Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εντυπωσιακή Εθνική με Γαλλία

Μετά τη συντριβή από την Ισπανία, η Εθνική ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πέτυχε σπουδαία νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Γαλλίας, με 70-58 στο δεύτερο φιλικό επί ισπανικού εδάφους. Η Εβίνα Μάλτση σημείωσε 32 πόντους με 4/6 τρίποντα για την Εθνική που αύριο (12μ.) θα αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία στο τρίτο και τελευταίο φιλικό, στην πόλη Λούγκο της Ισπανίας.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας τόνισε: «Παίζουμε τα πρώτα φιλικά που είναι δυνατά, καθώς θέλουμε να τεστάρουμε την ομάδα. Σήμερα είχαμε καλή λειτουργία σε επίθεση και άμυνα. Πάμε βήμα βήμα και χρειάζεται δουλειά. Προσπαθούμε να βρούμε και άλλες λύσεις στην επίθεση».

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 26-38, 43-54, 58-70
Ελλάδα (Μίσσας)
: Καλέντζου 7 (1), Δημητράκου 2, Χατζηνικολάου 2, Καλτσίδου 14 (1), Μάλτση 32 (4), Παπαμιχαήλ 9, Σούλις 4, Λύμουρα, Σπανού. Μητροπούλου, Κοτσόπουλος.

Ενοχλήσεις στη μέση για Σαβίνι

Χωρίς τον Μίρκο Σαβίνι θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ στο αυριανό φιλικό με τον Πανθρακικό, το οποίο και θα ξεκινήσει στις 18.30.Ο Ιταλός αμυντικός έχει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και για αυτό δεν ακολούθησε το πρόγραμμα ούτε στην σημερινή προπόνηση. Από την σημερινή προπόνηση της ομάδας απουσίαζαν φυσικά και οι διεθνείς Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Αθανασιάδης, Γιακουμής και Μπουσαϊντί.

Οι διεθνείς μαζί με τον Σαβίνι έμειναν εκτός αποστολής και για το ματς του Σαββάτου, ενώ απών θα είναι και ο Φώτης Κουτζαβασίλης.

Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση επιτυχημένη ήταν η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ο Μουσλίμοβιτς σήμερα στη Γερμανία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους κοιλιακού. Η επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις υπολογίζεται σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Ρέγιες: Κερδίζουμε συνέχεια τους Έλληνες

Απόλυτα ικανοποιημένος που θα αντιμετωπίσει η Ισπανία την Ελλάδα στη φάση των «16» εμφανίστηκε ο Φελίπε Ρέγιες.Ο Ισπανός παίκτης επικαλέστηκε και την ευνοϊκή παράδοση που έχουν οι «φούριας ρόχας» κόντρα στην εθνική μας με 30 νίκες σε 41 αγώνες:

«Από τη στιγμή που η πρώτη φάση πέρασε ανώδυνα για εμάς, είμαστε έτοιμοι για τις θέσεις των μεταλλίων. Σίγουρα, δεν ξεκινήσαμε καλά και θέλαμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, αλλά ότι έγινε και μάθαμε από τα λάθη μας. Οι τελευταίες δυο νίκες μας που συνδυάστηκαν με καλές εμφανίσεις, ανέβασαν το ηθικό μας και μπαίνουμε στα νοκ άουτ παιχνίδια αποφασισμένοι για το καλύτερο. Εάν είμαστε η ομάδα που ήμασταν και η οποία ευχαριστιέται πάνω απ’ όλα το μπάσκετ, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Ο παίκτης των «φούριας ρόχας» για το αυριανό ματς είπε επίσης: «Σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξέρεις ότι από τη β’ φάση αρχίζουν τα δύσκολα παιχνίδια. Πράγματι, αν ήμασταν πρώτοι θα είχαμε κάποιον ευκολότερο αντίπαλο τώρα, αλλά με όποιον κι αν παίζεις η ουσία δεν αλλάζει: πρέπει να είσαι έτοιμος για …πόλεμο και να δώσεις το 100%. Οπότε δεν έχει νόημα να το ψειρίζουμε.

Το θετικό είναι ότι παίζουμε με την Ελλάδα, την οποία κερδίζουμε τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει όμως να το σκεφτόμαστε αυτό, γιατί είναι μια νέα διοργάνωση τώρα. Είμαι αισιόδοξος πάντως ότι αν παίξουμε καλά και την άμυνα που ξέρουμε, θα τα καταφέρουμε πάλι».

«Πρωταθλητές στο να τα παρατάνε οι Έλληνες»!


Χολή έβγαλε ο ρωσικός Τύπος όσο και οι παίκτες του Μπλατ για την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας για το χθεσινό παιχνίδι.Η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της χώρας Sport Express ανέφερε για τον αγώνα «Ελλάδα, η πρωταθλήτρια του Σύμπαντος. Στο να τα παρατάει» .

«Λάδι στη φωτιά» έριξαν και οι Ρώσοι διεθνείς, Σεργκέι Μόνια και ο Αντρέι Βοροντσέβιτς.

Αρχικά ο Μόνια, σχολίασε: «Οι Έλληνες μας έδωσαν τον αγώνα. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν ξεκάθαρο ότι οι αντίπαλοί μας δεν ήθελαν να παίξουν μπάσκετ αλλα αντιμπάσκετ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου συμμετείχα σε έναν τέτοιο αγώνα και ομολογώ ένιωσα περίεργα. Στο τέλος του αγώνα οι θεατές αποδοκίμασαν τους Έλληνες αφού άπαντες είδαν ότι δεν ήθελαν να κερδίσουν.»

Ο Βοροντσέβιτς από την πλευρά του δήλωσε πως «εμείς παλέψαμε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Δεν θέλαμε να δώσουμε τη νίκη στον αντίπαλο. Οι Έλληνες συμπεριφέρθηκαν ντροπιαστικά. Ήταν τόσο προφανές αυτό για όποιον είδε τον αγώνα.»

«Πράσινες» απορίες για την ποινή!

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ποινή 9 αγωνιστικών και συνολικό πρόστιμο 111.000€ για τα έκτροπα στον περσινό τέταρτο τελικό της Α1 και στον Παναθηναϊκό απορούν με το πώς απέφυγε την αφαίρεση βαθμών, αλλά και με τη δημιουργία δεδικασμένου. Βάσει της διακοπής της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» γνώριζαν πως η αφαίρεση βαθμών ήταν κάτι που δύσκολα θα γλίτωναν οι «ερυθρόλευκοι». Η απόφαση του αθλητικού δικαστή, ωστόσο, ανέτρεψε τα προγνωστικά, με την τιμωρία, που τους επεβλήθη, να ορίζει 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο, που φτάνει τις 111.000€.

Στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού» ξαφνιάστηκαν με την απόφαση αυτή, όχι μόνο για την αποφυγή της αφαίρεση βαθμών, αλλά πολύ περισσότερο για το δεδικασμένο που δημιουργεί αυτή. Δεν παραγνωρίζουν, πάντως, πως το γεγονός δεν τους αφορά σε πρώτο βαθμό, αν και, όπως θεωρούν, η καταστρατήγηση του κανονισμού είναι κάτι που αφορά όλες τις ομάδες.

Σάββατο το ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης»

Μετά το... σίριαλ των τελευταίων ημερών η Σούπερ Λιγκ με ανακοίνωση της έβαλε τέλος. Άρης και Παναθηναϊκός θα παίξουν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 19:30. Μπορεί κατά την διάρκεια της ημέρας τα σενάρια για διεξαγωγή του ματς ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό να ανέφεραν ότι πάμε για Παρασκευή, ωστόσο, η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να μην αλλάξει την ημέρα του αγώνα έπειτα από διαβουλεύσεις με την αστυνομία. Να υπενθυμίσουμε ότι η αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης υπό των φόβο των επεισοδίων εξαιτίας της ΔΕΘ δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο Άρης πίεζε αφόρητα για να γίνει το ματς την Παρασκευή, κάτι που θα του έδινε μεγάλο πλεονέκτημα, μιας και οι πρωταθλητές που έχουν 11 διεθνείς που επιστρέφουν στην Παιανία την Τετάρτη θα έπαιζαν στην ουσία χωρίς προπόνηση πριν από το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής.

Πάντως, καθοριστικός παράγοντας για να ανάψει το... πράσινο η φως η αστυνομία ήταν η συννενόηση του προέδρου της Σουπερ Λιγ Βαγγέλη Μαρίνακη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ο κ. Μαρινάκης δεν ήθελε να αναβληθεί το ματς και επεσήμανε στον Υπουργό ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού και πως ο Άρης θα μπορούσε με μεγαλύτερη δύναμη σεκιούριτι να ελέγξει την κατάσταση.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:


Σάββατο 11/09/2010 17:15 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ NOVA

Σάββατο 11/09/2010 17:15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ NOVA

Σάββατο 11/09/2010 17:15 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΕΤ

Σάββατο 11/09/2010 19:30 ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ NOVA

Κυριακή 12/09/2010 16:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ NOVA

Κυριακή 12/09/2010 16:00 SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΙ2ΝΙΟΣ Α.Κ. SKODA ΞΑΝΘΗ NET

Κυριακή 12/09/2010 18:15 ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΒΑΛΑ NOVA

Κυριακή 12/09/2010 20:30 ΑΕΚ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ NOVA

Τέλος από το Μεξικό ο Φράνκο

Την απόφαση να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα του Μεξικού με την οποία έδωσε το «παρών» στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής πήρε ο έμπειρος επιθετικός, Γκίγιε Φράνκο, ο οποίος δεν έχει ομάδα. Ο 33χρονος επιθετικός, ο οποίος κατάγεται από τη Αργεντινή, έπαιξε για το Μεξικό στα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2006 και 2010), αφού πήρε την υπηκοότητα της χώρας. «Είναι η σωστή στιγμή να αποχωρήσω, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέους παίκτες. Η θητεία μου στην εθνική ομάδα έφθασε στο τέλος της και το καλό είναι ότι υπάρχει μια φουρνιά ικανών νέων παικτών, που περιμένουν τη σειρά τους για να παίξουν» δήλωσε ο Φράνκο σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πόλης του Μεξικού.

Ο Φράνκο, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το Μεξικό στην ήττα με 3-1 από την Αργεντινή στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής τον Ιούνιο, δήλωσε ότι εξετάζει διάφορες προτάσεις από ομάδες, για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του και αυτή την περίοδο.

Ο Εφράιν Φλόρες, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα προσωρινού προπονητή στην εθνική Μεξικού, δεν κάλεσε τον Φράνκο για το εντός έδρας φιλικό παιχνίδι με τον Ισημερινό στην Γκουνταλαχάρα τα ξημερώματα της Κυριακής (05/09). Ο προπονητής που θα επιλεγεί από την ομοσπονδία της χώρας ως αντικαταστάτης του Χαβιέρ Αγκίρε, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στο Μουντιάλ 2010, θα ανακοινωθεί στα τέλη του έτους.

Κυνηγά το θαύμα

Η ομάδα των ανδρών δεν τα κατάφερε στο Ζάγκρεμπ και πλέον όλες οι ελπίδες εναποθέτονται στις γυναίκες, που το Σάββατο (4/9) θα διεκδικήσουν την απευθείας πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 7 μ.μ. για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου την οικοδέσποινα Κροατία και πιο αδύναμη ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με στόχο να φτάσει στη νίκη με όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα, προκειμένου να καταλάβει (με διαφορά τερμάτων) την πρώτη θέση. Για την ακρίβεια οι αθλήτριές μας χρειάζονται νίκη με 26 τέρματα διαφορά, ώστε να ξεπεράσουν τη Ρωσία, η οποία στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει της ίδιας ομάδας με 28-3.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν τα καταφέρει της δίνεται η δεύτερη ευκαιρία μέσω των χιαστί ματς να κερδίσει μια θέση στα ημιτελικά και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. «Το μόνο που μας απομένει είναι να παίξουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο πρέσιγνκ με παγίδες» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, εν όψει του επικείμενου ματς.

Τα σενάρια

Σε περίπτωση που η Εθνική ξεπεράσει τον εαυτό της και πετύχει σκορ μαμούθ, πάλι δεν εξαρτάται από την ίδια η πρωτιά, καθώς αμέσως μετά η Ρωσία παίζει με την Ιταλία και θα ξέρει τη διαφορά των γκολ που θα πρέπει να καλύψει. Αν η Ελλάδα θα τελειώσει το ματς στο +26, η Ρωσία θα χρειάζεται νίκη με δυο γκολ για να περάσει στο +27. Εκτός, φυσικά, κι αν η Ιταλία κάνει την έκπληξη και μαζί το «δώρο» στην ελληνική ομάδα, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας, ένα σενάριο που πολύ δύσκολα θα επαληθευτεί.

Το πρόγραμμα (3η αγωνιστική)
7 μμ Κροατία-Ελλάδα
8.30 μμ Ρωσία-Ιταλία

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)
Ρωσία (35-10) 4
Ελλάδα (14-12) 4
Ιταλία (27-10) 3
Κροατία (6-50) 0

Στις αναμετρήσεις του Β’ ομίλου, η ισοπαλία αρκεί στην Ισπανία κόντρα στην Ολλανδία για να την κρατήσει στην πρώτη θέση, με το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας να είναι ορατό, αν οι «οράνιε» επικρατήσουν τελικά και η Ουγγαρία νικήσει τη Γερμανία.

Εκτός των άλλων, το έκτο και τελευταίο εισιτήριο από την ευρωπαϊκή ζώνη απομένει «ανοικτό» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στη Σαγκάη. Εκτός από τις ομάδες τις Ρωσίας, Ουγγαρίας και Ελλάδας, που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους από το FINA Cup στη Νέα Ζηλανδία, έκλεισαν άλλες δύο θέσεις από την Ισπανία και την Ιταλία.


Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)
Ισπανία (25-20) 6
Ολλανδία (25-19) 3
Ουγγαρία (19-21) 3
Γερμανία (20-29) 0

Το πρόγραμμα (3η αγωνιστική)

4 μμ Γερμανία-Ουγγαρία
5.30 μμ Ισπανία-Ολλανδία

Επιστρέφει ο Μουσλίμοβιτς

Εξιτήριο από την κλινική του Μονάχου πήρε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, μετά την πετυχημένη επέμβαση την οποία έκανε την Παρασκευή(3/9) το πρωί στους κοιλιακούς. Ο Βόσνιος επιθετικός σε διάστημα λιγότερο των 30 ημερών θα τεθεί στην διάθεση του Δεμιτζάκη.

Μισή ώρα διήρκησε η επέμβαση στην οποία έκανε ο Μουσλίμοβιτς σήμερα(3/9) το πρωί σε κλινική του Μονάχου στους κοιλιακούς.Η Γερμανίδα χειρούργος ακολούθησε μια πρωτοποριακή μέθοδο, παίρνοντας τις διαβεβαιώσεις πως πολύ γρήγορα θα μπορεί να βρεθεί και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Βόσνιος φορ ο οποίος πήρε εξιτήριο συνοδεύονταν από τον γιατρό του ΠΑΟΚ, Γιάννη Ράλλη. Ο "Μούσλι" θα υποβληθεί σε θεραπεία και μετά από περίπου μία εβδομάδα, θα αρχίσει τρέξιμο. Στον ΠΑΟΚ βέβαια ανησυχούν από το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής συνήθως καθυστερεί περισσότερο να επιστρέψει από τραυματισμούς, σε σχέση με άλλους αθλητές.

Αγριογούρουνα ανέβαλλαν αγώνα!

Ένα κοπάδι αγριογούρουνων που προκάλεσαν φθορές στον αγωνιστικό χώρο στάθηκε η αιτία αναβολής του αγώνα Μπορέα Δρέσδης-Λοκομοτίβ Λειψίας για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γερμανίας. Η αναμέτρηση Μπορέα Δρέσδης-Λοκομοτίβ Λειψίας έχει αναμφίβολα γράψει ιστορία για τον λόγο της αναβολής της. Το συγκεκριμένο παιχνίδι για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γερμανίας ματαιώθηκε λόγω... επιδρομής αγριόχοιρων!

Όπως έγινε γνωστό ο αγωνιστικός χόρος του γηπέδου της Δρέσδης υπέστη σοβαρές φθορές από το πέρασμα των αγριογούρουνων κι έτσι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί η αναμέτρηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο. Μάλιστα η ονομασία του γηπέδου (Jagerplatz) σημαίνει τόπος κυνηγιού!

«Θα είχα περιορισμένο χρόνο»

Στους λόγους που τον ώθησαν στο... διαζύγιο με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Όσκαρ Γκονζάλες στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Βαγιαδολίδ!Με τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο Όσκαρ Γκονζάλες. Ο Ισπανός μέσος, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη έλυσε τη συνεργασία του με τους “ερυθρόλευκους” μετά από δύο χρόνια θητείας του στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού αναφέρθηκε στους λόγους, που τον ώθησαν στην πόρτα της εξόδου. Ο 28χρονος μέσος στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Βαγιαδολίδ, στην οποία επέστρεψε μετά από έξι ολόκληρα χρόνια υπήρξε κατηγορηματικός: «Μου είπαν ότι φέτος θα είχα περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό και αποφάσισα σε συμφωνία με τη διοίκηση να διακόψω το συμβόλαιό μου. Είχα κρούσεις από αρκετές ομάδες, αλλά μόλις μου κατατέθηκε η πρόταση της Βαγιαδολίδ δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά» ήταν τα λόγια του Ισπανού επιτελικού μέσου, που θα αγωνίζεται πλέον, στα γήπεδα της Σεγούντα Ντιβιζιόν μετά τον περυσινό υποβιβασμό της Βαγιαδολίδ.

«Θέλω τίτλους με τη Μίλαν»


Την αδημονία του για κατάκτηση τίτλων με τη φανέλα της Μίλαν, εξέφρασε με τοποθέτηση του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Τι είπε για τη νέα «πρόκληση» της καριέρας του ο Σουηδός στράικερ.

«Επέλεξα την Μίλαν επειδή είναι μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τίτλους άμεσα. Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να περιμένει εγώ όχι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τα προβλήματα ξεκίνησαν τον Μάρτιο. Ζήτησα τον λόγο αλλά δεν μου έδωσε καμία απάντηση. Δεν άντεχα άλλο. Η μόνη λύση ήταν να βρω μια ομάδα για να δουλέψω και ήμουν τυχερός που βρέθηκε στον δρόμο μου η Μίλαν.

Σε λίγο καιρό θα είμαι 29 ετών και δεν μπορούσα να κάθομαι στον πάγκο και να κοιτάω τον καιρό. Είδα τι έγινε την περυσινή σεζόν με τον Τιερί Ανρί και δεν ήθελα να πάθω τα ίδια».

Καλοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεεεε?

Προκριματικά: Ήρεμη πρεμιέρα με το βλέμμα σε Ουκρανία, Πολωνία


Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι ξεκινά ουσιαστικά (σ.σ αφού τυπικά έχουν γίνει δύο αναμετρήσεις) η προκριματική φάση για το Euro 2012, που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Ξεχωρίζει η εκτός έδρας δοκιμασία της Γερμανίας με το γεμάτο ταλέντο Βέλγιο. Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν οι κάτοχοι του τίτλου, Ισπανοί.

Στον 1ο όμιλο ο Γιόακιμ Λεβ ευελπιστεί η ομάδα του να “καθαρίσει” από νωρίς την υπόθεση πρόκριση, όπως άλλωστε συνηθίζει στις τελευταίες προκριματικές φάσεις. Αυτή τη φορά θα έχει να αντιμετωπίσει-στη μάχη για την πρωτιά-την Τουρκία και το Βέλγιο. Η ομάδα του Τζορτζ Λέεκενς διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ και δηλώνει έτοιμη να....σοκάρει τα “πάντσερ” από την 1η κιόλας αγωνιστική των προκριματικών. Ο Ολλανδός τεχνικός κάλεσε τον Τίμι Σίμονς μετά από ένα χρόνο απουσίας, ενώ διαθέτει παίκτες με εξαιρετική ποιότητα από τη μέσα και μπροστά, όπως οι Αζάρ, Ντεμπελέ, Φελαϊνί και ονεαρός Λουκακού. Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός των “πάντσερ” δεν επανέφερε τον Μπάλακ στην εθνική, αφού επέλεξε να τον αφήσει να αποθεραπευθεί πλήρως από τον τραυματισμό του, ο οποίος τον άφησε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συν τοις άλλοις ο Μάνουελ Νόιερ θα κρατήσει τη θέση κάτω από τα δοκάρια, παρά την επιστροφή του Άντλερ.

Στην άλλη αναμέτρηση η Τουρκία του Γκοούς Χίντινγκ θα προσπαθήσει να αποφύγει το πάντα δύσκολο εμπόδιο τους Καζακστάν. Ο Ολλανδός θέλει να οδηγήσει τους “γείτονες” στο Euro 2012, ωστόσο θα έχει δύσκολο έργο.

Στο 2ο όμιλο τα φαβορί αναμένεται να έχουν εύκολο έργο. Με τον Ντικ Άντβοκαατ στον πάγκο της η Ρωσία επιθυμεί να αφήσει πίσω τον εφιάλτη του αποκλεισμού από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να βάλει πλώρη για το Euro 2012. O Oλλανδός διαδέχθηκε τον συμπατριώτη του, Γκούους Χίντινγκ και θέλει να επαναφέρει την αρκούδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Με πολλές απουσίες (λείπουν οι Νταφ, ΜακΣέιν, Σέρινταν) η Ιρλανδία δοκιμάζεται στην Αρμενία, η οποία ήταν αήττητη στην έδρα της στην προηγούμενη προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Την πολύ καλή παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής θέλει να συνεχίσει η Σλοβακία στην πρεμιέρα της με αντίπαλο τα Σκόπια, στην Μπρατισλάβα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (03/09)

18:00 Αρμενία-Ιρλανδία
19:00 Καζακστάν - Τουρκία
19:00 Μολδαβία-Φινλανδία
19:30 Ανδόρα-Ρωσία
20:00 Νησία Φαρόε-Σερβία
20:30 Μαυροβούνιο-Ουαλία
21:00 Ρουμανία-Αλβανία
21:00 Σουηδία-Ουγγαρία
21:00 Λετονία-Κροατία
21:00 Ισλανδία-Νορβηγία
21:15 Λουξεμβούργο-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
21:15 Λιθουανία-Σκωτία
21:30 Σλοβακία-Σκόπια
21:30 Εσθονία - Ιταλία
21:45 Ελλάδα-Γεωργία
21:45 Σαν Μαρίνο - Ολλανδία
21:45 Σλοβενία-Β. Ιρλανδία
21:45 Βέλγιο - Γερμανία
21:45 Λιχτενστάιν-Ισπανία
22:00 Γαλλία-Λευκορωσία
22:00 Αγγλία-Βουλγαρία
22:45 Πορτογαλία-Κύπρος

Στον 3ο όμιλο η Εσθονία έχει ανοίξει την προκριματική φάση κερδίζοντας δύσκολα τα Φαρόε στην έδρα της. Αυτή τη φορά υποδέχεται όμως τη νέα Ιταλία του Τσέζαρε Πραντέλι. Με τον πρώην τεχνικό της Φιορεντίνα στον πάγκο τους οι “ατζούρι” θέλουν να αφήσουν πίσω την κακή εικόνα που έβγαλαν στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των “γειτόνων” αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρκετά νέα πρόσωπα και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι θα βασιστεί στην επιτυχημένη συνταγή της Σαμπντόρια. Η απουσία του Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια είναι δεδομένο πως προβληματίζει άπαντες στους “ατζούρι”. Πιο εύκολο έργο περιμένει τη Σερβία, η οποία θα ταξιδέψει στο Θόρσαβν για αντιμετωπίσει τα Νησιά Φαρόε. Το ντέρμπι του ομίλου θα γίνει στο Μάριμπορ. Έχοντας κοντραριστεί και στα προκριματικά για το Μουντιάλ, Σλοβενία και Βόρεια Ιρλανδία αφήνουν υποσχέσεις για ένα πολύ καλό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έχασαν στο 91' την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά βρίσκουν απέναντι τους μία ομάδα που έχει δείξει αρκετά ανταγωνιστική στις τελευταίες προκριματικές φάσεις.

Στον 4ο όμιλο αναμένεται να “σπάσουν καρδιές”. Γαλλία, Ρουμανία και Βοσνία δείχνουν έτοιμες να διεκδικήσουν τα εισιτήρια της πρόκρισης και κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά. Με τον Λοράν Μπλαν (σ.σ χωρίς Σισέ, Γκοβού) στον πάγκο τους οι “τρικολόρ” κάνουν νέο ξεκίνημα αντιμετωπίζοντας τη Λευκορωσία στο Παρίσι. Ο πρώην τεχνικός της Μπορντό κράτησε μόλις εννιά από τους παίκτες που ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει τον Γιοάν Γκουργκίφ, αφού ο μέσος της Λιόν είναι τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές. Με την επικίνδυνη Αλβανία ξεκινά τις υποχρεώσεις της η Ρουμανία, έχοντας ως στόχο να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των Γάλλων να παρουσιαστούν σοβαροί τα τελευταία χρόνια. Τέλος, η Βοσνία δύσκολα θα χάσει βαθμούς στην έδρα του Λουξεμβούργου. Ο Σαφέτ Σούσιτς αναικατέστησε τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς και καλείται να πάρει από τους παίκτες του το 100%, όπως έπραξε ο προηγούμενος ομοσπονδιακός και λίγο έλειψε να τους στείλει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον 5ο όμιλο η Ολλανδία θέλει να αφήσει πίσω της το χαμένο τελικό του Μουντιάλ της Αφρικής και να προχωρήσει με στόχο το θρόνο του Euro. Χωρίς τον τραυματία Άριεν Ρόμπεν (σ.σ ενδέχεται να χάσει όλη τη χρονιά) οι “οράνιε” θα κάνουν ένα ταξίδι αναψυχής μέχρι το Σαν Μαρίνο. Οι Μαϊστόροβιτς, Μέλμπεργκ θα ηγηθούν εκ νέου της προσπάθειας της Σουηδίας να επιστρέψει στα τελικά κάποιας μεγάλης διοργάνωσης. Αντίπαλός της στο πρώτο παιχνίδι η Ουγγαρία, η οποία την γνωρίζει από τα προηγούμενα προκριματικά και διαθέτει ένα σύνολο με αρκετό ταλέντο. Για το καλύτερο θα παλέψουν Μολβαδία και Φινλανδία, στο πρώτο τους ραντεβού στο Κισινάου.

Στον 7ο όμιλο η Αγγλία λογικά θα έχει εύκολο έργο, αν και μετά την εικόνα που έδειξε στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής άπαντες είναι προβληματισμένοι στο στρατόπεδο των “λιονταριών”. Ο Φάμπιο Καπέλο...έκοψε 13 παίκτες που ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική και “φρέσκαρε” την ομάδα του. Ωστόσο δεν υπολογίζει τον τραυματία Λάμπαρντ και αυτό του στερεί μία λύση από το χώρο του κέντρου. Οι Άγγλοι περιμένουν γρήγορα αποτελέσματα από τον Ιταλό, ο οποίος έχει πάψει να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Πρώτος αντίπαλος η Βουλγαρία, χωρίς όμως να έχει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στις τάξεις της, αφού ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχώρησε από την εθνική ομάδα. Στην Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο και Ουαλία θα διεκδικήσουν τους πρώτους τους βαθμούς και παράλληλα το δικαίωμα στο όνειρο.

Στον 8ο όμιλό η Κύπρος αρχίζει από τα δύσκολα. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ταξιδεύει στην Ιβηρική Χερσόνησο για να φιλοξενηθεί από την Πορτογαλία. Ο Ηλίας Χαραλάμπους λογικά προλαβαίνει την αναμέτρηση και θα είναι στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού. Οι Κύπριοι ευελπιστούν ότι μπορούν να “κλέψουν” κάποιο βαθμό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την απουσία του τραυματία, Κριστιάνο Ρονάλντο. Υπ' ατμόν βρίσκεται ο τεχνικός των Πορτογάλων, Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος έχασε τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό από τη FIFA και τη θέση του για τους δύο αγώνες έχει πάρει ο βοηθός του, Αγκοστίνο Ολιβέιρα. Οι Ίβηρες έχασαν επίσης τους Σιμάο, Πάουλο Φερέιρα, αφού αμφότεροι αποχώρησαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας τους. Αρκετά θα είναι τα σκανδιναβικά ντέρμπι που θα έχει ο όμιλος, αφού τίθεται αντιμέτωπες Δανία, Ισλανδία και Νορβηγία. Η πρώτη έχει ρεπό στην πρεμιέρα, ενώ οι άλλες δύο (χωρίς τους Γκουντιόνσεν, Κάριου) κοντράρονται στο Ρέικιαβικ.

Στον 9ο και τελευταία όμιλο η Ισπανία θα αρχίσει από το Λιχτενστάιν την αποστολή της, με σκοπό να την βγάλει εις πέρας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν υπολογίζει στον τραυματία Κάρλες Πουγιόλ, με τον Μονρεάλ να παίρνει τη θέση του. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέφουν οι Τόρες, Ινιέστα, Ρέινα, οι οποίοι είχαν απουσιάσει από το φιλικό με το Μεξικό, τον Αύγουστο. Το παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο, με αποτέλεσμα ο Ντελ Μπόσκε να στείλει τους Μαρτίνεθ, Μάτα να βοηθήσουν την εθνική ελπίδων της χώρας. Στη μάχη για τη δεύτερη θέση η Σκωτία κάνει πρεμιέρα στο Κάουνας. Ο Κρεγκ Λέβιν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα μετά την αρχική επιλογή της αποστολής, αλλά θα προσπαθήσει να βάλει την ομάδα του σε πορεία πρόκρισης σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά από το 1998. Οι γηπεδούχοι, με προπονητή τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Ραϊμούντας Ζουτάουτας, δεν θέλουν να αποτελέσουν απλά την ομάδα που θα τερματίσει πάνω από το αδύναμο Λίχτενσταϊν.

Υποψήφια ομάδα του αιώνα η Ισπανία




Επίσημη ανάλυση της FIFA για το Μουντιάλ του 2010 αναφέρει ότι η ποδοσφαιρική εθνική Ισπανίας θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ομάδα του αιώνα.Η "φούρια ρόχα" κατάφερε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής να φτάσει στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου, κατακτώντας μετά την Ευρώπη, ολόκληρο τον... πλανήτη.Η FIFA έχει δημιουργήσει ένα τεχνικό επιτελείο το οποίο αναλύει την πορεία των ομάδων. Ο διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής, κύριος Ζαν - Πολ Μπρίγκερ, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ισπανία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα μπορούσε να περάσει στην ιστορία ως η καλύτερη ομάδα του αιώνα.

"Η Ισπανία κατέκτησε το Euro του του 2008 και τώρα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια επίσης, κάτι που αποτελεί καταπληκτικό επίτευγμα. Οι παίκτες της Ισπανίας έχουν μεγαλώσει και εξελιχθεί μαζί και τώρα είναι ικανοί να παρουσιάσουν φανταστικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο", σχολίασε αρχικά ο διευθυντής της FIFA στο "PA", για να συμπληρώσει:

"Είναι μια συμπαγές ομάδα και τρέχουν αρκετά. Οι Τσάβι, Ινιέστα και Τσάμπι Αλόνσο καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις στο γήπεδο, παίζοντας παράλληλα θαυμάσιο ποδόσφαιρο – αυτό μοιάζει όμορφο, αλλά πραγματικά είναι δύσκολο να δουλέψει. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο, αναμφισβήτητα είναι υποψήφιοι για τον τίτλο της ομάδας του αιώνα".

«Η Γιουβέντους γέμισε αναπληρωματικούς»


Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους και πρωταγωνιστής του σκανδάλου «Calciopoli», Λουτζιάνο Μότζι, με δηλώσεις του στο σάιτ «Tuttomercatoweb.com» επέκρινε τη μεταγραφική πολιτική της «Γηραιάς Κυρίας» το φετινό καλοκαίρι.

«Οι άνθρωποι που χειρίστηκαν τις μεταγραφικές υποθέσεις έκαναν αυτά ακριβώς που δεν έπρεπε να κάνουν και η ομάδα δεν είναι πλέον ανταγωνιστική. Έφεραν παίκτες που ήταν αναπληρωματικοί στις ομάδες τους, όπως ο Λεάντρο Ριναούντο και ο Σιμόνε Πέπε. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά την ανεπάρκειά τους. Δεν έχουν την ικανότητα να φέρνουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές όπως κάναμε εμείς. Χρειάζονται ποιοτικούς παίκτες, αλλά αντί για αυτό η ομάδα γέμισε αναπληρωματικούς», ήταν η άποψη του 73χρονου Ιταλού, με σαφείς «αιχμές» προς τους Τζουζέπε Μαρότα και Λουίτζι Ντελ Νέρι.

Ζήτησε συγνώμη ο Μπλατ!


Μόλις λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ήρθε και η κωλοτούμπα! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας ζήτησε συγγνώμη για τα όσα είπε κατά της Εθνικής ομάδας.

"Ζητάω συγγνώμη. Πάνω στον παρορμητισμό μου είπα κάποια πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να θίξω την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ", τόνισε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια:

"Θα πρέπει η FIBA να αλλάξει το σύστημα, να δει το θέμα διαφορετικά για να μην δημιουργούνται υπόνοιες τις τελευταίες αγωνιστικές".

«Πρωταγωνιστές για τίτλο»


Επί παντός επιστητού μίλησε ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ. Τι είπε για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του «Δικεφάλου».

Ο Χιλιανός άσος μίλησε στον «Libero 107.4». Αναλυτικά τα όσα είπε

«Αυτή η περίοδος είναι πιο ήρεμη από πέρσι. Η συμμετοχή στο Europa League μας έχει κάνει όλους χαρούμενους και έχουμε τη δυνατότητα να μεταδώσουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν λίγο περίπλοκο. Δεν ήταν φυσιολογικό αυτό που έγινε. Ωστόσο αυτές οι αλλαγές μας έκαναν ακόμα να είμαστε ακόμα πιο πολύ ενωμένοι και να κοιτάξουμε όλοι μαζί μπροστά για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για εμάς είναι μεγάλη χαρά η συμμετοχή. Κάθε Κυριακή η στήριξη του κόσμου μας βοηθάει. Στόχος να είμαστε πρωταγωνιστές τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League. Σίγουρα είναι νωρίς για να μιλήσουμε για στόχους.

Ολοι μας όμως θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές. Το δείξαμε και πέρσι στα πλέι οφ ότι μπορούμε. Αποδείξαμε και πέρσι ότι μπορούσαμε να το κατακτήσουμε. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις» είπε ο Κοντρέρας.

Η είσοδος του Σαλπιγγίδη έχει βοηθήσει πολύ για να γίνουμε πιο επιθετικοί. Υπάρχουν βέβαια και από πέρσι οι Βιεϊρίνια και Ιβιτς. Η αλήθεια είναι ότι γινόμαστε πιο επιθετικοί φέτος».

Για τον ίδιο είπε:

«Όταν ήμουν στο Μουντιάλ μου ήρθε μήνυμα από ένα δημοσιογράφο που έγραφε ότι εγώ θέλω να φύγω από τον ΠΑΟΚ και αυτό μου φάνηκε περίεργο γιατί εγώ και η οικογένεια μου είμαστε ευχαριστημένοι εδώ. Μίλησα και με τον Βρύζα και με τον Μπερέτα για να το ξεκαθαρίσω, τότε. Ισως να κατάλαβαν ότι ήθελα να φύγω από τον ΠΑΟΚ για οικονομικούς λόγους αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση».

Ιντζάγκι: «Μπορούμε να σηκώσουμε το Champions League»!


Η Μίλαν μπορεί έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το φετινό Champions League, όπως δήλωσε ο Φίλιπο Ιντζάγκι στον ιταλικό Τύπο. Σημαντικό ρόλο στην άποψη του Ιταλού επιθετικού παίζει η ενίσχυση των «ροσονέρι» την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο.

«Η επίθεση μας είναι φανταστική. Είναι τέτοια που μας κάνει να μπορούμε να κατακτήσουμε το Champions League. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε πλέον», τόνισε ο 37χρονος παίκτης και αναφέρθηκε στους προσωπικούς στόχους τους:

«Υπάρχουν πολλοί στόχοι μπροστά μου. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να φτάσω το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ σε ότι αφορά τα γκολ σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Είμαι πολύ υπερήφανος που αγωνίζομαι στην Μίλαν. Αποτελεί προνόμιο για εμένα».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET


γεια σας αδερφια.....

σημερα θα κανω μια αναλυση με τους πιθανους πρωταθλητες που βλεπω καθως τωρα και εχω μια εικονα απο τις ομαδες και εχουν κλεισει και τα ροστερ.παμε να δουμε αναλυτικα.....

ΕΛΛΑΔΑ......για το τιτλο θα παλεψουν 3 ομαδες.παο-παοκ-ολυμπιακος.ο παοκ εχει πολυ καλη και στρωμενη ομαδα,εχει ομως και το εροπα λιγκ στο δρομο του και δυσκολα να αντεξει σε δυο ταμπλο.δεν εχει τοσο βαθοσ ουτε την εμπειρια να παιζει σε δυο θεσμους και να διεκδικει διακρισεις υψηλες.οποτε τον βγαζω στην ακρη.ο γαυρος εχει μονο το ελληνικο πρωταθλημα[ ο κακομοιρος!!!].εχει και 14 νεους παικτες ομως και εχει σοβαρο προβλημα μεχρι να δεσει η ομαδα.χημεια μηδεν!βεβαια θα ειναι μεχρι το τελος στο κολπο για τον τιτλο.με τερμα 39χρονο ομως που εχει χασει τα ρεφλεξ και την εκρηξη στις εξοδους που πας;;;ο παο ειναι ετοιμος απο περυσι και ακομα πιο ενισχυμενος.με παικτες κλασεως και με παραστασεις .πολυ καλο ροστερ με λιγα προβληματακια στην αμυνα.εχει και το στου-λου βεβαια αλλα εχει συνηθησει να παιζει με τεοια πιεση.νομιζω θα το σηκωσει στο τελος.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ......

ΙΣΠΑΝΙΑ......μαχη των δυο εδω.η ρεαλ με πολλους νεους παικτες και νεο προπονητη,μεχρι να δεσει η ομαδα και να περασει την φιλοσοφια του ο ζοσε θα χαθει πολυς χρονος.παιζουν με μεγαλη πιεση στην ρεαλ σε αντιθεση με μπαρτσα που ειναι χαλαρη και παιζουν τρελο ποδοσφαιρο.η μπαρτσα με γκουαρντιολα να εχουν αφομιωση πληρως την φιλοσοφια του και με τσαβι,πεδρο,ινεστα,πουγιολ,βαλντεζ,πικε,μεσι,βιγια,ματσερανο δεν υπαρχει ομαδα να την κοντραρει.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΛΟΙΠΟΝ.....

ΣΚΩΤΙΑ....και εδω μαχη των δυο αιωνιων.η ρειντζερς ειναι για τα σκυλια,δεν εκανε ουτε μια μεταγραφη.εχασε και τους δυο καλυτερους παικτες της.ενας ειναι ο περυσινος πρωτος σκορερ κρις μποιντ.εχει και ματς σε τσου-λου.με τετοιο χαμηλου επιπεδο που πας ρε καημενη σε δυο ταμπλο;;;δεν εχει καμια τυχη.η σελτικ απο την αλλη αποκλεοστικε απο την ευρωπη.εχει μονο το σκωτσεζικο πρωταθλημα.μια χαρα για μας δηλ που βλεπουμε σελτικ.θα σηκωσει και ευκολα την κουπα νομιζω.σαμαρα εχω!!!ΣΕΛΤΙΚ ΛΟΙΠΟΝ......

ΟΛΛΑΝΔΙΑ......η τβεντε ειναι αποδυναμωμενη και εχασε και τον πρωτο σκορερ της.εχει και το στου-λου.βρωμα η δουλεια δηλ.η αλκμααρ ειναι κοινως για τα θηρια και δεν εχει τυχη για πρωταθλημα.αρα εχουμε αναμεσα σε αγιαξ και αιντχοφεν.η αιντχοφεν ειναι καλη αλλα με οχι και τιπ σπουδαιο ροστερ.εχει το εροπα λιγκ απο ευρωπη.θα ειναι μεχρι τελους ψηλα αλλα δυσκολα να αντεξει λεω εγω!ο αγιαξ εχει μεν το στου-λου αλλα εχει και πολυ καλοθς παικτες.στενκελεμπουργκ τεραμτοφυλακα,ντε γιογκ και βιντελ στην αμυνα βασικους με εθνικη ολλανδιας.πηρε τον ταιβο απο τοτεναμ στο κεντρο[πολυ καλος παικτης για ολλανδια]και μπροστα η μαγεια....σουαρες,ελ χαμνταουι,σουλειμανι!!!βλεπω να σηκωνει την κουπα μετα απο 7 χρονια.πολλα δεν ειναι για αγιαξ εεε;ΑΓΙΑΞ ΛΟΙΠΟΝ......

ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ.....η μπραγκα ειναι πολυ καλη ομαδα αλλα εχοντας το τσου-λου στη μεση δυσκολα να κανει κατι καλο.η μπενφικα εχασε παρα πολλους παικτες και ειναι σχεδον μια νεα ομαδα.εχει και το τσου-λου και αυτη.θα αργησει να δεσει σαν ομαδα,δυσκολα να κανει παλι το περσυνο παρτυ.η πορτο εχει το εροπα λιγκ,χαλαρα δηλ για μια ομαδα σαν την πολυπειρη πορτο.εχει παρα πολυ καλη ομαδα και πολυ γρηγορη.απο την μεση και μπροστα ειναι φωτια και με πολυ καλο προπονητη.βλεπω να το σηκωνει....ΠΟΡΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.....

Υ.Γ. 1 ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟΔ 22,5....ΘΑ ΤΟ ΤΙΜΗΣΩ!!!

Υ.Γ. 2 για ελλαδα και πρωτο σκορερ το 20,00 στο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ να βγει πρωτος σκορερ ειναι προκλητικοτατο στον οπαπ.ειναι μεσα στους 3 καλυτερους επιθετικους στην ελλαδα απο οσους αγωνιζονται φετος.ειναι σκετος διαολος,μαμουνι,σκυλι μαυρο και μεσα σε ολες τις φασεις.δεν γινεται να μην βαλει πανω απο 15 γκολ στο κακομοιρο ελληνικο ποδοσφαιρο!!!με τον τραυματισμο του μουσλι και την ελευση του ελ ζααρ μαλλον σε πολλα ματς θα παιξει κλασικος φορ,πραγμα που σημαινει σε καθε ματς θα εχει 2-3 κλασικες ευκαιριες για γκολ.πιστευω οτι μεχρι το τελος θα ειναι στους πρωτους σκορερ μεσα και θα τον τιμησω.ΣΑΛΠΙ ΑΛΩΣΤΕ ΕΙΣΑΙ!!!............ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 20,00 ΑΠΟΔ ~~~~
ΣΑΛΠΙ ΜΕ ΤΡΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.......

Υ.Γ. 3 ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ.....


χαιρετω μαγκες!saloute.....

Σέντρα στο Κύπελλο


Πρεμιέρα, το Σαββατοκύριακο, στο κύπελλο Ελλάδας με τους αγώνες της πρώτης φάσης, στην οποία θα μονομαχήσουν ομάδες της Γ' εθνικής κατηγορίας. Οι ομάδες αυτές θα παλέψουν για την πρόκριση στη Β' φάση, όπου θα βρούν μπροστά τους τους συλλόγους της Β' εθνικής κατηγορίας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μέγας Αλέξανδρος-Πανηλειακός (15:45)
Κεραυνός Κερατέας-Απόλλων Σμύρνης (15:45)
Καλλονή-Αετός Σκύδρας (15:45)
Νίκη Βόλου-ΠΑΟ Ρουφ (15:45)
Ρόδος-Ναυπακτιακός (19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αναγέννηση Επανωμής-Ηρακλής Ψαχνών (15:45)
Οδυσσέας Αναγέννησης-Μακεδονικός (15:45)
Βύζας Μεγάρων-Παναχαϊκή (15:45)
Εθνικός Φιλιππιάδας-Πλατανιάς (15:45)
Δόξα Κρανούλας-Φωκικός (15:45)
Αίας Σαλαμίνας-Ζάκυνθος (15:45)
Αγία Παρασκευή-Χανιά (17:30)
ΠΑΣ Κόρινθος-Τύρναβος (18:00)
Κοζάνη-Ασπρόπυργος (18:00)
Πόντιοι Κατερίνης-Παναιγιάλειος (18:00)

Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν στη Β' φάση η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Εορδαϊκός και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου.

Τόσακ: «Θα δούμε τη διαιτησία του Κάκου»


Δημόσια κριτική άσκησε ο Τζον Τόσακ κατά του Τάσου Κάκου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουαλίας έδωσε συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού αγώνα με το Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Euro 2012 και -εμμέσως πλην σαφώς- επέκρινε δημόσια την UEFA για τον ορισμό του Κερκυραίου ρέφερι!

«Ο διαιτητής που όρισε η UEFA κατάγεται από την Κέρκυρα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαυροβούνιο. Οι κάτοικοι του Μαυροβουνίου και οι Ελληνες έχουν αναπτύξει φοβερή σχέση με την πάροδο των χρόνων. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτός ο ορισμός. Θα είμαστε χαρούμενοι αν ο διαιτητής αποφασίζει ακριβώς με βάση αυτά που βλέπει. Αλλωστε, δεν του λείπει η εμπειρία. Εχει σφυρίξει σε αρκετά ελληνικά ματς Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Χίλια εισιτήρια για Τρίπολη


Το ποσό των χιλίων εισιτηρίων θα διαθέσει όπως όλα δείχνουν η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης στους οπαδούς του ΠΑΟΚγια το παιχνίδι στην Αρκαδία για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν θα ξεπεράσουν τους χίλιους για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τους Αρκάδες στην Τρίπολη.

Η διοίκηση του Αστέρα επιθυμεί να δώσει εισιτήρια στους «ασπρόμαυρους» και συγκεκριμένα τόσα όσα αντιστοιχούν στη θύρα των φιλοξενούμενων. Με λίγα λόγια το ποσό των χιλίων εισιτηρίων.

Οι Αρκάδες όμως δεν έχουν πάρει το τελικό «ΟΚ» από τους υπεύθυνους των αρμόδιων αρχών, που ελέγχουν την ασφάλεια των γηπέδων. Εφόσον οι μηχανικοί, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για το ενδεχόμενο παρουσίας διαπιστώσουν ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, τότε ο Αστέρας θα δώσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χίλια εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της ομάδας.

ΑΡΗΣ: Βλέπει τον Αλιαντιέρ


Ψηλά στη λίστα του Άρη βρίσκεται η περίπτωση του Ζερεμί Αλιαντιέρ. Ο Γάλλος επιθετικός είναι –όπως και ο Φατί– απόφοιτος της γνωστής ποδοσφαιρικής ακαδημίας Κλερφοντέν και θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της τελευταίας δεκαετίας.

Ο 27χρονος φορ έχει μείνει ελεύθερος από τη Μίντλεσμπρο και οι «κίτρινοι» θα εξετάσουν πολύ σοβαρά την περίπτωσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρκετοί τραυματισμοί που είχε στην καριέρα του, δεν του επέτρεψαν να διαγράψει την πορεία που όλοι περίμεναν και από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται… ιατρικώς.

Από τις αρκετές περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών που έχουν στα χέρια τους οι «κίτρινοι», έχουν τοποθετήσει σε περίοπτη θέση το όνομα του Ζερεμί Αλιαντιέρ, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Μίντλεσμπρο. Εν τω μεταξύ, στους Θεσσαλονικείς προτάθηκε κι ένας άλλος Γάλλος, ο Ματ Μουσιλού, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπουλόν.

Ο Αλιαντιέρ έγινε παίκτης της Άρσεναλ στα 16 του και έμεινε στο Βόρειο Λονδίνο μέχρι το 2007, που πήρε μεταγραφή στη Μίντλεσμπρο έναντι 2,5 εκατ. λιρών. Τη σεζόν 2005-06 είχε αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού σε Σέλτικ, Γουέστ Χαμ και Γουλβς και συνολικά με τους «κανονιέρηδες» αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Ερωτευμένη με το ...ποδόσφαιρο!


Μάς έρχεται από την ...αγαπημένη Ιταλία και πιο ειδικά την Κατάνια της Σικελίας. Πρόκειται για την 28χρονη Ροζάρια Καναβό, μοντέλο, χορεύτρια, τηλεπαρουσιάστρια και ενίοτε ηθοποιό, με ...έρωτα για το ποδόσφαιρο! Η εκρηκτική Σιτσιλιάνα είχε για περίπου δύο χρόνια δεσμό με τον Αντόνιο Κασάνο της Σαμπντόρια (την περίοδο που ο ιδιόρρυθμος Ιταλός στράικερ αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ από το 2007 ...ταλαιπωρεί τον Κριστιάν Πανούτσι, ο οποίος πρόσφατα, στα 37 του χρόνια, ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.
Τη Ροζάρια την έχει εγκαταλείψει αρκετές φορές στο παρελθόν, ωστόσο πάντα κάτι γίνεται και το ζευγάρι τα ξαναβρίσκει.

Ένας από τους λόγους των μικρών χωρισμών του Κριστιάν με τη Ροζάρια, είναι οι αμέτρητες αισθησιακές φωτογραφήσεις που έχει κάνει η τελευταία σε ιταλικά περιοδικά.Σε μία από αυτές, μάλιστα, για το ημερολόγιο του "interviu" του 2009, η Ροζάρια ...ξέχασε να ενημερώσει τον αγαπημένο της κι αυτός έγινε έξαλλος, με αποτέλεσμα ακόμα ένα επεισόδιο στη σχέση του ζευγαριού.

Τότε η Ροζάρια προσπάθησε να τα μαζέψει (και όπως φαίνεται τα κατάφερε), με δηλώσεις της στον ιταλικό Τύπο: "Γιατί δεν τού είπα για το ημερολόγιο; Επειδή περίμενα να αγοράσει το περιοδικό για να δει ...πώς είμαι και να είναι περήφανος για μένα"!
Μετά από ακόμα μία επανασύνδεση με τον Κριστιάν, η Ροζάρια δήλωνε: "Θέλω να το φωνάξω δυνατά, τόσο ώστε να ακουστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα: ναι, εγώ και ο Κριστιάν είμαστε πάλι μαζί"!

Εκείνη την περίοδο η Ροζάρια είχε δώσει μια συνέντευξη στο περιοδικό "Max", στην οποία είχε απαντήσει αρνητικά στην ερώτηση αν είναι ερωτευμένη, εξοργίζοντας και πάλι τον καλό της. "Είπα ότι δεν είμαι ερωτευμένη, γιατί όταν έδωσα αυτή τη συνέντευξη δεν τα είχα ξαναβρεί με τον Κριστιάν. Τώρα είμαι πάλι τρελά ερωτευμένη μαζί του", δικαιολογήθηκε η άτακτη Ροζάρια. Η ύψους 1,72μ. (με αναλογίες 88-62-89) Ροζάρια έχει εμφανιστεί - και μάλιστα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους - σε αρκετές ιταλικές τηλεοπτικές εκπομπές, μεταξύ των οποίων οι "Sarabanda", "Raccomandati", "Paperissima", "123" κ.α., με τις εμφανίσεις της στο σόου "Paperissima" να προκαλούν ...καρδιακά επεισόδια, καθώς εμφανιζόταν σε αυτό ως χορεύτρια ενός sex club!
Εννοείται πως η Ροζάρια είναι μία από τις Ιταλίδες που έχουν υποσχεθεί κατά καιρούς δημόσιο στριπτίζ με την προϋπόθεση η αγαπημένη τους ομάδας να πάρει το πρωτάθλημα. Τότε ...υποστήριζε τη Ρόμα, καθώς εκεί αγωνιζόταν ο Πανούτσι!

Νίκη και καλό ποδόσφαιρο με Γεωργία


Να ξεκινήσει με το δεξί και να βάλει τις βάσεις για την τρίτη σερί πρόκριση σε τελικά Euro θέλει η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην αντίστοιχη της Γεωργίας (21:45, Mega) στο γήπεδο Καραϊσκάκη.Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής η Ελλάδα θέλει να πάρει το τρίποντο και σύγχρονος να αποδώσει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο στη… νέα εποχή του Πορτογάλου τεχνικού.Οι συνθήκες είναι ιδανικές καθώς αντίπαλος της Εθνικής θα βρεθεί η Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια στην επιστροφή του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού στον Καραϊσκάκη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και ο Σάντος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το νέο σύστημα της ομάδας, που δεν είναι άλλο από το 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου στην μεσαία γραμμή.

Ο Φερνάντο Σάντος φαίνεται να καταλήγει στον Γιούρκα Σεϊταρίδη όσον αφορά στο δεξί άκρο της άμυνας έναντι του Λουκά Βύντρα ενώ πίσω από τους δύο επιθετικούς θα είναι πιθανότατα ο Γιώργος Σαμαράς αντί του Σωτήρη Νίνη που είχε αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση στο φιλικό με την Σερβία στο Βελιγράδι τον Αύγουστο.

Κατά τα άλλα κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μιχάλης Σηφάκης που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι με τον Φερνάντο Σάντος στο "τιμόνι" κόντρα στην Σερβία.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ φαίνεται να επιλέγει τον Νίκο Σπυρόπουλο έναντι του Γιώργου Τζαβέλλα.

Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που θα είναι ο αντικαταστάτης του Σωτήρη Κυργιάκου μετά την απόφαση του τελευταίου να αποσυρθεί από την "γαλανόλευκη".

Όσον αφορά στην μεσαία γραμμή, ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι σε ρόλο αμυντικού μέσου, δεξιά θα βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης στον νέο ρόλο που έχει στην Εθνική ομάδα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φερνάντο Σάντος και στα αριστερά ο Γιώργος Καραγκούνης.

Τέλος στην επίθεση θα είναι ο σκόρερ του φιλικού με την Σερβία, Δημήτρης Σαλπιγγίδης μαζί με τον πρώτο σκόρερ της προηγούμενης προκριματικής φάσης, Φάνη Γκέκα.

Διαιτητής της αναμέτρησης την Παρασκευή θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Κλος Γκόμες ο οποίος στο παρελθόν δεν έχει "σφυρίξει" αγώνα της Εθνικής ομάδας.

Eλ Ζαρ: "Ανυπομονώ να αγωνιστώ στην Τούμπα"


Ενήμερος για το τι θα συναντήσει στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Ελ Ζαρ. Ο Μαροκινός μίλησε στην εφημερίδα "SportDay" και έδειξε να γνωρίζει αρκετά για τον ΠΑΟΚ, καθώς στις δηλώσεις του τόνισε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του "δικεφάλου του Βορρά".

"Έχω μάθει πλέον πολλά για τον ΠΑΟΚ. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα αποτελέσω μέλος αυτού του κλαμπ. Ξέρω το κοινό του ΠΑΟΚ. Έχω μία εικόνα από το γήπεδο της ομάδας. Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να παίξω κι εγώ σε αυτό το γήπεδο. Να τους γνωρίσω και να με γνωρίσουν.

Ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την επιμονή που έδειξαν αυτές τις τελευταίες ημέρες στην ολοκλήρωση της μεταγραφής μου. Με εμπιστεύονται κι αυτό είναι σημαντικό. Ευχαριστώ επίσης και τους ατζέντηδές μου, οι οποίοι συνέβαλαν σε αυτή τη διαδικασία"
, ήταν τα λόγια του Ελ Ζαρ.

Φωτο Ημερας

χωρις λογια...........................

Ειπε...................

"Αυτό που είδα ήταν κωμωδία, όχι μπάσκετ. Ουσιαστικά, οι Έλληνες σούταραν για να αστοχήσουν"

Ντέιβιντ Μπλατ

(μετά την ήττα της Εθνικής μας από τη Ρωσία)

Ψιθυροι..........

  • Στο κλάμπ των παντρεμένων μπήκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος παντρεύτηκε την αθλήτρια του βόλεϊ Ελευθερία Κούκου. Γνωστοί επιχειρηματίες έδωσαν το παρών στη γαμήλια δεξίωσή, όπως ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Σωκρτάτης Κόκκαλης. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος τραγούδησε αποκλειστικά για τους νεόνυμφους.
  • Στη Βάρη βρήκε το νέο του σπίτι ο Λουίς Γκαρσία. Ο μάνατζερ του Ισπανού άσου, Βασίλης Τσιάρτας, μπορεί να τον συμβούλεψε να μείνει στα Βόρεια Προάστια, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να βρει σπίτι στην Βάρη, επειδή εκεί μένουν οι φίλοι του Λέτο και Σαριέγκι.
  • Ανάμεσα στα πολλά που συζήτησαν ο Νίκος Νιόπλιας και ο Ρόι Χόντγκσον στο φόρουμ των προπονητών στη Νιόν της Ελβετίας ήταν και το θέμα της μεταγραφής του Νταμιέν Πλεσί από την Λίβερπουλ στον Παναθηναϊκό, με τον τεχνικό των ρεντς να ενημερώνει τον κοζανίτη προπονητή για τον βαθμό ετοιμότητας του γάλλου χαφ.
  • Η επιλογή ένδυσής των τσιρλίντερς, σε συνδυασμό με τις αισθησιακές κινήσεις τους, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των φανατικών μουσουλμάνων στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Ετσι, ύστερα από αίτημα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, στους αγώνες της εθνικής Τουρκίας, το κοινό δεν θα μπορεί στα διαλείμματα να απολαμβάνει το εντυπωσιακό σόου των τσιρλίντερς...

Χειρουργείται ο Μουσλίμοβιτς


Στο Μόναχο της Γερμανίας θα μεταβεί σήμερα ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς/προσαγωγούς και θα υποβληθεί σε μικροεπέμβαση με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης, από μία γιατρό η οποία είναι ειδικευμένη σε αυτή την επέμβαση. Τον 29χρονο παίκτη συνοδεύει ο γιατρός της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ - Γιάννης Ράλλης - , ενώ υπολογίζεται ότι επιστρέψει στην ενεργό δράση σε 25 με 30 μέρες.

Για πάντα Αρειανός ο Κούπερ


Νερό στο όνομα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πίνει η διοίκηση του Αρη και σύντομα θα τον καλέσει για να του προτείνει νέο συμβόλαιο, με τριετή διάρκεια, καθώς το τωρινό λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε ζητήσει από την αρχή την εν λευκώ διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, αίτημα που έγινε αποδεκτό, καθώς η διοίκηση είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία του Κούπερ και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να κληθεί στα γραφεία. Στο ραντεβού αυτό θα γίνει η πρόταση και θα ξεκινήσουν οι επαφές για την επέκταση του συμβολαίου του.

Αγνωστες είναι βέβαια οι προθέσεις του ίδιου, αλλά προς το παρόν δείχνει να είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχει βρει στην ομάδα.

«Ώρα να παίξουμε ποδόσφαιρο»


Aν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που απασχόλησε πολύ ομάδες και Μέσα στην Αγγλία κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου τότε σίγουρα αυτός είναι ο Ρόμπι Κιν. Κάτι που δεν ήθελε ο ίδιος, εφόσον όμως βρισκόταν εκτός των πλάνων του Χάρι Ρέντναπ ένας τόσο καλός επιθετικός επόμενο ήταν να προκύψουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Με το τέλος των μεταγραφών ηρέμησε και ο Ιρλανδός στράικερ που θα μπορέσει πλέον να αφοσιωθεί σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Να βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του συνήθως πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις.

Όλο το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετοί σύλλογοι που θέλησαν να αποκτήσουν τον Κιν. Λίβερπουλ, Σέλτικ, Νιουκάστλ Μπεσίκτας και αρκετές άλλες έδειξαν ενδιαφέρον αλλά ο επιθετικός της Τότεναμ αποφάσισε πως η παραμονή του στο “White Hart Lane” για να παλέψει για μια θέση στην ενδεκάδα άξιζε τον κόπο και επέλεξε τον δύσκολο δρόμο ελπίζοντας να δικαιωθεί.

Την Παρασκευή η εθνική Ιρλανδίας αντιμετωπίζει την Αρμενία στο Ερεβάν και ο 31χρονος διεθνής περιμένει την αναμέτρηση αυτή για να παίξει επιτέλους ποδόσφαιρο χωρίς την σκέψη της μεταγραφής.

«Δεν με επηρέασε ιδιαίτερα. Από την ημέρα που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα πάντα υπήρχαν υποθέσεις και φήμες και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Τώρα όμως θα επικεντρωθώ σε αυτό που κάνω. Την μεταγραφική περίοδο ήμουν αρκετά ήρεμος δεν με ενοχλούσαν αυτά που ακούγονταν. Αλλά τώρα δεν θα υπάρξουν άλλες φήμες για τουλάχιστον δύο μήνες οπότε όλοι ομάδες και ποδοσφαιριστές μπορούν να αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο», δήλεσε στην συνέντευξη Τύπου ο Κιν.

«Η χρυσή μπάλα στον Σνάιντερ»


Έναν ποδοσφαιριστή που είχε υπό τις οδηγίες του στην περσινή αγωνιστική σεζόν επέλεξε ο Ζοζέ Μουρίνιο σαν αυτόν που θα άξιζε να κερδίζει την «Χρυσή Μπάλα». «Η ‘’Χρυσή Μπάλα’’ πρέπει να πάει στον Σνάιντερ», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός με δηλώσεις του στο περιθώριο του φόρουμ των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ο Σνάιντερ πρέπει να κερδίσει και μετά ο Τσάβι. Ο Ινιέστα όχι. Είχε ένα πολύ καλό Μουντιάλ, αλλά αυτός ο τίτλος πηγαίνει στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της σεζόν και ο Σνάιντερ έπαιξε σε δύο τελικούς (Τσάμπιονς Λιγκ και Παγκόσμιο Κύπελλο) και είχε μεγάλη συμμετοχή στην ομάδα του. Ο Ινιέστα δεν είχε τόσα πολλά παιχνίδια», δήλωσε ο Special One και συνέχισε:

«Δεν θέλω να πω ότι ο Σνάιντερ είναι καλύτερος παίκτης, αλλά συνολικά είχε μια καλύτερη αγωνιστική σεζόν. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν μπορεί να καθορίσει και το αποτέλεσμα στη ‘’Χρυσή Μπάλα’’».

Ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και στην απόφαση της Μπαρτσελόνα να παραχωρήσει τον Ιμπραήμοβιτς. «Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Απέναντι στη Μίλαν, ίσως να τον βρούμε μπροστά μας δύο φορές και δεν πρόκειται να επηρεάσει το πρωτάθλημα», κατέληξε.

Τσιάρτας -"Προσδίδουν ποιότητα ο Λουίς Γκαρσία και ο Ελ Ζαρ"


Για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας κόντρα στη Γεωργία, για την εικόνα που παρουσίασαν οι μεγάλοι του κέντρου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και για τα πρώτα του βήματα ως μάνατζερ παικτών μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας στο Contra.gr.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής άνοιξε τις πύλες της Super League στον Λουίς Γκαρσία αλλά και τον Ναμπίλ Ελ Ζάρ ντύνοντας τους με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. «Πάντα ήμουν και θα είμαι στο πλευρό των Ελλήνων παικτών. Όταν όμως μπορούμε να δούμε τόσο ποιοτικούς παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία. Αυτό ισχύει τόσο για τον Γκαρσία όσο και για τον Ελ Ζαρ, τα βιογραφικά των οποίων μιλούν από μόνα τους».

Για τον Λουίς Γκαρσία ο Βασίλης Τσιάρτας θεωρεί «ότι διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του, δημιουργεί φάσεις για γκολ αλλά και σκοράρει. Αν του δοθεί ο κατάλληλος χρόνος συμμετοχής θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό».

"Μετά την 5η αγωνιστική τα πρώτα συμπεράσματα"

Έχοντας πολυετή θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και σφαιρική εικόνα για τα φετινά ρόστερ των ελληνικών ομάδων ο Βασίλης Τσιάρτας κατέθεσε το δικό του σχόλιο. «Όλες τις ομάδες θα τις δούμε από την 5η αγωνιστική και μετά. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Το ξεκίνημα της ΑΕΚ δεν μου λέει τίποτα. Ακόμη δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική εικόνα. Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί απέκτησε πολλούς περισσότερους νέους παίκτες. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μη έχοντας και υποχρεώσεις στην Ευρώπη θα δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός πάλι «κούμπωσε» κάποιους παίκτες που χρειαζόταν με τους υπόλοιπους και τώρα απομένει το δέσιμο».

"Υπομονή για την Εθνική"

Τέλος, αναφορικά στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2012, τόνισε: «Στην Εθνική ομάδα άλλαξαν πολλά πράγματα. Πήραμε μια πρώτη γεύση από το φιλικό με την Σερβία και περιμένουμε να δούμε τον βαθμό βελτίωσης που θα παρουσιάσει η ομάδα . Κάθε αλλαγή γίνεται με σκοπό την βελτίωση. Χρειάζεται όμως και υπομονή».

Χωρίς Μανωλά η Εθνική


Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας των Ελπίδων για τον αγώνα με το αντίστοιχο συγκρότημα της Π.Γ.Δ.Μ. (4/9), που εντάσσεται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2011, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη , με την τελευταία προπόνηση της "γαλανόλευκης" ομάδας σε ελληνικό έδαφος. Η αποστολή της εθνικής θα αναχωρήσει την Παρασκευή για την πόλη Στρούμιτσα, με μοναδικό απόντα τον Κώστα Μανωλά.

Τσίγκας: "Σημαντικό να ξεκινάει η χρονιά με γκολ"


Το βραβείο για το καλύτερο γκολ της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκ παρέλαβε ο Θανάσης Τσίγκας. Ο επιθετικός της Κέρκυρας και σκόρερ του πρώτου γκολ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ (2-1), τόνισε σε δηλώσεις του: «Πρώτα θέλω να αφιερώσω το βραβείο στην οικογένειά μου, και στη συνέχεια στην ομάδα μου. Είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή να ξεκινάει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με γκολ. Αυτό ανεβάζει την ψυχολογία του για την συνέχεια και ακόμη περισσότερο όταν συνοδεύεται από μία τέτοια επιτυχία. Όλοι μαζί στην ομάδα δουλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας, το κλίμα είναι εξαιρετικό, οικογενειακό, όπως και την προηγούμενη χρονιά, και αυτό βοηθάει τους καινούργιους ποδοσφαιριστές, ώστε να ενσωματωθούν γρηγορότερα στις υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ από την άλλη πλευρά εμάς τους παλαιότερους να συνεχίσουμε την περσινή επιτυχημένη προσπάθεια».

Παπαδόπουλος: "Θα προκριθούμε στα μπαράζ"


Με δηλώσεις του, μερικές ώρες πριν από την αναχώρηση της εθνικής Ελπίδων για την Π.Γ.Δ.Μ., ο Κυριάκος Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα καταφέρει να προκριθεί στους αγώνες μπαράζ του EURO U-21.

"Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως φάνηκε μέσα από τις προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει αισιοδοξία από όλους τους παίκτες ότι θα πάρουμε την πρόκριση στους αγώνες μπαράζ" εκτίμησε ο αμυντικός της Σάλκε, ο οποίος συνέχισε: "Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες για να προχωρήσουμε περισσότερο στη διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή, όμως, στο μυαλό μας υπάρχει μόνο το ματς στην ΠΓΔΜ και θα κατέβουμε στο γήπεδο αποφασισμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε", τόνισε ο άσος της Σάλκε.

Ο Μπεναγιούν οδήγησε το Ισραήλ στη νίκη


Ο Γιόσι Μπεναγιούν πήρε από το χέρι την εθνική ομάδα της χώρας του και την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012. Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του ομίλου μας το Ισραήλ επικράτησε εντός έδρας της Μάλτα με 3-1.

Ο άσος της Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και ισοφάρισαν στο 38' με τον Πέις. Ο Μπεναγιούν με πέναλτι στο 66' έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο Ισραήλ ενώ στο 75' ολοκλήρωσε το χατ τρικ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΙΣΡΑΗΛ: Αουάτ, Ταλ Μπεν-Χαίμ, Μποντάρφ, Καγιάλ (86' Γκολάσα), Α. Κοέν, Ραφαέλοφ, Μπεναγιούν, Ζάχαβι (51' Βερμουτ), Μπεν Σαχάρ (73' Αρμπάιτμαν), Μπεν Νταγιάν, Τ. Κοέν
ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Καρουάνα, Μάμο, Σιμπέρας, Αγκιους, Μπογκντάνοβιτς (57' Κοχεν), Μπριφα (82' Φαϊλα), Μιφσούντ, Μπαχάντα, Ερέρα (80' Μουσκάτ), Πέις

Κάζλα: «Ποιος έχει δίκιο τώρα;»


Έπνευσε τα μένεα κατά του Ντέβιντ Μπλατ ο Γιόνας Καζλάουσκας μετά την οριστικοποίηση των ζευγαριών στην επόμενη φάση, όπου η Ελλάδα θα βρει την Ισπανία. «Ποιος έχει δίκιο τώρα;» μονολογούσε. Ο κόουτς της «επίσημης αγαπημένης» τόνισε μετά τη λήξη της φάσης των ομίλων ότι «μας έκαναν αυτή την απαράδεκτη επίθεση και τελικά αποδείχθηκε ότι εμείς παίζουμε με την Ισπανία και η Ρωσία με τη Νέα Ζηλανδία. Οπότε ποιος είχε δίκιο με όλο αυτό το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο γήπεδο μετά τον αγώνα;»

Σχετικά με τον αγώνα για τους «16» απέναντι στους Ισπανούς εξήγησε ότι «έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν ότι η ομάδα μας συναντά δυσκολίες με τους Ισπανούς. Μετράμε πέντε συνεχόμενες ήττες τα τελευταία χρόνια σε επίσημες διοργανώσεις, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η αποστολή μας είναι δύσκολη. Πρέπει όλοι στην ομάδα να είναι πνευματικά έτοιμοι και αποφασισμένοι για ένα καθοριστικό παιχνίδι, για το οποίο το μόνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να το κερδίσουμε».

Σαρωτικός ο Άρης με Σπαρτάκ


Με νίκη συνδυάστηκε το πρώτο φιλικό του Άρη επί ιταλικού εδάφους, αφού οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν 97-54 της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης ενώ ο Σαρόν Ντρούκερ στάθηκε στην αφοσίωση των παικτών του.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα αγωνιστική περίοδο οΑρης επικράτησε της Σπαρτάκ, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στην προκριματική φάση του EuroCup, ενώ ο Σαρόν Ντρούκερ είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του.

Ο κόουτς του Άρη ανέφερε μετά τη νίκη επί της Σπαρτάκ: «Όλοι οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά τις μέρες που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολύ αφοσιωμένοι τόσο στην ομάδα όσο και στους συμπαίκτες τους. Αισθανόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και μένει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο.

Σήμερα είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κυρίως αμυντικά. Μας ενδιαφέρει να παρουσιαζόμαστε εμείς όσο το δυνατόν καλύτεροι και στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος. Από εδώ και πέρα κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι από μέρα σε μέρα». Ο Αρης θα αντιμετωπίσει στις 4/9 (9μ.μ.) την Εφές Πίλσεν.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-31, 71-43, 97-54
Αρης(Ντρούκερ)
: Πιρς 15 π. και 5 ασ., Χατζηβρέττας 8π. ,1ρ. και 1ασ., Ταπούτος 13π. ,8ρ. και 6ασ. , Ντάνστον 12 π. ,8ρ. , 4 κοψ. και 2ασ. , Τάκερ 10π., 3 ρ. και 2ασ., Μπορόβνιακ 11π. ,1ρ. , Σκορδίλης(συμμετοχή) , Χρυσικόπουλος 6π. και 3ρ. , Μούρτος 5π. , Τσαϊρέλης 7π., 2 ρ. , Κουμπούρας 10π., 3 ασ.

«Μαγεία» από Μαυρία!


Για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, η Εθνική ομάδα Παίδων επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ρουμανίας, στο Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Κοσμάς». Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε νικήσει με 1-0 και στο πρώτο παιχνίδι. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μαυρίας του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ''τριφυλλιού'' σκόραρε στο 45’ και στο 75’, ενώ ο Καντούτσης στο 36’ είχε πετύχει το πρώτο γκολ της Εθνικής Παίδων.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Χουτεσιώτης, Δημακάκος, Καντούτσης, Σιώπης (72΄ Γιαννόπουλος), Τσιλιανίδης (41΄ Μουζακίτης), Αναστασόπουλος (41΄ Μαυρίας), Σούκιας (53΄ Ιωαννίδης), Ανδρεόπουλος (78΄ Βιόπουλος), Διβανές, Σιμηχανίδης (57΄ Κρητικός), Παιδάκης (41΄ Γιαννιτσάνης).

Καλωσήλθες, Σιλβί… εεε, Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ!


Είσαι Τότεναμ…

Δεν εξετάζουμε τώρα πώς και γιατί… το έκανες αυτό στον εαυτό σου…

Το θέμα είναι ότι υποστηρίζεις τους «πετεινούς»…

Και τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, η ομάδα «χτυπάει» Φαν Ντερ Φάαρτ!

Ε, πάλι καλά να λες που η ομάδα σου δεν είναι ελληνική!

Διότι, στο… αροδρόμιο (sic) που σίγουρα θα είχες πάει να τον υποδεχθείς, δύσκολα θα κρατούσες την προσοχή σου στραμμένη πάνω του.

Θυμούμενος τη σύζυγο του Ολλανδού και -βλέποντας τη να «ταΐζει» απλόχερα τη φαντασία, διαφημίζοντας οδοντόβουρτσα- καταλαβαίνεις το λόγο