Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ | 13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δέκατη τρίτη και φαρμακερή; Είδωμεν... αφού η αγωνιστική ξεκινάει και δεν προσφέρετε για προληπτικούς. Αυλαία, το Σάββατο με Ηρακλής-Εργοτέλης, Πανιώνιος-Κέρκυρα (17:15) και ΠΑΟ-Πανσερραϊκός (19:30). Την Κυριακή, εκτός έδρας δοκιμάζονται οι Ολυμπιακός (με Καβάλα), ΑΕΚ (με Ατρόμητο) και ΠΑΟΚ (με ΑΕΛ).Τρεις στροφές πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου, η 13η αγωνιστική δεν ακούγεται για πολλούς ιδιαίτερα καλά, ειδικά αν κάποιος είναι και προληπτικός... Το πρώτο "πιάτο" στην αυλαία περιλαμβάνει τρεις αμφίρροπες αναμετρήσεις και με τον έναν εκ των δύο πρωτοπόρων να αγωνίζεται.Ο Παναθηναϊκός μετά το βήμα κορυφής από την Κέρκυρα, θέλει να παραμείνει εκεί αντιμετωπίζοντας τον Πανσερραϊκό (19:30) στο ΟΑΚΑ. Λίγο νωρίτερα (17:15), η αγωνιστική ξεκινάει σε Καυτανζόγλειο (Ηρακλής-Εργοτέλης) και Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος-Κέρκυρα) σε παιχνίδια που ο κάθε αντίπαλος θέλει για διαφορετικούς λόγους το "τρίποντο".

Την Κυριακή, στο κυρίως "πιάτο" η Σκόντα Ξάνθη μετά την νίκη ανατροπή στην Τρίπολη φιλοξενεί τον επικίνδυνο Ολυμπιακό Βόλου ενώ την ίδια ώρα (15:00) στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος μετά το "διπλό" στην Τούμπα υποδέχεται την ευρω-ΑΕΚ που έρχεται από μεγάλη νίκη στο Σπλιτ.

Λίγη ώρα αργότερα (17:15), οι έτεροι συμμετέχοντες στο Europa League, Αρης και ΠΑΟΚ με διαφορετική ψυχολογία καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Αστέρα Τρίπολης (σε Κλεάνθης Βικελίδης) και Λάρισα (στο νέο AEL F.C. Arena). Η 13η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση στο "Ανθη Καραγιάννη" και την τοπική και ελλειπή Καβάλα να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και τους 4.000 οπαδούς του.

Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010


Ηρακλής-Εργοτέλης 17:15, Novasports
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο στάδιο


Την ευκαιρία να μπει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας έχει ο Ηρακλής ο οποίος σύμφωνα με τον τεχνικός της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη θα πρέπει να δώσει το 100% για να φτάσει στην επιτυχία, μετά την ήττα στην Νέα Σμύρνη. "Σε ένα πρωτάθλημα ένας αγώνας που περνάει δεν ξαναγυρίζει πίσω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας απέναντι σε μια ομάδα που είναι κοντά μας. Δεν το είχαμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά τώρα πρέπει να το κάνουμε. Σε παιχνίδι με πιο ελαφρύ σχήμα ήμασταν πιο καλοί. Είναι ίσως ο όλος τρόπος παιχνιδιού και λειτουργίας της ομάδας" υποστήριξε ο Ουζουνίδης που ζήτησε παράλληλα την στήριξη και την μεγάλη παρουσία των οπαδών του "Γηραιού".


Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει... πιστεύουν οι περισσότεροι εκ των προπονητών και αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο Νίκος Καραγεωργίου. Οι Κρητικοί θέλουν να συνεχίσουν την θετική παράδοση στην Θεσσαλονίκη αφού σε πέντε επισκέψεις τους έχουν τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Αγωνιστικά, ο Καβαλιώτης τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" θέλοντας και μη δεν μπορεί να προβεί σε πολλές αλλαγές στο σχήμα του καθώς έχει να αντιμετωπίσει και σημαντικές απουσίες. Εκτός αποστολής για το ματς στο Καυτανζόγλειο έχουν μείνει για τους Κρητικούς οι Καβουσάκης, Χαντί, Κανδηλάκης, Ρουμπάκης, Αλεξόπουλος και Χρυσοφάκης.


