Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 44-87

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε το ρόπαλο του Ηρακλή. Είχε το δικό του και... χτυπώντας ανελέητα το "Γηραιό" έφτασε χωρίς πολύ κόπο στο 87-44 και στην έβδομη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια.


Έτσι κρίθηκε:
Το 20-25 του πρώτου δεκάλεπτου μάλλον... θορύβησε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είδε μεν τους παίκτες του να αποδίδουν καλό μπάσκετ στην επίθεση, αλλά ταυτόχρονα να το έχουν ρίξει στο... σορολόπ στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχθούν περισσότερους του αναμενομένου πόντους. Η συνέχεια απέδειξε ότι ο Σέρβος ξέρει τον τρόπο να ανακαλύπτει συνεχώς έξτρα κίνητρα για να δελεάζει όσους διαχειρίζεται. Ο "Γηραιός" σημείωσε μόλις τρεις πόντους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και μετά το 23-47 το παιχνίδι απέκτησε αναπόφευκτα διαδικαστικό χαρακτήρα. Ήταν τέτοια η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων που ο Ντάρκο Ρούσο, από τον πάγκο των γηπεδούχων, δεν μπορούσε να πράξει πολλά. Η εικόνα του Ηρακλή βελτιώθηκε λίγο στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός κυνήγησε κάθε φάση και ανώτερο σε όλη τη διάρκεια αύξανε διαρκώς την υπέρ του διαφορά.

Το αστέρι:
Ο Ρομέιν Σάτο ψάχνει και ψάχνεται ακόμη στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα σε άλλα παιχνίδια να είναι σούπερ και σε άλλα απλώς χρήσιμος. Του ταιριάζουν πάντως ματς με γρήγορο τέμπο και υψηλό σκορ, όπως αυτό του Σαββάτου στο Ιβανώφειο, στο οποίο πέτυχε 20 πόντους αστοχώντας σε μόλις τρία σουτ.

Απογοήτευση:
Αλλιώς είχαμε συνηθίσει τον Ηρακλή όταν πρωταγωνιστούσε στην Α1 και η εφετινή εικόνα του... ξενίζει. Όχι πως απέναντι στον πρωταθλητή υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις, ωστόσο οι 44 πόντοι αποτυπώνουν εικόνα ομάδας που δεν πιστεύει στον εαυτό της.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 23-47, 37-66, 44-87

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: