Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αλέφαντος για όλους και για όλα!

Στo «Libero 107,4» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Αλέφαντος και είχε μια απολαυστική συζήτηση για το ποδόσφαιρο. Τι είπε για ΠΑΟΚ, Άρη Ηρακλή, Μπαρτσελόνα, Βιεϊρίνια, Γκαρσία, Μπόλονι, Τσιώλη, Γκουαρντιόλα, Φέργκιουσον και Βαλβέρδε.

Αρχικά ο Νίκος Αλέφαντος θυμήθηκε την εποχή που προπονούσε τον Ηρακλή: «Πέρασα σαν σίφουνας τότε από την Σαλονίκη, έπαιξα ένα 3-5-2 που άφησε εποχή. Πότε κέρδισε κανείς άλλος τους 3 μεγάλους, 3 γκολ τους έβαζα εγώ τότε, είχα νέο σύστημα και άφησα εποχή. Έκανα μπακ τον Κωφίδη, είχα στον άξονα Καραϊσκο και Παπαϊωάνου και όλα δούλευαν ρολόι, 3-5-2 και φεύγαμε πολυβόλα στην επίθεση. Πανδαισία γινόταν τότε στον Ηρακλή, παινδαισία»

Συνεχίζοντας είπε επίσης: «Και στον ΠΑΟΚ επίσης όταν πήγα, ήρθε ο Ολυμπιακός με Ντέταρι, Καραπιάλη και τους άλλους και είχε γίνει της κακομοίρας τότε, τους έβαλα 2 γκολ και μου έσκιζε τα ρούχα ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Τι λαό έχει ο ΠΑΟΚ!! Αξίζει πολλά αυτός ο γίγαντας λαός, να έρθει ένας λεφτάς, να πάρει το πρωτάθλημα και να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά. Ένας τέτοιος πρέπει να έρθει στον ΠΑΟΚ, όπως όταν πήγε ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό. Ας έρθει ένας τέτοιος στον ΠΑΟΚ και θα του φιλάν τα χέρια, θα γίνεται χαμός. Οι μεγάλες ομάδες τέτοιους προέδρους χρειάζονται, να αγαπούν τις ομάδες και τον κόσμο, να τους φροντίζουν όλους, να περνάνε καλά»

Ο Νίκος Αλέφαντος επίσης δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Άλεξ Φέργκιουσον: «Είναι άλλο ξέρω μπάλα και άλλο παίζω μπάλα, ποιος Νταργκλίς τώρα, Φέργκιουσον τους έχει κονιορτοποιήσει όλους στην Αγγλία. Βρίσκει γρήγορους παίκτες, ωραία κορμιά, τεχνίτες, ίσως όχι του 10 αλλά του 8 και είναι σφαίρα στην επίθεση, έχει φτιάξει πάλι μια ομάδα πολυβόλο. Πλάκα τον έκανε τον Βενγκέρ, άσε ρε Βενγκέρ την κατοχή μπάλας, τίτλο έχεις πάρει τελευταία; Τα έχει διαλύσει όλα φέτος, μέχρι και η Μπλακμπερν την διέλυσε την Άρσεναλ και ας έχασε με 4-3. Πήγε και πήρε σέντερ μπακ τον Μέντζελντερ που τον έδιωξε η Βέρντερ για να πάρει τον παικταρά τον Παπασταθόπουλο. Και αυτός ο Μπόας δεν λέει πολλά, είχα πει ότι με αυτό το νεροζούμι σε ευθεία που παίζει, αν πάει σε μεγάλη ομάδα θα έχει πρόβλημα, για 6 γκολ ήταν με τον Φέργκιουσον»

Για την Μπαρτσελόνα και τον Γκουαρντιόλα: «Όλα τα λεφτά στην Μπαρτσελόνα είναι ο Μέσι, διάολος, δεν πιάνεται με τίποτε, αυτός κάνει την διαφορά. Αν δεν παίξει ο Μέσι παίρνει ισοπαλία και η Σαραγόσα, έχει και άλλους καλούς παίκτες στο κέντρο και έτσι η Μπαρτσελόνα είναι σαν να παίζει με 3 δεκάρια στο γήπεδο. Ο Γκουαρντιόλα ήταν λαχείο, έμαθε από τον Κρόιφ το 4-3-3 και κάνει καλή δουλειά αλλά δεν είναι Φέργκιουσον, ούτε Μουρίνιο»

Σε ερώτηση για τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών ήταν σαφής: «Ερνστ Χάπελ, Ρίνους Μίχελς, Ματ Μπάσμπι και Άλεξ Φέργκιουσον αυτοί είναι οι καλύτεροι όλων των εποχών. Ο Μουρίνιο έχει ακόμη δρόμο μπροστά του και ίσως γίνει ο διάδοχος του Φέργκιουσον, μπορεί να πάρει το χρίσμα για την Μάντσεστερ από τον Φέργκιουσον. Τώρα στην Ρεάλ χρειάζεται μια σεντερφοράρα για να φανεί, τον σακατεύει συνέχεια ο Μέσι στα παιχνίδια. Με την Μπαρτσελόνα πρέπει να παίζει στην κόντρα αλλιώς δεν γίνεται να κερδίσει»

Μιλώντας για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο έπαιξε πολύ καλά, ανοιχτό ποδόσφαιρο και οι 2 ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ήταν φουλ μπροστά, δεν παίζει πια όπως με τον Σάντος, η ομάδα βγαίνει μπροστά τώρα. Βλέπω μεγάλη εξέλιξη στον Αθανασιάδη, είναι γρήγορος και κυνηγά την φάση, καλά κάνουν και επενδύουν σε αυτόν ενώ ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Ζαγοράκης δεν παίρνει πλέον προπονητές όπως ο Χάβος ή ο Δερμιτζάκης να προπονήσουν την ομάδα»

Για τον Βιεϊρίνια: «Παιχτούρα μεγάλη, ότι καλύτερο στην Ελλάδα και είχα πει στον Ολυμπιακό να τον πάρουν στην ομάδα. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να παίζει στις άκρες, αφού έχει κανόνια στα πόδια, βάλτον πίσω από το φορ, εκεί πρέπει να παίζει. Είναι σαν τον Σοάρες της Λίβερπουλ, βάλτον να παίξει εκεί μπροστά και θα βάλει 15 γκολ, τότε να δεις που θα έρθουν οι Ρώσοι και θα δώσουν πολλά λεφτά για τον πάρουν»

Για τον Μπόλονι: «Ο Μπόλονι έδωσε σοβαρότητα στην ομάδα, άσε που λένε για θλάσεις κτλ, θλάσεις παθαίνει όποιος δεν γυμνάζεται. Ο Μπόλονι στήνει καλά την ομάδα, μόνο με τον Εργοτέλη την πάτησε, μπορούσε να βάλει και 2 γκολ αλλά δεν πρόσεξε, πιάστηκε αδιάβαστος και έβαλε τον Κοντρέρας να φυλάει τον Μπούντιμιρ, δεν επιτρέπεται αυτό»

Για τον Γεωργιάδη: «Τέτοιοι παίκτες πρέπει να μάθουν να μπαίνουν στην περιοχή και να σκοράρουν, όχι να κάνουν αγγέλους στα πλάγια μόνο, και ο Μέσι χωρίς γκολ δεν θα ήταν τόσο καλός»

Για τον Γκαρσία: «Ψυχάρα ο Γκαρσία, είναι αυτός που δένει την ομάδα και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει μια χαφάρα, έναν κόφτη να τον βάλει δίπλα του να παίζει. Ο Λαζάρ καλός αλλά όλο τραυματίας είναι. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν κι άλλους παίκτες, πάρε Σανκαρέ, πάρε Ούμπιντες, πάρε μια χαφάρα να ελευθερώσει τον Γκαρσία και ένα φορ να βάλει 15 γκολ, τότε να δεις τι θα έκανε ο ΠΑΟΚ, θα έκανε λαχτάρες σε πολλές ομάδες»

Για το περιστατικό που είπε «περούκα» τον τότε πρόεδρο του Ηρακλή, τον κ. Θεοδωρίδη: «Ήταν ένα παιχνίδι με την Καλαμαριά, μας έπαιζε ο Αμυγδαλής από τις Σέρρες και μου είχε πει ο πρόεδρος ότι θα μας παίξει καλά αλλά τελικά μας έπαιξε 90-10 καθώς φαίνεται τον είχε ψήσει ο Χάρυ Κλυν που είχε πάει τότε για συναυλίες στις Σέρρες. Έτσι μετά τον αγώνα έγινε ένα σκηνικό και τον αποκάλεσα περούκα»

Για τον Άρη: «Ο Άρης δεν έδειξε τίποτε, ο Τσιώλης δεν έδειξε σοβαρότητα αλλά τα κανάλια θα τον κρατήσουν στην ομάδα. Έχει γίνει πολύ δημοσιογραφικός, βγαίνει και μιλά σε όλους. Με τον Ατρόμητο η ομάδα ήταν ανύπαρκτη και βγήκε να μιλήσει, άσχημη μέρα λέει, μας αφού εσύ την έκανες έτσι. Στον Άρη τι προπόνηση κάνει; Την ίδια που έκανε στον Θρασύβουλο; Ο Άρης είναι άλλη ιστορία, έχει κόσμο, έχει λαό και έχουν περάσει παικταράδες από την ομάδα, δεν είναι Εργοτέλης ο Άρης. Βγήκε από το καλοκαίρι και έλεγε για το σύστημα που θα παίξει, ποιος το κάνει αυτό; Έχεις ακούσει τον Μουρίνιο να λέει το καλοκαίρι τι σύστημα θα παίξει; Στον Βόλο βρήκε έτοιμη ομάδα, ο Μπέος την είχε φτιάξει. Στον Άρη τι μεταγραφές έκανε; Τον Καπετάνο; Ο Βόλος αν βγει 5ος πανηγυρίζει, ο Άρης όμως δεν είναι έτσι»

Τέλος, για τον Βαλβέρδε: «Ο σχεδιασμός του Βαλβέρδε δεν ήταν καλός, χάλασε μια ομάδα που πήρε νταμπλ. Το έκανε όλα τα χατίρια ο πρόεδρος και τι έγινε, ήδη έχασε το στοίχημα της Ευρώπης και δεν μας έχει δείξει τίποτε ακόμη»salonikasports

Δεν υπάρχουν σχόλια: