Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τσάτουμας: «Όλα είναι ανοιχτά»

Έτοιμος για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία, εμφανίστηκε ο Λούης Τσάτουμας με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Τσάτουμας: «Όλα είναι ανοιχτά»
Το αργυρό μετάλλιο του Λούη Τσάτουμα στο Μπέρμιγχαμ το 2005, αποτελεί το τελευταίο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου για τη χώρα μας.

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας μπαίνει πρώτος στο χορό των συμμετοχών , τη Πέμπτη (5/3), στο προκριματικό του μήκους με στόχο μια επίδοση που θα τον οδηγήσει στο τελικό του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την σπουδαία διοργάνωση, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του, αλλά και στο αγωνιστικό του μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Playball με τους Μάνο Ζερβάκη και Μάκη Τσίλκο:
Την ιδιότητα του ως αρχηγός της ελληνικής αποστολής και τις πιθανότητες διάκρισης:
«Σίγουρα είμαι από τους μεγαλύτερους της αποστολής πλέον. Είναι δύσκολο αυτό το Πανευρωπαϊκό. Εξαρτάται όμως και από το αγώνισμα. Σε κάποια αγωνίσματα είναι πιο εύκολο. Ο αγώνας όμως θα κριθεί στο γήπεδο. Αν τα παιδιά κάνουν εμφανίσεις κοντά στα ρεκόρ τους τότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Περιμένουμε πολύ καλή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας».

Τη σταθερότητα του τα τελευταία χρόνια και τις επιδόσεις του στον κλειστό στίβο:
«Για μένα ο κλειστός είναι ένα δύσκολο κομμάτι, γιατί έχεις μια πολύ μικρή περίοδο για φορμάρισμα. Έχεις μικρό περιθώριο να ξεκουραστείς από τον ανοικτό και να αγωνιστείς κατευθείαν στο κλειστό. Με έχει πάει καλά όμως. Ευελπιστώ αν είμαι καλά , να είμαι τυχερός και υγιής».

Που θα κριθούν τα μετάλλια:
«Ο Τόρνεους ο Σουηδός είναι το φαβορί για το χρυσό με επίδοση 8.20. Πρώτα από όλα είναι όμως ο προκριματικός. Όλα είναι ανοιχτά. Όλοι είμαστε πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα επιδόσεων, όποιος βρεθεί στη καλύτερη μέρα θα κερδίσει».

Τις συνθήκες προετοιμασίας:
«Η προετοιμασία γίνεται στην Αθήνα. Για τα δεδομένα κάτω από τα οποία κάνουμε προετοιμασία είμαστε καλά. Έχει πλημμυρίσει το στάδιο αρκετές φορές φέτος. Είναι τραγικές οι συνθήκες που προετοιμαστήκαμε. Έβρεχε έξω, έβρεχε και μέσα».

Το ερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο:
«Το στάδιο που θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα λέγεται η “φωλιά του πουλιού”, αλλά για μένα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 είναι “φωλιά του λύκου”. Όταν βρεθώ εκεί θα ξυπνήσουν μνήμες, αλλά θα τις ξεπεράσω. Όλα είναι μέσα στο μυαλό».

Αν συνεχίσει και για έβδομο ευρωπαϊκό ,μιας και αυτή είναι η έκτη του συμμέτοχη:
«Αν υπάρχει υγεία αντέχω και για έβδομο ευρωπαϊκό. Αν συνεχίζω να είμαι ανταγωνιστικός και με καλές επιδόσεις, θα λάβω μέρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: