Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Έσκασε η «βόμβα» Νάτχο!!

Το’ παν και το’ καναν! Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπίμπρας Νάτχο. Μέχρι το καλοκαίρι το συμβόλαιο του Ισραηλινού μέσου.

Έσκασε  η «βόμβα» Νάτχο!
Μεγάλη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε τελικά να αποσπάσει την υπογραφή του Μπίμπρας Νάτχο, έστω κι αν ο Ισραηλινός μέσος πείστηκε τελικά να υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μπίμπρας Νάτχο. Ο 25χρονος Ισραηλινός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ, βάσει όρου στη συμφωνία, έχει τον πρώτο λόγο για τη διατήρηση του Νάτχο στο δυναμικό του και μετά το καλοκαίρι», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ο 25χρονος άσος είχε μείνει ελεύθερος από τη Ρούμπιν Καζάν, μέχρι προ ημερών ήταν έτοιμος να υπογράψει στη Μίλαν, αλλά ο Κλάρενς Ζέεντορφ προτίμησε τον Μικαέλ Εσιέν και ο Νάτχο έμεινε… ξεκρέμαστος. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη και να τον κάνει δικό του ολοκληρώνοντας μια σπουδαία μεταγραφή.

Πάντως αν ο Νάτχο δικαιώσει τη φήμη του θα είναι δύσκολο (όχι όμως απίθανο) για τον ΠΑΟΚ να τον κρατήσει στις τάξεις του.

Ο Ισραηλινός μέσος είχε αγωνιστεί για τέσσερα χρόνια στην Χάποελ Τελ Αβίβ, με την οποία είχε 91 συμμετοχές και 5 τέρματα, ενώ με την Ρουμπίν Καζάν αγωνίστηκε για τρία χρόνια με 104 συμμετοχές και 21 γκολ. Συν τοις άλλοις, με τη εθνική ομάδα της χώρας του έχει 30 συμμετοχές και έχει σημειώσει 1 τέρμα.

Το βιογραφικό του Νάτχο:

«Ο Μπίμπρας Νάτχο ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Χάποελ Τελ Αβίβ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ το 2008, στην πρώτη του γεμάτη σεζόν στην πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2010 κι έπειτα από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη Χάποελ, ο πολυσύνθετος μέσος πήρε μεταγραφή στη Ρούμπιν Καζάν.

Στη Ρωσία κατέκτησε ένα Κύπελλο (2012) κι ένα Σούπερ Καπ (2013) όντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του Καζάν κι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Το Δεκέμβριο του 2013, το συμβόλαιο του Νάτχο με τη Ρούμπιν έληξε και ο 25χρονος μέσος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ
».

Μια τεσσάρα είναι αρκετή!!

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό Βόλου τον οποίο «σκόρπισε» με σκορ 4-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» πριν τη ρεβάνς μια θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μια τεσσάρα είναι αρκετή!
Μεγαλειώδης η εμφάνιση του Ζέκα στο ματς που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό.

Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (το πρώτο του με το «τριφύλλι»), Μπεργκ και Καρέλης (είχε και δοκάρι) τα γκολ των «πρασίνων» που έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου που πριν από αυτό το ματς μετρούσε 16 παιχνίδια αήττητος και ουσιαστικά είναι ομάδα Σούπερ Λίγκας…

Το ματς

Για τον φετινό Παναθηναϊκό το Κύπελλο δεν είναι απλά ένας θεσμός, είναι μια τεράστια ευκαιρία. Ευκαιρία για να πάρει η ομάδα έναν τίτλο εξασφαλίζοντας παράλληλα ευρωπαϊκή παρουσία αλλά και ευκαιρία για τον Αναστασίου και τους παίκτες του να κεφαλαιοποιήσουν τη δουλειά που γίνεται από την αρχή της χρονιάς.

Ως τέτοια αντιμετώπισαν οι «πράσινοι» τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, μπαίνοντας από την αρχή δυνατά και δείχνοντας πως παρά τις απουσίες ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Συνεπικουρούμενοι από την επιλογή του Μάνουελ Ρόκα να παίξει αμυντικά και να ποντάρει στο… λόττο των αντεπιθέσεων και τον οίστρο των Μπρέσκα και Γκούρμα, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι τους αντιπάλους τους και –μοιραία- το ματς μετατράπηκε σε μονόλογο των «πρασίνων».

Η διπλή ζώνη άμυνας της ομάδας της Μαγνησίας και η τοποθέτηση τριών χαφ μπροστά από την τετράδα της άμυνας αποδείχθηκε μάλλον χαμηλό εμπόδιο για τους παίκτες του Αναστασίου. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν από τα πλάγια και θα μπορούσαν να έχουν βρει από νωρίς δίχτυα εάν ο κατά τα άλλα ορεξάτος Ατζαγκούν δεν συλλαμβανόταν χαλαρός όχι μία αλλά δύο φορές, με αποτέλεσμα να πετάξει δύο καλές ευκαιρίες.

Στο τέλος του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» έμειναν να κοιτάζουν απορημένοι δύο πράγματα: Το φωτεινό πίνακα που… επέμενε να γράφει 0-0 σε ένα ματς που οι τελικές προσπάθειες ήταν 13-0 υπέρ τους (οι 8 στην εστία, με τον Γεωργίου να είναι πολύ σταθερός) και τον διαιτητή Κουκουλάκη, ο οποίος δεν είδε πέναλτι στο τράβηγμα του Ρόκα πάνω στο Μπεργκ στο 45’…

Κι αν στο πρώτο μέρος 13 τελικές δεν ήταν αρκετές για ένα γκολ, στο δεύτερο –και μάλιστα με το «καλησπέρα»- η πρώτη τέτοια φάνηκε αρκετή. Και για τον Ατζαγκούν που εξιλεώθηκε για τις προηγούμενες χαμένες αλλά και για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν αρχίσουν τα… καρδιοχτύπια.

Πριν καν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ο Γιάννης Αναστασίου βρήκε πολλούς λόγους για να χαίρεται και να χειροκροτήσει τους παίκτες του. Είδε τον Ζέκα που νωρίτερα είχε βραβευθεί καθώς συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα να το γιορτάζει με ένα εκπληκτικό σόλο το οποίο τελικά οδήγησε σε δύο εξαιρετικά για το «τριφύλλι» νέα. Ένα δεύτερο γκολ που έκανε τα πάντα πιο εύκολα, αλλά και το γεγονός πως αυτό ήταν το «παρθενικό» για τον ταλαιπωρημένο φέτος Μπαϊράμι.

Λίγο αργότερα ήρθε ένας συμπατριώτης του, ο συνήθης ύποπτος Μάρκους Μπεργκ, να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά -να σκοράρει δηλαδή- και να κάνει το 3-0, που δεν ήταν το τελικό σκορ αφού ο Καρέλης που είχε και δοκάρι, είδε και αυτός δίχτυα στο τέλος και διαμόρφωσε το 4-0, αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Ένα σκορ δηλαδή, που ουσιαστικά τελειώνει από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, το οποίο –μη γελιόμαστε- είναι ο μεγάλος στόχος των «πρασίνων» για φέτος.

Πέρα από τη διαφαινόμενη πρόκριση, τα κέρδη του Παναθηναϊκού είναι πολλαπλάσια. Κατάφερε σε ένα παιχνίδι που ο Αναστασίου προφύλαξε πολλούς παίκτες να «καθαρίσει» πολύ εύκολα, γεγονός που γίνεται σημαντικότερο αν σκεφτεί κανείς πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι απλά μια ομάδα Football League, αλλά ένα συγκρότημα που είχε δείξει με τις εμφανίσεις του μέχρι τώρα πως αξίζει μια θέση στη Σούπερ Λίγκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (71’ Πράνιτς), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69’ Καρέλης), Μπεργκ (77’ Κλωναρίδης).

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Αμπεΐντ, Σίλντενφελντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Μελίσσης, Κατσίκης (83’ Καπετάνος), Πινδώνης (69’ Κρέσπο), Μπρέσκα, Γκούρμα, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Ρόκας, Ολίσε (50’ Δεινόπαπας), Κωστούλας.

Στον πάγκο: Γκίτκος, Κομνός, Καρράς, Νικολιάς.

Διαιτητής: Κουκουλάκης, Βοηθοί: Καρσιώτης, Βλάσσης. Πηγή: sport-fm.gr

Υπόθεση… τεσσάρων λεπτών!!

Τέσσερα λεπτά και δύο γκολ από Παπάζογλου-Κάλαϊτζιτς ήταν αρκετά στον ΟΦΗ, που νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο και έκανε βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Φόβοι ότι ο Λαμπρόπουλος υπέστη ρήξη χιαστών

Υπόθεση… τεσσάρων λεπτών
Το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στο Ηράκλειο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση. Οι Κρητικοί "καθάρισαν" το ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ο Παπάζογλου στο 61' άνοιξε το σκορ, για να έρθει τρία λεπτά αργότερα ο Κάλαϊτζιτς με πέναλτι να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Σα Πίντο.

Το ματς

Πιο πιεστικός ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας, αλλά και αναποτελεσματικός στην επίθεση, αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Σε παθητικό ρόλο ο Πανιώνιος, ο οποίος προσπάθησε παίζοντας πολύ κλειστά να κρατήσει το μηδέν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στους Κρητικούς, οι οποίοι στο 31ο λεπτό δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ, αφού ο Λαμπρόπουλος πέρασε δύο αντιπάλους αλλά τελικά πλάσαρε άουτ. Στο 35’ ο Σα Πίντο υποχρεώθηκε να τον αντικασταστήσει με τον Κουτσιανικούλη, καθώς τραυματίστηκε. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αμυντικός των Κρητικών υπέστη ρήξη χιαστών.

Στο δεύτερο μισό, η πίεση του ΟΦΗ καρποφόρησε. Στο 61ο λεπτό οι Κρητικοί κατάφεραν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» με κεφαλιά του Παπάζογλου, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κάλαιτζιτς έκανε το 2-0 με πέναλτι, που κέρδισε ο Περογαμβράκης, ο οποίος ανατράπηκε από τον Λαμπρόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον αγώνα και να γίνουν πιο επιθετικοί και στο 89’ έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Κολοβό. Από την άλλοι ούτε οι παίκτες του Σα Πίντο το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν και για τρίτο γκολ, που θα τους έφερνε με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση. Μπορεί να μην το κατάφεραν, αλλά και το 2-0 τους δίνει ένα σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

ΟΦΗ (Σα Πιντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κάλαϊτζιτς, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (35’ Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος (46’ Στάθης), Μακρής, Μιλιάζες, Περογαμβράκης (76’ Σίσιτς).

Στον πάγκο: Γιαγκιόζης, Δαμιανάκης, Ροβίθης, Βερόν.

Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Παναγιωτούδης (59’ Παντίδος), Κολοβός, Κουλουχέρης, Γιάννου (84’ Σταυροθανασόπουλος), Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Κούρντι, Ζαχαράκης, Μητρόπουλος, Λάσνικ (56’ Ντούνης).

Στον πάγκο: Ανέστης, Κούρος, Πάνος, Μπούζας,.

Διαιτητής: Θάνος.

Βοηθοί: Τάτσης, Πασχάλης

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης Πηγή: sport-fm.gr

Για Χόεσεν και ο ΠΑΟΚ!

Δημοσιεύματα από την Ολλανδία εμπλέκουν τον ΠΑΟΚ και τον Χουμπ Στέφενς  με την περίπτωση του Ντάνι Χόεσεν που ανήκει στον Άγιαξ.  
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα limburger.nl, ο ΠΑΟΚ η Λιβόρνο, αλλά και δύο Ολλανδικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον Χόεσεν. Ο 23χρονος επιθετικός ανήκει στον Άγιαξ όμως αναζητείται ομάδα για να πάρει χρόνο συμμετοχής ο ποδοσφαιριστής.

Πηγή: gazzetta.gr

"Νάτχο" και στην επίθεση!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει το "θαύμα" με την απόκτηση του Νάτχο και αποκαλύπτει τις βλέψεις της ομάδας για το επόμενο "μπαμ"! Δεν είμαστε από εκείνους που θεωρούν τεράστια επιτυχία του ΠΑΟΚ το γεγονός ότι έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Ισραηλινό Νάτχο!
Θα είμαστε από εκείνους που θα γράψουν ύμνους αν ο ΠΑΟΚ «κλείσει» αυτόν τον παικταρά…

Καλή η προσπάθεια και καταπληκτική η ιδέα του Σαββίδη και των συνεργατών του να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν έναν 25χρονο(!) χαφ με διψήφιο αριθμό ασίστ και γκολ κάθε χρόνο(!), ένα πολυεργαλείο που συζητούσε με τη μισή Ευρώπη!
Δεν είναι υπερβολή, δεν είναι ψέμα ότι είχε προτάσεις από ΤΣΣΚΑ, Στουτγκάρδη, Σεβίλλη, ότι δέχθηκε κρούση από Μίλαν, Τότεναμ και ότι προχθές έκανε (ο ίδιος) δηλώσεις για τη συζήτησή του με τον Μαντσίνι και τη Γαλατασαράι!

(Ξέρω… ξέρω... Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν τον ήθελε!)

Αν ο ΠΑΟΚ έφερε στη Θεσσαλονίκη αυτό το "κελεπούρι" που μπορεί να του αλλάξει το παιχνίδι αλλά και το όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο , αλλά δεν τον κλείσει, τότε …ποιος τους ακούει; Ξέρετε εδώ, η έλλειψη τίτλων, μεγάλων παικτών και επιτυχιών… γενικώς, προκαλεί τεράστιο θέμα όταν …δημιουργούνται προσδοκίες, αλλά αυτές δεν επιβεβαιώνονται. Το …"πάω για πρωτάθλημα" π.χ. όσο καλό ακούγεται στην αρχή, τόσο επώδυνο αποδεικνύεται στην πορεία όταν έρχεται η απότομη προσγείωση…

Αν όμως ο ΠΑΟΚ τα καταφέρει και κάνει αυτό το θαύμα (έτσι το θεωρώ γιατί ακόμη δεν το πιστεύω) τότε κερδίζει: Σε ποιότητα, σε ουσία, σε δημιουργία, σε κλίμα, σε πρεστίζ, σε μεταπωλητική αξία, σε εντυπώσεις, σε αναφορές σε όλη την Ευρώπη που θα τον βοηθήσουν και στις άλλες κινήσεις χειμώνα και καλοκαιριού…

Το εκπληκτικό είναι ότι μέσα από τον ΠΑΟΚ προκύπτουν αναφορές και απόψεις ότι ψάχνουν για έναν …"Νάτχο" και στην επίθεση! Λένε ότι δεν θα αρκεστούν στα λίγα! Μέχρι χθες κανείς δεν το πίστευε! Τώρα αλλάζουν τα δεδομένα…

Τονίζουμε και πάλι: Το αποτέλεσμα μετράει. Και μετράνε γενικώς τα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις… Πολύ περισσότερο βέβαια τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο…

Για παράδειγμα: Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε φέτος τα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα πουλούσε με την ίδια ευκολία Βάις και Μήτρογλου μέσα σε δύο μέρες; Θα επικρατούσε η ίδια "ηρεμία" στο περιβάλλον του; Θα έπαιρναν τόσο εύκολα αυτή την απόφαση αν είχαν αποκλειστεί από την Ευρώπη, ή αν βρίσκονταν στο +5 από τον ΠΑΟΚ;
Αλλιώς αξιολογούνται τα ίδια ακριβώς γεγονότα και οι διάφορες καθημερινές καταστάσεις, αν κερδίζεις κι αλλιώς αν χάνεις…

Το αποτέλεσμα ήταν-είναι και θα είναι ότι σημαντικότερο (και) στο ποδόσφαιρο…

Οι νίκες αγοράζουν …χρόνο και φυσικά ένα ακόμη πολύτιμο αγαθό: Υπομονή! (Και υπ’ αυτή την έννοια θα είναι τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ αν αποκτήσει τον Νάτχο!)

Σου αλλάζουν τη διάθεση οι νίκες… Το σκεπτικό, την ψυχολογία, τις επιλογές. Σου καθαρίζουν και το μυαλό! Με …δοκάρι και μέσα όλα είναι καλά και αποδεκτά, με δοκάρι και έξω, όλοι είναι άχρηστοι!
* Και κάπως έτσι εξηγείται (για όσους δεν το καταλάβαιναν) η επιμονή μερικών να κερδίζουν πάντα και παντού. Νίκη με …το ζόρι!
Πηγή: sportdog.gr

Δώρο εξ ουρανού για Μήτρογλου!!

Ο Αποδυτηριάκιας σχολιάζει στο sportdog την επικείμενη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ. Γιατί δίνει συγχαρητήρια στη διοίκηση του Ολυμπιακού; Τα συγχαρητήρια μας στον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Μήτρογλου. Δεν τελείωσε ακόμα; Μη και χαλάσει! Τότε δεν θα μιλάμε για επιτυχία, για τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού, αλλά για χαζομάρα.
Εκπροσωπώντας νταηλίκι όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ο αποδυτηριάκιας απευθύνει ένα ηχηρό "Μπράβο" στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αν τελικά κλείσει το deal της παραχώρησης του Μήτρογλου.
Η πρόταση της Φούλαμ είναι δώρο εξ ουρανού. Και "τίτλος τιμής" για τον πρωταθλητή. Έτσι το εκτιμώ. Μια ομάδα από άλλον ποδοσφαιρικό πλανήτη μου προσφέρει τόσο χοντρό πακέτο για έναν δικό μου παίκτη. Τι άλλο θέλω;
Και δεν μπορεί να πει "Όχι" ο Ολυμπιακός. Και γιατί να το πει; Εταιρεία είμαστε. Αγοράζουμε και πουλάμε. Το νταραβέρι "Μεταγραφές" δεν είναι μόνον ψωνίζω, είναι και πουλάω. Και η μαστοριά είναι να μοσχοπουλάω, όχι να ξεπουλάω. Όπως και να αποκτώ παίκτες με διπλό στόχο. Και να μου παίξουν μπάλλα και να τους μεταπουλήσω για να κερδίσω.

ΜΑΓΚΙΑ του Ολυμπιακού που δεν ξεβρακώθηκε στη Φούλαμ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Κι αν πάει στη Φούλαμ ο Μήτρογλου, τότε δηλαδή ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς τον γκολτζή του στα ματς με την Μάντσεστερ; Σοβαρέψου, κύριε. Ποιος ασχολείται με το τσάμπιονς ληγκ και την Μάντσεστερ; Μη μου κάνεις πλάκα.
Και δεν θα το πάω στο αλλοιώς. Ότι και με δύο Μήτρογλου ο Ολυμπιακός έχει λιγώτερες πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στην Μάντσεστερ. Μη ξεφεύγουμε από την καρδιά του θέματος.
Η Φούλαμ ανήκει σ' άλλη ποδοσφαιρική αγορά και με τα μέτρα του αγγλικού πρωταθλήματος, όχι τα δικά σου, του ντόπιου πρωταθλήματος, κάνει μία οικονομική προσφορά για τον Μήτρογλου.
Δεν υπάρχει “Όχι” στην Φούλαμ. Υπάρχει, και μαγκιά του Ολυμπιακού, ότι δεν ξεβρακώθηκε, ότι έπαιξε δυναμικά στο νταραβέρι. Δεν τον δίνουμε με τόσα, μόνον με τόσα συν.


Πηγή: sportdog.gr

Ρε Μήτρογλου, δεν είδες τη βαθμολογία στην Αγγλία;

"Πρόεδρε, σεβάσου την επιθυμία μου", φέρεται να ΄πε ο Κώστας Μήτρογλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη... Ποια επιθυμία, όμως; Να πάει να παίξει μπάλα στον ..."Εργοτέλη" της Αγγλίας; Σαν τρελός, λέει, θέλει ο Μήτρογλου να πάει στη Φούλαμ. "Φτιαγμένος" είναι ο επιθετικός του Ολυμπιακού για τη μεγάλη μεταγραφή. Και δεν είναι μόνο τα λεφτά. Τα 2,7 εκ. ευρώ ετησίως που του δίνουν οι Άγγλοι για 4 χρόνια. Είναι και το κύρος. Το πρεστίζ να παίξεις μπάλα στην Πρέμιερ Λιγκ. Όνειρο ζωής, ειδικά για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ο Μήτρογλου έχει την ευκαιρία να δείξει πόσο μεγάλος γκολτζής είναι και να απογειώσει την καριέρα του. Να την πάει εκεί που κανένας άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Ωραία όλα αυτά. Και ιδανικά. Αλλά θα πρέπει να πούμε και κάτι που λίγοι έχουν σκεφθεί. Κάτι που πρώτος απ΄ όλους ο Μήτρογλου πρέπει να έχει ζυγιάσει στο μυαλό του.
Ο διεθνής φορ έχει συμφωνήσει να πάει σε μια ομάδα που παραπαίει στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι 17η σε σύνολο 20 ομάδων. Μία μόλις θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 19 βαθμούς. Και οι τρεις από κάτω ομάδες (Γούεστ Χαμ, Σάντερλαντ, Κάρντιφ) να έχουν από 18. Μια ομάδα που έχει 16 ήττες σε 23 αγώνες! Που έχει ...ξεχάσει να κερδίζει και που είναι πιθανό του χρόνου να μην αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.
Ο Μήτρογλου, λοιπόν, πρέπει να έχει τα σκεφθεί όλα αυτά. Ότι πάει, δηλαδή, σε μια ομάδα που δε διανύει περίοδο φόρμας και που θα δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν θα είναι εύκολο για τον Μήτρογλου αυτό. Με το που πατήσει το πόδι του στο Νησί θα πρέπει να αρχίσει να εξαργυρώνει την πανάκριβη μεταγραφή του με γκολ. Δεν θα έχει την πολυτέλεια του χρόνου να προσαρμοστεί. Η ομάδα τον "χρυσώσει" για να την ξελασπώσει. Να τη σώσει. Τελείωσε. Κι αν δεν τα καταφέρει, όμως; Θα αγωνισθεί του χρόνου στη δεύτερη κατηγορία; Θα αφήσει τον αιώνιο πρωταθλητή Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ και των διακρίσεων, για να παίξει, αν η Φούλαμ υποβιβασθεί, στη Β΄ Αγγλίας;
Εκτός αν, βέβαια, ο παίκτης πιστεύει τόσο πολύ στον εαυτό του και είναι αποφασισμένος να σκίσει τα δίχτυα στο Νησί. Τότε, ναι, αλλάζει. Αν αναστήσει τον ...Εργοτέλη της Αγγλίας, το έχει σκεφθεί καλά και σωστά. Και είπαμε: βγάζουμε έξω το οικονομικό και το τρελό συμβόλαιο που θα απολαμβάνει. Εδώ βάζουμε μόνο το αγωνιστικό: Το επίπεδο. Την καριέρα. Την προοπτική. Αυτά, αν τα έχει λογαριάσει ο Μήτρογλου, τότε πάσο. Καλή του επιτυχία και ευχές για μια λαμπρή καριέρα! Με τη Φούλαμ, ίσως, "σκαλοπάτι", για μία μεγαλύτερη μεταγραφή. Μακάρι...
Πηγή: sportdog.gr

Μπάλα μετά τα 40 και άκυρο της FIFA για τα 1000 γκολ!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Βραζιλιάνο παικταρά που έπαιζε μπάλα μετά τα 40 και κατόρθωσε να σπάσει το φράγμα των 1.000 γκολ! Γιατί η FIFA δεν του αναγνώρισε ποτέ αυτό το ρεκόρ; Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που θα μπορούσαμε να τον αποκαλούμε "μίστερ γκολ", τότε μάλλον αυτός είναι ο Βραζιλιάνος Ρομάριο, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1966.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βάσκο το 1984, όμως το 1988 ήρθε η ώρα να κάνει πράματα και θάματα με την Αϊντχόβεν.
Το 1993 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα όπου βγήκε παίκτης της χρονιάς για να επιστρέψει στην Βραζιλία και τη Φλαμένγκο το 1995.
Τα επόμενα 14 χρόνια μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του το 2009 άλλαξε πάνω από δέκα ομάδες, όμως όσο κι αν μεγάλωνε ποτέ δεν ξέχασε την δουλειά του. Να σκοράρει. Στην εθνική Βραζιλίας, εξάλλου, είχε 70 συμμετοχές.
Ο Ρομάριο σταμάτησε το ποδόσφαιρο μετά τα 40 του χρόνια προσπαθώντας να σπάσει το φράγμα των 1.000 γκολ. Το κατάφερε στις 20 Μαϊου 2007 με πέναλτι στον αγώνα Βάσκο Ντε Γκάμα - Σπορτ Ρεσίφε, όμως η ΦΙΦΑ δεν του το αναγνώρισε ως ρεκόρ, θεωρώντας ότι έχει πετύχει 928 γκολ, εκ των οποίων μόνο τα 750 σε επίσημα ματς.
Ο Ρομάριο, πάντως, είπε ότι έχει συμπεριλάβει και τα τέρματα όταν αγωνιζόταν σε ομάδες νέων ή σε φιλανθρωπικούς αγώνες κ.λπ.
Στην καριέρα του κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας και με την εθνική το Mουντιάλ του 1994.
Ας θυμηθούμε το 1.000ο γκολ της καριέρας του…



Πηγή: sportdog.gr

Κουμορτζί στο Metropolis: «Μίλησα με τον Φόσεν για τον ΠΑΟΚ»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου και νυν συμπαίκτης του Γέλε Φόσεν στην Γκένκ Μπενάρντ Κουμορτζί, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», αποκαλύπτοντας πως μετέφερε στον Βέλγο επιθετικό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις πιθανότητες να συνεχίσει ο Φόσεν την καριέρα του στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά

Για το γνωρίζει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Φόσεν: «Σήμερα το πρωί είδα ρεπορτάζ σε εφημερίδες και τηλεόραση και πληροφορήθηκα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Γέλε Φόσεν. Ο Φόσεν είναι ένας παίκτης γέννημα θρέμμα της Γκενκ έχει μεγαλώσει εδώ και δεν είναι εύκολο να πάρει ο ΠΑΟΚ έναν τέτοιο παίκτη, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι οικονομικού θέματος και αν ο ΠΑΟΚ καλύψει τον παίκτη οικονομικά, μπορεί να τον πάρει».

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως είχε συνομιλία μαζί του: «Μέχρι σήμερα δεν είχαμε μιλήσει για αυτό, σήμερα το πρωί όμως που είδα τα ρεπορτάζ και του τηλεφώνησα και του είπα πως ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και έχει πολύ καλή προοπτική μια τέτοια μεταγραφή. Αυτός μου είπε πως δεν ήθελε να μιλήσει για αυτό το θέμα, καθώς δεν έχει κάτι ακόμα στα χέρια του».

Για το προφίλ του παίκτη και ποιον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ θυμίζει: «Ο Φόσεν είναι ένας τοπ σκόρερ, τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους παίκτες στο Βέλγιο και μας προσφέρει τεράστια βοήθεια στα παιχνίδια που αγωνιζόμαστε. Μπορώ να τον συγκρίνω με τον Σαλπιγγίδη του ΠΑΟΚ, με την διαφορά ότι ο Σαλπιγγίδης μπορεί να παίξει στα άκρα, ενώ ο Φόσεν είναι επιθετικός περιοχής και έχει τεράστια ικανότητα στο γκολ».

Για τις σκέψεις του Φόσεν για το μέλλον:«Το έχουν συζητήσει με την Γκένκ, στο Βέλγιο έχει πετύχει τα πάντα με την Γκένκ, δεν θα πήγαινε για παράδειγμα στην Άντερλεχτ, καθώς έχει κατακτήσει πολλά, θα προτιμούσε μια ομάδα του εξωτερικού».

Για την τιμή που θα μπορούσε να πωληθεί:«Δεν έχω ενημέρωση για την τιμή του, αλλά με βάσει την αξία και το συμβόλαιο του, πιστεύω πως ο παίκτης θα πωλούνταν περίπου στα 7.000.000 ευρώ».

Για το αν μπορεί να έρθει στην Θεσσαλονίκη: «Σαφώς μπορεί να το κάνει, ο Φόσεν σκοράρει σε κάθε χρονιά πάνω από 15 γκολ και αν έχει συμπαίκτες από την Ευρώπη, νομίζω πως μπορεί να παίξει άριστα στην Ελλάδα».

Τέλος αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο να ερχόταν κάποια στιγμή στην Θεσσαλονίκη: «Είναι πολύ καλή ομάδα, θυμάμαι τους ένθερμους οπαδούς του που στηρίζουν την ομάδα. Δεν μπορώ να πω πως με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ καθώς είμαι παίκτης της Γκενκ, αλλά αν στο μέλλον θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με τις κατάλληλες συνθήκες, τότε θα ήταν μια πολύ καλή προοπτική για μένα»Πηγή: metrosport.gr

«Δύσκολα τον τίτλο»

jose_
Ο Ζοσέ Μουρίνιο πιστεύει πως η ομάδα του δύσκολα θα πάρει τον τίτλο στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ… Αυτό δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός και τόνισε ότι στόχος της Τσέλσι είναι να χτίσει μια μεγάλη ομάδα. Τα κλασικά ”mind games” του Ζοσέ…
«Είμαστε στο σωστό δρόμο. Η ομάδα βελτιώνεται διαρκώς, αλλά οι πιθανότητες να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα δεν είναι με το μέρος μας φέτος», είπε ο Μουρίνιο και πρόσθεσε: «Ο στόχος για φέτος είναι να χτίσουμε μια καλή και δυνατή ομάδα. Κι αυτό θα γίνει μόνο, εάν είμαστε σε ανταγωνιστικό επίπεδο με τους αντιπάλους μας. Την επόμενη σεζόν πιστεύω ότι θα έχουμε μια δυνατή ομάδα και αυτό ελπίζω ότι θα φανεί από την πρώτη κιόλας ημέρα».
Πηγή: arenafm.gr

Ελεύθερος ο Φωτάκης!!

fotakis+KSANTHI
Το συμβόλαιό του με την Σανλιούρφασπορ έλυσε τελικά την Τετάρτη ο Γιώργος Φωτάκης. Ο έμπειρος μέσος δεν υπολογιζόταν στα πλάνα της τουρκικής ομάδας και βρέθηκε η χρυσή τομή για να λυθεί η συνεργασία.
Πλέον ο Φωτάκης είναι ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ήδη έχει δεχτεί κρούσεις από ελληνικές ομάδες, αλλά και από έναν σύλλογο του Ισραήλ.
Πηγή: arenafm.gr

«Πρεσβευτής του Ισραήλ»!

pegasus_LARGE_t_143761_105396267-610x350
Στον Arena FM 89,4  μίλησε ο Ισραηλινός προπονητής της Αζντότ, Νιρ Κλίνγκερ για την ποδοσφαιρική αξία του Μπίμπρας Νάτχο και την πιθανή μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας τον 25χρονο μέσο “πρεσβευτή του Ισραήλ στο εξωτερικό”.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νιρ Κλίνγκερ:
Για τις φήμες στο Ισραήλ που ανέφεραν ότι ο Νάτχο θα πήγαινε στην Ιταλία: “Έμεινα έκπληκτος όταν άκουσα ότι πάει στον ΠΑΟΚ, γιατί τα ισραηλινά ΜΜΕ έλεγαν ότι οδεύει προς την Ιταλία και μάλιστα σε μεγάλη ομάδα. Δόθηκαν συνεντεύξεις από ανθρώπους της Φιορεντίνα, επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον για τον Νάτχο. Ακούστηκαν και κάποιες φήμες για την Μίλαν, δεν ξέρω αν ισχύουν…”.
Για την αγωνιστική ταυτότητα του Νάτχο: “Είναι μια μεγάλη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας έξυπνος και ήρεμος παίκτης στην μεσαία γραμμή και παίζει και στα δύο μισά του γηπέδου. Αγωνίζεται ως 8άρι και είναι βασικός στην εθνική ομάδα του Ισραήλ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και ταιριάζει στις φιλοδοξίες του Νάτχο, ο οποίος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της εθνικής Ισραήλ. Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης, που τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο. Εκτελεί φάουλ, πέναλτι, όλες τις στημένες φάσεις, σκοράει, δίνει ασίστ και μαρκάρει”.
Για το αν ο Νάτχο μπορεί να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ: “Είμαι σίγουρος πως θα κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ. Είναι δυνατός χαρακτήρας και το απέδειξε στη Ρωσία, όπου είναι δύσκολο να παίξεις. Στην Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές μ’ αυτές του Ισραήλ και θα καταφέρει να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Θεωρώ ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα προοδεύσει ακόμα περισσότερο και θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική μονάδα για τον ΠΑΟΚ”.
Για το αν ταιριάζει σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ: “Ο Νάτχο ξεκίνησε από  την Χαποέλ Τελ Αβιβ, που είναι μια ομάδα με πολλούς και φανατικούς οπαδούς και γεμάτο γήπεδο, παρόμοιο με την Τούμπα και την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι θα αρέσει αυτό το περιβάλλον στο Νάτχο”.
Για τον απόηχο της μεταγραφής στο Ισραήλ: “Ο Νάτχο είναι πρεσβευτής του Ισραήλ στο εξωτερικό, οι φίλαθλοι εδώ είναι περήφανοι γι’ αυτόν. Μετά τον Ρεβίβο και τον Μπεναγιούν είναι ένας από τους τέσσερις-πέντε παίκτες που βγήκαν από το Ισραήλ και έκαναν καριέρα. Ως χαρακτήρας είναι ήρεμος και βολικός άνθρωπος, που δεν του αρέσει να κάνει θόρυβο. Πιστέψτε με, είναι πολύ καλή μεταγραφή και πολύ καλή συμφωνία για τον ΠΑΟΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

«Η βραδιά του Κούδα»

paokstory
Το ενδιαφέρον στρέφεται στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου εναντίον του Απόλλωνα (Πέμπτη 30/1, 20.00) και το PAOKstory της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ταξιδεύει στον χρόνο και αναδεικνύει γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τους 39 προηγούμενους προημιτελικούς.
Το 1971 ήταν ο προημιτελικός της… ανατροπής απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου η αθηναϊκή ομάδα μολονότι προηγήθηκε με γκολ των ΔομάζουΤομαρά στην Τούμπα, τελικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι χάρη στο γκολ του Σαράφη και τα δύο του Παρίδη, τα οποία σημειώθηκαν σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (58’-62’). 
Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1973 ακολούθησε ο προημιτελικός της επιβεβαίωσης. Ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε και πάλι τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, μόνο που αυτή τη φορά δεν υπήρξε ανατροπή, αλλά ξεκάθαρη επικράτηση του Δικέφαλου με 2-0 σε ένα ακόμη ματς όπου επιβεβαιώθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο η αξία εκείνης της ομάδας.Τη φάση της ανατροπής του Γιώργου Κούδα από τον Ανθιμο Καψή, φάση από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, την περιγράφει την επόμενη ημέρα η εφημερίδα «Μακεδονία»  με χαρακτηριστικό τρόπο: «Από ολόκληρο τον αγώνα υπήρξε μια φάσι που, όχι μόνο χαρακτήρισε την διαφορά των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ήταν η αρχή του δεύτερου γκολ, ήταν και ο τρόπoς αντιμετωπίσεως των παικτών του «δικεφάλου», που η ανάγκη έφερε στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ήταν, στην κυριολεξία, μια φάσι που άξιζε ένα ολόκληρο ματς».
«34’ και ο Κούδας παρέλαβε τη μπάλα μακρυά, στην περιοχή του κέντρου, έκανε δύο ελιγμούς με το σώμα του επιτάχυνε τον ρυθμό της κατά μέτωπον επιθέσεώς του προσπερνώντας με άνεσι δύο απολιθωμένους πράσινους αμυντικούς. Η επιτάχυνσι ήτο αστραπιαία και η αντίδραση του ενός εκ των δύο ίσως λογική. Του άρπαξε από πίσω τη φανέλλα και τον ακινητοποίησε ακριβώς στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ηταν η μέρα του Κούδα χθες. Και η ανάγκη μπροστά στον κίνδυνο, έφερνε αυτούς τους τρόπους αμύνης. Σφυρίχθηκε φάουλ. Το σούταρε ο ίδιος ο παθών»… Ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Παππούς που απαθανάτισε τη συγκεκριμένη φάση του Ανθιμου Καψή να σταματάει τον Γιώργο Κούδα αναφερόμενος σε εκείνη τη φάση του προημιτελικού με τον Παναθηναϊκό είχε δηλώσει: «Ο Κούδας εκείνη την εποχή έκανε τα …τρελά του γεγονός που έκανε όλους τους φωτογράφους να τον παρακολουθούμε συνεχώς. Εκείνη τη στιγμή, θυμάμαι βρισκόμουν δίπλα στο δοκάρι από την πλευρά της εστίας του Παναθηναϊκού. Ένα κλικ την κατάλληλη στιγμή κι αυτό ήταν όλο. Δεν μπορούσα να φαντασθώ το τι θα συνέβαινε με αυτή τη φωτογραφία. Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον , όλο γι αυτή μου μιλάνε ύστερα από τόσα χρόνια»!
Αυτό το φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ από την επέλαση του Κούδα το εκτέλεσε ο ίδιος βρίσκοντας τον Παρίδη, ο οποίος όπως και οκτώ λεπτά νωρίτερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού διαμορφώνοντας το 2-0.
Το πρώτο γκολ είχε προέλθει από αντίστοιχα εντυπωσιακή φάση, η οποία ξεκίνησε και πάλι από τα πόδια του «Μεγαλέξανδρου» του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος «χόρεψε» τρεις αντιπάλους από τα δεξιά και σέντραρε βρίσκοντας τον Παρίδη που με κεφαλιά τίναξε τα αντίπαλα δίχτυα.
Η εμφατική εμφάνιση του ΠΑΟΚ ξεσήκωσε τους 45.000 φίλους της ομάδας, οι οποίοι όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής τραγουδούσαν ασταμάτητα στις εξέδρες «Ο – ο – η μεγαλύτερη ομάδα είναι ο Δικέφαλος»…
Για τον ΠΑΟΚ είχαν αγωνιστεί εκείνη τη βραδιά: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, ΠαρίδηςΣαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (68’ Λάζος).
ΠΗΓΗ: PAOKFC.gr

Βλέπει Φυτανίδη ο ΠΑΟΚ!

fitanidis
Το όνομα του Σωκράτη Φυτανίδη επανέρχεται στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ, με τον κεντρικό αμυντικό του Ατρόμητου να επιθυμεί να έρθει στην Τούμπα.
Το ενδοαφέρον χρονολογείται εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν είχαν ευνοήσει οι συνθήκες. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά με δεδομένη την ενίσχυση της ομάδας στο κέντρο της άμυνας εξετάζεται εκ νέου αυτή η προοπτική. Ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του Ατρομήτου αλλά φαίνεται ότι υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος
Πηγή: arenafm.gr

«Κλειδί» ο Στέφενς!!

jelle-vossen-wordt-ambassadeur-special-olympics-belgie-id4412220-1000x800-n
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος στην  εφημερίδα Ντρούγκ, Ντέιβιντ Βαν Ντεν Μπρουκ και μίλησε για την πιθανότητα να μεταγραφεί ο Γέλεν Φόσεν στον ΠΑΟΚ. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο παίκτης θέλει να φύγει από την Γκενκ αλλά και πως η μεταγραφή του είναι ιδιαίτερα ακριβή. Παράλληλα, υπογράμμισε πως καθοριστικό ρόλο στην υποθετική μεταγραφή θα παίξει ο Χούμπ Στέφενς.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Βαν Ντεν Μπρουκ:” Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ έχει επαφές με την Γκενκ. Ίσως είχε κάνει μια πρόταση όμως ήταν πολύ μικρή. Ο Φόσεν είναι αρχηγός της ομάδας και θα κοστίσει έξι, επτά η και οκτώ εκκατομύρια ευρώ. Ο ΠΑΟΚ από όσο γνωρίζουμε κάνει κάποιες φτηνές μεταγραφές η παίρνει παίκτες ελεύθερους όπως ο Μάρτενς. Μιλάμε για μια μεταγραφή που κοστίζει 8εκ. ευρώ αντίθετα με τον Μάρτενς που κόστισε συνολικά γύρω στο 1 εκ. ευρώ”.
Για την περίπτωση να υπάρξει συνδιοκτησία:“Δεν είναι κάτι που κάνουν στο Βέλγιο. Ίσως να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Αγγλία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα αλλά όχι στο Βέλγιο”.
Για τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Γκενκ πως θα υπάρξει απώλεια από κάποιους παίκτες στην ομάδα”.
“Ίσως να είναι μέσα στους παίκτες αυτούς ο Φόσεν. Η Γκενκ περνάει μα κρίση αγωνιστική και περιμένουν όλοι πολλά από αυτόν. Αν όμως μια ομάδα δίνει 6-7 εκκατομύρια θα πάει ο Φόσεν καθώς έχει ακούσει και κάποια καλά πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Είναι πάνω στον ΠΑΟΚ αν θα  δώσει τα χρήματα”.
Για το αν είναι ο Μάρτεν και ο Φόσεν φίλοι:“Γνωρίζονται καλά αλλά δεν είναι και κολλητοί”.
Για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Φόσεν πως θέλει να φύγει:“Είναι αλήθεια ότι είχε δηλώσει πως το καλύτερο σενάριο για αυτόνείναι να φύγει τώρα και να πάει για κάτι καλύτερο. Υπάρχει ο Στεφενς τον οποίο τον εμπιστεύεται. Αν ο Στέφενς του πει πως είναι ένας παίκτη κλειδί για την ομάδα αυτό ίσως τον πείσει. Ο παίκτης ψάχνεται και για την Μπούντεσλιγκα αλλά ο Στέφενς μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο”.
Για το αν ο μάνατζερ του είναι ο γιος του Στέφενς:“Το άκουσα αυτό από Έλληνες συναδέλφους από την Ελλάδα. Μίλησα από τον Μίκαελ Στέφενς ο οποίος το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια”.
Για τον ρόλο του πατέρα του:“Ο μάνατζερ του είναι ο Λίχνεσταιν. Ο πατέρας του απλά ασχολείται με το παιδί του και προσπαθεί να το προστατέψει”.
Πηγή: arenafm.gr

Τους «τραπεζώνει» ο Σούλης!

soulis-proponisi
Μερικές πιο χαλαρές στιγμές θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν παίκτες και τεχνικό επιτελείο του Άρη μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος θα παραθέσει γεύμα σε όλη την ομάδα σε γνωστό εστιατόριο, σε μια προσπάθεια να συσφιχθούν οι σχέσεις τους και να ξεχαστούν λίγο απ’ τις υποχρεώσεις τους. Ο Έλληνας τεχνικός συνηθίζει τέτοιου είδους κινήσεις (τις έκανε και πέρυσι), οι οποίες είναι προφανές ότι δεν αποσκοπούν στην απόλαυση εδεσμάτων, αλλά στην αποφόρτιση της ομάδας ενόψει ενός κρισιμότατου αγώνα, όπως είναι αυτός με την Ξάνθη το Σάββατο (01/02).
Πηγή: arenafm.gr

Ακυρώθηκε το φιλικό!

veroia
Τελικά το φιλικό που ήταν προγευματισμένο να γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης (29/1) με την ομάδα του Πιερικού στην Κατερινή, εν τέλει ακυρώθηκε.
Ο λόγος έχει να κάνει με το τερέν στο γήπεδο της Κατερίνης, ο ποίος ήταν σε αρκετή άσχημη κατάσταση  εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών τις τελευταίες ημέρες.
Πηγή: arenafm.gr

«Θα ανέβουν 3 ομάδες»

a3e360e6359d998414b5933da65b166e_L
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Δημήτρης Καραγιάννης μίλησε στον Arena FM 89,4 και αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν  την Φούτμπολ Λίγκ και το επίμαχο ζήτημα με την άνοδο 3 ομάδων στην Σούπερ Λίγκ

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Μετά από 12 συνεχόμενες νίκες , έχουμε τον αγώνα κυπέλου με τον Παναθηναϊκό. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας και φυσικά ο στόχος είναι η άνοδος στην Σούπερ Λιγκ.
Υπάρχει μια ξεκάθαρη αδικία που ξεκίνησε από ένα λάθος της ΕΠΟ η οποία έκανε αποδεκτή την προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ, ενώ η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ είχε κατατεθεί πιο πριν  και με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Είναι 100% σίγουρο ότι αν το διαιτητικό δικαστήριο τελικά συνέλθει , θα βγάλει απόφαση υπέρ τριών ομάδων. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το διαιτητικό δικαστήριο θα βγάλει την σωστή και δίκαια απόφαση. Για αυτό και η Σούπερ Λιγκ προσπαθεί να βρει διάφορους τρόπους ώστε να το αποφύγει αυτό. Για αυτό και ο κ. Μωραλης έχει δηλώσει ότι αν δεν βγάλει απόφαση το διαιτητικό, θα εγγράψουμε δυο ομάδες του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ.
Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει ομοψυχία και ομοφωνία στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, είμαστε όλοι μια γροθιά.
Αυτή η πονηριά που προσπάθησε να κάνει η Σούπερ Λιγκ μας οδήγησε σε τέτοιες κινήσεις που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει όλο αυτό στο τέλος. Αν δεν προχωρήσει το θέμα είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε και σε πολιτικά δικαστήρια. Είμαστε στην Φούτμπολ Λιγκ και θα κοιτάξουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορίας.
Για την ομάδα και τα αγωνιστικά: «Κρατάμε χαμηλούς τόνους, αυτός που μας ενδιαφέρει είναι προχωράει η ομάδα όπως προχωράει τώρα, να φτάσουμε στα πλέι οφ και να παίζουμε όπως παίζουμε τώρα. Μεταγραφές όχι πολλές , κάναμε και κάποιες αποδεσμεύσεις, θέλουμε να είναι νοικοκυρεμένα τα πράγματα στην ομάδα. Η ομάδα δεν μπαίνει μέσα αλλά μπαίνουμε εμείς μέσα που χρηματοδοτούμε».
Πηγή: arenafm.gr

Ο Μπέος στον Arena FM 89,4!

mpeos
Στον  Αrena FM 89,4 μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος, που θέτει υποψηφιότητα για την δημαρχία Βόλου! Τόνισε ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει την πόλη του. Όπως ήταν φυσικό, μίλησε και για ποδόσφαιρο, ενώ για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ο ΠΑΟΚ δεν έχει προγραμματισμό”, ότι στον Άρη “μόνη λύση είναι η Γ’ εθνική” και ότι “ο Ηρακλής χρειάζεται ενίσχυση”.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος:
Για το ότι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου παραβρέθηκαν στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση του:” Αθλητές και καλλιτέχνες ήταν εκεί και έδειξαν συμπαράσταση και σεβασμό σ’ έναν άνθρωπο που συνεργάστηκαν μαζί του και έβγαλαν το ψωμί τους. Λένε ότι είχε 3.000 κόσμο, εγώ θα πω 2.500. Άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η διεκδίκηση του Δήμου. Αν με ρωτήσει κάποιος θα πω ‘ναι, είμαι Ολυμπιακός Βόλου’. Άλλο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδέσμους του Ολυμπιακού Βόλου για την στήριξη. Όμως, αν και εφόσον μου δώσει την δυνατότητα η πόλη να γίνω δήμαρχος του Βόλου θα είμαι δήμαρχος ολόκληρης της πόλης”.
Για τις σχέσεις του με τη Νίκη Βόλου:“Τι με νοιάζει εμένα η Νίκη Βόλου; Έχει τον δικό της κόσμο και την δική της πορεία. Άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο ο δήμος. Ο Αχιλλέας Μπέος δεν θα πει ξαφνικά πως είναι Νίκη Βόλου! Δεν είμαι γελοίος άνθρωπος… Είμαι Ολυμπιακός Βόλου, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Ολόκληρος ο Βόλος θα έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει. Είμαι μια όμορφη πόλη, που όμως έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Θα ήθελα να αναφέρω πως  φέτος και πέρυσι στα γυμναστήρια της Νέας Ιωνίας τα παιδάκια έκαναν μπάνιο, είτε στην πισίνα είτε στα αποδυτήρια,  με κρύο νερό. Αυτό με μένα δεν θα γίνει ποτέ, όχι μόνο στη Νέα Ιωνία, αλλά ούτε σε ολόκληρο τον Βόλο. Όλα τα παιδάκια θα έχουν ίδια μεταχείριση. Παιδιά είναι όλα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σωστά και δίκαια. Δεν θα συμβεί καμιά αδικία. Δεν με ενδιαφέρει αν θα έχω πόλεμο από την Νίκη Βόλου. Ο Βόλος αφορά 400 και 500 πικραμένους; Οι δημοτικές εκλογές έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο που θα επιλέξεις. Δεν έχω κομματικά συμφέροντα, πολύ περισσότερο οπαδικά…”.
Για τον δήμαρχο του Βόλου:“Μπορούσε να γίνει έργο στο Χόλυγουντ, με τίτλο ο… τίποτας. Αλλά επειδή δεν έχει κάνει τίποτα, θα σταματούσαν την σκηνοθεσία”.
Για το αν θα ζητήσει την στήριξη κάποιου κόμματος:“Καλύτερα να πάω να αυτοκτονήσω από τον όγδοο όροφο! Σιγά μην ζητήσω στήριξη από αυτό το σύστημα που με έβαλε φυλακή… Είμαι σαν μια βαρκούλα στον ωκεανό σ’ αυτόν τον χώρο. Λένε για την δεύτερη Κυριακή, να συνεργαστούμε… Καταρχήν, δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή. Ο Αχιλλέας Μπέος θα βγει από την πρώτη Κυριακή με περίπατο!
Από πού και ως πού αυτοί τόσα χρόνια αποφάσιζαν για εμάς; Με ποιο δικαίωμα; Ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο. Εδώ και 40 χρόνια είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι και καθορίζουν την κατάσταση. Αν ο κόσμος του Βόλου θα εκτιμήσει την προσφορά μου ως επιχειρηματία και ως άνθρωπο. Το 2011 ο κόσμος έδειξε την αγάπη του και ας με παρουσίαζαν ως κλέφτη και εγκληματία. Εγώ κατεβαίνω όχι για να την αναγνωρισιμότητα, αλλά επειδή πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και να προσφέρω στον κόσμο μου. Αν ο κόσμος δεν το εκτιμήσει αυτό που είναι πολύ σεβαστό και ας εμπιστευτούν αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αυτό τους αξίζει. Όλοι οι υποψήφιοι του Βόλου έχουν κάποιο πολιτικό χρίσμα. Εγώ είμαι μόνος μου, σαν τον τρελό του χωριού! Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και δεν έχω καμιά πολιτική εξάρτηση.
Είμαι αδέκαστος και ανεξάρτητος. Μου λένε κάποιοι να βγάλω πρόγραμμα. Τι πρόγραμμα να βγάλω; Να κοροϊδέψω τον κόσμο σαν αυτούς που λένε 100 πράγματα και δεν κάνουν κανένα;  Αν θέλει κόσμος παραμύθι, ας το πάρει από αλλού. Εγώ δεν έχω τέτοια πράγματα. Είμαι καθαρός με την συνείδηση μου. Εμετό κάνω και μόνο που ακούω για κάποιο κόμμα. Δεν με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ δεν μπορώ να πω πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Αν το εκτιμήσουν οι άνθρωποι του Βόλου θα κάνω ότι δεν έκανα όλοι αυτοί τόσα χρόνια.  Αλλιώς, δεν πειράζει! Τους αγαπάω και του σέβομαι, αλλά ας πάρουν μια από τα ίδια”.
Για την σχέση του με τον Ολυμπιακό Βόλου:“Παρακολουθώ, ενδιαφέρομαι, χαίρομαι  αν πάει κάτι καλά και στηρίζω την τωρινή διοίκηση που είναι άνθρωποι από την τοπική κοινωνία, βάζουν τα λεφτά στην τσέπη και είναι Ολυμπιακός Βόλου. Τώρα δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο αλλά κοιτάω τα κοινά της πόλης μου και κάνω κάτι καινούριο και δεν θέλω να αποτύχω για πρώτη φορά”.
Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό:“Δεν θα πάω στην Λεωφόρο, αλλά σίγουρα στον επαναληπτικό στον Βόλο. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει και όσες του δίνει η θεά μπάλα. Ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ βαριά φανέλα και μια πολύ δυνατή ομάδα. Μη κοιτάς το σύνολο που είχαμε φτιάξει με έμενα που ξεκινήσαμε από το μηδέν και κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό τρεις φορές σε μια χρονιά. Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού σεβαστούν τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τον φοβηθούν, έχουν ελπίδες”.
Για το επίπεδο της Φούτμπολ Λιγκ:“Αν εξαιρέσουμε… μιάμιση ομάδα, την Κέρκυρα και τον Ηρακλή, όλες οι ομάδες στον Βορρά είναι από το μέτριο και κάτω. Το επίπεδο του Νότου είναι ανώτερο. Ο Ηρακλής με το νέο προπονητή άρχισε να παίζει ένα αρκετά ικανοποιητικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα όμως ξεκινάει τώρα και αν δεν έχεις λύσεις είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο κ. Καραγιάννης από την διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου έκανε τέσσερις μεταγραφές και ας είναι μεγάλη η διαφορά του Ολυμπιακού Βόλου από τις άλλες ομάδες. Πλέον οι ομάδες που πέφτουν και ανεβαίνουν έχουν ξεκαθαρίσει. Η ψαλίδα θα μεγαλώσει γιατί υπάρχουν αδιάφορες ομάδες. Πιστεύω θα μπει ο Ολυμπιακός Βόλου με 10 βαθμούς και η Κέρκυρα με 8-9 βαθμους.  Ο τρίτος θα μπει με 1-2 βαθμους. Ο τρίτος πρέπει να το καλύψει αν έχει καλή ομάδα. Δεν μπορεί να έχει 12 παίκτες και να ελπίζει. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι βέβαιο πως θα μεγαλώσει την ψαλίδα, επειδή όσες ομάδες έχουν παίκτες με κάρτες και τραυματισμούς θα τους δηλώνουν στο παιχνίδι με τον Βόλο”.
 Για τις μεταγραφές που χρειάζεται ο Ηρακλής:“Ο Όγιος είπε πως από την στιγμή που οι παίκτες είναι απλήρωτοι δεν δέχεται ούτε έναν νέο ποδοσφαιριστή. Εγώ του βγάζω το καπέλο. Βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια, γνωρίζει το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό παίζουν μπάλα οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση ο Ηρακλής. Είναι ιστορική ομάδα και αξίζει στην πρώτη θέση. Οι δύο πρώτες θέσεις έχουν κλειδώσει, εκτός και αν ο Ηρακλής κάνει διπλό μέσα στην Κέρκυρα και πάει τρένο μέχρι το τέλος”.
Για το πόσες ομάδες πρέπει να προβιβαστούν στην Σούπερ λιγκ:“Κακώς πήγε η υπόθεση στο διαιτητικό. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση παρθεί, εκτός από το να ανέβουν τρεις ομάδες, είναι σκάνδαλο. Εγώ θα είχα πάει πολλούς στο αυτόφωρο. Είναι δικό τους μαγαζί το ποδόσφαιρο; Κακώς δεν παίρνει θέση και η Πολιτεία. Επίσης, είναι ντροπή από την ΕΠΟ που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Υπάρχουν προκηρύξεις, τι έχουν γίνει αυτές;  Εγώ έκανα τεράστιο αγώνα με τον Πανόπουλο, τον Βαρδινογιάννη και τον Νικολαΐδη για να κλείσει η αμαρτωλή ΕΠΑΕ. Τώρα τα πράγματα πάνε ακόμα χειρότερα. Κάποια στιγμή θα μιλήσω και θα πω πολλά”.
Για τον ρόλο του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ:“Είναι ευτυχές γεγονός που ένας άνθρωπος αυτή την στιγμή χαλάει και όχι επενδύει τα χρήματα του για να βοηθήσει την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα ατού. Λαό, έναν άνθρωπο που βάζει λεφτά, όμως δεν έχει τον άνθρωπο που θα κάνει το προγραμματισμό. Το ποδόσφαιρο είναι προγραμματισμός, τίποτα άλλο. Εύχομαι του χρόνου να τα βάλουν κάτω και να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί δίκαια. Ο Ολυμπιακός διαθέτει το καλύτερο σύνολο και έχει παίξει διαστημικό ποδόσφαιρο. Αν έχει πάρει κάνα δύο σφυρίγματα είναι άλλο θέμα. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάει για πρωτάθλημα και να χάνει από τα παιδάκια του Πανιωνίου, που έχουν να πληρωθούν 14 μήνες. Ήμουν με δύο εξωδιοικητικούς παράγοντες του ΠΑΟΚ και μου έλεγαν ότι θα γυρίσει το παιχνίδι. Πως θα γυρίσει; Με τέτοιες ομάδες, πας και το καθαρίζεις αμέσως το παιχνίδι”.
Για την κατάσταση του Άρη:“Ντροπή για την ιστορία της ομάδας. Αυτό που κάνει ο Σκόρδας είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να ανέβω στον Άρη, να τα διαλύσω όλα, να πάει στην τρίτη εθνική, να φύγουν όλα αυτά τα καρκινώματα και να γίνει ομάδα-μοντέλο. Ο Άρης έχει λαό, δεν έχει κανέναν ανάγκη. Όλοι κοιτάνε, όμως, πώς να… κονομήσουν. Με μαθηματική ακρίβεια, σε δύο χρόνια ο Άρης δεν θα υπάρχει στον επαγγελματικό ποδοσφαιρικό χάρτη, με τον καινούριο νόμο. Ο Άρης πως θα σωθεί χωρίς επενδυτή ή κάποιον να βάζει χρήματα;  Πέρασαν οι χρονιές που ο υπουργός έβαζε μια υπογραφή. Τώρα πάει… φυλακή. Η λύση ήταν  η Γ’ εθνική, αλλά δεν ξέρω αν το προλαβαίνει τώρα. Ο Μελισσανίδης χαζός είναι που το έκανε; Από την Γ’ θα ανέβει για πλάκα, στην Β’ θα έχει πλεόνασμα και θα ανέβει στην Α’ με υγεία και χωρίς να χρωστάει τίποτα. Ακόμα και να σωθεί τώρα ο Άρης τι θα κάνει; Είναι στην εντατική και του δίνεις ασπιρίνη κάθε χρόνο. Ακόμα και να κάνει μεταγραφές δεν έχει γιατρειά κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες. Δεν θα παίρνει οικονομικές ενημερότητες, τίποτα. Αυτοί που είναι στον Άρη ασχολούνται μόνο και μόνο για να σώσουν το τομάρι τους. Ομάδες με κόσμο, όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ο Βόλος, η Λάρισα και η Δόξα Δράμας είναι άδικο να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και να συμμετέχουν ομάδες… συγγενών και φίλων. Βέβαια, ευθύνονται οι ίδιοι που βρίσκονται εκεί. Απορώ πως ο κόσμος δεν αντιδρά. Να πει ‘κύριε Σκόρδα, έχετε να βάλετε 2.000.000 εκατ. ευρώ’; Τι έχετε και τι βάζετε στην ομάδα; Το… μυαλό; Πλέον, δεν υπάρχει ο Τσιώλης στη Α’ να κερδίσεις 5-0 για να σωθείς! Ο Παπαδόπουλος είναι ικανός, παθιασμένος, μεταδίδει το πάθος. Όμως, τι να κάνει παραπάνω; Του Άρη του εύχομαι ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου”.
Πηγή: arenafm.gr

NBA Top10! (vid)

chandler
Καρφώματα, τάπες, άλεϊ ουπ και τρίποντα πρωταγωνιστούν στο βίντεο με τις 10 καλύτερες φάσεις της χθεσινής (28/01) βραδιάς στο ΝΒΑ.











Πηγή: arenafm.gr

Δοκιμές στη βροχή!

Σε συνθήκες βροχής δοκιμάζονται τα μονοθέσια της Formula 1 στην πίστα της Χερέθ από το πρωί της Τετάρτης.

Δοκιμές στη βροχή
Η δεύτερη μέρα δοκιμών στην πίστα της Χερέθ είναι… αφιερωμένη στην οδήγηση των νέων μονοθεσίων σε συνθήκες βρεγμένου οδοστρώματος.

Βάσει προγραμματισμού οι συγκεκριμένες δοκιμές επρόκειτο να γίνουν την Παρασκευή, ωστόσο η βροχή που έπεσε το βράδυ της Τρίτης στην Ανδαλουσία οδήγησε τους ανθρώπους τη Formula 1 στην τροποποίηση του προγράμματος.

Μάλιστα για να διατηρήσουν υγρή την πίστα και να μη στεγνώσει, χρησιμοποίησαν ειδικά μηχανήματα για να τη βρέχουν. Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Ρανόκια η Γαλατάσαραϊ!!

Σε επιβεβαίωση των επαφών που έχει με την Ίντερ για την απόκτηση του Αντρέα Ρανόκια, προχώρησε ο πρόεδρος της Γαλατάσαραϊ, Ουνάλ Αϊσάλ.

Κοντά σε Ρανόκια η Γαλατάσαραϊ
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αντρέα Ρανόκια ως δανεικού για έξι μήνες βρίσκεται η Γαλατάσαραϊ. Η τουρκική ομάδα θα δώσει στην Ίντερ το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για τον 26χρονο ιταλό αμυντικό, κάτι που προανήγγειλε ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Ουνάλ Αϊσάλ. «Ο προπονητής μας, Ρομπέρτο Μαντσίνι μας ζήτησε ενίσχυση της άμυνας και είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Ίντερ και τον παίκτη. Προσπαθούμε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα», τόνισε ο παράγοντας της «Γαλατά».

Ο Ρανόκια δεν αποτελεί βασικό στέλεχος στα σχέδια του προπονητή των «νερατζούρι», Βάλτερ Ματσάρι, καθώς έχει μόλις 14 συμμετοχές φέτος. Ο ίδια επιθυμεί να αγωνίζεται περισσότερο, ώστε να μην χάσει «έδαφος» στη μάχη για μία θέση στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας στο μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι.
Πηγή: sport-fm.gr

Δυνατό «μπάσιμο» για McLaren!

Ο Τζένσον Μπάτον με McLaren είχε τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές που έγιναν το πρωί της Τετάρτης σε συνθήκες βροχής στην πίστα της Χερέθ.

Δυνατό «μπάσιμο» για McLaren
Μπορεί η McLaren να μη βγήκε καν στην πίστα της Χερέθ την Τρίτη, πρώτη μέρα των δοκιμών εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Formula 1, ωστόσο στις πρωινές δοκιμές της Τετάρτης εντυπωσίασε και είχε τον καλύτερο χρόνο.

Οι δοκιμές έγιναν σε συνθήκες βροχής, καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε βρέξει στην Ανδαλουσία, ενώ το πρωί της Τετάρτης οι υπεύθυνοι φρόντισαν να κρατήσουν βρεγμένη την πίστα για να δοκιμαστούν τα μονοθέσια και τα ελαστικά τους σε τέτοιες καταστάσεις.

Στις δοκιμές συμμετείχαν όλες οι ομάδες εκτός της Caterham και της Toro Rosso, ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν που είχε πρωτεύσει την Τρίτη ήταν τρίτος, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τρέχει και πάλι λίγους γύρους και να είναι τέταρτος.

Οι δοκιμές

1. Τζένσον Μπάτον, McLaren, 1:32.443 (16 γύροι)
2. Βαλτέρι Μπότας, Williams, 1:37.762 (17)
3. Κίμι Ραϊκόνεν, Ferrari, 1:38.272 (15)
4. Σεμπάστιαν Φέτελ, Red Bull, 1:38.320 (8)
5. Σέρχιο Πέρες, Force India, 1:39.008 (13)
6. Νίκο Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:39.276 (9)
7. Εστέμπαν Γκουτιέρες, Sauber, 1:41.789 (33)Πηγή: sport-fm.gr

Βγαίνει από το τεχνητό κώμα ο Σουμάχερ!

Την απόφαση να… επαναφέρουν στη ζωή τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε τεχνητό κώμα εδώ και τέσσερις εβδομάδες, έχουν πάρει οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Βγαίνει από το τεχνητό κώμα ο Σουμάχερ
Ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από το σοβαρό ατύχημα που υπέστη κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ και για τέταρτη εβδομάδα βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Όπως αναφέρει η γαλλική «L’ Equipe», οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, πήραν την απόφαση να τον «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στη φάση βαθμιαίας αφύπνισης, που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο, οι γιατροί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με την κατάσταση του.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Ζαν-Λουκ Τρουέγ, πρώην επικεφαλής της νευρολογίας στο γαλλικό νοσοκομείο Φος στην περιοχή Σιρέσνς, οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα, ώστε να αρχίσει η αφύπνιση.

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης και είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του εγκεφάλου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως η μάνατζερ του «Σούμι», Ζαμπίνε Κεμ, αμέσως μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι οτιδήποτε αφορά την κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς ή τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως φημολογία. Επαναλαμβάνω πως δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο». Πηγή: sport-fm.gr

«Στη Νάπολι ο Ενρίκε»

Κοντά στην απόκτηση του Ερνίκε Αντριάνο Μπους της Παλμέιρας βρίσκεται η Νάπολι, όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ Μάρκος Μαλακίας.

«Στη Νάπολι ο Ενρίκε»
Έτοιμη να ενισχυθεί στα μετόπισθεν με μία αξιόπιστη λύση είναι η Νάπολι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Μέσα στην Ιταλία.

Ο μάνατζερ του Ερνίκε Αντριάνο Μπους, Μάρκος Μαλακίας, τόνισε πως η Νάπολι έχει έρθει σε συμφωνία με την Παλμέιρας για την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού.

Η «δουλειά» θα γίνει με ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, αν και η ρήτρα αποδέσμευσης προβλέπει τα 6 εκατ. ευρώ.

Ο 27χρονος παίκτης είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Κοριτίμπα, στη συνέχεια έπαιξε στην Παλμέιρας και μετέπειτα έκανε τη μεγάλη μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα.

Δεν μπόρεσε, όμως, να μείνει στους «μπλαουγκράνα» και έπαιξε ως δανεικός σε Λεβερκούζεν, Σανταντέρ και Παλμέιρας, προτού οι Βραζιλιάνοι τον αγοράσουν. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει Λονδίνο ο Μήτρογλου!!

Όλο και πιο κοντά στη Φούλαμ βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ αποκλείστηκε από την αποστολή του Ολυμπιακού και θα μεταβεί, εκτός απροόπτου μέσα στη μέρα, στο Λονδίνο.

Πάει Λονδίνο ο Μήτρογλου
Θέμα ωρών είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ. Ο διεθνής επιθετικός αποκλείστηκε από την (ούτως ή άλλως) 19μελή αποστολή για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα και μέσα στη μέρα θα μεταβεί στο Λονδίνο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην αγγλική ομάδα.

Οι εκπρόσωποι του Μήτρογλου, αλλά και ο Γιάννης Βρέντζος, βρίσκονται στο Λονδίνο για τις τελευταίες λεπτομέρειες του deal, που δεν γίνεται να χαλάσει από τη στιγμή που η Φούλαμ έχει αποδεχτεί τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, που φτάνουν τα 15 εκατ. ευρώ. Ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» απομένει, ουσιαστικά, να ταξιδέψει για την Αγγλία, να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει για 4,5 χρόνια με αποδοχές που θα ξεπεράσουν τα 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτηση του Νέλσον Βαλντές. Ο Παραγουανός επιθετικός έχει ουσιαστικά συμφωνήσει σε όλα με τους «ερυθρόλευκους», που κρατούν ανοικτό ένα «παράθυρο» και για την απόκτηση ενός εξτρέμ στη θέση του Βλάντιμιρ Βάις. Πηγή: sport-fm.gr

Διστακτική για Ντράξλερ η Άρσεναλ!

Σε συζητήσεις με την Σάλκε βρίσκεται η Άρσεναλ για την απόκτηση του Γιούλιαν Ντράξλερ, όμως η ρήτρα του ποδοσφαιριστή είναι αυτή που προβληματίζει τους «κανονιέρηδες».

Διστακτική για Ντράξλερ η Άρσεναλ
Στην Γερμανία βρίσκεται εκπρόσωπος της Άρσεναλ για να διαπραγματευτεί με τη Σάλκε για την απόκτηση του Γιούλιαν Ντράξλερ.

Προς το παρόν το μοναδικό… αγκάθι στις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών είναι η ρήτρα του παίκτη η οποία είναι στα 42 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά τους οι «κανονιέρηδες» δίνουν το ποσό των 36 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσο ανέφερε το δημοσίευμα στο «Sky Sports».

Η συγκεκριμένη υπόθεση θα κλείσει το πολύ μέχρι αύριο είτε θέτικα είτε αρνητικά για τους Λονδρέζους.
Πηγή: sport-fm.gr

Το άφησε ανοιχτό για μεταγραφές ο Βενγκέρ!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ της Άρσεναλ πριν από τη λήξη της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, όπως παραδέχθηκε ο Αρσνέν Βενγκέρ.

Το άφησε ανοιχτό για μεταγραφές ο Βενγκέρ
Οι απουσίες που θα έχει το επόμενο διάστημα η Άρσεναλ φαίνεται πως αναγκάζουν τον Αρσέν Βενγκέρ να ενισχύσει περισσότερο το υπάρχον ρόστερ της ομάδας του.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον αποβλήθηκε ο Ματιέ Φλαμινί και θα απουσιάσει στα επόμενα τρία ματς, ενώ ο Σάντι Καθόρλα είναι τραυματίας.

Επίσης, πολύ καιρό είναι εκτός δράσης ο Αμπού Ντιαμπί και ο Θίο Γουόλκοτ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση του Άαρον Ράμσεϊ που τραυματίστηκε σε προπόνηση των Λονδρέζων και θα μείνει αρκετό καιρό στα… πιτς.

Για αυτό τον λόγο ο Ασλατός προπονητής παραδέχεται ότι υπάρχει πιθανότητα οι «κανονιέρηδες» να χρειαστούν να αποκτήσουν νέους παίκτες μέχρι το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

«Δεν έχω να σας πω κάτι απόψε (χθες), ίσως ελπίζω να έχω να σας πω κάτι επειδή χάσαμε αρκετούς παίκτες τώρα. Χάσαμε τον Φλαμίνι για τρεις αγώνες, όπως και ο Ράμσεϊ, αλλά συνολικά πιστεύω ότι ο Τζάκ Γουίλσιρ θα αναρρώσει σύντομα οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει», δήλωσε ο Βενγκέρ.
Πηγή: sport-fm.gr

Πλήγμα με Λουκάκου στην Έβερτον!

Δεν έφτανε η «βαριά» ήττα από την Λίβερπουλ για την Έβερτον, θα χρειαστεί να παίξει και χωρίς τον Ρομέλου Λουκάκου για το επόμενο διάστημα, λόγω του ότι τραυματίστηκε στον αστράγαλο.

Πλήγμα με Λουκάκου στην Έβερτον
Τις υπηρεσίες του Ρομέλου Λουκάκου για αρκετές ημέρες θα στερηθεί η Έβερτον. Ο 20χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» όπου τα «ζαχαρωτά» ηττήθηκαν με 4-0 και αποχώρησε με φορείο. Σύμφωνα με τον τεχνικό της Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο τραυματισμός είναι αρκετά σοβαρός.

«Θα κάνουμε εξετάσεις αύριο και θα δούμε το ακριβές μέγεθος. Ο αστράγαλός του ήταν καλά δεμένος, αλλά και πάλι δεν έχει αποφύγει τη ζημιά που φαίνεται σοβαρή. Τον γύρισε σε μία προσπάθειά του να αμυνθεί. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στο παιχνίδι που μπορεί να πονέσεις πολύ και αυτή ήταν μία από αυτές», ήταν επακριβώς τα λόγια του Μαρτίνεθ, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθεί για μεταγραφή η Έβερτον ώστε να καλύψει το «κενό» του Λουκάκου, που αγωνίζεται ως δανεικός από την Τσέλσι. Πηγή: sport-fm.gr

Πάτησε Ελλάδα ο Μπαρέιρο!

Στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Νέρι Μπαρέιρο προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΟΦΗ.

Πάτησε Ελλάδα ο Μπαρέιρο
Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση μιας ακόμα μεταγραφής βρίσκεται ο ΟΦΗ. Ο Νέρι Μπαρέιρο είναι ήδη στο Ηράκλειο από το μεσημέρι της Τετάρτης και αναμένεται να αποτελέσει το νέο απόκτημα των Κρητικών.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους και φαίνεται πως το μόνο που απομένει είναι να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

Είναι πολύ πιθανό, δε, να δώσει το «παρών» στο «Γεντί Κουλέ» στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και να πάρει μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα. Ο 26χρονος Παραγουανός αμυντικός είναι διεθνής και την περσινή σεζόν είχε «γεμάτη» χρονιά με την Ντεπορτίβο Κάλι, στην Κολομβία. Πηγή: sport-fm.gr

Αγγλοι για Σίλντενφελντ!!

Πληροφορίες από την Κροατία κάνουν λόγο για πρόταση στον Γκόρντον Σίλντενφελντ από ομάδα της Αγγλίας.

Αγγλοι για Σίλντενφελντ
Εξελίξεις με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ ίσως να προκύψουν, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Κροατία, ομάδα από την Αγγλία ενδιαφέρεται για τον Κροάτη στόπερ και θα κάνει πρόταση για να τον αποκτήσει. Μέχρι στιγμής δεξν έχει γίνει γνωστό, ποια ομάδα είναι αυτή, ούτε υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Συνεπώς, το όλα θέμα, στην παρούσα φάση, είναι θεωρητικό και περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Ο «Σίφο», πάντως, δεν έχει ικανοποιήσει με την παρουσία του στο «τριφύλλι», αλλά αν αποχωρήσει τώρα, οι «πράσινοι» θα μείνουν με μείον ένα στόπερ, καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρουν κάποιον σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα έδινα και λεφτά για να επιστρέψω»

Τα πάντα έκανε ο Μανώλης Παπαστεριανός ώστε να επιστρέψει στον Άρη, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ωστόσο, το θέμα δεν έκλεισε θετικά. «Με στεναχωρεί ότι έκανα κακό στην ομάδα», τόνισε.

«Θα έδινα και λεφτά για να επιστρέψω»
Σε κίνδυνο να τιμωρηθεί από την ομάδα του μπήκε ο μέσος της Κονκόρντια, Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος προσπάθησε με κάθε τρόπο να μείνει ελεύθερος από τον ρουμάνικο σύλλογο για να πάρει μεταγραφή για τον Άρη.

«Ο προπονητής ήταν κάθετος από την αρχή. Του είπα πως θα βάλω ακόμα και λεφτά από την τσέπη μου», τόνισε ο 26χρονος χαφ έσω του «Libero» και πρόσθεσε: «Το ενδιαφέρον του Άρη ήρθε για μένα σαν το χαρτί από το στρατό. Να έρθω δηλαδή να υπηρετήσω».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τις επαφές του με τον Άρη: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο Άρης με επέλεξε στην αρχή για τη θέση άνω των 24 ετών. Η πρώτη επαφή έγινε με τον κ. Σκόρδα στις 22-23 Δεκεμβρίου. Του είχα πει πως είμαι έτοιμος να αναλάβω την οποία ευθύνη. Έκανα τα πάντα για να επιστρέψω στον Άρη, με κίνδυνο να τιμωρηθώ από την ομάδα μου».

Για τον αν τον υπολόγιζε ο προπονητής της Κονκόρντια: «Ο προπονητής ήταν κάθετος από την αρχή. Του είπα πως θα βάλω ακόμα και λεφτά από την τσέπη μου. Με θεωρεί όμως πολύ σημαντικό παίκτη. Παίξαμε δύο φιλικά και με έχει βάλει βασικό και στα δύο. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι έκανα κακό στον Άρη. Άργησε να βρει παίκτη και με έχει πειράξει αυτό».

Για την επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα: «Άμα κάποιος παίκτης ξέρει τι σημαίνει Άρης, είναι τιμή για αυτόν να φοράει τη φανέλα της ομάδας. Πολλοί με έλεγαν τρελό για την επιθυμία μου να επιστρέψω στον Άρη, δεν ξέρουν όμως τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα αυτής της ομάδας».

Για το αν σκεφτόταν να αποχωρήσει από τη Ρουμανία πριν έρθει η πρόταση των «κίτρινων»: «Δεν είχα πρόθεση να φύγω από τη Ρουμανία. Το ενδιαφέρον του Άρη ήρθε για μένα σαν το χαρτί από το στρατό. Να έρθω δηλαδή να την υπηρετήσω.

Για τον Σούλη Παπαδόπουλο: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Παρότι η ομάδα θεωρείται καταδικασμένη από πολλούς, πιστεύω πως θα σωθεί».

Για τον Κρίστι Βανγκέλι, που κάλυψε τη θέση για τον παίκτη άνω των 24 ετών: «Είναι παίκτης που παθιάζεται. Ένας αθλητής με όλη τη σημασία της λέξης. Μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και θα δώσει ώθηση στους μικρούς. Για μένα πρέπει να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού».

Εγκεφαλική θλάση ο Αναστασάκος!

Σοκ στον Εργοτέλη! Όπως έγινε γνωστό, ο Ηλίας Αναστασάκος υπέστη εγκεφαλική θλάση (από σύγκρουση στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό) και θα μείνει εκτός δράσης ως το τέλος της σεζόν.

Εγκεφαλική θλάση ο Αναστασάκος
Έναν ασυνήθιστο -όσο και ιδιαίτερα επίφοβο- τραυματισμό υπέστη ο Ηλίας Αναστασάκος.

Μετά από σύγκρουση με τον Μπικέι στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο επιθετικός του Εργοτέλη πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, με το αποτέλεσμά τους να δείχνει πως έχει υποστεί εγκεφαλική θλάση.

Κάτι που μοιάζει αρκετά σοβαρό, απ' τη στιγμή που μπορεί να προκαλέσει -σύμφωνα με την ιατρική- αδυναμία, κινητική διαταραχή, αιμωδία, αφασία, διανοητικά προβλήματα, επιληπτική κρίση, υπνηλία, ναυτία και διαταραχή του επιπέδου συνειδήσεως ως κώμα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Αναστασάκος δεν θα μπορεί ν' αγωνιστεί το επόμενο διάστημα, με την απουσία του να εκτιμάται ότι θα φτάσει σίγουρα ως το τέλος της σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει στο Λιμάνι ο Βαλντέζ!

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση του Νέλσον Βαλντέζ που θα αποτελέσει τον διάδοχο του Κώστα Μήτρογλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Πλησιάζει στο Λιμάνι ο Βαλντέζ
Μια… ανάσα από την απόκτηση του Νέλσον Βαλντέζ είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Παραγουανός φορ είναι ο «εκλεκτός» του Μίτσελ για να αντικαταστήσει τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα μετακομίσει στο Λονδίνο για λογαριασμό της Φούλαμ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο διεθνής άσος παραχωρήθηκε από την Βαλένθια στην Αλ Τζαζίρα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει ξανά τους Πειραιώτες.

Στην καριέρα, έχει περάσει από τη Μπουντεσλίγκα, όπου φόρεσε τις φανέλες των Βέρντερ και Ντόρτμουντ, ενώ έπαιξε και δύο σεζόν στην Ισπανία. Αρχικά με την Ερκουλες (2010-11) και στη συνέχεια (ως δανεικός) με τη Βαλένθια (2012-13).

Με την Εθνική Παραγουάης, ο 30χρονος επιθετικός, έχει 66 συμμετοχές και 12 γκολ με την Ανδρών, ενώ έχει και 4 συμμετοχές (1 γκολ) με την under-20. Πηγή: sport-fm.gr

Βαλντέζ και Τρέχο σε πρώτο πλάνο!

Βαλντέζ και Τρέχο σε πρώτο πλάνο Τις περιπτώσεις των Νέλσον Βαλντέζ και Οσκαρ Τρέχο φέρονται να προχωρούν στον Ολυμπιακό για να αντικαταστήσουν τον Κώστα Μήτρογλου και τον Βλάντιμιρ Βάις, αντίστοιχα. Δείτε τους δυο παίκτες σε δράση.

Μεταγραφικός… οργασμός επικρατεί στον Ολυμπιακό, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η πώληση του Βλάντιμιρ Βάις στην Λεχβίγια και η επικείμενη συμφωνία των Πειραιωτών με τη Φούλαμ για την παραχώρηση του Κώστα Μήτρογλου, αναγκάζει τους ιθύνοντες του συλλόγου να ψαχθούν για να αντικαταστήσουν τους δύο παίκτες που αποχώρησαν από το «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Για την αντικατάσταση του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού προέκυψαν οι πληροφορίες για τον Ερνάν Πέρες της Βιγιαρεάλ, όμως από χθες το βράδυ ακούγεται έντονα το όνομα του Αργεντίνου, Οσκαρ Τρέχο της Τουλούζ, που φέρεται να προτιμά ο Μίτσελ.

Ο 25χρονος παίκτης (κάτοχος και ιταλικού διαβατηρίου) ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μπόκα Τζούνιορς και στη συνέχεια πήγε στην Μαγιόρκα.

Στη συνέχεια, έπαιξε ως δανεικός στην Έλτσε και στο μισό της σεζόν 2009/10 πήγε στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Μετά αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν και το προηγούμενο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Τουλούζ, στην οποία τη φετινή σεζόν έχει 17 συμμετοχές και ένα γκολ.







Για τη θέση του Μήτρογλου πληροφορίες θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να καταλήγουν στην περίπτωση του Νέλσον Βαλντέζ, ο οποίος είναι επιθετικός με επιβεβαιωμένη έφεση στο σκοράρισμα. Ο Παραγουανός ανήκει στην Αλ Τζαζίρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ έχει φορέσει 66 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και έχει πετύχει 12 γκολ.








Πηγή: sport-fm.gr

Το έψαξε για Μάκο, αλλά ήταν «αλμυρός»

Προσπάθεια για να αποκτήσει τον Γρηγόρη Μάκο έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Άρης, όμως ο παίκτης είναι ακριβός για τους «κίτρινους». Συζητήθηκε και του Μακρή, που επίσης ήταν μια δύσκολη περίπτωση.

Το έψαξε για Μάκο, αλλά ήταν «αλμυρός»
Ο Άρης ήθελε να κλείσει άμεσα δύο ακόμη μεταγραφές, ώστε να φανεί ακόμη πιο ενισχυμένος στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Όπως και συνέβη χθες (28/1) με την ανακοίνωση των Βανγκέλι και Τσιάρα.

Ως γνωστόν υπήρχε η δυνατότητα για απόκτηση μόνος ενός παίκτη άνω των 24 ετών και αυτή η θέση καλύφθηκε με τον πρώτο, που είναι 29 χρονών. Προτεραιότητα αποτελούσε ο Παπαστεριανός, όχι επειδή δεν πιστεύουν οι άνθρωποι της ομάδας στις δυνατότητες του Αλβανού παίκτη, αλλά λόγω θέσης προτιμούσαν τον μέσο της Κονκόρντια.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο θέμα καθυστέρησε χαρακτηριστικά, καθώς η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας και ο 26χρονος χαφ δεν έχει μείνει ακόμη ελεύθερος. Πάντως, στην προηγούμενη θητεία του στον Άρη ο Βανγκέλι έπαιξε σε πολλές θέσεις. Χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ενώ κατ’ ανάγκην αγωνίστηκε λίγες φορές και ως αμυντικός μέσος.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες προτού ολοκληρώσει ο Άρης τη μεταγραφή του πρώην αμυντικού της Τσεσνομόρετς, έκανε προσπάθεια για να αποκτησεί τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος ανήκει στην Ανόρθωση. Ήταν από την αρχή δύσκολη η περίπτωση, αλλά η κίνηση έγινε, ωστόσο οι απαιτήσεις του 27χρονου ήταν αρκετά υψηλές για τα δεδομένα των «κίτρινων» που μπόρεσαν να πλησιάσουν στα «θέλω» του πρώην αμυντικού χαφ του Πανιωνίου και της ΑΕΚ.

Ακόμη, συζητήθηκε και το όνομα του Γιώργου Μακρή, τον οποίο είχε προτείνει ο Σούλης Παπαδόπουλος το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση εγκαταλείφθηκε γρήγορα, διότι δεσμεύεται με συμβόλαιο. Επιπλέον, είναι δεύτερος σε συμμετοχές από τους παίκτες του ΟΦΗ, μαζί με τον Μπούρμπο και αποκλείεται να τον αφήσουν οι Κρητικοί. Πηγή: sport-fm.gr

«Πόρτες» για Μανωλά και Σάμαρη!

Δεν είναι μόνο η πρόταση της Φούλαμ για τον Μήτρογλου που έχει φτάσει στα γραφεία του Ολυμπιακού, αφού η διοίκηση φέρεται να έχει ήδη απορρίψει προσφορές για τον Μανωλά και τον Σάμαρη!

«Πόρτες» για Μανωλά και Σάμαρη
Τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στην υπόθεση του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φούλαμ.

Ωστόσο, ο διεθνής επιθετικός δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει απασχολήσει τους συλλόγους του εξωτερικού.

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως υπάρχει φιλολογικό ενδιαφέρον για τον Κώστα Μανωλά από κάποιες ομάδες, ενώ πρόσφατα ακούστηκε ότι η Μπενφίκα εξετάζει την περίπτωση του Ανδρέα Σάμαρη.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», ιταλικός σύλλογος φέρεται να κατέθεσε πρόταση ύψους 8 εκατ. ευρώ για τον διεθνή στόπερ των Πειραιωτών. Ωστόσο, οι διοικούντες την ΠΑΕ απάντησαν αρνητικά και τόνισαν πως ο παίκτης δεν πωλείται!

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού υπάρχουν οι αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός είναι στα βασικά πλάνα του Μίτσελ μετά και τον τραυματισμό του Σιόβα. Επίσης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις τον Μήτρογλου, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση του Βάις στη Λεχβίγια.

Εν τω μεταξύ, στα γραφεία του συλλόγου φαίνεται πως έφτασε πρόταση και για τον Σάμαρη, η οποία ξεπερνούσε τα 4 εκατ. ευρώ και η τιμή του είναι δέκα φορές πάνω από τα χρήματα που είχαν δώσει οι νταμπλούχοι Ελλάδας στον Πανιώνιο το περασμένο καλοκαίρι.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ματιές» σε Φέρντιναντ!

Την περίπτωση του Άντον Φέρντιναντ φέρονται να εξετάζουν στον Παναθηναϊκό εν όψει του καλοκαιριού, όταν και θα αποχωρήσει από την ομάδα ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

«Ματιές» σε Φέρντιναντ
Πριν από λίγο καιρό είχε προκύψει θέμα αποχώρησης του Γκόρντον Σίλντενφελντ στον Παναθηναϊκού, αφού ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κροάτη στόπερ είχε εκδηλώσει ο ΑΠΟΕΛ.

Αυτό είχε αναγκάσει τον Νίκο Νταμπίζα να ξεκινήσει την αναζήτηση για να ενισχυθεί η ομάδα στη συγκεκριμένη θέση, στην περίπτωση που ο διεθνής άσος αποχωρούσε από την ομάδα.

Όπως γράφει το «Goal News», ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του Άντον Φέρντιναντ που αγωνίζεται στην Αντάλιασπορ.

Συγκεκριμένα, ο Νταμπίζας ψάχθηκε για πιθανό δανεισμό του Βρετανού κεντρικού αμυντικού, όμως η διαφαινόμενη παραμονή του Σίλντενφελντ «παγώνει» το συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Φέρντιναντ το καλοκαίρι ως αντι-Σίλντενφελντ.

Τη φετινή σεζόν ο 28χρονος παίκτης έχει παίξει σε 6 αγώνες με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας, έχοντας συνολικό χρόνο συμμετοχής 524 λεπτά.Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει» Νάτχο, το παλεύει για φορ!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μπίμπρας Νάτχο στον ΠΑΟΚ, με τη διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να ψάχνει έναν επιθετικό του επιπέδου του Ισραηλινού χαφ.

«Κλείνει» Νάτχο, το παλεύει για φορ
Τη φανέλα του ΠΑΟΚ προβάρει ο Μπίμπρας Νάτχο, ο οποίος βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσεις τις λεπτομέρειες της συνεργασίας του με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι Θεσσαλονικείς ασχολούνται εντατικά με την υπόθεση του Ισραηλινού χαφ τον τελευταίο μήνα, όταν και έμεινε ελεύθερος από τη Ρούμπιν Καζάν.

Εξ’ αρχής οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος των «ασπρόμαυρων», αφού ο παίκτης είχε προτάσεις από αρκετούς συλλόγους (όπως η Τότεναμ, η Σεβίλλη, η Στουτγκάρδη και η Γαλατασαράι).

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατάφεραν να κρατήσουν μυστικές τις επαφές με τον 25χρονο μέσο, τη Δευτέρα του έστειλαν υπογεγραμμένο το συμβόλαιο για να τον πείσουν και τελικά εκείνος έφτασε χθες στη συμπρωτεύουσα.

Πλέον οι δύο πλευρές συζητούν τις λεπτομέρειες του συμβολαίου τους και όλα δείχνουν ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η απόκτηση του Νάτχο.

Παράλληλα, η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» ψάχνει έναν παίκτη του επιπέδου του Ισραηλινού μέσου και με την συγκεκριμένη μεταγραφή επιθυμεί να προκαλέσει αίσθηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τον έχει βρει.

Στο Βέλγιο έγραφαν πως ο Φόσεν της Γκενκ εξακολουθεί να απασχολεί τους Θεσσαλονικείς, ενώ για τον Τζούνιορ Μοράες δεν υπάρχει κάτι νεότερο πέρα από το φημολογούμενο ενδιαφέρον.

Πάντως, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη μεταγραφή να πάρει αναβολή για το καλοκαίρι, από τη στιγμή που οι πιθανότητες να ενισχυθεί η ομάδα στην επίθεση έχουν μειωθεί αρκετά.
Πηγή: sport-fm.gr

Επανέρχεται και τον κάνει δικό της!!

Εξελίξεις είναι πιθανό να σημειωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα για την μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ, αφού εμφανίζεται έτοιμη να δώσει τα 15 εκατ. ευρώ που αξιώνει ο Ολυμπιακός!

Επανέρχεται και τον κάνει δικό της!
Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα έχει κλείσει η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ, η οποία παρουσιάζεται έτοιμη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Οι Λονδρέζοι βελτίωσαν την αρχική τους πρόταση που άγγιζε τα 11 εκατ. ευρώ και χθες προσέφεραν 14 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες ξεκαθάρισαν πως δεν προτίθενται να παραχωρήσουν τον «πιστολέρο» με λιγότερα από 15 εκατ. ευρώ.

Εντός της ημέρας, όμως, ο αγγλικός σύλλογος αναμένεται σήμερα να επιστρέψει με νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία θα ικανοποιεί απόλυτα τους «ερυθρόλευκους».

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και για αυτό τον λόγο μετέβη στην Αγγλία ο Γιάννης Βρέντζος.

Μάλιστα, η διοίκηση της Φούλαμ φέρεται να έχει ειδοποιήσει και τους μάνατζερ του 25χρονου παίκτη να μεταβούν σήμερα στο Λονδίνο για να συζητήσουν το συμβόλαιο του «Μητρογκόλ».

Όλα δείχνουν ότι ο Μήτρογλου θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο και οι ετήσιες απολαβές του θα ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.

Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως θα χάσουν έναν σημαντικό παίκτη λίγες εβδομάδες πριν από τους σπουδαίους αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League, όμως καταλαβαίνουν ότι βάζουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στα ταμεία τους που μπορεί να φανεί χρήσιμο για την παραμονή του Ρομπέρτο και του Κάμπελ στο ρόστερ.

Επίσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπολογίζει και την επιθυμία του διεθνούς φορ να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του με την συμμετοχή του στην Premier League.

Για τον Τύπο του εξωτερικού η μεταγραφή του 25χρονου άσου είναι τελειωμένη, αφού στην Ιταλία έλεγαν πως η Ίντερ, η Λάτσιο και η Νάπολι έχασαν την μάχη για την απόκτησή του. Στη Γερμανία ανέφεραν τα ίδια για την Ντόρτμουντ.

Ο Μήτρογλου παρουσιάζεται θετικός στη συγκεκριμένη προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα του και ήδη έχει επικοινωνήσει με τον αρχηγό της Εθνικής, Γιώργο Καραγκούνη, για να μάθει περισσότερα για τον βρετανικό σύλλογο.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Έλληνα επιθετικού, στον Ολυμπιακό φέρονται να έχουν καταλήξει στον Νέλσον Βαλντές, ο οποίος παρουσιάζεται ως προσωπική επιλογή του Μίτσελ που είχε αρνηθεί την περίπτωση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τσέζαρεκ και η… σύμπτωση!!

Μία φωτογραφία, μια έντονα ανεπτυγμένη φημολογία και η ανάγκη του Αστέρα Τρίπολης για ενίσχυση, έκαναν το όνομα του Ντάνιελ Τσέζαρεκ, να ακουστεί στην Αρκαδία.

Ο Τσέζαρεκ και η… σύμπτωση!
Είναι δεδομένο πως στην Τρίπολη και τον Αστέρα κορυφώνονται οι προσπάθειες για την απόκτηση ενός ή δύο ποδοσφαιριστών. Οι Αρκάδες, μετά από εισήγηση του Στάικου Βεργέτη, αναζητούν παίκτη για την επίθεση αλλά και για την γραμμή πίσω από τον φορ.

Την Τρίτη και ενώ πληροφορίες αναφέρουν, πως υπάρχει ήδη μια αρκετά προχωρημένη περίπτωση για τους «κυανοκίτρινους», με ποδοσφαιριστή να είναι έτοιμος να περάσει από εργομετρικά, υπήρξε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που έκανε πολλούς φίλους της ομάδας, να αναπολούν περασμένες σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, στην προσωπική σελίδα του Ντάνιελ Τσέζαρεκ, στο facebook, αναρτήθηκε φωτογραφία από φίλαθλο της τωρινής ομάδας του, Ριέκα, η οποία ανέφερε στα ελληνικά (!): Καλή τύχη.

Από μόνο του, αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, όμως αναλογιστεί κανείς πως ο Αστέρας αναζητά επιθετικό, ο Κροάτης φορ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, και στην Τρίπολη έχει θαυμαστές, εντός και εκτός ομάδας, μπορεί να σημαίνει και πολλά. Το μόνο που μένει, είναι σε πρώτη φάση, αν τίθεται θέμα επιστροφής του Τσέζαρεκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε δεύτερη φάση, αν πρόκειται για τον Αστέρα.

Αυτό, θα φανεί τις αμέσως, επόμενες ημέρες…Πηγή: sport-fm.gr

Επενδύει σε αμερικανό γκολκίπερ ο ΠΑΟΚ!!

Μετά τον Μίχαελ Γκσπούρνινγκ που υπέγραψε για να είναι βασικός, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα αποκτήσει και έναν ακόμα τερματοφύλακα, αφού θα ενσωματώσει στην ομάδα Κ20 τον 18χρονο αμερικανό, Όστιν Ρότζερς.

Επενδύει σε αμερικανό γκολκίπερ ο ΠΑΟΚ
Στην απόκτηση ενός ακόμα τερματοφύλακα, αυτή τη φορά με το βλέμμα στο… μέλλον προχωρά ο ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με το portlandtribune.com ο 18χρονος τερματοφύλακας Όστιν Ρότζερς φεύγει από την ομάδα του στο Πόρτλαντ για να ενσωματωθεί στην ομάδα Κ20 του δικεφάλου του βορρά. Στο ρεπορτάζ υπάρχουν και δηλώσεις του νεαρού ο οποίος δικαιολογεί την απόφασή του:

«Το MLS μεγαλώνει και γίνεται μία πραγματικά καλή λίγκα. Αλλά το επίπεδο του ταλέντου στην Ευρώπη είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Η Ευρώπη στο ποδόσφαιρο είναι ο προορισμός που όλοι οι παίκτες θέλουν να βρεθούν. Ήταν αυτό που ήθελα να κάνω από τότε που άρχιζα να παίζω». Πηγή: sport-fm.gr