Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η ανικανότητα στοιχίζει!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα αίτια της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο, το... ντεφορμάρισμα του Στέφενς και την ανάγκη απόκτησης επιθετικού.
Όταν παίζεις χωρίς σχέδιο, κάποτε θα το πληρώσεις. Αυτή τη φορά βέβαια η μαγκιά ανήκει στον Πανιώνιο που λίγο από ικανότητα και τακτική, λίγο λόγω αποτελεσματικότητας δεν μας άφησε να το γυρίσουμε. Όμως αυτή η αηδία να τρώμε πάντα πρώτοι γκολ, δεν γινόταν να περάσει έτσι. Αυτή τη φορά δεν μπήκε η μπάλα μέσα.

Δεν μπήκε σε φάσεις που ο επιθετικός μου έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όπως το γυριστό του Κλάους, δεν μπήκε όταν ο Σπυρόπουλος είχε στο ένα μέτρο μία ολόκληρη γωνία ανοιχτή.
Όλα αυτά βέβαια σε έναν αγώνα που χάθηκαν μεγάλα χρονικά διαστήματα για αστείους λόγους και που ο καλύτερος παίκτης μας δημιουργικά ήταν ο Κίτσιου. Μεγάλη ανικανότητα μεσοεπιθετικά και μεγάλο ντεφορμάρισμα Στέφενς. Στη φάση που πιέζουμε μου κάνει τις δύο αλλαγές. Κανένας λόγος να γίνουν σε εκείνο το μομέντουμ. Και κόπηκε η πίεση και φάγαμε το δεύτερο δύο λεπτά μετά.
Η επιλογή Κατσουράνη στο δέκα, περισσότερο μου δείχνει μία διάθεση του Ολλανδού να τους χωρέσει όλους παρά να στήσει μία ομάδα βάσει χαρακτηριστικών. Και η επιμονή στον Στοχ, κουράζει. Άστον λίγο στον πάγκο, δεν κάνει κακό. Το έκανε και με τον Παναιτωλικό και ήμασταν κακοί. Από τύχη κερδίσαμε και δεν χρειαζόταν να επαναλάβουμε αυτή τη λογική ως ομάδα.
Η ήττα είναι στο ποδόσφαιρο και πρέπει να την αποδεχόμαστε. Όμως η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, στοιχίζει όχι πάντα, αλλά συχνά. Ο Πανιώνιος βέβαια με είχε τρομάξει στη Λεωφόρο και τα έλεγα δεξιά κι αριστερά, όμως στου κουφού τη πόρτα…
Ο Μάρτενς έπαιξε σε μία φάση που ο ΠΑΟΚ ήταν άναρχος αλλά φαίνεται πως οργανωτικά ξέρει που να σταθεί πώς να παίξει και να συνεργαστεί και σε ποιους χώρους θα βγάλει τη μπαλιά.
Περιμένουμε τον σέντερ φορ. Τον χρειαζόμαστε άμεσα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: