Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Επιτέλους νίκη για Μονακό!!

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες η Μονακό επιστρέφει στα τρίποντα, επικρατώντας 2-0 της Τουλούζ για την 21η αγωνιστική της Ligue 1.

Επιτέλους νίκη για Μονακό
Η Μονακό επέστρεψε στις νίκες. Η ομάδα του Πριγκιπάτου επικράτησε 2-0 της Τουλούζ, εκτός έδρας φτάνοντας τους 45 βαθμούς, μειώνοντας δύο πόντους από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Κουρζάγουα άνοιξε το σκορ στο 36’, για να έρθει ο Οκάμπος δύο λεπτά πριν το τέλος να διπλασιάσει τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» και να πάρει τη νίκη.

Πλέον, η ομάδα του Ρανιέρι, φτάνει τους 45 πόντους, δύο πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, παρά το γεγονός πως αγνοούσε τη νίκη για δύο αγωνιστικές.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική

Παρασκευή (17/1)

Σεντ Ετιέν – Λιλ ΄2-0
(55' Μπραντάο, 61' Ταμπανού)

Σάββατο (18/1)

Μαρσέιγ- Βαλενσιέν αναβλήθηκε

Μπαστιά – Μπορντό 1-0
(42' Μπα)

Λοριάν – Γκινγκάμπ 2-0
(8' Γκουφρέ, 12' Πακουέ)

Νις- Αζαξιό 2-0
(5' Μπρουλς, 90+1' Σβίτανιτς)

Ρεν – Εβιάν 0-0

Σοσό – Μονπελιέ 0-2
(19' Μουνιέ, 74' Τιενέ)

Κυριακή (19/1)

Ρεμς - Λιόν 0-2
(25’ Λακαζέτ, 84’ Φοφανά)

Τουλούζ – Μονακό 0-2
(36’ Κουρζάγουα, 88’ Οκάμπος)

Παρί Σ.Ζ. – Ναντ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή (24/1)

Λιλ – Ρεν (21:30)

Σάββατο (25/1)

Γκινγκάμπ – Παρί Σ.Ζ. (18:00)
Αζαξιό-Σοσό (21:00)
Μονπελιέ- Νις (21:00)
Ναντ- Ρεμς (21:00)
Τουλούζ- Μπαστιά (21:00)
Βαλενσιέν- Λοριάν (21:00)

Κυριακή (26/1)

Λιόν- Εβιάν (15:00)
Μπορντό- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό- Μαρσέιγ (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Τελικά, μπά(ρ)τσα απ’ τον Βύντρα!!

Κι όμως! Ένα γκολ του Λουκά Βύντρα από νωρίς ήταν αρκετό για να «τσαλακώσει» την Μπαρτσελόνα με το τελικό 1-1 κόντρα στην Λεβάντε και την Ατλέτικο να ‘χει την ευκαιρία να ανέβει μόνη πρώτη!

Τελικά, μπά(ρ)τσα απ’ τον Βύντρα! (video)
Λουκάς Βύντρα ο «δήμιος» της Μπαρτσελόνα! Με ένα γκολ του διεθνούς αμυντικού η Λεβάντε υποχρέωσε τους Καταλανούς σε μεγάλη «γκέλα» με το τελικό 1-1 και πλέον κινδυνεύουν να περιοριστούν στη δεύτερη θέση, εφόσον η Ατλέτικο Μαδρίτης νικήσει τη Σεβίλλη.

Με έξι απ’ τους έντεκα βασικούς των Λεβαντίνων να έχουν σχέση με Ελλάδα (Καράμπελας, Βύντρα, Σιμάο, Ίβανσιτς, Χουανφράν, Ελ Ζαρ) οι γηπεδούχοι έδειξαν τα δόντια τους από νωρίς. Ή αν προτιμάτε τους τα έδειξε ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού που επωφελήθηκε ωραία εκτέλεση κόνρερ του Ίβανσιτς και με «μάγκικη» κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 10’!

Η αντίδραση των «μπλαουγκράνα» ήρθε γρήγορα, αφού στο 19’ με τον ίδιο τρόπο ο Πικέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να βρουν χώρους, δεν έπαιζαν το γνωστό τους καλό ποδόσφαιρο και τα λεπτά περνούσαν, την ώρα που ταυτόχρονα το άγχος της γκέλας γινόταν όλο και πιο μεγάλο!

Στο δεύτερο μέρος χάθηκε μια «τρελή» τριπλή ευκαιρία για την Μπάρτσα, όπου οι Λεβαντίνοι κατάφεραν με νύχια και με δόντια να μην δεχθούν γκολ και αυτό τους έδωσε δύναμη για το τέλος. Δύναμη ικανή τελικά να υποχρεώσουν σε απώλεια βαθμών τους Καταλανούς.

Έτσι, η Ατλέτικο Μαδρίτης Μαδρίτης έχει την ευκαιρία, αν νικήσει την Σεβίλλη να ανέβει στην κορυφή και στο +2, ενώ και η Ρεάλ μια χαρά χαμογελάει που πλέον είναι στο -1 από τους «μπλαουγκράνα»!












Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 17/1

Μάλαγα-Βαλένθια 0-0

Σάββατο, 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 0-5
(11' Ρονάλντο, 25' Μπέιλ, 45' Μπενζεμά, 62' Ντι Μαρία, 90' Μοράτα)

Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0

Γρανάδα-Οσασούνα 0-0

Εσπανιόλ-Θέλτα 1-0
(88' Σέρχιο Γκαρσία)


Κυριακή, 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ 2-2

Βιγιαρεάλ-Αλμερία 2-0

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 1-1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 20/1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η):

Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις (22:00)

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα (17:00)
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ (19:00)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:00)
Σεβίλλη-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε (13:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Μπεργκ-ερ πρότζεκτ!!

Έργο Μπεργκ ήταν η νίκη με σκορ 3-1 του Παναθηναϊκού στη Βέροια, αφού ο Σουηδός επιθετικός με ένα γκολ και δύο ασίστ έκανε σπουδαίο ματς και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα...

Μπεργκ-ερ πρότζεκτ!
Παίζοντας για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός μόνο προσωρινά δυσκολεύτηκε από τη Βέροια και τελικά επικράτησε με σκορ 3-1, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός με δύο ασίστ έκανε… μάγκες τους συμπαίκτες του (2’ Κλωναρίδης, 34’ Ατζαγκούν) κι ήταν εκείνος που με δικό του γκολ έκοψε την όρεξη της Βέροιας για… εκπλήξεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Από πέναλτι στο 10’ που εκτέλεσε ο Μπεν το τέρμα των γηπεδούχων, που πλήρωσαν ακριβά την επιλογή τους να παίξουν μαζική άμυνα μετά την ισοφάριση.

Το ματς


Συλλαμβάνοντας τη «βασίλισσα του Βορρά» κοιμώμενη, ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς με τον Κλωναρίδη κεφάλι στο σκορ, όχι όμως και το… κεφάλι της Βέροιας που για ένα τέταρτο έμεινε με ηθικό ακμαίο και κυνήγησε την ισοφάριση, δίχως να… κομπλάρει από το σοκ του δεύτερου λεπτού.

Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν για πολύ ώρα πίσω στο σκορ καθώς μερικά λεπτά αργότερα κατάφεραν να ισοφαρίσουν από μια φάση στο οποίο σίγουρα υπήρξε μία, ίσως και δύο, λανθασμένες αποφάσεις. Αυτός που έκανε λάθος ήταν σίγουρα ο Καπίνο, ο οποίος μόλις είχε πραγματοποιήσει μια σπουδαία απόκρουση, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να κυνηγήσει την μπάλα και τον Βέρτζο που έβγαιναν παρέα… κόρνερ και τελικά να υποπέσει σε πέναλτι. Μια απόφαση την οποία πάντως αμφισβήτησαν έντονα οι «πράσινοι», χωρίς φυσικά να πείσουν τον διαιτητή Λιαχούδη ότι έκανε κι εκείνος λάθος…

Σταδιακά, οι παίκτες της Βέροιας έδωσαν χώρο και μπάλα στους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, που κατάλαβαν πως από νωρίς άρχιζαν τα… δύσκολα γι’ αυτούς. Όσο περνούσε η ώρα η διπλή ζώνη άμυνας της «βασίλισσας του Βορρά» -με έντεκα παίκτες να συσπειρώνονται μπροστά από τον Καντιμοίρη και πίσω από τη σέντρα- γινόταν ολοένα και πιο σφιχτή, κάνοντας τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να… βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που απώλεσαν τόσο εύκολα το προβάδισμα που είχαν πάρει από νωρίς.

Βέβαια, το να παίζει κανείς μαζική άμυνα από το… 15’ δεν είναι πάντα η καλύτερη τακτική για να κρατήσει το αποτέλεσμα και οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την στάση τους ακριβά, δεχόμενοι γκολ από τον Ατζαγκούν στο 34’.

Κι ενώ στο δεύτερο μέρος κατάλαβαν πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση να κλειστούν στα καρέ τους και –όντας πίσω στο σκορ- αποφάσισαν να ρισκάρουν παραπάνω, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το αντίθετο. Άγνωστο γιατί, αφού ούτε είχαν απέναντί τους κανένα μεγαθήριο, ούτε το 2-1 παρείχε οποιαδήποτε ασφάλεια, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν νωθροί και άρχισαν να «φλερτάρουν» με την… γκέλα.

Όμως, οι φωνές του Αναστασίου σε συνδυασμό με την κλάση του Μπεργκ δεν επέτρεψαν να παραμείνει για πολύ αυτή η κατάσταση. Στο 68’ ο Σουηδός επιθετικός αποφάσισε μετά τους συμπαίκτες τους και τις δύο ασίστ στα προηγούμενα γκολ να σκεφτεί λίγο και την… πάρτη του, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε με μία πειστική εμφάνιση και την πρώτη του νίκη στην Ημαθία μετά από έξι χρόνια να βρεθεί στην τετράδα, έχοντας μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον τρίτο Ατρόμητο, ενώ για τη Βέροια –που έχει κάτω από αυτήν στη βαθμολογία μόνο τον Άρη, η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη… Πολύ δύσκολη…



Οι συνθέσεις των ομάδων


ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (62’ Γκονσάλβες), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος (62’ Καλτσάς), Μπαργκάν (79’ Κομόλοφ), Γεωργιάδης.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Σιόντης, Παυλίδης, Σισοκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης (77’ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (89’ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (67’ Μπαϊράμι), Νάνο, Ρισβάνης, Πράνιτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας. Πηγή: sport-fm.gr

Η ιστορία γράφτηκε στα… βουνά!!

«Σκυλίσια Μέρα» με ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που ζωντάνεψε σαν σήμερα πριν από πολλά, πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα ο ποδηλατικός γύρος Γαλλίας δεν είχε ποτέ μεγάλη απήχηση. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ωστόσο, θεωρείται κάθε χρόνο ένα από τα τρία, τέσσερα κορυφαία και πιο εμπορικά γεγονότα του αθλητισμού, μαζί με το τσάμπιονς λιγκ, τα μεγάλα γκραν σλαμ του τένις κλπ.
Ο ποδηλατικός γύρος Γαλλίας ζωντάνεψε σαν σήμερα. Και, μάλιστα, η ιστορία γράφτηκε στα… βουνά. Στα πανέμορφα βουνά της Γαλλίας…
Στις 19 Ιανουαρίου 1903 οι Lefevre και Desgrange ανακοινώνουν τη διοργάνωση του πρώτου ποδηλατικού γύρου Γαλλίας, με τίτλο «Tour de France».
Η ιδέα φάνταζε παρανοϊκή, αφού τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε διεξαχθεί ο ίδιος γύρος με αυτοκίνητα, αλλά οι ταχύτητες δεν ξεπερνούσαν τα 30 μίλια την ώρα.
Με ποδήλατα μιας ταχύτητας και βάρους 14 κιλών ξεκίνησαν την πρώτη μέρα του Ιουλίου της ίδιας χρονιάς 60 ποδηλάτες για να τερματίσουν μόνο οι 21. Οι αθλητές κάλυψαν απόσταση 2,428 χλμ.
Νικητής ήταν ο Maurice Garin, τον οποίο βλέπετε και στην φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε.
Την επόμενη χρονιά, όμως, ο γύρος είχε τρομερά προβλήματα αφού αποδείχθηκε ότι πολλοί έκλεψαν στη διαδρομή.
Στις πρώτες έξι διοργανώσεις νικητής ήταν Γάλλος. Η διαδρομή περνά από πολλά μέρη σε όλη την έκταση της Γαλλίας, αλλά και σε γειτονικές χώρες, καλύπτοντας απόσταση πάνω από 4.000 χιλιόμετρα.
Η διαδρομή διακρίνεται σε είκοσι ετάπ το καθένα από τα οποία είναι αυτόνομη κούρσα και έχει δικά του χαρακτηριστικά (π.χ. υπάρχουν ετάπ ανάβασης, ατομικής και ομαδικής χρονομέτρησης κλπ).
Νικητής θεωρείται ο ποδηλάτης που αθροιστικά, όταν τελειώσουν όλα τα ετάπ, έχει τον καλύτερο χρόνο από όλους.
Φυσικά, οι εντυπωσιακές εικόνες από τις διαδρομές στα πανέμορφα βουνά είναι όλα τα λεφτά και πραγματικά καθηλώνουν το κοινό. Όχι μόνο το τηλεοπτικό, αλλά κι αυτό που κατακλύζει την διαδρομή…
Πηγή: sportdog.gr

Ο επιμένων νικά!!

Μεγάλη ανατροπή σημείωσε η Καλλονή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ, νικώντας 2-1 στα Γιάννενα. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους.

Ο επιμένων νικά
Τους 25 βαθμούς έφτασε η Καλλονή στο πρωτάθλημα μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, καθώς ύστερα από αυτή με τον Άρη, επικράτησε σήμερα (19/1) εκτός έδρας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου μέρους.

Το σκορ άνοιξε ο Ακόστα στο 10’, με τον Λεοζίνιο στο 67’ με εκτέλεση φάουλ να ισοφαρίζει και τον Περόνε έντεκα λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Τις τρεις συνεχόμενες ήττες έφτασε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μετά από αυτές από Αστέρα και Απόλλωνα.

Το ματς



Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, έχοντας πολύ καλό ρυθμό, αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων, αλλά μόλις ένα γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε η Καλλονή, η οποία πάντως είχε δημιουργήσει την πρώτη φάση στο ματς, έγινε πιο επιθετική και αρκετά πιο απειλητική.

Με τη συμβολή και των γηπεδούχων το πρώτο ημίχρονο ήταν «χορταστικό», αλλά το σκορ άδικο για την Καλλονή που έχασε τις σημαντικότερες ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ.

Στο 19’ το σουτ του Μαρσέλο μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι του Βελλίδη, ενώ η φλυαρία του Λεοζίνιο στο 36ο που αρχικά είχε κάνει εξαιρετική κίνηση, βγαίνοντας φάτσα με το τέρμα στέρησε το γκολ από την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη. Οι Ηπειρώτες έχασαν από την πλευρά της ευκαιρίες, αλλά ήταν λιγότερες από του αντιπάλου της και όχι τόσο κλασσικές.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ολοκληρώθηκε πάνω-κάτω το πρώτο με την Καλλονή να πιέζει, αλλά να αποδεικνύεται «άσφαιρη». Το «νερό στο αυλάκι» άρχισε να κυλάει στο 67’ όταν ο Λεοζίνιο με την απευθείας εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε τον πολύ καλό σήμερα Βελλίδη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του με τη βοήθεια του δεξιού του δοκαριού.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη δεν αρκέστηκε στην ισοφάριση και βλέποντας… πρόσφορο έδαφος συνέχισε την αντεπίθεση διαρκείας, η οποία ολοκληρώθηκε στο 78’ με το γκολ του Περόνε να λύνει αποδίδει δικαιοσύνη.



ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Σονγκό(46’ Κοροβέσης), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα(53’ Χαρίσης), Στρούνα, Ακόστα, Ίλιτς και Κυβελλίδης (60’ Μπέριος)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Γιάκος

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο (81’ Φουρλάνος), Κεϊτά (76’ Φαρία), Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου, Μανούσος και Περόνε (84’ Καζάκης)

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Βάλιος, Ντάμπος και Ευαγγελιδάκης

Διαιτητές:
Χ. Καλογερόπουλος, Χ. Μπαλτάς, Ι. Τουμπαρακάκης

Δείτε τις φάσεις του ματς


Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες για Σουμάχερ!!

Οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα του Μίχαελ Σουμάχερ συνεχίζονται. Σε δύο εβδομάδες αναμένεται το πόρισμα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για Σουμάχερ
Ο Μίχαελ Σουμάχερ παραμένει από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν και είχε ατύχημα κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις, σε τεχνητό κώμα, αλλά την ίδια ώρα οι αρχές του Άλμπερτβιλ εξακολουθούν να ερευνούν τις συνθήκες που προκάλεσαν τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την Bild, υπάρχουν ακόμη αρκετά ερωτηματικά που χρειάζονται απαντήσεις και το πόρισμα αναμένεται σε δύο εβδομάδες. Μάλιστα τα αποτελέσματα των ερευνών θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου.

Γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως ειδικοί θα εξετάσουν τα σκι και το κράνος του 45χρονου πρώην πιλότου της Formula 1 για να βεβαιωθούν πως ο εξοπλισμός του «Σούμι» ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές η οικογένειά του δεν έχει εκφράσει κανένα παράπονο για το χιονοδρομικό κέντρο, όπου έγινε το ατύχημα.

Στο μεταξύ, οι αρχές αναφέρουν πως το ερασιτεχνικό βίντεο με το ατύχημα, που φερόταν να έχει καταγράψει ένας φροντιστής από το Έσεν με το κινητό του δεν έχει παραδοθεί και αμφισβητείται η ύπαρξή του. Πηγή: sport-fm.gr

Έγινε… Λούι!!

Ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ του Μπράιαν Λούι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έφυγε από τη Ριζούπολη με τη νίκη, 2-1. Ο Καράσκο άνοιξε το σκορ, ο Πετρόπουλος ισοφάρισε, όμως οι Αρκάδες πανηγύρισαν.

Έγινε… Λούι!
Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα στο παιχνίδι. Ο Αστέρας, ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, πίεσε, έκανε ευκαιρίες και τελικά σκόραρε, ενώ στο δεύτερο, οι παίκτες του Σάντσες έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες και βρήκαν απέναντί τους, έναν εξαιρετικό Μπαντή, ο οποίος κράτησε το σκορ, ενώ στο γκολ της ισοφάρισης του έχει γίνει φάουλ.

Όλα κρίθηκαν όμως στις καθυστερήσεις με τον Λούι, να πιάνει ένα τρομερό σουτ και να «παγώνει» για τα καλά την Ριζούπολη, χαρίζοντας παράλληλα ένα σπουδαίο τρίποντο στον Αστέρα.

Το ματς:
Ο Απόλλωνα, μετά το επιβλητικό 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης έτοιμος να επαναλάβει μια αντίστοιχη εμφάνιση και να εκμεταλλευτεί το καλό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται. Από την άλλη πλευρά, οι Αρκάδες μετά το διπλό στα Γιάννινα και την εύκολη νίκη επί του Πλατανια, ταξίδεψε στη Ριζούπολη για μια ακόμα εκτός έδρας νίκη. Αυτό έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, πιέζοντας αρκετά ψηλά και με διάθεση να επιτεθεί.

Οι παίκτες του Βεργέτη, ήταν αυτοί που έφτασαν σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στο γκολ, έχοντας μέτρα στο γήπεδο και χωρίς να απειλούνται στην άμυνα. Ο Καράσκο «χτύπησε» και πάλι σε μία κόντρα, άνοιξε το σκορ και έβαλε την ομάδα της Τρίπολης στη θέση του οδηγού. Από εκεί και πέρα και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Απόλλων πίεσε, πάτησε την περιοχή του Μπαντή και τον ανάγκασε σε δύο πολύ καλές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν, με το οποίο η ομάδα του πήγε στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να είναι πιο επιθετικός. Να έχει διάθεση να πιέσει ψηλά, να εκμεταλλευτεί τα άκρα του, κάτι που στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε, ενώ παράλληλα ήθελε να αξιοποιήσει και τους κεντρικούς του μέσους, οι οποίοι δημιουργικά υστέρησαν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γιώργος Μπαντής κρατούσε τον Αστέρα στη θέση του οδηγού, παρά τις όποιες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Τα λεπτά κύλησαν, ο Σάντσες έπαιξε τα δικά του χαρτιά από τον πάγκο και η ισοφάριση ήρθε λίγο αργότερα με ένα από αυτά. Ο Πετρόπουλος, βρήκε την μπάλα μπροστά του, μετά από φάουλ του Φαρινόλα στον Μπαντή, την έστειλε στα δίχτυα έφερε τα πάντα στα ίσια. Ο Μπράιαν Λούι, όμως είχε άλλη άποψη και με ένα υπέροχο σουτ έδωσε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα της Τρίπολης, «παγώνοντας» για τα καλά την Ριζούπολη.
















Οι συνθέσεις των ομάδων:
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Αλβάρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Παντελιάδης, Μίνγκας (76’ Πετρόπουλος), Λουσέρο (69’ Αμπρόουζ), Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ.

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου, Σόουζα.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλα, Μουνάφο (55’ Σέτι), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (68’ Ναβάρο), Καράσκο (80’ Κάφα), Μπαράλες.

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Χουάνμα, Γκρατσίνι, Κυριακόπουλος.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Γήπεδο: «Γ. Καμάρας»
Πηγή: sport-fm.gr

Εύκολα ο Τζόκοβιτς!

Την πρόκριση του στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιοτς επί του Φάμπιο Φονίνι.

Εύκολα ο Τζόκοβιτς
Εύκολο έργο είχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε του Φάμπιο Φονίνι με 6-3, 6-0, 6-2 στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Σέρβος τενίστας πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση από το No 15 της Παγκόσμιας κατάταξης και πλέον περιμένει έναν εκ των Βαβρίνκα-Ρομπρέδο.

Ο Τζόκοβιτς συνεχίζει το σερί του, δεδομένου ότι αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που πανηγυρίζει την πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.
Πηγή: sport-fm.gr

Σόκαρε την Σερένα η Ιβάνοβιτς!!

Έκανε το θαύμα της η Άνα Ιβάνοβιτς! Η Σέρβα επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση και με ανατροπή πέταξε εκτός προημιτελικών Αυστραλιανού Όπεν την μεγάλη Σερένα Γουίλιαμς!

Σόκαρε την Σερένα η Ιβάνοβιτς!
«Βόμβα» στην Μελβούρνη! Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας της, η Άνα Ιβάνοβιτς σκότωσε το «θηρίο». Η Σέρβα τενίστρια πέταξε εκτός προημιτελικών την Σερένα Γουίλιαμς, χάρη στην μεγάλη νίκη της με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-3) ύστερα από σχεδόν δύο ώρες παιχνιδιού!

Το νούμερο 14 στον κόσμο βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» κατάσταση και επιτέλους θυμίζει κάτι από το μαγικό 2008 που είχε βρεθεί στην κορυφή του κόσμου και είχε κατακτήσει το Roland Garros.

Η μεγάλη θριαμβεύτρια της Rod Laver Arena νίκησε για πρώτη φορά την Αμερικανίδα αντίπαλό της και μάλιστα το έκανε με ανατροπή, διότι μπορεί να έχασε το πρώτο σετ, αλλά αυτό όχι μόνο δεν την εκνεύρισε, αλλά την πείσμωσε και έφτασε στο εκπληκτικό φίνις!

Ταυτόχρονα μπήκε και... φρένο στο αήττητο που έτρεχε από τον περασμένο Αύγουστο το νούμερο ένα στον κόσμο, καθώς μέχρι και τη σημερινή της ήττα είχε 25 σερί νίκες.

Στα προημιτελικά, η Ιβάνοβιτς θα αντιμετωπίσει την Μπουσάρντ που νίκησε στα τρία σετ την Ντελακουά. Το δεύτερο ζευγάρι που έχει ήδη γίνει γνωστό είναι αυτό ανάμεσα σε Λι και Πανέτα.Πηγή: sport-fm.gr

Με... Buzzer beater η Ξάνθη!!

Τον σόκαρε στο τέλος! Με τον Γούτα να σκοράρει στο 90+4’ η Ξάνθη έγραψε το τελικό 2-2 κόντρα στον Εργοτέλη και «τσίμπησε» το βαθμό, με τους Κρητικούς να αγνοούν τη νίκη εδώ και δύο μήνες!

Με... Buzzer beater η Ξάνθη!
Έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του ο Εργοτέλης!

Την ώρα που οι Κρητικοί είχαν πιστέψει πως θα επιστρέψουν στις νίκες ύστερα από οκτώ αγωνιστικές, ήρθε ο Γούτας στο 90+4 να τους «καρφώσει», να γράψει το τελικό 2-2 και να χαρίσει ένα βαθμό στην Ξάνθη!

Οι γηπεδούχοι –με τον Ουζουνίδη στις εξέδρες- προηγήθηκαν πολύ νωρίς με δύο τέρματα του Αναστασάκου (10’, 18’), οι ακρίτες είχαν μειώσει εξίσου νωρίς με τον Σολάρι (23’), ωστόσο η τελική... βολή άνηκε στον στόπερ των φιλοξενούμενων που «πάγωσε» τους λίγους θεατές που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο!

Το ματς:


Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για την Ξάνθη! Κι αν η τύχη δεν της είχε γυρίσει την πλάτη, τότε στο 8’ θα μπορούσε να είχε «παγώσει» το Παγκρήτιο, ωστόσο η μπάλα –ύστερα από σουτ του Σολάρι- σταμάτησε στο δοκάρι! Και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πήγαμε στο εντελώς άλλο, με τον Αναστασάκο να παίρνει... έτοιμο γκολ από τον Βερπακόφσκις και να κάνει το 1-0! Οι Κρητικοί δεν σταμάτησαν εκεί, διότι οκτώ λεπτά αργότερα ο «εκτελεστής» έμεινε ο ίδιος, χρέη «σερβιτόρου» ανέλαβε ο Μπαντιμπανγκά και μπαμ-μπαμ προβάδισμα δύο γκολ για τους γηπεδούχους.

Οι ακρίτες δεν απογοητεύηκαν. Κάθε άλλο. Στο 23’ μάλιστα ήρθε η πρόωρη απάντησή τους, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Η άμυνα του Εργοτέλη δεν λειτούργησε σωστά, ο Σολάρι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και μείωσε, βάζοντας εκ νέου την ομάδα του στο κόλπο. Ο ρυθμός παρέμεινε σε καλό επίπεδο, αλλά οι Κρητικοί ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το τρίτο γκολ, όταν στο 45’ ο Τσέμα απέκρουσε εντυπωσιακά το εν κινήσει σουτ του Ρομάνο.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ κακό ποιοτικά. Σαν να μπήκαν άλλες ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπήρχαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Μόνο (μπόλικο) ξύλο, πολλές κίτρινες κάρτες, αναγκαστικές αλλαγές και διακοπές λόγω τραυματισμών. Κάπως έτσι τα λεπτά κυλούσαν και φυσικά αυτό ήταν υπέρ του Εργοτέλη. Έλα, όμως, που το καλό του φύλαγε για το τέλος η Ξάνθη! Γιατί ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Γούτας νίκησε τους πάντες στον αέρα, έκανε την κεφαλιά κι έγραψε το τελικό 2-2, σκορπώντας χαρά στους Θρακιώτες και «κλάματα» στους Κρητικούς!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Εργοτέλης: Αθανασίου (63’ Καβουσάκης), Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69’ Διαμαντάκος), Χαντί, Αναστασάκος (88’ Κοζορώνης), Μπαντιμπανγκά

Στον πάγκο: Μπουχαλάκης, Κούτρης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς

Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Τριάδης (79’ Σουάρες), Σολτάνι, Βασιλακάκης (75’ Γκαρσία), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος (59’ Κάλβο), Βάλλας, Σολάρι

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Τσαμούρης, Ράνος, Χοσέμι Πηγή: sport-fm.gr

Φασούλι το φασούλι...!!

Μπορεί για ακόμη ένα ματς στο «Κλ. Βικελίδης» να μην θυμήθηκε... να νικήσει, όμως ο Άρης κατάφερε να πάρει έναν σημαντικό βαθμό, 0-0, κόντρα στον Ατρόμητο κρατώντας ζωντανή την ελπίδα της σωτηρίας.

Φασούλι το φασούλι...
Ισόπαλη χωρίς τέρματα, 0-0, έληξε η αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι «κίτρινοι» για ακόμη ένα ματς δεν κατάφεραν να κάνουν την πρώτη τους νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο, μπόρεσαν να αντέξουν στις επιθετικές ορέξεις της ομάδας του Παράσχου και να προσθέσουν έναν σημαντικό βαθμό στο βαθμολογικό τους... σακούλι στην προσπάθειά τους για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Πολύ καλό το πρώτο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να κυριαρχεί στο γήπεδο και να έχει τις φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Τα πολλά νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών των δύο ομάδων έριξαν τον ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο, πάλι οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες με τον εξαιρετικό Διούδη να τους στερεί το γκολ.

«Βυθισμένος» στο πάτο της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 12 βαθμούς, παρέμεινε ο Άρης. Στους 8 βαθμούς μείωσε την απόστασή του από την 2η θέση και τον ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος.

Το ματς:



Με περισσότερη διάθεση και ενέργεια μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του Ατρομήτου. Η ομάδα του Παράσχου από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις κυρίως από τον άξονα να παραβιάσει την εστία του Διούδη. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης βλέποντας πως είχε πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας, έριξε το βάρος στη διαφύλαξη του «μηδέν» στην άμυνα. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε πιο γρήγορος, καθώς οι γηπεδούχοι, έστω και προσωρινά, κατάφεραν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να πιέσουν ψηλότερα.

Η αλλαγή τακτικής από πλευράς Άρη, έφερε και την τεράστια ευκαιρία του Αγκάνθο στο 23’, αλλά παράλληλα βοήθησε και τους Περιστεριώτες να πλησιάσουν ακόμη πιο εύκολα και εκείνοι το γκολ, αφού πλέον είχαν περισσότερους χώρους στη διάθεσή τους. Τελικά, παρά και το δοκάρι του Παπαδόπουλου στο 27’, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αρκετά νεύρα από τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα του τελευταίου δεκάλεπτου.

Με αρκετά νεύρα και δυνατές μονομαχίες και από τις δύο πλευρές συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Σε σύγκριση με το πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου πίεσε αρκετά τις πρώτες πάσες των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να μην τους αφήνει να αναπτυχθούν και να πλησιάσουν με άνεση την εστία του Διούδη. Ο ρυθμός του ήταν αρκετά χαμηλός αφού τα πολλά φάουλ μετέτρεψαν τις στημένες φάσεις ως τη μοναδική ευκαιρία για να απειλήσουν οι δύο ομάδες.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ατρόμητος άρχισε και πάλι να κυριαρχεί σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Οι παίκτες του Παράσχου έδειχναν πιο ξεκούραστοι και με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθείών τους τον Ούμπιντες κατάφεραν να «στριμώξουν» την άμυνα του Άρη. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου κατάφερε να αντέξει την πίεση κυρίως λόγω του εξαιρετικού Διούδη, που έκλεισε τον δρόμο όσες φορές χρειάστηκε στους επιθετικούς των φιλοξενούμενων.





Οι συνθέσεις:



Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Σουνάς (76’ Μαργαρίτης), Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (46’ Καραγκούνης), Μανιάς, Ηρακλής (90' Νταμαρλής)

Στον πάγκο: Γκελής, Αγγελούδης, Γκόλιας, Μαργαρίτης, Ρένια

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (62’ Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος (77’ Φάμπιο), Νάστος, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (90+2' Μπάλλας), Ουμπίδες, Λαζαρίδης

Στον πάγκο: Σηφάκης, Γεωργίου, Ιγκλέσιας, Αρκούδας, Ταβάρες

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης Πηγή: sport-fm.gr

Τους έδειξε τα λάθη τους...!!

Βίντεο με τα λάθη που έκαναν στη Νέα Σμύρνη και είχαν ως αποτέλεσμα να ηττηθούν από τον Πανιώνιο (2-0) έδειξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, στους παίκτες του πριν την έναρξη της προπόνησης.

Τους έδειξε τα λάθη τους...
Πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο (2-0) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Όσοι παίκτες συμμετείχαν στο χθεσινό παιχνίδι ακολούθησαν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι αφιερώθηκαν σε ασκήσεις τακτικής για τη σωστή κυκλοφορία της μπάλας.

Το πρόγραμμα των παικτών του «Δικέφαλου του βορρά» ολοκληρώθηκε κάνοντας ασκήσεις στα τελειώματα των φάσεων.

Πριν την έναρξη της προπόνησης ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, έδειξε στους παίκτες του βίντεο από το χθεσινό παιχνίδι,
επισημαίνοντας τους τα τακτικά λάθη που έκαναν στη Νέα Σμύρνη.

Οι παίκτες του Ολλανδού τεχνικού δεν αναμένεται να πάρουν ρεπό αυτή την εβδομάδα, δεδομένου ότι την Τετάρτη (22/1) ακολουθεί η επαναληπτική αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ηρακλή. Πηγή: sport-fm.gr

Το ντεμπούτο του Μάρτενς! (vid)

Ο Μάαρτεν Μάρτενς αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ προχώρησε στην καταγραφή των κινήσεών του στο χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο.

Το ντεμπούτο του Μάρτενς (vid)
Τις κινήσεις του Μάαρτεν Μάρτενς, ο οποίος πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, κατέγραψε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Οι Θεσσαλονικείς, μέσω του επίσημου καναλιού τους στο Youtube, ανάρτησαν βίντεο με όλα όσα δεν κατέγραψαν οι κάμερες που μετέδωσαν τον αγώνα και το πώς έζησε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός το πρώτο του ματς με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

«Ομάδα συνόλου ο Παναθηναϊκός»

Σίγουροι ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι στη Βέροια, σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργιάδη.

«Ομάδα συνόλου ο Παναθηναϊκός»
Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ο Νίκος Γεωργιάδης.

Ο μέσος της Βέροιας τόνισε πως στο εν λόγω παιχνίδι θα πρέπει να μοχθήσουν δεδομένης της κατάστασης του αντιπάλου, που όπως τόνισε ο μέσος της «βασίλισσας» πέρα από τις πολύ καλές μονάδες είναι ομάδα συνόλου.

Ακόμη, ο Γεωργιάδης τόνισε πως κόντρα στους «πράσινους» θα πρέπει να παίξουν με πάθος, δύναμη και ομοιογένεια, ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τη Βέροια:
«Είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Η Βέροια θα πρέπει να έχει ότι και στα προηγούμενα παιχνίδι επί Ντόστανιτς, δηλαδή πάθος, δύναμη και ομοιογένεια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά ευελπιστούμε και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον Παναθηναϊκό:
«Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Το έχω ξαναπεί ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά από τον κ. Αναστασίου και φαίνεται ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού τακτικά λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Και σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μία τεράστια ομάδα για την Ελλάδα. Μην κρυβόμαστε, άσχετα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας και θα πρέπει να μοχθήσουμε. Έχει κάποιες μονάδες ο Παναθηναϊκός πολύ δυνατές, αλλά κυρίως είναι ομάδα συνόλου. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και θα δώσουμε τα πάντα».

Για το αν θα παίξει ρόλο η ψυχολογία:
«Όταν μπαίνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίζει ρόλο ποιος νιώθει πιο δυνατός. Την ψυχολογία την αποκτάς μόνος σου εκείνη την ώρα».

Για την παρουσία του κόσμου:
«Δεν έχουμε παράπονο από τον κόσμο μας. Μας βοηθάει πολύ στα εντός έδρας παιχνίδια και μακάρι να έρθουν ακόμη περισσότεροι. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει και ελπίζουμε να τον ανταμείψουμε».

Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζει η Καλλονή!

Τη φανέλα της Καλλονής προβάρει ο Ισπανός αριστερός μπακ, Γιορέντε. Την ίδια ώρα, οι νησιώτες εξετάζουν την περίπτωση και του 23χρονου χαφ, Ζόρντι.

Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζει η Καλλονή
Έτοιμοι να ενισχύσουν περισσότερο το υπάρχον ρόστερ της ομάδας παρουσιάζονται στην Καλλονή.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Ραούλ Γιορέντε Ραπόσο, πιο γνωστός ως Γιορέντε, αποχώρησε από την Τενερίφη με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Μάλιστα, εκτιμούν πως η υπόθεση του 28χρονου αριστερού μπακ είναι τελειωμένη και για αυτό τον λόγο προχώρησε στη λύση του συμβολαίου του με την ομάδα των Κανάριων Νήσων.

Το προφίλ του Ραούλ Γιορέντε Ραπόσο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 02/04/1986
ΥΨΟΣ: 1.68. ΒΑΡΟΣ: 69 κ.

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ./ΓΚΟΛ

05/06 Ατλέτικο Μαδρίτης Β 27/0
06/07 Ατλέτικο Μαδρίτης Β 32/0
07/08 Ατλέτικο Μαδρίτης Β 33/1
08/09 Αλαβές 30/0
09/10 Αλαβές 30/2
10/11 Χερέθ 30/0
11/12 (α) Χερέθ 4/0
11/12 (β) Τενερίφη 18/1
12/13 Τενερίφη 27/1
13/14 Τενερίφη 8/0

Την ίδια ώρα, οι νησιώτες φέρονται να εξετάζουν και την περίπτωση του Ζόρντι της Λας Πάλμας.

Ο 23χρονος χαφ (εσωτερικός και αριστερός μέσος) ανήκει στον ισπανικό σύλλογο και οι ιθύνοντες της Καλλονής έχουν κάνει τις κινήσεις τους.

Το προφίλ του Ζόρντι Βιντάλ Μαρτίν Ρόχας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 07/02/1991
ΥΨΟΣ: 1.70 ΒΑΡΟΣ: 66 κ.

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ./ΓΚΟΛ

11/12 Ρεάλ Μαδρίτης Γ 34/5
12/13 ΑΕΛ 1/0
13/14 Λας Πάλμας Β 10/0 Πηγή: sport-fm.gr

Γίνεται 300αρης ο Βέρτζος!

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναμέτρηση της Βέροιας με τον Παναθηναϊκό (19/1) για τον Άγγελο Βέρτζο, δεδομένου ότι ο 31χρονος αμυντικός συμπληρώνει τις 300 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες.

Γίνεται 300αρης ο Βέρτζος
Με το νέο της μεταγραφικό απόκτημα, Άγγελο Βέρτζο, θα παραταχθεί η Βέροια κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο 31χρονος αμυντικός κόντρα στους «πράσινους» θα συμπληρώσει 300 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Βέρτζος ξεκίνησε το 2002 και από τότε έχει αγωνιστεί σε Αχαρναϊκό, Πανηλειακό, Άγιο Δημήτριο, Προοδευτική, Νίκη Βόλου, Δόξα και Βέροια, μετρώντας 32 εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία, 146 στη δεύτερη και 121 στην τρίτη.

Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός της Βέροιας, Ράτκο Ντόστανιτς, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αφού έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Λόπες, ο οποίος αναμένεται να λύσει τη συνεργασία του με τη «βασίλισσα του βορρά».Πηγή: sport-fm.gr

Κινητικότητα για τερματοφύλακα!

«Τελειωμένος» θεωρείται στον ΠΑΟΚ ο Σανθ Χακόμπο, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να κινούνται για την αντικατάστασή του. Στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχει προταθεί και ο Μίχαελ Γκσμπούρνινγκ.

Κινητικότητα για τερματοφύλακα
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Σανθ Χακόμπο από τον ΠΑΟΚ, στον οποίο καλούνται να γιατρέψουν τις πληγές τους μετά τη χθεσινή ήττα (2-0) από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Μετά το τέλος του πρόσφατου αγώνα με τον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδας ο Χουμπ Στέφενς είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παραμένει εκτός ο Ισπανός τερματοφύλακας, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στην ομάδα.

Ο Ολλανδός προπονητής είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, όμως οι κινήσεις της διοίκησης άλλα δείχνουν…

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς είναι σε επικοινωνία με τον Χακόμπο για να λύσει το συμβόλαιό του και να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Παράλληλα, στα γραφεία της ΠΑΕ φτάνουν καθημερινά προτάσεις για τη θέση του τερματοφύλακα, όμως οι ιθύνοντες συλλόγου φέρονται να αρκούνται στις υπάρχουσες λύσεις (όπως για παράδειγμα του Μελισσα που παίζει δανεικός στον Φωκικό) και έχουν προχωρήσει στις σχετικές ενημερώσεις.

Εν τω μεταξύ, από χθες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία στη συμπρωτεύουσα πως ο ΠΑΟΚ εξετάζει την περίπτωση του Μίχαελ Γκσμπούρνινγκ για να πλαισιώσει τον Παναγιώτη Γλύκο στον «άσο».

Ο Αυστριακός γκολκίπερ (πρώην της Ξάνθης) επέστρεψε στην Ευρώπη, ύστερα από τη θητεία του στο MLS, και ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Πηγή: sport-fm.gr

Στη… γύρα για στόπερ!!

Εβδομάδα εξελίξεων χαρακτηρίζεται αυτή που ξεκινάει από αύριο στον Ολυμπιακό, αφού είναι πιθανό να προχωρήσει το θέμα του στόπερ. Φήμες ότι γίνεται και τυπικά «ερυθρόλευκος» ο Αυλωνίτης.

Στη… γύρα για στόπερ
Εξελίξεις είναι πιθανό να σημειωθούν εντός της εβδομάδας για το θέμα της απόκτησης στόπερ στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες δεν δέχθηκαν ούτε χθες γκολ και κατάφεραν να ξεφύγουν κι άλλο από τον ΠΑΟΚ, όμως ο Μίτσελ παρουσιάζεται αποφασισμένος να ενισχυθεί το «ερυθρόλευκο» ρόστερ εν όψει των σπουδαίων αναμετρήσεων με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League.

Μέχρι στιγμής η διοίκηση του συλλόγου και ο Ισπανός τεχνικός δεν έχουν καταλήξει στον «εκλεκτό», αφού ο Πιέρ Ισά και ο Κριστιάν Καρεμπέ ψάχνουν τις λύσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί στα μετόπισθεν μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη Σιόβα.

Ο αθλητικός διευθυντής των νταμπλούχων Ελλάδας θεωρείται δεδομένο πως έχει μιλήσει με τον Νεμάνια Πεϊτσίνοβιτς της Λιλ και για τον Μπάσα της Λιλ, ενώ υπάρχουν και άλλες λύσεις, όπως ο Μιρίν της Μονακό, ο Μενσά της Εβιάν και ο Σκιλασί της Μπαστιά.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν οι Λουγκάνο (έμπειρος και «αλμυρός») της Γουέστ Μπρομ, ο Μπουρντίσο της Ρόμα (αν και έχει τονίσει πως δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα) και ο Εσκουντέ της Μπεσίκτας.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Τάσου Αυλώνιτη, αύριο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στον Πανιώνιο ή θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού.

Χθες στη Νέα Σμύρνη είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν το τελευταίο του με τους «κυανέρυθρους» και ότι από αύριο θα είναι παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας και, μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις παραμονής του.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν πως έχουν αποφασίσει να τον παραχωρήσουν με τη μορφή δανεισμού σε άλλη ομάδα, ώστε να πάρει ακόμη περισσότερα ματς στα πόδια του και να επιστρέψει απόλυτα έτοιμος στου Ρέντη. Πηγή: sport-fm.gr

Εκεί όπου άλλαξαν όλα…!

Στη Βέροια, όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η ανοικοδόμηση του Παναθηναϊκού, δοκιμάζεται σήμερα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία θέλει να σβήσει τις περσινές άσχημες αναμνήσεις.

Εκεί όπου άλλαξαν όλα…
Πριν από 13 μήνες (στις 16 Δεκεμβρίου 2012) ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με σκορ 3-0 μέσα στην έδρα της Βέροια, το οποίο ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της τωρινής ομάδας εν όψει της φετινής σεζόν.

Πλέον η… νεόχτιση ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την αναμέτρηση, αφού στο ρόστερ υπάρχει μόνο ο Ζέκα και οι «πράσινοι» θέλουν να σβήσουν εκείνο το ματς.

Το έργο του «τριφυλλιού» δεν είναι εύκολο, αφού οι Ημαθιώτες είχαν φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Λεωφόρο (1-1) και τώρα προέρχονται από σπουδαία νίκη επί του ΟΦΗ στην Κρήτη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού καλούνται να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), πόσω μάλλον αν έχει στραβοπατήσει ο Ατρόμητος στην έδρα του Άρη και θα τον έχουν πλησιάσει περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αναστασίου σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Ρισβάνη και Νάνο. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τον Ζέκα και τον Πράνιτς. Σε ελεύθερο ρόλο θα είναι ο Πράνιτς. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ντίνας και Μπεργκ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Δώνης και Αναστασόπουλος. Εκτός έμειναν οι Τριανταφυλλόπουλος, Αμπέντ, Μέντες, Σίλντενφελντ και Πέτριτς.

Προϊστορία

Το περσινό 3-0 ήταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας νίκη της Βέροιας επί του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έχουν να αντιπαρατάξουν τρεις νίκες, αλλά κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία (οκτώ φορές).

Τα τελευταία δύο πρόσφατα ματς στη Βέροια
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

16/12/12 Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0 (14', 44' Ιωάννου, 55' Μπαργκάν)
21/10/07 Βέροια-Παναθηναϊκός 0-2 (49' Ίβανσιτς, 91' Σαλπιγγίδης)Πηγή: sport-fm.gr

«Γκάζια» Μίτσελ στο ημίχρονο!!

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τον Λεβαδειακό ήταν ο Μίτσελ. «Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός στους παίκτες.

«Γκάζια» Μίτσελ στο ημίχρονο
Από τις αντιδράσεις του στον πάγκο μπορούσε κάποιος να καταλάβει ότι ο Μίτσελ δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Ο Ισπανός προπονητής ήταν έξαλλος και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας μίλησε σε έντονο ύφος στους παίκτες του.

«Είναι ντροπή τέτοια εμφάνιση. Προφανώς δεν είμαστε στο γήπεδο. Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή. Πρέπει να συνέλθουμε. Δεν γίνεται να μην μπορούμε να κάνουμε μια πάσα σωστή», τους είπε μεταξύ άλλων ο 51χρονος τεχνικός και μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν σχολίασε το παραμικρό.

Για την ακρίβεια, δεν εμφανίστηκε καν στα αποδυτήρια! Δεν αποκλείεται, πάντως, και μετά το σκηνικό της Πέμπτης (έδιωξε όλη την ομάδα από την προπόνηση) να μιλήσει στην ομάδα εν όψει και των αγώνων που έρχονται.
Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει την κορυφή...!

Τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ερμής, ο οποίος επικράτησε της ΑΕΚ Κουκλιών, εκτός έδρας με 1-0. Στην τρίτη θέση η ομάδα του Γιάννη Αραμπατζή.

Πλησιάζει την κορυφή...
Στην τρίτη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ερμής, ο οποίος επικράτησε, εκτός έδρας, με 1-0 της ΑΕΚ Κουκλιών και απέχει τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Α.Ε. Λεμεσού και δύο από τον Απόλλωνα Λεμεσού, ύστερα από 17 αγωνιστικές.

Η ομάδα του πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Γιάννη Αραμπατζή, προηγήθηκε πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο 3' ο Ανδρέας Κωσταντίνου άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Στο 85' η ΑΕΚ Κουκλιών έφθασε κοντά στην ισοφάριση όμως το σουτ του Γαρπόζη σταμάτησε πάνω στον εξαιρετικό Αραμπατζή. Έτσι, η ΑΕΚ Κουκλιών παραμένει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα με 13 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές.


Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Δόξα Κατωκοπιάς-Ανόρθωση 1-6
(14’, 52’, 78’, 80’ Γκαρσία, 32’ Φοφανά, 75’ Σουσιάν, 90’ πεν. Λεάντρο)

Παραλίμνι- ΑΕΚ Λάρνακας 0-1
(40’ Πιντάδο)

Αλκή-Απόλλων Λεμεσού 1-2
(89' Πατρανίου – 32' Ρέινα, 79' Σανγκόι)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

ΑΕΛ Λεμεσού-Ομόνοια 3-1
(33’, 89' Μοντέιρο, 50’ Καλουντζέροβιτς – 62’ Γκίκιεβιτς)

ΑΕΚ Κουκλιών-Ερμής 0-1
(3' Κωσταντίνου)

ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα (18:00)

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Εθνικός Άχνας-Άρης Λεμεσού (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Νέα Σαλαμίνα-Παραλίμνι (17:00)
Ομόνοια-Αλκή (18:00)
Ανόρθωση-ΑΕΚ Κουκλίων (18:00)
Άρης Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ (18:00)

Κυριακή 26 Ιανουαρίου

ΑΕΚ Λάρνακας- ΑΕΛ Λεμεσού (15:00)
Απόλλων Λεμεσού- Δόξα Κατωκοπιάς (17:00)
Ερμής- Εθνικός Άχνας (17:00) Πηγή: sport-fm.gr

Φέγενορντ πέντε αστέρων!!

Ισοπεδωτική ήταν η Φέγενορντ που πέρασε με το εμφατικό 5-2 από την έδρα της Ουτρέχτης, έκανε το 5x5 και πλέον εδραιώθηκε στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Φέγενορντ πέντε αστέρων!
Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Φέγενορντ στην έδρα της Ουτρέχτης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν είχε άνετο απόγευμα στο «Ντε Χάλβεενφαρτ» και πέρασε με το εμφατικό 4-2, σημειώνοντας την πέμπτη της σερί νίκη στην Eredivisie.

Έτσι, η Φέγενορντ εδραιώθηκε στην 4η θέση με 36 βαθμούς, αύξησε τη διαφορά της από την 5η Χέρενφεν στους 6 πόντους και πλέον σκέφτεται και πλέον εκτός από την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ κάνει όνειρα και για Τσάμπιονς Λιγκ.

Νίκη «ανάσα» για την Καμπούρ, που ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, χάρη στην εντός έδρας νίκη της με σκορ 2-0 απέναντι στον Γκο Αχέντ Ίγκλς.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το μεγάλο ντέρμπι του Άγιαξ απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Παρασκευή, 17/1
Τβέντε-Χέρακλες 3-1
(Πρόμες 22', Καστάνιος 54', Μαρκ 76', Τάντιτς 87')

Σάββατο, 18/1
Άλκμααρ-Μπρέντα 3-0
(23', 69' Μπεργκούις, 45+1' Γιόχανσον)

Βάαλβαϊκ-Γκρόνινγκεν 1-1
(82' Σνο – 31' ντε Λίου)

Τσβόλε-Φίτεσε 1-2
(10' Φερνάντεζ – 3' Ατσού, 90' φαν Άανχολτ)

Χέρενφεν-Ρόντα 2-2
(12' Ζίγεχ, 65' πεν. Φινμπογκασον – 30' Νέμεθ, 71' Χάπερτς)

Κυριακή, 19/1

Ναϊμέγκεν-Ντεν Χάαγκ 3-1
(31’ Κονμπόι, 35’ Βερμάιλ, 67’ Φαν Έιντεν- 33’ πεν. Χόλα)

Καμπούρ-Γκόου Αχεντ Ιγκλς 2-0
(18' Ριτζμάιερ, 65' Μπάρτο)

Ουτρέχτη-Φέγενορντ 2-5
(12',22' Tούρνστρα - 17',72' Σάκεν, 18' Πέλε, 33' Ντε Βριτζ, 89' Βιλχενά)

Άγιαξ-Αϊντχόφεν (15:30)

Επόμενη αγωνιστική (20η):

Παρασκευή 24/1
Χέρακλες-Βάαλβαϊκ (21.00)

Σάββατο 25/1

Ντεν Χάαγκ-Φέγενορντ (19.45)
Μπρέντα-Τσβόλε (20.45)
Ρόντα-Ουτρέχτη (20.45)
Αϊντχόφεν-Άλκμααρ (21.45)

Κυριακή 26/1
Καμπούρ-Χερενφέιν (13.30)
Φίτεσε-Νεϊμέγκεν (13.30)
Γκόου Αχέντ Ίγκλς-Άγιαξ (15.30)
Γκρόνινγκεν-Τβέντε (15.30)Πηγή: sport-fm.gr

Την «ξέρανε» και για τους Έλληνες!!

Αν και το ελληνικό στοιχείο (Κονέ, Χριστοδουλόπουλος) εμφανίστηκε κομματάκι… χλωμό, η Μπολόνια είχε τον Μπιάνκι να παίζει μόνος του τη Νάπολι και να είναι ο παράγοντας που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Την «ξέρανε» και για τους Έλληνες!
Λογάριαζε χωρίς τον Μπιάνκι η Νάπολι, η οποία χάρη και στη μέτρια βραδιά των Κονέ και Χριστοδουλόπουλου, έδειχνε να κρατά τη νίκη στην έδρα της Μπολόνια. Ειδικά ο Κονέ, θα θέλει να αφήσει πίσω του αυτό το ματς, αφού και πέναλτι από το οποίο ήρθε η ισοφάριση (62’ Ιγκουαΐν) έκανε και αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος. Από την άλλη, ο Λάζαρος έκανε λάθος στο δεύτερο τέρμα των «παρτενοπέι» (80’ Καγιεχόν), όμως οι γηπεδούχοι είχαν τύχη και Μπιάνκι!

Ο 30χρονος επιθετικός, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στο 37’, «μίλησε» ξανά και στις καθυστερήσεις και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Σε απόσταση βολής πλέον από τη Νάπολι βρίσκεται η Φιορεντίνα, η οποία στηρίχτηκε στον Μάτρι που σημείωσε δύο γκολ (28’, 41) και νίκησε εύκολα 3-0 εκτός έδρας την Κατάνια που παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζει η επικράτηση της Τζένοα κόντρα στην Ίντερ (1-0), με το μοναδικό γκολ να έρχεται από τον Αντονέλι στο 83’. Έτσι, η Ίντερ συνεχίζει να βρίσκεται σε βαθιά αγωνιστική κρίση και 23 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Με τέτοιο πρόσωπο, ακόμη και η έξοδος στην Ευρώπη μάλλον θα ‘ναι κατόρθωμα για την ομάδα του Μιλάνου…

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο, 18/1

Ρόμα-Λιβόρνο 3-0
(6’ Ντέστρο, 36’ Στρούτμαν, 78’ Λιάγιτς)

Γιουβέντους-Σαμπντόρια 4-2
(18’, 41’ πεν. Βιντάλ, 24’ Γιορέντε, 78’ Πογκμπά - 38’ αυτ. Μπαρτζάλι, 69’ Γκαμπιαντίνι)

Κυριακή, 19/1 (16:00)

Ουντινέζε-Λάτσιο 2-3
(8’ Ντι Νατάλε πεν. 68’ Μπαντού – 63’ πεν. Καντρέβα, αυτ. 82’ Λατσάρι, 90’Ερνάνες)

Αταλάντα-Κάλιαρι 1-0
(68’ Μποναβεντουρα)

Κατάνια-Φιορεντίνα 0-3
(25’ Φερνάντεζ, 28’, 41’ Μάτρι)

Τζένοα-Ίντερ 1-0
(83’ Αντονέλι)

Μπολόνια-Νάπολι 2-2
(37’, 90’ Μπιάνκι – 62’ πεν. Ιγκουαΐν, 80’ Καγιεχόν)

Κιέβο-Πάρμα 1-2
(15’ Παλόσι – 28’ Κασάνο, 90’+3’ Λουκαρέλι)

Σασουόλο-Τορίνο 0-2
(25’ Ιμόμπιλε, 40’ Μπρίγκι)

Μίλαν-Βερόνα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Σάββατο, 25/1

Νάπολι-Κιέβο (19:00)
Λάτσιο-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 26/1 (16:00)

Βερόνα-Ρόμα (13:30)
Τορίνο-Αταλάντα
Σαμπντόρια-Μπολόνια
Ίντερ-Κατάνια
Κάλιαρι-Μίλαν
Λιβόρνο-Σασουόλο
Πάρμα-Ουντινέζε
Φιορεντίνα-Τζένοα (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Από κοντά τη... συντοπίτισσα!

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο Παναιγιάλειος, ο οποίος επικράτησε της Γλυφάδας με 2-1, ισοβαθμώντας, έτσι, με την συντοπίτισσα Παναχαϊκή στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του νότιου ομίλου.

Από κοντά τη... συντοπίτισσα
Αντιμετώπιζε την ουραγό της βαθμολογίας Γλυφάδα.

Παρόλα αυτά, ο Παναιγιάλειος δεν ήθελε με τίποτα να χάσει βαθμούς, όχι μόνο γιατί αγωνιζόταν με την πιο αδύναμη ομάδα του νοτίου ομίλου, αλλά και γιατί με αυτή τη νίκη μπόρεσε να πιάσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας τη γείτονα και... μισητή αντίπαλο, Παναχαϊκή.

Οι Μπουρλάκης και Ιωάννου σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Αιγίου, με τον Ιωάννου να μειώνει για τη Γλυφάδα, η οποία αυτή τη φορά, αγωνίστηκε με έντεκα παίκτες στη σύνθεση της και όχι με εννέα, όπως την προηγούμενη αγωνιστική.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Χανιά-Παναχαϊκή 0-0

Καλλιθέα-Ολυμπιακός Βόλου 0-2
(6’, 26’ Γκούρμα)

Αστέρας Μαγούλας-Πανηλειακός 0-2
(37' Βοσκόπουλος, 88΄Λιόσης)

Επισκοπή-Αχαρναϊκός 0-0

Φωστήρας-Βύζας Μεγάρων 2-0
(37' Κάργας, 40' Ζιάμπαρης)

Παναιγιάλειος-Γλυφάδα 2-1
(54' Μπουρλάκης, 68' Ταμπάκης, 69' Ιωάννου)

Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών (20:00)

Βόρειος όμιλος

Αιγινιακός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
(23' Καρακατσάνης)

Δόξα Δράμας- Τύρναβος 2005 0-0

Καβάλα- Καρδίτσα 1-4
(14'-31' Χλωρός, 43' Μπουντούρης, 68' Καπνίδης, 82' Γεωργακόπουλος)

Βατανιακός- Απόλλων Καλαμαριάς 1926 0-2
(7' Πόποβιτς, 60' Αθανασιάδης)

Ζάκυνθος- Εθνικός Γαζώρου 2-1
(23'-51' Τορεζάνι, Γαϊδαρτζής 24')

Ηρακλής-Πιερικός (18:00)

Νίκη Βόλου- Κέρκυρα 20/1

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός
Παναχαϊκή-Φωκικός
Βύζας Μεγάρων-Επισκοπή
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά
Γλυφάδα-Φωστήρας
Πανηλειακός-Καλλιθέα
Αστέρας Μαγούλας-Παναιγιάλειος

Βόρειος όμιλος

Αιγινιακός-Βατανιακός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Τύρναβος 2005
Εθνικός Γαζώρου-Καβάλα
Κέρκυρα-Δόξα Δράμας
Πιερικός-Ζάκυνθος
Απόλλων 1926-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ηρακλής Πηγή: sport-fm.gr

Σε... Χλωρό κλαρί!!

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Χλωρό, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η Αναγέννηση Καρδίτσας πέρασε από την Καβάλα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 4-1, για τη 16η αγωνιστική της Football League.

Σε... Χλωρό κλαρί
Τους...ξέρανε.

Με δύο τέρματα και μια ασίστ ο Γιάννης Χλωρός βοήθησε την Αναγέννηση Καρδίτσας να επικρατήσει της Καβάλας με 4-1, πληγώνοντας έτσι την πρώην ομάδα του.

Παράλληλα, η ομάδα της Καρδίτσας προσπέρασε, αν και έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο, τον Ηρακλή, φθάνοντας τους 28 βαθμούς, ύστερα από 16 αγωνιστικές στη Football League.

Επίσης, ο Απόλλων 1926 με τον δανεικό από τον ΠΑΟΚ, Δημήτρη Πόποβιτς σε καλή ημέρα και σκοράροντας το πρώτο τέρμα της ομάδας του, πέρασε από την έδρα Βατανιακού με 2-0, βυθίζοντας τον ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία της Football League. Ο Αθανασιάδης στο 23' το δεύτερο γκολ του αγώνα.


Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Χανιά-Παναχαϊκή 0-0

Καλλιθέα-Ολυμπιακός Βόλου 0-2
(6’, 26’ Γκούρμα)

Αστέρας Μαγούλας-Πανηλειακός 0-2
(37' Βοσκόπουλος, 88΄Λιόσης)

Επισκοπή-Αχαρναϊκός 0-0

Φωστήρας-Βύζας Μεγάρων 2-0

(37' Κάργας, 40' Ζιάμπαρης)

Παναιγιάλειος-Γλυφάδα 2-1

(54' Μπουρλάκης, 68' Ταμπάκης, 69' Ιωάννου)

Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών (20:00)

Βόρειος όμιλος

Αιγινιακός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
(23' Καρακατσάνης)

Δόξα Δράμας- Τύρναβος 2005 0-0

Καβάλα- Καρδίτσα 1-4

(14'-31' Χλωρός, 43' Μπουντούρης, 68' Καπνίδης, 82' Γεωργακόπουλος)

Βατανιακός- Απόλλων Καλαμαριάς 1926 0-2

(7' Πόποβιτς, 60' Αθανασιάδης)

Ζάκυνθος- Εθνικός Γαζώρου 2-1

(23'-51' Τορεζάνι, Γαϊδαρτζής 24')

Ηρακλής-Πιερικός (18:00)

Νίκη Βόλου- Κέρκυρα 20/1

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός
Παναχαϊκή-Φωκικός
Βύζας Μεγάρων-Επισκοπή
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά
Γλυφάδα-Φωστήρας
Πανηλειακός-Καλλιθέα
Αστέρας Μαγούλας-Παναιγιάλειος

Βόρειος όμιλος

Αιγινιακός-Βατανιακός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Τύρναβος 2005
Εθνικός Γαζώρου-Καβάλα
Κέρκυρα-Δόξα Δράμας
Πιερικός-Ζάκυνθος
Απόλλων 1926-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ηρακλής Πηγή: sport-fm.gr

Μια σχέση… πελατειακή!!

Το Μαϊάμι, έστω και στην παράταση, έφτασε τις 15 σερί νίκες απέναντι στους Μπόμπκατς. Άνετα οι Πέισερς τους Κλίπερς και οι Μπλέιζερς τους Μάβερικς. Καλή εμφάνιση, αλλά ήττα για Αντετοκούνμπο.

Μια σχέση… πελατειακή
Η παράδοση συνεχίστηκε με το Μαϊάμι να κερδίζει για 15η συνεχή φορά τους Μπόμπκατς, με 104-96 στη Σάρλοτ, έστω κι αν χρειάστηκε την παράταση. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 34 πόντους (6 στο έξτρα πεντάλεπτο), 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ για τους νικητές.

Με 36 πόντους του Πολ Τζορτζ οι Πέισερς νίκησαν εύκολα τους Κλίπερς με 106-92 και με 32-7 εξακολουθούν να έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Μετά τους Σπερς, οι Μπλέιζερς νίκησαν στο Τέξας και τους Μάβερικς με 127-111 έχοντας κορυφαίο τον Λαμάρκους Όλντριτζ με 30 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Οι Μπακς έχασαν για όγδοο σερί ματς, 114-104 από τους Ρόκετς, που είδαν τον Τέρενς Τζόουνς να κάνει ρεκόρ καριέρας με 36 πόντους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε καλή εμφάνιση με 10 πόντους (2/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 21:16.

Οι Τίμπεργουλβς με 27 πόντους και 14 ριμπάουντ του Νίκολα Πέκοβιτς συνέτριψαν τους Τζαζ με 98-72, ενώ ο Στίβεν Κάρι είχε 28 πόντους στη νίκη των Ουόριορς με 97-87 επί των Πέλικανς, που συμπλήρωσαν οκτώ διαδοχικές ήττες.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 106-92 Τζορτζ 36, Στίβενσον 22 (12 ριμπ.), Γκρέιντζερ 12, Γουότσον 11, Χίμπερτ 4 (11 ριμπ.)-Κρόφορντ 22, Γκρίφιν 19, Τζόρνταν 12 (17 ριμπ.), Κόλισον 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ντιτρόιτ Πίστονς 98-104 Γουόλ 34, Γουέμπστερ 15, Νενέ 14, Γκορτάτ 10 (12 ριμπ.)-Σμιθ 22, Στάκεϊ 20, Τζένινγκς 14, Σίνγκλερ 14, Μονρό 12 (10 ριμπ.), Ντράμοντ 10 (13 ριμπ.).

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Μαϊάμι Χιτ 96-104 (κ.α. 90-90) Τζέφερσον 22 (14 ριμπ.), Σέσιονς 16, Χέντερσον 11, Τόλιβερ 11-Τζέιμς 34, Μπος 25, Άλεν 12, Τσάλμερς 9, Χάσλεμ 6 (10 ριμπ.).

Σικάγο Μπουλς-Φιλαδέλφεια 76ερς 103-78 Νοά 21 (16 ριμπ.), Όγκουστιν 19, Μπούζερ 15 (13 ριμπ.), Σνελ 13, Μπάτλερ 10-Γιανγκ 12, Άντερσον 11, Κάρτερ-Ουίλιαμς 10.

Χιούστον Ρόκετς-Μιλγουόκι Μπακς 114-104 Τζόουνς 36 (11 ριμπ.), Χάρντεν 22, Χάουαρντ 20 (14 ριμπ.), Μπρουκς 10-Νάιτ 26, Χένσον 20 (15 ριμπ.), Ρίντναουρ 14, Σάντερς 12, Αντετοκούνμπο 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Γιούτα Τζαζ 98-72 Πέκοβιτς 27 (14 ριμπ.), Μάρτιν 20, Λοβ 18 (13 ριμπ.), Σβεντ 10-Μπερκς 18, Μπερκ 9, Έβανς 9 (10 ριμπ.), Φέιβορς 8 (10 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 87-97 Ντέιβις 31 (17 ριμπ.), Έβανς 14, Αμίνου 12-Κάρι 28, Λι 22, Μπόγκουτ 10 (15 ριμπ.), Κρόφορντ 10.

Ντάλας Μάβερικς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 111-127 Νοβίτσκι 18, Έλις 15, Μπλερ 13, Κράουντερ 13, Κάρτερ 11-Όλντριτζ 30 (12 ριμπ.), Μπατούμ 21, Λόπεζ 16 (12 ριμπ.), Λίλαρντ 14 (10 ασίστ), Μάθιους 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Γκιστ: «Ποιος το θέλει περισσότερο…»

Τον δρόμο που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Ολυμπιακού έδειξε ο Τζέιμς Γκιστ, μιλώντας στη SportDay.

Γκιστ: «Ποιος το θέλει περισσότερο…»
Στο αυριανό ντέρμπι της Α1 Μπάσκετ με τον Ολυμπιακό και τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός μπορεί να επικρατήσει του «αιώνιου» αντιπάλου του στάθηκε ο Τζέιμς Γκιστ, μιλώντας στη SportDay.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ τόνισε πως το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο και για αυτό τον λόγο εκείνος και οι συμπαίκτες του στο «τριφύλλι» θα πρέπει να παλέψουν… ακόμα και για τις χαμένες μπάλες.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ στη SportDay

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές στο πρόσφατο ματς της Ευρωλίγκας:

«Σίγουρα είχαμε πάθος για να κατακτήσουμε τη νίκη και αυτό έπαιξε ρόλο. Θέλαμε να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε στην επίθεση κάποια ζητήματα ενώ στην άμυνα ήμασταν εξαιρετικοί, αλλά μετά βγάλαμε περισσότερη ενέργεια στην επίθεση, ενώ η άμυνά μας ήταν όπως έπρεπε».

Για τα στοιχεία που έδειξε στο παρκέ το «τριφύλλι», ιδιαίτερα εκείνο της αλληλοκάλυψης που δεν έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου να πάρει κάτι καλύτερο

«Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι το κάθε δευτερόλεπτο. Το κλειδί είναι να υπάρχουν σωστή επικοινωνία, καθαρό μυαλό και αντίληψη του χώρου. Να ξέρουμε πού πρέπει να είμαστε και να παρακολουθούμε τις κινήσεις των αντιπάλων μας όταν είναι στην επίθεση. Σαφέστατα και μπορούμε να παίξουμε με περισσότερη διάρκεια».

Για το «τρία στα τρία» που έχει κάνει η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στο Τop 16

«Κάθε παιχνίδι σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό. Ακόμα και οι διαφορές που θα πάρεις. Αν χάσεις ένα ματς μπορεί να σε επηρεάσει στο επόμενο, αλλά το θέμα είναι να χαίρεσαι ή να λυπάσαι για ένα βράδυ. Γενικά ο όμιλός μας κρέμεται πάνω σε μία τεντωμένη κλωστή και πρέπει να έχουμε ισορροπία».

Για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ:

«Η εκάστοτε αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι από μόνη της μια μεγάλη υπόθεση. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι που θέλει να το δει όλη η Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Δεν θα παίξει ρόλο η στρατηγική, αλλά ποιος το θέλει περισσότερο. Ποιος θα πολεμήσει και θα κάνει βουτιά στο παρκέ, ακόμα και για τις χαμένες μπάλες. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με την ώθηση του κόσμου μας να κερδίσουμε το παιχνίδι που θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τον αγώνα του Κυπέλλου».

Της αμύνης τα παιδιά!!

Με άμυνα από… ατσάλι και ένα καταιγιστικό πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο, ο Κολοσσός πέτυχε τη τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην Α1 μπάσκετ, 62-49 τον ΠΑΟΚ στη Ρόδο για την 14η αγωνιστική.

Της αμύνης τα παιδιά
Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Α1 μπάσκετ έκανε ο Κολοσσός Ρόδου. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, επικράτησε 62-49 του ΠΑΟΚ στο «Βενετόκλειο», πέτυχε τη τρίτη συνεχόμενη και Πέμπτη συνολικά νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μπήκε ιδανικά στον 2ο γύρο. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Όσμπι (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Παπαντωνίου (15 πόντοι, 7 ασίστ), πρώτοι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους που πλέον απέχουν τρείς νίκες από τον τρίτο Πανιώνιο, Πέιν και Τσαϊρέλης που πέτυχαν από έντεκα.

Ο αγώνας:

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Κολοσσός, προηγήθηκε 6-0 στο 3΄, με τους Παπαντωνίου και Γεωργαλή να εκμεταλλεύονται στην επίθεση την αστοχία του ΠΑΟΚ πίσω από τα 6.75. Από εκεί και έπειτα ο δικέφαλος ισορρόπησε, πέρασε περισσότερο τη μπάλα κοντά στο καλάθι και με τον Τσαϊρέλη να σκοράρει συνεχώς, προηγήθηκε με 13-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν πιο εύστοχοι στα δίποντα και ήταν πιο δημιουργικοί, την ώρα που οι γηπεδούχοι επιδίδονταν σε ρεσιτάλ άστοχων τριπόντων.

Με τον Κούπερ να συνεχίζει για ένα ακόμα παιχνίδι να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη και τον Μπόγρη να τις μετουσιώνει σε καλάθια, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 23-18 στο 14΄. Ο «δικέφαλος του βορρά», παρότι είχε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα, δεν μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά του (29-25 στο 17΄), λόγω της αστοχίας στα τρίποντα, αλλά και τα προσωπικά καλάθια που πετύχαιναν οι Όσμπι και Τσάμης. Έτσι, μετά από ένα ημίχρονο με αρκετά λάθη εκατέρωθεν και συνολικά 1/17 τρίποντα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 30-29.

Με σερί 10-0 στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου και πρωταγωνιστή σε σκοράρισμα και δημιουργία τον Παπαντωνίου, ο Κολοσσός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με +9 (39-30). Ο ΠΑΟΚ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, δε μπορούσε να βρει διαδρόμους προς το καλάθι των ροδιτών που έπαιζαν πλέον πιο «σφικτή» άμυνα και έμεινε συνολικά πέντε λεπτά χωρίς πόντο. Η ομάδα του Πρίφτη διατηρούσε διαφορά ασφαλείας (48-38 στο 30΄), αφού στην επιθετική εξίσωση είχαν μπει και οι Νάτζεφεϊ-Στεφανίδης.

Κάκιστο ήταν επιθετικά το παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο του 4ου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν μόλις πέντε πόντους. Αυτό διόλου δεν ενδιέφερε βέβαια τους γηπεδούχους, οι οποίοι διατηρούσαν προβάδισμα εννέα πόντων (50-41 στο 35΄). Το μόνο που κατάφεραν οι θεσσαλονικείς ήταν να μειώσουν στους έξι, 53-47 δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε. Ο Κολοσσός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 29-30, 48-38, 62-49.

Κολοσσός Ρόδου (Πρίφτης): Παπαντωνίου 15 (2), Καρ, Γεωργαλής 4, Κόμματος, Σμιθ 2, Στεφανίδης 7 (1), Σίμπσον 8, Τσάμης 6 (1), Όσμπι 14, Νάτζφεϊ 6.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11, Κούπερ 4, Χαραλαμπίδης 2, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 10 (2), Μαργαρίτης 3, Μπογρης 8, Κασελάκης, Λιάπης.

Διαιτητές: Τανατζής, Παναγιώτου, Δεσλής Πηγή: sport-fm.gr

Κέρδος εν όψει Ολυμπιακού για Λαμποράλ Κούτσα!!

Η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε της Σαραγόσα και εξασφάλισε την παρουσία της στο Final 8 του Κυπέλλου Ισπανίας λίγο πριν υποδεχτεί τον Ολυμπιακό για το Top 16. Νίκη για Μπαρτσελόνα με καλό Παπανικολάου.

Κέρδος εν όψει Ολυμπιακού για Λαμποράλ Κούτσα
Την παρουσία της στην οκτάδα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και ταυτόχρονα τη συμμετοχή της στο Final 8 του Κυπέλλου εξασφάλισε η Λαμποράλ Κούτσα. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Top 16 επικράτησε 92-83 της Σαραγόσα φτάνοντας τις εννιά νίκες. Ο Τίμπορ Πλάις με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Βάσκων, ενώ 21 πόντους είχε ο Αντρές Νοτσιόνι.

Η Μπαρτσελόνα παραμένει τρίτη με έντεκα νίκες μετά το 73-56 επί της Εστουντιάντες με τους Μαρσελίνιο Χουέρτας και Χουάν Κάρλος Ναβάρο να έχουν από 13 πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 11 πόντους (2/2 βολές, 3/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25:48.

Συγκάτοικος των Καταλανών είναι η Μάλαγα που νίκησε 76-66 τη Γκραν Κανάρια με 17 πόντους του Τζέισον Γκρέιντζερ και 13 του Ράιαν Τούλσον.

Η Ομπραντόιρο συνέτριψε με 83-47 τη Μούρθια εκτός έδρας με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να έχει 2 πόντους (1/1 δίποντο), 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 6:25.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική της ισπανικής λίγκας:

Σάββατο 18/1

Βαγιαδολίδ-Φουενλαμπράδα 83-107
Μπανταλόνα-Καχασόλ 65-74
Μπιλμπάο-Κανάριας 93-90

Κυριακή 19/1

Λαμποράλ Κούτσα-Σαραγόσα 92-83
Μούρθια-Ομπραντόιρο 47-83
Μπαρτσελόνα-Εστουντιάντες 73-56
Ουνικάχα Μάλαγα-Γκραν Κανάρια 76-66
Λαγκούν Άρο-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00
Μανρέσα-Βαλένθια 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACBΠηγή: sport-fm.gr

Δωράκι απ΄τη... μέση!!

Το καλύτερο δώρο στη Σταντάρ Λιέγης έκανε η Μαλίν, η οποία επικράτησε με 2-1 της Άντερλεχτ και της στέρησε την... μοναξιά της δεύτερης θέσης, αλλά και το όνειρο της κορυφής της Jupiler League.

Δωράκι απ΄τη... μέση
Αρκετά μακριά απ' τον καλό της εαυτό και απ' την μοναξιά στην δεύτερη θέση της Jupiler League έμεινε η Άντερλεχτ, η οποία ηττήθηκε με 2-1 απ' την Μαλίν στην 22η αγωνιστική της Jupiler League, δίνοντας την ευκαιρία στην Σταντάρ Λιέγης να απομακρυνθεί.

Οι πρωταθλητές Βελγίου προηγήθηκαν στο δεύτερο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, όμως η Μαλίν αποδείχτηκε πολύ σκληρότερη απ' ότι δείχνει η θέση της στο βαθμολογικό πίνακα.

Με τη δύναμη της έδρας της -όπου μένει για τρίτη σερί αγωνιστική αήττητη- μείωσε στο 30' με τον Ντε Πέτερ, ενώ στο 57' ο Μοκούλου διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που την ανέβασε στην 11η θέση της βαμολογίας.

Από την άλλη, η Άντερλεχτ συνέχισε τις εκτός έδρας... αδυναμίες και ισοβάθημε στη δεύτερη θέση με την Κλαμπ Μπριζ, έφτα βαθμούς πίσω απ' την πρωτοπόρο Σταντάρ Λιέγης.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σταντάρ Λιέγης-Οστάνδη 2-0
(38΄ Μπατσουαΐ , 70΄Ντε Καμάργκο)

Σερκλ Μπριζ- Λόκερεν 0-3
(5' Φάνακεν, 84', 90+2' Χαρμπαούι)

Σαρλερουά- Λέουβεν 2-0
(84' Γκνοέρε, 90+2 Κεμπάνο)

Λιρς- Κλαμπ Μπριζ 1-1
(90+2 Χαζούροφ - 51' Βάσκες )

Γάνδη- Κόρτραικ 0-1
(90+2)

Μπέβερεν- Μονς 4-1
(33', 38', 59' Φασελίνοβιτς, 74' Ντεμγιάν)

Κυριακή 19/1

Μαλίν-Άντερλεχτ 2-1
(30' Ντε Πέτερ, 57' Μοκούλου – 2' Ναζάρ)

Ζούλτε Βάρεγκεμ- Γκενκ (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική 23η

Παρασκευή 24/1 (21:30)

Λόκερεν- Σταντάρ Λιέγης

Σάββατο 25/1 (21:00)

Σερκλ Μπριζ- Σαρλερουά
Κόρτραικ- Λιρς
Μονς- Μαλίν
Λέουβεν- Ζούλτε Βάρεγκεμ
Οστάνδη- Μπέβερεν

Κυριακή 26/1

Γκενκ-Γάνδη (15:30)
Άντερλεχτ -Κλαμπ Μπριζ (19:30)Πηγή: sport-fm.gr

Ανεβαίνει με… κόπο η Λιόν!

Δυσκολεύτηκε, ίδρωσε, αλλά τελικά τα κατάφερε η Λιόν, η οποία επικράτησε 2-0 στην έδρα της Ρεμς και ανέβηκε κάπως στη βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ανεβαίνει με… κόπο η Λιόν
Μπορεί οι μέρες που κατακτούσε τον έναν τίτλο πίσω από τον άλλο να έχουν περάσει για τη Λιόν, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι του να βολοδέρνει στη μέση της βαθμολογίας, υπάρχει διαφορά.

Αυτήν προσπαθεί να γεφυρώσει η Λιόν, που μετά τη βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν (4-0 για την 15η αγωνιστική) τρέχει ένα αήττητο σερί έξι αγώνων (3 νίκες-3 ισοπαλίες).

Οι «λιονέ» πέρασαν δύσκολα από την έδρα της Ρεμς, αλλά ξέρουν πως αυτοί οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί, άσχετα από το πώς ήρθαν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το γκολ του Λακαζέτ στο 25’ και χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 84’ για να χαλαρώσουν, όταν ο Φοφανά διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2).

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική

Παρασκευή (17/1)

Σεντ Ετιέν – Λιλ ΄2-0
(55' Μπραντάο, 61' Ταμπανού)

Σάββατο (18/1)

Μαρσέιγ- Βαλενσιέν αναβλήθηκε

Μπαστιά – Μπορντό 1-0
(42' Μπα)

Λοριάν – Γκινγκάμπ 2-0
(8' Γκουφρέ, 12' Πακουέ)

Νις- Αζαξιό 2-0
(5' Μπρουλς, 90+1' Σβίτανιτς)

Ρεν – Εβιάν 0-0

Σοσό – Μονπελιέ 0-2
(19' Μουνιέ, 74' Τιενέ)

Κυριακή (19/1)

Ρεμς - Λιόν 0-2
(25’ Λακαζέτ, 84’ Φοφανά)

Τουλούζ – Μονακό (18:00)
Παρί Σ.Ζ. – Ναντ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή (24/1)

Λιλ – Ρεν (21:30)

Σάββατο (25/1)

Γκινγκάμπ – Παρί Σ.Ζ. (18:00)
Αζαξιό-Σοσό (21:00)
Μονπελιέ- Νις (21:00)
Ναντ- Ρεμς (21:00)
Τουλούζ- Μπαστιά (21:00)
Βαλενσιέν- Λοριάν (21:00)

Κυριακή (26/1)

Λιόν- Εβιάν (15:00)
Μπορντό- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό- Μαρσέιγ (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή στο φινάλε και με δέκα παίκτες!! (video)

Μεγάλη νίκη (3-2) της Λάτσιο, με ανατροπή στα τελευταία λεπτά, επί της Ουντινέζε στο «Φρίουλι» στην 20η αγωνιστική της Serie A, παρότι έπαιξε για αρκετή ώρα με δέκα παίκτες.

Ανατροπή στο φινάλε και με δέκα παίκτες (video)
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη (3-2) χάρισε ο Ερνάνες στη Λάτσιο με γκολ που πέτυχε στο 90ο λεπτό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουντινέζε και έφτασε τους 27 βαθμούς. Η ομάδα του Εντουάρντο Ρέχα έπαιξε για πάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 54’ αποβλήθηκε ο Ονάτζι, αντικρίζοντας μέσα σε πέντε λεπτά δύο κίτρινες κάρτες. Ωστόσο, βρήκε τη δύναμη, αν και έχανε μέχρι το 82΄, να πετύχει δύο γκολ μέσα σε ένα οκτάλεπτο και να αποδράσει από την έδρα της Ουντινέζε.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 8ο λεπτό ο Ντι Νατάλε με πέναλτι, ενώ στο 63’ ο Καντρέβα ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Μπαντού έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχος πέντε λεπτά αργότερα.

Ένα αυτόγκολ του Λατσάρι στο 82’ όμως έφερε και πάλι σε ισορροπία το ματς και ανέβασε ψυχολογικά τους λατσιάλι, οι οποίοι είδαν ότι και αριθμητικό μειονέκτημα ήταν κοντά στο να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν σε αυτό και με το τέρμα του Βραζιλιάνου μέσου λίγο πριν το φινάλε πήραν ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο».



Πηγή: sport-fm.gr

«Ασχημόπαπα» ξανά και η Τότεναμ… ψηλά!!

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Σουόνσι, που αγνοεί τη νίκη από τις 4/12. Οι «κύκνοι» έγιναν… ασχημόπαπα στα χέρια της Τότεναμ, η οποία με ηγέτη τον Αντεμπαγιόρ νίκησε 3-1 κι έπιασε τη Λίβερπουλ.

«Ασχημόπαπα» ξανά και η Τότεναμ… ψηλά!
Φαίνεται πως εκείνο το βαρύ (βαρύτατο) 0-5 από τη Λίβερπουλ λειτούργησε σαν καμπανάκι για την Τότεναμ.
Η ομάδα του Λονδίνου είναι αήττητη έκτοτε κι έδωσε συνέχεια στο σερί των θετικών αποτελεσμάτων περνώντας με σκορ 3-1 από την έδρα της παραπαίουσας το τελευταίο διάστημα στην Premier League, Σουόνσι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «σπερς» ο Αντεμπαγιόρ, ο οποίος χτύπησε δύο φορές στο ματς (35’, 70’), ενώ ενδιάμεσα (54’) ο Τσίκο έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του αφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ως συνήθως το τελευταίο διάστημα, την τιμή των «κύκνων» έσωσε ο Μπονί, ο οποίος χρίστηκε σε ακόμη ένα ματς σκόρερ, όταν διαμόρφωσε στο 79’ το τελικό 3-1.

Έτσι, η Τότεναμ συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία υπό την καθοδήγηση του Τιμ Σέργουντ, φτάνοντας στις πέντε νίκες στα έξι ματς που βρίσκεται στον πάγκο της, ενώ σίγουρα στον Άγγλο τεχνικό πιστώνεται και η αναγέννηση του Αντεμπαγιόρ.


Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής
Σάββατο, 18/1 (17:00)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 2-2
(32’ Μπορίνι, 71’ Τζόνσον - 4’ Ροντρίγκες, 31’ Λόβρεν)

Άρσεναλ-Φούλαμ 2-0
(57’, 62’ Καθόρλα)

Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ 1-3
(45’+2’ Γουίλιαμσον - 16’, 90’+2’ Καμπάιγ, 33’ Ρεμί)

Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ 1-0
(51’ Πάντσιον)

Μάντσεστερ Σίτι-Κάρντιφ 4-2
(14’ Τζέκο, 33’ Νάβας, 76’ Τουρέ, 79’ Αγουέρο - 29’ Νουν, 90’+2’ Κάμπελ)

Νόριτς-Χαλ 1-0
(87’ Μπένετ)

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 2-2
(45’+2’ Στάριτζ, 53’ πεν. Τζέραρντ - 25’ Βάιμαν, 36’ Μπεντέκε)

Κυριακή, 19/1

Σουόνσι-Τότεναμ 1-3
(79’ Μπονί – 35’, 71’ Αντεμπαγιόρ, 54’ αυτ. Τσίκο)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 20/1

Γουέστ Μπρομ-Έβερτον (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Τρίτη, 28/1 (21:45)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κάρντιφ
Νόριτς-Νιουκάστλ
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ
Σουόνσι-Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας-Χαλ (22:00)
Λίβερπουλ-Έβερτον (22:00)

Τετάρτη, 29/1 (21:45)

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ
Τσέλσι-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Στόουκ
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι Πηγή: sport-fm.gr

Της... κόπηκε το χαμόγελο!!

Τι κι αν προηγήθηκε με δύο γκολ; Τι κι αν έπαιζε για μισή ώρα με παίκτη παραπάνω; Η Σοσιεδάδ «κόλλησε» στο 2-2 με την Χετάφε κι έχασε την ευκαιρία να εδραιωθεί στην προνομιούχο εξάδα.

Της... κόπηκε το χαμόγελο! (video)
Άφησε δύο βαθμούς στην Μαδρίτη η Σοσιεδάδ! Οι Βάσκοι αν και είχαν όλες τις προϋποθέσεις για το διπλό υπέρ τους, εν τέλει έμειναν στο 2-2 με την Χετάφε και ναι μεν παραμένουν στην έκτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ωστόσο έχασαν την ευκαιρία να ισχυροποιηθούν κι άλλο.

Στο πρώτο τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν ήδη με δύο τέρματα, χάρη σε ισάριθμες ευκαιρίες που βρήκε δίχτυα ο Αγκιρίτσε. Στο 28 ‘ Μαρικά μείωσε για τους γηπεδούχους, ενώ στο 52’ ο Πέδρο Λεόν έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 61’ ο Μπόρχα άφησε τους Μαδριλένους με δέκα παίκτες, ωστόσο στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Αρασάτε δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποιο γκολ, με αποτέλεσμα να μείνει το τελικό 2-2.



Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 17/1

Μάλαγα-Βαλένθια 0-0

Σάββατο, 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 0-5
(11' Ρονάλντο, 25' Μπέιλ, 45' Μπενζεμά, 62' Ντι Μαρία, 90' Μοράτα)

Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0

Γρανάδα-Οσασούνα 0-0

Εσπανιόλ-Θέλτα 1-0
(88' Σέρχιο Γκαρσία)


Κυριακή, 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ 2-2

Βιγιαρεάλ-Αλμερία (18:00)

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (20:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 20/1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η):

Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις (22:00)

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα (17:00)
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ (19:00)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:00)
Σεβίλλη-Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε (13:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00)Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε προβάδισμα η Ναϊμέγκεν!!

Τη νίκη με 3-1 πήρε η ουραγός του ολλανδικού πρωταθλήματος, Ναϊμέγκεν, επί της Ντεν Χάαγκ στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Πήρε προβάδισμα η Ναϊμέγκεν
Τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με τους οποίους κατάφερε να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος πήρε η Ναϊμέγκεν επί της Ντεν Χάαγκ.

Οι παίκτες της Ναϊμέγκεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους πανηγυρίζοντας τη νίκη με 3-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 31’ με τον Κονμπόι. Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων με τον Χόλα να ισοφαρίζει ύστερα από εκτέλεση πέναλτι δύο λεπτά αργότερα (33’).

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε περισσότερο από δύο λεπτά, όσο δηλαδή χρειάστηκαν οι παίκτες της Ναϊμέγκεν να κάνουν το 2-1 με τον Βερμάιλ (35’).

Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Φαν Έιντεν στο 67’.


Πηγή: sport-fm.gr

Αποκατάσταση με Μοντέιρο!!

Στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος επέστρεψε η ΑΕΛ ύστερα από τη νίκη της με σκορ 3-1 επί της Ομόνοιας. Δύο γκολ πέτυχε ο Μοντέιρο.

Αποκατάσταση με Μοντέιρο
Στην πρώτη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος πέρασε ξανά η ΑΕΛ, ύστερα από την εντός έδρας επικράτησή της επί της Ομόνοιας (3-1) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, μεταφέροντας από νωρίς την μπάλα στην εστία της ΑΕΛ, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ.

Πρωταγωνιστής του πρώτου τέρματος ήταν ο Μοντέιρο, ο οποίος στο 35΄έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

Πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου 41’ ο Καλουντέροβιτς διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, την οποία έστειλε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0).

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκίκιεβιτς στο 63’ της αναμέτρησης, κάνοντας το 2-1.

Το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης (3-1) διαμόρφωσε ο Μοντέιρο, ύστερα από εκτέλεση πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης 89'.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Δόξα Κατωκοπιάς-Ανόρθωση 1-6
(14’, 52’, 78’, 80’ Γκαρσία, 32’ Φοφανά, 75’ Σουσιάν, 90’ πεν. Λεάντρο)

Παραλίμνι- ΑΕΚ Λάρνακας 0-1
(40’ Πιντάδο)

Αλκή-Απόλλων Λεμεσού 1-2
(89' Πατρανίου – 32' Ρέινα, 79' Σανγκόι)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

ΑΕΛ Λεμεσού-Ομόνοια 3-1
(33’, 89' Μοντέιρο, 50’ Καλουντζέροβιτς – 62’ Γκίκιεβιτς)

ΑΕΚ Κουκλιών-Ερμής (17:00)
ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα (18:00)

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Εθνικός Άχνας-Άρης Λεμεσού (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Νέα Σαλαμίνα-Παραλίμνι (17:00)
Ομόνοια-Αλκή (18:00)
Ανόρθωση-ΑΕΚ Κουκλίων (18:00)
Άρης Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ (18:00)

Κυριακή 26 Ιανουαρίου

ΑΕΚ Λάρνακας- ΑΕΛ Λεμεσού (15:00)
Απόλλων Λεμεσού- Δόξα Κατωκοπιάς (17:00)
Ερμής- Εθνικός Άχνας (17:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Μαλαισία: Η μεγάλη εμφάνιση του Φιγκερόα!! (videos)

Εκπληκτικός ήταν ο Λουτσιάνο Φιγκερόα στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την καινούρια του ομάδα, Τζοχόρ, στο πρωτάθλημα της Μαλαισίας.
Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού σκόραρε στο 2-0 της Τζοχόρ επί της Πέρακ για την πρώτη αγωνιστική της εγχώριας λίγκας και έδειξε με το… καλημέρα πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει.
Ο Αργεντινός άλλοτε «πράσινος» φορ εντυπωσίασε και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ είχε και άψογη συνεργασία με τον έτερο μεγάλο αστέρα της Τζοχόρ, Πάμπλο Αϊμάρ.
Ο Φιγκερόα «σφράγισε» με δικό του τέρμα την επικράτηση του σωματείου από τη Μαλαισία και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας του που κατέκλεισαν το γήπεδο.
Δείτε το βίντεο με τη μεγάλη εμφάνιση του Λούτσο Φιγκερόα στη νίκη της Τζοχόρ:








Πηγή: onsports.gr

Κοζορώνης: «Εκεί που ήμασταν…»

Τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ο Εργοτέλης να αντιμετωπίσει σήμερα την Skoda Ξάνθη εξήγησε ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης.

Κοζορώνης: «Εκεί που ήμασταν…»
Αρκετά προσεκτικός χρειάζεται να είναι ο Εργοτέλης στο σημερινό παιχνίδι με την Skoda Ξάνθης, όπως τόνισε ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης.

Ο 21χρονος μέσος των Κρητικών τόνισε πως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν, όμως πρέπει από σήμερα να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης στο Novasports

Για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα έως τώρα:

«Κλείσαμε τον πρώτο γύρο με άσχημα αποτελέσματα. Δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα θέλαμε. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν».

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη:

«Είχαμε άσχημα αποτελέσματα, είναι ένα παιχνίδι στα μέτρα μας και εάν δείξουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε».

Για το τι θα πρέπει να προσέξουν με τους Ακρίτες:

«Είναι μία δυνατή ομάδα , παίρνει αποτελέσματα και εντός και εκτός και πρέπει να είμαστε δυνατοί για να κάνουμε κάθε ευκαιρία γκολ γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια δυσκολευτήκαμε στο γκολ. Δεν πρέπει να κοιτάξουμε την Ξάνθη αλλά να είμαστε εμείς καλοί».