Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αυτός είναι ο ביברס נאתכו!

schalke-bibras-natkho-rubin-kazar-15c1-7WAd
 ביברס נאתכו. Δηλαδή, Μπίμπρας Νάτχο! Το καμάρι της φυλής των Καυκάσιων που ζουν στο Ισραήλ είναι ένας 26χρονος ποδοσφαιριστής. Αυτός που ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη.
> Γεννημένος στις 18.02.1988 στο Κφαρ Κάμα του Ισραήλ, ο Νάτχο  και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Χαποέλ Τελ Αβίβ. Το 2006 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και έπαιξε με την Χάποελ επί τέσσερα χρόνια (91 αγώνες-5 γκολ). Ακολούθησε η μεταγραφή στην Ρούμπιν Καζάν. Ανακοινώθηκε στις 8 Μαρτίου 2010, η ισραηλινή ομάδα πήρε 650.000 ευρώ και ο ίδιος υπέγραψε για τέσσερα χρόνια. Με την Ρούμπιν έγινε ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ρωσικής Λίγκας. Στην δεύτερη σεζόν του πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου. Με την Ρούμπιν αγωνίστηκε σε 147 αγώνες συνολικά, πετυχαίνοντας 31 γκολ.

> Στην εθνική Ισραήλ μετράει 30 συμμετοχές (ένα γκολ). Τελευταία κλήση από τον ομοσπονδιακό Έλι Γκούτμαν στις 15 Οκτωβρίου 2013.
> Σύμφωνα με το σάιτ transfermarkt.co.uk, η αξία του στην ποδοσφαιρική αγορά φτάνει τα 10.500.000 ευρώ!

> Ο Νάτχο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κφαρ Κάμα, ένα από τα δύο χωριά στο Ισραήλ, που κατοικούνται μόνο από Καυκάσιους. Σε μια εποχή, κατά την οποία οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές προβληματίζονται με ποιο… μοντέλο θα βγουν ραντεβού, ο Μπίμπρας έχει περάσει μια ζωή γεμάτη δοκιμασίες και ταλαιπωρίες, που σίγουρα δεν αξίζουν σε κανένα νέο. Στο ταπεινό περιβάλλον της Κάτω Γαλιλαίας, κατάφερε να ξεφύγει από τη συνθήκες φτώχειας και καταπίεσης, χάρη στο ποδόσφαιρο, αλλά χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι του σε ηλικία 12 χρονών για να πάει στο Τελ Αβίβ και να ενταχθεί στις ακαδημίες της Χάποελ. Οι Καυκάσιοι είναι σουνίτες μουσουλμάνο, αλλά δεν είναι Άραβες και παραδοσιακά ξεχωρίζουν θρησκεία και εθνικότητα.
Πηγαίνοντας στο οικοτροφείο της Χολόν, ο Μπίμπρας ζούσε με την ελπίδα ότι το ποδόσφαιρο θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρό του: να γίνει επαγγελματίας παίκτης .
Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για το Νάτχο, που προωθήθηκε στην ομάδα νέων της Χάποελ, πριν κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, το Νοέμβριο του 2006, σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Δύο χρόνια αργότερα, ένα τραγικό γεγονός τάραξε τη ζωή του. Ήταν Απρίλιος του 2008. Ενώ έκανε τζόκινγκ σε πάρκο της Ρισόν, ο πατέρας του Ακράμ κατέρρευσε και πέθανε σε ηλικία 49 χρονών, στερώντας από τον 20χρονο Μπίμπρας τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της καριέρας του…

Και δεν ήταν αυτή η πρώτη συνάντηση του Νάτχο με μια τραγωδία. Είχε προηγηθεί, το 2004, ο θάνατος της ξαδέλφης του, Νίλι Νάτχο, που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ του Ισραήλ, σε τροχαίο δυστύχημα.
Ο Νάτχο, κόντρα στις καταστάσεις αυτές, συνέχισε να δουλεύει σκληρά και να βελτιώνει το παιχνίδι του. Το ποδόσφαιρο ήταν και πάλι το καταφύγιο για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου .
Ο προπονητής της Χάποελ Έλι Γκούτμαν (ομοσπονδιακός τεχνικός σήμερα στο Ισραήλ) στάθηκε πολύ κοντά στο Νάτχο, σαν δεύτερο πατέρας. Ήταν εκείνος που τον καθιέρωσε στην βασική ενδεκάδα, μετατρέποντας τον σ’ ένα από τα μελλοντικά αστέρια.
Την ώρα που η ζωή του Νάτχο φαινόταν να καλυτερεύει, ήρθε πάλι στο προσκήνιο άλλη μια οικογενειακή τραγωδία. Ο αγαπημένος του θείος Άβραμ, πατέρας της άτυχης Νίλι, πέθανε από καρδιακή προσβολή λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον αδελφό του και πατέρα του Μπίμπρας…
Την τελευταία σεζόν στο Ισραήλ και αφού ξεπέρασε έναν τραυματισμό στο πόδι, έγινε ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του πρωταθλήματος, ενορχηστρώνοντας το παιχνίδι της Χάποελ στην μεσαία γραμμή. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσε γρήγορα την προσοχή των σκάουτερ απ’ όλο τον κόσμο και σύντομα έγινε περιζήτητος. Η τότε πρωταθλήτρια Ρωσίας Ρούμπιν εξασφάλισε τελικά την υπογραφή του, προσφέροντας ένα τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές λίγο πάνω από τις 500.000 ευρώ ετησίως. Πέντε φορές πάνω απ’ όσα κέρδιζε στο Ισραήλ.
Η μοίρα που δεν είχε φερθεί τόσο καλά στο Νάτχο, του προσέφερε χαρά μετά από μεγάλες στεναχώριες…
Ο Νάτχο είναι πλέον ο καλύτερος πρεσβευτής των Καυκάσιων του Ισραήλ.
Δείτε ένα βίντεο για τον Μπίμπρας Νάτχο με γκολ και… οικογενειακές στιγμές! 



 Δείτε τον να σκοράρει στο Γιουρόπα λιγκ της περασμένης σεζόν!



Δείτε τον να σκοράρει και στο ρωσικό πρωτάθλημα!



Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: