Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο καθένας τους μοναδικός και ανεπανάληπτος!!

Ούτε ο πρώτος είναι ο Βλάσσης Τσάκας ούτε ο τελευταίος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανεξάντλητο. Αυτοί που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί σαν σωτήρες, σαν μπροστινοί, σαν πιτσικόμηδες ή νταραβεριτζήδες, είναι σαν τις ράτσες των σκυλιών. Πολύ μεγάλη γκάμα σε ποικιλία. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο καθένας τους μοναδικός και ανεπανάληπτος
Ανεξάντλητη μπορείς να πεις, αν συνυπολογίσουμε και τις διασταυρώσεις που δεν συναντώνται μόνο στα ζώα αλλά και στους ανθρώπους. Μιλάμε για ανεπανάληπτα καλούπια. Οχι μόνο από εμφάνιση, αλλά από τρόπους και συμπεριφορά. Ο καθένας μοναδικός κι ανεπανάληπτος. Κι απ' όλα τα πέρατα της οικουμένης: Ενας Ζούνης από το Ζαΐρ στον Πανιώνιο. Ο βασιλεύς των ρουμπινιών Αργύρης Σαλιαρέλης από την Κένυα μετά του Κωνσταντίνου Ουίλς στον Ολυμπιακό.
Εχοντας εμφανιστεί μάλιστα για πρώτη φορά στο τότε Στάδιο Καραϊσκάκη με μαύρα γυαλιά και κοστούμι, πριν ακόμα το κάνει μόδα ο Κουέντιν Ταραντίνο στο «ρεζερβουάρ ντογκς». Σχετικά προσφάτως ο Κώστας Μακρής από την Αυστραλία ή αλλιώς χώρα των καγκουρό στην Παναχαϊκή. Ο Ζαχουδάνης από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στον Αρη, που πήρε την είσπραξη της μεταγραφής του Χαριστέα στη Βέρντερ κάπου 1,4 δισ. δραχμές και τον Ανδριά μαζί του για κολαούζο και μην τον είδατε τον Παναή.
Ακόμα τους ψάχνουνε. Ο θεοσεβούμενος Πόντιος Ιβάν Σαββίδης από την τέως Σοβιετική Ενωση που είχε ενδιαφερθεί για τον ΠΑΟΚ ταυτόχρονα με τον περιβόητο Ελληνα βασιλέα των μαγιό της Σουηδίας. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μπούκα του Βασιλάκη Φλωρίδη με το μπαγιασόν από την Κωνσταντινούπολη στον ΠΑΟΚ. Ο μοναδικός Χόρχε Σκλαβενίτης από το Μεξικό, που τον είχαν εμφανίσει οι τότε νταραβεριτζήδες του συνδρομητικού σαν μπροστινό στην ΑΕΚ χωρίς όμως να ευδοκιμήσει και να τελεσφορίσει.
Μιλάμε για μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή λίστα. Με τον καθέναν από δαύτους να έχει τη δικιά του μικρή ή μεγάλη ιστορία. Κι αμέτρητες οι σχετικές ιστορίες. Ο Σαλιαρέλης προκειμένου να είναι σωστός και συνεπής στις υποχρεώσεις του στον Ολυμπιακό είχε υποχρεωθεί να παραβεί τις αρχές του και να πάρει πέντε εκατομμύρια δραχμές δανεικά από τον Κοκοβίνο. Με τη ρητή υπόσχεση και δέσμευση ότι θα τα επιστρέψει σ' έναν μήνα.
Θα έπαιρνε τηλέφωνο την Ιντέλιτζεντ Σέρβις για τα περαιτέρω
Σ' ΕΝΑ μήνα ο φίλος του και συνεργάτης του στον Ολυμπιακό, ο Κοκοβίνος, πάει στο γραφείο του: «Πρόεδρε, ήρθα για τα λεφτά». «Γιώργο, έχω τεράστιο πρόβλημα, δεν μπορώ». «Πρόεδρε, εγώ έχω μεγαλύτερο». Οπότε ο Σαλιαρέλης κάνει την κίνηση ρουά ματ. Βγάζει το περίστροφο από το συρτάρι και βάζει την κάννη στον κρόταφο: «Εντάξει Γιώργο. Να σκοτωθώ να τελειώνουμε». «Μη πρόεδρε. Τι πας να κάνεις. Για όνομα του Θεού» ο Κοκοβίνος.
Αποτέλεσμα; Μέχρι το μεσημέρι ο Σαλιαρέλης είχε καταφέρει να τον ψειρίσει και να του πάρει αλλά δύο εκατομμύρια δανεικά. Ο οποίος Σαλιαρέλης ήταν μετρ στο να λέει το ποίημα στο τηλέφωνο. Να σε έχει δηλαδή απέναντί του και δήθεν ότι στην άλλη γραμμή είναι κάποιος Ιταλός που μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει στείλει τα υπόλοιπα λεφτά από τη μεταγραφή του Ντέταρι στην Μπολόνια. Και στην άλλη γραμμή βέβαια δεν ήταν κανένας. Μόνος του μίλαγε ο Ανάργυρος. Θυμήθηκα λοιπόν το τελευταίο με αφορμή τον Βλάσση Τσάκα.
Από τη Δευτέρα το πρωί που εμφανίστηκε και τον πήρανε χαμπάρι οι δημοσιογράφοι, το τηλέφωνό του δεν σταματάει να χτυπάει: Πάντα το σηκώνει και πάντα δίνει με ευγένεια την ίδια απάντηση: «Συγνώμη, έχω στην άλλη γραμμή τον διάδοχο. Αν μπορείτε, ξανακαλέστε σε δέκα λεπτά». Πάντα στη δεύτερη γραμμή ήταν ο έβδομος διάδοχος του θρόνου, ο Σουλτάν Μπιν Φαρφάν Αν Σαούντ. Ο γιος του Λάτση της Σαουδικής Αραβίας, όπως διατείνεται ο ίδιος ο Τσάκας. Κι έρχεσαι κι αναρωτιέσαι:
Αν αυτό το καλούπι, με τα μαύρα γυαλιά εκατό κιλά βάρος, ένα πενηνταπέντε βαριά-βαριά ύψος, αντί για τον Παναθηναϊκό μετέφερε ανάλογη έγγραφη πρόταση για την αγορά της Αρσεναλ, τι πιθανότητες είχε να του ανοίξει την πόρτα ο εκεί Γόντικας; Να δει αυτήν τη φάτσα και να τον δεχτεί στο γραφείο του για να παραλάβει την έγγραφη πρόταση του 7ου διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας. Το πλέον πιθανόν θα ήταν να έπαιρνε τηλέφωνο την Ιντέλιτζεντ Σέρβις για τα περαιτέρω. Χαίρετε.
Οφειλε να τον στηρίξει
ΠΟΣΟ μικρός είναι τελικά ο κόσμος. Ο πρώτος που στήριξε τον Κοστάντσο (φωτό) ήταν ο Ολυμπιακός. Πριν αλέκτορα φωνήσαι έγινε δήλωση στήριξης από την Παλέρμο για τον Αλεξ (όπως τον γράφουν οι Ελληνες φίλοι του δημοσιογράφοι) Τζόρβα. Ετσι πάει. Δεν θα καταδικάσουμε τον τερματοφύλακά μας, επειδή έφαγε ένα γκολ. Δεν θα του τσαλακώσουμε το ηθικό. Δεν θα του ρίξουμε την ψυχολογία.
Οφείλουμε να τον στηρίξουμε, θέλοντας και μη προσθέτει η ταπεινότητά μου. Τι να κάνουνε δηλαδή στον Ολυμπιακό; Επειδή δεν πάει καλά ο Κοστάντσο, να τον αλλάξουνε; Και να βάλουνε ποιον; Ούτε για δεύτερος δεν κάνει ο Δασκαλάκης του Βαλβέρδε. Περισσότερο εμπιστεύεται τον Ούγγρο τον πιτσιρικά τον Μέγερι. Μετά λοιπόν τα γιούχα την Κυριακή στο Καραϊσκάκη, ο προπονητής όφειλε να τον στηρίξει. Οπως έκανε στη συνέχεια και η διοίκηση.
Να μηδενίσει το κοντέρ
ΣΤΗ Γάμα Εθνική ο Ηρακλής. Φυσιολογικό και αναμενόμενο μετά τα ντερβισιλίκια της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Δεύτερος υποβιβασμός μέσα στην ίδια σεζόν. Μια φορά τους έριξε από την Αλφα Εθνική στη Βήτα ο Γιάννης Τάκης. Τη δεύτερη τους έριξε από τη Βήτα στη Γάμα ο Ανδρέας Παντελή. Κι έχουνε να πληρώσουνε και τον Καϊμακάμη, που χειρίστηκε σαν ειδικός την υπόθεση. Είναι προφανές λοιπόν πού πάει η δουλειά. Να βρούνε έναν τρόπο να προκαλέσουνε και τρίτο υποβιβασμό. Να πάνε στη Δέλτα Εθνική, να σβηστούνε όλα τα χρέη και να μηδενίσει το κοντέρ.
Δίνεις ένα τράτο
Τα ίδια ακριβώς και στην Παλέρµο µετά το κοροϊδίστικο γκολ που έφαγε ο Τζόρβας στο 0-1 από την Αταλάντα. Ετσι πάει. Μπαίνει φέρ' ειπείν ο χειµώνας και πας και παίρνεις ένα παλτό. Το πληρώνεις για καµηλό και στην πορεία διαπιστώνεις ότι είναι τσελβόλ και πιάστηκες κορόιδο. Τι κάνεις; Μέχρι να αγοράσεις καινούργιο, θέλεις δεν θέλεις το φοράς. Δεν γίνεται να βγεις έξω µε το σακάκι και να κρυώνεις.
Ετσι και µε τις µεταγραφές στο ποδόσφαιρο. Αν σου βγει µάπα το καρπούζι, δεν την απορρίπτεις µε τη µία. Δίνεις ένα τράτο. Δίνεις και δεύτερη ευκαιρία και τρίτη. Ειδικά αν πρόκειται για τερµατοφύλακα, που η θέση είναι µοναδική. Περιµένεις να δεις µια προσαρµογή. Μια βελτίωση. Για τον Κοστάντσο λόγω ειδικών συνθηκών αυτό το καλοκαίρι δεν έχω ακόµη εµπεριστατωµένη γνώµη και άποψη. Ολη αυτή η συζήτηση όµως για την πάρτη του δεν µπορεί να είναι τυχαία. Ούτε είναι τυχαίο το ότι ο Αλέφαντος του έχει δώσει ήδη το παρατσούκλι Λαχταρίδης.
Ο Θεός να µας προστατεύει.
-Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Αµπντούλ Ραχµάν Αλ Σαούντ-
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ότι υπάρχει πρίγκιπας σηµαίνει ότι ντε και καλά τον εκπροσωπεί αυτός ο κοντοπού...;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: