Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Μπέος στον Arena FM 89,4!

mpeos
Στον  Αrena FM 89,4 μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος, που θέτει υποψηφιότητα για την δημαρχία Βόλου! Τόνισε ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει την πόλη του. Όπως ήταν φυσικό, μίλησε και για ποδόσφαιρο, ενώ για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ο ΠΑΟΚ δεν έχει προγραμματισμό”, ότι στον Άρη “μόνη λύση είναι η Γ’ εθνική” και ότι “ο Ηρακλής χρειάζεται ενίσχυση”.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος:
Για το ότι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου παραβρέθηκαν στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση του:” Αθλητές και καλλιτέχνες ήταν εκεί και έδειξαν συμπαράσταση και σεβασμό σ’ έναν άνθρωπο που συνεργάστηκαν μαζί του και έβγαλαν το ψωμί τους. Λένε ότι είχε 3.000 κόσμο, εγώ θα πω 2.500. Άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η διεκδίκηση του Δήμου. Αν με ρωτήσει κάποιος θα πω ‘ναι, είμαι Ολυμπιακός Βόλου’. Άλλο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδέσμους του Ολυμπιακού Βόλου για την στήριξη. Όμως, αν και εφόσον μου δώσει την δυνατότητα η πόλη να γίνω δήμαρχος του Βόλου θα είμαι δήμαρχος ολόκληρης της πόλης”.
Για τις σχέσεις του με τη Νίκη Βόλου:“Τι με νοιάζει εμένα η Νίκη Βόλου; Έχει τον δικό της κόσμο και την δική της πορεία. Άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο ο δήμος. Ο Αχιλλέας Μπέος δεν θα πει ξαφνικά πως είναι Νίκη Βόλου! Δεν είμαι γελοίος άνθρωπος… Είμαι Ολυμπιακός Βόλου, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Ολόκληρος ο Βόλος θα έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει. Είμαι μια όμορφη πόλη, που όμως έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Θα ήθελα να αναφέρω πως  φέτος και πέρυσι στα γυμναστήρια της Νέας Ιωνίας τα παιδάκια έκαναν μπάνιο, είτε στην πισίνα είτε στα αποδυτήρια,  με κρύο νερό. Αυτό με μένα δεν θα γίνει ποτέ, όχι μόνο στη Νέα Ιωνία, αλλά ούτε σε ολόκληρο τον Βόλο. Όλα τα παιδάκια θα έχουν ίδια μεταχείριση. Παιδιά είναι όλα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σωστά και δίκαια. Δεν θα συμβεί καμιά αδικία. Δεν με ενδιαφέρει αν θα έχω πόλεμο από την Νίκη Βόλου. Ο Βόλος αφορά 400 και 500 πικραμένους; Οι δημοτικές εκλογές έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο που θα επιλέξεις. Δεν έχω κομματικά συμφέροντα, πολύ περισσότερο οπαδικά…”.
Για τον δήμαρχο του Βόλου:“Μπορούσε να γίνει έργο στο Χόλυγουντ, με τίτλο ο… τίποτας. Αλλά επειδή δεν έχει κάνει τίποτα, θα σταματούσαν την σκηνοθεσία”.
Για το αν θα ζητήσει την στήριξη κάποιου κόμματος:“Καλύτερα να πάω να αυτοκτονήσω από τον όγδοο όροφο! Σιγά μην ζητήσω στήριξη από αυτό το σύστημα που με έβαλε φυλακή… Είμαι σαν μια βαρκούλα στον ωκεανό σ’ αυτόν τον χώρο. Λένε για την δεύτερη Κυριακή, να συνεργαστούμε… Καταρχήν, δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή. Ο Αχιλλέας Μπέος θα βγει από την πρώτη Κυριακή με περίπατο!
Από πού και ως πού αυτοί τόσα χρόνια αποφάσιζαν για εμάς; Με ποιο δικαίωμα; Ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο. Εδώ και 40 χρόνια είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι και καθορίζουν την κατάσταση. Αν ο κόσμος του Βόλου θα εκτιμήσει την προσφορά μου ως επιχειρηματία και ως άνθρωπο. Το 2011 ο κόσμος έδειξε την αγάπη του και ας με παρουσίαζαν ως κλέφτη και εγκληματία. Εγώ κατεβαίνω όχι για να την αναγνωρισιμότητα, αλλά επειδή πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και να προσφέρω στον κόσμο μου. Αν ο κόσμος δεν το εκτιμήσει αυτό που είναι πολύ σεβαστό και ας εμπιστευτούν αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αυτό τους αξίζει. Όλοι οι υποψήφιοι του Βόλου έχουν κάποιο πολιτικό χρίσμα. Εγώ είμαι μόνος μου, σαν τον τρελό του χωριού! Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και δεν έχω καμιά πολιτική εξάρτηση.
Είμαι αδέκαστος και ανεξάρτητος. Μου λένε κάποιοι να βγάλω πρόγραμμα. Τι πρόγραμμα να βγάλω; Να κοροϊδέψω τον κόσμο σαν αυτούς που λένε 100 πράγματα και δεν κάνουν κανένα;  Αν θέλει κόσμος παραμύθι, ας το πάρει από αλλού. Εγώ δεν έχω τέτοια πράγματα. Είμαι καθαρός με την συνείδηση μου. Εμετό κάνω και μόνο που ακούω για κάποιο κόμμα. Δεν με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ δεν μπορώ να πω πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Αν το εκτιμήσουν οι άνθρωποι του Βόλου θα κάνω ότι δεν έκανα όλοι αυτοί τόσα χρόνια.  Αλλιώς, δεν πειράζει! Τους αγαπάω και του σέβομαι, αλλά ας πάρουν μια από τα ίδια”.
Για την σχέση του με τον Ολυμπιακό Βόλου:“Παρακολουθώ, ενδιαφέρομαι, χαίρομαι  αν πάει κάτι καλά και στηρίζω την τωρινή διοίκηση που είναι άνθρωποι από την τοπική κοινωνία, βάζουν τα λεφτά στην τσέπη και είναι Ολυμπιακός Βόλου. Τώρα δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο αλλά κοιτάω τα κοινά της πόλης μου και κάνω κάτι καινούριο και δεν θέλω να αποτύχω για πρώτη φορά”.
Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό:“Δεν θα πάω στην Λεωφόρο, αλλά σίγουρα στον επαναληπτικό στον Βόλο. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει και όσες του δίνει η θεά μπάλα. Ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ βαριά φανέλα και μια πολύ δυνατή ομάδα. Μη κοιτάς το σύνολο που είχαμε φτιάξει με έμενα που ξεκινήσαμε από το μηδέν και κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό τρεις φορές σε μια χρονιά. Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού σεβαστούν τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τον φοβηθούν, έχουν ελπίδες”.
Για το επίπεδο της Φούτμπολ Λιγκ:“Αν εξαιρέσουμε… μιάμιση ομάδα, την Κέρκυρα και τον Ηρακλή, όλες οι ομάδες στον Βορρά είναι από το μέτριο και κάτω. Το επίπεδο του Νότου είναι ανώτερο. Ο Ηρακλής με το νέο προπονητή άρχισε να παίζει ένα αρκετά ικανοποιητικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα όμως ξεκινάει τώρα και αν δεν έχεις λύσεις είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο κ. Καραγιάννης από την διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου έκανε τέσσερις μεταγραφές και ας είναι μεγάλη η διαφορά του Ολυμπιακού Βόλου από τις άλλες ομάδες. Πλέον οι ομάδες που πέφτουν και ανεβαίνουν έχουν ξεκαθαρίσει. Η ψαλίδα θα μεγαλώσει γιατί υπάρχουν αδιάφορες ομάδες. Πιστεύω θα μπει ο Ολυμπιακός Βόλου με 10 βαθμούς και η Κέρκυρα με 8-9 βαθμους.  Ο τρίτος θα μπει με 1-2 βαθμους. Ο τρίτος πρέπει να το καλύψει αν έχει καλή ομάδα. Δεν μπορεί να έχει 12 παίκτες και να ελπίζει. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι βέβαιο πως θα μεγαλώσει την ψαλίδα, επειδή όσες ομάδες έχουν παίκτες με κάρτες και τραυματισμούς θα τους δηλώνουν στο παιχνίδι με τον Βόλο”.
 Για τις μεταγραφές που χρειάζεται ο Ηρακλής:“Ο Όγιος είπε πως από την στιγμή που οι παίκτες είναι απλήρωτοι δεν δέχεται ούτε έναν νέο ποδοσφαιριστή. Εγώ του βγάζω το καπέλο. Βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια, γνωρίζει το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό παίζουν μπάλα οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση ο Ηρακλής. Είναι ιστορική ομάδα και αξίζει στην πρώτη θέση. Οι δύο πρώτες θέσεις έχουν κλειδώσει, εκτός και αν ο Ηρακλής κάνει διπλό μέσα στην Κέρκυρα και πάει τρένο μέχρι το τέλος”.
Για το πόσες ομάδες πρέπει να προβιβαστούν στην Σούπερ λιγκ:“Κακώς πήγε η υπόθεση στο διαιτητικό. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση παρθεί, εκτός από το να ανέβουν τρεις ομάδες, είναι σκάνδαλο. Εγώ θα είχα πάει πολλούς στο αυτόφωρο. Είναι δικό τους μαγαζί το ποδόσφαιρο; Κακώς δεν παίρνει θέση και η Πολιτεία. Επίσης, είναι ντροπή από την ΕΠΟ που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Υπάρχουν προκηρύξεις, τι έχουν γίνει αυτές;  Εγώ έκανα τεράστιο αγώνα με τον Πανόπουλο, τον Βαρδινογιάννη και τον Νικολαΐδη για να κλείσει η αμαρτωλή ΕΠΑΕ. Τώρα τα πράγματα πάνε ακόμα χειρότερα. Κάποια στιγμή θα μιλήσω και θα πω πολλά”.
Για τον ρόλο του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ:“Είναι ευτυχές γεγονός που ένας άνθρωπος αυτή την στιγμή χαλάει και όχι επενδύει τα χρήματα του για να βοηθήσει την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα ατού. Λαό, έναν άνθρωπο που βάζει λεφτά, όμως δεν έχει τον άνθρωπο που θα κάνει το προγραμματισμό. Το ποδόσφαιρο είναι προγραμματισμός, τίποτα άλλο. Εύχομαι του χρόνου να τα βάλουν κάτω και να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί δίκαια. Ο Ολυμπιακός διαθέτει το καλύτερο σύνολο και έχει παίξει διαστημικό ποδόσφαιρο. Αν έχει πάρει κάνα δύο σφυρίγματα είναι άλλο θέμα. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάει για πρωτάθλημα και να χάνει από τα παιδάκια του Πανιωνίου, που έχουν να πληρωθούν 14 μήνες. Ήμουν με δύο εξωδιοικητικούς παράγοντες του ΠΑΟΚ και μου έλεγαν ότι θα γυρίσει το παιχνίδι. Πως θα γυρίσει; Με τέτοιες ομάδες, πας και το καθαρίζεις αμέσως το παιχνίδι”.
Για την κατάσταση του Άρη:“Ντροπή για την ιστορία της ομάδας. Αυτό που κάνει ο Σκόρδας είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να ανέβω στον Άρη, να τα διαλύσω όλα, να πάει στην τρίτη εθνική, να φύγουν όλα αυτά τα καρκινώματα και να γίνει ομάδα-μοντέλο. Ο Άρης έχει λαό, δεν έχει κανέναν ανάγκη. Όλοι κοιτάνε, όμως, πώς να… κονομήσουν. Με μαθηματική ακρίβεια, σε δύο χρόνια ο Άρης δεν θα υπάρχει στον επαγγελματικό ποδοσφαιρικό χάρτη, με τον καινούριο νόμο. Ο Άρης πως θα σωθεί χωρίς επενδυτή ή κάποιον να βάζει χρήματα;  Πέρασαν οι χρονιές που ο υπουργός έβαζε μια υπογραφή. Τώρα πάει… φυλακή. Η λύση ήταν  η Γ’ εθνική, αλλά δεν ξέρω αν το προλαβαίνει τώρα. Ο Μελισσανίδης χαζός είναι που το έκανε; Από την Γ’ θα ανέβει για πλάκα, στην Β’ θα έχει πλεόνασμα και θα ανέβει στην Α’ με υγεία και χωρίς να χρωστάει τίποτα. Ακόμα και να σωθεί τώρα ο Άρης τι θα κάνει; Είναι στην εντατική και του δίνεις ασπιρίνη κάθε χρόνο. Ακόμα και να κάνει μεταγραφές δεν έχει γιατρειά κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες. Δεν θα παίρνει οικονομικές ενημερότητες, τίποτα. Αυτοί που είναι στον Άρη ασχολούνται μόνο και μόνο για να σώσουν το τομάρι τους. Ομάδες με κόσμο, όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ο Βόλος, η Λάρισα και η Δόξα Δράμας είναι άδικο να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και να συμμετέχουν ομάδες… συγγενών και φίλων. Βέβαια, ευθύνονται οι ίδιοι που βρίσκονται εκεί. Απορώ πως ο κόσμος δεν αντιδρά. Να πει ‘κύριε Σκόρδα, έχετε να βάλετε 2.000.000 εκατ. ευρώ’; Τι έχετε και τι βάζετε στην ομάδα; Το… μυαλό; Πλέον, δεν υπάρχει ο Τσιώλης στη Α’ να κερδίσεις 5-0 για να σωθείς! Ο Παπαδόπουλος είναι ικανός, παθιασμένος, μεταδίδει το πάθος. Όμως, τι να κάνει παραπάνω; Του Άρη του εύχομαι ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: