Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Κούπερ: «Τα καλύτερα έρχονται…»

Κούπερ: «Τα καλύτερα έρχονται…»

Την ικανοποίηση του για τη νίκη της ομάδας του και την Τρίτη θέση των πλέι οφ εξωτερίκευσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ που έδωσε πάντως και ένα μήνυμα για την επόμενη χρονιά του Άρη. «Είμαστε χαρούμενοι. Θα πρέπει να πω ότι αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες για την ενδεκάδα που θα παρατάξουμε. Κάναμε μία υπερπροσπάθεια στον ψυχολογικό τομέα. Πρώτον γιατί νιώθαμε την ανάγκη και την πίεση να δώσουμε μια χαρά στον κόσμο μας στο τελευταίο παιχνίδι. Γι΄ αυτό τα δώσαμε όλα. Κυρίως στον ηθικό τομέα που οι παίκτες μου ήξεραν ότι δεν επιτρέπονται τα λάθη. Αφήσαμε τα πάντα στο γήπεδο. Ίσως στην ανάλυση των πλέι οφ να μας αφήνουν μία πικρή γεύση. Δεν είμαι άνθρωπος που λέω για καλή ή κακή τύχη αλλά για ομάδες που αξίζουν ή δεν αξίζουν. Απλά αν είχαμε αντέξει 40 δευτερόλεπτα παραπάνω στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα μιλούσαμε για μία καλύτερη θέση και θα κλείναμε με καλύτερο τρόπο την χρονιά. Ξέραμε ότι υπήρχαν πράγματα που ήθελε ο κόσμος να πετύχουμε και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Καταλαβαίνω την πικρία των οπαδών γιατί βλέπουν την ομάδα να μην πετυχαίνει ότι ακριβώς θα ήθελαν. Όταν μιλάμε για την ομάδα μιλάω και για τον εαυτό μου. Ακόμη όμως χρωστάμε στον κόσμο αφού δεν κατακτήσαμε το κύπελλο. Είναι όμως ξεκάθαρο και μιλάω με ανοιχτή καρδιά ότι εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Εγγυούμαι ότι πραγματικά έχουμε κάνει τα πάντα. Πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα και πράγματα που πρέπει να ξεπεραστούν αλλά αν κάποιος πιστεύει ότι αυτή η ομάδα δεν έκανε μεγάλη προσπάθεια και δεν θυσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο, λυπάμαι αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Πάντα η φιλοσοφία που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος είναι να σέβεται αυτό που κάνει και εγώ αυτή την φιλοσοφία δεν θα την προδώσω ποτέ. Μπορεί η ομάδα να μην είχε την καλή εικόνα που θα θέλαμε σε μερικά παιχνίδια όμως υπήρχε τουλάχιστον θυσία. Τελειώνουμε την χρονιά και ήταν πολύ καλό για εμάς που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι. Κυρίως για να ανυψώσουμε το ηθικό αυτών που υποφέρουν βλέποντας την εικόνα της ομάδας. Υπάρχει κρίση και καταλαβαίνουν την θυσία των οπαδών που πληρώνουν εισιτήριο και θέλουν να βλέπουν την ομάδα να κερδίζει. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Όμως αυτό δεν αλλοιώνει την δική μας υπερπροσπάθεια. Είμαι χαρούμενος γιατί προσφέραμε στον κόσμο αυτή την νίκη με έναν άμεσο αντίπαλο που όλοι γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες αυτού του παιχνιδιού. Σε ότι αφορά το παιχνίδι ξαφνιάστηκα και εγώ με την επιθιτικογενή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Αυτό που μένει είναι η νίκη. Ίσως να μην κάναμε σπουδαίο παιχνίδι αλλά κάναμε μία σπουδαία θυσία. Είμαι αισιόδοξος ότι πάντα μπορείς να πετύχεις κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξη που μας έδωσε και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται».

Για το προφίλ του Άρη της νέας χρονιάς, ο κ. Κούπερ είπε: «Η απάντηση θα μπορούσε να είναι μεγάλη. Θέλουμε σίγουρα να κάνουμε μία καλύτερη ομάδα. Να προσθέσουμε και άλλα πράγματα στην δική μας λειτουργία. Προπάντων να δυναμώσουμε την νοοτροπία για να κερδίζουμε πράγματα. Πάντα πιστεύω ότι η προετοιμασία μίας ομάδας είναι το πιο κρίσιμο σημείο για να χτίσεις τον χαρακτήρα της ομάδας, να ενώσεις την ομάδα όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις και να δημιουργήσεις το αγωνιστικό προφίλ».

Για το αν θέλει να έχει μεγαλύτερη προσωπικότητα η ομάδα και να μην χάνει βαθμούς όπως αυτούς στα πλέι οφ, ο Αργεντινός τεχνικός απάντησε: «Στα πλέι οφ πίστευα ότι η ομάδα μου έχει μεγάλες δυνατότητες. Παρόλο που ξεκινήσαμε από το μηδέν. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά δεν ήμασταν μακριά από το να έχουμε έναν πιο σημαντικό ρόλο σε αυτή την διοργάνωση. Δείτε ότι τερματίσαμε με τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό που ξεκίνησε με τέσσερις βαθμούς. Η ομάδα μου παρουσίασε μία πτώση κυρίως στο ηθικό της. Ήταν πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί αυτό. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες όμως αυτό που θα πω είναι ότι χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί μία ομάδα. Να επιλέξεις ρόστερ, να ξεκαθαρίσεις στόχους και μέσα από την δουλειά να διαμορφώσεις την κατάλληλη αγωνιστική ταυτότητα. Θα είναι εκείνη που θα σου δίνει τις κατάλληλες αντοχές σε ορισμένες κρίσιμες στιγμές που η ομάδα φάνηκε να μην πηγαίνει τόσο καλά όσο θα θέλαμε».

Για το αν θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ και για το αν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για τους παίκτες που θα φύγουν τόνισε: «Σίγουρα έχουν γίνει οι κατάλληλες διεργασίες. Είχαμε συναντήσεις με την διοίκηση της ομάδας. Αύριο θα γίνει άλλη μία. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα να δίνουμε ονόματα ή οτιδήποτε άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: