Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Παράταση στην αγωνία του Άρη!!

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα συνεχιστεί, όπως φαίνεται, η αναμονή στον Άρη για την απόφαση του Ειρηνοδικείου σχετικά με την αίτηση ανάκλησης της συμμετοχής στη Football League.

Παράταση στην αγωνία του Άρη
Συνεχίζεται η αγωνία στον Άρη, αφού ούτε το μεσημέρι της Τρίτης βγήκε η απόφαση του Ειρηνοδικείου σχετικά με την κατηγορία που θα αγωνίζεται του χρόνου.

Ο Ερασιτέχνης των «κιτρινόμαυρων» κατέφυγε στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση για συμμετοχή στη Football League με τον Λάμπρο Σκόρδα επικεφαλής.

Η απόφαση δεν εκδόθηκε μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αγωνία μέχρι το πρωί της Τετάρτης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν καίγεται να υπογράψει ο Κλάους!

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για τους λόγους που δεν υπογράφει ο Στέφανος Αθανασιάδης το νέο του συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ.

Τη Δευτέρα (01/09) ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος, όμως μπορεί να κάνει και μετατροπή συμβολαίου κάτι που θα αλλάξει και τις απολαβές του. Από τις 170 χιλιάδες ευρώ που προβλέπει το τρέχον συμβόλαιο, θα πάει στις 500 συν χιλιάδες ευρώ όταν αποφασίσει να υπογράψει. Κι όμως ο Κλάους δεν καίγεται και δεν ασχολείται με αυτήν την ιστορία.

Ο Αθανασιάδης είναι από τους παίκτες που έχουν ενοχληθεί περισσότερο από όλους από αυτήν την έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου που υπάρχει και βέβαια από το κλίμα που εισπράττει στα πέριξ της ομάδας.

Είναι κι αυτός που θα έχει το μεγαλύτερο κόστος στο ενδεχόμενο να μην υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες από πίσω του. Πολλές φορές ακόμη και στις προπονήσεις η μπάλα δεν φτάνει σε αυτόν με αποτέλεσμα να μετακινείται συνεχώς από την αντίπαλη περιοχή και να μη μπορεί να κάνει το γνωστό του παιχνίδι. Ενδεικτικό στατιστικό, είναι πως στον Πλατανιά ο Κλάους έφτασε μόλις σε μία τελική προσπάθεια και αυτή από κόρνερ στη φάση που ήρθε το γκολ που προηγήθηκε η ομάδα.

Ο Αθανασιάδης δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να τηρήσει αυτήν την συμφωνία, θέλει να δει να συμβαίνει κάτι ξεκάθαρο στην ομάδα. Άνθρωποί του λένε πως θα υπογράψει σύντομα, όμως μόνο που ρισκάρει τη μελλοντική του εξασφάλιση μην υπογράφοντας ένα συμβόλαιο πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ λέει πολλά.

Κανένας άλλος παίκτης στο παρελθόν δεν έκανε κάτι αντίστοιχο.
Πηγή: metrosport.gr*

Πρόταση που διαφέρει σε Μπαρόνι!

Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Κριστιάν Μπαρόνι, έναν παίκτη που δεν θα μπορούσε ποτέ να διαπραγματευτεί από τη βάση που ξεκίνησε στις υπόλοιπες υποθέσεις.

Οι Τούρκοι έγραψαν χθες  πως ο ΠΑΟΚ δίνει 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να πείσει τον Κριστιάν Μπαρόνι να φορέσει τα ασπρόμαυρα. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να πείσει τον παίκτη να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο, δίνοντάς του 800 χιλιάδες ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας. Απλά του προτείνουν τριετές ή τετραετές συμβόλαιο για να τον δελεάσουν και να του εξασφαλίσουν ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο που θα του αποφέρει ένα μεγάλο ποσό.

Ο Βραζιλιάνος είχε συμβόλαιο που έφτανε το 1,8 εκατομμύρια ευρώ, νούμερο που σίγουρα δεν μπορεί να δώσει ο ΠΑΟΚ ο οποίος προφανώς ποντάρει στο γεγονός πως ο παίκτης αποζημιώθηκε από τη Φενέρ και πως από αύριο δεν επιτρέπουν όλες οι ομοσπονδίες μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών που έμειναν πρόσφατα χωρίς ομάδα.

Το να αποκτήσει έστω και με αυτά τα δεδομένα τον Κριστιάν Μπαρόνι ο ΠΑΟΚ θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου βαθμού, όμως όσο ζεις ελπίζεις.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του Μπαρόνι, είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, ένα καθαρό σύγχρονο 8άρι, με δυνατότητα δημιουργίας, γκολ και ασίστ από τις πίσω ζώνες και βέβαια μία κίνηση εμπορική για την ψυχολογία του κοινού.

Και μακάρι να γίνει η έκπληξη για να εμφανιστεί ένας τέτοιος κράχτης στην ομάδα.Πηγή: metrosport.gr*

Επαφές σε χορηγικό, ανεβαίνουν τα διαρκείας!!

Η εικόνα της ΠΑΕ Ηρακλής στην αγορά, όχι μόνο σε επίπεδο μεταγραφών, έχει βελτιωθεί σημαντικά μόλις στους περίπου δύο μήνες της ενασχόλησης του Σπύρου Παπαθανασάκη (φωτό) με τα κοινά της ομάδας.

Η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία που εμφανίζει ο Ηρακλής, έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα και στη διάθεση συνεργασίας εταιριών με την ΠΑΕ. Στο χορηγικό κομμάτι οι «κυανόλευκοι» μπαίνουν στη διαδικασία ανανεώσεων συμβάσεων που είχαν σε ισχύ από την περσινή σεζόν και την προσέλκυση νέων αντίστοιχων συνεργασιών με σχετικά «πακέτα» για την προβολή των διαφημιζόμενων.

Παρόντες στην Αθήνα

Ένα από τα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της FootballLeague (όπου θα βρεθούν άνθρωποι της ομάδας) είναι και το χορηγικό. Με βάση την κεντρική διαχείριση. Θα τεθεί επί τάπητος το θέμα του ΟΠΑΠ, αλλά και της λειτουργίας τμήματος μάρκετινγκ για να συγκεντρωθούν χορηγίες πρωταθλήματος, από τις οποίες θα έχουν οφέλη όλες οι συμμετέχουσες ΠΑΕ. Πέραν τούτου αναμένεται να γίνει συζήτηση για τη μορφή του πρωταθλήματος, ενώ για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η κλήρωση.

Προχωρά… σταθερά

Όσον αφορά στα εισιτήρια διαρκείας, στη Μίκρα παρατηρούν πως υπάρχει μια σταθερά ανοδική πορεία στο ενδιαφέρον του κόσμου και τη διάθεσή τους. Έπειτα δε από το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου αναμένουν περισσότερη ανταπόκριση και δη όσο πλησιάζει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Σε επικοινωνιακό κομμάτι στον Ηρακλή ετοιμάζουν νέες κινήσεις και ως προς τα διαρκείας και ως προς την εν γένει επικοινωνιακή τακτική.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ζήσης, Γιάννης και… Φιλιππινέζος!! (video)

Το buzzer του Ζήση, το κάρφωμα του Αντετοκούνμπο και ο… Φιλιππινέζος που βρίσκεται στην κορυφή του Top 5, όλα σε βίντεο.

Ζήσης, Γιάννης και… Φιλιππινέζος (video)
Ο Νίκος Ζήσης έδειξε ξανά το κρύο αίμα του και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα τεράστια προσόντα του στη νίκη της Εθνικής επί του Πουέρτο Ρίκο.

Πάντως την πρωτιά στο Top 5 της χθεσινής μέρας «έκλεψε» ο Φιλιππινέζος Νόργουντ. Δεν είναι μικρό πράγμα να καρφώνεις πάνω σε άμυνα του Σκόλα…

Δείτε τον αρχηγό της Εθνικής να… νικά το χρόνο










… και τον Αντετοκούνμπο να ίπταται






Για φινάλε, το Top 5







*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε ετοιμότητα ο AΣ!!

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι έτοιμη να δράσει άμεσα, εφόσον δικαιωθεί σήμερα. Γύρισε άπραγος από την Αθήνα ο Σκόρδας.

Η διοίκηση του ΑΣ Αρης βρίσκεται σε ετοιμότητα και είναι έτοιμη να δράσει άμεσα, εφόσον είναι θετική η απόφαση του Ειρηνοδικείου σήμερα. Το πρώτο βήμα του ερασιτέχνη είναι να συγκαλέσει άμεσα διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να πέσουν στο τραπέζι όλες οι επιλογές για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ. Εξυπακούεται ότι η ΠΑΕ θα οδηγηθεί σε διάλυση και εκκαθάριση, και θα συσταθεί Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ) που θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα στην Γ’ εθνική. Όπως γράψαμε και χθες, υπάρχουν τρεις πόλοι. Ενας εκφράζεται από τον Γιώργο Ραμπότα, ο δεύτερος από μία ομάδα Αρειανών παραγόντων και ο τρίτος από τον Γιώργο Γαλανό. Ο τελευταίος φέρεται να έχει απογοητευθεί απ’ όλα όσα συμβαίνουν και να μην είναι πια το ίδιο «ζεστός», αλλά δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του. Μέσα στον Ερασιτέχνη η κίνηση του Γιώργου Ραμπότα είναι αυτή που έχει ισχυρότερο «ρεύμα», αλλά γίνονται προσπάθειες να «ενωθεί» με την κίνηση των Αρειανών παραγόντων για προφανείς λόγους.

Όπως και να ΄χει, ο ΑΣ είναι προετοιμασμένος για να κινηθεί αμέσως, εφόσον το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε μαζί με την ΚΜΑ. Στο μεταξύ, ο Λάμπρος Σκόρδας βρέθηκε χθες στην Αθήνα με σκοπό να ολοκληρώσει κάποιες μεταγραφές, αλλά και άλλες υποθέσεις της ομάδας. Είχε την βεβαιότητα ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα έβγαινε χθες και πως δεν θα δικαίωνε την πλευρά του Α.Σ και της ΚΜΑ, όμως μετά την εξέλιξη που υπήρξε… γύρισε άπραγος το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Ο Σκόρδας είναι πλέον υποχρεωμένος να περιμένει σήμερα την απόφαση του Ειρηνοδικείου για να ξέρει αν θα παραμείνει στη διοίκηση ή όχι και αναλόγως να κινηθεί. Πάντως, η απόφαση του Ειρηνοδίκη να μεταθέσει για σήμερα την απόφασή του προκάλεσε σκεπτικισμό και στο «στρατόπεδο» του Λάμπρου Σκόρδα, που είχε ολοκληρώσει 3-4 μεταγραφές και ήταν έτοιμος να καταθέσει τα δελτία τους στην ΕΠΟ.

Σε περίπτωση που συνεχίσει ο Σκόρδας στην ΠΑΕ, είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να στελεχώσει το ρόστερ, αφού η μεταγραφική περίοδος εξέπνευσε χθες. Υπάρχει, βέβαια, το περιθώριο να ενισχυθεί μέχρι της 10 του μήνα με ελεύθερους παίκτες, αλλά οι επιλογές σ’ αυτήν την κατηγορία δεν είναι πολλές για τον Αρη. Καλύτερα, όμως, να περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου για να μιλήσουμε επί πραγματικών δεδομένων και όχι εικασιών. Εξάλλου, δεν θα είναι μόνο η ενίσχυση της ομάδας το πρόβλημα για τον Λάμπρο Σκόρδα, εφόσον παραμείνει στη διοίκηση της ΠΑΕ…
*Πηγή: metrosport.gr*

Επιστρέφει Ελλάδα ο Κλέιτον!

Πολύ κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα είναι ο Κλέιτον, φορώντας τη φανέλα της Skoda Ξάνθης.

Επιστρέφει Ελλάδα ο Κλέιτον
Κοντά στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος μέσοεπιθετικός είναι ελεύθερος από τον περασμένο Μάρτιο και μπορεί να συνεχίσει σε όποια ομάδα θέλει ακόμη και τώρα που έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού.

Έτσι φαίνεται ότι είναι μια ανάσα από την συμφωνία με την Skoda Ξάνθη. Πρόκειται για μια επιλογή ποδοσφαιριστή την οποία έχει εγκρίνει και ο προπονητής της ακριτικής ομάδας, Σάκης Τσιώλης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενα δις ευρώ για μεταγραφές!!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το εξωπραγματικό καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι στην Αγγλία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και προκαλεί τεράστια ερωτήματα για τα deals που ολοκληρώνονται στο Νησί...
Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε σχεδόν 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και επί της ουσίας δέσμευσε άλλα 60 για το επόμενο καλοκαίρι και την μεταγραφή του Φαλκάο. Νούμερο σοκαριστικό ακόμη και για το μέγεθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εξυπακούεται ότι φέτος η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ποτέ σε ένα καλοκαίρι ο Σερ Αλεξ δεν είχε ξοδέψει έστω τα μισά από αυτά που ξόδεψε φέτος η Γιουνάιτεντ.
ADVERTISEMENT

Ο Ντι Μαρία ασφαλώς και αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (70 εκατ. ευρώ), ενώ άλλα 70 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε Μπιλμπάο και Σαουθάμπτον (από 35...) για Αντερ Ερέρα και Λουκ Σο. Σε αυτά πρέπει να προσθέσετε τα χρήματα της μεταγραφής του Ρόχο αλλά και του Μπλιντ από τον Αγιαξ (απομένουν οι ανακοινώσεις) και φυσικά τα πρώτα χρήματα για τον Φαλκάο, αφού τα πολλά σχεδόν 60 εκατ. ευρώ θα δοθούν το επόμενο καλοκαίρι αφού το ταμείο είναι εντελώς άδειο και η Μάντσεστερ θα είχε σοβαρό πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ και το financial fair play.

Το οξύμωρο όλης αυτής της σχεδόν παρανοϊκής υπόθεσης είναι ότι η Μάντσεστερ όχι απλώς δεν είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ούτε καν μεγάλο φαβορί για την τετράδα. Είναι σοκαριστικό να κάνεις 200 εκατ. ευρώ μεταγραφές και να μην είσαι καν φαβορί για τέταρτος! Το πιο σοκαριστικό είναι ότι η Γιουνάιτεντ έκανε όλες αυτές τις μεταγραφές χωρίς να προχωρήσει σε σοβαρές πωλήσεις παικτών. Κάτι ψίχουλα εισέπραξε από δανεισμούς και μικροπωλήσεις τύπου Μπίτνερ και Εβρά...

Την μπάνκα στον αέρα σήκωσε και η Λίβερπουλ με μεταγραφές που συνολικά κόστισαν περί τα 140 εκατ. ευρώ. Η Λίβερπουλ όμως τουλάχιστον εισέπραξε και 75 από αυτά από την πώληση του Λουίς Σουάρες, άρα το μεταγραφικό μπάτζετ της κινήθηκε σε νορμάλ επίπεδα. Ο Λαλάνα με 30 εκατ. ευρώ και οι Μάρκοβιτς και Λόβρεν με 25 εκατ. ευρώ έκαστος ήταν οι ακριβότερες κινήσεις της και ακολούθησε ο Μπαλοτέλι με 20 και ο Μορένο με 16 εκατ. ευρώ.

Τεράστιο ποσό δαπάνησε και ο Ζοσέ Μουρίνιο για την αναμόρφωση της Τσέλσι. Το μεγαλύτερο μέρος όμως από αυτό το ποσό το εισέπραξε από τις πωλήσεις με αποτέλεσμα ο Αμπράμοβιτς σχεδόν να μην χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη. Ο Μουρίνιο από Νταβίντ Λουίς και Λουκάκου εισέπραξε πάνω από 85 εκατ. ευρώ. Συνολικά ξόδεψε 115 με τα περισσότερα να πηγαίνουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τους Ντιέγκο Κόστα και Φελίπε Λουίς (πάνω από 60 εκατ. ευρώ), ενώ άλλα 35 πήρε η Μπαρτσελόνα για τον Σεσκ Φάμπρεγκας.

Σε νορμάλ επίπεδα αντίθετα κινήθηκε η Σίτι η οποία ήταν υποχρεωμένη να το κάνει λόγω του financial fair play και της τιμωρίας που τους είχε επιβληθεί από την UEFA. Συνολικά οι πολίτες ξόδεψαν κάτι περισσότερο από 70 εκατ. ευρώ, αλλά εισέπραξαν και σχεδόν 30 από πωλήσεις όπως του Ρόντγουελ στην Σαουθάμπτον και του Χάβι Γκαρθία στην Ζενίτ.

Μέχρι και ο Βενγκέρ ξόδεψε φέτος το καλοκαίρι στο Νησί. Οχι τίποτα τρελά λεφτά μην φανταστείτε, αλλά για τα δικά του δεδομένα ικανοποιητικά. Κάτι λιγότερο από 70 εκατ. ευρώ συνολικά, ενώ και η Αρσεναλ από τις πωλήσεις εισέπραξε περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Με αυτά και με αυτά το συνολικό μεταγραφικό παζάρι στην Αγγλία φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Περισσότερο από 800 εκατ. λίρες μόνο για αγορές ποδοσφαιριστών ξόδεψαν οι 20 αγγλικές ομάδες, περίπου 1 δισ. Ευρώ δηλαδή, πράγμα που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο κάθε αγγλική ομάδα ξόδεψε 50 εκατ. ευρώ για μεταγραφές. Και με εξαίρεση τις νεοφώτιστες για τις υπόλοιπες το νούμερο αυτό δεν απέχει πολύ από την μεταγραφική δραστηριότητά τους.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει από αυτή την τρέλα που κυριεύει τους Αγγλους είναι αν με αυτά τα χρήματα καταφέρνουν να φτιάχνουν τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Προφανώς και όχι... Μόνο η Τσέλσι είναι ανάμεσα στα πέντε πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο, ούτε καν το τρίτο. Και το ακόμη πιο παράδοξο, οι Αγγλοι ξοδεύουν τόσα πολλά λεφτά, ασύλληπτα για οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά κάθε καλοκαίρι... αδυνατούν να κρατήσουν στο πρωτάθλημά τους, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της προηγούμενης σεζόν. Τα παραδείγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο παλιότερα ή του Μπέιλ και του Λουίς Σουάρες πρόσφατα είναι χαρακτηριστικά...

Φυσικά μέσα σε αυτή την παράνοια υπάρχουν και ομάδες που λειτουργούν σωστά και έξυπνα. Η Τσέλσι για παράδειγμα πούλησε Νταβίντ Λουίς και Λουκάκου για 85 εκατ. ευρώ και αγόρασε τον Ντιέγκο Κόστα και τον Σεσκ Φάμπρεγκας με σχεδόν 75 εκατ. ευρώ. Ενδεχομένως δε ακόμη καλύτερο παράδειγμα να είναι η Σαουθάμπτον. Εισέπραξε περίπου 100 εκατ. ευρώ από πωλήσεις και ξόδεψε περίπου 60 εκατ. ευρώ και ίσως φέτος να αποδειχτεί ότι είναι καλύτερη ομάδα από πέρυσι ή στην χειρότερη στα ίδια επίπεδα. Και μάλιστα έχοντας κρατήσει παίκτες στο ρόστερ της που την επόμενη σεζόν είναι πιθανό να της αποφέρουν άλλα 100 εκατ. ευρώ αν αποφασίσει να τους δώσει (Γουανιάμα, Γουόρντ Πράους, Σνάιντερλεν, Τζέι Ροντρίγκες και Κλάιν).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Και μπορεί και πρέπει να πάρει την πρωτιά!!

Ο Μιχάλης Στεφάνου γράφει για το πρώτο μαξιλαράκι, την επόμενη πίστα και την δυνατότητα της εθνικής να στρώσει δρόμο για... μακρύ ταξίδι  
Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η εθνική, που έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο πρώτο μαξιλαράκι (πρόκριση στους “16”), έχοντας βαθμολογηθεί με άριστα στο τεστ των ...ελιγμών. Αντιμετώπισε τρεις ομάδες που ασφαλώς δεν διαθέτουν ιδιαίτερη ποιότητα, αλλά με το ασυνήθιστο, έως αλλοπρόσαλλο στυλ παιχνιδιού τους αποτελούν ύπουλες παγίδες για τους... απρόσεκτους οδηγούς. Κάτι που αποδείχτηκε τόσο στην περίπτωση της ήττας της Κροατίας από τη Σενεγάλη, όσο και στην ψυχοβγαλτική επικράτηση της Αργεντινής στο ματς με τις Φιλιππίνες.
Οι διεθνείς πέρα από κάποια σκόρπια διαστήματα ανά παιχνίδι, δεν παρασύρθηκαν από το... “όσα πάνε κι όσα έρθουν” των αντιπάλων τους, διατήρησαν τους ρόλους και τις θέσεις τους στο παρκέ και παίζοντας ως επί το πλείστον σωστό μπάσκετ, απέφυγαν τις κακοτοπιές. Διότι όσο σημαντικό είναι να κερδίσεις έναν μεγάλο αντίπαλο στον όμιλο, άλλο τόσο (αν όχι περισσότερο) είναι να μην την πατήσεις σε 'κείνα τα παιχνίδια που έχεις προϋπολογίσει ως νικηφόρα.
Σίγουρα αυτό το τρία στα τρία κόντρα σε Σενεγάλη, Φιλιππίνες και Πούερτο Ρίκο δεν αποτελεί θρίαμβο και λόγο για... γραφικότητες, προσφέρει όμως ηρεμία, ασφάλεια και ιδανικές συνθήκες ώστε να διεκδικηθεί στα ίσα και με καλές πιθανότητες η πρωτιά στον όμιλο, που είναι πλέον και το ζητούμενο. Μια πρωτιά, που ουσιαστικά δεν θα εξαργυρωθεί στη φάση των “16”, μιας και όποια εκ των Βραζιλία, Σερβία ή Γαλλία βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας θα έχει παρόμοιο βαθμό δυσκολίας, όμως θα αποκλείσει την περίπτωση της διασταύρωσης με την Ισπανία σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά. Με δεδομένο φυσικά ότι οι οικοδεσπότες θα τερματίσουν επίσης πρώτοι στον δικό τους όμιλο.
Σε περίπτωση τώρα που η πρώτη θέση δεν καταστεί δυνατή, τότε ίσως να είναι προτιμότερη η τρίτη απ' ό,τι η δεύτερη. Αλλά καλύτερα να μην ασχολούμαστε ακόμη με σενάρια που εμπεριέχουν ήττες και συνδυασμούς...
Βάσει της εικόνας που έχει φτάσει μέχρι τώρα στα μάτια μας, η εθνική όχι μόνο δεν υστερεί σε τίποτα έναντι της Αργεντινής και της Κροατίας, αλλά δικαιούται να ισχυρίζεται ότι παρουσιάζει ένα σύνολο καλύτερο, πληρέστερο και και πάνω απ' όλα σοβαρότερο και από τις δύο. Χωρίς να έχει στη σύνθεση της τον... “Αχιλλέα” που θα βγει μπροστά και θα τρομάξει το πλήθος, αλλά με ουκ ολίγους πολεμιστές ικανούς να φορέσουν και να σηκώσουν την πανοπλία του, όποτε χρειαστεί. Εννοείται, βέβαια, ότι Αργεντίνοι και Κροάτες διαθέτουν τα μέσα για να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε κάθε άμυνα.
Επί της ουσίας η Ελλάδα καταφέρνει να λειτουργεί αρμονικά ασχέτως της πεντάδας που βρίσκεται στο παρκέ, διευκολύνοντας έτσι το ροτέισον του Κατσικάρη και διατηρώντας την φρεσκάδα σε υψηλά επίπεδα (ίσως το μεγαλύτερο ατού της ομάδας όσο προχωράει η διοργάνωση).
Πρίντεζης και Καϊμακόγλου τα κάνουν όλα και αποτελούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά δίδυμα 4αριών του τουρνουά. Ο Μπουρούσης παίζει εξαιρετικά, αλλά μοιάζει μόνος στη θέση “5”, ο Αντετοκούνμπο με τον Παπανικολάου ανεβάζουν τις ...κιλοβατώρες της ενέργειας στα ύψη, ενώ στη γραμμή των κοντών υπάρχει και πολυφωνία και διαφορετικότητα, με την τετράδα (Ζήση, Καλάθη, Σλούκα και Μάντζαρη) να βρίσκουν απάντηση σε κάθε πρόβλημα.
Με τη σειρά των αγώνων της να παραπέμπει σε ηλεκτρονικό παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο να δυσκολεύει σταδιακά, η εθνική καλείται πλέον να συνεχίσει στην επόμενη πίστα και παιχνίδι με παιχνίδι να επιστρατεύσει όλη τη δεξιοτεχνία της. Αυτές οι καλοκαιρινές διοργανώσεις εξάλλου μοιάζουν με αγώνες ταχύτητας. Άπαξ και πάρεις κεφάλι πατάς το γκάζι και δεν κοιτάζεις πίσω σου.
Η μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης πρέπει να μεταγγίσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες, να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά από τον προπονητή, αλλά να μην σταθεί σε καμία περίπτωση αιτία για απώλεια της συγκέντρωσης και του ρυθμού. Στοιχεία, που όταν τα έχεις επιβάλλεται να τα κρατάς σφιχτά, διότι αν τα αφήσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πότε θα τα ξαναβρείς...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι νέες αποκαλύψεις της «Δίκης»

Νέα στοιχεία στον αέρα από την εκπομπή «Δίκη», όπου αποκαλύφθηκαν συνομιλίες, σύμφωνα με τις οποίες παράγοντες του ποδοσφαίρου φέρεται να εμπλέκονται με ναρκωτικά και εκβιασμούς. 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες αποκαλύψεις-καταγγελίες της εκπομπής του ΣΚΑΙ «Δίκη». Εκεί, αναπαρήχθησαν συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, που φέρται να είναι ανάμεσα σε παράγοντες του ποδοσφαίρου, αλλά και δημοσιογράφους-εκδότες, όπου μιλούν μεταξύ άλλων για ναρκωτικά, απειλές μέχρι και για την ζώη διαιτητή, όπως και για σοβαρά πολιτικά θέματα κατά την προεκλογική περίοδο.
ADVERTISEMENT
Επίσης, υπάρχει και η επώνυμη καταγγελία του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ και προέδρου της ΕΠΣ Κοζάνης Χρήστου Σάββα, που ισχυρίζεται πως δέχτηκε πιέσεις από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, να αναιρέσει την καταγγελία του για τους στημένους αγώνες.
Αναλυτικά η καταγγελία του  κ. Χρήστου Σάββα:
«Δέχτηκα πιέσεις από τον Γιώργο Σαρρή να αναιρέσω τις καταγγελίες μου για τους στημένους πίνακες διαιτησίας. Μάλιστα μου έδωσε έτοιμη δακτυλογραφημένη δήλωση, την οποία προσκομίζω στον κύριο εισαγγελέα.
Στην αρχή θεωρούσα ότι ο Σαρρής ήταν θύμα της εγκληματικής ομάδας των παραγόντων της ΕΠΟ και περίμενα και ο ίδιος να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες μου. Γρήγορα αντιλήφθηκα ότι και ο Σαρρής συμμετείχε στην εγκληματική ομάδα ως ενεργό μέλος και όχι ως απλός θιασώτης και παρατηρητής.
Στις 9 Μαρτίου 2013 ο Σαρρής, με αφορμή το μνημόσυνο του πεθερού του, επισκέφθηκε την Κοζάνη και προσκάλεσε σε γεύμα τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΣ Κοζάνης κ.Γεώργιο Μαργαρίτη, στον οποίο ανέφερε τα εξής: "Οσο είναι πρόεδρος της Ενωσης Κοζάνης ο Σάββας, η Ενωση είναι καταδικασμένη. Δεν πρόκειται να πάρετε μία. Δεν πρόκειται να ξαναπαίξει διαιτητής της Ενωσης και δεν πρόκειται να μπει παρατηρητής αγώνων της Ενωσης σας".
Οταν ο κ.Μαργαρίτης τον ρώτησε τι πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί το κλίμα, ο Σαρρής του απάντησε ότι "ή πρέπει να διώξετε τον Σάββα από πρόεδρο" ή “πρέπει ο ίδιος να πάει ξανά στον εισαγγελέα και να πει ότι την ημέρα που έδωσε την κατάθεση ήταν ζαλισμένος”».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο τέλειος παγκίτης για τη Ρεάλ!! (vid)

Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει τα νούμερα-ρεκόρ του νέου Μαδριλένου, Χαβιέρ Ερνάντες, όποτε έρχεται ως αλλαγή για να σώσει την κατάσταση.
Εχει ξεπράσει τα 40 και ακόμα έχει αυτό το baby face. Ο «Δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», όπως εξακολουθούν να τον αναπολούν στο «Ολντ Τράφορντ», σημείωσε 126 γκολ σε 366 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, μα εξ αυτών ένα είναι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των οπαδών της: το νικητήριο στον μεγάλο τελικό του «Καμπ Νόου» το 1999.
Στα 11 χρόνια (1996-'07) που βρέθηκε στο σύλλογο, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο σπουδαίο «Θέατρο των ονείρων» του. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο πέτυχε κάτι ακόμα πιο σπουδαίο, καθώς ερχόταν ως κομπάρσος για να σώνει διαρκώς την παράσταση και στο φινάλε να βάζει τους οπαδούς να τραγουδούν το λατρεμένο τους «One Gunnar Solskjær, there's only one Gunnar Solskjær».
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 28 φορές ορμώμενος από τον πάγκο, κάτι που συνέβη σε 150 ματς, ο Νορβηγός γύρισε χαμένο ματς υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων και έτσι είναι αλήθεια τον θυμόμαστε όσοι είχαμε την τύχη να απολαμβάνουμε Premier League εκείνη την εποχή. «Ρε το… κωλόπαιδο τι έκανε πάλι!» σκόφτονταν άπαντες σιωπηλά ή φωναχτά κάθε φορά που έφερνε τα πάνω κάτω. Και εκεί που έλεγες σίγουρος πως αντίστοιχο φαινόμενο δεν θα εμφανιστεί άλλη φορά, έσκασε ο Χαβιέρ Ερνάντες, για να στήσει εσξίσου εντυπωσιακά στατιστικά.
Παρακολουθώντας τα καμώματα του Μεξικανού αισθανόσουν να ζεις ένα ακόμα... διαβολικό deja vou. Baby face έρχεται από τον πάγκο, για να ξενερώσει όλους τους αντιπάλους της Μάντσεστερ. Πόσο συνηθισμένο γεγονός και πραγματικά πως στο καλό γινόταν να βρίσκει τέτοιους επιθετικούς ο Σερ Αλεξ και να στήνει αυτή την ιδιαίτερη παράδοση ανατροπών; Ο σχετικός λογαριασμός του Τσιτσαρίτο με γκολ από τον πάγκο έφτασε τα 17 τεμάχια, αλλά σε λιγότερα ματς από τον Σόλσκιερ, μόλις 69 (τον ακολουθούν Γκιγκς με 10 σε 161 και Σκόουλς με 9 σε 141)!
Η αλήθεια είναι πως η καριέρα του σημειώνει έντονη πτώση. Την πρώτη χρονιά του μπήκε φουριόζος και έβαλε 20 γκολ. Την επόμενη όμως με μόλις 12 γκολ και μέτριες εμφανίσεις φάνηκε να υποφέρει από αυτό που οι Αγγλοι ονομάζουν «Σύνδρομο της 2ης χρονιάς» (σ.σ.: οι πρωτοεμφανιζόμενοι που τα πηγαίνουν καλά, δεν δικαιολογούν το ντόρο τους την επόμενη χρονιά). Από την περασμένη περίοδο ξεκίνησε έντονα η κουβέντα για την πώληση του, για να φτάσουμε στην τωρινή –σχεδόν βέβαιη μετακόμιση του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (σ.σ.: όταν γραφόταν τούτο το κείμενο περνούσε ιατρικά στη Μαδρίτη και απέμεναν μόνο οι ανακοινώσεις).
Σίγουρα ο Μεξικανός επιθετικός δεν είναι επιπέδου Ρεάλ. Για μένα το καλύτερο θα ήταν να έχουν κρατήσει τον Αλβαρο Μοράτα. Ο νεαρός Ισπανός θα δεχόταν αδιαμαρτύρητα το ρόλο του αναπληρωματικού του Καρίμ Μπενζεμά και θα είχαν να λένε και ότι έχουν ένα παιδί από τα σπλάχνα τους. Μάλιστα ο Μοράτα φαίνεται να βγάζει μεγαλύτερη δυναμική από τον Ερνάντες. Ωστόσο, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, ο δανεισμός του Τσιτσαρίτο θα δώσει πολλές λύσεις.
Με τα νούμερα που αναφέραμε πιο πάνω, θα είναι ο ιδανικός για να έρχεται μία στο τόσο από τον πάγκο, για να βάλει ένα γκολάκι ή να ανοίξει τις άμυνες. Το πρόβλημα με την περίπτωση του όμως είναι το τι θα συμβεί εάν ο Μπενζεμά τραυματιστεί. Τα νούμερα του Τσιτσαρίτο όταν ξεκινάει στην 11άδα δεν είναι εξίσου εντυπωσιακά με όταν έρχεται από τον πάγκο… Τότε μάλλον θα φανεί πως οι Μαδριλένοι ίσως θα έπρεπε να είχαν κάνει κάποια άλλη επιλογή…
* Στην απίστευτη ανατροπή της Σοσιεδάδ φάνηκε ο λάθος σχεδιασμός και η απουσία ενός καθαρού αμυντικού μέσου. Οσοι παικταράδες και να παίζουν στη Ρεάλ, εάν δεν έχει κάποιον να κόβει στο κέντρο, θα πάθει και άλλα τέτοια κάζα στη χρονιά. Ακόμα και ο Λουζί Γκουστάβο που ακούστηκε, έτσι όπως είναι τα πράγματα, θα βοηθούσε!
* Κορυφαία επίδοση του Σόλσκιερ και όλων των εποχών στο Νησί ως αλλαγή, ήταν τα τέσσερα γκολ στο 8-1 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ!




*Πηγή: gazzetta.gr*

Μεταγραφές βγαλμένες από PlayStation!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την εξέλιξη των μεθόδων προπόνησης/προσαρμογής των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φτάνουν να μπαίνουν στην 11αδα σε 48 ώρες από τη μεταγραφή τους.
ADVERTISEMENT
Τον καιρό που άρχισα να μελετώ επαγγελματικά το χτίσιμο των ποδοσφαιρικών ομάδων, περίπου 20 χρόνια πίσω, οι προπονητές υπάκουαν, στην συντριπτική πλειονότητά τους σε έναν εκ των βασικών νόμων της φύσης του αθλήματος, ο οποίος τους επέβαλε να κάνουν όλες τις βασικές επιλογές για το ρόστερ τους στο πρώτο διάστημα κάθε μεταγραφικής περιόδου. Εχαναν τον ύπνο τους αν έφτανε η ημέρα για την αρχή του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και αυτή τους έβρισκε χωρίς να έχουν συμπληρώσει τον βασικό κορμό των ποδοσφαιριστών που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν.
Ολα αυτά μέχρι τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, δηλαδή μέχρι να αρχίσουν οι προπονητές να εξελίσσονται σε διευθυντές ποδοσφαίρου και να μεγαλώνουν πολύ τον αριθμό των συνεργατών τους και να προσλαμβάνουν εξειδικευμένους συνεργάτες για κάθε μια από τις θέσεις που η εξέλιξη της επιστήμης του ποδοσφαίρου δημιούργησε. Οι “προπονητές του πανεπιστημίου”, δηλαδή της “κατηγορίας Μουρίνιο”, που είχαν αποκτήσει μέσα από τις σπουδές τα εφόδια που τους επέτρεπαν να κατανοήσουν την εξέλιξη και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες που αυτή τους έδινε για να εξελίξουν τους ποδοσφαιριστές και τις μεθόδους της προπόνησης, έφτασαν στην ημέρα που μια ομάδα, δηλαδή ένα σύνολο περίπου 25 ποδοσφαιριστών, προπονείται διαιρεμένη σε 7-8 υποομάδες, οι οποίες ακολουθούν διαφορετικά προγράμματα, ανάλογα με τις απαιτήσεις που ορίζονται από την φυσική κατάσταση κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτές οι 7-8 υποομάδες γίνονται μια ομάδα μόνο όταν το καθημερινό πρόγραμμα προβλέπει δουλειά πάνω στην βελτίωση της ομαδικής τεχνικής ή της τακτικής.
Γύρω στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι personal trainers στην ζωή των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τον καιρό εκείνο όμως επρόκειτο για ένα προνόμιο που απολάμβαναν μόνο οι σούπερ σταρ, την ώρα που οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές κοιτούσαν με στραβό μάτι, την ώρα που τα media κατέκριναν τον προπονητή που ανεχόταν τέτοιες ιδιοτροπίες από τον/τους σούπερ σταρ της ομάδας του. Σήμερα σε όλα τα μεγάλα deals για την μετακίνηση ενός ακριβού ποδοσφαιριστή ο προσωπικός γυμναστής φτάνει να είναι ένας εκ των εγγυητών της καλής φυσικής κατάστασης του παίκτη και να δεσμεύεται δια υπογραφής ότι θα τον κρατά – υπό κανονικές συνθήκες – ετοιμοπόλεμο, στη διάθεση του προπονητή, τουλάχιστον στο 70% των αγώνων.
Στο ίδιο διάστημα, της τελευταίας δεκαετίας, η επιστήμη του ποδοσφαίρου εξέλιξε αδιανόητα και τις μεθόδους προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών για τον προσεχή αντίπαλο μέσα από την ανάγνωση της αντίπαλης ομάδας. Το ποδόσφαιρο δανείστηκε πολλές από τις ιδέες και τις λογικές του αμερικάνικου φούτμπολ, τυποποίησε τις τακτικές του, δίδαξε τις βασικές αρχές της κάθε θέσης ανάλογα με τον σχηματισμό μιας ομάδας, και κάπως έτσι φτάσαμε στην εποχή που ο Τσάμπι Αλόνσο παρέλαβε την Παρασκευή μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την Μπάγερν ένα στικάκι με όλα όσα θα έπρεπε να ξέρει για τις ανάγκες της θέσης του στους σχηματισμούς που έχει δουλέψει ο Πεπ Γκουαρδιόλα και μια εφαρμογή για το κινητό του προκειμένου να αποκτά πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Μπάγερν και να διαβάζει/βλέπει, δηλαδή να μελετά όλα τα δεδομένα για κάθε προσεχή αντίπαλο της νέας του ομάδας, με πρώτη τη Σάλκε, απέναντι στην οποία έδινε – το Σάββατο – την εντύπωση ποδοσφαιριστή με πολυετή παρουσία στους Βαυαρούς.
Καιρό με τον καιρό οι συλλογικοί προπονητές “αντέγραψαν” τις τακτικές των ομοσπονδιακών και έφτασαν να μοιάσουν στον παίκτη ενός ηλεκτρονικού ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, ο οποίος αλλάζει στο λεπτό το ρόστερ και την ενδεκάδα της ομάδας που παραλαμβάνει, αλλάζει τις θέσεις των παικτών και τη διάταξη και έπειτα “απαιτεί” ομοιογένεια, συνοχή και απόδοση καλοδουλεμένης, σε φυσική και τεχνική, ομάδας. Ακριβώς αυτή την εντύπωση έδινε το περασμένο Σαββατοκύριακο η παρουσία του Ντι Μαρία στη Γιουνάιτεντ, του Τσάμπι Αλόνσο στην Μπάγερν, του Μανωλά στη Ρόμα κλπ.. Ποδοσφαιριστές που δεν μετρούν παρά μόνο μια δυο διανυκτερεύσεις στη νέα τους επαγγελματική στέγη βρίσκονται κατευθείαν στο βασικό σχήμα, κι όλο αυτό αρχίζει να μοιάζει φυσιολογικό. Αυτό που 20 χρόνια πίσω φάνταζε αδιανόητο, έως και ερασιτεχνικό.
Κάπως έτσι οι φυσικοί νόμοι της προπονητικής άλλαξαν πολύ. Κι ο αποτελεσματικός μάνατζερ είναι πλέον αυτός που, επειδή αξιοποιεί τις δεξιότητες των συνεργατών του, οι οποίοι του ετοιμάζουν τον ποδοσφαιριστή σε χρόνο ρεκόρ, δεν βιάζεται να συναρμολογήσει την ομάδα του και κρατά μπάτζετ και θέσεις στο ρόστερ προκειμένου να κάνει μεταγραφές μέχρι την τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου, με κριτήρια άλλοτε επιχειρηματικά και άλλοτε ποδοσφαιρικά. Ο προπονητής κάνει την επιλογή, κι έπειτα αφήνει πάνω στους εξειδικευμένους συνεργάτες του την ευθύνη να φέρουν την φυσική κατάσταση του ποδοσφαιριστή στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά και να του διδάξουν την ομαδική τακτική, εξοικειώνοντάς τον με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού της ομάδας σε χρόνο dt.
Στη σεζόν που μόλις άρχισε το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο από ποτέ, και ορατό δια γυμνού οφθαλμού στα μεγάλα πρωταθλήματα. Συμβαίνει όμως κυρίως λόγω Μουντιάλ. Οι προπονητές κατανόησαν ότι θα δοκιμαστούν στους πρώτους μήνες της περιόδου λόγω της φθοράς/κόπωσης των μουντιαλικών ποδοσφαιριστών και αναγκάστηκαν αφενός να προγραμματίσουν μια σεζόν με πικ στον δεύτερο γύρο και αφετέρου να αποκτήσουν εναλλακτικές επιλογές στο ρόστερ για ποδοσφαιριστές που έδειξαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι έχουν επιστρέψει με πολύ λιγότερη ενέργεια ή σε κακή οργανική κατάσταση εξαιτίας της ταλαιπωρίας του Μουντιάλ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μουσική για τα μάτια!

O Nίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι το μπάσκετ που έπαιξε απόψε η Εθνική μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για το μέλλον της.
Προσπαθώ, μερικές φορές, να μπω στο μυαλό των παικτών. Δεν κάθομαι πολύ, είναι επικίνδυνα εκεί. Μια βόλτα περνάω, και μετά φεύγω.
Το μυαλό του νικητή δεν έχει ενδιαφέρον. Αναρωτιέμαι, όμως, συχνά, τι σκέφτεται στη διάρκεια του αγώνα ένας αθλητής που βλέπει την ήττα να έρχεται και δεν μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά.
Στο αποψινό ματς, μου συνέβη κάτι περίεργο. Εβλεπα απόλαυση ακόμα και στα μάτια των Πορτορικάνων. «Χάνουμε, αλλά χαλάλι», έμοιαζε να λέει η συμπεριφορά τους. «Η Ελλάδα δεν μας νίκησε με ανταρτοπόλεμο, όπως συνηθίζει, αλλά με μπάσκετ».
Μπάσκετ ολοκληρωτικό. Ισοπεδωτικό. Ισως το καλύτερο που έχει δείξει η Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια, της εσωστρέφειας και των αποτυχιών. «Θα σας νικήσουμε, αλλά θα το ευχαριστηθείτε». «Οσα και αν βάλετε, θα χάσετε». «Θα σας κάνουμε να υποκλιθείτε».
Εκείνοι (οι άτυχοι) που δεν είδαν τον αγώνα μπορεί να χρησιμοποιήσουν το τελικό σκορ ως αντεπιχείρημα: «Αφού η ομάδα ήταν τόσο καλή, γιατί νίκησε μόνο με 11 πόντους;»  Το αντιπαρέρχομαι, επειδή ακριβώς είδα το ματς προσεκτικά, συχνά ενθουσιασμένος.
Η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι η Ελλάδα δεν έχανε με τίποτα. Θα έπαιζαν μέχρι τα ξημερώματα και πάλι εμείς θα κερδίζαμε! Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από 8 πόντους. Εφτασε, μάλιστα, τους 19. Εάν έπρεπε να κυνηγήσουμε κάποιο χάντικαπ, θα το καλύπταμε και αυτό.
Όταν η Ελλάδα του 2005 ή του 2010 κέρδιζε κάποιον με 11 πόντους, το σκορ ήταν συνήθως 69-58. Χθες το κοντέρ σταμάτησε στο 90, χωρίς τσουνάμι από τρίποντα (5/15), χωρίς καλά ποσοστά στις βολές (17/26), χωρίς παρά φύσιν ευστοχία.
Ηταν η άμυνα αυτή που τροφοδότησε την επίθεση. Ο ρυθμός και η ενέργεια. Η πληρότητα και η πληθώρα εναλλακτικών λύσεων. Η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία. Η βοήθεια που δόθηκε ακόμη κι από τον 12ο παίκτη της βραδιάς (Σλούκας).
Θέλετε να μιλήσουμε με νούμερα;
Ο βασικός σέντερ της Εθνικής (Μπουρούσης) μοίρασε 6 ασίστ, ενώ το δεύτερο «τεσσάρι» της (Καϊμακόγλου) έδωσε 5. Οι δυό τους μάζεψαν 8+11=19 ριμπάουντ. Ο μαέστρος Νικ Καλάθης είχε συντελεστή +23, πάει να πει ότι η Ελλάδα έβαλε 23 πόντους παραπάνω από τον αντίπαλό της όταν αυτός ήταν στο παρκέ.
Ο κορυφαίος του αγώνα με τις Φιλιππίνες (Πρίντεζης) έπαιξε μόνο 12 λεπτά. Σε αγώνα γρήγορου ρυθμού και αρκετών αυτοσχεδιασμών, η ομάδα έκανε μόνο 11 λάθη, αλλά μόλις 1 όταν οι Πορτορικάνοι απλώθηκαν σε όλο το γήπεδο για να πιέσουν.
Ο απολογισμός των ασίστ ήταν 21-10. Οι δικοί μας έβαλαν 15 πόντους στον αιφνιδιασμό και δέχθηκαν μόνο 5. Ο πάγκος έδωσε 36 από τους 90. Σημειώθηκαν 22 ελληνικά καλάθια μέσα στο ζωγραφιστό.
Να μιλήσουμε και χωρίς νούμερα;
Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί ελληνικό αιφνιδιασμό 2-3 δευτερολέπτων αμέσως μετά από καλάθι αντιπάλου. Το διέπραξε η Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο, με αιχμή τον υπέροχο Νίκο Ζήση.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν human highlight film όταν έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά έδωσε και μία πάσα-φούτμπολ 25 μέτρων που κούφανε το γήπεδο και με έκανε να πεταχτώ από τη θέση μου σαν να είδα το φως το αληθινό.
Ο Ιαν Βουγιούκας πέρασε μία ασίστ που θα τη ζήλευε και ο Σάρας. Ο Κώστας Σλούκας, άλλη μία. Ο Κώστας Παπανικολάου, την καλύτερη απ’όλες. Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 2 φάουλ στο τρίλεπτο, αλλά κράτησε το φρούριο χωρίς να φορτωθεί άλλο. Ο άλλοτε βασικός Κώστας Βασιλειάδης έπαιξε μόλις 6 λεπτά, αλλά φορούσε το πιο πλατύ χαμόγελο απ’όλους στη μικτή ζώνη.
Ειλικρινά, δεν έχω λόγια. Ο αγώνας με το Πουέρτο Ρίκο ήταν μουσική για τα μάτια.
Ψυχραιμία. Πάνω απ’όλα, ψυχραιμία. Δεν το λέω σε εσάς, φίλοι αναγνώστες, αλλά στον ίδιο μου τον εαυτό. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι τις 3 νίκες ενδέχεται να ακολουθήσουν 3 ήττες και άδοξος αποκλεισμός. Τα έχω φάει με το κουτάλι τα τουρνουά για να κάνω τέτοιο λάθος.
Δεν με νοιάζει. Με νοιάζει που βλέπω υγεία, αισιοδοξία, όρεξη, χαμόγελο, ομόνοια, ομορφιά. Η επίσημη αγαπημένη μεγάλωσε, κοντεύουν πια 30 χρόνια από τότε που την ερωτευτήκαμε, αλλά βρίσκει τρόπους να ανανεώνει τα κύτταρά της και παραμένει γοητευτική.
Εάν κατορθώσει να πιάσει από τα μαλλιά την ευκαιρία που φέτος παρουσιάστηκε μπροστά της, θα γράψει μία καινούρια σελίδα στην ιστορία της. Εάν όχι, δεν θα έχει να απολογηθεί για τίποτε και σε κανέναν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ελεύθερος ο Ζόνας, πιθανότητες για Ολυμπιακό!!

Η Βαλένθια ανακοίνωσε πως ο Ζόνας έμεινε ελεύθερος και οι Ισπανοί δίνουν ακόμα πιθανότητες στον Ολυμπιακό για deal.
Με επίσημη ανακοίνωσή της (που ανέβηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας) η Βαλένθια διευκρίνισε πως ο Ζόνας αποδεσμεύτηκε. Όπως ξεκαθαρίστηκε επήλθε συμφωνία για την λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον παίκτη. Οι Ισπανοί τον ευχαρίστησαν θερμά για όλα όσα τους προσέφερε και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον επόμενό του προορισμό. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας παίκτης που συνεχίζει να αρέσει πολύ στον Μίτσελ με τους Ισπανούς να εξακολουθούν να συνδέουν τον Ολυμπιακό με τον παίκτη. Δίνουν δε ακόμα σαφείς πιθανότητες στον πειραϊκό σύλλογο για να κλείσει τον ποδοσφαιριστή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καναπεδάτες κλαίουσες Μαγδαληνές!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί τον πόνο και το μαράζι που κατέλαβε ορισμένους για τις αγοραπωλησίες της φετινής σεζόν όταν δεν ξέρουν κατά πού πέφτει το νέο Καραϊσκάκη κι ας θέλουν να κράζουν με τις αλήθειες! Τι γράφει για Αβραάμ, Χολέβα, Γιαννούλη, αλλά και για Κόκκαλη, Τζόλε Αυτοί οι ίδιοι που μουρμούριζαν για το "πού πάει η ομάδα έτσι...", όταν ο Ολυμπιακός αγόραζε τον Χολέβα και έπαιρνε δανεικό από τη Σεντ Ετιέν τον Μιραλάς...

Εκείνοι οι οποίοι απορούσαν για την επίμονη διερεύνηση των υποθέσεων Μανωλά και Τζεμπούρ από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να τους κάνει "δικούς του", χαρακτηρίζοντας τους δύο ποδοσφαιριστές... "παρακατιανούς της ΑΕΚ", για τους οποίους πάσχιζε ο πρωταθλητής...

Οι ίδιοι και οι ίδιοι που κοίταζαν με μισό μάτι τις μεταγραφές του Αμπντούν, του Σιόβα, του Σάμαρη, του Σαλίνο, που χλεύαζαν την απόκτηση Ντομίνγκες, ως εναλλακτική της μη έλευσης Βερδού στην Ελλάδα - με την... απαίτηση η Ερυθρόλευκη διοίκηση να μπουκάρει μέσα στο σπιτικό του Ισπανού και να κουμαντάρει τη γυναίκα του η οποία δεν ήθελε ούτε... ζωγραφιστή να βλέπει τη χώρα μας και την προοπτική να μετακομίσει εδώ! - και που τέτοια εποχή, πέρσι πάλι, έκαναν τους εξυπνάκηδες υποστηρίζοντας ότι "αν ο Κάμπελ ήταν αξιόλογη περίπτωση θα τον νοίκιαζε ο Βενγκέρ στον Ολυμπιακό"...

Είναι οι ίδιοι, που πρώτοι αυτοί αποκαλούσαν τον Χολέβα και τον Βάις "τρελοκομεία" και με τη θολή εικόνα που έβγαζαν στο γήπεδο οι πρωταθλητές στο ξεκίνημα της σεζόν 2013-14, ειδικά μετά το βαρύ 1-4 από την Παρί, μέσα Σεπτέμβρη, μιλούσαν με ειρωνία για τον Μίτσελ, παροτρύνοντας τον πρόεδρο να τον διώξει, αφήνοντάς τον να... κάνει καριέρα μοντέλου, η οποία θα του ταίριαζε καλύτερη από την προπονητική...
Δεν είναι άλλοι από αυτούς που έλουζαν με κοσμητικά επίθετα τον Τοροσίδη και όταν εκείνος ζητούσε επίμονα επί ένα χρόνο να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, τα 'βαζαν με το "στρατηγείο" του συλλόγου για κακό χειρισμό της υπόθεσης, σχολιάζοντας ότι δεν έπρεπε με τίποτα να αφήσουν την ιστορία του "Τόρο" στον αέρα...

Είναι οι γνωστοί προπονητές της εξέδρας, οι εξοργιστικά ανικανοποίητοι κριτές και επικριτές της... πολυθρόνας και των καναπέδων - γιατί κατά πού πέφτει το Φάληρο το αγνοούν από την εποχή που ανακαινίσθηκε, μετρώντας πάνω από δεκαετία απουσίας από τις υποχρεώσεις της ομάδας - οι οποίοι επιδίδονται σε φτηνούς σχολιασμούς και αφορισμούς.

Προφανώς γιατί δεν τους κοστίζουν τίποτα, όσο δηλαδή και η "αγάπη" και υποστήριξη τους στον Ολυμπιακό, για τον οποίο δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη όχι για την αγορά διαρκείας, αλλά ούτε καν για το πιο φτηνό εισιτήριο η τιμή του οποίου είναι κοντά σε ένα αντίστοιχο του κινηματογράφου και σαφώς πιο κάτω από ένα άλλο του θεάτρου!..

Αυτοί είναι, που φωνάζουν τις τελευταίες ώρες για... ξεπούλημα του Μανωλά - όταν θα έπρεπε να εξυμνούν το μοσχοπούλημα του διεθνή αμυντικού στη Ρόμα και το Καμπιονάτο έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ που μπόρεσαν και εξασφάλισαν οι Πειραιώτες από τους Ιταλούς για μεταγραφή Έλληνα στόπερ! - που πολυλογούν και μεμψιμοιρούν για τη συγκρότηση της φετινής 11άδας κλαίουσες ως Μαγδαληνές για τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου...

Ποσότητα και ποιότητα

Για τους ίδιους μιλάμε, για τους οποίους ο Αβραάμ ήταν μέχρι πρότινος "πρώην ποδοσφαιριστής, τελειωμένος και... παρτάλι" και, τώρα, που απαίτησε για τους σεβαστούς λόγους του ο ίδιος να μεταγραφεί στην Τουρκία... ευθύνονται ο Ολυμπιακός και η διοίκηση, κατηγορώντας την για αμετροέπεια στην πώληση παικτών!
Προσοχή: Όταν όλοι τους έχουν αντικατασταθεί και με το παραπάνω, κλείνοντας αλυσιδωτές συμφωνίες σε ένα μεταγραφικό μπαράζ μέχρι την ύστατη ώρα (τρεις παίκτες: Μήτρογλου, Μιλιβόγεβιτς, Γιαννούλης φόρεσαν τα ερυθρόλευκα ύστερα από αγώνα δρόμου μέσα σε ένα διήμερο από το απόγευμα του Σαββάτου ως αυτό της Δευτέρας).
Έφυγε ο Σάμαρης, ήρθε ο Σέρβος από την Άντερλεχτ. Αναχώρησαν Χολέβας, Μανωλάς και Παπαδόπουλος "κουμπώνουν" στις θέσεις τους, ο Γιαννούλης για αριστερά και οι Αμπιντάλ, Μποτία, Αυλωνίτης (συν τον Σιόβα που επιστρέφει υγιής) για στόπερ.
Δεν ήρθε ο Πουλίδο - ακόμα τουλάχιστον και έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη πια - ήρθαν όμως Μήτρογλου και Μπενίτες... plus στον επίσης "καινούργιο" κατ' ουσία, Δημήτρη Διαμαντάκο.
Τρία φορ εν ολίγοις και με τον Αφελάι από πίσω που είναι περιφερειακός κυνηγός.
Και για να σας προλάβω: Δεν είναι μόνο η ποσότητα (και με το παραπάνω). Είναι και η ανώτερη ποιότητα...

Αλλά δε βαριέστε. Είναι αυτοί οι ίδιοι, που τι να λέμε όλα τα παραπάνω, όταν έκραζαν επανειλημμένα στο παρελθόν τον Σωκράτη Κόκκαλη (για Ριβάλντο, Βαλβέρδε και ότι... δεν έκανε μεταγραφές, χαχα), μέχρι και τον τεράστιο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, του οποίου το άγαλμα απορώ γιατί δεν κοσμεί ήδη το μουσείο του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη!..

Υ.Γ.: Οι πρώτοι που θα δυσαρεστηθούν, θα διαφωνήσουν έντονα και θα μου την "πουν" προφανώς για το σημερινό blog, είναι αυτοί που τους έχουν πάρει είδηση οι πολλοί πιστοί. Αυτοί οι λίγοι "λογιστές" που ή δεν έζησαν ή δεν θυμούνται τα "πέτρινα" και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχουν γυρίσει την... παραμύθα και θα ζητούν μέχρι και ευρωπαϊκό τίτλο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού, που με ανιδιοτέλεια και πραγματική αγάπη, ενδιαφέρον και πάθος για την ομάδα - ξέρετε και ξέρουμε ότι... - μπορούν και διακρίνουν την αλήθεια, την πραγματικότητα...

Υ.Γ.1: Ο Κώστας Γιαννούλης πληροφορούμαι ότι δεν ήρθε για... να έρθει στον Ολυμπιακό. Δεν αποκτήθηκε σαν "τσόντα" της τελευταίας ώρας. Είναι επιλογή Μίτσελ. Τον ξέρει, τον παρακολουθούσε, τον εισηγήθηκε, τον πιστεύει.
Δεν έχει την εμπειρία Champions League - σάμπως όλοι οι παίκτετην έχουν; - αλλά έχει φάει με το κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα ως βασικός και αναντικατάστατος στην τριτοτέταρτη ομάδα της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Και στο τέλος-τέλος μη λησμονούμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πάλι non stop υποχρεώσεις σε τρία μέτωπα (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη), οπότε... όλοι οι καλοί και χωράνε και χρειάζονται και επιβάλλεται η παρουσία τους στο ρόστερ ώστε αυτό να λογίζεται υπερπλήρες.

Υ.Γ.2: Στα 30 του, ο Αβραάμ θεωρεί με το δίκιο του το παλικάρι ότι πρέπει να παίζει βασικός. Να λογίζεται ως μια εκ των πρώτων επιλογών της τεχνικής ηγεσίας.
Δεν ήταν όμως και αυτό τον ενοχλούσε. Δεν το άντεχε, δεν το... ανεχόταν όπως προκύπτει και από τις υπερβολικές αντιδράσεις του στο ματς με τη Νίκη Βόλου: Υπερβάλλων εκνευρισμός και "γαλλικά" κατά πάντων...
Επέμεινε να φύγει. Ο Μαρινάκης τον είχε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Τον έχρισε (μαζί με Τόρο τότε) "σημαία" του Ολυμπιακού, ηγετική μορφή του ελληνικού στοιχείου της ομάδας και τον παρομοίαζε με τον "Ράμπο" παρελθόντων ετών, Τάσο Μητρόπουλο!
Όσοι ξέρουν τον πρόδρο του Ολυμπιακού, τέτοιες αξίες δεν τις βάζει με... καμία Παναγία στο "ντάκο".
Το χατίρι του Αβραάμ έκανε η διοίκηση. Τέρμα.

Υ.Γ.3: Στο επόμενο για Κώστα Μήτρογλου και την μεταγραφή του Καλοκαιριού (με 'Κ' κεφαλαίο).

Υ.Γ.4: Ο Τσατσαρίτο δανεικός στη Ρεάλ από την Μάντσεστερ. Δανεικός λέω... Στη Ρεάλ Μαδρίτης ξαναλέω...|*Πηγή: sportdog.gr*

Το έπος (!), οι μεταγραφές και η... ουσία!

