Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Bίγια: "Είμαι χαρούμενος και περήφανος"


Ο Νταβίντ Βίγια πανηγυρίζει με τη φανέλα της Εθνίκης Ισπανίας Και επίσημα ποδοσφαίριστής της Μπαρτσελόνα είναι από την Πέμπτη ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο του με τους "μπλαουγκράνα". Ο 28χρονος φορ αποκάλυψε πως πάντα ήθελε να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο και πως η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

"Ήθελα πάντα να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και σε έναν τέτοιο σύλλογο. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα φορέσω την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Όπως λέει όλος ο κόσμος είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα μου. Η παρουσία των Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι θα με βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο σκοράρισμα", ήταν τα λόγια του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Μπαρτσελόνα.

Πρώτη προπόνηση για Γκαλάς μετά από δύο μήνες


O Γουιλιάμ Γκαλάς Για πρώτη φορά μετά τα τέλη Μαρτίου ο Γουίλιαμ Γκαλάς «κλώτσησε» μπάλα, αυξάνοντας τις ελπίδες που έχει για να είναι έτοιμος στα τελικά του Μουντιάλ. Ο μυϊκός τραυματισμός που κράτησε τον κεντρικό αμυντικό της Αρσεναλ για περίπου 2 μήνες εκτός δράσης, υποχωρεί μέρα με τη μέρα, οπότε ακολούθησε ελαφρύ πρόγραμμα στο προπονητικό κέντρο των "τρικολόρ" στην πόλη Τιν.

Ο 32χρονος, ο οποίος έφτασε στο θέρετρο των γαλλικών Αλπεων το περασμένο Σάββατο, τρεις ημέρες πριν τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, είναι ο λόγος που ο Ραϊμόν Ντομενέκ ανακοίνωσε 24 ονόματα για την κορυφαία διοργάνωση που ακολουθεί, αντί για 23. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας έχει περιθώριο μέχρι την 1η Ιουνίου να αποκλείσει άλλον έναν κι αυτό που ελπίζει είναι ότι δεν θα βρεθεί στην θέση να "κόψει" τον Γκαλάς.

Συγκεντρώθηκαν και αναχωρούν για Ελβετία


Kαραγκούνης και Ρεχάγκελ πανηγυρίζουν... Ολοι οι διεθνείς παίκτες που έχουν κληθεί από τον Οτο Ρεχάγκελ για να στελεχώσουν την προεπιλογή για τα τελικά του Μουντιάλ, είναι πλέον στην διάθεσή του. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναχωρεί για την Ελβετία την Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Την Πέμπτη ο Σάκης Πρίττας έκανε την πρώτη του προπόνηση, αλλά και δηλώσεις ως παίκτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι εδώ. Τώρα αρχίζει η δουλειά και θα παλέψω για το καλύτερο. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πάμε για την πρόκριση. Τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει να τα παλέψουμε μέχρι τέλους", είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις έκανε και ο Φάνης Γκέκας: "Πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε καλά. Έχουμε δύο δυνατά φιλικά και θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πρόκληση για εμάς και πάμε για να το διασκεδάσουμε. Εάν έρθει η πρόκριση θα είναι επιτυχία, όπως επιτυχία είναι και το ότι είμαστε εκεί. Ολοι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η νίκη στο πρώτο παιχνίδι θα μας δώσει ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια".

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε με τον Οτο Ρεχάγκελ και αποχαιρέτησε την αποστολή που θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής.

Αποθεώθηκαν Παπάζογλου – Κουτσιανικούλης

Αποθεώθηκαν Παπάζογλου – Κουτσιανικούλης

Σε εκδήλωση χορηγού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραβρέθηκαν ο Θανάσης Παπάζογλου και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αποθεώθηκαν από πλήθος κόσμου που πήρε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους δύο παίκτες. Ο Κουτσιανικούλης τόνισε πως: «ήταν μία χρονιά προσαρμογής στην οποια έμαθα πολλά πράγματα. Είναι κρίμα που αποχωρεί ο Φερνάντο Σάντος αλλά ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει τον δρόμο του».

Κίνηση για Σίλβα από Ρεάλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/acdefbb54b80d087852c27f16685388c_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Νταβίντ Σίλβα της Βαλένθια βρίσκεται εδώ και καιρό πολύ ψηλά στην λίστα της Ρεάλ η οποία, σύμφωνα με την Marca, προτίθεται να κάνει πολύ σύντομα την... κίνησή της.Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μέσα στην εβδομάδα θετικές εξελίξεις για τους Μαδριλένους. Λόγω του ενδιαφέροντος των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι για τον διεθνή αριστεροπόδαρο μέσο, οι άνθρωποι της Ρεάλ θέλουν να κινηθούν γρήγορα και να πετύχουν συμφωνία τόσο με την Βαλένθια όσο και με τον παίκτη.

Ο ίδιος ο Σίλβα είναι, βέβαια, θετικός στην προοπτική του «Μπερναμπέου» και έτσι το μόνο εμπόδιο είναι η Βαλένθια. Ωστόσο, οι Λεβαντίνοι θεωρείται δεδομένο πως δεν θα πουν όχι σε μία καλή πρόταση. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ομάδας, Μανουέλ Γιορέντε, τόνισε για την πώληση του Βίγια στην Μπαρτσελόνα πως «ήταν μία εξαιρετική πώληση για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου». Κάτι που σημαίνει πως οι «νυχτερίδες» δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δώσουν τον παίκτη, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθούν οικονομικά.

"Να ξαναδώσουμε στη Γιούβε το αληθινό της πρόσωπο"

gluxo
Ο Λουίτζι Ντελ Νέρι... Την επιθυμία του να ξαναδώσει στη Γιουβέντους «το αθληθινό της πρόσωπο» εξέφρασε ο Τζίτζι Ντελ Νέρι, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως προπονητής της "Γηραιάς Κυρίας". Ο 59χρονος τεχνικός, ο οποίος υπέγραψε την Τετάρτη διετές συμβόλαιο με το σύλλογο του Τορίνο, υποσχέθηκε να εμφανίσει μία ομοιογενή ομάδα, που θα φέρνει αποτελέσματα και παράλληλα θα ικανοποιεί τους φίλους της ομάδας.

«Θέλω να αποδείξω ότι ο σύλλογος έκανε τη σωστή επιλογή», πρόσθεσε ο μέχρι πρότινος προπονητής της Σαμπντόρια, ο οποίος χαρακτήρισε τη Γιουβέντους ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Η Μπαρτσελόνα δεν παραχωρεί τον Ιμπραϊμοβιτς


Ιμπραϊμοβιτς και Πουγιόλ πανηγυρίζουν στο παιχνίδι με την Εσπανιόλ Ο απερχόμενος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, διέψευσε φήμες που ήθελαν το σύλλογο να παραχωρεί τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, μετά την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια από τη Βαλένθια. «Ο Ιμπρα δεν πωλείται. Είναι παίκτης μεγάλης αξίας και γνωρίζω ότι το τεχνικό τιμ τον υπολογίζει για την ομάδα. Η απόκτηση του Βίγια δεν επηρεάζει το μέλλον του Ιμπρα στο σύλλογο», δήλωσε ο Λαπόρτα, του οποίου η θητεία στην πρωταθλήτρια Ισπανίας ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου, για το Σουηδό επιθετικό.

Ο 28χρονος Ιμπραϊμοβις δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φίλων της ομάδας μετά την απόκτησή του το καλοκαίρι από τοιν Ίντερ, όταν έγινε ανταλλαγή με τον Σάμουελ Ετό. Όμως κατάφερε να σημειώσει 16 τέρματα στο πρωτάθλημα σε 29 αγώνες στην πρώτη του σεζόν στην Ισπανία, έναντι 21 του Βίγια και 34 του Λιονέλ Μέσι που αναδείχθηκε και κορυφαίος σκόρερ.

Στους «ισχυρούς» πιθανότατα ο Άρης

Στους «ισχυρούς» πιθανότατα ο Άρης

Ο Άρης επιστρέφει στην Ευρώπη και πάλι, μετά από απουσία ενός χρόνου. Ξεκινά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του στις 29 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα. Μετέχει στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League και σε αυτή τη φάση θα προστεθούν άλλες 30 ομάδες που θα έχουν προκριθεί από τον β΄ προκριματικό. Όπως και να έχει πάντως, οι «κίτρινοι» θα είναι στους ισχυρούς, αφού υπερτερούν αρκετών ομάδων στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Προς το παρών οι αδύναμοι του γ΄ προκριματικού γύρου και συνεπώς πιθανοί αντίπαλοι του Άρη είναι οι εξής:

Νόρντζελαντ (ΔΑΝΙΑ)
Οντένσε (ΔΑΝΙΑ)
Μπερόε Στάρα Ζαγκόρα ( ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
Βικτόρια Πλζεν (ΤΣΕΧΙΑ)
Γιάμπλονετς (ΤΣΕΧΙΑ)
Άαλεσουντ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
Στουρμ Γκρατς (ΑΥΣΤΡΙΑ)
Ερυθρός Αστέρας (ΣΕΡΒΙΑ)
Μακάμπι Χάιφα (ΙΣΡΑΗΛ)
Απόλλων Λεμεσού (ΚΥΠΡΟΣ)
Γκέτεμποργκ (ΣΟΥΗΔΙΑ)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (ΣΛΟΒΑΚΙΑ)
Χάιντουκ (ΚΡΟΑΤΙΑ)
Ίντερ Τούρκου (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ)
Νικητής κυπέλλου (ΠΟΛΩΝΙΑ)

Κάποιες από τις παραπάνω ομάδες, με την είσοδο των 30 των β΄ προκριματικού γύρου, αυτομάτως μεταφέρονται στους ισχυρούς. Έτσι είναι πολύ πιθανό ο Άρης να αποφύγει τις Στουρμ Γκρατς, Ερυθρό Αστέρα, Μακάμπι Χάιφα, Χάιντουκ και Γκέτεμποργκ τουλάχιστον. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη στις 16 Ιουλίου στη Νιόν της Ελβετίας και ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μαϊου του 2011 στο στάδιο «Αβίβα» του Δουβλίνου.

Αβέβαιο το μπάτζετ της Λίβερπουλ


Ο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Στο σκοτάδι παραμένει για την ώρα ο Ράφα Μπενίτεθ, όσον αφορά στα χρήματα που θα έχει στη διάθεσή του για μεταγραφές το καλοκαίρι. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση του τεχνικού της Λίβερπουλ με στελέχη της διοίκησης, αφού το μπάτζετ θα εξαρτηθεί άμεσα από τις πωλήσεις παικτών.

Ο νέος πρόεδρος Μάρτιν Μπρότον που έχει αναλάβει την ευθύνη να ελέγξει τα οικονομικά της Λίβερπουλ κατέστησε σαφές στον Μπενίτεθ ότι το ποσό που θα βγει από το ταμείο εξαρτάται άμεσα από αυτό που θα μπει. «Είχα μερικές συναντήσεις με τον νέο πρόεδρο, προκειμένου να διευκρινιστεί η κατάσταση», ανέφερε ο Μπενίτεθ. «Πρέπει να ξέρουμε πόσα χρήματα έχουμε, αλλά αυτά θα είναι ανάλογα με τις πωλήσεις», συμπλήρωσε.

Απίθανη η φυγή για Ακουιλάνι


Ο Ακουιλάνι πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της  Λίβερπουλ Την άποψη ότι ο πελάτης του θα φύγει από τη Λίβερπουλ μόνο αν έρθει μία τεράστια προσφορά, εξέφρασε ο μάνατζερ του Αλμπέρτο Ακουιλάνι Φράνκο Ζαβάλια. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Ιταλός άσος δεν επιθυμεί να γυρίσει στην πατρίδα του, παρά τις φήμες για αποχώρησή του από την Αγγλία.

Συγκεκριμένα, η φημολογία ανέφερε ότι στο παιχνίδι της απόκτησης του Ακουιλάνι έχει μπει η Γιουβέντους, δεδομένου ότι η Λίβερπουλ έχει ήδη αποφασίσει να παραχωρήσει τον παίκτη που αγόρασε το προηγούμενο καλοκαίρι αντί του ποσού των 20 εκατ. λιρών (περίπου 23 εκατ. ευρώ). Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί, με νέο προπονητή τον Λουίτζι Ντελ Νέρι, φέρονται διατεθειμένοι να παραχωρήσουν και τον Φελίπε Μέλο ως αντάλλαγμα.

«Για την ώρα, δεν υπάρχει προσφορά για τον Αλμπέρτο και δεν νομίζω ότι είναι εύκολη η μετακίνησή του στη Γιουβέντους. Φέτος, δεν είχε προβλήματα τραυματισμών ή με την ομάδα και τον Μπενίτεθ. Οπότε δεν προβλέπεται να φύγει, εκτός και αν υπάρξουν πολύ υψηλές προσφορές», κατέληξε ο Ζαβάλια.

Μαλουντά: "Βάλαμε ψηλά τον πήχη"


Ο Μαλουντά σκόραρε εις βάρος της Μπλάκμπερν Η κατάκτηση του φετινού νταμπλ από την Τσέλσι δημιουργεί ένα προηγούμενο, υποχρεώνοντας τους παίκτες και τον προπονητή της να δουλέψουν ακόμα σκληρότερα την επόμενη χρονιά, προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Γάλλος άσος των «μπλε» Φλοράν Μαλουντά.

«Ολοι είχαμε εστιάσει την προσοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είχαμε αντιληφθεί ότι θα μπορούσαμε να γράψουμε ιστορία. Μόνο όταν βρεθήκαμε εκτός Ευρώπης σκεφτήκαμε ήμασταν σε θέση να καταφέρουμε και αυτό μας βοήθησε», τόνισε ο Μαλουντά σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

«Του χρόνου θα επιστρέψουμε με μεγαλύτερη όρεξη, έχοντας στο μυαλό μας ότι το νταμπλ είναι πια ο ελάχιστος στόχος για κάθε σεζόν από τώρα και στο εξής. Πρέπει να παραμείνουμε σταθερά στην κορυφή όπως ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τρία χρόνια. Αυτό είναι που πρέπει να πετύχουμε», κατέληξε.

Τάκης: "Όλοι θα εκπλαγούν φέτος..."


Η φανέλα του Ηρακλή Σε εκπομπή του "Libero 107,4" φιλοξενήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για όλα τα θέματα του "Γηραιού". Η αρχική ερώτηση αφορούσε στον φάκελο της αδειοδότησης της ομάδας και ο κ. Τάκης ανέφερε τα εξής: "Πράγματι είμαστε έτοιμοι για την κατάθεση του φακέλου της αδειοδότησης και αύριο ολοκληρώνεται ο 1ος κύκλος μιας μεγάλης πρσοπαθειας. Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, πριν από 15 μέρες δεν ήμασταν έτοιμοι, πολλοί άνθρωποι όμως βοήθησαν και πλέον έχουμε ένα πλήρη φάκελο. Την Τρίτη το πρωί θα γίνει η εκδίκαση του φακέλου και αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ξεκινήσαμε με μια λευκή σελίδα και τώρα έχουμε ότι ακριβώς χρειάζεται, πήραμε τις υπογραφές που έπρεπε. Κάναμε πάντως απλά το αυτονόητο, δώσαμε χρήματα σε ανθρώπους που είχαμε υποχρέωση να πληρώσουμε, δεν τους κάναμε χάρη ούτε απλά τους γλυκάναμε για να πάρουμε την υπογραφή τους".

Συνεχίζοντας τόνισε επίσης: "Αύριο λοιπόν ολοκληρώνεται αυτός ο πρώτος κύκλος και θα συνεχίσουμε με αισιοδοξία αλλά και περισσότερο χρόνο πλέον για να δούμε καθαρά τι πρέπει να γίνει παρακάτω ώστε η ομάδα να φτάσει εκεί που πρέπει. Υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες αλλά ευτυχώς τις ξεπεράσαμε επιτυχώς, δεν υπήρχαν απλά αγκάθια στο δρόμο μας αλλά μια ολόκληρη συστάδα θάμνων".

Μιλώντας για την κοινή προσπάθεια της διοίκησης και του κόσμου, είπε: "Η προσπάθεια του Ηρακλή θα είναι συνεχής, ο Ηρακλής έχει πλέον στραφεί στον κόσμο του και από εκεί δύναμη αλλά και αγάπη για να συνεχίσει μπροστά. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα ικανή να γεμίζει το Καυταντζόγλειο την επόμενη σεζόν. Πιστεύω ότι όλοι θα εκπλαγούν φέτος από την παρουσία και την στήριξη του κόσμου του Ηρακλή, δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους με αυτό που θα βλέπουν στο Καυταντζόγλειο. Έχουμε ξεπεράσει ήδη τις 3.000 προεγγραφές και σε αυτές δεν έχουμε συμπεριλάβει τους συνδέσμους της ομάδας".

Ερωτηθείς αν ο κ. Πολύκαρπος βοήθησε στην δημιουργία του φακέλου ανέφερε: "Ο κ. Πολύκαρπος ήταν μέλος της διοίκησης μέχρι τον Απρίλιο, γνώριζε καλά τις εκκρεμότητες και έχει τις απαραίτητες γνώσεις των οικονομικών. Ήρθαμε σε επαφή μαζί του και βοήθησε και αυτός σε ορισμένες περιπτώσεις, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε καθόλου. Δεν έχει σημασία αυτό όμως, εμείς κοιτάμε μπροστά και κοιτάμε προς τα πίσω και από την Τετάρτη ξεκινάμε να χτίζουμε τον Ηρακλή της νέας περιόδου".

Για την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΑΕ και αφορούσε στον κ. Ρέμο: "Η ανακοίνωση για τον κ. Ρέμο ήταν σαφέστατη, ο κ. Ρέμος είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας και όπως του ανήκουν τα κέρδη, έτσι του ανήκουν και τα χρέη. Έχει υποχρέωση να έρθει τώρα στην ομάδα που αγαπά και να δει τι συνεβαινε, αν δεν γνώριζε. Έχει εκτεθεί ο κ. Ρέμος απέναντι στον κόσμο της ομάδας αλλά απέναντι στον εαυτό του, δεν νομίζω ότι αυτός ήταν ο σκοπός του όταν ανέλαβε. Αυτή η κατάσταση όμως, που δημιουργήθηκε από την διοίκηση του (είτε το γνώριζε είτε όχι) πληγώνει τον Ηρακλή και σίγουρα δεν τον τιμά. Αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να σώσει το όνομα του στον Ηρακλή".

Σε ερώτηση για τις μεταγραφές που θα γίνουν, ο κ. Τάκης είπε: "Μεταγραφολογία σίγουρα υπήρχε και θα υπάρχει, τώρα όμως είναι ακόμη σε εξέλιξη μια σκληρή γραφειοκρατική διαδικασία και μόλις ολοκληρωθεί, θα ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα. Ο προπονητής μας έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα και ήδη έχει αρχίσει να δουλεύει πάνω στα θέματα που τον αφορούν, θα κάτσουμε στο τραπέζι, θα τα βάλουμε κάτω, θα δούμε τα οικονομικά μας και θα θέσουμε τους στόχους της ομάδας και τις μεταγραφές που μπορούμε να κάνουμε".

Κλείνοντας ο κ. Τάκης τόνισε τα εξής: "Ο Ηρακλής δεν θα χαρίσει τίποτε σε κανένα, αλλάζουν τα πράγματα. Όπως αναφέρουμε στην ανακοίνωση, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, αυτό θα το καταλάβουν όλοι από εδώ και πέρα".

Οι "εκλεκτοί" του Ντελ Μπόσκε


Ο τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε Την τελική 23άδα της εθνικής Ισπανίας για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Από τους 30 ποδοσφαιριστές της προεπιλογής "κόπηκαν" αυτοί που αναμένονταν και μεταξύ τους οι Σάντι Καθόρλα και Μάρκος Σένα, αμφότεροι βασικοί συντελεστές της κατάκτησης του EURO 2008, οι οποίοι όμως δεν είχαν καλή χρονιά στη Βιγιαρεάλ.

Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Νταβίντ Ντε Χέα, Ντιέγκο Λόπεζ, Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Ντάνι Γκουίθα και Αλβάρο Νεγκρέδο (Σεβίλη), ενώ ο Βίκτορ Βαλντές συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στους "φούριας ρόχας" σε μεγάλη διοργάνωση, αν και λογικά θα είναι η τρίτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια, μετά τους Κασίγιας και Ρέινα.

Αναλυτικά η 23άδα της Ισπανίας:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Χοσέ Μανουέλ Ρέινα (Λίβερπουλ), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ραούλ Αλμπιόλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλβάρο Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζοάν Καπντεβίλα (Βιγιαρεάλ), Κάρλος Μαρτσένα (Βαλένθια), Γκεράρντ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

ΜΕΣΟΙ: Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχι Μπούσκετς (Μπαρτσελόνα), Τσεσκ Φάμπρεγας (Αρσεναλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νταβίντ Σίλβα (Βαλένθια), Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Χεσούς Νάβας (Σεβίλη), Χουάν Μανουέλ Μάτα (Βαλένθια), Πέδρο Ροντρίγκεζ (Μπαρτσελόνα), Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ), Νταβίντ Βίγια (Βαλένθια)

Η Ισπανία, που θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετέχει στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, την Ονδούρα και τη Χιλή.

Ο Βρετανός Γουέμπ διαιτητής του τελικού


Ο Χάουαρντ Γουέμπ Ο Βρετανός Χάουαρντ Γουέμπ ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ιντερ, που θα γίνει το Σάββατο (21:45) στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Μαδρίτης. Ο 38χρονος διαιτητής θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάικλ Μιούλαρκι και Ντάρεν Καν, ενώ τέταρτος θα είναι ο Μάρτιν Ατκινσον.

Ο Γουέμπ έχει διευθύνει στη διεθνή καριέρα του 47 αγώνες των ευρωπαϊκών κυπέλλων, ενώ θα «σφυρίξει» και στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.

Κουλουχέρης: "Ο Κούπερ έκανε ομάδα"


Ο Ευθύμης Κουλουχέρης στο φιλικό με τη Μπόλτον Ο Ευθύμης Κουλουχέρης φιλοξενήθηκε στο Αρης FM και έπλεξε το εγκώμιο του Έκτορ Κούπερ. Αρχικά, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας, έκανε έναν απολογισμό για την αγωνιστική χρονιά που έφτασε στο τέλος της: «Τόσα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο, ξέρω ότι ο ποδοσφαιριστής θέλει κάθε Δευτέρα, μετά από κάθε αγώνα της Κυριακής, να μπορεί να κάνει την αυτοκριτική του και αυτή η μέρα, η Δευτέρα, είναι η πιο δύσκολη. Οπωσδήποτε, όμως, όταν ο αγώνας είναι ο τελευταίος, η αυτοκριτική είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο, ο φιναλίστ δε μένει στην ιστορία, αλλά ο κυπελλούχος. Η ομάδα προσπαθεί. Χάθηκε, όμως, στις λεπτομέρειες μια ευκαιρία με την οποία θα πηγαίναμε για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα. Υπήρξαν τρομερές συγκυρίες και καταστάσεις που έγιναν όλα μαζί. Στόχος της ομάδας είναι κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερη. Φέτος χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προσπαθήσουμε ξανά».

Ο αμυντικός του Αρη αναφέρθηκε εκτενώς και στον τεχνικό της ομάδας, τον Έκτορ Κούπερ και σε όσα αυτός έχει προσδώσει στο σύνολο: «Δεν μπορώ να κρίνω τον προπονητή σαν προσωπικότητα, γιατί δεν τον ξέρω. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που τον δικαιώνουν αγωνιστικά. Από τη μέρα που ήρθε και όταν η ομάδα ήταν στην 8η θέση, συμμάζεψε την κατάσταση. Θυμόμαστε όλοι ότι η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει μακριά από την έδρα της και έπαιρνε συνέχεια ισοπαλίες. Είναι δύσκολο να δουλέψεις με υλικό που δεν έχει διαλέξεις εσύ. Θα μπορέσει, από' δω και πέρα, να βγάλει το καλύτερο δυνατό με μία ομάδα που θα είναι η ομάδα του».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ο Αρης έχει φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, απάντησε: «Καμία ομάδα δεν έχει ταβάνι. Με τις ευκαιρίες, αλλά και τις λεπτομέρειες, προκύπτουν κάποια αποτελέσματα και από αυτά τα αποτελέσματα κρίνεται και η έκβαση. Του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμη πιο έμπειρη και δε θα πρέπει, πάνω απ' όλα, να πληρώνουμε λάθη στα τελευταία λεπτά. Στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, δεν μπορούσαμε να νικήσουμε εκτός έδρας και κολλούσαμε στην ισοπαλία. Αυτές οι ισοπαλίες ήταν που άνοιξαν την ψαλίδα με τις άλλες ομάδες. ’ρα, είναι θέμα καθαρά συγκυρίας και συνοχής της ομάδας».

Αναφορικά με τη σχέση των οπαδών και των ποδοσφαιριστών της ομάδας, τόνισε ο Ευθύμης Κουλουχέρης: «Οι σχέσεις ποδοσφαιριστή και οπαδού πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Λογικό είναι ο οπαδός να απαιτεί από τον ποδοσφαιριστή να είναι επαγγελματίας. Από' κει και πέρα, σε όποια ομάδα κι αν κοιτάξουμε, υπάρχει αγάπη και δέσιμο. Δεν μπορώ να μιλήσω για δίκιο, για το αν δηλαδή είχαν δίκιο οι οπαδοί μας φέτος ή οι ποδοσφαιριστές, σε κάποιες φάσεις. Καθένας κοιτάει και κρίνει από την πλευρά του για το καλό της ομάδας. Όταν ο κόσμος αισθάνεται δυσαρέσκεια πρέπει να το δείχνει, ώστε ο ποδοσφαιριστής να ταρακουνιέται και να παρουσιάζει ακόμη καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο».

Τέλος, ο 29χρονος αμυντικός προσέθεσε: «Ο κόσμος ήταν πολύ κοντά στην ομάδα φέτος. Ήταν παντού, κάθε Κυριακή στο γήπεδο, ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η εμπειρία, χρόνο με το χρόνο, θα δώσει περισσότερα στην ομάδα. Πάντως, δεν πρέπει, σίγουρα, να πανηγυρίζουμε τα κεκτημένα.
Σε λίγο αρχίζει η προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Με μια πολύ καλή πορεία μέσα στην αγωνιστική σεζόν, μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να δείχνει τι είναι και η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη για όλους μας».

Ο Μαραντόνα χτύπησε με το αυτοκίνητό του έναν καμεραμάν

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/maradona_2010_5_19_20_37_9_b.jpgΑκόμη ένα επεισόδιο με δημοσιογράφους στιγμάτισε τη χθεσινή ανακοίνωση από τον Ντιέγκο Μαραντόνα της τελικής 23άδας της εθνικής Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φτάνοντας με το αυτοκίνητό του στο χώρο της συνέντευξης Τύπου, ο εκλέκτορας της «αλμπισελέστε» χτύπησε στο πόδι έναν καμεραμάν, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, προφανώς επειδή σπρώχθηκε μέσα στο συνωστισμό που είχε δημιουργηθεί. Σε έξαλλη κατάσταση ο Μαραντόνα επιτέθηκε φραστικά στον τραυματία μέσα από το αυτοκίνητό του και (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες) του είπε μεταξύ άλλων: «Γιατί έβαλες το πόδι σου εκεί που μπορούσε να σε πατήσει το αυτοκίνητο;».

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο του ατυχήματος ασθενοφόρο που παρέλαβε τον άτυχο καμεραμάν.

Μόνιμος στην Μπιλμπάο ο Χοσέ


Ο Μικέλ Σαν Χοσέ Ο Μικέλ Σαν Χοσέ θα παραμείνει μόνιμα στην Μπιλμπάο, καθώς ο ισπανικός σύλλογος ήρθε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την αγορά των δικαιωμάτων του νεαρού αμυντικού. Ο 20χρονος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Αθλέτικ με τη μορφή δανεισμού και πραγματοποίησε 25 συμμετοχές.

Ο Χοσέ ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπιλμπάο, αλλά πριν ακόμα προλάβει να κάνει συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, τον αγόρασε η Λίβερπουλ το 2007. Ο Ισπανός πήρε το δρόμο της επιστροφής το περασμένο καλοκαίρι. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Χοσέ με την Μπιλμπάο θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2015, ενώ έχει μπει ρήτρα αποδέσμευσης 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Φωτο Ημέρας

Εχει δίκιο ο ΕΣΑΚΕ που κάνει ...άνοιγμα στην επαρχία

Ακινφέεφ ο αντι-Μπουφόν


Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ Ετοιμο τον αντικαταστάτη του Μπουφόν έχουν στη Γιουβέντους, αν τελικά ο έμπειρος γκολκίπερ αποφασίσει να φύγει από το Τορίνο. Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας γνωρίζει για το ενδιαφέρον της "γηραιάς κυρίας" και δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στον ιταλικό σύλλογο.

"Είμαι βασικός στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για οκτώ χρόνια και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συνεχίσω αλλού την καριέρα μου. Αποτελεί τιμή για εμένα το ενδιαφέρον της Γιουβέντους. Το συμβόλαιο μου με την ΤΣΣΚΑ ολοκληρώνεται το 2013, αλλά έχω καλές σχέσεις με τον πρόεδρο και θα με αφήσει να φύγω αν έρθει μία πρόταση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές", τόνισε ο Ακινφέεφ.

Συνδεσμίτες στο σπίτι του Σάντος

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_uhF1fNxymG.jpgΟ Φερνάντο Σάντος δέχθηκε χθες το πρωί στο σπίτι του επίσκεψη από συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ από τη «Θύρα 4».Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ από την επόμενη σεζόν και οι οπαδοί του «δικέφαλου του βορρά» θέλησαν να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του στην ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ του ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνει στη ζωή του.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο πλευρές μίλησαν και για το θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με τον Σάντος να τους λέει την άποψή του για τον Ελληνα διεθνή επιθετικό.

Άστον Βίλα, Σάντερλαντ και Σίτι για Χλεμπ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_hBfq7klQ0Z.jpgΤρεις ομάδες από την Αγγλία ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν τον Αλεξάντερ Χλεμπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας.Ο λόγος για τις Άστον Βίλα, Σάντερλαντ και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες βλέπουν στο πρόσωπο του άσου της Μπαρτσελόνα (σ.σ. αγωνίζεται δανεικός στη Στουτγκάρδη) τον κατάλληλο παίκτη για να ενισχύσουν τη μεσοεπιθετική γραμμή τους.

Θέλει Ντάτολο

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_PtijPfksV2.jpgΥποψήφιος μεταγραφικός στόχος της Στουτγκάρδης φέρεται να είναι ο Χεσούς Ντάτολο.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Stuttgarter Nachrichten» ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι μαζί με τον Αλμπερτ Ριέρα οι δύο λύσεις που εξετάζουν οι Γερμανοί για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.

«Ενας επιπλέον υποψήφιος για τους ‘κόκκινους’ μπορεί να είναι ο μεσοεπιθετικός Χεσούς Ντάτολο. Ο Αργεντινός διεθνής έχει συμβόλαιο με τη Νάπολι και φέτος αγωνίστηκε δανεικός στον Ολυμπιακό και του χρόνου αναμένεται να δοθεί πάλι δανεικός», ανέφερε το δημοσίευμα.

Ενας Ρουμάνος και ένας Ιταλός για τον "Γηραιό"


Ο Μάριους Μπιλάσκο είναι στο στόχαστρο του Ηρακλή Την ώρα που συμπληρώνεται ο φάκελος αδειοδότησης για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα και το κύπελλο της επόμενης περιόδου, υπάρχουν ήδη δύο ονόματα που ευνοούν την μεταγραφολογία. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο και έναν Ιταλό.

Ο Ρουμάνος έρχεται με τις ευλογίες του Μάρα (αν τελικά προκύψει συμφωνία) που τον γνωρίζει από τη δράση του στην Ουνιρέα. Μάλιστα πρόκειται για ποδοσφαιριστή, επιθετικό, που σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται λοιπόν για τον 29χρονο επιθετικό της Ουνιρέα Μάριους Μπιλάσκο που έχει 88 συμμετοχές με την ομάδα του και 28 γκολ.

Ο έτερος υπό... απόκτηση είναι 19χρονος, λέγεται Φραντζέσκο Μόντα, και ανήκει στη Νάπολι και γίνεται λόγος για τον δανεισμό του από την ιταλική ομάδα. Για τον ίδιο παίκτη ενδιαφέρονται η Νις και η Λιντς.

Μένει κι ο Μιλάνο
Ο Μιλάνο συμφώνησε με τον Ηρακλή και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο Γιάννης Τάκης συζήτησε με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή και με τον ίδιο, σε ανοικτή γραμμή με την άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο τέλος Ιουνίου θα είναι παρών στην προετοιμασία.

Περί αδειοδότησης
Δελτίο Τύπου με το οποίο ο επίσημος Ηρακλής διατρανώνει την βεβαιότητά του για επιτυχή έκβαση το θέμα της αδειοδότησης εξέδωσε η ΠΑΕ, μετά την μακρά σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου, την οποία απασχόλησε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το κείμενο αναφέρει ότι:

"Μετά από πολύωρη σύσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, παρουσία του νομικού συμβούλου, κ. Λεωνίδα Μιχαηλίδη, εξέτασε διεξοδικά όλες τις λεπτομέρειες ολοκλήρωσης του φακέλου αδειοδότησης της "κυανόλευκης" ΠΑΕ.

ΥΓ 1. Σε πείσμα ορισμένων, ο φάκελος της αδειοδότησης θα κατατεθεί ολοκληρωμένος την Παρασκευή 21/05/2010.

ΥΓ 2. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!!!..."

"Ύποπτο" το Ντέμπρετσεν - Φιορεντίνα!


Η μπάλα του Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2009-2010 Και την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αγγίζει η έρευνα της UEFA για ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Ευρώπη. Οπως μεταδόθηκε αρχικά από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και επιβεβαιώνεται από τους εμπλεκόμενους φορείς, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ερευνά τον αγώνα Ντέμπρετσεν-Φιορεντίνα 3-4, που διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου 2009, στο πλαίσιο του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αθλητικός διευθυντής της ουγγρικής ομάδας, Τσάμπα Μπάρτα, δήλωσε στην ιστοσελίδα "nemzetisport.hu" ότι κλιμάκιο της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA ανέκρινε πριν λίγες ημέρες (στις 15 Μαϊου) οκτώ ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, με το προαναφερθέν ματς να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερωτήσεων. Την αποστολή κλιμακίου στη Βουδαπέστη επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρελθόν ο Νασούτι


Ο Κριστιάν Νασούτι Ο Έκτορ Κούπερ επιμένει ότι, "εγγυώμαι ότι κάναμε τα πάντα. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτή η ομάδα δεν θυσιάστηκε νομίζω κάνει μεγάλο λάθος. Υπήρχαν στιγμές που η ομάδα δεν είχε την καλή εικόνα που θα θέλαμε. Παρά όλα αυτά υπήρχε θυσία". Και όπως φαίνεται είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

Πάντως, αρκετοί από αυτούς που τέλειωσαν την φετινή σεζόν, δεν θα είναι στην ομάδα του χρόνου. Και αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που δεν θα μείνουν οι δανεικοί, ο Τζόνσον και ο Νασούτι.

Μάλιστα, για τον Νασούτι φαίνεται πλέον να ξεκαθαρίζει η υπόθεση και επιστρέφει στην Ρίβερ Πλέιτ. Η ομάδα του από την Αργεντινή δεν δέχεται την πρόταση που κατέθεσε ο Αρης και αφορά στον Αράνο και 200 χιλιάδες.

Κατά συνέπεια, ο Νασούτι αποτελεί παρελθόν και οAρης θα πρέπει να ψάξει για έναν και ίσως δύο παίκτες στο κέντρο της άμυνας. Ο πρώτος είναι σίγουρα ο Λαζαρίδης που έχει συμφωνήσει με τονAρη. Ίσως να προκύψει και δεύτερος κεντρικός αμυντικός.

Έφυγε ο Σάντος

Έφυγε ο Σάντος

Για την Πορτογαλία αναχώρησε ο Φερνάντο Σάντος νωρίς το πρωί, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του ΠΑΟΚ, έπειτα από δική του απόφαση. Ο Σάντος έφυγε μαζί με τη γυναίκα του, Γκιγιερμίνα, αλλά και τον προπονητή τερματοφυλάκων του Δικεφάλου, Φερνάντο Ζούστινο.

Μπενίτεθ: «Δεν είναι κατάλληλος ο Μουρίνιο για την Ρεάλ Μ.»

Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι γνωστό πως δεν θρέφει και τα καλύτερα συναισθήματα για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Ισπανός τεχνικός είχε αυτή την φορά ένα λόγο παραπάνω να μιλήσει για τον Μουρίνιο καθώς γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη η φήμη που τον φέρνει να αναλαμβάνει την Ρεάλ Μαδρίτης. «Ξέρω πως ο Μουρίνιο ονειρεύεται κάποια στιγμή θα προπονήσει την Ρεάλ δεν ξέρω όμως αν είναι και ο καταλληλότερος για την θέση. Ο Πελεγκρίνι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και πρέπει να σεβόμαστε το γεγονός ότι είναι ακόμα προπονητής της Ρεάλ και δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα να ακούς συνεχώς συζητήσεις που αναφέρονται στον αντικαταστάτη σου», τόνισε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

«Αν δεν σας αρέσει να φύγετε»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2aaba56c12374382b417811d0f677618_L.jpg?1274329502?1274329502?1274329502Δυσαρεστημένος με τα αστέρια της Λίβερπουλ είναι ο Τζέιμι Κάραχερ. Ο αμυντικός των «κόκκινων», έχει ενοχληθεί με τα δημοσιεύματα που θέλουν αρκετούς παίκτες του συλλόγου να αποχωρούν το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα οι Φερνάντο Τόρες, Στίβεν Τζέραρντ, Χαβιέρ Μασεράνο και Γιόσι Μπεναγιούν σκέφτονται το ενδεχόμενο να αποχαιρετήσουν το «Άνφιλντ» αναζητώντας αλλού την τύχη τους, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον κεντρικό αμυντικό, ο οποίος μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους συμπαίκτες του.

«Αυτοί που θέλουν να μείνουν θα μείνουν. Αν δεν θέλουν τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Ο σύλλογος Λίβερπουλ θα υπάρχει για πάντα. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι κάποιοι παίκτες θα φύγουν. Είναι όμως αυτό το τέλος της Λίβερπουλ; Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για κάτι τέτοιο. Έχουν φύγει καλύτεροι παίκτες από αυτούς που έχουμε τώρα και αντικαταστάθηκαν», τόνισε αρχικά ο Κάραχερ.

Για να μιλήσει στη συνέχεια ακόμα πιο σκληρά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος δεν θέλει να είναι μαζί μας δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν με τους παίκτες που αισθάνονται καλά», αναφερόμενος στον Τόρες που ακούγεται για τις Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα και στον Τζέραρντ που είναι στο στόχαστρο της Ίντερ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι.

