Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Να γίνει ο Πλατινί συμμέτοχος στο πρόβλημα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος βλέπει την προσπάθεια του Υπουργού να βρει μία άκρη με ότι ταλαιπωρεί χρόνια τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την προσπάθεια των παραγόντων να τον... πείσουν.
Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν οι νόμοι του, αλλά η εφαρμογή τους και ποιοί αποφασίζουν για αυτήν την εφαρμογή. Περισσότερο και από το αν υπάρχει ένας καλός ή κακός νόμος, το πρόβλημα είναι αν τηρείται αυτός ο νόμος. Και η απάντηση τις περισσότερες φορές είναι “όχι”.

Οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζεύτηκαν την περασμένη Δευτέρα και αποφάσισαν ομόφωνα να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές και οι νόμοι. “Θα εφαρμόσουμε τον πειθαρχικό κώδικα της UEFA. Τόσο αυστηροί θα είμαστε...” ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε το Δ.Σ. Της Λίγκας.
Πολύ ωραία είναι το δικό μου σχόλιο, μπορείτε τώρα να μου πείτε και ποιός θα το εφαρμόσει; Τα ίδια πρόσωπα που αποφασίζουν σήμερα για τις ποινές και τις έχουν κάνει λάστιχο; Τα ίδια άτομα που καταγράφουν σήμερα τι έγινε και τι δεν έγινε στα γήπεδα και γράφουν ότι θέλουν και βλέπουν ότι θέλουν; Ετσι δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα.

Ο κύριος Κοντονής σκοπεύει τις επόμενες ημέρες, όπως ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα, να επισκεφτεί τους ιθύνοντες της FIFA και της UEFA για να τους εξηγήσει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα και να μπορέσει από κοινού να βρει μία λύση.

Νομίζω ότι πρέπει να τους κάνει συμμέτοχους στο πρόβλημα, νομίζω ότι πρέπει να τους πάρει με το μέρος του και αυτό είναι εύκολο. Αν ο Υπουργός εξηγήσει ότι το μόνο που θέλει η ελληνική κυβέρνηση είναι να υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα, η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Europa League, τότε θα τους έχει ήδη κερδίσει. Αρκεί να τους τονίσει ότι δεν αρκεί μόνο να υπάρξει ο ίδιος πειθαρχικός κώδικας, αλλά να εφαρμοστεί κιόλας.

Αν λοιπόν η ελληνική Κυβέρνηση ζητήσει από την UEFA να την βοηθήσει με τέσσερις πέντε ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν περάσει από αυτές τις επιτροπές της και οι οποίοι έχουν την διάθεση να έρθουν στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα προκειμένου να εφαρμόσουν τους κανόνες διεξαγωγής των αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ και στο ελληνικό πρωτάθλημα και να εποπτεύουν την διαδικασία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται οι ποινές, το πρόβλημα το λύσαμε μία και καλή. Με την σφραγίδα και την εποπτεία της ίδιας της UEFA.

Διότι έτσι και θα λύσουμε το πραγματικό πρόβλημα που είναι η βία, αλλά και το επόμενο που είναι η δικαιολογημένη καχυποψία και κακοπιστία. Αν την όποια ποινή επιβάλλει η οποιαδήποτε πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας ή της ΕΠΟ, αφού προηγουμένως την έχουν εγκρίνει οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της UEFA στην Ελλάδα, τότε και πιο σωστά θα εφαρμόζονται οι νόμοι και λιγότερες θα είναι οι αντιδράσεις των ομάδων για ελεγχόμενες επιτροπές, κ.τ.λ.π.

Μάλιστα για να επιβάλλονται τιμωρίες για επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο θα πρέπει να επιτρέπεται και η χρήση βίντεο, ώστε να αποφύγουμε και το σκόπελο τι είδε και τι έγραψε ο διαιτητής ή ο παρατηρητής. Οπως επίσης θα ξεπεράσουμε και τον σκόπελο για το πότε διακόπτεται ένα ματς ή όχι. Γιατί καλό είναι να λέμε στα λόγια “μία φωτοβολίδα να πέσει διακόπηκε”, αλλά να δω ποιός διαιτητής θα το κάνει στην Ελλάδα.

Αν η ελληνική κυβέρνηση δια του Υπουργού της, όχι μόνο δεν ζητήσει να παραβιάσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά ζητήσει τη συνδρομή της UEFA στη λύση του προβλήματος και μετατρέψει την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε συμμέτοχο του προβλήματος και κατ' επέκταση σε μέρος της λύσης του, τα πράγματα θα γίνουν πολύ ευκολότερα για όλους.

Κι αυτή είναι μία βοήθεια που νομίζω ότι δεν μπορεί να την αρνηθεί στον κύριο Κοντονή η UEFA και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να την αρνηθεί στον Υπουργό το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή η ΕΠΟ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: