Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

This is… Anfield!!

Το Μερσεϊσάιντ έχει δυο ομάδες. Μια όμως μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια! Η εκπληκτική Λίβερπουλ επιβεβαίωσε ότι η Έβερτον δεν είναι συμπολίτισσα, αλλά… πελάτισσα (4-0) και ονειρεύεται ξανά τον τίτλο!

This is… Anfield! (video)
Η Λίβερπουλ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Και υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Ή μάλλον… τιμολόγια! Σαν το νέο που έκοψε στην «πελάτισσά» της, Έβερτον!

Χωρίς έλεος και χάνοντας ευκαιρίες (και πέναλτι) γι’ ακόμα περισσότερα γκολ, οι «κόκκινοι» σάρωσαν 4-0 τη συμπολίτισσα και μένοντας αήττητοι στα ντέρμπι μαζί της για 14η σερί φορά, εκμεταλλεύτηκαν άψογα την γκέλα της Άρσεναλ.

Αφότου ο αρχηγός Τζέραρντ έδωσε το σύνθημα -ανοίγοντας το σκορ στο 21’- οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έστησαν πάρτι στο «Άνφιλντ». Και με πρωταγωνιστές τους Στάριτζ (που έβαλε δυο γκολ σε τρία λεπτά) και Σουάρες (που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα) δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στην ομάδα του φιλότιμου Κέβιν Μιραλάς.

Επανήλθαν, έτσι, στις νίκες και δεδομένου ότι πλησίασαν στους έξι πόντους την κορυφή (έχοντας μάλιστα την Άρσεναλ στην έδρα τους) διατηρούν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται ξανά την κατάκτηση του τίτλου!



Άρσεναλ… σου ‘ρχονται!
«Ντου» στην κορυφή της Premier League προετοίμασε η Σαουθάμπτον! Την ώρα που η Γιουνάιτεντ συνερχόταν με την Κάρντιφ, η Άρσεναλ κολλούσε στο 2-2 κι… άνοιγε την όρεξη σε Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ!

Τελικά έμελλε να είναι «άγιοι» εκείνοι που θα έκαναν… κόλαση την Premier League!

Σ’ ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο «Σεν Μέρις» η ποιοτική Σαουθάμπτον φρέναρε την Άρσεναλ και με το τελικό 2-2 έβαλε φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρόλο που επεδίωξαν μια επική ανατροπή (με δυο γκολ των Ζιρού και Καθόρλα σε πέντε λεπτά) οι «κανονιέρηδες» ισοφαρίστηκαν αμέσως απ’ τον Λαλάνα.

Και δεδομένου ότι τελείωσαν με δέκα παίκτες το ματς (λόγω αποβολής του Φλαμινί) και κινδύνευσαν στο τέλος με ήττα, μάλλον πρέπει να ‘ναι κι ευχαριστημένοι με τoν πόντο.

Ενώ όμως η Άρσεναλ «γκέλαρε», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήταν αδιανόητο να κάνει το ίδιο (και) με την Κάρντιφ. Γιατί σήμερα είχε για πρώτη φορά τον Μάτα (που αποθεώθηκε). Μα κυρίως είχε ξανά -έπειτα από καιρό- τον Φαν Πέρσι. Ν’ ανοίγει το σκορ μόλις στο 6’ και μαζί με τον Γιανγκ (γκολάρα στο 59’) να υπογράφουν τη νίκη (2-0) που επανέφερε τους πρωταθλητές στις νίκες.

Αντίθετα, στις νίκες δεν επέστρεψε, αλλά… παρέμεινε η φιλότιμη Κρίσταλ Πάλας, που λύγισε 1-0 τη Χαλ και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο απ' τους μπελάδες. Κατά τ’ άλλα, η λίγη Νιούκαστλ δεν έχασε καθόλου χρόνο για να δείξει πόσο αποδυναμώθηκε απ’ τη φυγή Καμπάιγ, μένοντας στο 0-0 στην έδρα της Νόριτς.

Όσο για τη Φούλαμ, έδειξε πόσο πολύ… χρειάζεται τον Μήτρογλου, μένοντας άσφαιρη στην Ουαλία με τη Σουόνσι και προσθέτοντας άλλη μια ήττα (2-0) που την κρατά στριμωγμένη στο ισόγειο.
Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Τρίτη, 28/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κάρντιφ 2-0
(6’ Φαν Πέρσι, 59’ Γιανγκ)

Νόριτς-Νιούκαστλ 0-0

Σαουθάμπτον-Άρσεναλ 2-2
(21’ Φοντέ, 54’ Λαλάνα - 48’ Ζιρού, 52’ Καθόρλα)

Σουόνσι-Φούλαμ 2-0
(61’ Σέλβεϊ, 75’ Τσίκο)

Κρίσταλ Πάλας-Χαλ 1-0
(16’ Πάντσιον)

Λίβερπουλ-Έβερτον 4-0
(21’ Τζέραρντ, 33’, 35’ Στάριτζ, 50’ Σουάρες)

Τετάρτη, 29/1 (21:45)

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ
Τσέλσι-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Στόουκ
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Σάββατο, 1/2 (17:00)

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (14:45)
Γουέστ Χαμ-Σουόνσι (14:45)
Κάρντιφ-Νόριτς
Έβερτον-Άστον Βίλα
Φούλαμ-Σαουθάμπτον
Χαλ Σίτι-Τότεναμ
Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κυριακή, 2/2 (21:45)

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα, 3/2 (21:45)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (22:00)

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: