Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μουντιάλ 2018 Οι Αγγλοι καταγγέλλουν εξαπάτηση του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας κ. Γκρέιαμ Τέιλορ συνόψισε την αγγλική οργή προς τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για την απώλεια του Μουντιάλ 2018. «Δυστυχώς μιλάμε για έναν οργανισμό που δεν λογοδοτεί πουθενά. Αν πας να εμπλέξεις μια κυβέρνηση, απειλούν να αποκλείσουν τη χώρα από κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση. Πιστεύω όμως ότι ήρθε η ώρα να ελέγξει κάποιος τη FIFA και να πάρει τις απαντήσεις σε όλα τα θέματα που θάβονται κάτω από το χαλί».
Οι παράγοντες που εργάστηκαν για την προώθηση της αγγλικής υποψηφιότητας υπολόγιζαν ότι ο φάκελος της Αγγλίας θα ελάμβανε οκτώ ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία, ωστόσο πήρε μόλις δύο και αποκλείστηκε! «Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι μάς κορόιδεψαν κοιτάζοντάς μας στα μάτια» είπε ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης κ. Αντι Ανσον θυμίζοντας ότι ο διαβόητος παράγοντας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο κ. Τζακ Γουόρνερ είχε υποσχεθεί τρεις ψήφους στον βρετανό πρίγκιπα Γουίλιαμ! «Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι σαφές ότι εξαπατηθήκαμε» είπε ο κ. Ανσον. Βέβαια το γεγονός ότι η τηλεοπτική εκπομπή «Panorama» του βρετανικού δικτύου ΒΒC αποκάλυψε το σκάνδαλο πώλησης εισιτηρίων για αγώνες του Μουντιάλ 2006 στο οποίο εμπλεκόταν ο κ. Γουόρνερ, δεν φαίνεται να βοήθησε την αγγλική υποψηφιότητα.
Εκτός από τους Βρετανούς, πικραμένοι από την εξέλιξη της ψηφοφορίας είναι και οι παράγοντες που δούλεψαν για τον φάκελο των ΗΠΑ και της Αυστραλίας που διεκδίκησαν το Μουντιάλ 2022, διοργάνωση για την οποία επιλέχθηκε το εμιράτο του Κατάρ! Ο κ. Ανσον μοιράστηκε μαζί τους την πικρία για το αποτέλεσμα και άφησε να εννοηθεί ότι οι τρεις αγγλόφωνες χώρες δεν θα πρέπει να ξαναμπούν στη διαδικασία να διεκδικήσουν ένα Μουντιάλ όσο η FIFA διατηρεί την ίδια αδιαφανή διαδικασία, θυμίζοντας την καθοριστική παρέμβαση του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας κ. Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος λίγο προτού ψηφίσουν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής τούς θύμισε τις περιπέτειες με «τους δαίμονες των μίντια», σαφή μομφή κατά της αγγλικής υποψηφιότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: