Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ρε Μήτρογλου, δεν είδες τη βαθμολογία στην Αγγλία;

"Πρόεδρε, σεβάσου την επιθυμία μου", φέρεται να ΄πε ο Κώστας Μήτρογλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη... Ποια επιθυμία, όμως; Να πάει να παίξει μπάλα στον ..."Εργοτέλη" της Αγγλίας; Σαν τρελός, λέει, θέλει ο Μήτρογλου να πάει στη Φούλαμ. "Φτιαγμένος" είναι ο επιθετικός του Ολυμπιακού για τη μεγάλη μεταγραφή. Και δεν είναι μόνο τα λεφτά. Τα 2,7 εκ. ευρώ ετησίως που του δίνουν οι Άγγλοι για 4 χρόνια. Είναι και το κύρος. Το πρεστίζ να παίξεις μπάλα στην Πρέμιερ Λιγκ. Όνειρο ζωής, ειδικά για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ο Μήτρογλου έχει την ευκαιρία να δείξει πόσο μεγάλος γκολτζής είναι και να απογειώσει την καριέρα του. Να την πάει εκεί που κανένας άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Ωραία όλα αυτά. Και ιδανικά. Αλλά θα πρέπει να πούμε και κάτι που λίγοι έχουν σκεφθεί. Κάτι που πρώτος απ΄ όλους ο Μήτρογλου πρέπει να έχει ζυγιάσει στο μυαλό του.
Ο διεθνής φορ έχει συμφωνήσει να πάει σε μια ομάδα που παραπαίει στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι 17η σε σύνολο 20 ομάδων. Μία μόλις θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 19 βαθμούς. Και οι τρεις από κάτω ομάδες (Γούεστ Χαμ, Σάντερλαντ, Κάρντιφ) να έχουν από 18. Μια ομάδα που έχει 16 ήττες σε 23 αγώνες! Που έχει ...ξεχάσει να κερδίζει και που είναι πιθανό του χρόνου να μην αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.
Ο Μήτρογλου, λοιπόν, πρέπει να έχει τα σκεφθεί όλα αυτά. Ότι πάει, δηλαδή, σε μια ομάδα που δε διανύει περίοδο φόρμας και που θα δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν θα είναι εύκολο για τον Μήτρογλου αυτό. Με το που πατήσει το πόδι του στο Νησί θα πρέπει να αρχίσει να εξαργυρώνει την πανάκριβη μεταγραφή του με γκολ. Δεν θα έχει την πολυτέλεια του χρόνου να προσαρμοστεί. Η ομάδα τον "χρυσώσει" για να την ξελασπώσει. Να τη σώσει. Τελείωσε. Κι αν δεν τα καταφέρει, όμως; Θα αγωνισθεί του χρόνου στη δεύτερη κατηγορία; Θα αφήσει τον αιώνιο πρωταθλητή Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ και των διακρίσεων, για να παίξει, αν η Φούλαμ υποβιβασθεί, στη Β΄ Αγγλίας;
Εκτός αν, βέβαια, ο παίκτης πιστεύει τόσο πολύ στον εαυτό του και είναι αποφασισμένος να σκίσει τα δίχτυα στο Νησί. Τότε, ναι, αλλάζει. Αν αναστήσει τον ...Εργοτέλη της Αγγλίας, το έχει σκεφθεί καλά και σωστά. Και είπαμε: βγάζουμε έξω το οικονομικό και το τρελό συμβόλαιο που θα απολαμβάνει. Εδώ βάζουμε μόνο το αγωνιστικό: Το επίπεδο. Την καριέρα. Την προοπτική. Αυτά, αν τα έχει λογαριάσει ο Μήτρογλου, τότε πάσο. Καλή του επιτυχία και ευχές για μια λαμπρή καριέρα! Με τη Φούλαμ, ίσως, "σκαλοπάτι", για μία μεγαλύτερη μεταγραφή. Μακάρι...
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: