Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

O Mπέργκ και οι μέσοι...!


Ο Τάσος Νικολογιάννης μέσα από το blog του... περιμένει τον Μπεργκ να κάνει «σεφτέ» στα γκολ το 2014 κι από τους μέσους του Παναθηναϊκού να... βάλουν πλάτη σε ένα δύσκολο ματς!
Το παιχνίδι με την Βέροια το θεωρώ από τα πιο δύσκολα, που έχει να δώσει εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο. Και το λέω για συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον η περσινή τριάρα, που δημιούργησε ανακατατάξεις στην ομάδα , είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να το ξεχάσεις κυρίως λόγω της τραγικής εμφάνισης του Παναθηναϊκού που έμοιαζε με σκορποχώρι και όχι με ομάδα εκείνο το βράδυ.
 
Δεύτερον το γεγονός, ότι η ομάδα μετά την διακοπή των γιορτών δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Εννοώ τα 90 λεπτά του αγώνα στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο.
 
Τρίτον είναι η απουσία δύο παικτών, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αποδεικνύονται βαρόμετρο, όταν στην αρχή της χρονιάς……..κάποιοι δεν πίστευαν ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες θα είχαν αυτή την εξέλιξη. Αναφέρομαι στον Μέντες, που δεν έπαιξε στο Αγρίνιο και όλοι θυμόμαστε το πρόβλημα, που είχε στον άξονα η ομάδα και η δυσκολία να κάνει παιχνίδι, αλλά και στον Αμπέιντ.
Ο νεαρός μέσος μπορεί να μην σε «ψήνει» με το σουλούπι του, αλλά κάνει αθόρυβη μεν, πολύτιμη δε , δουλειά στο κέντρο. Πρεσάρει, αλλά στο ματς με την Ξάνθη, πριν την διακοπή είχε σκοράρει κιόλας. Η απουσία του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν εμφανής. Ο Μέντες έμεινε στην Αθήνα, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, ο Αμπέιντ είναι τιμωρημένος.
 
Από την άλλη η Βέροια δεν είναι καμία ομάδα για πέταμα. Το αντίθετο. Εχει κάτι διαόλους στην επίθεση και στον πρώτο γύρο στην Λεωφόρο βρέθηκε πίσω στο σκορ , πήρε ισοπαλία, αλλά θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Ο Μπεν και ο Μπαργκάν είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της στον χώρο.
 
Αν σε αυτά προσθέσουμε και τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βέροιας(βολεύει αυτόν που αμύνεται και όχι αυτόν που επιτίθεται) καταλαβαίνει κανείς , γιατί θεωρώ αυτό το παιχνίδι για τους «πράσινους» από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο.
 
Βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό θα είναι η απόδοση των μέσων του και του Μπέργκ. Ο Σουηδός έχει καιρό να σκοράρει και θα χρειαστεί να κάνει σεφτέ στον δεύτερο γύρο , για να πάρει βαθμούς η ομάδα του και οι μέσοι θα πρέπει να είναι σε καλή μέρα, για να βοηθήσουν και ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά. Η νεανική αμυντική γραμμή της ομάδας σίγουρα θα κάνει κάποια λάθη, το θέμα είναι να μην τα πληρώσει και κυρίως να έχει και βοήθειες από τους μέσους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: