Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Κυνηγά το θαύμα

Η ομάδα των ανδρών δεν τα κατάφερε στο Ζάγκρεμπ και πλέον όλες οι ελπίδες εναποθέτονται στις γυναίκες, που το Σάββατο (4/9) θα διεκδικήσουν την απευθείας πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 7 μ.μ. για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου την οικοδέσποινα Κροατία και πιο αδύναμη ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με στόχο να φτάσει στη νίκη με όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα, προκειμένου να καταλάβει (με διαφορά τερμάτων) την πρώτη θέση. Για την ακρίβεια οι αθλήτριές μας χρειάζονται νίκη με 26 τέρματα διαφορά, ώστε να ξεπεράσουν τη Ρωσία, η οποία στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει της ίδιας ομάδας με 28-3.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν τα καταφέρει της δίνεται η δεύτερη ευκαιρία μέσω των χιαστί ματς να κερδίσει μια θέση στα ημιτελικά και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. «Το μόνο που μας απομένει είναι να παίξουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο πρέσιγνκ με παγίδες» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, εν όψει του επικείμενου ματς.

Τα σενάρια

Σε περίπτωση που η Εθνική ξεπεράσει τον εαυτό της και πετύχει σκορ μαμούθ, πάλι δεν εξαρτάται από την ίδια η πρωτιά, καθώς αμέσως μετά η Ρωσία παίζει με την Ιταλία και θα ξέρει τη διαφορά των γκολ που θα πρέπει να καλύψει. Αν η Ελλάδα θα τελειώσει το ματς στο +26, η Ρωσία θα χρειάζεται νίκη με δυο γκολ για να περάσει στο +27. Εκτός, φυσικά, κι αν η Ιταλία κάνει την έκπληξη και μαζί το «δώρο» στην ελληνική ομάδα, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας, ένα σενάριο που πολύ δύσκολα θα επαληθευτεί.

Το πρόγραμμα (3η αγωνιστική)
7 μμ Κροατία-Ελλάδα
8.30 μμ Ρωσία-Ιταλία

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)
Ρωσία (35-10) 4
Ελλάδα (14-12) 4
Ιταλία (27-10) 3
Κροατία (6-50) 0

Στις αναμετρήσεις του Β’ ομίλου, η ισοπαλία αρκεί στην Ισπανία κόντρα στην Ολλανδία για να την κρατήσει στην πρώτη θέση, με το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας να είναι ορατό, αν οι «οράνιε» επικρατήσουν τελικά και η Ουγγαρία νικήσει τη Γερμανία.

Εκτός των άλλων, το έκτο και τελευταίο εισιτήριο από την ευρωπαϊκή ζώνη απομένει «ανοικτό» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στη Σαγκάη. Εκτός από τις ομάδες τις Ρωσίας, Ουγγαρίας και Ελλάδας, που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους από το FINA Cup στη Νέα Ζηλανδία, έκλεισαν άλλες δύο θέσεις από την Ισπανία και την Ιταλία.


Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)
Ισπανία (25-20) 6
Ολλανδία (25-19) 3
Ουγγαρία (19-21) 3
Γερμανία (20-29) 0

Το πρόγραμμα (3η αγωνιστική)

4 μμ Γερμανία-Ουγγαρία
5.30 μμ Ισπανία-Ολλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια: