Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Κουλουχέρης: "Ο Κούπερ έκανε ομάδα"


Ο Ευθύμης Κουλουχέρης στο φιλικό με τη Μπόλτον Ο Ευθύμης Κουλουχέρης φιλοξενήθηκε στο Αρης FM και έπλεξε το εγκώμιο του Έκτορ Κούπερ. Αρχικά, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας, έκανε έναν απολογισμό για την αγωνιστική χρονιά που έφτασε στο τέλος της: «Τόσα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο, ξέρω ότι ο ποδοσφαιριστής θέλει κάθε Δευτέρα, μετά από κάθε αγώνα της Κυριακής, να μπορεί να κάνει την αυτοκριτική του και αυτή η μέρα, η Δευτέρα, είναι η πιο δύσκολη. Οπωσδήποτε, όμως, όταν ο αγώνας είναι ο τελευταίος, η αυτοκριτική είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο, ο φιναλίστ δε μένει στην ιστορία, αλλά ο κυπελλούχος. Η ομάδα προσπαθεί. Χάθηκε, όμως, στις λεπτομέρειες μια ευκαιρία με την οποία θα πηγαίναμε για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα. Υπήρξαν τρομερές συγκυρίες και καταστάσεις που έγιναν όλα μαζί. Στόχος της ομάδας είναι κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερη. Φέτος χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προσπαθήσουμε ξανά».

Ο αμυντικός του Αρη αναφέρθηκε εκτενώς και στον τεχνικό της ομάδας, τον Έκτορ Κούπερ και σε όσα αυτός έχει προσδώσει στο σύνολο: «Δεν μπορώ να κρίνω τον προπονητή σαν προσωπικότητα, γιατί δεν τον ξέρω. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που τον δικαιώνουν αγωνιστικά. Από τη μέρα που ήρθε και όταν η ομάδα ήταν στην 8η θέση, συμμάζεψε την κατάσταση. Θυμόμαστε όλοι ότι η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει μακριά από την έδρα της και έπαιρνε συνέχεια ισοπαλίες. Είναι δύσκολο να δουλέψεις με υλικό που δεν έχει διαλέξεις εσύ. Θα μπορέσει, από' δω και πέρα, να βγάλει το καλύτερο δυνατό με μία ομάδα που θα είναι η ομάδα του».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ο Αρης έχει φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, απάντησε: «Καμία ομάδα δεν έχει ταβάνι. Με τις ευκαιρίες, αλλά και τις λεπτομέρειες, προκύπτουν κάποια αποτελέσματα και από αυτά τα αποτελέσματα κρίνεται και η έκβαση. Του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμη πιο έμπειρη και δε θα πρέπει, πάνω απ' όλα, να πληρώνουμε λάθη στα τελευταία λεπτά. Στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, δεν μπορούσαμε να νικήσουμε εκτός έδρας και κολλούσαμε στην ισοπαλία. Αυτές οι ισοπαλίες ήταν που άνοιξαν την ψαλίδα με τις άλλες ομάδες. ’ρα, είναι θέμα καθαρά συγκυρίας και συνοχής της ομάδας».

Αναφορικά με τη σχέση των οπαδών και των ποδοσφαιριστών της ομάδας, τόνισε ο Ευθύμης Κουλουχέρης: «Οι σχέσεις ποδοσφαιριστή και οπαδού πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Λογικό είναι ο οπαδός να απαιτεί από τον ποδοσφαιριστή να είναι επαγγελματίας. Από' κει και πέρα, σε όποια ομάδα κι αν κοιτάξουμε, υπάρχει αγάπη και δέσιμο. Δεν μπορώ να μιλήσω για δίκιο, για το αν δηλαδή είχαν δίκιο οι οπαδοί μας φέτος ή οι ποδοσφαιριστές, σε κάποιες φάσεις. Καθένας κοιτάει και κρίνει από την πλευρά του για το καλό της ομάδας. Όταν ο κόσμος αισθάνεται δυσαρέσκεια πρέπει να το δείχνει, ώστε ο ποδοσφαιριστής να ταρακουνιέται και να παρουσιάζει ακόμη καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο».

Τέλος, ο 29χρονος αμυντικός προσέθεσε: «Ο κόσμος ήταν πολύ κοντά στην ομάδα φέτος. Ήταν παντού, κάθε Κυριακή στο γήπεδο, ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η εμπειρία, χρόνο με το χρόνο, θα δώσει περισσότερα στην ομάδα. Πάντως, δεν πρέπει, σίγουρα, να πανηγυρίζουμε τα κεκτημένα.
Σε λίγο αρχίζει η προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Με μια πολύ καλή πορεία μέσα στην αγωνιστική σεζόν, μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να δείχνει τι είναι και η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη για όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: