Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πού είναι ο παπάς;

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το... φιάσκο Φλωρίδη και τι έχασε ο ΠΑΟΚ στο μικρό διάστημα της παρουσίας του!
Πού είναι ο παπάς;
Προσέθεσε το όνομά του στη λίστα με τους υποψήφιους… επενδυτές για τον ΠΑΟΚ που πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν. Θα θυμόμαστε τα πούρα του, το καβουράκι του, τη σύλληψή του για χρέη στο Δημόσιο, τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις του και τις αμέτρητες υποσχέσεις του για επένδυση πολλών εκατομμυρίων στην ΠΑΕ.
Αυτή είναι η προίκα που αφήνει στον ΠΑΟΚ, γιατί ουσιαστικά δεν πλήρωσε ούτε ένα εισιτήριο. Επί τρεις μήνες έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του και κατάφερε να κερδίσει απίστευτη προβολή. Δεν είναι και λίγο πράγμα να εμφανίζεσαι ως επίδοξος αγοραστής του ΠΑΟΚ.
Το πρόβλημα είναι ότι ο Δικέφαλος δεν κέρδισε απολύτως τίποτε. Αντίθετα έχασε πολλά όσο διάστημα ο Φλωρίδης «συγκέντρωνε» τα απαραίτητα έγγραφα και «έφερνε» τα 6.000.000 ευρώ από την Τουρκία, προκειμένου να τα διαθέσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr 

"Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Παρασκευή, τότε θα παραιτηθώ"!

Οριακή χαρακτήρισε ο Νίκος Μαχλάς την οικονομική κατάσταση στον ΟΦΗ, απειλώντας με παραίτηση αν η ομάδα δεν κερδίσει το δικαστήριο της Πέμπτης (22/09) κατά των αδερφών Βατσινά με την αίτηση ανακοπής κατά της αίτησης κατάσχεσης των εσόδων από τα τηλεοπτικά...
"Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Παρασκευή, τότε θα παραιτηθώ"!
"Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση. Κάνουμε προσπάθειες να βρεθεί μια λύση, ώστε ότι προσπάθεια κάναμε τόσους μήνες για να επιστρέψουμε την κατηγορία να μην πάει χαμένη, αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Παρασκευή, τότε θα παραιτηθώ. Δεν μπορώ αν δεν υπάρχουν πόροι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης της ομάδας, αλλά και της λειτουργίας της", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ.
Ο Νίκος Μαχλάς έχει κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες προκειμένου να φέρει τις δύο πλευρές σε επαφή ώστε να βρεθεί λύση, όμως όλες έχουν πέσει στο κενό. Οι πρώην ιδιοκτήτες της ΠΑΕ είναι ανένδοτοι και τονίζουν ότι έπεσαν θύματα κοροϊδίας του Γιάννη Κουράκη, ενώ από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρει ότι η διοίκηση στην οποία ήταν πρόεδρος έχει απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις που είχε.
Ο πρόεδρος του κρητικού συλλόγου έχει ζητήσει από τα δύο αδέρφια να μην δεσμεύσουν τώρα τα χρήματα, ούτως ώστε να ρυθμιστούν οι άμεσες υποχρεώσεις και από την επόμενη δόση των τηλεοπτικών να τους δοθεί ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που ζητούν. Δυστυχώς για τον ΟΦΗ, οι αφοί Βατσινά δεν θέλουν ούτε να το συζητήσουν...
Τα χρήματα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τον "όμιλο", καθώς εκτός από τον Κοστόφσκι στον οποίο θα πρέπει να δοθούν άμεσα 38 χιλ. ευρώ, ακολουθούν και άλλες περιπτώσεις ρυθμιζόμενων οφειλών από άλλες προσφυγές, ενώ έπονται και οι περυσινές.
Το μόνο θετικό στην όλη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί είναι η νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, η οποία υπογράφτηκε την Τετάρτη (21/09) το πρωί και προβλέπει 400 χιλ. ευρώ για κάθε ένα από τα τρία χρόνια που θα έχει διάρκεια, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η ομάδα θα βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία.
Πηγή: contra.gr

Απαντά σε "ΑΚΤΩΡ" ο "Βγενό"

Μετά το, όπως όλα δείχνουν, παραμύθι με τον Βλάση Τσάκα και τον Πρίγκιπα που κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει στην Σαουδική Αραβία είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην δεδομένη πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου και τον ένα και μοναδικό όρο που έθεσε στον Τζίγγερ για την ΓΗΠΕΛ.
Απαντά σε "ΑΚΤΩΡ" ο "Βγενό"
Το απόγευμα της Τετάρτης η ''ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ'' εξέδωσε ανακοίνωση κατά του «Mr.Mig», για την οποία ο Βγενόπουλος ενημερώθηκε λίγο πριν αναχωρήσει για το εξωτερικό. Πάντως, ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος του «τριφυλλιού» δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες τις κατηγορίες και αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να απαντήσει σχετικά με την ιστορία του γηπέδου στον Βοτανικό. Πιθανότατα να ετοιμάζει και κάποιες... εκπλήξεις προς την πλευρά Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα σχετικά με το συγκεκριμένο εγχείρημα που έχει αποτύχει παταγωδώς.
Το ΟΑΚΑ, ο διαγωνισμός, η σύμβαση
Μιας και αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο ζήτημα, η ανακοίνωση της κατασκευαστικής εταιρίας προκαλεί απορίες ενώ πιάνεται... αδιάβαστη, κάτι που είναι ασυνήθιστο για ανάλογους κολοσσούς. Καταρχήν, ουδέποτε ο Βγενόπουλος μίλησε για την ανακατασκευή του «Σπύρου Λούης», το οποίο αναφέρεται ως το «σύγχρονο Καλλιμάρμαρο». Η πρόταση είναι για την παραχώρηση των υπόλοιπων «νεκρών» εγκαταστάσεων και την δημιουργία νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου. Κάτι που έχει επισημανθεί δημόσια.
Πηγή: gazzetta.gr

Super Lig: Γλίτωσε τα χειρότερα η Γαλατασαράι!!

Πραγματοποιώντας πολύ κακό παιχνίδι, αλλά δείχνοντας ψυχή στο τέλος, η Γαλατασαράι πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Καρντεμίρ Καραμπιούκσπορ (1-1). Με 10 η «τσιμπόμ» από το 14ο λεπτό.

Το παινχίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μουσλέρα αντίκρισε την απ' ευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Τερίμ «θυσίασε» τον Άλμπερτ Ριέρα για να περάσει στην αναμέτρηση τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, και αυτόματα έχασε σε δημιουργία.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό και με αργό ρυθμό, αλλά η Καραμπιούκσπορ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 73' με τον Οζνέγκ. Η Γαλατασαράι έδειξε να τα χάνει, αλλά στο 83ο λεπτό ο Φελίπε Μέλο ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και ευστόχησε για να «γράψει» το τελικό 1-1.

Tα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
 
Τρίτη

Γκαζιάντεπσπορ - Καϊσέρισπορ 1-2
Φενέρμπαχτσε - Μανίσασπορ 1-1
Ιστανμπούλ - Όρντουσπορ 1-1
 
Τετάρτη

Καράμπιουκσπορ - Γαλατάσαράι 1-1

Αντάλιασπορ - Μερσίν (20:00)
Εσκισεχίρσπορ - Γκεντσλερμπιρλιγί
Σάμσουνσπορ - Τράμπζονσπορ (21:15)
 
Πέμπτη

Ανκαραγκιουτσιού - Σίβασπορ (20:00)
Μπούρσασπορ - Μπεσικτάς 
 
πηγή: theplayer.gr
 

Φόρος 20% στις συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ!!

Μέτρα-σοκ που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών έλαβε η κυβερνητική επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Με βάση τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής, περικόπτονται οισυντάξεις από το ποσό των 1.200 ευρώ και άνω κατά 20%. Για τουςσυνταξιούχους κάτω των 55 ετών, η περικοπή ανέρχεται στο 40%.

Επίσης, το αφορολόγητο ορίζεται στα 5.000 ευρώ ετησίως, ενώ τοειδικό τέλος ακινήτων θα επιβληθεί στους ιδιοκτήτες μέχρι το 2014, έναντι διετίας που είχε αποφασιστεί αρχικά.

Παράλληλα, σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα τεθούν άμεσα 30.000 εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πηγή newscode.gr

«Χωρίς ταυτότητα δεν μπαίνουν στο γήπεδο»

Αυστηρά αναμένεται να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας στο παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να μην εισέλθουν το Σάββατο άνθρωποι που θα έχουν στα χέρια τους εισιτήριο, αλλά όχι ταυτότητα. Κάτι που δήλωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του Εργοτέλη, Λουδοβίκος Ορφανός. 

Μιλώντας στο athletic radio o κ. Ορφανός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον… οργανωτικό πυρετό που επικρατεί στον Εργοτέλη ενόψει Ολυμπιακού. «Εχουμε ρίξει το βάρος στο να ενημερώσουμε και να προετοιμάσουμε τον κόσμο. 

Πρέπει ο κόσμος  από τώρα να προμηθευτεί το εισιτήριο του. Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει την καθυστέρηση της. Οι φίλαθλοι που θα έρθουν την τελευταία στιγμή για να προμηθευτούν εισιτήριο θα έχουν πρόβλημα. Πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και εισιτήριο. Αυτό ισχύει και για τους φίλους του Ολυμπιακού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός. Και πρόσθεσε: 

«Ο φίλαθλος καταχωρείται ως πελάτης, εγγράφεται και προχωράει η διαδικασία της εισόδου του στο γήπεδο. Η διαδικασία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι απλή. Ερχεται ο φίλαθλος με την ταυτότητα του, κρατάμε τα στοιχεία του και παίρνει το εισιτήριο. Θα αναγκαστούμε την ημέρα του αγώνα να μείνει κόσμος εκτός αν κάποιοι επιλέξουν να έρθουν στο γήπεδο την τελευταία στιγμή. 

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαμε φιλάθλους έξω από το γήπεδο ακόμη και στο 25ο λεπτό του αγώνα. Πρέπει ειδικά με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να έχει φύγει μέχρι την Παρασκευή ο κύριος όγκος των εισιτήριων. 

Θέλουμε τα εκδοτήρια να έχουν κλείσει δυο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Γιατί διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα εσωτερικά. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».

KNVB Cup: Σαρωτική η PSV!!

Χωρίς να δυσκολευτεί, η Αϊντχόφεν επίκράτησε με 8-0 και μάλιστα εκτός έδρας της VVSB για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου Ολλανδίας και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Πρόκριση και για Ντε Χάαγκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζακάρια Λαμπιάντ. Ο 18χρονος Μαροκινός σκόραρε χατ-τρικ και μπορεί στην ουσία τα γκολ να ήταν αδιάφορα για την ομάδα του αλλά η εμφάνιση του άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον... Ο Ντιπάι, ο Βίναλντουμ και ο Τόιβονεν ήταν αυτό που «έγραψαν» το 3-0 του ημιχρόνου, ενώ ο Λοκάντια έκανε το 6-0, προτού ο Λαμπιάντ κάνει το χατ-τρικ και ο Ιμπραχίμ διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Την ίδια ώρα η Άντο ντε Χάαγκ επικράτησε με 3-1 στην έδρα της Σεβένιγκεν παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ η Βάλβαϊκ πέρασε από την έδρα της Χίλβερσουμ με 3-0. Σημαντική πρόκριση, τέλος, πήρε και η Λίσε νικώντας με 3-2 την HBS με 3-2.
πηγή: theplayer.gr

Στο Μιλάνο ο Ρανιέρι, τον ανακοινώνει η Ίντερ!!

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να έχει ανακοινωθεί από την Ίντερ, η πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο 60χρονος Ιταλός τεχνικός θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι και γι' αυτό από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έχει μεταβεί στο Μιλάνο. Λίγο πριν τις 17:00 έφτασε στο αεροδρόμιο της πόλης, με πτήση από την Ρώμη και αμέσως μετέβη στα γραφεία των «νερατζούρι», έτσι ώστε να συναντηθεί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Μάρκο Μπράνκα και ενδεχομένως τον Μάσιμο Μοράτι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μ.Μ.Ε. η αρχική συμφωνία θα προβλέπει συνεργασία μέχρι το τέλος της συγκεκριμένης σεζόν, κάτι που δεν αρχικά δεν άρεσε σαν ιδέα στον Ρανιέρι. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια και ο Ρωμαίος τεχνικός θα αποτελέσει τον 4ο προπονητή που προσλαμβάνει η Ίντερ, μετά την αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο (Μπενίτεθ, Λεονάρντο, Γκασπερίνι οι προηγούμενοι). 
πηγή: theplayer.gr
 
 

Χαρμάνης: «Δεν το κάναμε για να τιμωρηθεί η Εθνική»

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου δεν έχουν Καμία διάθεση να βλάψουν τα συμφέροντα της Εθνικής Ελλάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θανάσης Χαρμάνης στον «ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5».

«Δεν έχουμε καμία διάθεση να τιμωρηθεί η Ελλάδα. Το κάνουμε για την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και πολεμάμε με θεμιτά μέσα όλους όσους τον πολέμησαν με αθέμιτα μέσα. Πήγαμε στο διοικητικό Εφετείο και ζητήσαμε ισονομία . Πήρανε απόφαση στο Διοικητικό και είναι σεβαστές οι αποφάσεις του. Όμως ο Ολυμπιακός Βόλου αισθάνεται αδικημένος. Ούτε Εβραίοι είμαστε ούτε Κροάτες.

Υποστηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε την ομάδα, με έναν τρόπο που ο περήφανος Βολιώτικος λαός δεν το ανέχεται.

Απευθυνθήκαμε στη FIFA ως υπέρτατη ποδοσφαιρική αρχή. Κύριοι θεσπίσατε ένα νόμο και λειτουργείτε με διεθνείς κανονισμούς, όμως η ελληνική πολιτεία επιθυμεί να τους παραβιάσει. Και εμείς ως ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είμαστε ανώνυμη εταιρεία με 100 εργαζομένους και αποδίδουμε 1.5 εκατομμύριο ευρώ ΦΠΑ. Δεν ανεχόμαστε αυτή την αδικία. 

Ο Ολυμπιακός δεν πάει να βλάψει τα συμφέροντα της Εθνικής Ελλάδας.
Την Παρασκευή θα είμαστε στη FIFA και θα τους καταθέσουμε πλήρη φάκελο. Δεν απειλούμε κανέναν. Έχουμε απειληθεί, έχουμε αδικηθεί και δεν το ανεχόμαστε.

 Είμαστε μία ολόκληρη πόλη που την έχουν αφαιμάξει αθλητικά και με τους Μεσογειακούς Αγώνες και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Για αυτό πολεμάμε.

Καμία κακία δεν έχουμε, κανέναν φθόνο. Έχουμε μία ομάδα που η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ μας είπε ότι ανήκουμε στη Super League και πάει η πολιτεία να μας πει ότι ανήκουμε στην Δʼ Εθνική»

Κλήση σε Τέβες!!

Οι αγγλικές αστυνομικές αρχές φαίνεται πως δεν χαρίζονται σε κανέναν, αφού σύμφωνα με βρετανικά ρεπορτάζ επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο 68 ευρώ στον επιθετικό της Σίτι, Κάρλος Τέβες!
Κλήση σε Τέβες!
Ο λόγος που ο Αργεντινός θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο είναι η παραβίαση του ορίου ταχύτητας που εκτός του προστίμου συνοδεύεται και με τρεις πόντους ποινή στο δίπλωμα του.

Ο Τέβες οδηγούσε με 61χιλιομέτρα την πολυτελέστατη Μπέντελεϊ που διαθέτει σε δρόμο που το μέγιστο όριο ήταν τα 48 χιλιομέτρα.

Έτσι, θα πληρώσει 68 ευρώ, τα οποία βέβαια δεν είναι και τίποτα για τον Αργεντινό...

πηγή: sportdog.gr   

Φιλική νίκη για Άρη!!

λική νίκη με 2-0 πέτυχε ο Άρης επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο ντεμπούτο του Γιούριτσα Βράνιες. Τα γκολ των "κίτρινων" σημείωσαν οι Γιαννιώτας και Καπετάνος.
Φιλική νίκη για Άρη
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Καλαμαριάς ήταν άθλιος, με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι και ιδιαίτερα θελκτικό.

Ωστόσο, ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 42' με τον Γιαννιώτα με ωραίο αριστερό σουτ, ενώ το 2-0 έγινε στο 56' ύστερα από προσωπική ενέργεια του Καπετάνου.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ:
Μπαντής, Σακκάς, Λιόνης, Καραντασιάδης, Σάλιβαν (72' Λουιζίδης), Μπιτέλης (72' Μπέντζιος), Παντελιάδης (81' Καΐφάς), Καραπατσακίδης, Μωυσιάδης (57' Μωυσιάδης), Δερμιτζόγλου (57' Χατζί), Λεπτοκαρύδης (72' Ευθυμιάδης).
ΑΡΗΣ: Βελλίδης (69' Διούδης), Παπαζαχαρίας (46' Λαζαρίδης), Ντίκο, Νέτο, Πρίττας (46' Βράνιες), Κατίδης (46' Παπαστεριανός), Καπετάνος, Γιαννιώτας (46' Φατί), Καστίγιο (46' Αγγελούδης), Τσέζαρεκ (46' Τόχα), Αγτζίδης (46' Μίσελ).
πηγή: sportdog.gr