Πανιώνιος-Κέρκυρα 17:15, Novasports
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (Καβάλας)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης


Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Γιώργος Μανιάτης απεικόνισε με την δήλωση του την αλλαγή εικόνας, κλίματος και συμπεριφοράς ως ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. "Η τελευταία θέση της βαθμολογίας ξύπνησε τον εγωϊσμό μας" υποστήριξε και τόνισε πως όλα θα αλλάξουν τις επόμενες μέρες. Οι "κυανέρυθροι" μετά την νίκη επί του Ηρακλή θα επιδιώξουν να πάρουν το τρίτο τους τρίποντο που θα τους αναρριχήσει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία, αφού ισοβαθμούν με την Κέρκυρα. Οι εξελίξεις στα διοικητικά μένουν στάσιμες ενώ ο Ακης Μάντζιος συνεχίζει να κερδίζει πόντους στον πάγκο της ομάδας. Ο Ελληνας υπηρεσιακός τεχνικός πέτυχε άλλη μια νίκη και θέλει άλλη μια κόντρα στους "Φαίακες", στο ματς που θα στερηθεί και πάλι τους Κουμορτζί, Βαρό και Βαζ Τε.


Αλλαγή στο τιμόνι της ομάδας επέφερε η ήττα εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό. Ο Μπαμπης Τεννές αποτελεί παρελθόν και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. "Στόχος μας είναι η παραμονή και μόνο αυτή. Είναι δύσκολο αλλά δεν είναι αδύνατο. Θα βοηθήσει να είμαστε ομάδα και όλα τα άλλα θα είναι εύκολα. Ο δρόμος είναι μεγάλος υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και όλα είναι δύσκολα" υποστήριξε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού που θέλει καλή οργάνωση για να πετύχει στο έργο του. Οι "Φαίακες" βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογικά θέση και θα επιδιώξουν να πάρουν ότι μπορούν στην Νέα Σμύρνη, έχοντας ουσιαστικά το ίδιο πλάνο που έδειξαν και κόντρα στο "τριφύλλι".


Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 19:30, Novasports
Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Αθηνών)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ


Πρωτοπόρος αλλά και μεταλλαγμένος θα εμφανιστεί κόντρα στον Πανσερραϊκό ο Παναθηναϊκός. Μετά το "διπλό" στην Κέρκυρα... και τις μπουνιές στην Παιανία μεταξύ των Καραγκούνη και Λέτο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παρατάξει στο ΟΑΚΑ, μια ομάδα με πολλές (μερικές αναγκαστικές) αλλαγές. Εκτός από τους "πυγμάχους" (Κάρα και Λέτο) απόντες είναι ο τιμωρημένος Λουίς Γκαρθία και ο κουρασμένος (έδειξε το PAO Lab) Κατσουράνης. Αντίθετα, στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού θα είναι και οι Γκοβού και Νίνης που θα επιστρέψουν και στο βασικό σχήμα των "πράσινων" που θα αναζητήσουν παράλληλα και την "εκδίκηση" από τους Σερραίους που τους είχαν αποκλείσει πρόπερσι από το Κύπελλο και μάλιστα στο ΟΑΚΑ.


Με έξτρα κίνητρο θα παραταχθούν οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, μετά το ματς με τον Αρη, ο πρόεδρος της ομάδας Πέτρος Θεοδωρίδης έδωσε πριμ στην ομάδα ύψους 40.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΠΑΕ, ο "ισχυρός άνδρας" σκέφτονταν να δελεάσει τους παίκτες ενόψει του ματς με το "τριφύλλι", δίνοντας το διπλάσιο σε νούμερο πριμ από το ματς με τους "κιτρινόμαυρους". Αγωνιστικά, ο τεχνικός των "κόκκινων λιονταριών" Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν πειθαρχία στο παιχνίδι τους προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι καλό.


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010


Σκόντα Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου 15:00, Novasports
Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
Γήπεδο: Α.Κ. Σκόντα Ξάνθη-Πηγάδια


Χαμόγελα σκόπισε η τελευταία επιτυχία της Ξάνθης και μάλιστα μακριά από την έδρας κατακτώντας με ανατροπή μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Νίκος Παπαδόπουλος αν και υπηρεσιακός δείχνει να "κουμαντάρει" καλά το "τιμόνι" της ομάδας και για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου διευκρίνισε: "Εχουμε καλή ψυχολογία και με αυτήν θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Μυστικό δεν υπάρχει για την επιτυχία, δουλεύουμε πολύ, συνεργάζομαι όσο καλύτερα μπορώ με τους παίκτες, μιλάω μαζί τους και μας ενδιαφέρει όλους το καλό της ομάδας" ενώ για την προπονητολογία υποστήριξε: "Δεν θέλω να χάσω το στόχο μου, σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Η διοίκηση και ο κ. Πανόπουλος θα κάνουν σίγουρα το καλύτερο για την ομάδα".


Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού Βόλου είναι σχεδόν ένα μήνα πριν (με Κέρκυρα εντός) και από τότε ο προηγούμενος μήνας κύλησε με τρεις σερί ισοπαλίας (με Πανσερραϊκό, Αστέρα τρίπολης και Καβάλα). "Στόχος είναι η καθιέρωση στην κατηγορία. Εχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε την απαξίωση που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Φέτος και του χρόνου σκοπός είναι να αποδείξουμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιούται μεγάλο κομμάτι πίτας από τη Super League. Επειτα, αφού μπουν οι βάσεις, θα έρθουν σιγά σιγά και οι διακρίσεις" υποστήριξε ο Αχιλλέας Μπέος με δηλώσεις του στην ΕΤ-3. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Καπετάνος, που τόνισε ως σκόρερ του καλύτερου γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής: "Εύχομαι να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, όπως όλοι ονειρευόμαστε και όπως αξίζει στην ομάδα".


Ατρόμητος-ΑΕΚ 15:00, Novasports
Διαιτητής: Σταθόπουλος Γεώργιος (Αχαϊας)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου


Η δεύτερη εκτός έδρας νίκη και μάλιστα μέσα στην Τούμπα, ανέβασε στην ένατη θέση τον Ατρόμητο και ο ενθουσιασμός στην ομάδα αλλά και τους οπαδούς είναι μεγάλος. Μάλιστα, οι φίλοι της ομάδας αναμένονται να δώσουν βροντερό παρών στο Περιστέρι στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. "Η ομάδα γίνεται ολοένα και καλύτερη και πιστεύω ότι σύντομα θα βρει το δρόμο της" τόνισε ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής και δεύτερης στην καριέρα του, Ανδρέας Τάτος που υποστήριξε πως αυτό οφείλεται από την γενική παρουσία και εικόνα της ομάδας. Ο τεχνικός των "μπλε" Γιώργος Δώνης στο παιχνίδι με την "Ενωση" δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Θανάση Καραγκούνη.


Η νίκη στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού αλλά και "διπλό" -μισής πρόκρισης- στο Σπλιτ επί της Χάιντουκ, έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ, ενώ έχει αλλάξει θετικά και την ψυχολογία της ομάδας. Στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι στην καβάλα, η "Ενωση" υπέστει μια ανέλπιστη ήττα ωστόσο η ομάδα έδειξα χαρακτήρα και άλλαξε άμεσα με τις δύο επιτυχίες το κλίμα. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζουν ότι στο Περιστέρι εκτός από την συμπαράσταση των οπαδών τους θα έχουν στο πλευρό τους και την παράδοση, αφού οι "κιτρινόμαυροι" στις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους στο γήπεδο του Ατρομήτου έχουν δύο νίκες και μια ισοπαλία.


Αρης-Αστέρας Τρίπολης 17:15, Novasports
Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης


Οι πανηγυρισμοί από την μεγαλειώδη νίκη του Αρη στην Ισπανία και την έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ακόμα νωποί. Στον αστερισμό της μεγάλης αυτής επιτυχίας οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχονται τον Αστέρα τρίπολης και ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Εξάλλου, κάτι ανάλογο τόνισε και ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ του νικητήριου γκολ στο "Βιθέντε Καλντερόν", Νίκος Λαζαρίδης που μεταξύ άλλων υποστήριξε πως το ίδιο πρόσωπο θα πρέπει να δείξει και στην Σούπερ Λίγκα. Σε αντίθεση με τους παίκτες οι οπαδοί του Αρη, "μεθυσμένοι" από την επιτυχία θέλουν να ευχαριστήσουν γεμίζοντας και πάλι τις εξέδρες τους παίκτες του Κούπερ για το "διπλό" στην Μαδρίτη.


Οι αποδοκιμασίες και η δυσαρέσκεια των οπαδών του Αστέρα προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Βλάχου έχει να κάνει με την ουσία της ομάδας εντός έδρας αφού σε έξι απόπειρες για νίκη δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Αντίθετα με την παρουσία της εντός, οι Αρκάδες εκτός έδρας παρουσιάζουν ένα διαφορετικό και σαφώς καλύτερο πρόσωπο, αφού έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια μόνο ήττα. Διοικητικά υπάρχει ακόμα στήριξη ωστόσο πολλά θα κριθούν από τα δύο επόμενα παιχνίδια.


Λάρισα-ΠΑΟΚ 17:15, Novasports
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: AEL F.C. Arena


Ποδαρικό στο νεόκτιστο γήπεδο και αλλαγή κλίματος θα επιχειρήσει η ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στο "AEL F.C. Arena" δεν πρόκειται να πέφτει "καρφίτσα" στο ντεμπούτο των "βυσσινί" στην νέα τους έδρα και σε αντίθεση με το αντίο στο Αλκαζάρ με την ήττα από τον πανιώνιο, οι παίκτες της Λάρισας θα επιδιώξουν να γράψουν με νίκη την πρεμιέρα των αποτελεσμάτων στην ιστορία του νέου γηπέδου. Οι γηπεδούχοι στον πάγκο τους θα έχουν ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Κώστα Κατσάρα μετά το "διαζύγιο" με τον Γιάννη Παπακώστα, ωστόσο δεν αποκλείεται ο νέος προπονητής (ίσως ο Ολλανδός, Ρικάρντο Μονίζ) να είναι στις εξέδρες για να παρακολουθήσει την νέα του ομάδα.


Η απρόσμενη ήττα από τον Ατρόμητο την προηγούμενη Κυριακή δεν ήταν το μοναδικό άσχημο αποτέλεσμα την εβδομάδα που κύλησε για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ιδανικός αυτόχειρας... έχασε την νίκη-πρόκριση με την Μπριζ για το Europa League. "Είναι ευκαιρία για μας να ανακάμψουμε" τόνισε μετά το ματς με τους Βέλγους, ο Μάκης Χάβος που παραμένει στο τιμόνι της ομάδας. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" χωρίς την δύναμή του, τους οπαδούς του θα προσπαθήσει μέσα σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα να πάρει μια νίκη την οποία αγνοεί από τις 13 Νοεμβρίου.


Καβάλα-Ολυμπιακός 19:30, Novasports
Διαιτητής: Καλόπουλος Δημήτριος (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Ανθή Καραγιάννη


Ενα "τσουβάλι" απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο τεχνικός της Καβάλας, Χένρι Κάσπερτσακ, ενόψει του αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής των "Αργοναυτών" καλείται να βρει αντικαταστάτες για τους πρωτοκλασσάτους απόντες όπως οι Καρντόσο, Ονουάτσι, Αμπντούν, Οικονόμου και Νταρσεβίλ. Ο Πολωνός τεχνικός σίγουρα εκτός από τα πρόσωπα που καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους Ογκμπέτσε, Αλεξάντροβιτς, Σιόντη, Ντικρόκ, Ενόκ ή Δρόσο θα αλλάξει και το σύστημα με το 4-2-3-1 να μετατρέπεται σε 4-3-3.


Με 4.000 οπαδούς στο "Ανθή Καραγιάννη", την παράδοση υπέρ του και με προσθήκες τους Ολαφ Μέλμπεργκ και Βασίλη Τοροσίδη, ο Ολυμπιακός έχει τις ιδανικές συνθήκες να περάσει από μια δύσκολη έδρα. Εκεί που οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ "κόλλησαν" χάνοντας βαθμούς, οι Πειραιώτες θέλουν να πετύχουν ότι και στις άλλες εξόδους τους στην επαρχία. "Διπλό" σε Ξάνθη, Σέρρες και Παγκρήτιο κάτι που έχουν στόχο και στην έδρα της Καβάλας προκειμένου να αλλάξει μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο, που έφερε συγκάτοικο των "ερυθρόλευκων" στην πρώτη θέση το "τριφύλλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: