Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφια ομάδα του αιώνα η Ισπανία




Επίσημη ανάλυση της FIFA για το Μουντιάλ του 2010 αναφέρει ότι η ποδοσφαιρική εθνική Ισπανίας θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ομάδα του αιώνα.Η "φούρια ρόχα" κατάφερε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής να φτάσει στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου, κατακτώντας μετά την Ευρώπη, ολόκληρο τον... πλανήτη.Η FIFA έχει δημιουργήσει ένα τεχνικό επιτελείο το οποίο αναλύει την πορεία των ομάδων. Ο διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής, κύριος Ζαν - Πολ Μπρίγκερ, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ισπανία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα μπορούσε να περάσει στην ιστορία ως η καλύτερη ομάδα του αιώνα.

"Η Ισπανία κατέκτησε το Euro του του 2008 και τώρα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια επίσης, κάτι που αποτελεί καταπληκτικό επίτευγμα. Οι παίκτες της Ισπανίας έχουν μεγαλώσει και εξελιχθεί μαζί και τώρα είναι ικανοί να παρουσιάσουν φανταστικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο", σχολίασε αρχικά ο διευθυντής της FIFA στο "PA", για να συμπληρώσει:

"Είναι μια συμπαγές ομάδα και τρέχουν αρκετά. Οι Τσάβι, Ινιέστα και Τσάμπι Αλόνσο καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις στο γήπεδο, παίζοντας παράλληλα θαυμάσιο ποδόσφαιρο – αυτό μοιάζει όμορφο, αλλά πραγματικά είναι δύσκολο να δουλέψει. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο, αναμφισβήτητα είναι υποψήφιοι για τον τίτλο της ομάδας του αιώνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: