Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στον πάγκο ο Κομπανί!

Ήταν θέμα χρόνου κι έρχεται σαν φυσικό ακόλουθο των εμφανίσεών του. Ο Βινσέν Κομπανί μένει στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Λέστερ στο «Etihad» για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. 
Ο Βέλγος αμυντικός σίγουρα έχει περάσει πολύ καλύτερες μέρες και τον τελευταίο καιρό απλά αυξάνει τα λάθη του που στοιχίζουν πολύ στους «πολίτες».
Έπειτα από τα ματς με τις Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, όπου ο Κομπανί έδειξε πως πρέπει να συνέλθει, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον άφησε σήμερα στον πάγκο στο παιχνίδι με τη Λέστερ.
Οι Ντεμικέλις και Μανγκαλά είναι αυτοί που θα βρεθούν στα στόπερ της Σίτι, με τον Γουίλφριντ Μπονί να παίρνει πρώτη φορά φανέλα βασικού.
*Πηγή: England365.gr*

Ξανά στα χαφ ο Ζούμα!!

Γι' ακόμα ένα παιχνίδι, ο Ζοσέ Μουρίνιο επιλέγει να τοποθετήσει τον Κερτ Ζούμα στα χαφ και όχι στην άμυνα, όπως το έκανε στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στην Τότεναμ! 
Ο νεαρός στόπερ θα παίξει στον άξονα της Τσέλσι και στην αποψινή αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ στο «Άπτον Παρκ».
Ο Όσκαρ θα παρέχει βοήθεια στον Ντιέγκο Κόστα μαζί με τον Εντέν Αζάρ έχοντας κυρίως καθήκοντα στην επίθεση κι έτσι, ο Ζούμα θα βρεθεί στο χώρο του κέντρου, μαζί με τον Σεσκ Φάμπρεγας.
*Πηγή: England365.gr*

Άρης: Δε συναινεί ο Ακροπόταμος σε μετάθεση του αγώνα!

Αίτημα για μετάθεση του αγώνα κόντρα στον Άρη Ακροποτάμου έθεσε η ομάδα του Άρη.
Οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους της ομάδας του Ακροποτάμου ρωτώντας τους αν θέλουν να συναινέσουν στη μετάθεση του μεταξύ τους παιχνιδιού από το Σάββατο για τη Δευτέρα.
Κάτι που δεν μπορούσαν να αποδεχθούν οι Καβαλιώτες, αφού δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ακροποτάμου είναι φοιτητές καθώς και άλλοι 5 παίκτες εργάζονται τη Δευτέρα.
Λογικό λοιπόν να μη θέλουν να αγωνιστούν χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες τους.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θα τα καταφέρει ο Ηρακλής»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Καραίσκος και μίλησε για την φετινή πορεία των «κυανόλευκων» αλλά και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για τον θεσμό του κυπέλλου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Το μυαλό μου είναι πάντα στον Ηρακλή. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά εγώ πιστεύω στην ομάδα και στον Νίκο. Θα πάμε μια χαρά και δεν νομίζω να έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Η ομάδα είναι πολύ καλή και το δείχνουν και τα αποτελέσματα».
Για το αν περίμενε αυτή την πορεία:
«Κακά τα ψέματα δεν περίμενα να πάει ο Ηρακλής τόσο καλά αλλά ανάλογα με τα αποτελέσματα γιατί να μην πάει και πιο ψηλά η ομάδα»;
Για το αν του γεννιούνται αναμνήσεις από τον θεσμό του κυπέλλου:
«Πιο πολύ θυμάμαι το αξέχαστο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν απίστευτο αυτό που είχαμε κάνει τότε και δυστυχώς στον τελικό δεν τα καταφέραμε».
Για το αν ο Ηρακλής μπορεί να κάνει ταυτόχρονα καλή πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο:
«Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η ομάδα δεν έχει πρόβλημα. Είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αλλά ο Ηρακλής μπορεί να κάνει μια ταυτόχρονη πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει πρόβλημα και τα αποτελέσματα είναι φανταστικά».
Για το τι εύχεται για το τέλος της σεζόν:
«Οπωσδήποτε πρέπει η ομάδα να ανέβει στην Α’ εθνική και αν καταφέρει να πετύχει και κάτι στο κύπελλο ακόμα καλύτερα».
Για την σιγουριά που βγάζει η φετινή ομάδα:
«Τα αποτελέσματα τα δείχνουν όλα και φαίνεται πως αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Πιστεύω πως το οικογενειακό κλίμα και το ότι ο ένας βοηθάει τον άλλον είναι πολύ σημαντικό. Είναι μεγάλη η δουλειά του Νίκου Παπαδόπουλου αλλά και οι παίκτες έβαλαν τα δυνατά τους και κάνουν το καλύτερο δυνατό».
Για το πώς θα παρακολουθήσει τον αγώνα:
«Βρίσκομαι στην Ουγγαρία και περιμένω τον γιο μου για να δούμε πως θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα. Ελπίζω να μπορέσω να το δω δορυφορικά».
Για τον Σπύρο Παπαθανασάκη:
«Ήταν μεγάλη δουλειά αυτή που έγινε με τον πρόεδρο. Αυτό βοήθησε πάρα πολύ».
Για το τι θα ευχηθεί στην ομάδα:
«Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και καλή επιτυχία στην ομάδα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Αγώνες ναι, οπαδοί όχι!!

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αρχίζει και πάλι! Ωστόσο τα παιχνίδια της το Σαββατοκύριακο θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όπως έκανε γνωστό ο Σταύρος Κοντονής!

Αγώνες ναι, οπαδοί όχι
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αρχίζει και πάλι αλλά χωρίς την παρουσία οπαδών!

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου, έκανε γνωστή την απόφαση της Κυβέρνησης για την διεξαγωγή όλων των αναμετρήσεων της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κεκλεισμένων –όμως- των θυρών.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, δηλαδή, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα απόφαση της Κυβέρνησης για την τύχη του πρωταθλήματος.

«Υπάρχει οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σημείο προς σημείο», ήταν το σχόλιο του για τα μέτρα κατά των φαινομένων βίας που αποφασίστηκαν στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών και από αύριο υπάρχει ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σημείο προς σημείο. Τέθηκε το ζήτημα τι θα γίνει και ποια θα είναι η απόφαση για τους αγώνες. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και θα την εξετάζουμε και για την επόμενη Κυριακή. Ευχόμαστε όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντάς μας είναι ορίζοντας για δύο Κυριακές».

«Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη βίας, κάποια που θα πρέπει να εφαρμοστούν αύριο και άλλα από τη νέα χρονιά γιατί χρειάζονται αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. Τα άμεσα μέτρα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια, τα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση των βαθμών. Για τα δύο τελευταία, ωστόσο, απαιτείται άμεση διόρθωση των πειθαρχικών κωδίκων. Για την επόμενη περίοδο βασικό μέτρο είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αντιμετώπιση της βίας και της φοροδιαφυγής».

«Κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα με τα οποία εξοπλίζεται η πολιτεία και οι διοργανώτριες αρχές. Ελπίζουμε αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε, όπως και άλλα, π.χ. με τις αναρτήσεις πανό, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φίλαθλοι πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση και προπαντός με αποφασιστικότητα. Να ξέρει ο κάθε πατέρας όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο δεν θα βρει το παιδί του σε νεκροτομείο, στο νοσοκομείο ή στο τμήμα».

Ερωτηθείς αν τα μέτρα ισχύουν και για τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, απάντησε: «Η απόφαση αφορά τη Super League. Για τους αγώνες του Κυπέλλου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για οποιαδήποτε απαγόρευση. Όμως και γι’ αυτόν τον αγώνα θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν απόψε. Να περιμένετε οδηγίες που θα λάβουν από την ΕΠΟ όλοι οι διαιτητές προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έχω μια σειρά επαφών για τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, το Υπουργείο μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Ελπίζω ό,τι έχει συμβεί να παραδειγματίσει τους πάντες».

Σχετικά με τη στάση των παραγόντων, είπε: «Δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους. Κρίνω τη συνολική στάση των διοργανωτριών αρχών σε όλα τα πρωταθλήματα. Ελπίζουμε όλοι να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολλών».

Τέλος, αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει με την UEFA, είπε: «Θα θέσει η κυβέρνηση το σχέδιό της υπόψη της διεθνούς ομοσπονδίας, θα ακούσουμε τις σκέψεις τους και πιστεύω πως θα έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την πάταξη της βίας».

Αύριο η απόφαση για την αγωνιστική!!

Η συνάντηση των εκπρόσωπων των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Σταύρο Κοντονή ολοκληρώθηκε αλλά η απόφαση για την τύχη της αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θα γίνει γνωστή αύριο!

Αύριο η απόφαση για την αγωνιστική
Η αγωνία για την τύχη της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας κορυφώνεται!

Η συνάντηση των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Σταύρο Κοντονή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης αλλά η κρίσιμη απόφαση δεν έγινε γνωστή. Αυτή –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πρόκειται να ανακοινωθεί το πρωί της Πέμπτης από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου και του ομολόγου τους στη Football League, Σπύρος Καλογιάννη είχε διάρκεια για περίπου δύο ώρες. Όπως επεσήμαναν και οι τρεις άνδρες σε δηλώσεις τους στον Τύπο κατά την έξοδό τους το κλίμα ήταν καλό.

Ωστόσο, όλοι τους επεσήμαναν ότι μέχρι τώρα δεν έχουν καμία... ένδειξη για τις προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Γκιρτζίκης είπε: «Δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ο κ. Υπουργός θα πει αυτό που είναι να πει την Πέμπτη το πρωί. Θα πει εκείνος αυτό που θα αποφασίσει. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση μαζί του, αναλύσαμε πάρα πολλά θέματα που θα τεθούν σε ισχύ κάποια τις αμέσως επόμενες μέρες και κάποια άλλα στο τέλος της περιόδου. Νομίζω πως είμαστε στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της βίας, που είναι και το ζητούμενο. Όλα όσα ελέχθησαν στηρίζονται στη λογική να μη συμβούν ξανά αυτά που συνέβησαν σε αγώνες».

Με τη σειρά του, ο κ. Μποροβήλος ανέφερε: «Θα ανακοινώσει ο κ. υπουργός την απόφασή του. Όποια στιγμή κρίνει κι αφού συνεργαστεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προφανώς και με τον πρωθυπουργό, θα ανακοινώσει την απόφασή του. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Ζήτησε άμεσα μέτρα για τη χρονιά και την τροποποίηση των κανονισμών. Θα δοθούν και οι κατάλληλες οδηγίες και στους διαιτητές, ώστε αν έχουμε συγκεκριμένα περιστατικά να έχουμε διακοπή αγώνα. Καλώ τους φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί τα νέα μέτρα θα έχουν επιπτώσεις για τις ομάδες. Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή γήπεδα. Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον υπουργό. Δεν τελειώνουν όλα σε μια δίωρη σύσκεψη, ούτε σε δύο επισκέψεις στον υπουργό. Ο υπουργός είναι ανοιχτός και θέλει να εργαστεί μαζί μας ώστε να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Οι τελευταίες αγωνιστικές είναι και πιο επικίνδυνες. Το πρώτιστο θέμα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η βία, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τα άλλα προβλήματα του ποδοσφαίρου».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο υπουργός με τους κ.κ. Μαρινάκη και Αλαφούζο, είπε: «Κάθε συνάντηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το να μιλάς με παράγοντες των ΠΑΕ είναι καλό. Πιστεύω πως θα συνεχιστεί αυτό. Ο υπουργός θέλει να ακούει τον κόσμο. Αυτό βοηθά στο να πέσουν και οι τόνοι. Νομίζω πως όλα αυτά βοηθούν στο να εκτονωθούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί».

Ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης τόνισε: «Μιλήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για το πρόβλημα της βίας. Το τι θα αποφασιστεί είναι θέμα του υπουργού. Δεν έχουμε λάβει κάποια διαβεβαίωση για το τι θα συμβεί. Τα μέτρα που θα ληφθούν για να τελειώσει ομαλά αυτό το πρωτάθλημα, θα τα ανακοινώσει η ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης. Το μόνο που έχω να πω στους φιλάθλους είναι να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, ειδάλλως δεν θα ξαναδούμε πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Θα είναι για το καλό όλων τα μέτρα αυτά, για το καλό των φιλάθλων και των ομάδων. Οι παράγοντες έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν και είμαι σίγουρος πως από εδώ και πέρα θα έχουμε αποτελέσματα». *Πηγή: sport-fm.gr*

TOP 10 με χρώμα… ελληνικό!! (video)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθης  βρίσκονται στο TOP 10 της βραδιάς, με το ελληνικό στοιχείο να είναι έντονο στο ΝΒΑ! Η κορυφή ανήκει στον ΛεΜπρον, αλλά τα δικά μας παιδιά κλέβουν την παράσταση!
Απολαύστε το video:








*Πηγή: superbasket.gr*

Απίστευτη τάπα από τον Αντετοκούνμπο!! (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το λάθος, ωστόσο έτρεξε στην άμυνα και το διόρθωσε, σταματώντας με εντυπωσιακό τρόπο τον αντίπαλο του!
Δείτε τη φοβερή φάση στο video:









*Πηγή: superbasket.gr*

Κλέψιμο και γκολ-φάουλ από τον Νικ Καλάθη!!

Ο Νικ Καλάθης είδε τους Μέμφις Γκρίζλις να χάνουν από τους Γιούτα Τζαζ, ωστόσο ο ίδιος ήταν αρκετά καλός και έβγαλε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.
Δείτε τη φάση που ο Νικ κλέβει τη μπάλα και βάζει γκολ-φάουλ στο video:







*Πηγή: superbasket.gr*

Ακόμα κατεβάζει ριμπάουντ ο Γκομπέρ!! (video)

Οι Γιούτα Τζαζ έκαναν την έκπληξη στην έδρα των Μέμφις Γκρίζλις, με τον Ρούντι Γκομπέρ να είναι ο κορυφαίος, αφού μέτρησε 15 πόντους και έκανε ρεκόρ στα ριμπάουντ με 24 στο σύνολο!
Δείτε την εμφάνιση του Γάλλου «γίγαντα» στο video:







*Πηγή: superbasket.gr*

Άμυνα; Άστο… άλλη φορά!! (video)

Μία από τις χειρότερες άμυνες όλων των εποχών είδαμε στο ματς ανάμεσα στους Σικάγο Μπουλς και τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς! Οι Ταύροι πήραν τη νίκη και ο Ότο Πόρτερ του… βοήθησε αρκετά!
Δείτε το video:









*Πηγή: superbasket.gr*

Λίβερπουλ - Μπέρνλι! (preview)

Η ανεβασμένη Λίβερπουλ πρέπει να υπερπηδήσει και το εμπόδιο της Μπέρνλι που μάχεται για την σωτηρία για να περάσει στην 5η θέση και να ελπίζει για την 4η, εφόσον στραβοπατήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς είναι αήττητο για 11 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και δείχνει να έχει πάρει τα πάνω του μετρώντας 48 βαθμούς σε 27 ματς. Κόντρα στην προτελευταία Μπέρνλι μάλιστα, που μετρά μόλις 22 βαθμούς, θα επιδιώξει να φτάσει την 4η συνεχόμενη επικράτηση εντός έδρας στο πρωτάθλημα.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους έχουν να γευτούν την χαρά της νίκης από τις 10/1 και στα τελευταία τους έξι παιχνίδια έχουν ηττηθεί τέσσερις φορές και δύο φορές πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αγωνιστικά νέα:

Οι «κόκκινοι» είδαν τον Στίβεν Τζέραρντ να επιστρέφει στις προπονήσεις αλλά φαντάζει απίθανο να διακινδυνεύσει να τον χρησιμοποιήσει ο Μπρένταν Ρότζερς. Από την άλλη κανονικά αναμένεται να δώσουν το «παρών» Τζόνσον και Σακό.
Για τον Σον Ντάις προβλήματα δεν υπάρχουν και λογικά θα παρατάξει μια γνώριμη ενδεκάδα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Μινιολέ - Τσαν, Λόβρεν, Σκρτελ - Μάρκοβιτς, Μορένο, Χέντερσον, Άλεν - Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Στάριτζ
Μπέρνλι: Χίτον - Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι - Άρφιλντ, Τζόουνς, Κάιτλι, Μπόιντ - Μπαρνς, Ινγκς
*Πηγή: England365.gr*

Στόουκ - Έβερτον! (preview)

Ή Έβερτον θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες μετά από τέσσερα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, την ώρα που η Στόουκ στοχεύει στην 3η διαδοχική της νίκη, που θα την ανεβάσει ενδεχομένως ακόμη υψηλότερα από την 10η θέση.
Τα «ζαχαρωτά» κάνουν πολύ κακή πορεία στο πρωτάθλημα και αυτό θέλουν να το αλλάξουν στην έδρα των «πότερς», που εν αντιθέσει με τους σημερινούς τους αντιπάλους δείχνουν να έχουν αποκτήσει το «know how».
Το διπλό απέναντι σε Στόουκ και η νίκη κόντρα στην Χαλ τους δίνουν ώθηση, ενώ για το σύνολο του Μαρτίνεθ (το οποίο μετρά κακά αποτελέσματα στα προσεχή ντέρμπι αλλά και στο ματς με την Λέστερ) το τρίποντο φαντάζει επιτακτική ανάγκη μιας και είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από τις «τίγρεις» με παιχνίδι λιγότερο.

Αγωνιστικά νέα:

Ο Στέφεν Άιρλαντ θα μείνει εκτός αλλά ο Τσάρλι Άνταμ δηλώνει έτοιμος για να καλύψει το κενό του.
Όσον αφορά την Έβερτον θα αποφασισθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Μπέινς, ενώ εκτός θα είναι ο Ατσού με γρίπη.

Πιθανές ενδεκάδες:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς - Μπάρντσλεϊ, Βόλσιντ, Γουίλσον, Πίτερς - Ενζόνζι, Γουέλαν - Γουόλτερς, Άνταμ, Μόουζες - Ντιουφ
Έβερτον: Χάουαρντ - Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Γκάρμπουτ - Μπέσιτς, Μπάρι - Λένον, Νέισμιθ, Μπάρκλεϊ - Λουκάκου
*Πηγή: England365.gr*

ΚΠΡ - Άρσεναλ! (preview)

Να δώσει συνέχεια στις νίκες και να παραμείνει στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ θα προσπαθήσει η Άρσεναλ, η οποία επισκέπτεται το… γειτονικό «Λόφτους Ρόουντ» για την αναμέτρηση με την ΚΠΡ.
Οι «ρέιντζερς» δεν έπαιξαν την περασμένη αγωνιστική, καθώς μετατέθηκε για το ερχόμενο Σάββατο (7/3) το ματς με την Τότεναμ. Πιο πρόσφατο παιχνίδι για το συγκρότημα του Κρις Ράμσεϊ, αυτό με την Χαλ, όπου γνώρισε την ήττα (2-1) και έμεινε «κολλημένο» στους 22 βαθμούς και οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην ισοβαθμία με Μπέρνλι και Άστον Βίλα.
Η Άρσεναλ κατάφερε να αφήσει πίσω την… σφαλιάρα από τη Μονακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και με το 2-0 επί της Έβερτον να σταθεροποιηθεί στο 3ο «σκαλοπάτι» του βαθμολογικού πίνακα. Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και με 51 βαθμούς σε 27 ματς βρίσκονται στο +1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το -4 πλέον από την δεύτερη Σίτι.
Πολλά τα προβλήματα για την ΚΠΡ, που θα παραταχθεί απόψε χωρίς τον τιμωρημένο Μπάρτον και τους τραυματίες Φαουρλίν, Ονουόχα, Νταν, Φερ, Ίσλα.
Ο Βενγκέρ από την πλευρά του ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στους Αρτέτα, Ντεμπισί, Φλαμινί, Γουίλσιρ και Ντιαμπί. Ο Κοκλέν παρά το γεγονός ότι έσπασε την μύτη του με την Έβερτον αναμένεται να είναι βασικός, ενώ μετά από καιρό επιστρέφει και είναι διαθέσιμος ο Ράμσεϊ. Σκέψεις για ξεκούραση σε Οζίλ και Σάντσες.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΚΠΡ: Γκριν, Σουκ-Γιουνγκ, Κόκερ, Φέρντιναντ, Φάρλονγκ, Χένρι, Κράνιτσαρ, Φίλιπς, Τραορέ, Ζαμόρα, Όστιν
Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Γκάμπριελ Παουλίστα, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (Σάντσες), Ροσίτσκι (Οζίλ), Γουέλμπεκ, Ζιρού
*Πηγή: England365.gr*

Τότεναμ - Σουόνσι! (preview)

Τρεις ημέρες μετά την ήττα από την Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ, η Τότεναμ επιστρέφει στη «μάχη» του πρωταθλήματος και υποδέχεται στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» την, πάντα επικίνδυνη, Σουόνσι με στόχο την πρώτη της νίκη μετά από σχεδόν ένα μήνα.
Οι «spurs» δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο η απώλεια του τίτλου στο «Γουέμπλεϊ». Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από την Φιορεντίνα στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και τα δύο ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα με Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ. Με αυτά και με αυτά, συμπλήρωσαν πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, με πιο πρόσφατη επιτυχία τη νίκη στο ντέρμπι με την Άρσεναλ στις αρχές Φεβρουαρίου.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Λίμπερτι», η Τότεναμ επικράτησε 2-1, φτάνοντας τις έξι σερί νίκες κόντρα στη Σουόνσι από τον Απρίλιο του 2012.
Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο κάλεσε τους παίκτες του  να αφήσουν τα άσχημα τελευταία αποτελέσματα και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να τερματίσουν όσο πιο δυνατά γίνεται τη φετινή σεζόν, αρχής γενομένης από το αποψινό ματς με την Σουόνσι.
Μια Σουόνσι που προέρχεται από την εκτός έδρας επικράτηση με σκορ 1-0 επί της Μπέρνλι, η οποία έδωσε συνέχεια στην σπουδαία νίκη κόντρα στην Γιουνάιτεντ. Με 40 βαθμούς οι «κύκνοι» του Γκάρι Μονκ, βρέθηκαν στην 8η θέση της κατάταξης και το +1 από Γουέστ Χαμ και Στόουκ.
Στα αγωνιστικά, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι είναι ο Γουόκερ, που δύσκολα θα προλάβει το ματς. Ο Ποκετίνο σκέφτεται να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, με τον Τάουνσεντ να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα.
Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν σήμερα χωρίς τον τραυματία Μπάρτλεϊ, αλλά και τον Κάρολ, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από την Τότεναμ και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα που ανήκει. Στα ευχάριστα η επιστροφή του Γκίλφι Σίγκουρντσον που έχασε το ματς με την Μπέρνλι.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Κίρικες, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Μπενταλέμπ, Μέισον, Ντεμεπλέ, Λαμέλα (Τάουνσεντ), Έρικσεν, Κέιν
Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νιούτον, Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κορκ, Κι, Σέλβεϊ, Ράουτλετζ, Σίγκουρντσον, Γκομίς
*Πηγή: England365.gr*

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ! (preview)

Να μαζέψει τα… κομμάτια της από την ήττα στο ματς με τη Λίβερπουλ και να επιστρέψει στις επιτυχίες θα προσπαθήσει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία υποδέχεται την ουραγό Λέστερ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.
Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν τα κατάφεραν στο «Άνφιλντ», με το τελικό 2-1 υπέρ των «κόκκινων» να τους… ψαλιδίζει κατά πολύ τις πιθανότητες υπεράσπισης του τίτλου τους! Οι «πολίτες» έμειναν στους 55 βαθμούς και το -5 από την πρωτοπόρο Τσέλσι, η οποία όμως χρωστάει και ένα ματς. Πλέον όλα μοιάζουν να εξαρτώνται από τους «μπλε» στη μάχη της κορυφής και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι νιώθει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την καρέκλα του να… τρίζει.
Αρκετά ξεκούραστη αναμένεται να εμφανιστεί απόψε η Λέστερ. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις το περασμένο σαββατοκύριακο, καθώς η εντός έδρας αναμέτρηση με την Τσέλσι μεταφέρθηκε (λόγω Λιγκ Καπ) για τα τέλη Απριλίου. Οι «αλεπούδες» προέρχονται από το 2-2 με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα μετά από τις 10 Ιανουαρίου. Με 18 βαθμούς παραμένουν στον πάτο του πίνακα και απόσταση από την… σωτήρια 17η θέση είναι στους 4 πόντους.
Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν πλήρεις, με τον Μπονί να ετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα από την ημέρα που πήρε μεταγραφή από τη Σουόνσι στους «πολίτες».
Κανένα νεότερο πρόβλημα δεν υπάρχει και στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, με τον μακροχρόνια τραυματία, Κάσπερ Σμάιχελ, να είναι το μοναδικό όνομα που βρίσκεται στο απουσιολόγιο του Πίρσον.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νασρί (Νάβας), Σίλβα, Μπονί, Αγουέρο
Λέστερ: Σβάτσερ, Σίμπσον, Άπσον, Χουτ, Μόργκαν, Κοντσέσκι, Καμπιάσο, Τζέιμς, Μάχρεζ, Σλουπ, Κράμαριτς
*Πηγή: England365.gr*

Ο άνθρωπος που είδε τα πάντα αλλιώς στο ποδόσφαιρο!!

Όταν μιλάμε για προπονητές που κέρδισαν τίτλους η κουβέντα δεν θα έρθει άμεσα σε αυτόν. Δεν επεδίωκε ποτέ να πάρει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά χωρίς τη δική του εμβληματική παρουσία θα βλέπαμε όλοι μας ένα άλλο είδους ποδοσφαίρου από αυτό που εδώ και δεκαετίες απολαμβάνουμε. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  
Ο Ρίνους Μίχελς έφυγε για το μακρινό ταξίδι χωρίς επιστροφή ακριβώς πριν δέκα χρόνια και όλοι όσοι αγαπάμε αυτό το άθλημα του οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη. Γιατί χωρίς υπερβολή το ποδόσφαιρο που παρακολουθούμε σήμερα είναι απόρροια της δημιουργικής φαντασίας αυτού του χαρισματικού Ολλανδού. Είναι εκείνος που είχε τρελά θεωρητικά όνειρα και επιχείρησε να τα κάνει πράξη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου!
Ο Αγιαξ που δημιούργησε ο Μίχελς άλλαξε όλα τα στερεότυπα σχετικά με το τι ήταν αυτό το άθλημα που παιζόταν με 11 παίκτες εναντίον 11. Και αυτή η επανάσταση πολύ φυσιολογικά ξεκίνησε από την (σχεδόν) νευρωτική ανάγκη των Ολλανδών να δημιουργούν χώρο! Σε μία χώρα που λογικά θα ήταν κάτω από το νερό χωρίς τα φράγματα, ήρθε αυτό το κίνημα την δεκαετία του ‘60 με ανατροπές σε όλους τους τομείς. Η ολοκληρωτική αρχιτεκτονική και το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο είχαν στενή σχέση. Δημιουργήθηκαν ολόκληρες πόλεις από το πουθενά, και σε μίνιμουμ χώρο, ένα αεροδρόμιο, το Schipholl που αποτελεί ακόμη και σήμερα ίσως την πιο τέλεια εκδοχή στον τομέα του και απλώθηκε σε ένα τόπο που κάποτε ήταν θάλασσα!
Ταυτόχρονα, η μαθηματική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο έφερε το ολοκληρωτικό στην πλήρη εφαρμογή του. Όταν ο Ρίνους Μίχελς συνέλαβε την λογική πως οι διαστάσεις του γηπέδου είναι πάντα 105 επί 68 αλλά μπορούν να αλλάξουν κατά την διάρκεια του ματς, πολλοί τον είπαν τρελό! Ο ίδιος, καλεσμένος του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών πριν σχεδόν 18 χρόνια, μας το εξήγησε ένα βράδυ όταν βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι , στην εμβληματική «Μυρτιά» της Μάρκου Μουσούρου στο Μετς. «Πίστευα πάντα πως όταν αμύνεσαι πρέπει να μεταβάλλει στο γήπεδο σε 70 επί 30, πρεσάροντας όλους τους χώρους. Και όταν επιτίθεσαι να κερδίζεις κάθε γωνία, με αποτέλεσμα να «μεγαλώνεις» τις διαστάσεις σε 130 επί 90»!
Αυτό ακούγεται κάπως φυσιολογικό σήμερα , αλλά πριν από σαράντα χρόνια έμοιαζε με τον ισχυρισμό πως η γη γυρίζει! Μέχρι τότε και επί δεκαετίες , οι ακραίοι αμυντικοί ήταν ένας δεξιά και ένας αριστερά και έμεναν πίσω. Ο σεντερ φορ ένας βαρύς και ψηλός, οι εξτρέμ έπαιζαν πάνω στη γραμμή περιμένοντας την μπάλα… Ο τερματοφύλακας απλά έπιανε την μπάλα και έδινε βολέ και το δεκάρι έκανε τσαλιμάκια και έβγαζε μακρινές πάσες! Ο Μίχελς με τον Αγιαξ μετέτρεψε την ποδοσφαιρική ανάπτυξη μίας ομάδας σε έργο τέχνης. Το κλειδί του ήταν πως βρήκε στο πρόσωπο του Γιουγκοσλάβου Βάσοβιτς έναν παίκτη ικανό να φτιάξει παιχνίδι από την άμυνα. Αυτός ήταν ο αρχηγός και ταυτόχρονα ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Τον είχε ανακαλύψει με την φανέλα της Παρτιζάν Βελιγραδίου και θα ήταν εκείνος που το 1971 θα σήκωνε πρώτος το τρόπαιο στο Γουεμπλει με αντίπαλο τον Παναθηναικό. Εβγαινε μαζί με τους ακραίους μπακ Σουρμπίρ και Κρολ με εξαιρετική ταχύτητα μπροστά. Όταν σταμάτησε, τότε παρτενέρ του εξαιρετικού κεντρικού αμυντικού Μπάρι Χουλσόφ έγινε ο Γερμανός Χορστ Μπλάκενμπουργκ, τον οποίο είχε ανακαλύψει ο Μίχελς από το… πουθενά! Τερματοφύλακας ήταν ένας βαρύς και δυσκίνητος, ο Στούι που όμως είχε τρομερό μυαλό. Η μπάλα όταν γύριζε πίσω, έφευγε για πάσα με τα πόδια.
Έτσι ο Μίχελς κέρδισε έναν παίκτη παραπάνω. Αυτό που οι άλλοι έκαναν από το 1993, ο Αγιαξ το δοκίμασε από το 1969. Η πρώτη φουρνιά στα χαφ είχε τον τον Πιτ Κάιζερ και τον Σάακ Σβαρτ, τον ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας, τον αείμνηστο Γκέρι Μιούρεν καθώς και τον πρώτο μοντέρνο αμυντικό χαφ τον Γιόχαν Νέεσκενς. Στην επίθεση αφού υπήρχε ο Γιόχαν Κρόιφ όλα τα άλλα περίττευαν. Το 1972 προστέθηκε και ο Ρεπ (όταν πια ο Μίχελς θα είχε φύγει για την Μπαρτσελόνα) και η ομάδα στα χέρια του -επίσης ξεχωριστού- Στέφαν Κόβατς θα απογειωνόταν!
Ο Μίχελς ωστόσο έκανε άλλη μία μεγάλη αλλαγή στην ομάδα πριν φύγει χαρίζοντας της έναν παίκτη πολυεργαλείο που χρόνια θα βοηθούσε και την εθνική ομάδα σε διαφορετικούς ρόλους. Ηταν ένα πραγματικό υπερόπλο, η παρουσία του Αρι Χάαν στην ενδεκάδα, ο οποίος τα επόμενα χρόνια θα αγωνιζόταν σε επτά διαφορετικές θέσεις και για τις ομάδες του (Αγιαξ, Αντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης) και στους «οράνιε».
Πολλοί λένε πως μία ομάδα με τέτοιες προσωπικότητες δεν χρειάζεται κάποιον στον πάγκο. Αυτό αν το έλεγες στον Μίχελς σε αγριοκοιτούσε! « Δεν υπάρχει ομάδα που να μην χρειάζεται καθοδήγηση» μας τόνισε εκείνο το βράδυ. «Ακόμη και αν δεν κάνεις κάτι, οφείλεις να δείχνεις πως έχεις ένα σχέδιο. Ο παίκτης θέλει να νοιώθει πως ο προπονητής του ξέρει, πως είναι έτοιμος να δώσει λύση» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.
Ο Μίχελς πέραν των συλλογικών του επιτυχιών κατάφερε να μετατρέψει την (παντελώς ανυπόληπτη μέχρι το 1970) εθνική Ολλανδίας σε υπερδύναμη. Το 1974 με τον αείμνηστο Φάντρονκ στο πλευρό του, έφτασαν μία ανάσα από την κατάκτηση του Μουντιάλ πριν λυγίσουν από τη γηπεδούχο Δυτική Γερμανία στο Μόναχο με 2-1. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα η μοίρα του επιφύλασσε τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής του αφού στο ίδιο γήπεδο που βίωσε την τεράστια πίκρα, οδήγησε τους οράνιε στην κατάκτηση του μοναδικού τους τροπαίου. Το 2-0 επί της Σοβιετικής Ενωσης που σφραγίστηκε από το απίθανο γκολ του Φαν Μπάστεν ήρθε ως επιστέγασμα μίας σπουδαίας καριέρας.
Ο Μίχελς θα είναι για πάντα ο προφήτης του ποδοσφαίρου. Οι ιδέες του για πρέσινγκ ψηλά στο γήπεδο, το τεχνητό οφσάιντ, οι παίκτες που αγωνίζονται σε περισσότερες από μία θέσεις, η επιλογή δεξιοπόδαρων ακραίων αριστερά ή αριστεροπόδαρων κυνηγών στα δεξιά ή η χρησιμοποίηση του Κρόιφ ως ενός σέντερ φορ που δεν ήταν «εννιάρι» δεκαετίες πριν έρθει στην μόδα ο όρος αυτός , αποδεικνύουν πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν.
Αυτός έπεισε τον πρόεδρο του Αγιαξ να αρχίζουν οι ακαδημίες να παίρνουν παιδιά από ηλικία 7 ετών, αυτός επέμενε πως η τακτική θα έπρεπε να γίνεται κτήμα των μικρών παιδιών παράλληλα με την τεχνική από πολύ νωρίς και τόνιζε πως η ανούσια κατοχή μπάλας δε σημαίνει από μόνη της κάτι αν δεν γίνεται σε τέτοια σημεία του γηπέδου που να «πονάει» τον αντίπαλο! Η πορεία του μπορεί να μην συνοδεύτηκε από πολλές διακρίσεις και τίτλους αλλά το γεγονός πως χωρίς τις ιδέες του το ίδιο ποδόσφαιρο δεν θα προχωρούσε με τους ρυθμούς που όλοι βιώνουμε, αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μας άφησε!
*Πηγή: England365.gr*

Άγριος καυγάς Μπρους – Πογιέτ!! (pics)

Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια οι Γκουστάβο Πογιέτ και Στιβ Μπρους κατά τη διάρκεια της ισόπαλης (1-1) αναμέτρησης της Χαλ με τη Σάντερλαντ στο «KC Stadium», το βράδυ της Τρίτης!  
Ο Ουρουγουανός προπονητής των «μαυρόγατων» φέρεται να είπε κάτι στο αυτό του Μπρους έπειτα από αμφιλεγόμενη απόφαση του ρέφερι στο παιχνίδι και κάπου εκεί... ήρθε η έκρηξη από τον κόουτς των γηπεδούχων.
Αυτός, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του και τον τέταρτο διαιτητή να τον κρατάει με μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψει το επεισόδιο.
Ο Πογιέτ αποβλήθηκε, ενώ αρνήθηκε να δηλώσει μετανιωμένος για τον καυγά στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του παιχνιδιού.
Δείτε φωτογραφίες:




*Πηγή: England365.gr*

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι!! (preview)

Μόνο με νίκη επί της Γουέστ Χαμ στο «Άπτον Παρκ» (21:45 – ΟΤΕSport 1 HD), η Τσέλσι θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το νέο «στραβοπάτημα» της Μάντσεστερ Σίτι, αυξάνοντας και πάλι τη μεταξύ τους διαφορά στους οχτώ βαθμούς.
Με όρεξη και φόρα μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τότεναμ την περασμένη Κυριακή, η Τσέλσι φιλοξενείται στο «Άπτον Παρκ» από τη Γουέστ Χαμ.
Οι «μπλε» δεν έχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι σε περίπτωση νίκης επί των «σφυριών», θα αυξήσει τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στους οχτώ βαθμούς, μετά την ήττα που υπέστη κόντρα στη Λίβερπουλ με 2-1 την Κυριακή.
Στο διάβα της, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα βρει μία Γουέστ Χαμ που τον τελευταίο μήνα «ψάχνεται» και μοιραία βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα τελευταία πέντε της παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεν έχει σημειώσει νίκη, έχοντας τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, η μία εκ των οποίων την περασμένη αγωνιστική από την Κρίσταλ Πάλας με 3-1 εντός έδρας.
Το σύνολο του Σαμ Άλαρνταϊς δεν τα πάει καλά ούτε στην παράδοση κόντρα στην Τσέλσι, έχοντας μόλις μία νίκη στις τελευταίες 17 συναντήσεις τους στο πρωτάθλημα, την ώρα που οι «μπλε» έχουν κρατήσει το μηδέν στα πέντε από τα τελευταία έξι μεταξύ τους παιχνίδια.

Αγωνιστικά νέα:

Γουέστ Χαμ:
Μοιρασμένες πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα της Γουέστ Χαμ για την αναμέτρηση με την Τσέλσι έχει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Νενέ.
Εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Κάρλτον Κόουλ ο οποίος ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα στον δικέφαλο. Στα «πιτς» για ακόμα μία φορά ο Άντι Κάρολ.
Τιμωρημένος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ο Μοργκάν Αμαλφιτανό.
Τσέλσι:
Μικρές αλλαγές αναμένεται να κάνει στην ενδεκάδα του ενόψει του ματς με την Γουέστ Χαμ ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Στις υπηρεσίες του Νεμάνια Μάτιτς δεν μπορεί να υπολογίζει ο Πορτογάλος, από τη στιγμή που ο έμπειρος μέσος εκτίει την τελευταία από τις τρεις αγωνιστικής τιμωρίας που είχε δεχθεί.
Δύσκολα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Τζον Όμπι Μίκελ ο οποίος ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ: Άντριαν – Κρέσγουελ, Ριντ, Κόλινς, Τζένκινσον – Νομπλ, Σονγκ – Βαλέντσια, Κουγιατέ, Ντάουνινγκ – Σακό
Τσέλσι: Κουρτουά – Φελίπε Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς – Ραμίρες, Φάμπρεγας – Αζάρ, Όσκαρ, Κουαδράδο – Ντιέγκο Κόστα
*Πηγή: England365.gr*

Νιούκαστλ - Μαν. Γιουνάιτεντ!! (preview)

Δύο είναι τα ζητούμενα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρώτο και κυριότερο να παραμείνει στην πρώτη τετράδα, και γιατί όχι να ανέβει ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα, και δεύτερον να ξορκίσει την κατάρα των εκτός έδρας. Κοινός παρανομαστής σε όλα, η επιτακτική ανάγκη για την κατάκτηση των τριών βαθμών ενάντια στη Νιούκαστλ!  
Δύο σερί... γκέλες (μία ισοπαλία και μία ήττα) και μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι εκτός έδρας παιχνίδια μετρούν οι «κόκκινοι διάβολοι», ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετώπιζουν μακριά από το «Ολντ Τράφορντ». Μπήκαμε, πλέον, στην τελική ευθεία και ο Λουίς Φαν Χάαλ γνωρίζει ότι ανάλογες επιδόσεις ενδέχεται να κοστίσουν ακριβά. Περιμένει βελτιωμένο πρόσωπο από τους ποδοσφαιριστές του και αισιοδοξεί πως- μετά τη Σαουθάμπτον- και οι άλλοι διεκδικητές της 4ης θέσης θα απoλέσουν απόψε βαθμούς. Από τη δύσκολη αποστολή ενάντια στις «καρακάξες» θα απουσιάσει ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ενώ επιστρέφει ο Τζόουνς.
Οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους έχοντας αποκτήσει ασφαλή απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και αναζητούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Προέρχονται από νίκη ενάντια στην Άστον Βίλα (1-0) και αισιοδοξούν πως, παρά τις απουσίες, θα καταφέρουν να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί ενάντια στους φιλοξενούμενους. Το τεχνικό τιμ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τιοτέ, Καμπέγια, Έλιοτ, Άαρονς, Νταμέ, Ντε Γιονγκ και Τέιλορ.
Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» η Γιουνάιτεντ προηγείται οριακά με 27 νίκες, έναντι 26 της Νιούκαστλ, ενώ τα υπόλοιπα 16 ματς έληξαν ισόπαλα.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ, Χαϊντάρα, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Γιάνμαατ, Σισοκό, Αμπέντ, Αμεόμπι, Πέρες, Γκουφράν, Σισέ.
Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Ρόχο, Σο, Ερέρα, Μπλιντ, Ντι Μαρία, Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαλκάο.
*Πηγή: England365.gr*

«Βοήθησε ο Κοντονής που δεν υπέγραψε την απαγόρευση» (audio)

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ηρακλή Μάκης Σαρλής φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και αναφέρθηκε στην κάθοδο των οπαδών του Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όπως το έχω ξαναπει πιστεύω πως θα είναι πάνω από 500 άτομα στο γήπεδο. Ο κόσμος είναι καθ’ οδόν, έχουν φτάσει ήδη και τα δύο πρωινά αεροπλάνα, και κατεβαίνουν άλλα δύο στις 3 και τις 4.30. Επίσης, υπάρχει πολύς κόσμος που θα πάει με ΙΧ».

Για την αλλαγή δεδομένων και την τελική πραγματοποίηση της εκδρομής: «Ο κ. Κοντονής δεν υπέγραψε την απαγόρευση και αυτό βοήθησε στο να γίνει τελικά η εκδρομή. Στο τηλέφωνο που μιλούσαμε μαζί του μας έλεγε αυτά που λέει ο κόσμος, ότι επρόκειτο, δηλαδή, για μια αντισυνταγματική απόφαση».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Είμαστε στο ξενοδοχείο και περιμένουμε να περάσουν οι ώρες για να φτάσουμε στο γήπεδο».

Για τον Σπύρο Παπαθανασάκη: «Ο πρόεδρος βιάζεται να πάει στο γήπεδο. είναι… άρρωστος».

Ακούστε όσα είπε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Μάκης Σαρλής:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Κουτσουρές: «Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή» (audio)

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Βαγγέλης Κουτσουρές φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» δίνοντας τις εκτιμήσεις για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου του Γηραιού απέναντι στον Πανιώνιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Ηρακλής έχει το πλεονέκτημα. Ο Πανιώνιος είναι, βέβαια, μια καλή ομάδα μεσοεπιθετικά και αν παίξει ο Ιμπαγάσα θα είναι ακόμα καλύτερη. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης μεγάλης αξίας και στην καλή του μέρα μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα του. Είναι και ο Κολοβός, ο Μπουμάλ, είναι γενικότερα μια ταχύτατη ομάδα ο Πανιώνιος που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Από την άλλη θα βρει απέναντί του μια ομάδα με εξαιρετική άμυνα και δεν εννοώ μόνο την αμυντική τετράδα. Δύσκολα δέχεται γκολ ο Ηρακλής και όταν θέλει αποτέλεσμα έχει τον τρόπο να το πάρει.

Για το ποιος θα πάρει την πρόκριση: «Είναι δεδομένο πως θέλω να προκριθεί ο Ηρακλής. Έχει το πλεονέκτημα, έχει καθαρό σκορ υπέρ του, το 2-0 είναι το καλύτερο σκορ για Κύπελλο. Δεν έχει χάσει εκτός έδρας, είναι η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει στην Ευρώπη, ενώ στο Κύπελλο έχει πάρει αποτέλεσμα και στην Τρίπολη. Αν περάσει ξέρει ότι πάει ημιτελικό κάτι που είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Κουτσουρές στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Υποδοχή από Παπαθανασάκη στην Αθήνα!!

Αν και οι υπολογισμοί τον ήθελαν τα ξημερώματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Σπύρος Παπαθανασάκης (φωτό) βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έφτασε περίπου στις 2:00 το μεσημέρι στην Ελλάδα, νωρίτερα απ' ότι η αποστολή του Ηρακλή, την οποία ουσιαστικά και υποδέχθηκε. Παρά τη δεδομένη κούρασή του από το υπερατλαντικό ταξίδι που πραγματοποίησε, συνάντησε γεμάτος χαμόγελα το Νίκο Παπαδόπουλο, τα στελέχη της ομάδας και τους ποδοσφαιριστές, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και μεταφέροντας τον ενθουσιασμό του για την καταπληκτική πορεία που πραγματοποιούν ως τώρα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Θέλησε δε να ντοπάρει και ψυχολογικά τους «κυανόλευκους» για το σημερινό παιχνίδι μιας και θέλει κι εκείνος διακαώς να δει τον Ηρακλή από σήμερα το βράδυ στην τετράδα του θεσμού.

Επαφές για τον κόσμο

Ήρθε με δεδομένο ενθουσιασμό, αλλά η παρουσία του συνέπεσε με... προβληματισμό. Αυτόν της αρχικής απαγόρευσης για τη μετακίνηση του κόσμου. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης ενημερώθηκε άμεσα για το όλο ζήτημα και θέλησε να βρεθεί λύση για να εξυπηρετηθούν οι φίλοι της ομάδας. «Εμείς θέλουμε να έχουμε μαζί μας τον κόσμο, να έρθει στο γήπεδο, να βοηθήσει την ομάδα. Ξέρω πόσο περιμένουν αυτό το παιχνίδι» σχολίαζε μεταξύ άλλων. Ενημερώθηκε με ικανοποίηση το αίσιο τέλος της υπόθεσης και περιμένει να ζήσει με τον κόσμο στιγμές... πρόκρισης.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Να ξεχάσουμε το προβάδισμα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος παίκτης του Ηρακλή, Τάσος Καφκενάρης και μίλησε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι των «κυανόλευκων» με τον Πανιώνιο και την κατάσταση στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την ομάδα του 1980:
«Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες σε όλες τις θέσεις και θα μπορούσε να είναι μια ομάδα στις πρώτες θέσεις. Στις πρώτες αγωνιστικές της Β’ εθνικής υπήρχε ένα πρόβλημα προσαρμογής και στην αρχή δυσκολευτήκαμε καθώς το ποδόσφαιρο ήταν πιο πιεστικό. Η ομάδα φυσικά δεν είχε πέσει αγωνιστικά στη Β’ εθνική και ήταν λογικό να περάσουμε την κατηγορία αυτή σαν τρένο».
Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
«Πρέπει να το βλέπουμε σαν να μην υπήρξε το πρώτο παιχνίδι. Κοιτάζουμε μόνο το σημερινό αποτέλεσμα, θέλει προσοχή και να ξεχαστεί το προβάδισμα που υπάρχει».
Για την φετινή χρονιά:
«Ο Ηρακλής έχει μεγάλη άνεση και η βαθμολογική του θέση του δίνει την ικανότητα να κάνει κάτι παραπάνω. Βέβαια, πάντα θέλει λίγο προσοχή. Το κλίμα βοηθάει και ο Ηρακλής έχει ότι χρειάζεται για να πάρει το πρωτάθλημα».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του Ηρακλή:
«Ο κόσμος του Ηρακλή θέλει να είναι κοντά στην ομάδα και ιδιαίτερα όταν πηγαίνει καλά η ομάδα. Θέλω να ευχηθώ να προχωρήσουμε και στο κύπελλο και να ανέβουμε στην Ά καθώς η ομάδα έχει φθαρεί στην δεύτερη κατηγορία. Εύχομαι να τελειώσει καλά η χρονιά και να βρεθούμε εκεί που πρέπει να βρεθούμε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Όλα καλά με Πόι!!

Τελικά τα νέα που προκύπτουν για τον τραυματισμό του Μάουρο Πόι είναι ευχάριστα, μετά την εξέταση που του έκανε ο γιατρός της ομάδας,, Βαγγέλης Πανταζής.
Όπως μεταφέρεται, η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ αύριο (04/3) αναμένεται να προπονηθεί κανονικά και έτσι παραμένει στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, για την αναμέτρηση του Σαββάτου, κόντρα στον Άρη Ακροποτάμου.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μέσα» ο Κοτσόλης, ατομικό ο Ζέκα!

Κανονικά συμμετείχε ο Στέφανος Κοτσόλης στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, ενώ ο Κάρλος Ζέκα ξεκίνησε το ατομικό πρόγραμμα.

«Μέσα» ο Κοτσόλης, ατομικό ο Ζέκα
Την προετοιμασία τους εν αναμονή της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για την επανέναρξη του πρωταθλήματος συνέχισαν την Τετάρτη το πρωί οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Από ο Γιάννης Αναστασίου υπολογίζει εκ νέους τους Χουχούμη και Λαγό, ενώ σήμερα στη διάθεσή του τέθηκε και ο Στέφανος Κοτσόλης που ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

Ο Μπαϊράμι εξακολουθεί να απουσιάζει με άδεια. Όσον αφορά την προπόνηση, το περιλάμβανε αρχικά ζέσταμα, ενώ στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και έπαιξαν τουρνουά, με διπλό σε μικρούς χώρους.

Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν ξανά σήμερα στις 3 το μεσημέρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα ήρεμο ΑΕΚ-Ολυμπιακός!!

Σε καλό κλίμα -και με κοινή συνισταμένη την προσπάθεια να γίνει ένα ήσυχο ντέρμπι- ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο Κύπελλο.

Ένα ήρεμο ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Σε απόλυτα ήρεμους τόνους δρομολογούνται οι προετοιμασίες για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Η καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της ρεβάνς του Κυπέλλου έγινε σε καλό κλίμα, με τους εκπροσώπους των δυο πλευρών να συμπλέουν στην προσπάθεια να γίνει ένα ήσυχο παιχνίδι.

Εξάλλου, η απουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη (που αποφάσισε να μην πάει στο γήπεδο) βοηθά ώστε να μην οξυνθούν τα πνεύματα, ενώ και οι ρυθμοί που εξαντλούνται τα εισιτήρια από τους φίλους της «Ένωσης» προδιαθέτουν για γιορτινή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην ουρά από τα… χαράματα!! (pics)

Δεν έχει προηγούμενο η «κάψα» των φίλων της ΑΕΚ για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη μέρα που διατίθενται τα «μαγικά χαρτάκια» στο ΟΑΚΑ, δημιουργήθηκαν ουρές από τις πρώτες πρωινές ώρες

Στην ουρά από τα… χαράματα! (pics)
Τα όρια του παροξυσμού αγγίζει η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από την ώρα που ορίστηκε η ρεβάνς Κυπέλλου οι φίλοι της «Ένωσης» έδωσαν ένα πρώτο δείγμα του… αμόκ που θ’ ακολουθούσε ρίχνοντας τον server που εξυπηρετούσε την ηλεκτρονική πώληση των εισιτηρίων.

Η φρενίτιδα όμως συνεχίστηκε και την Τετάρτη που βγήκαν στα ταμεία τα κανονικά εισιτήρια. Διότι τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ ήταν προγραμματισμένο ν’ ανοίξουν στις 10:00, ωστόσο απ’ τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν ήδη σχηματιστεί ουρές!

Κάτι βέβαια που δεν πτόησε καθόλου τους οπαδούς που περίμεναν υπομονετικά, φωνάζοντας συνθήματα, μέχρι την ώρα που έφταναν στα γκισέ για να προμηθευτούν τα «μαγικά χαρτάκια».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εισιτήρια του κάτω διαζώματος έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι, μ' αυτούς τους ρυθμούς, θα υπάρξει sold out αρκετές μέρες πριν τον αγώνα.

inner

inner

inner

inner

inner


Υπενθυμίζεται η διαδικασία διάθεσης των εισιτηρίων, όπως την έχει ανακοινώσει η ΑΕΚ

-Από Τετάρτη 4/03 και όλες τις ημέρες (και το Σαββατοκύριακο) από το εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και το εκδοτήριο της Κύμης από τις 10:00 έως τις 17:00

-Η προπώληση σε πρώτη φάση αφορά τις θύρες 3, 5, 7, 8, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 29 και τη θύρα των επισήμων. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θύρες θα βγει σύντομα νέα ανακοίνωση

Την Τετάρτη, ημέρα του αγώνα, τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

-σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
-Λ. Κύμης από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
-εκδοτήριο μπάσκετ από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
-εκδοτήριο θύρας 12 από τις 15:30 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Θύρες 1, 2, 15, 17, 19, 35 : 10€
Θύρες 3, 16, 21 : 15€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14 : 20€ (Παιδικά 5€)
Θύρα 8, 10 : 30€ (Παιδικά 10€)
Θύρα 9 : 40€ (Παιδικά 10€)
Θύρα 29 : 60€ (Παιδικά 20€)
Θύρες επισήμων Ρ1, Ρ2 : 120€ (Παιδικά 40€)

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται από την Τετάρτη 4/03 στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και στο εκδοτήριο της Κύμης, ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται ΣΕ ΟΛΑ τα εκδοτήρια.

Τα ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια θα πρέπει να προμηθεύονται τα παιδιά από 13 έως και 17 ετών. Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους και γι’ αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη(συμπεριλαμβάνεται και το έτος γέννησης 2003), με μόνη προϋπόθεση οι συνοδοί των παιδιών άνω των 10 ετών να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε πιστοποιητικό που αποδεικνύει την ηλικία του παιδιού.

Στο πλαίσιο παρακολούθησης του αγώνα, υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης σουιτών, χωρητικότητας δεκαπέντε (15) & τριάντα (30) ατόμων. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το commercial@aekfc.gr ή στο 210-6855850
. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο πρόεδρος με έπιασε απ’ το λαιμό»

Φοβερές καταγγελίες για τη διοίκηση της ΑΕΛ έκανε ο Περίκο. Ο Ισπανός μίλησε για τραμπουκισμούς και απειλές ώστε να υπογράψει ότι είναι πληρωμένος. «Ψεύδη» τα χαρακτηρίζει η ΠΑΕ, που θα κινηθεί νομικά

«Ο πρόεδρος με έπιασε απ’ το λαιμό»
Σε απίστευτες καταγγελίες για τα όσα ζει στη Λάρισα προχώρησε ο Ισπανός Περίκο.

Μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του, ο 30χρονος επιθετικός έκανε λόγο για τραμπουκισμό από τον πρόεδρο, νυχτερινές επισκέψεις στο σπίτι του και απειλές με σκοπό να υπογράψει έγγραφα ότι είναι πληρωμένος.

Η ΑΕΛ, απ’ την άλλη, χαρακτηρίζει ψευδείς τους ισχυρισμούς του και αφού τον καλεί να τους αποδείξει, αφήνει υπονοούμενα για την εξωγηπεδική του ζωή και τονίζει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του.


Αναλυτικά όσα είπε ο Περίκο στη «Desmarque»

«Όλα αυτά που μπορώ να σας πω, μου προκαλούν ντροπή, δεν έχω πολλούς φίλους και δεν σας έχω πει τίποτα. Περνάω όλη τη μέρα μαζεύοντας χαρτιά, με δικηγόρους, στο γιατρό, στην επιτροπή της Λίγκας. Είναι μια πραγματική καταστροφή, η οργάνωση εδώ.

Ο πρόεδρος με φώναξε μια μέρα στο γραφείο, αλλά κάθε φορά καταλήγει να μην μιλάμε. Αυτοί μιλούν ελληνικά και μεταφράζουν στα αγγλικά. Έχω έξι μήνες που μαθαίνω αγγλικά, αλλά δεν μπορώ να εκφραστώ εξίσου καλά, χωρίς μεταφραστή.
Αποφάσισα λοιπόν να μην γελούν άλλο μαζί μου, γιατί κάθε φορά που πάω στο γραφείο μού αλλάζουν το συμβόλαιο, με κοροϊδεύουν, με έχουν κάνει να υπογράψω χαρτιά που δεν ξέρω ότι έχω υπογράψει.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να φύγω, στην τελευταία συνάντηση μου έφεραν μια μεταφράστρια, έκλεισαν την πόρτα και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να μπω.

Τους είπα ότι δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά γιατί ήθελα να φύγω από την ομάδα και ήθελα να εκφραστώ καλά. Τα έχω ηχογραφήσει όλα, γιατί εδώ δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν. Είμαι ενοχλημένος.

Η μεταφράστρια άρχισε να του τα λέει όλα αυτά, την προσέβαλε και μου είπε να φύγουμε, ότι με αυτό τον τρόπο δεν είχαμε τίποτα να πούμε.

Ο πρόεδρος έκλεισε τη πόρτα και η μεταφράστρια έφυγε τρέχοντας και φωνάζοντας την αστυνομία. Όταν ο πρόεδρος το άκουσε, έφυγε. Ο πρόεδρος με έπιασε από τον λαιμό και μου έδωσε δυο χτυπήματα, με έβαλε μέσα στο γραφείο και άρχισε να μου φωνάζει στα ελληνικά. Πήγαμε στην αστυνομία, κάναμε καταγγελία και πήγα στο γιατρό γιατί με πονούσε ο λαιμός.

Πρέπει να συνεχίσω να πηγαίνω σε όλες τις προπονήσεις. Εδώ κανείς δεν λέει τίποτα. Όλος ο κόσμος ξέρει, αλλά όλοι φοβούνται.

Με ξυπνούν το βράδυ και μου χτυπούν το κουδούνι, μου έχουν μεταδώσει φόβο να πάω στο κέντρο της πόλης και έτσι να καταγγείλω την αθέτηση του συμβολαίου.

Έχω προσλάβει έναν Έλληνα δικηγόρο και με έχει βοηθήσει. Περιμένουμε το κομμάτι της Λίγκας και το ιατρικό κομμάτι. Δεν μπορώ να ρισκάρω στα 30 μου χρόνια, να μου καταγγείλουν το συμβόλαιο και να με τιμωρήσει η FIFA με δυο χρόνια χωρίς να παίζω.

Αυτοί θέλουν να υπογράψω ένα χαρτί, με το οποίο φαίνεται να συμβιβάζομαι με τις πληρωμές και ότι έχω λάβει μέχρι τώρα. Εγώ όμως δεν συμβιβάζομαι.

Το σπίτι το πληρώνει η ομάδα και ο ιδιοκτήτης μου χτυπά κάθε μέρα τη πόρτα, εδώ και ένα μήνα και μου λέει ότι το ενοίκιο δεν έχει πληρωθεί και πρέπει να το πληρώσω εγώ. Το επόμενο θα είναι το αμάξι. Μια μέρα με φώναξαν στη μπουτίκ της ομάδας για να με πιέσουν».



