Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Της αμύνης τα παιδιά!!

Με άμυνα από… ατσάλι και ένα καταιγιστικό πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο, ο Κολοσσός πέτυχε τη τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην Α1 μπάσκετ, 62-49 τον ΠΑΟΚ στη Ρόδο για την 14η αγωνιστική.

Της αμύνης τα παιδιά
Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Α1 μπάσκετ έκανε ο Κολοσσός Ρόδου. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, επικράτησε 62-49 του ΠΑΟΚ στο «Βενετόκλειο», πέτυχε τη τρίτη συνεχόμενη και Πέμπτη συνολικά νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μπήκε ιδανικά στον 2ο γύρο. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Όσμπι (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Παπαντωνίου (15 πόντοι, 7 ασίστ), πρώτοι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους που πλέον απέχουν τρείς νίκες από τον τρίτο Πανιώνιο, Πέιν και Τσαϊρέλης που πέτυχαν από έντεκα.

Ο αγώνας:

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Κολοσσός, προηγήθηκε 6-0 στο 3΄, με τους Παπαντωνίου και Γεωργαλή να εκμεταλλεύονται στην επίθεση την αστοχία του ΠΑΟΚ πίσω από τα 6.75. Από εκεί και έπειτα ο δικέφαλος ισορρόπησε, πέρασε περισσότερο τη μπάλα κοντά στο καλάθι και με τον Τσαϊρέλη να σκοράρει συνεχώς, προηγήθηκε με 13-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν πιο εύστοχοι στα δίποντα και ήταν πιο δημιουργικοί, την ώρα που οι γηπεδούχοι επιδίδονταν σε ρεσιτάλ άστοχων τριπόντων.

Με τον Κούπερ να συνεχίζει για ένα ακόμα παιχνίδι να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη και τον Μπόγρη να τις μετουσιώνει σε καλάθια, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 23-18 στο 14΄. Ο «δικέφαλος του βορρά», παρότι είχε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα, δεν μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά του (29-25 στο 17΄), λόγω της αστοχίας στα τρίποντα, αλλά και τα προσωπικά καλάθια που πετύχαιναν οι Όσμπι και Τσάμης. Έτσι, μετά από ένα ημίχρονο με αρκετά λάθη εκατέρωθεν και συνολικά 1/17 τρίποντα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 30-29.

Με σερί 10-0 στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου και πρωταγωνιστή σε σκοράρισμα και δημιουργία τον Παπαντωνίου, ο Κολοσσός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με +9 (39-30). Ο ΠΑΟΚ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, δε μπορούσε να βρει διαδρόμους προς το καλάθι των ροδιτών που έπαιζαν πλέον πιο «σφικτή» άμυνα και έμεινε συνολικά πέντε λεπτά χωρίς πόντο. Η ομάδα του Πρίφτη διατηρούσε διαφορά ασφαλείας (48-38 στο 30΄), αφού στην επιθετική εξίσωση είχαν μπει και οι Νάτζεφεϊ-Στεφανίδης.

Κάκιστο ήταν επιθετικά το παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο του 4ου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν μόλις πέντε πόντους. Αυτό διόλου δεν ενδιέφερε βέβαια τους γηπεδούχους, οι οποίοι διατηρούσαν προβάδισμα εννέα πόντων (50-41 στο 35΄). Το μόνο που κατάφεραν οι θεσσαλονικείς ήταν να μειώσουν στους έξι, 53-47 δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε. Ο Κολοσσός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 29-30, 48-38, 62-49.

Κολοσσός Ρόδου (Πρίφτης): Παπαντωνίου 15 (2), Καρ, Γεωργαλής 4, Κόμματος, Σμιθ 2, Στεφανίδης 7 (1), Σίμπσον 8, Τσάμης 6 (1), Όσμπι 14, Νάτζφεϊ 6.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11, Κούπερ 4, Χαραλαμπίδης 2, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 10 (2), Μαργαρίτης 3, Μπογρης 8, Κασελάκης, Λιάπης.

Διαιτητές: Τανατζής, Παναγιώτου, Δεσλής Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: