Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Χρειάζεται αντι-Μήτρογλου;

«Ντου από Παντού» για την επικείμενη συμφωνία του Μήτρογλου με την Φούλαμ και τι σημαίνει αυτό αγωνιστικά για τον Ολυμπιακό. Πες, λοιπόν, ότι κλειδώνει οριστικά το ντιλ και φεύγει για Αγγλία ο Μήτρογλου. Τι κάνει ο Ολυμπιακός; Πάει και παίρνει αντι-Μήτρογλου επιτόπου ή κάθεται στ’ αυγά του, τρόπος του λέγειν, και περιμένει λίγο;
Οι τρείς στόχοι
Κι εξηγώ τι εννοώ. Πρώτα – πρώτα, να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός τι στόχους έχει; Να πάρει το πρωτάθλημα. Να κατακτήσει το κύπελλο. Και αν γίνεται να περάσει την Μάντσεστερ.
Στο τσεπάκι
Το πρωτάθλημα το έχει ήδη στο τσεπάκι του. Είτε μείνει, είτε φύγει ο Μήτρογλου, ένα και το αυτό είναι. Το κύπελλο δεν εξαρτάται ούτε αυτό από τον Μήτρογλου. Με την έννοια ότι ο Ατρόμητος είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος τον έχει ήδη κερδίσει μια φορά και το άλλο ήρθε ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ που μπορεί να τον πετύχει στον ημιτελικό είναι από κάτω του στην βαθμολογία και στο Καραϊσκάκη το σκορ ήταν 4-0. Και στον τελικό αν φτάσει να παίξει με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, πάλι τον πρώτο λόγο έχει.
Με ή χωρίς Μήτρογλου
Αγωνιστικά, δηλαδή, ο Ολυμπιακός υπερτερεί έτσι κι αλλιώς από τους αντιπάλους του στην Ελλάδα. Με ή χωρίς Μήτρογλου.
Περισσότερες πιθανότητες
Όσο για την Μάντσεστερ, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Φαβορί, άλλωστε, είναι οι Άγγλοι. Οπότε και πάλι τον πρώτο λόγο τον έχει η Γιουνάιτεντ. Με έναν Μήτρογλου, πάντως, όπως ήταν τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές του και να κάνει ζημιές στην Μάντσεστερ στην κακή κατάσταση που βρίσκεται τώρα η αγγλική ομάδα.
Τα κουμάντα του
Εδώ είναι το θέμα. Παίρνεις αντι-Μήτρογλου κάτω από την πίεση του χρόνου, αφού η μεταγραφική περίοδος λήγει σε λίγο, μήπως και περάσεις την Μάντσεστερ; Ή περιμένεις το καλοκαίρι για να κάνεις τα κουμάντα σου με την ησυχία σου όμορφα κι ωραία. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός έχει την οικονομική δυνατότητα να κτυπήσει πόρτες πολλών φτασμένων παικτών.
Με το φινάλε
Από την μια, λοιπόν, είναι αν πιστεύεις ότι μπορείς να αποκλείσεις την Γιουνάιτεντ, άρα πας από τώρα σε εναλλακτική λύση αντίστοιχου επιπέδου. Κι από την άλλη μπορεί να σκεφτείς «με Μήτρογλου ή μη, πάλι η Μάντσεστερ είναι το φαβορί, άρα οι πιθανότητες πρόκρισης πάνω – κάτω είναι ίδιες», οπότε περιμένεις το φινάλε της σεζόν.
Έχει τριπλέτα
Εδώ, όμως, είναι και κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι άδειος επιθετικά. Όταν έχεις κοτζάμ Σαβιόλα, τότε διαθέτεις γκολτζή α’ επιπέδου. Ή μήπως πάει άσχημα ο Ολαϊτάν; Ο οποίος σου λέει «αν αρχίζω κι εγώ να σκοράρω συνέχεια, μπορεί να έχω την καλοτυχία του Μήτρογλου». Είναι κίνητρο κι αυτό. Και, βέβαια, υπάρχει και ο Σέποβιτς, ο οποίος ήρθε η ώρα να κάνει απόσβεση στα χρήματα που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για πάρτη του.
Αυτά, λοιπόν. Ας περιμένουμε, όμως, να κλειδώσει οριστικά το ντιλ κι έπειτα σίγουρα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: