Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

«Ο πρόεδρος με έπιασε απ’ το λαιμό»

Φοβερές καταγγελίες για τη διοίκηση της ΑΕΛ έκανε ο Περίκο. Ο Ισπανός μίλησε για τραμπουκισμούς και απειλές ώστε να υπογράψει ότι είναι πληρωμένος. «Ψεύδη» τα χαρακτηρίζει η ΠΑΕ, που θα κινηθεί νομικά

«Ο πρόεδρος με έπιασε απ’ το λαιμό»
Σε απίστευτες καταγγελίες για τα όσα ζει στη Λάρισα προχώρησε ο Ισπανός Περίκο.

Μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του, ο 30χρονος επιθετικός έκανε λόγο για τραμπουκισμό από τον πρόεδρο, νυχτερινές επισκέψεις στο σπίτι του και απειλές με σκοπό να υπογράψει έγγραφα ότι είναι πληρωμένος.

Η ΑΕΛ, απ’ την άλλη, χαρακτηρίζει ψευδείς τους ισχυρισμούς του και αφού τον καλεί να τους αποδείξει, αφήνει υπονοούμενα για την εξωγηπεδική του ζωή και τονίζει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του.


Αναλυτικά όσα είπε ο Περίκο στη «Desmarque»

«Όλα αυτά που μπορώ να σας πω, μου προκαλούν ντροπή, δεν έχω πολλούς φίλους και δεν σας έχω πει τίποτα. Περνάω όλη τη μέρα μαζεύοντας χαρτιά, με δικηγόρους, στο γιατρό, στην επιτροπή της Λίγκας. Είναι μια πραγματική καταστροφή, η οργάνωση εδώ.

Ο πρόεδρος με φώναξε μια μέρα στο γραφείο, αλλά κάθε φορά καταλήγει να μην μιλάμε. Αυτοί μιλούν ελληνικά και μεταφράζουν στα αγγλικά. Έχω έξι μήνες που μαθαίνω αγγλικά, αλλά δεν μπορώ να εκφραστώ εξίσου καλά, χωρίς μεταφραστή.
Αποφάσισα λοιπόν να μην γελούν άλλο μαζί μου, γιατί κάθε φορά που πάω στο γραφείο μού αλλάζουν το συμβόλαιο, με κοροϊδεύουν, με έχουν κάνει να υπογράψω χαρτιά που δεν ξέρω ότι έχω υπογράψει.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να φύγω, στην τελευταία συνάντηση μου έφεραν μια μεταφράστρια, έκλεισαν την πόρτα και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να μπω.

Τους είπα ότι δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά γιατί ήθελα να φύγω από την ομάδα και ήθελα να εκφραστώ καλά. Τα έχω ηχογραφήσει όλα, γιατί εδώ δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν. Είμαι ενοχλημένος.

Η μεταφράστρια άρχισε να του τα λέει όλα αυτά, την προσέβαλε και μου είπε να φύγουμε, ότι με αυτό τον τρόπο δεν είχαμε τίποτα να πούμε.

Ο πρόεδρος έκλεισε τη πόρτα και η μεταφράστρια έφυγε τρέχοντας και φωνάζοντας την αστυνομία. Όταν ο πρόεδρος το άκουσε, έφυγε. Ο πρόεδρος με έπιασε από τον λαιμό και μου έδωσε δυο χτυπήματα, με έβαλε μέσα στο γραφείο και άρχισε να μου φωνάζει στα ελληνικά. Πήγαμε στην αστυνομία, κάναμε καταγγελία και πήγα στο γιατρό γιατί με πονούσε ο λαιμός.

Πρέπει να συνεχίσω να πηγαίνω σε όλες τις προπονήσεις. Εδώ κανείς δεν λέει τίποτα. Όλος ο κόσμος ξέρει, αλλά όλοι φοβούνται.

Με ξυπνούν το βράδυ και μου χτυπούν το κουδούνι, μου έχουν μεταδώσει φόβο να πάω στο κέντρο της πόλης και έτσι να καταγγείλω την αθέτηση του συμβολαίου.

Έχω προσλάβει έναν Έλληνα δικηγόρο και με έχει βοηθήσει. Περιμένουμε το κομμάτι της Λίγκας και το ιατρικό κομμάτι. Δεν μπορώ να ρισκάρω στα 30 μου χρόνια, να μου καταγγείλουν το συμβόλαιο και να με τιμωρήσει η FIFA με δυο χρόνια χωρίς να παίζω.

Αυτοί θέλουν να υπογράψω ένα χαρτί, με το οποίο φαίνεται να συμβιβάζομαι με τις πληρωμές και ότι έχω λάβει μέχρι τώρα. Εγώ όμως δεν συμβιβάζομαι.

Το σπίτι το πληρώνει η ομάδα και ο ιδιοκτήτης μου χτυπά κάθε μέρα τη πόρτα, εδώ και ένα μήνα και μου λέει ότι το ενοίκιο δεν έχει πληρωθεί και πρέπει να το πληρώσω εγώ. Το επόμενο θα είναι το αμάξι. Μια μέρα με φώναξαν στη μπουτίκ της ομάδας για να με πιέσουν».



Η ανακοίνωση-απάντηση της ΑΕΛ

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ προκαλεί τον ποδοσφαιριστή Pedro Jose Pinazo Arias όπως προσφύγει ενώπιον οποιασδήποτε αρχής και να αποδείξει έστω και έναν από τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του.

Είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που μέσα Ιανουαρίου υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΛ με τους όρους που επιθυμούσε αφού εκδίωξε ο ίδιος τον μέχρι τότε εκπρόσωπό του και προσλαμβάνοντας νέο και ενώ έχει λάβει 40.000,00€ για την «μεγάλη» προσφορά του μέχρι σήμερα.

Είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που για την εξωγηπεδική του ζωή, η πόλη της Λάρισας γνωρίζει πολλά και αρνείται συστηματικά κάθε έλεγχο για την τήρηση του ωραρίου, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις. Δεν δίστασε βέβαια να εμφανίσει ως μεταφράστρια αγνώστου ταυτότητας κυρία μετά του σκύλου της μέσα στα γραφεία της ομάδας, προερχόμενη ίσως από τα νυχτοπερπατήματά του.

Είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που το ενδιαφέρον του κατά τη διάρκεια της προπόνησης συνοψίζεται στον αν συμπεριλαμβάνεται στους βασικούς ή στους αναπληρωματικούς.

Είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που στην προπόνηση της Κυριακής 1/3 εμφανίστηκε «αδιάθετος» και όταν οι άνθρωποι της ομάδας προσφέρθηκαν να τον πάνε στο Νοσοκομείο, έσπευσε να εξαφανιστεί.

Λόγω της συχνής αλλαγής εκπροσώπων από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ίσως ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι δεν αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα που λέει ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι υπεύθυνοι για την πληρωμή των ενοικίων και των λοιπών εξόδων τους. Προφανώς η μόνη εκπρόσωπος που απέμεινε να τον αναλάβει είναι η νεαρή «μεταφράστρια» μετά του σκύλου της μετά και την εκδίωξη του δεύτερου εκπροσώπου από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που δεν σέβεται την ΑΕΛ και τους συμπαίκτες του. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα καλέσει σε απολογία τον ποδοσφαιριστή και θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για τα όσα συκοφαντικά υποστηρίζει.

ΠΑΕ ΑΕΛ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: