Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Το όχι του Ερασιτέχνη στον Φλωρίδη!!

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ μένει σταθερός στην θέση του και απορρίπτει την πρόταση του Βασίλη Φλωρίδη για συμμετοχή τεσσάρων ατόμων της επιλογής του στην νέα Προσωρινή διοίκηση της ΠΑΕ, που θα προκύψει στις 28 Σεπτεμβρίου.

Το όχι του Ερασιτέχνη στον Φλωρίδη
Γράφει ο Σάκης Γκίνας...
Ο Ερασιτέχνης εμμένει στην αρχική του θέση και θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμμετοχή της πλευράς Φλωρίδη στο νέο διοικητικό συμβούλιο, την έγκριση του ομογενή επιχειρηματία από την ΕΕΑ.
Η ανακοίνωση του Φλωρίδη επιβεβαίωσε ουσιαστικά την διάσταση απόψεων που έχει, πλέον, με τον Γιώργο Σαχπατζίδη, όπως αποκάλυψε την Τρίτη το ρεπορτάζ του contra.gr, αλλά κάθε άλλο παρά ξεκαθάρισε το τοπίο. Αντίθετα οδήγησε σε αντιφατικά συμπεράσματα, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερα την κατάσταση.
Από την ανακοίνωση προκύπτει μια θεμελιώδης αντίφαση. Στην δεύτερη παράγραφό της αναφέρει πως ο Φλωρίδης είναι σε θέση να διαθέσει ανά πάσα στιγμή τα χρήματα που έχει υποσχεθεί, «εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία από τις αρμόδιες αρχές του Δημοσίου» με τον αυτονόητο όρο σύστασης νέας διοίκησης με τέσσερα άτομα της επιλογής του και «με παραμονή του Θ. Ζαγοράκη στην θέση του προέδρου του Δ.Σ. μέχρι να δοθεί η έγκριση της ΕΕΑ».
Δηλαδή, λέει στην αρχή ότι θα βάλει τα χρήματα εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και στην συνέχεια ζητάει να συσταθεί νέα διοίκηση με πρόσωπα κατά πλειοψηφία της επιλογής του και πρόεδρο τον Ζαγοράκη μέχρι να εγκριθεί η επένδυσή του από την ΕΕΑ, δηλαδή τις αρμόδιες αρχές. Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα. Τι από τα δυο ισχύει τελικά; Θα περιμένει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για να βάλει τα χρήματα, ή δεν θα την περιμένει και θα τα βάλει αμέσως εάν συσταθεί νέα διοίκηση επιλογής του κατά πλειοψηφία με πρόεδρο τον Ζαγοράκη μέχρι να εγκριθεί η επένδυσή του από την ΕΕΑ;
Ζητήσαμε διευκρίνιση από τον δικηγόρο του Φλωρίδη, Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος μας είπε ότι αυτό που ισχύει είναι πως ο κ. Φλωρίδης είναι έτοιμος να καταβάλει το ποσό, εάν ικανοποιηθούν οι όροι του, που είναι η σύσταση νέας Προσωρινής διοίκησης με τέσσερα μέλη δικής του επιλογής, τον Ζαγοράκη πρόεδρο, έναν εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και έναν εκπρόσωπο του Σαχπατζίδη.
Τον Σαχπατζίδη είναι προφανές ότι η ανακοίνωση «φωτογράφισε», με τον όρο «λοιποί μέτοχοι», ως αυτόν που δεν αποδέχτηκε την πρότασή του για την σύσταση της νέας διοίκησης. Είναι, πλέον, επίσημη η διάσταση απόψεων που έχει προκύψει ανάμεσα στον Φλωρίδη και στον Σαχπατζίδη. Απομένει η αντίδραση και η τοποθέτηση του Κατερινιώτη επιχειρηματία, που θα οδηγήσει ως φαίνεται στην οριστική ρήξη, αν και τις τελευταίες ώρες γίνονται και από τρίτους προσπάθειες συμβιβασμού και συγκερασμού των απόψεων των δυο πλευρών.
Ξεκάθαρη θέση για το θέμα, προς το παρόν, επαναλαμβάνουμε ότι έχει πάρει μόνο ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ. Εφόσον ο Φλωρίδης πάρει την έγκριση από την ΕΕΑ και καταβάλει τα χρήματα στην αύξηση στην συνέχεια όπως είναι αυτονόητο θα μπορεί ως νέος μεγαλομέτοχος να σχηματίσει την δική του διοίκηση, αν και ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ θα επιθυμούσε να συγκροτήσει νέα διοίκηση μαζί με τον Σαχπατζίδη.
Το γεγονός είναι πως εντείνονται τις τελευταίες μέρες στο παρασκήνιο οι διεργασίες και οι ζυμώσεις για την στελέχωση της νέας Προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ, καθώς η θητεία του νυν διοικητικού σχήματος λήγει στις 28 Σεπτεμβρίου και θα χρειασθεί παράταση από το Πρωτοδικείο.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: