Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δύο του “killer Kostas”, μία του Ολυμπιακού!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναλύει τα κοινά οφέλη από τον πακτωλό της Φούλαμ στα «χρυσά» (πια) πόδια του Μήτρογλου και τους προφανείς λόγους που ο διεθνής φορ «παλάβωσε» με την προοπτική να γίνει Λονδρέζος 
Λωλάθηκε, παραφρόνησε, με όλα του τα δίκια το παλικάρι. Μέσα στον τελευταίο μήνα ο… Αϊ Βασίλης φόρτωσε διπλή κούρσα έλκηθρο για να κουβαλήσει στο σπιτικό του όλα τα καλά του κόσμου.
Με τη ρέντα που τον συνοδεύει από την αρχή της σεζόν, τι να το ‘κανε το πρωτοχρονιάτικο λαχείο και να είναι στο «περίμενε» της κλήρωσης της ζωής του; Αφού η τύχη του, «έτρεχε» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.
Από τη μια ο Μαρινάκης κάπου εκεί στα Χριστούγεννα, από την άλλη κάτι… λόρδοι από την Αγγλία τώρα, τον κάνουν «βασιλιά» στα 25 του, για να του «ρεφάρουν» κιόλας την ταλαιπωρία που πέρασε με τον αναπάντεχο τραυματισμό του.
Φτούσου αγοράρα μου, να έχεις πάντα την υγειά σου, να σε βλέπουμε κι από μακριά να σε καμαρώνουμε και να σε θαυμάζουμε και, βέβαια, σε… καλή μεριά τα εκατοντάδες εκατομμύρια στοιβαγμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς σου.
Τρελαμένος είναι, πληροφορούμαι, ο Κώστας Μήτρογλου με τις χαρμόσυνες καμπάνες από το Λονδίνο. Οποιοσδήποτε στη θέση του, το ίδιο θα ένιωθε, θα ήθελε και θα επιδίωκε. Πέρυσι, τέτοια εποχή, οι ετήσιες απολαβές του δεν ξεπερνούσαν τα 400 χιλιάρικα.
Το Δεκέμβρη εκτοξεύθηκαν, ύστερα από τη νέα συμφωνία του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, στο 1,5 «μύριο» το χρόνο και μόλις ένα μήνα αργότερα η προοπτική των 2,5 εκατομμυρίων «παντελόνι»… φέρνει ζαλάδα. Μεθάει και…σε στέλνει.
Κάπως έτσι, εκεί που η τρέλα από… τη λάμψη του χρυσού συναντά τη λογική, μπαίνουν στην άκρη για την ώρα, τα «προσχέδια» της ένταξης σε έναν μεγάλο σύλλογο, με δυνατό εκτόπισμα και βαριά ιστορία. Κάτι που θα συνέβαινε στον καθένα με τον πλούτο στα πόδια του.
Ο «Μήτρο-γκολ» λογάριαζε να άφηνε κάποια στιγμή τον Ολυμπιακό για χάρη ενός μεγάλου ονόματος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και υπό την ομπρέλα κάποιου πολυδιαφημισμένου, ενός top πρωταθλήματος.
Του ‘λαχε το ένα «συνθετικό» του πλάνου του. Ας είναι. Τέτοιο χρήμα δεν κείτεται στην εξώπορτα σου κάθε μέρα! Ούτε το βρίσκεις από τη μια στιγμή στην άλλη!
Και εν τέλει, πηγαίνοντας στην Φούλαμ, που βρίσκει το γκολ με το φανάρι του Διογένη και ψάχνει απεγνωσμένα “killer” για να σώσει την κατηγορία, το «πρώτο βιολί» θα είναι. «Κορώνα» τους θα τον έχουν, τεμενάδες του ετοιμάζουν.
Έγραφε ένας οπαδός εκεί στα social media, διάβασα, ότι είναι έτοιμος να… τσιτσιδωθεί από τη χαρά του στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας, με μεταγραφή τον Κώστα Μήτρογλου! Μωρέ, Θεό τους θα τον κάνουν.
Δεν θα πω τη φόρμα που είχε προτού τραυματιστεί με εκείνη το σκοράρισμα, προϊόν συμφωνία με… τον διάβολο (!), αλλά τη στοιχειώδη ατομική του ευστοχία να βρει στην Αγγλία, η Φούλαμ θα κερδίσει την παραμονή της στην Premier κι αυτός, εκ του ασφαλούς και αυτονόητα, το «εισιτήριο» για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο εγγλέζικο πρωτάθλημα.
Δεν πάει για μόνιμα στην Φούλαμ ο Κωστάκης. Προσωρινός θα είναι εκεί. Θα πάει να «βουτήξει» τις λίρες και… να την (ξανά)κάνει.
Για καλύτερα, για ανώτερα, για τα ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, εφάμιλλα της κλάσης του στο σκοράρισμα. Για να πιάσει τα μεγαλεία που του αναλογούν, του αρμόζουν και του αξίζουν.
Την άποψη μου την έχω πει και θεωρώ ότι μόνο οι τυφλωμένοι δεν αποδέχονται το ευδιάκριτο. Ότι δηλαδή ο διεθνής στράικερ είναι από τους κορυφαίους, αυτή την εποχή, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Χορτάτος ο σκύλος, ολόκληρη η πίτα
Πέρα από τον Μήτρογλου, είναι προφανές ότι την τύχη του την κάνει και ο Ολυμπιακός. Καθώς για δεύτερη φορά σ’ αυτή την μεταγραφική περίοδο – που από «στεγνή» που προμηνυόταν, «πλημμύρισε» εξελίξεις και γεγονότα στον Πειραιά – βρίσκεται ενώπιον ενός big deal. Μετά την πώληση Βάις, έρχεται η συμφωνία και για τον Μήτρογλου.
Κι όπως με τον Σλοβάκο, έτσι και με τον πρώτο σκόρερ της SuperLeague, ο σκύλος βγαίνει χορτάτος και η πίτα παραμένει ολάκερη. Όλοι τους ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι. Παίκτες και σύλλογος.
Θα πείτε ίσως μερικοί, βεβαίως, ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις των δύο ποδοσφαιριστών. Ο ένας μισό-έπαιζε, ο άλλος είναι ο «πολιορκητικός κριός» σου για να «γκρεμίζεις» τους αντιπάλους. Το… εργοστάσιο παραγωγής γκολ σου, ο εξολοθρευτής όποιου βρει στο διάβα του.
Γνωστά πράματα. Αυτός ήταν και ο λόγος της πρόσφατης, τρίτης πρόωρης επέκτασης συμβολαίου του Μήτρογλου στην οποία προχώρησε η ΠΑΕ, μέσα σε χρόνους-ρεκόρ, ανάγοντας τον στον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Ο σχεδιασμός στην πλατεία Αλεξάνδρας προέβλεπε, κατόπιν της υπογραφής της καινούργιας – μυθικής για τα ελληνικά δεδομένα – συμφωνίας, «δέσιμο» με τον μεγάλο σκόρερ σε μεγάλο βάθος χρόνου.
Έλα όμως που καλά το λέει ο λαός, ότι όταν ο άνθρωπος κάτω στη γη σχεδιάζει, ο Θεούλης από πάνω γελάει;
Πού να προέβλεπε κανείς ότι θα «ζουρλαθούν» αυτοί οι Λονδρέζοι και θα δώσουν και τα… ρέστα τους, έτσι όπως πιέζονται να βρουν σέντερ φορ και να λύσουν το πρόβλημα του γκολ που δεν τους το έλυσε ούτε ο Μπερμπάτοφ;
Και μετά, πώς να πεις «όχι» σε έναν τέτοιο (και τόσο) ξηγημένο, καθαρά δικό σου παιδί, που πριν ένα μήνα έβαλε υπογραφή σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, διαγράφοντας κάθε προβλεπόμενη πιθανή ρήτρα, κίνηση με την οποία εκχώρησε στον Ολυμπιακό το αποκλειστικό δικαίωμα να πει «ναι» ή «όχι» σε κάθε συμφέρουσα πρόταση μεταπήδησης που θα ερχόταν;
Ε, τώρα, του λες «όχι», όταν εκείνος δεν κρατιέται – και ορθά πράττει, το ξανατονίζω, αλλιώς θα ήταν θεοπάλαβος - να φύγει; ΟΧΙ.

Υ.Γ.: Και η βούληση υπάρχει και το χρήμα «ζεστό» και δελεαστικό είναι έτοιμο στο τραπέζι των «ερυθρόλευκων» μεταγραφικών συζητήσεων. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα προλάβει ο Ολυμπιακός να τον αντικαταστήσει αύριο, μεθαύριο μέχρι και αντιμεθαύριο που εκπνέει η ημερομηνία των μεταγραφών.
Είναι στη μέση και οι περιορισμοί της UEFA: Να μην έχει παίξει με άλλη ομάδα στο Champions League για να μην του στερεί το δικαίωμα να αγωνιστεί εναντίον της Γουνάιτεντ, να μην είναι παίκτης που μετείχε με άλλο σύλλογο στο Europa League, καθώς ήδη ένας τέτοιος που επιτρέπεται είναι ο Μαρκάνο.
Διαισθητικά, όμως, θα πω ότι θα ακολουθήσουν δύο συναπτά «χτυπήματα» από τον Πειραιά για επιθετικούς. Όσο περιορισμένο είναι το χρονικό διάστημα, αλλά και οι επιλογές, τούτες τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: