκατομμύρια λίρες στην Βέρντερ Βρέμης για το αστέρι της ομάδας, τον «γερμανό Μέσι» Μάρκο Μαρίν.
Ο Σερ Άλεξ θέλει να προλάβει τους υπόλοιπους συλλόγους της Πρέμιερ και βιάζεται να «αρπάξει» τον νεαρό εξτρέμ, τον «γερμανό Μέσι» όπως έχει χαρακτηριστεί.
Για τον Μαρίν ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες από το Νησί, όπως η Άρσεναλ, η Τότεναμ και η Λίβερπουλ.
Ο νεαρός έχει συμβόλαιο με την Γερμανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και ο 21χρονος είναι ο πρώτος στόχος του «Φέργκι» που προσπαθεί να «χτίσει» ξανά τους «κόκκινους διάβολους», αντικαθιστώντας μεγάλες μορφές του ποδοσφαίρου όπως οι Γκίγκς και Σκόουλς.

Ηρακλής Με απουσίες κατά του Εργοτέλη

Χωρίς τον τιμωρημένο Βικτοράς Γιάκομπ, τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι και τον Τάσο Κατσαμπή θα αγωνιστεί ο Ηρακλής απέναντι στον Εργοτέλη ( στις 17.15). Μια ίωση ταλαιπωρεί τον Πέτρο Κανακούδη, ο οποίος παρέμεινε στο σπίτι του και θα προφυλαχθεί μέχρι να αναρρώσει, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσει την ίωση σε κάποιον συμπαίκτη του. Ανέτοιμος κρίθηκε ο Στέλιος Ηλιάδης (μόνο μια κανονική προπόνηση τις τελευταίες μέρες), ενώ έμειναν εκτός αποστολής ο Ρομάν και ο Αλετσένου.
Ο προπονητής του Ηρακλή κ. Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κυριαζής, Κατσικάς, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σαρακατσάνος, Καρλίνιος, Γκαρσία, Ντάνι, Μάρα, Σζοτ, Παπαστεριανός, Βουτσιάς, Βέλλιος, Σολτάνι, Σίσιτς

Αρης Τιμές από την ΟΥΕΦΑ

Ομάδα της εβδομάδας ανακηρύχτηκε από την ΟΥΕΦΑ ο Αρης, χάρη στη νίκη που πέτυχε στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας γίνεται αναφορά στην επιτυχία του Αρη ενώ φιλοξενείται και σχετική δήλωση του κ. Εκτορ Ραούλ Κούπερ ο οποίος εκδήλωσε εξαρχής την αισιοδοξία με την οποία έβλεπε το συγκεκριμένο παιχνίδι. «Το να χάσουμε αυτό το ματς δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας», είπε ο προπονητής των Κιτρίνων
Ο Χαβίτο από την πλευρά του επισήμανε: «Ξέραμε πολύ καλά ότι θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Θεωρώ ότι αν και έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα, η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και είναι στα δικά μας πόδια να το πετύχουμε. Είμαι περήφανος και χαρούμενος γιατί ο κ. Κούπερ μας κάνει να βγάζουμε το καλύτερό μας εαυτό. Τα έχουμε καταφέρει και με αντιπάλους που στα χαρτιά ήταν ανώτεροι από εμάς».
Ο ισπανός επιθετικός του Αρη μίλησε και για την υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του. «Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να τακτοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες και να μείνω και άλλα χρόνια στον Αρη. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση, αλλά προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου» είπε, ενώ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (Κυριακή 5/12 στις 17.15) στο «Κλ. Βικελίδης» ανέφερε: «Επειτα από τέτοιες νίκες ο κόσμος περιμένει να καθαρίσουμε εύκολα σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Ο Αστέρας είναι επικίνδυνος εκτός έδρας και θα κλειστεί στην άμυνα, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό το παιχνίδι».