Η ανακοίνωση-απάντηση της ΑΕΛ

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ προκαλεί τον ποδοσφαιριστή Pedro Jose Pinazo Arias όπως προσφύγει ενώπιον οποιασδήποτε αρχής και να αποδείξει έστω και έναν από τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του.

Είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που μέσα Ιανουαρίου υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΛ με τους όρους που επιθυμούσε αφού εκδίωξε ο ίδιος τον μέχρι τότε εκπρόσωπό του και προσλαμβάνοντας νέο και ενώ έχει λάβει 40.000,00€ για την «μεγάλη» προσφορά του μέχρι σήμερα.

Είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που για την εξωγηπεδική του ζωή, η πόλη της Λάρισας γνωρίζει πολλά και αρνείται συστηματικά κάθε έλεγχο για την τήρηση του ωραρίου, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις. Δεν δίστασε βέβαια να εμφανίσει ως μεταφράστρια αγνώστου ταυτότητας κυρία μετά του σκύλου της μέσα στα γραφεία της ομάδας, προερχόμενη ίσως από τα νυχτοπερπατήματά του.

Είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που το ενδιαφέρον του κατά τη διάρκεια της προπόνησης συνοψίζεται στον αν συμπεριλαμβάνεται στους βασικούς ή στους αναπληρωματικούς.

Είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που στην προπόνηση της Κυριακής 1/3 εμφανίστηκε «αδιάθετος» και όταν οι άνθρωποι της ομάδας προσφέρθηκαν να τον πάνε στο Νοσοκομείο, έσπευσε να εξαφανιστεί.

Λόγω της συχνής αλλαγής εκπροσώπων από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ίσως ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι δεν αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα που λέει ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι υπεύθυνοι για την πληρωμή των ενοικίων και των λοιπών εξόδων τους. Προφανώς η μόνη εκπρόσωπος που απέμεινε να τον αναλάβει είναι η νεαρή «μεταφράστρια» μετά του σκύλου της μετά και την εκδίωξη του δεύτερου εκπροσώπου από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που δεν σέβεται την ΑΕΛ και τους συμπαίκτες του. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα καλέσει σε απολογία τον ποδοσφαιριστή και θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για τα όσα συκοφαντικά υποστηρίζει.

ΠΑΕ ΑΕΛ»

«Το ψάχνει» από παντού!

Διεργασίες σε κάθε μέτωπο για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του ποδοσφαίρου δρομολογεί η κυβέρνηση. Σύσκεψη του Σταύρου Κοντονή με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας.

«Το ψάχνει» από παντού
Αποφασισμένη να προχωρήσει σε κάθε επίπεδο τις ζυμώσεις για την επίλυση των βασικών προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου παρουσιάζεται η κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους Αλαφούζο και Μαρινάκη και τη δέσμευση που τους απέσπασε για εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, ο υφυπουργός αθλητισμού ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί και με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να τους τα ανακοινώσει.

Πριν συζητήσει ωστόσο με τους επικεφαλής της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ, ο κ. Κοντονής θα κάτσει στο τραπέζι με υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνητικού σχηματισμού.

Διότι -όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΑ- στις 11:00 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, για να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξέρει… από πού του ‘ρχονται!

Κάθε μέρα και νέα προβλήματα προκύπτουν για τον ΟΦΗ. Δε φτάνουν όλα τα υπόλοιπα, κινήθηκε και διαδικασία ενεργοποίησης νέων ποινών από τέσσερις ακόμα πρώην παίκτες της ομάδας.

Δεν ξέρει… από πού του ‘ρχονται
Ανάσα δεν προλαβαίνει να πάρει ο ΟΦΗ. Την ώρα που η ομάδα συνεχίζει να παλεύει για την επιβίωσή της -σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο- τα προβλήματα συνεχίζουν να «σκάνε» το ένα μετά το άλλο.

Ο νέος μπελάς για τους Κρητικούς προέρχεται από το μέτωπο τεσσάρων ακόμα πρώην παικτών (Δασκαλάκης, Φραγκουλάκης, Βερόν, Μπούρμπος) οι οποίοι κίνησαν διαδικασία ενεργοποίησης ποινών εξαιτίας μη καταβολής των χρημάτων τους. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι απ’ την πλευρά των δυο πρώτων υποστηρίζεται ότι η διαδικασία κινήθηκε αυτόματα, αφού κανείς απ’ την ΠΑΕ δεν τη σταμάτησε.

Έτσι, η διοικούσα επιτροπή προσπαθεί πλέον ν’ αποτρέψει νέα αφαίρεση βαθμών, κάτι που για να επιτευχθεί απαιτείται να καταβάλλει τα χρήματα στους παίκτες ως τις 17 του μήνα.

Όλα αυτά την ώρα που, παρά τις προσπάθειες Μαχλά, δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία των νεοαποκτηθέντων, ενώ κατατέθηκε στον εισαγγελέα από τέσσερις πρώην διοικούντες (Μανουσάκης, Φασομυτάκης, Κουτάντος, Διαλυνάς) και η προαναγγελθείσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλάζει το… σύστημα με Ολυμπιακό!

Με σύστημα 4-2-3-1 σκοπεύει να παρατάξει ο Μάνουελ Ρόκα τον Πανθρακικό στο προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, φορτώνοντας τον άξονα της ακριτικής ομάδας.

Αλλάζει το… σύστημα με Ολυμπιακό
Το αγαπημένο του 3-5-2 αναμένεται να αφήσει ο Μάνουελ Ρόκα και να παρατάξει τον Πανθρακικό με 4-2-3-1 σκοπεύει στον προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός προπονητής προσανατολίζεται να παρατάξει τους Ακρίτες, με ένα μοναδικό προωθημένο, τον Ιγκόρ, ώστε να «φορτώσει» τον άξονα δυσκολεύοντας το έργο του Ολυμπιακού.

Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει δημιουργήσει παιχνίδι και να «χτυπήσει» παράλληλα από τις πτέρυγες με τους ταχύτατους ακραίους που διαθέτει (Τζάνη-Ντιγκινί). *Πηγή: sport-fm.gr*

2+1 για την ΑΕΚ!

Η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό επισκιάζει τα πάντα, αλλά δε σταματά τις μεταγραφικές ζυμώσεις στην ΑΕΚ. Οι Λούκα και Σα παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ ξεχωριστή περίπτωση θεωρείται πάντα ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

2+1 για την ΑΕΚ
Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κυριαρχεί στην επικαιρότητα και τη σκέψη των παικτών της ΑΕΚ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι στην «Ένωση» παραμελούν και το μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν.

Με κύριο μοχλό τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, οι «κιτρινόμαυροι» δουλεύουν ήδη την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής και εστιάζουν σε… 2+1 περιπτώσεις παικτών.

Πρώτα απ’ όλα σ’ αυτή του Λούκα. Ενός εξτρέμ που θεωρείται «λαβράκι» και για χάρη του οποίου ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής θα ταξιδέψει ξανά στη Βραζιλία μετά το ντέρμπι.

Παράλληλα, στο κάδρο για την επίθεση παραμένει ο Ορλάντο Σα. Άλλωστε, η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε για ‘κείνον και το Γενάρη και εφόσον υποχωρήσουν οι υψηλές απαιτήσεις της Λέγκια, θεωρείται δεδομένο ότι θα επανέλθει.

Την ίδια ώρα, μια… κατηγορία μόνος του εξακολουθεί να θεωρείται ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Η επιθυμία του Αλγερινού να επιστρέψει είναι βέβαια, όπως και η εκτίμηση του Δημήτρη Μελισσανίδη στις δυνατότητές του. Απ’ τις επαφές λοιπόν που θα έχει ο ίδιος μαζί του -κι απ’ το αν σ’ αυτές θα επιτευχθεί σύγκλιση στο οικονομικό- θα εξαρτηθεί και το αν θα φορέσει και πάλι τα κιτρινόμαυρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παντελίδης: «Εξαιρετικός παίκτης ο Πουλίδο»!

Το εγκώμιο του Άλαν Πουλίδο έπλεξε ο πρώην τεχνικός του Λεβαδειακού, Σάββας Παντελίδης, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό.

Παντελίδης: «Εξαιρετικός παίκτης ο Πουλίδο»

Ο πρώην τεχνικός των Βοιωτών αναφέρθηκε και στα στοιχεία του Μεξικανού φορ, ο οποίος ετοιμάζεται να συστηθεί στην Ευρώπη.

«Είναι έτοιμος παίκτης ο Πουλίδο. Με πολύ καλή ποιότητα, ικανότητα στο σκοράρισμα, εξαιρετικός. Το μόνο που του λείπει είναι παιχνίδια, κάτι λογικό αφού έχει να παίξει από τον Ιούνιο. Ειδάλλως έχει στοιχεία που δύσκολα τα βρίσκεις», τόνισε ο κ. Παντελίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον πρώτο λόγο ο «Γηραιός», αλλά…!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας έχει κάνει ο Ηρακλής, όμως ο Πανιώνιος δεν πρόκειται να αφήσει τους Θεσσαλονικείς να περάσουν… αέρα από τη Νέα Σμύρνη.

Τον πρώτο λόγο ο «Γηραιός», αλλά…
Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έχει αποκτήσει ο Ηρακλής, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο (19:00, OTE Sport 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Πριν από δύο εβδομάδες οι Θεσσαλονικείς είχαν επικρατήσει εντός έδρας με σκορ 2-0 των «κυανέρυθρων», οι οποίοι σήμερα καλούνται να υπερβούν εαυτούς για να μπορέσουν εκείνοι να πάρουν το… εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

Οι προπονητές των δύο ομάδων δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τα βασικά τους «όπλα», ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Συγκεκριμένα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Παπαδόπουλο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Αργυρόπουλο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κόρμπος και ο Μητρόπουλος, με τους Μπουμάλ και Κολοβό στα πλάγια. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Ιμπαγάσα, ενώ ο Γιάννου θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιαννακόπουλος, Ποζατζίδης, Χατζηϊσαϊας, Μπακασέτας, Γκέζος, Μπούζας, Καθάριος, Μασούρας και Φούντας.

Με σύστημα 4-3-3 θα παρατάξει ο Νίκος Παπαδόπουλος τον «Γηραιό». Την «κυανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Χουάντερσον, με την τετράδα να αποτελείται από τους Μπουκουβάλα, Ζιαμπάρη, Μπαρτολίνι και Σαραμάντα. Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Ιντζόγλου, με εσωτερικούς μέσους τους Πορτουλίδη και Ρομάνο. Στην επίθεση θα βρίσκονται οι Τσιλιανίδης, Κάσσος και Περόνε. Στον πάγκο θα είναι οι Λαδάς, Βαλεριάνος, Στάμου, Καρασαλίδης, Ρουγκάλας, Κυριακίδης, Λουκίνας, Πασάς, Σιατραβάνης και Ζαμπαζής.

Διατητής της αναμέτρησης είναι ο κ. Μαντάκης από την Ημαθία, με βοηθούς τους κ.κ. Σταυρουλάκη και Βέρρη από το Ρέθυμο και τη Λέσβο, αντίστοιχα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κιτρινόμαυρο «τσουνάμι»

Κατά κύματα κλείνουν θέση στο ΟΑΚΑ οι φίλοι της ΑΕΚ! Μετά την κατάρριψη του server, το αμόκ του κόσμου της «Ένωσης» για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό προετοιμάζει για ουρές (και) στα εκδοτήρια.

Κιτρινόμαυρο «τσουνάμι»
Αποφασισμένος να δικαιολογήσει το «ερχόμαστε» που απέκτησε ως μότο η ομάδα του και να… έρθει από παντού στο ΟΑΚΑ είναι ο κόσμος της ΑΕΚ!

Απ’ την ανακοίνωση κιόλας του ορισμού της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό σήμανε συναγερμός στις τάξεις των φίλων της «Ένωσης», που προετοιμάζει ακόμα και για sold out την προσεχή Τετάρτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγη ώρα μετά την έναρξη της ηλεκτρονικής διάθεσης των εισιτηρίων, ο server έπεσε από τη ζήτηση, ενώ το βράδυ της Τρίτης η αναμονή στη σειρά προτεραιότητας άγγιζε τις δυο ώρες.

Την ώρα, δε, που προγραμματίζονται εκδρομές απ’ όλα τα σημεία της Ελλάδας και αρκετά του εξωτερικού, η έναρξη πώλησης εισιτηρίων από τα εκδοτήρια (που ξεκινά από σήμερα) θεωρείται δεδομένο ότι θα προκαλέσει ουρές.

Σε κάθε περίπτωση στην ΠΑΕ ετοιμάζονται πυρετωδώς από την πλευρά τους για ένα παιχνίδι που θα γίνει στο… πιο γεμάτο ΟΑΚΑ των τελευταίων χρόνων. Και θεωρούν βέβαιο ότι η ομάδα θα κάνει τα πάντα για ν’ ανταμείψει τον με την πρόκριση τον κόσμο που θα συρρεύσει στο πλάι της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φήμες για επενδυτές στον ΠΑΣ!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες στα Γιάννενα και θέλει τον ΠΑΣ να ενδιαφέρει κάποιους υποψήφιους επενδυτές. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει και ο Λίλα.

Φήμες για επενδυτές στον ΠΑΣ
Στο προσκήνιο επανέρχεται για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια η φημολογία περί ενδιαφέροντος υποψήφιων επενδυτών για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Live Sport» υποστηρίζει πως κάποιοι άνθρωποι επιθυμούν να γίνουν… συμπαίκτες του Γιώργου Χριστοβασίλη, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται από τη διοίκηση του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα επιστροφής του Άντι Λίλα στον «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς η Πάρμα είναι ένα βήμα πριν από τη διάλυση στην Ιταλία. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» και τον Μέγιερι!

Έτοιμη να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Μπάλας Μέγιερι, ύστερα από τους Τσόρι, Φουστέρ και Μανιάτη, παρουσιάζεται η διοίκηση του Ολυμπιακού.

«Δένει» και τον Μέγιερι
Την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο θα κληθεί να βάλει ο Μπάλας Μέγιερι, ο οποίος είναι ο επόμενος που αναμένεται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», οι διοικούντες την ΠΑΕ παρουσιάζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσφορά του Ούγγρου τερματοφύλακα και σκοπεύουν να του προτείνουν ένα συμβόλαιο με το οποίο θα εξασφαλίσουν την παρουσία του για πολλά χρόνια στην ομάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι όποιες επαφές έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και όλα δείχνουν πως απομένουν τα τυπικά για την ανανεώσει του συμβολαίου του που λήγει στο τέλος της σεζόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προεργασία για την επόμενη σεζόν!!

Συζητήσεις εν όψει της επόμενης σεζόν έχουν ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ, με το θέμα του τεχνικού διευθυντή να παραμένει στο προσκήνιο. Κουβέντα για τις μεταγραφές που θα γίνουν και το μπάτζετ που θα διατεθεί.

Προεργασία για την επόμενη σεζόν
Τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον Ζήση Βρύζα αναζητούν ακόμα στον ΠΑΟΚ, όμως ο σύλλογος φαίνεται πως λειτουργεί, σύμφωνα με όσα είχε εισηγηθεί ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ.

Όπως γράφει η «Live Sport», οι Θεσσαλονικείς φέρονται να αναζητούν έξι ποδοσφαιριστές, εκτός και αν οι άνθρωποι (προπονητής και νέος τεχνικός διευθυντής) που θα έρθουν το καλοκαίρι έχουν αντίθετη άποψη.

Σε πρώτο πλάνο είναι το θέμα του τερματοφύλακα, καθώς λήγουν τα συμβόλαια του Ιτάνζ και του Γιακουμή. Επίσης, θα υπάρξουν κινήσεις για την απόκτηση στόπερ, αριστερών μπακ, χαφ και μεσοεπιθετικών, και εξτρέμ.

Όσον αφορά τον τεχνικό διευθυντή, την υπόθεση φέρεται να έχει αναλάβει προσωπικά ο Ιάκωβος Αγγελίδης, ο οποίος καλείται να λάβει αποφάσεις για το αγωνιστικό τμήμα, τον προπονητή και το ρόστερ της νέας σεζόν. Σε όλα αυτά, όμως, θα παίξει ρόλο και το μπάτζετ, το οποίο θα καθορίσει ο Ιβάν Σαββίδης και σύμφωνα με αυτό θα γίνουν οι όποιες κινήσεις στον ΠΑΟΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη διακοπή οι ανανεώσεις!

Μετά το παιχνίδι με τη Βέροια (22/03) αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στο θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων του Πέτριτς και του Σίλντενφελντ στον Παναθηναϊκό.

Στη διακοπή οι ανανεώσεις
Στο τέλος Μαρτίου δρομολογούνται οι τελικές επαφές για την ανανέωση των συμβολαίων του Μλάντεν Πέτριτς και του Γκόρντον Σίλντενφελντ στον Παναθηναϊκό.

Πρόθεση του «τριφυλλιού» είναι να παραμείνουν στην ομάδα και οι δύο Κροάτες, με τους οποίους έχουν υπάρξει ήδη κάποιες διερευνητικές συζητήσεις και τους μάνατζέρ τους.

Οι «πράσινοι», όμως, θέλουν να περάσει και η ερχόμενη τετράδα αγώνων με ΠΑΟΚ (εντός), Εργοτέλη, Ατρόμητο και Βέροια (όλα εκτός) για να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις στους δύο παίκτες.

Στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να ξεκαθαρίσουν άμεσα οι δύο υποθέσεις, ώστε να συνεχίσουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη σεζόν.

Εκτός από τις ανανεώσεις, στο «πράσινο» στρατόπεδο θα υπάρξουν και κάποιες αποχωρήσεις. Πλην των δεδομένων με Μπούι, Μπαϊράμι, Μπερίσα, Σπυρόπουλο, αναμένονται και ορισμένες ακόμα.

Τα πάντα γίνονται χωρίς βιασύνη, αφού εκείνο που προέχει είναι η ηρεμία στα αποδυτήρια και να υπάρχει ανταγωνισμό, ώστε όλοι οι παίκτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και η ομάδα να δείχνει συνεχώς βελτιωμένη στον αγωνιστικό χώρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μανιάτης: «Τα ακούσατε και από τον πρόεδρο…»

Μήνυμα ελήφθη! Αυτό φάνηκε στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού, όταν τον λόγο πήρε ο Γιάννης Μανιάτης. «Να πάρουμε το νταμπλ», τόνισε ο αρχηγός. Τι είπε, από την πλευρά του, ο Περέιρα.

Μανιάτης: «Τα ακούσατε και από τον πρόεδρο…»
Στην προχθεσινή επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού το σύνθημα ήταν ξεκάθαρο: ανασύνταξη και αντεπίθεση, με στόχο την κατάκτηση του νταμπλ. Αυτό επανέλαβε ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος μίλησε στους συμπαίκτες του πριν από τη χθεσινή προπόνηση.

«Τα ακούσατε και από τον πρόεδρο. Την άλλη εβδομάδα ο σύλλογος κλείνει 90 χρόνια ιστορίας. Με την ΑΕΚ το παιχνίδι είναι σαν τελικός. Να παίξουμε σωστά και με πάθος ώστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και να πάρουμε το νταμπλ», είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας.

Στην ομάδα, όμως, μίλησε και ο Βίτορ Περέιρα. «Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Να προχωράμε νίκη με τη νίκη», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αναστολή του πρωταθλήματος για να δουλέψει περισσότερο με τους παίκτες σε αυτά που θέλει να περάσει ο ίδιος στους «ερυθρόλευκους». *Πηγή: sport-fm.gr*