Ο Κώστας Γκόντζος βλέπει από ένα άλλο πρίσμα τη νίκη με τον Πανιώνιο, γράφει για την αποθέωση μέτριων και προφανών καταστάσεων και τις περιβόητες πια μεταγραφές που (δεν) έγιναν... Το να γυρίζεις ένα ματς στο 90' και στο 94' όταν μάλιστα βρίσκεσαι μόλις στο 85' πίσω στο σκορ, ασφαλώς και δεν είναι μικρό πράγμα. Κι ούτε συμβαίνει κάθε μέρα στο ποδόσφαιρο.
Τεράστια η επιτυχία του Παναθηναϊκού να πάρει τους τρεις βαθμούς σε ένα θεωρητικά χαμένο παιχνίδι. Αλλά μέχρι εκεί.
Μόνο μέχρι εκεί. Γιατί τα υπόλοιπα που ακούστηκαν από την στιγμή που έληξε το παιχνίδι και μετά.άρχισαν να ακουμπάνε τα όρια της γραφικότητας εκτός από εκείνα της αμπαλοσύνης.
Κι αν για το δεύτερο υπάρχει πάντα η δικαιολογία του "τόσο ξέρει τόσο λέει" για όποιον το κάνει, για το πρώτο δεν υπάρχει καμία, ειδικά όταν μεταχειρίζεται και πολύ περισσότερο "εκπροσωπεί" υπό οποιαδήποτε ιδιότητα το όνομα ενός συλλόγου σαν τον Παναθηναϊκό.
Τώρα, αν κάποιοι θέλουν έτσι να το βλέπουν το πράγμα καμιά αντίρρηση ειλικρινά. Κι ούτε έχω διάθεση και σκοπό να μπω σε τέτοιου είδους ανόητη αντιπαράθεση.
Τεράστια επιτυχία, έδειξε μέταλλο ο Παναθηναϊκός, έκανε ηρωϊκή ανατροπή απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, τάπωσε το... παράρτημα πιτσιρικάδων, έχει παίκτες παντού να αναπληρώσει τα κενά, έχει βάθος και έμψυχο υλικό για όλους τους στόχους του και όποιος πει κάτι αντίθετο, είναι... εχθρός, πράκτορας των... απέναντι και όλα τα σχετικά.
Έτσι είναι αν έτσι νομίζουν αυτοί που θέλουν να νομίζουν έτσι και μπορούν άνετα να σταματήσουν εδώ την ανάγνωση του κειμένου με φουσκωμένη από υπερηφάνεια την... Παναθηναϊκοφροσύνη τους.
Επειδή όμως αυτές οι ανόητες επιδείξεις των πάσης φύσεως "...φροσύνης" απασχολεί ένα απίστευτα ελάχιστο μικρόκοσμο και όσους θέλουν να ζουν σ' αυτόν και ενίοτε να ζουν... κι απ' αυτόν, δεν απασχολεί επί της ουσίας κανένα και πάντως σίγουρα δεν προσφέρει τίποτε και στην κουβέντα και στην ουσία και στον Παναθηναϊκό στην τελική, καλό είναι να συζητήσουμε μερικά πράγματα.
Η νίκη είναι νίκη φυσικά και πολύ περισσότερο έτσι όπως ήρθε αποκτάει και τεράστια αξία από κάθε άποψη.
Όμως εδώ πρέπει να δούμε μερικές λεπτομέρειες.
Γιατί καλές είναι οι αναλύσεις για τα μέταλλα και τις ψυχές, αλλά τι σόι ψυχή είναι αυτή για παράδειγμα, που μπορεί να κάνει το 0-1 στο 86' τελικά 2-1 στο 94΄και δεν μπορεί να κάνει το 2-0 με τα πιτσιρίκια του Πανιωνίου από το πρώτο ημίχρονο να ξεμπερδεύει;
Γιατί για τρίτο σερί παιχνίδι, η... ψυχή πρέπει να δεχθεί πρώτα γκολ για να αρχίσει να λειτουργεί και τρέχει να προλάβει με την... ψυχή στο στόμα;
Δεν είναι δείγμα ανησυχητικό -τουλάχιστον- το ότι για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός όχι μόνο πετάει ένα ημίχρονο τζάμπα, αλλά δέχεται και πρώτος γκολ;
Και είναι ανησυχητικό, πολύ περισσότερο που εδώ δεν μιλάμε για πρόβλημα ρυθμού ή φυσικής κατάστασης, καθώς εάν είχε τέτοιο πρόβλημα ο Παναθηναϊκός, θα εμφάνιζε το ανάποδο αποτέλεσμα, θα έμπαινε δηλαδή δυνατά και θα... ξεφούσκωνε στο δεύτερο ημίχρονο.
Όμως ο Παναθηναϊκός και στα δύο παιχνίδια, πάτησε γκάζι και πολύ μάλιστα όταν δέχτηκε το γκολ και όταν θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πιο κουρασμένος απ' ότι λογικά στο ξεκίνημα του αγώνα.
Εδώ λοιπόν συμβαίνουν δύο πράγματα που καλό είναι να τα δουν στον Παναθηναϊκό όσο είναι νωρίς.
Το πρώτο είναι μια σαφέστατη έλλειψη σωστής προετοιμασίας για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η ομάδα δείχνει να ξεκινάει τα παιχνίδια της, πιστεύοντας πως θα τα πάρει με τα... καύσιμα και την... ορμή από τον περυσινό θριαμβευτικό τελικό με τον ΠΑΟΚ ή την τριάρα μέσα στο Καραϊσκάκη. Και γι' αυτό το φαινόμενο δεν φταίει μόνο η ομάδα. Αλλά πάνω απ' όλα φταίει η λεγόμενη "επικοινωνιακή διαχείριση" των αποτελεσμάτων της ομάδας, απ' όλους όσους κινούνται γύρω της και αρκετές φορές και μέσα της.
Η αποθέωση μέτριων και προφανών καταστάσεων και ο έντεχνα καλλιεργούμενος εφησυχασμός στην ομάδα πως έχει... υπερβεί τους στόχους και τα καθήκοντά της με όσα έκανε πέρυσι στον δεύτερο γύρο και πλέον ότι και να κάνει... δεν έχει να δώσει λόγο σε κανένα και είναι έτσι κι αλλιώς επιτυχημένη, είναι ο βασικός λόγος για την λάθος νοοτροπία που εμφανίζει με το ξεκίνημα της χρονιάς φέτος ο Παναθηναϊκός.
Αυτό φυσικά διορθώνεται.
Εκείνο όμως που πλέον δεν διορθώνεται και ο Παναθηναϊκός πρέπει να το αντιμετωπίσει αναγκαστικά εκ των... έσω, είναι η κατάσταση στο έμψυχο υλικό του και ποσοτικά και ποιοτικά.
Γιατί και εδώ είχαμε το ίδιο φαινόμενο. Ταξίματα, πλάνα, σχεδιασμοί τρίμηνοι, ονόματα και κόντρα ονόματα, ενώ όλοι σχεδόν ήξεραν πως δεν υπάρχει ευρώ για κάτι απ΄όλα αυτά.
Με αποτέλεσμα ολόκληρη η ομάδα, αντί να προσανατολιστεί στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών και προσαρμογής της δουλειάς και της τακτικής της με το υπάρχον υλικό για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, φαινόταν να αφήνεται στο... επικοινωνιακό κέρδισμα χρόνου και στην παραπομπή στις... μεταγραφές που... θα γινόταν -ενώ οι ίδιοι οι άνθρωποί της ήξεραν ότι δεν θα γίνουν- την όποια λύση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Σε σημείο μάλιστα που το τελευταίο διάστημα να παρακολουθούμε απίστευτες καταστάσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα που έφερνε ο Παναθηναϊκός.
Αποκλείστηκε δηλαδή ο Παναθηναϊκός από την Σταντάρ... κάνει την υπέρβαση με δύο μεταγραφές παικταράδων η "είδηση" της επόμενης μέρας.
Κερδίζει εντυπωσιακά την Μίντιλαντ... είμαστε πλήρεις δεν θέλουμε άλλη μεταγραφή η εκτίμηση από την σύσκεψη στο Κορωπί την επόμενη μέρα, η οποία εκτίμηση μάλιστα... φορτώθηκε εξ ολοκλήρου στον Αναστασίου.
Ισοπαλία με τον Λεβαδειακό... κόουτς επιμένεις να μην θέλεις άλλη μεταγραφή τα δημόσια ερωτήματα και νέο ρεπορτάζ για... μία τουλάχιστον μεταγραφή της τελευταίας στιγμής.
Πρόκριση στους ομίλους με νίκη εκτός με την Μίντιλαντ... μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό προσγειώνεται ανάλογα το ρεπορτάζ.
Και τέλος νίκη με... έπος και ανατροπή επί του Πανιωνίου, μέταλλο, ψυχή, εναλλακτικές λύσεις και... μόνο αν βρεθεί κάποιος ελεύθερος το σημερινό ρεπορτάζ, αφού όμως χθες στην συνέντευξη τύπου ο Αναστασίου ξεκαθάρισε πως δεν βλέπει τον λόγο να πάρει κάποιο ελεύθερο που θα χρειάζεται σαράντα μέρες προετοιμασία για να μπει στην ομάδα.
Αυτό ήταν το σκηνικό αν όχι ολόκληρου του καλοκαιριού, τουλάχιστον των τελευταίων ημερών στον Παναθηναϊκό.
Και σουμάροντας όπως πάντα, το θέμα εξακολουθεί να είναι ένα και μοναδικό.
Ο Παναθηναϊκός ήξερε από την αρχή, πως λίγο πολύ έτσι όπως πορεύθηκε θα πορευόταν στην μεταγραφική περίοδο και αυτό κυρίως για λόγους αντικειμενικούς.
Τώρα πια που αυτή η περίοδος έληξε, καλό είναι να αφήσει τις... πάσης φύσεως επικοινωνιακές ακροβασίες κατά μέρος και να ασχοληθεί με το πραγματικό ποδόσφαιρο.
Γιατί αν σημαντικές και ηρωϊκές όντως ανατροπές και νίκες όπως αυτή με τον Πανιώνιο, χρησιμοποιούνται μόνο για να... δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα και να κερδίσουμε εκτός από το ματς και τις... εντυπώσει στον κόσμο, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει επ' άπειρον.
Ούτε η ομάδα μπορεί να ακροβατεί συνεχώς σε τεντωμένο σκοινί και να υποτάσσεται στις ανάγκες για προσωπική επικοινωνία και... ασυλία ενός μικρόκοσμου γύρω της, ούτε το ποδόσφαιρο επιτρέπει για μεγάλο διάστημα τέτοιου είδους αντιμετώπισή του από οποιονδήποτε.
Το θέμα εδώ είναι να αρχίσει να συνειδητοποιεί και η ομάδα αυτό που βλέπει ο κόσμος όλος και να αρχίσει ξανά να δουλεύει ποδοσφαιρικά.
Αρχή της χρονιάς είναι, δεν σημαίνουν τίποτε το τρομερό και μην αναστρέψιμο οι αδυναμίες που παρουσιάζονται μέχρι στιγμής, αλλά μπορεί αυτές να εξελιχθούν σε τέτοιες, αν κάθε φορά που μας κάθεται ένα αποτέλεσμα ξεσπάμε σε ανοησίες και κάθε φορά που μας στραβώνει ξεσπάμε... στο κατεστημένο που μας πολεμάει.
Αυτά λέει η λογική. Όποιος θέλει τα ακούει ή έστω τα συζητάει καθώς δεκτές και οι ενστάσεις και η σχετική κουβέντα αλλά χωρίς βλακώδεις και ψευτοπαναθηναϊκούς δηθεν καταλογισμούς προθέσεων.
Όποιος δεν θέλει πάλι, δικαίωμά του, ας συνεχίζει να βαδίζει στην νιρβάνα του μικρόκοσμού του και να νοιώθει και ευτυχισμένος.
*Πηγή: sportdog.gr*

Αξιόπιστη, όχι υπερομάδα!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για τα θετικά στοιχεία της Εθνικής και τον «ηγέτη της μίας νύχτας», ενώ παρουσιάζει και τα προβλήματα που υπάρχουν και χρειάζονται λύση. Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, παίζοντας σοβαρά ανεξάρτητα από τον αντίπαλο (κι όσοι δεν το έκαναν είδατε τί έπαθαν), η Εθνική Ελλάδας πέρασε στην επόμενη φάση, έχει -λογικά- αποφύγει την Ισπανία (η "επίσημη αγαπημένη" θα τερματίσει σίγουρα πιο πάνω από την τέταρτη θέση, οι Ισπανοί μπορεί στη θεωρία να χάσουν την πρωτιά) και… βλέπουμε.
Στα τρία πρώτα παιχνίδια, τα θεωρητικά ευκολότερα, υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία. Η ομαδικότητα, ο "ηγέτης" της μιας νύχτας (είτε ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου, είτε πριν από λίγο ο Νίκος Ζήσης), η προσπάθεια και η στοχοπροσήλωση, κατατάσσουν την Εθνική μας ως μια από τις πιο αξιόπιστες ομάδες της πρώτης φάσης του τουρνουά. Κι αυτό είναι ένα παράσημο, το οποίο πρωτίστως δικαιούται ο Φώτης Κατσικάρης.
Η πίεση που κατά διαστήματα ασκείται από την ελληνική άμυνα, τα μακριά χέρια (η συνεισφορά του Γιάννη Αντεντοκούμπο είναι σημαντικότατη) που μπλοκάρουν τους αντιπάλους, έχουν οδηγήσει σε αυτό το 3-0 και στην πολύ καλή εικόνα.
Υπάρχουν και ζητήματα προς επίλυση, προβλήματα που ενδεχομένως να μην έχουν λύση, όπως, για παράδειγμα, η απουσία επιθετικού ηγέτη. Όταν όλα πάνε καλά, όταν μπαίνουν τα σουτ, δεν θυμάται κανείς αυτό το… κενό. Όταν, όμως, κάπου μπλοκάρουμε επιθετικά, δεν υπάρχει το… σίγουρο χέρι, το "σημάδι" που δεν προκύπτει από τη φάση, ή από την ανάγκη, αλλά είναι μόνιμα στο πίσω μέρους του μυαλού των διεθνών.
Αποτέλεσμα είναι τα κενά επιθετικά διαστήματα, κάτι που μας ταλανίζει και στους τρεις πρώτους αγώνες, άρα δεν είναι… σύμπτωση. Και με δεδομένο ότι από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα, αυτά τα κενά επιθετικά διαστήματα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν. Δεν ξέρω ούτε το πώς, ούτε το εάν μπορεί να συμβεί αυτό.
Στην επίθεση έχουμε κι άλλα ζητήματα. Ο "Κούμπο" συμμετέχει ενεργά, αλλά με πόντους μόνο από το "ζωγραφιστό", πίσω από τον Γιάννη Μπουρούση δεν υπάρχει άλλος σέντερ να απειλήσει ουσιαστικά, άρα αν κάποια στιγμή η κόπωση ή τα φάουλ υποχρεώσουν τον Καρδιτσιώτη να καθίσει στον πάγκο, δύσκολα θα βρούμε inside game.
Μετά από τρεις αγώνες, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους "16" (άρα έχοντας εξασφαλίσει ότι η αποστολή δεν θα είναι… αποτυχημένη), έχοντας το δικαίωμα να ελπίζουμε σε… μπασκετική μακροημέρευση στα γήπεδα της Ισπανίας, η Εθνική μας δείχνει ότι είναι αξιόπιστη, είναι ομάδα με αρχές, είναι ομάδα που δεν θα πέσει (όπως στο πρόσφατο παρελθόν) θύμα οδυνηρής έκπληξης, αλλά δεν είναι υπερομάδα.
Έχει περιορισμένο ταλέντο, έχει παίκτες που μπορούν να ενδυθούν ρόλους, αρκεί να μην είναι πρωταγωνιστικοί, έχει συνοχή στις γραμμές της αλλά όχι σούπερ σταρ, απασχολεί κάθε αντίπαλο προπονητή (μιλάμε για τους αντιπάλους πρώτης γραμμής), αλλά δεν τον πονοκεφαλιάζει. Όχι με την ως τώρα εικόνα της, που πάντως είναι εξαιρετική. Είναι αυτό που με σαφήνεια περιγράφει το ασαφές "τόσο… όσο"!
*Πηγή: sportdog.gr*

Αργεντινή: Αυτογκόλ και… γκολ για Μπόρχα με Λανούς! (videos)

Απόλυτος πρωταγωνιστής του 1-1 της Λανούς με την Ολίμπο ήταν ο Μιγκέλ Μπόρχα, αφού σκόραρε σε αμφότερες τις εστίες.
Ο 21χρονος Κολομβιανός φορ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με αυτογκόλ, αλλά στο 69ο ισοφάρισε για την Ολίμπο, που συνολικά ήταν ανώτερη και έπρεπε να πάρει τη νίκη, παρά το μειονέκτημα έδρας. Σε άλλο σημερινό ματς της Inicial της Αργεντινής, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πέτυχε το μοναδικό γκολ του 1-0 της Άρσεναλ Σαραντί επί της Μπάνφιλντ στο 48ο λεπτό, ενώ στο 87ο ο Φαμπιάν Νογκουέρα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε τους ηττημένους με δέκα παίκτες. Τέλος, η Τίγκρε και η Κίλμες έμειναν στο 0-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Λανούς-Ολίμπο 1-1
Άρσεναλ Σαραντί-Μπάνφιλντ 1-0
Τίγκρε-Κίλμες 0-0
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
5
13
Βελέζ Σάρσφιλντ
5
12
Νιούελς Ολντ Μπόις
5
11
Ροζάριο Σεντράλ
5
9
Άρσεναλ Σαράντι
5
9
Ιντεπεντιέντε
5
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
5
9
Λανούς
5
7
Γοδόι Κρουζ
5
7
Χιμνάσια Λα Πλάτα
5
6
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
5
6
Μπάνφιλντ
5
6
Ατλέτικο Ραφαέλα
5
6
Μπόκα Τζούνιορς
5
6
Μπελγκράνο
5
5
Τίγκρε
5
4
Ολίμπο
4
4
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
5
4
Σαν Λορένζο
4
3
Κίλμες
5
3
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.





*Πηγή: onsports.gr*

«Νο1» στόχος ο Τραορέ!

Στην κορυφή της λίστας του Ατρομήτου βρίσκεται ο Μοχάμεντ Τραορέ, με τον οποίο είναι πιθανό να κλείσει το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

«Νο1» στόχος ο Τραορέ
Προτεραιότητα παραμένει για τον Ατρόμητο η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου, κάτι που είχε ζητήσει εδώ και καιρό ο Γιώργος Παράσχος και είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο Μοχάμεντ Τραορέ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, από τη στιγμή που δεν προχώρησαν οι υποθέσεις του Σο και του Γκέντσογλου. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή είναι το μόνο όνομα που δείχνει να παίζει δυνατά και ίσως σύντομα να έχουμε νεότερα.

Δεν αποκλείεται να έρθει άμεσα στην Ελλάδα ο 27χρονος χαφ, ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει.

Παράλληλα, οι Περιστεριώτες καλούνται να βρουν κάποιον μπακ, αφού ο Γιαννούλης πωλήθηκε στον Ολυμπιακό. Στο προσκήνιο βρίσκεται ο Γιάννης Κοντοές που έμεινε ελεύθερος από το Μάιο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετακομίζει Πλατεία ο Κόμνος!

Σε συμφωνία με τον Δημήτρη Κόμνο έχει έρθει ο Πανιώνιος, αλλά πρέπει πρώτα ο νεαρός αμυντικός να… ξεμπλέξει από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μετακομίζει Πλατεία ο Κόμνος
Στον Πανιώνιο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Κόρμπος, αφού πρώτα μείνει και οριστικά ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Ο 21χρονος αμυντικός είναι αριστερός μπακ, αλλά μπορεί να καλύψει και τη θέση του στόπερ.

Όσον αφορά την υπόθεση του σέντερ φορ, αυτή θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες δύο εβδομάδες για τους «κυανέρυθρους», καθώς η προθεσμία για τις μετακινήσεις ελεύθερων παικτών λήγει στα μέσα Σεπτεμβρίου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Μορένο ο Παναιτωλικός!!

Στην απόκτηση του Ερίκ Μορένο προχώρησε ο Παναιτωλικός χθες τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Πήρε Μορένο ο Παναιτωλικός
Μετά την απόκτηση του Φωτάκη ο Παναιτωλικός προχώρησε σε άλλη μια μεταγραφή.

Έκανε δικό του τον Έρικ Μορένο.

Στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας που έχουν τα «καναρίνια» με την Μπράγκα, απέκτησαν δανεικό τον Κολομβιανό φορ για ένα χρόνο. Ετσι ο 23χρονος στράικερ θα πλαισιώσει τον Αλβες στην κορυφή της.

Ο Μορένο με ύψος 1,83 μ. μπορεί να παίξει τόσο στη κορυφή της επίθεσης όσο και ως δεύτερος σε 4-4-2 ή πίσω από τον κλασικό φουνταριστό σε 4-2-3-1.

Μάλιστα πλέον κατέχει και το εξής ρεκόρ: έγινε ο πρώτος Κολομβιανός που θα παίξει στον Παναιτωλικό και πλέον καλείται να βαδίσει στα χνάρια των άλλων παικτών που έχουν έρθει ως δανεικοί από την Μπράγκα και τα έχουν πάει περίφημα.

Πλέον με την προσθήκη του Μορένο, την έλευση του Φωτάκη και το «ανέβασμα» των Μπεχαράνο, Βιγιαφάνιες, ο Παναιτωλικός στις 15 ημέρες της διακοπής του πρωταθλήματος θα μπει στο τελικό στάδιο του μονταρίσματός του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι επιλογές του Μίτσελ!!

Ο Μίτσελ πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα -τελικά- τα ονόματα των παικτών που θα απαρτίζουν τη λίστα του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ισπανό να έχει ένα αρκετά δύσκολο έργο.

Οι επιλογές του Μίτσελ!
Ο Σαβιόλα επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και την Βερόνα, μια απόφαση που… έκανε ευκολότερη τη ζωή του Μίτσελ για τους παίκτες που θα δηλώσει στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Και πάλι όμως, ο Ισπανός τεχνικός θα χρειαστεί να κόψει παίκτες από το ρόστερ το οποίο έχει στη διάθεσή του.

Αυτή τη στιγμή μαζί με τον Ολαϊτάν είναι 27 παίκτες, αλλά ο Νιγηριανός δεν θα δηλωθεί, αφού έχει ξεκινήσει προπονήσεις, αλλά χρειάζεται υπομονή στην περίπτωσή του. Μένουν 26 για 23 θέσεις, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να εξαντλήσει τις θέσεις των γηγενών και να φτάσει τους 25.

Σίγουρα οι Διαμαντάκος, Χουτεσιώτης θα είναι στη λίστα των γηγενών, άρα μένουν 24 για τις άλλες 21 θέσεις.

Λογικά ο ένας θα είναι ο Γκαζαριάν, αφού υπάρχουν αρκετοί ακραίοι πλέον, βασικός υποψήφιος είναι και ο Φορτούνης που δεν έχει παίξει ακόμη και υπάρχουν αρκετοί κεντρικοί, αν και με την αποχώρηση του Σαβιόλα μπορεί να βρει χώρο για κάποια ματς.

Αρκετά πιθανό είναι να αποκλειστεί και ένας ακραίος αμυντικός, ο Σαλίνο ή ο Γιαννούλης. Διότι, λογικά μετά την αποχώρηση του Παπαδόπουλου, θα είναι στη λίστα ο Αυλωνίτης ως τέταρτος στόπερ.

Η άλλη έκπληξη θα είναι να προτιμήσει ο Μίτσελ να μη δηλώσει τον Φουστέρ, που προέρχεται από τραυματισμό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί δεν έγινε «κανονιέρης» ο Σωκράτης!!

Τελικά δεν είχε θετική κατάληξη το ενδιαφέρον της Άρσεναλ για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και η SportDay αποκαλύπτει τους λόγους.

Γιατί δεν έγινε «κανονιέρης» ο Σωκράτης
Μία εβδομάδα πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου η Άρσεναλ κινήθηκε για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπολου, καθώς δεν είχαν προχωρήσει οι υποθέσεις άλλων στόπερ που ήταν μπροστά από τον Έλληνα άσο (μεταξύ αυτών και ο Κώστας Μανωλάς).

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ είχε «γυαλίσει» στον Αρσέν Βενγκέρ από το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στο Champions League και προσπάθησε με την έλευσή του να ενισχύσει τα μετόπισθεν των Λονδρέζων.

Όπως γράφει η SportDay, η Μπορούσια ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, αφού δεν είχε βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο του «Sokratis» και μπορούσε να ζητήσει όσα χρήματα εκείνη έκρινε ότι κοστίζει.

Την περασμένη Τετάρτη έφτασε η πρόταση των «κανονιέρηδων» στον γερμανικό σύλλογο και αυτή άγγιζε τα 15 εκατ. ευρώ, με τους Γερμανούς να προτιμούν να μην απαντήσουν καν και – μέσω τρίτων – να μεταφέρουν ότι θα μπουν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων από τα 20 εκατ. ευρώ και πάνω.

Την Παρασκευή ο Αλσατός τεχνικός επέστρεψε με τελική πρόταση αξίας 19 εκατ. ευρώ, αλλά στην Ντόρτμουντ ενοχλήθηκαν από την τακτική του προπονητή της Άρσεναλ που ήθελε να πάρει… τσάμπα τον Παπασταθόπουλο και έτσι απάντησε «24 εκατ.! Ούτε ευρώ λιγότερο...».

Τελικά οι Λονδρέζοι δεν επανήλθαν με νέα πρόταση και ο διεθνής στόπερ θα συνεχίσει να φοράει τα κίτρινα της Μπορούσια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτη πέρασε, πρώτη να μείνει…!

Η Εθνική ήταν έκοψε πρώτη εισιτήριο για τους «16». Ο πρώτος στόχος επετεύχθη μετά το 3/3 κι ακολουθεί αυτός της πρωτιάς στον δεύτερο όμιλο. Επόμενο εμπόδιο, μετά το σημερινό ρεπό, η πεισμωμένη Κροατία

Πρώτη πέρασε, πρώτη να μείνει…
Εκεί που οι άλλοι παραπάτησαν, εκείνη έκανε περίπατο. Εκεί που οι άλλοι ήταν αλαζόνες και χαλαροί, εκείνη ήταν συγκεντρωμένη και σοβαρή. Εκεί που οι άλλοι ακόμη δεν γνωρίζουν αν η 5η Σεπτεμβρίου θα τους βρει στη Μαδρίτη ή σπίτια τους, εκείνη έχει κάνει ήδη κρατήσεις για μετακίνηση και διαμονή στην ισπανική πρωτεύουσα. Η Εθνική έκανε και με το παραπάνω το καθήκον της στο πρώτο τριήμερο του Μουντομπάσκετ, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς…

Φυσικά και κανείς δεν πανηγυρίζει για το 3/3. Δεν είναι δα και κανένας εθνικός θρίαμβος οι νίκες επί των αφελών Σενεγαλέζων, των κοντορεβιθούληδων Φιλιππινέζων και των ελλιπών Πορτορικανών. Όταν όμως οι βασικοί ανταγωνιστές, Κροατία και Αργεντινή, είτε την πάτησαν, είτε απέφυγαν για λίγα εκατοστά την μπανανόφλουδα, η Εθνική μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη που όχι μόνο δεν στραβοπάτησε, αλλά έδειξε να πατά γερά στα πόδια της.

Αυτό περιμέναμε από την ομάδα μας. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Σοβαρότητα, σεβασμό σε κάθε αντίπαλο και… να σου η πρόκριση στους «16». Αφού εξασφαλίστηκε, λοιπόν, το «ζην» και η Ελλάδα έκανε πρώτη χρονικά από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης check in στα νοκ άουτ, ο πήχης ανεβαίνει για να έρθει το «ευ ζην».

Ότι η Εθνική δεν έχασε ή δεν ταλαιπωρήθηκε από Φιλιππινέζους ή Σενεγαλέζους ανάλογα με Κροάτες και Αργεντινούς, δεν της εξασφαλίζει τη νίκη επί των τελευταίων. Τα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου, Τετάρτη (21:00) και Πέμπτη (23:00) αντίστοιχα, θα κρίνουν την τελική κατάταξη στον όμιλο και θα διαμορφώσουν ανάλογα το δρόμο της στη δεύτερη φάση. Ακόμη δεν έχει καν εξασφαλιστεί η αποφυγή της τέταρτης θέσης, που κατά πάσα πιθανότητα οδηγεί στο πανύψηλο έως απροσπέλαστο εμπόδιο της οικοδέσποινας Ισπανίας στους «16». Γι’ αυτό και τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι κομβικής σημασίας για την Εθνική, που αφού εξασφάλισε πρώτη την παρουσία της στα νοκ άουτ, θέλει να είναι και πρώτη στον όμιλό της. Και ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει κομπιουτεράκια και υπολογισμούς είναι να κάνει το 5/5.

Το σημερινό ρεπό θαρρείς πως έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Για να ξεκουραστούν οι παίκτες και να προετοιμαστούν για τις δύο μεγάλες μάχες που ακολουθούν. Η Κροατία δεν θα είναι εύκολη λεία και δεν ξεγελούν κανέναν η νίκη με αγκομαχητά επί των Φιλιππίνων και το κάζο από τη Σενεγάλη. Ειδικά, δε, μετά τη χθεσινή «σφαλιάρα» θα επιδιώξει να αντιδράσει. «Αν δούμε τις μονάδες τους με τις δικές μας μία προς μία, η Κροατία είναι καλύτερη ομάδα. Αν όμως με ρωτήσετε αν μπορούμε να τους κερδίσουμε, θα πω φυσικά ναι», είπε ο Φώτης Κατσικάρης δίνοντας το στίγμα.

Ώρα να τους το αποδείξουμε, λοιπόν…

Στο μεταξύ, την Τρίτη υπάρχει δράση μόνο σε τρίτο και τέταρτο όμιλο.

Γ’ Όμιλος
16:00 Ουκρανία-Τουρκία
18:30 ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία
22:30 Φινλανδία-Δομινικανή Δημοκρατία
Βαθμολογία: ΗΠΑ 2-0, Δομινικανή Δημοκρατία 1-1, Τουρκία 1-1, Φινλανδία 1-1, Ουκρανία 1-1, Νέα Ζηλανδία 0-2.

Δ’ Όμιλος
14:30 Ανγκόλα-Μεξικό
18:30 Αυστραλία-Λιθουανία
21:00 Νότιος Κορέα-Σλοβενία
Βαθμολογία: Λιθουανία 2-0, Σλοβενία 2-0, Αυστραλία 1-1, Ανγκόλα 1-1, Μεξικό 0-2, Νότιος Κορέα 0-2. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιβραβεύει Νάνο και Καρέλη!

Αναπροσαρμογή στις απολαβές του Νάνο και του Νίκου Καρέλη αναμένεται να κάνει ο Παναθηναϊκός, δείχνοντας ότι αναγνωρίζει την προσφορά των δύο παικτών. Απίθανο να γίνει άλλη μεταγραφή στο «τριφύλλι».

Επιβραβεύει Νάνο και Καρέλη
Τις συζητήσεις για τη βελτίωση των αποχών του Νάνο και του Νίκου Καρέλη έχει ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός, θέλοντας να επιβραβεύσει τους δύο ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους.

Ο Ισπανός μπακ και ο νεαρός φορ έχουν σχετικά χαμηλά συμβόλαια, κάτι που θα… διορθωθεί στο άμεσο μέλλον. Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με την πλευρά του Καρέλη, ενώ σύντομα θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τον Νάνο που είναι πιθανό να γίνει κουβέντα και για επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2016.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» θα έρθουν συζητήσουν και με άλλους παίκτες που θα κριθεί ότι έχουν χαμηλά συμβόλαιο και θα επιβραβευτούν για την καλή τους παρουσία. Όλα, όμως, θα γίνουν με γνώμονα την οικονομική πολιτική του συλλόγου.

Το παίρνει πάνω του

Οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών ολοκληρώθηκαν χθες και πλέον μπορούν να αποκτηθούν παίκτες που έχουν μείνει ελεύθεροι από τον περασμένο Μάιο. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει τονίσει ότι δεν θέλει να γίνονται προσθήκες απλά για να γίνονται, αλλά να έχουν και άμεσα αγωνιστικό αντίκτυπο.

Τις προηγούμενες μέρες δεν βρέθηκε κάποιος μεσοεπιθετικός (με έφεση στο σκοράρισμα) που να ταίριαζε στα «θέλω» του Έλληνα τεχνικού και έτσι δεν έγινε άλλη μεταγραφή για το «τριφύλλι».

Υπάρχει, όμως, ένα μικρό «παράθυρο» να υπάρξει μία προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας, αλλά θα πρέπει να πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Μία τέτοια ήταν πέρσι ο Φιγκερόα που αποκτήθηκε ως ελεύθερος, βοήθησε σε κάποια ματς και τελικά έφυγε τον Γενάρη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει το «plan b»

Το γεγονός ότι ο Ντέγιαν Λέκιτς υπέγραψε στην Εϊμπάρ αναγκάζει τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να ενεργοποιήσει τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για την επίθεση της ΑΕΚ.

Προχωράει το «plan b»
Από τα ξημερώματα της Τρίτης ο Ντέγιαν Λέκιτς ανήκει στην Εϊμπάρ, αφού προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στη νεοφώτιστη ομάδα της Premera Division.

Σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, ο Σέρβος φορ δέχθηκε πιέσεις και από την οικογένειά του να παίξει στην Ισπανία, αν και εκείνος είχε δεχθεί καλύτερη οικονομικά πρόταση από την «Ένωση».

Από τη στιγμή που δεν προχώρησε η υπόθεση του 29χρονου άσου, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς κινείται για άλλους παίκτες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Εκείνο που έχει βγει προς τα έξω είναι πως οι ποδοσφαιριστές που εξετάζονται προέρχονται από την ισπανική αγορά, την οποία γνωρίζει αρκετά καλά ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ.

Ο «Μίλο» είχε και χθες επαφές, αλλά συζητάει με παίκτες που είναι ελεύθεροι από τον Μάιο και έχουν δικαίωμα υπογραφής μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τον Κατσουράνη, πάντα βρίσκεται στο προσκήνιο, καθώς με τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να βοηθήσει αρκετά τους νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Πάντως, ο Δέλλας έχει τονίσει είναι ικανοποιημένος από τους χαφ που έχει στη διάθεσή του (Κορδέρο, Ανάκογλου, Φαγέ και Ρόβα), αλλά αναγνωρίζει τη χρησιμότητα του διεθνούς μέσου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το παλεύει για Κρίστιαν!

Τα… ρέστα του παίζει ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Κριστιάν Μπαρόνι. Δεν προχωράει για Καραγκούνη. Νωρίς-νωρίς παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο Αγγελίδης.

Το παλεύει για Κρίστιαν
Το δικαίωμά του να διαπραγματευτεί με ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει ελεύθεροι από τον Μάιο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Κριστιάν Μπαρόνι, με τον οποίο υπάρχουν συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αξιώνει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι Θεσσαλινικείς φέρονται να προσφέρουν από 800.000 ευρώ μέχρι 1 εκατ. ευρώ στον παίκτη.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν δικαίωμα μεταγραφών πέρα από την 1η Σεπτεμβρίου και ίσως αυτό παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Καραγκούνης – που και εκείνος είναι ελεύθερος – δεν φαίνεται πως βρίσκεται στο «ασπρόμαυρο» στόχαστρο.

Τέλος, στις 10 το πρωί αναμένεται ο Ιάκωβος Αγγελίδης να παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της ΠΑΕ.

Όπως ανέφερε και η ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, ο Κύπριος παράγοντας θα μιλήσει «για τα σχέδια του συλλόγου, το πλάνο της ομάδας για τη σεζόν 2014-15, τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ υπό τις οδηγίες του, αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ».*Πηγή: sport-fm.gr*

Λεφτά υπάρχουν στην Αγγλία!!

Στην Αγγλία… λεφτά υπάρχουν. Με αποδείξεις μάλιστα! Η Premier League είχε (και αυτό το καλοκαίρι) τις πιο δαπανηρές μεταγραφές σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Λεφτά υπάρχουν στην Αγγλία!
Η Premier League ήταν και πάλι η… πρωταθλήτρια των μεταγραφών. Εκατοντάδες εκατομμύρια και ατελείωτα πάρε δώσε την τελευταία μέρα του παζαριού.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την ακριβότερη κίνηση όλων των εποχών για να ντύσει... κόκκινο διάβολο τον Ντι Μαρία. Ήταν φυσικό λοιπόν με το ντεμαράζ στην… εκπνοή (Φαλκάο, Μπλιντ) να ξοδέψει και τα περισσότερα χρήματα απ’ όλες τις ομάδες. Συγκεκριμένα 131,7 εκατ. λίρες!

Την ακολούθησε η Λίβερπουλ με 117, η Τσέλσι με 91,3 και η Άρσεναλ με 66. Δεν «ξηλώθηκε» η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, η οποία διέθεσε 51,5 εκατ. λίρες για την ενίσχυσή της. Τη διαφορά από τους υπόλοιπους έκανε η Σαουθάμπτον με μεταγραφές αξίας 46,9 εκατ. λιρών.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κόκκινος διάβολος» ο Φαλκάο!

Έστω και με καθυστέρηση, η Μαν. Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Ρανταμέλ Φαλκάο! Ο Κολομβιανός θα φορέσει τα κόκκινα για μια χρονιά ως δανεικός απ’ τη Μονακό, ενώ μπήκε οψιόν για του χρόνου. Τι είπε.

«Κόκκινος διάβολος» ο Φαλκάο!
Μπορεί να καθυστέρησε η ανακοίνωση περίπου 2:30 ώρες, ωστόσο ήρθε! Ο Ρανταμέλ Φαλκάο είναι και επίσημα παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τρέχουσα σεζόν, ως δανεικός απ’ την Μονακό!

Ουσιαστικά το deal είχε συμφωνηθεί από την Κυριακή, όταν οι δύο σύλλογοι τα βρήκαν σε όλα, ο Κολομβιανός φορ μετέβη σήμερα στην Αγγλία, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του κι αφότου ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά θέματα, πόζαρε όλος χαρά για την μεταγραφή του, παίρνοντας την φανέλα με το «9».

Οι Μονεγάσκοι θα βάλουν στα ταμεία τους 8-9 εκατ. ευρώ ως «ενοίκιο» για την παραχώρηση του 28χρονου επιθετικού, με τους «κόκκινους διαβόλους» να διατηρούν οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι που λέγεται πως έχει μπει περίπου στα 65 εκατ. ευρώ! Όσο για τις απολαβές του, τα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για 350.000 λίρες ανά εβδομάδα!

inner

«Είμαι χαρούμενος που ανήκω πλέον στη Γιουνάιτεντ, ήταν όνειρό μου να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ και θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που έγινε μεταγραφή. Είμαι στο μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο και όλοι είναι προσηλωμένοι στο να το επαναφέρουν στην κορυφή. Το περίμενα πώς και πώς αρκετό καιρό. Ανυπομονώ να δουλέψω κάτω απ’ τις οδηγίες του Λουίς Φαν Χάαλ και να συμμετάσχω στις επιτυχίες της ομάδας, γράφοντας ιστορία» είπε στα πρώτα του λόγια ο Φαλκάο!

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Ρανταμέλ θα είναι μαζί μας δανεικός για ένα χρόνο. Είναι ένας απ’ τους κορυφαίους σκόρερ του αθλήματος. Μιλάει από μόνη της η συχνότητα που έχει στο σκοράρισμα. Όταν ένας παίκτης τέτοιου βεληνεκούς είναι διαθέσιμος, είναι ευκαιρία να τον αποκτήσεις», τόνισε απ’ την μεριά του ο Φαν Χάαλ!*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ζήσης δεν ξεχνά!

Ο Νίκος Ζήσης δεν ξέχασε την επέτειο οκτώ χρόνων από το θρίαμβο επί των ΗΠΑ.

Ο Ζήσης δεν ξεχνά
Τι καλύτερος τρόπος να γιορτάσει η Εθνική την επέτειο οκτώ ετών από τη μεγάλη νίκη επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006, από την εξασφάλιση της πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Ο Νίκος Ζήσης δεν ξέχασε την ιστορική αυτή επιτυχία κι εύχεται να ζήσει κι άλλες μεγάλες στιγμές με τη γαλανόλευκη την οποία υπηρετεί πιστά εδώ και 15 χρόνια.


View image on Twitter
Απλα για να μην ξεχνάμε..8 χρόνια πριν. Τέτοια μέρα, λιγο πριν το ματς.


*Πηγή: sport-fm.gr*