Μουντιάλ 2018 Οι Αγγλοι καταγγέλλουν εξαπάτηση του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας κ. Γκρέιαμ Τέιλορ συνόψισε την αγγλική οργή προς τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για την απώλεια του Μουντιάλ 2018. «Δυστυχώς μιλάμε για έναν οργανισμό που δεν λογοδοτεί πουθενά. Αν πας να εμπλέξεις μια κυβέρνηση, απειλούν να αποκλείσουν τη χώρα από κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση. Πιστεύω όμως ότι ήρθε η ώρα να ελέγξει κάποιος τη FIFA και να πάρει τις απαντήσεις σε όλα τα θέματα που θάβονται κάτω από το χαλί».
Οι παράγοντες που εργάστηκαν για την προώθηση της αγγλικής υποψηφιότητας υπολόγιζαν ότι ο φάκελος της Αγγλίας θα ελάμβανε οκτώ ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία, ωστόσο πήρε μόλις δύο και αποκλείστηκε! «Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι μάς κορόιδεψαν κοιτάζοντάς μας στα μάτια» είπε ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης κ. Αντι Ανσον θυμίζοντας ότι ο διαβόητος παράγοντας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο κ. Τζακ Γουόρνερ είχε υποσχεθεί τρεις ψήφους στον βρετανό πρίγκιπα Γουίλιαμ! «Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι σαφές ότι εξαπατηθήκαμε» είπε ο κ. Ανσον. Βέβαια το γεγονός ότι η τηλεοπτική εκπομπή «Panorama» του βρετανικού δικτύου ΒΒC αποκάλυψε το σκάνδαλο πώλησης εισιτηρίων για αγώνες του Μουντιάλ 2006 στο οποίο εμπλεκόταν ο κ. Γουόρνερ, δεν φαίνεται να βοήθησε την αγγλική υποψηφιότητα.
Εκτός από τους Βρετανούς, πικραμένοι από την εξέλιξη της ψηφοφορίας είναι και οι παράγοντες που δούλεψαν για τον φάκελο των ΗΠΑ και της Αυστραλίας που διεκδίκησαν το Μουντιάλ 2022, διοργάνωση για την οποία επιλέχθηκε το εμιράτο του Κατάρ! Ο κ. Ανσον μοιράστηκε μαζί τους την πικρία για το αποτέλεσμα και άφησε να εννοηθεί ότι οι τρεις αγγλόφωνες χώρες δεν θα πρέπει να ξαναμπούν στη διαδικασία να διεκδικήσουν ένα Μουντιάλ όσο η FIFA διατηρεί την ίδια αδιαφανή διαδικασία, θυμίζοντας την καθοριστική παρέμβαση του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας κ. Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος λίγο προτού ψηφίσουν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής τούς θύμισε τις περιπέτειες με «τους δαίμονες των μίντια», σαφή μομφή κατά της αγγλικής υποψηφιότητας!

Κούπερ: «Νίκη με Αστέρα»

Σύνθημα νίκης έστειλε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ σε εκδήλωση βασικού χορηγού του Άρη που δραστηριοποιείται στον χώρο της διατροφής.
Ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε στην σπουδαία νίκη με την Ατλέτικο, την οποία απέδωσε στο υψηλό κίνητρο και το καλό αγωνιστικό ηθικό που επέδειξαν οι παίκτες του. Πλέον όμως η προσοχή στρέφεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Υπήρχε υψηλό κίνητρο και καλό αγωνιστικό ηθικό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που περικλείει πολλούς παράγοντες. Δεν μπορείς να πεις ότι θα πάρεις μια βιταμίνη και θα αποδίδεις πάντα τέλεια» τόνισε αρχικά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και συνέχισε για τον επόμενο αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Υπάρχουν πολλές παράμετροι που συντελούν στην επιτυχία. Απόψε είναι μια ανάλαφρη και ευχάριστη βραδιά. Το ηθικό των παικτών μου είναι υψηλό και ελπίζω να το αποδώσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι φυσικά η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης».

Κουζέν: «Δεν μας αξίζει η τελευταία θέση». «Ο κόσμος 12ος παίκτης»

Από τα χέρια του παλαίμαχου άσου της ΑΕΛ, Ηλία Σελιώνη, παρέλαβε ο Ντανιέλ Κουζέν το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 11ης αγωνιστικής.
Ένα γκολ που βοήθησε την ΑΕΛ να πάρει έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό στην προσπάθειά της να ανακάμψει και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Γκαμπονέζος άσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ατομική του διάκριση, όμως, υποστήριξε πως θα ήταν ακόμα πιο χαρούμενος αν η ομάδα του δεν βρισκόταν στην ουρά της βαθμολογίας. «Είναι τιμή μου που το συγκεκριμένο γκολ ψηφίστηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής. Όμως, η χαρά μου θα ήταν μεγαλύτερη αν η διάκριση αυτή συνδυαζόταν και από θετικά αποτελέσματα για την ομάδα. Δεν μας αξίζει η τελευταία θέση στη Super League και πρέπει οπωσδήποτε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Κουζέν.

Εν συνεχεία, ο 33χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στο ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ: «Μας περιμένει ένα δύσκολο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως, έχουμε δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Παίζουμε για πρώτη φορά στο νέο μας γήπεδο και θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, που ελπίζω να γίνει για εμάς ο 12ος παίκτης αυτή την Κυριακή. Το γήπεδο είναι καταπληκτικό. Ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον και ένας τόσο καλός αγωνιστικός χώρος βοηθάει μια ομάδα με τη δική μας ποιότητα.

Εύχομαι να πανηγυρίσουμε, όπως και στο αντίστοιχο περσινό ματς στο Αλκαζάρ, όταν είχαμε κερδίσει 2-1. Θέλω να πετύχω κι άλλα γκολ για να βοηθήσω την ομάδα μου κι ελπίζω να βρεθώ κι άλλες φορές σ' αυτή εδώ τη θέση να κρατάω αυτό το τρόπαιο. Γιατί αυτό θα σημαίνει πως και εγώ και η ομάδα θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας".


Από την πλευρά του, ο Ηλίας Σελιώνης, δήλωσε κατά την απονομή: «Συγχαρητήρια. Ήταν ένα πραγματικά όμορφο όσο και δύσκολο γκολ. Ελπίζουμε να έρθουν και άλλα τέτοια γιατί η ομάδα τα έχει ανάγκη. Χρειαζόμαστε γκολ και βαθμούς, γιατί στην ΑΕΛ δεν αξίζει η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται».

Εν όψει του κυριακάτικου (05/12) αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο AEL FC ARENA τόνισε: «Όλη η Λάρισα θα βρίσκεται στο πλευρό σας. Είναι κρίσιμος ο αγώνας, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ανακάμψει».

Η πρόταση του Χατζηχρήστου σε Αδαμίδη: «Βάλε 15 ευρώ γενική είσοδο με Ζενίτ»

Η οικονομική κρίση έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων, αφού καθημερινά ακούγονται νέες απολύσεις και περικοπές μισθών.Γι’ αυτό ο Δημήτρης Χατζιχρήστος έθεσε μία πολύ καλή πρόταση στον Σταύρο Αδαμίδη στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και ηγέτης της Original 21 είπε στον ομόλογό του της ΠΑΕ να βάλει γενική είσοδο 15 ευρώ στον αγώνα του Europa League με τη Ζενίτ, προκειμένου να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο.

Από τη μεριά του ο Σταύρος Αδαμίδης του υποσχέθηκε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί με τη διοίκηση της ομάδας.

Μεθυσμένος και με προσωπικό πυγμάχο ταξίδεψε ο Λε Μπρον!

«Φτιαγμένος» πήγε στο Κλίβελαντ ο Λε Μπρον Τζέιμς με την υπόλοιπη αποστολή του Μαϊάμι.Σύμφωνα με ρεπορτάζ αμερικανικών εφημερίδων, ο «Βασιλιάς» γλέντησε μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης με τον φίλο του και διάσημο πυγμάχο, Φλόιντ Μεϊγουέδερ!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τζέιμς τον είχε μαζί του για προστασία στο Κλίβελαντ αλλά και για να του δώσει οδηγίες αντίδρασης  στο ενδεχόμενο να δεχθεί  μαζική επίθεση του κόσμου!

Ο ΛεΜπρον εθεάθη να γλεντάει μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα  στο δρόμο του «Lucky Strike bowling» στο Μαϊάμι σε ένα πορτοκαλί τζιπ μεθυσμένος κι ακολούθως πήγε σπίτι του, ετοίμασε βαλίτσες κι αναχώρησε για το Κλίβελαντ.

Πάντως σύμφωνα με άλλες πηγές, στο γήπεδο των Καβαλιερς και συγκεκριμένα στις τουαλέτες είχαν τοποθετηθεί φωτογραφίες και κουκλάκια με τη μορφή του Τζέιμς(!) ενώ κατά την είσοδο του στα αποδυτήρια  με τους υπόλοιπους παίκτες των Χιτ, του έγινε εξονυχιστικός έλεγχος από τους σεκιούριτι για το ενδεχόμενο να κουβαλάει όπλο!

Η δύναμη της έδρας

Η Λόκερεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, νίκησε 2-1 τη Σταντάρ Λιέγης και συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινή της πορεία. Η ομάδα του Πέτερ Μάες πήρε σαφέστατο προβάδισμα με τα γκολ του Ντε Κολέρ στο 19' και το 80' και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Γκονζάλες στις καθυστερήσεις.

Η Λόκερεν, που πέτυχε την έβδομη νίκη σε εννιά παιχνίδια στο γήπεδό της, «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση κι ενώ «χρωστάει» ένα παιχνίδι. 

"Ανάσανε" η Σεντ Πάουλι

Τρεις πολύτιμους βαθμούς πήρε η Σεντ Πάουλι, που επικράτησε 1-0 της Καϊζερσλάουτερν στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής στη Γερμανία.
Η αναμέτρηση κρίθηκε από το αυτογκόλ του Τίφερτ στο 48', αλλά έστω και με τη βοήθεια ενός αντιπάλου, η ομάδα του Αμβούργου κατάφερε να πανηγυρίσει μετά από πέντε αγωνιστικές και να κατακτήσει τη δεύτερη μόλις φετινή της νίκη στο "Μίλερντορ". Η Σεντ Πάουλι έφτασε τη "Λάουτερν" στους 17 βαθμούς.

"Χαλάει" (;) του Ροτέν

Προς ναυάγιο οδηγείται η μεταγραφή του Ροτέν στην ΑΕΚ. Ο Γάλλος άσος δεν θέλει να παραμείνει για περισσότερες μέρες στη χώρα μας και να παίρνει μέρος στις προπονήσεις της ομάδας. Ωστόσο από τη μεριά της η Ενωση επιθυμεί την παραμονή του ποδοσφαιριστή, έτσι ώστε να "κερδίσει" περισσότερο χρόνο στο συγκεκριμένο θέμα.
Η αξία του Γάλλου είναι αδιαμφισβήτητη, όμως υστερεί αρκετά σε φυσική κατάσταση, έναντι των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η μεταγραφή του Ροτέν στην ΑΕΚ. Οι δύο πλευρές έχουν συνεχείς επικοινωνίες, με σκοπό να βρεθεί η "χρυσή τομή".
Αν τελικά ο Γάλλος δεν πειστεί να παραμείνει, τότε το Σάββατο θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής...

Επιστροφή με «τεσσάρα»

Μεταμορφωμένη και αποφασισμένη για… μεγάλα πράγματα είναι φέτος η Γκρόνινγκεν.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής, φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τη Φίτεσε (4-1), επέστρεψε στις νίκες και πέρασε -έστω και προσωρινά- στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Άργησαν να πάρουν μπροστά οι γηπεδούχοι και όλα τα γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 3/12 (21:45)

Γκρόνιγκεν-Φϊτεσε 4-1
(53' πεν. Γκράνγκφιστ, 63' Μάταφζ, 67' Άντερσον, 81' Σπαρφ-79' Πέντερσεν)

Σάββατο, 4/12

Άγιαξ-Ναϊμέγκεν (19:45)
Αϊντχόφεν-Χέρακλες (20:45)
Εξέλσιορ-Μπρέντα (20:45)
Τβέντε-Ντε Γκράαφσαπ (21:45)

Κυριακή, 5/12 (15:30)

Βίλεμ-Φέγενορντ (13:30)
Ντεν Χάαγκ-Άλκμααρ
Ουτρέχτη-Χέρενφεϊν
Φένλο-Ρόντα