«Από τη στιγμή που έληξε το τελευταίο ματς της χρονιάς με τη Χαλ σκέφτηκα μόνο την επόμενη σεζόν και την επόμενη μέρα. Το καλύτερο πράγμα είναι να τα ξεχάσουμε όλα και να προχωρήσουμε στον επόμενο στόχο μας. Ξέρω τι θα πει να αφήνεις μια φτωχή από θέμα τίτλων σεζόν. Υπάρχει αρνητικότητα», συνέχισε ο παίκτης της Λίβερπουλ.

«Αυτή στη στιγμή θέλω να απολαύσω το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω όμως η Λίβερπουλ να επιστρέψει στις επιτυχίες και να πάει εκεί που πρέπει να είναι», συμπλήρωσε ο έμπειρος αμυντικός, ενώ για το αν ο Ράφα Μπενίτεθ θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας είπε: «Ναι έτσι νομίζω».

ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ: Αποτελέσματα προημιτελικών

Στους δεύτερους αγώνες για τα προημιτελικά στο Κόπα Λιμπερταδόρες, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα):
Σάο Πάουλο (Βραζιλία)-Κρουζέιρο (Βραζιλία) 2-0 (2-0)

*Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Σάο Πάουλο

Λιμπερτάδ (Παραγουάη)-Γκουανταλαχάρα (Μεξικό) 2-0 (0-3)

*Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Γκουανταλαχάρα

Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε (Χιλή)-Φλαμένγκο (Βραζιλία) 21/5 (3-2)

Εστουντιάντες (Αργεντινή)-Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 21/5 (0-1)

Ζαΐρα, θά ΄ρθω να σε κλέψω...

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_sZQ7TUw78q.jpgΗ Ζαΐρα είναι 22 ετών, γεννημένη στις 15 Αυγούστου του 1988 στο Μπουένος Άιρες. Με αναλογίες 90-58-90, μπήκε από πολύ μικρή στον κόσμο της μόδας και έγινε γνωστή τόσο ως μοντέλο ρούχων, εσωρούχων και αρωμάτων, όσο και εξαιτίας της προκλητικής εμφάνισής της σε διαφημιστικά σποτ των σαμπουάν Pantene.

Παρότι έχει ήδη προλάβει να συμμετάσχει σε τηλεοπτικά σόου και σειρές, σε κινηματογραφικές ταινίες και σε θεατρικές παραστάσεις, δεν έχει εγκαταλείψει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Μπελγκράνο, όπου φιλοδοξεί να τελειώσει τη νομική! Ειναι η αγαπημένη του Ντιέγκο Φορλάν. Ο Ουρουγουανός σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης τα τελευταία τρία χρόνια διατηρεί δεσμό με τη Ζαΐρα Νάρα, γνωστό μοντέλο από την Αργεντινή.

Έτσι έφτασαν οι Λέικερς στο 2-0! ΝΒΑ Τop-5

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_E8nGAXJkpQ.jpgΔείτε τις πέντε καλύτερες φάσεις της βραδιάς 19/05/2010 στα πλέι-οφ του ΝΒΑ, όλες από τον 2ο τελικό της Δύσης, Λος Άντζελες Λέικερς - Φίνιξ Σανς 124-112 (2-0).Στο Νο-5 ο Ντέρεκ Φίσερ σολάρει στην άμυνα των Σανς και πετυχαίνει ένα δύσκολο καλάθι για τους Λέικερς πάνω από το απλωμένο χέρι του Τζέισον Ρίτσαρντσον. Στο Νο-4 η προσποίηση του Κόμπι Μπράιαντ στέλνει τον Γκραντ Χιλ πάνω στον Αμάρε Στανταμάιρ και την μπάλα εύκολα στο καλάθι των Σανς!

Στο Νο-3 οι ταχύτατες πάσες των Στιβ Νας και Τζάρεντ Ντάντλεϊ δίνουν στον Αμάρε Στανταμάιρ τη δυνατότητα να πάει σε ένα από τα αγαπημένα του καρφώματα για τους Σανς, παρά την προσπάθεια του Ρον Αρτέστ. Στο Νο-2 ο Λούις Άμουντσον εντυπωσιάζει σε άμυνα και επίθεση για τους Σανς. Στη μια άκρη του παρκέ ταπώνει τον Λαμάρ Όντομ και στην άλλη πετυχαίνει ένα πολύ δύσκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, κερδίζοντας και το φάουλ από τον Σάνον Μπράουν.

Τέλος, στο Νο-1 ο Κόμπι Μπράιαντ προσπαθεί να ζαλίσει τον Τζάρεντ Ντάντλεϊ με τις ντρίμπλες του, ωστόσο ο φόργουορντ των Σανς κλέβει την μπάλα και βγάζει μόνο του τον Τζέισον Ρίτσαρντσον, ο οποίος τελειώνει τη φάση με ένα δυνατό κάρφωμα.

Γενική Απεργία

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Aπεργία της ΓΣΕΕ κι επομένως το blog δεν θα ανανεωνετε οπως πρεπει.

Παρελθόν ο Αλεξανδρής

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/57e5ab761b4372f07d167386c635f906_L.jpg?1274323072?1274323072?1274323072Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Καβάλας αποτελεί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, καθώς οι διοικούντες των «Αργοναυτών» ενημέρωσαν τον έμπειρο προπονητή, ότι δεν θα συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία και τη νέα σεζόν.

Ο πρόεδρος της Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ευχαρίστησε τον Μακεδόνα τεχνικό για την προσφορά και τη συμβολή του, αναφορικά με την φετινή παραμονή στην κατηγορία, ενώ παράλληλα στο τεχνικό τιμ δεν θα παραμείνει ούτε ο μέχρι πρότινος βοηθός του «Τίγρη», Κρις Χουγκάζ.

Οι ιθύνοντες των «Αργοναυτών» με... φόντο την τρέχουσα οικονομική κρίση, προσανατολίζονται να μειώσουν δραστικά το μπάτζετ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Α1.

Τέλος ο Σκούφαλης από τον Πανιώνιο

http://www.sport.gr/files/news/2010-05-20/1274350531_skouf_250x.jpgΠαρελθόν από τον Πανιώνιο αποτελεί ουσιαστικά -αλλά όχι και τυπικά- ο Μανώλης Σκούφαλης.

Ψιθυροι

  • Ποια Μύκονο και ποια Σαντορίνη; Στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού, πράγμα που σημαίνει πως θα μείνουν όνειρο οι κρεπάλες και τα... μοχίτο στα ελληνικά νησιά.
  • Κόντρα επί προσωπικού άνοιξε στον Αγιο Θωμά, με τον Θοδωρή Παπαλουκά να τα λέει σε έντονο ύφος με οπαδό του Αμαρουσίου (;) μετά το τέλος του αγώνα.
  • Εχετε την εντύπωση ότι... χαλάστηκαν στον Παναθηναϊκό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αμαρουσίου; Ασφαλώς και όχι κι αυτό γιατί ο Ομπράντοβιτς δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να μπει η ομάδα του σε... κατάσταση αναμονής ενόψει των τελικών...
  • Από τη σεζόν 1983-84 είχε ο Αρης να αφήσει πίσω του στη βαθμολογία ομάδα του πρώην ΠΟΚ.

Ξέσπασε ο Σκόκο κατά του Μπάγεβιτς!

http://www.contra.gr/images/m/SCOCCOAEK-1905_m.jpgΕπίθεση προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς εξαπέλυσε ο Νάτσο Σκόκο με δηλώσεις του μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού. Ο Αργεντίνος σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον προπονητή της Ένωσης, απάντησε: "Είναι προφανή κάποια πράγματα. Όταν χάναμε πάντα η ευθύνη βάραινε τους παίκτες. Όταν όμως κερδίζαμε, κερδίζαμε εξαιτίας του προπονητή. Σίγουρα ήταν μία παράξενη σχέση αυτή που είχαμε με τον προπονητή. Απλά εγώ μιλάω στο τέλος της χρονιάς. Εμένα με έχουν ενοχλήσει πολλά πράγματα αλλά δεν τα έλεγα τότε για να μην βλάψω. Γιατί θεωρούσα ότι έτσι δεν θα βοηθούσα. Θα ήθελα τώρα όμως να δώσω κάποια παραδείγματα. Λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν άκουσα τον τεχνικό πως δεν έχει φορ ποιότητας για να βάλει δίπλα στον Μπλάνκο. Επίσης σε έναν σημαντικό αγώνα με την Έβερτον έμεινα εκτός ξαφνικά. Επίσης ακούστηκε πως ανάμεσα στους παίκτες που ήθελε να διώξει ο κόουτς ήμουν και εγώ. Θέλω να ξαναπώ ότι δεν τα είπα τότε για να μην βλάψω την ΑΕΚ. Αυτό που βοηθάει την ομάδα είναι να μιλάμε στο τέλος της σεζόν και όχι κατά την διάρκεια. Σήμερα αποδείξαμε στο γήπεδο ότι θέλαμε να πάρουμε την νίκη και να βοηθήσουμε την ομάδα".

Ο Αργεντίνος ξεκαθάρισε πως η παραμονή του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα παίξει ρόλο στην απόφασή για το μέλλον του, δεν δέχθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν έχει υπογράψει στον Παναθηναϊκό, ενώ αναφορικά με τα πειθαρχικά του παραπτώματα, είπε: "γιατί πληθυντικό; Σε ένα έχω υποπέσει που ήταν ο τσακωμός μου με τον Τζιμπούρ. Όμως όπως είδατε αυτό δεν επηρέασε την ομάδα και οι δύο μας κάναμε το καλύτερο. Όσο για την έξοδό μας ένα βράδυ, όντως βγήκαμε ένα βράδυ για φαγητό αλλά γράφτηκαν πολλά ψέματα γι' αυτό το θέμα".

Ολοκληρώνοντας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν, λέγοντας: "Μπορεί να είναι το τελευταίο μου ματς, μπορεί και όχι. Αν είναι όμως αποχαιρέτησα τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Ο Σεμπάστιαν Σάχα πάντως, έθεσε την ομάδα πάνω απ' όλα λέγοντας: "Ο Νάτσο είχε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, αλλά εγώ πιστεύω πως πάνω απ όλα είναι η ομάδα", ενώ από την πλευρά του ο Ίσμαελ Μπλάνκο δήλωσε: "Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Τα σχόλια που είχα κάνει μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έπρεπε να τα κάνω τότε. Σίγουρα τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Με τον Μπάγεβιτς πάντως έχουμε διαφορετική φιλοσοφία, αλλά αν είναι να μείνω θα τα βρούμε".

Στο Αμβούργο ο Αφελάι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ccc289359a77be946c11dd3888c375f4_L.jpg?1274327865?1274327865?1274327865Η ολλανδική αποικία στο Αμβούργο μεγαλώνει καθώς στην γερμανική ομάδα από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται και ο μέσος, Ιμπραήμ Αφελάι. Ο διεθνής άσος της Αϊντχόφεν θα κάνει παρέα στους συμπατριώτες του Φαν Νίστελροϊ, Κάστελεν, Ματάισεν και Ελία καθώς ο ολλανδικός σύλλογος συμφώνησε με το Αμβούργο για την μετακίνηση του παίκτη. Το κόστος της μεταγραφής αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ με τον Αφελάι να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Βιεϊρίνια: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάντος»

Βιεϊρίνια: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάντος»

Μετά το τέλος του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, δήλωσε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φερνάντο Σάντος. Με πίστεψε. Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και είχε πολύ υπομονή μαζί μου και με βοήθησε πολύ να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής. Τον ευχαριστώ πολύ».
Για τον νέο προπονητή του Δικεφάλου, επισήμανε: «Περιμένουμε την απόφαση τηε διοίκησης για το νέο προπονητή. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της και είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας». Τέλος, για τη νέα αγωνιστική περίοδο και το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πορτογάλος στράικερ τόνισε: «Στόχος είναι να συνεχίσουμε την καλή δουλειά ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη σεζόν. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό αποτελεί κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

O Σέζαρ Σάντσεθ ανανέωσε με τη Βαλένθια


Ωρα για πορτιέρο... Ακόμη ένα χρόνο θα παραμείνει στο δυναμικό της Βαλένθια ο Σέζαρ Σάντσεθ. Ο 38χρονος τερματοφύλακας δεν έχει πάρει την απόφαση να... κρεμάσει τα γάντια του και σήμερα ανανέωσε ως τις 30 Ιουνίου 2011 το συμβόλαιό του με τις «νυχτερίδες», όπου αγωνίζεται από τον Ιανουάριο του 2009. Ο Σέζαρ έχει παίξει επίσης στη Σαραγόσα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Βαγιαδολίδ και την Τότεναμ, από την οποία τον απέκτησε η Βαλένθια.

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ir/ira_2010_2_14_23_8_49_b.jpgΗ Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής μετά από πολύωρη σύσκεψή της στα γραφεία της ΠΑΕ στις εγκαταστάσεις της Μίκρας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, εξέφρασε την σιγουριά της κατάθεσης του φακέλου εξασφάλισης αδειοδότησης συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League αυριο Παρασκευή (21/5), ενώ έστειλε και το δικό της μήνυμα. "Σήμερα, Τετάρτη 19/05, μετά από πολύωρη σύσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, παρουσία του νομικού συμβούλου, κ. Λεωνίδα Μιχαηλίδη, εξέτασε διεξοδικά όλες τις λεπτομέρειες ολοκλήρωσης του φακέλου αδειοδότησης της "κυανόλευκης" ΠΑΕ.

ΥΓ 1. Σε πείσμα ορισμένων, ο φάκελος της αδειοδότησης θα κατατεθεί ολοκληρωμένος την Παρασκευή 21/05/2010.

ΥΓ 2. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!!!..
", ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής.

Κύπελλο για Σεβίλλη, 2-0 την Ατλέτικο!

http://www.sport24.gr/ast/cov/se/sevilla_2010_5_19_23_59_37_b.jpgKυπελλούχος Ισπανίας για πέμπτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2007 αναδείχτηκε η Σεβίλλη. Η ομάδα του Αντόνιο Αλβάρεθ επιβλήθηκε με 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του "Καμπ Νόου" χάρη στα τέρματα των Ντιέγκο Καπέλ (5') και Χεσούς Νάβας (91') και ολοκλήρωσε ιδανικά τη φετινή σεζόν καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα εξασφάλισε την 4η θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Φόστερ στην Μπέρμιγχαμ


O Mπεν Φόστερ ήταν ο MVP του τελικού του Λιγκ Καπ Ο Εντβιν φαν ντερ Σαρ δεν δείχνει στο γήπεδο την ηλικία του (γίνεται 40 τον Οκτώβριο) κι ο Μπεν Φόστερ δεν μπορούσε να περιμένει αιώνια. Ετσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχθηκε να παραχωρήσει τον διεθνή τερματοφύλακα στη Μπέρμιγχαμ, βάζοντας στα ταμεία της μερικά εκατομμύρια, έξι σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Ο 27χρονος Φόστερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και ο προπονητής της Μπέρμιγχαμ, Αλεξ ΜακΛις δήλωσε: «Φαίνεται πως πραγματοποιήσαμε μια σπουδαία μεταγραφή. Η θέση του τερματοφύλακα είναι ζωτικής σημασίας και καταφέραμε να αποκτήσουμε έναν γκολκίπερ πεινασμένο να αποδείξει την αξία του και τις δυνατότητές του. Είναι φιλόδοξος και φυσικά δεν θέλει να παραμείνει κομπάρσος».

Παντελή: «Περιμένω τον κ. Ρέμο»

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/remos2-200x210.jpg&w=200&h=210&zc=1Ο κ. Ανδρέας Παντελή μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και ξεκαθάρισε όσον αφορά τα χρήματα που υποστηρίζει ότι έβαλε στον Ηρακλή λέγοντας: «Υπάρχει αναλυτική κατάσταση που έχουν πάει αυτά τα λεφτά, θα έπρεπε να το ξέρουν από την στιγμή που έχουν μιλήσει με τον κ. Πολύκαρπο. Έχουν διατεθεί κατευθείαν στους δικαιούχους και αφορούσαν υποχρεώσεις της ομάδας. Περιμένω τον κ. Ρέμο, με αυτόν έχω συμφωνήσει και θέλω να μιλήσουμε. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον από την τωρινή διοίκηση για να έχω απαιτήσεις.
Αυτή η προσπάθεια δύο μηνών που είχα ξεκινήσει, έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Έτσι αποχώρησα και ήρθαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα τι γίνεται τώρα. Εγώ είχα κάνει μία συνάντηση με τους ανθρώπους αυτούς και τους είπα ορισμένα πράγματα. Εγώ είχα βάλει κάποιους όρους για την λειτουργία της ομάδας, είχε ξεκαθαρίσει τι σκεφτόμουν όσον αφορά τον πρόεδρο.

Σάντος: «Ασυνήθιστο να δεχόμαστε τρία γκολ»

Σάντος: «Ασυνήθιστο να δεχόμαστε τρία γκολ»

Μετά το τέλος του τελευταίου του αγώνα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, και την ήττα με 3-2 από τον Άρη στο Χαριλάου, ο Φερνάντο Σάντος, δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που καθορίστηκε από τη δική μας αμυντική λειτουργία που δεν ήταν καλή. Δεν ήμασταν συμπαγείς, αφήναμε αρκετούς χώρους, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεχτήκαμε τρία γκολ που δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε, τα δώσαμε όλα, ισοφαρίσαμε δύο φορές, αλλά δεν τα καταφέραμε». Για τους νεαρούς Μίλιεβιτς και Ευθυμιάδη, που χρησιμοποίησε στο τέλος, σχολίασε: «Η συμμετοχή τους έστω και για πέντε λεπτά ήταν ένα δώρο στα παιδιά και ιδιαίτερα στον Μίλιεβιτς που προπονείται μαζί μας αρκετό καιρό αλλά και για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στις ακαδημίες».
Ο Σάντος θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη αύριο το πρωί.

Κούπερ: «Τα καλύτερα έρχονται…»

Κούπερ: «Τα καλύτερα έρχονται…»

Την ικανοποίηση του για τη νίκη της ομάδας του και την Τρίτη θέση των πλέι οφ εξωτερίκευσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ που έδωσε πάντως και ένα μήνυμα για την επόμενη χρονιά του Άρη. «Είμαστε χαρούμενοι. Θα πρέπει να πω ότι αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες για την ενδεκάδα που θα παρατάξουμε. Κάναμε μία υπερπροσπάθεια στον ψυχολογικό τομέα. Πρώτον γιατί νιώθαμε την ανάγκη και την πίεση να δώσουμε μια χαρά στον κόσμο μας στο τελευταίο παιχνίδι. Γι΄ αυτό τα δώσαμε όλα. Κυρίως στον ηθικό τομέα που οι παίκτες μου ήξεραν ότι δεν επιτρέπονται τα λάθη. Αφήσαμε τα πάντα στο γήπεδο. Ίσως στην ανάλυση των πλέι οφ να μας αφήνουν μία πικρή γεύση. Δεν είμαι άνθρωπος που λέω για καλή ή κακή τύχη αλλά για ομάδες που αξίζουν ή δεν αξίζουν. Απλά αν είχαμε αντέξει 40 δευτερόλεπτα παραπάνω στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα μιλούσαμε για μία καλύτερη θέση και θα κλείναμε με καλύτερο τρόπο την χρονιά. Ξέραμε ότι υπήρχαν πράγματα που ήθελε ο κόσμος να πετύχουμε και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Καταλαβαίνω την πικρία των οπαδών γιατί βλέπουν την ομάδα να μην πετυχαίνει ότι ακριβώς θα ήθελαν. Όταν μιλάμε για την ομάδα μιλάω και για τον εαυτό μου. Ακόμη όμως χρωστάμε στον κόσμο αφού δεν κατακτήσαμε το κύπελλο. Είναι όμως ξεκάθαρο και μιλάω με ανοιχτή καρδιά ότι εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Εγγυούμαι ότι πραγματικά έχουμε κάνει τα πάντα. Πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα και πράγματα που πρέπει να ξεπεραστούν αλλά αν κάποιος πιστεύει ότι αυτή η ομάδα δεν έκανε μεγάλη προσπάθεια και δεν θυσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο, λυπάμαι αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Πάντα η φιλοσοφία που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος είναι να σέβεται αυτό που κάνει και εγώ αυτή την φιλοσοφία δεν θα την προδώσω ποτέ. Μπορεί η ομάδα να μην είχε την καλή εικόνα που θα θέλαμε σε μερικά παιχνίδια όμως υπήρχε τουλάχιστον θυσία. Τελειώνουμε την χρονιά και ήταν πολύ καλό για εμάς που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι. Κυρίως για να ανυψώσουμε το ηθικό αυτών που υποφέρουν βλέποντας την εικόνα της ομάδας. Υπάρχει κρίση και καταλαβαίνουν την θυσία των οπαδών που πληρώνουν εισιτήριο και θέλουν να βλέπουν την ομάδα να κερδίζει. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Όμως αυτό δεν αλλοιώνει την δική μας υπερπροσπάθεια. Είμαι χαρούμενος γιατί προσφέραμε στον κόσμο αυτή την νίκη με έναν άμεσο αντίπαλο που όλοι γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες αυτού του παιχνιδιού. Σε ότι αφορά το παιχνίδι ξαφνιάστηκα και εγώ με την επιθιτικογενή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Αυτό που μένει είναι η νίκη. Ίσως να μην κάναμε σπουδαίο παιχνίδι αλλά κάναμε μία σπουδαία θυσία. Είμαι αισιόδοξος ότι πάντα μπορείς να πετύχεις κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξη που μας έδωσε και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται».

Για το προφίλ του Άρη της νέας χρονιάς, ο κ. Κούπερ είπε: «Η απάντηση θα μπορούσε να είναι μεγάλη. Θέλουμε σίγουρα να κάνουμε μία καλύτερη ομάδα. Να προσθέσουμε και άλλα πράγματα στην δική μας λειτουργία. Προπάντων να δυναμώσουμε την νοοτροπία για να κερδίζουμε πράγματα. Πάντα πιστεύω ότι η προετοιμασία μίας ομάδας είναι το πιο κρίσιμο σημείο για να χτίσεις τον χαρακτήρα της ομάδας, να ενώσεις την ομάδα όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις και να δημιουργήσεις το αγωνιστικό προφίλ».

Για το αν θέλει να έχει μεγαλύτερη προσωπικότητα η ομάδα και να μην χάνει βαθμούς όπως αυτούς στα πλέι οφ, ο Αργεντινός τεχνικός απάντησε: «Στα πλέι οφ πίστευα ότι η ομάδα μου έχει μεγάλες δυνατότητες. Παρόλο που ξεκινήσαμε από το μηδέν. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά δεν ήμασταν μακριά από το να έχουμε έναν πιο σημαντικό ρόλο σε αυτή την διοργάνωση. Δείτε ότι τερματίσαμε με τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό που ξεκίνησε με τέσσερις βαθμούς. Η ομάδα μου παρουσίασε μία πτώση κυρίως στο ηθικό της. Ήταν πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί αυτό. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες όμως αυτό που θα πω είναι ότι χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί μία ομάδα. Να επιλέξεις ρόστερ, να ξεκαθαρίσεις στόχους και μέσα από την δουλειά να διαμορφώσεις την κατάλληλη αγωνιστική ταυτότητα. Θα είναι εκείνη που θα σου δίνει τις κατάλληλες αντοχές σε ορισμένες κρίσιμες στιγμές που η ομάδα φάνηκε να μην πηγαίνει τόσο καλά όσο θα θέλαμε».

Για το αν θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ και για το αν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για τους παίκτες που θα φύγουν τόνισε: «Σίγουρα έχουν γίνει οι κατάλληλες διεργασίες. Είχαμε συναντήσεις με την διοίκηση της ομάδας. Αύριο θα γίνει άλλη μία. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα να δίνουμε ονόματα ή οτιδήποτε άλλο».