Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Έχει καεί το μυαλό μας»!!

Ο Πέτρος Κανακούδης δήλωσε απογοητευμένος για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλής αναφέρθηκε και στο οικονομικό ζήτημα που ταλαιπωρεί τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.
«Έχει καεί το μυαλό μας»!
Ο 27χρονος αριστερός μπακ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» και εξέφρασε την απογοήτευση του για όσα συμβαίνουν εις βάρος του Ηρακλή.
 «Περιμένουμε ακόμη να γίνει πράξη η υπόσχεση για πληρωμές στην ομάδα, όλοι οι παίκτες κάνουμε υπομονή και όλο αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει όμορφα λόγια, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί τίποτε. Έτσι αποφασίσαμε την Παρασκευή να απέχουμε από τις προπονήσεις μέχρι να πληρωθούμε, αλλά δεν βλέπω να νοιάζεται κανείς. Δώσαμε και τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά αυτό δεν έχει κάποια βαρύτητα, περιμέναμε να πληρωθούμε την προηγούμενη Δευτέρα αλλά δεν έγινε αυτό, την Παρασκευή βγάλαμε την ανακοίνωση και σταματήσαμε τις προπονήσεις, έφτασε πάλι Δευτέρα, τώρα είναι Τετάρτη και ακόμη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».
Σε ερώτηση τι χρήματα είναι αυτά που περιμένουν από την ΠΑΕ:
«Τα χρήματα είναι για τις νέες συμφωνίες όχι για παλιές οφειλές, είναι ουσιαστικά οι προκαταβολές για την νέα περίοδο που έχουμε συμφωνήσει με την διοίκηση. Μας είχε δώσει αρχικά κάποιες διαβεβαιώσεις ο κ. Παντελή και είχαμε δεχτεί ενώ, όπως πολύ καλά γνωρίζω, όλοι οι παίκτες είχαν προτάσεις και από άλλες ομάδες. Κανείς μας όμως δεν έφυγε και μείναμε στον Ηρακλή αυτή την δύσκολη στιγμή».
Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης:
«Κανείς όμως δεν φαίνεται να νοιάζεται για μας, είτε μέσα είτε έξω από την ομάδα, ούτε ο κόσμος ενδιαφέρεται. Θα πρέπει όμως όλοι να σκεφτούν τι περνάμε όλοι εμείς οι παίκτες αλλά και οι εργαζόμενοι στην ομάδα. Όταν κλείναμε τις συμφωνίες ο κ. Παντελή δεν μας είπε ότι οι πληρωμές θα εξαρτηθούν από τις δικαστικές μάχες που δίνει ο Ηρακλής, μας είπε ότι οι συμφωνίες ισχύουν ότι και να γίνει. Πληρωμές όμως δεν έγιναν ποτέ και για αυτό απέχουμε τώρα από τις προπονήσεις. Μιλάμε και με τον κ. Κατσαβάκη αλλά τι να πει και αυτός; Ο άνθρωπος ήρθε να βοηθήσει την ομάδα και βλέπει την κατάσταση αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε, είναι πάντως με το μέρος μας και βλέπει ότι κανείς δεν νοιάζεται».
Ο Πέτρος Κανακούδης συμπλήρωσε επίσης:
«Αυτή την στιγμή στην ομάδα είμαστε μερικοί επαγγελματίες, μερικά παιδιά από την δεύτερη ομάδα και ο προπονητής. Όλοι μας ευχόμαστε να επικρατήσει η λογική και να σωθεί τελικά ο Ηρακλής, να μείνει στην κατηγορία και θα κάνουμε στην συνέχεια το καλύτερο δυνατό. Πρέπει να γίνει όμως ένας προγραμματισμός, τώρα δεν υπάρχει τίποτε. Πάντως βλέποντας και τις άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα, δεν φοβάμαι ιδιαίτερα, σε αγωνιστικό επίπεδο».
Για την στάση του ΠΣΑΠ:
«Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ότι ξέρω, κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Είμαστε όλοι μέλη του ΠΣΑΠ και είναι υποχρέωση του να μας προστατέψει και να διαφυλάξει τα συμφέροντα μας. Όλοι εμείς τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε την εργασιακή μας ιδιότητα καθώς δεν υπάρχει Β΄ ή Γ΄ Εθνική για τον Ηρακλή, αν η ομάδα δεν αγωνιστεί στην Superleague θα διαλυθεί».
Μιλώντας για τον κόσμο του Ηρακλή:
«Απορώ πως το ανέχεται αυτό ο κόσμος της ομάδας καθώς δεν θα υπάρξει αύριο για τον Ηρακλή αν δεν αγωνιστεί στην Superleague. Ο Ηρακλής τώρα τα έχει βάλει με όλους και με όλα και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί πια. Με την στάση του όμως ο Ηρακλής είναι σαν να λέει σε μια γυναίκα «ή με παντρεύεσαι ή σε σκοτώνω», δεν μπορεί να κλείσει απλά το μαγαζί. Έχουμε πραγματικά κουραστεί όλοι μας με αυτή την κατάσταση, έχει καεί το μυαλό μας με όσα συμβαίνουν. Η πιο ιστορική ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί για το καπρίτσιο κάποιων, είναι πραγματικά σκάνδαλο και μεγάλη αδικία αυτό και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ποτέ ανάλογη αδικία σε ομάδα. Όπως είπα όμως δεν πρέπει να κλείσει το μαγαζί αν χαθεί ο δικαστικός αγώνας, όλοι αυτοί που λένε «Superleague ή πουθενά», σκέφτονται καθόλου τους παίκτες ή τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ; Οι φίλοι του Ηρακλή είναι σίγουρα ήρωες με όσα κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, είδαμε και προχθές να πηγαίνουν στα Γιάννενα και ξέρουμε όλοι τι έχουν κάνει για την ομάδα Είναι πραγματικά μοναδικά και ανεπανάληπτα όσα κάνουν οι φίλοι του Ηρακλή για την ομάδα τους, ειδικά μετά από όσα έχουν τραβήξει τα τελευταία χρόνια. Και εγώ αν ήμουν στην θέση τους έτσι θα σκεφτόμουν μάλλον αλλά πρέπει να σκεφτούν και την περαιτέρω ύπαρξη του Ηρακλή, να μην διαλύσει η ομάδα».
Για τις δικαστικές διαμάχες:
«Είναι φανερό ότι όλοι είναι κατά του Ηρακλή και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο. Ο Ηρακλής είναι το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αφανίζουν για μια ενημερότητα; Τι έχει κάνει ο Ηρακλής και είναι όλοι εναντίον του; Έτσι θα γίνει η εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο;».
Κλείνοντας ο Πέτρος Κανακούδης τόνισε:
«Εμείς θέλαμε να ξέρει ο κόσμος και το δικό μας σκεπτικό και θέλουμε να ξυπνήσουν όλοι στο εσωτερικό της ομάδας. Αν ο Ηρακλής δικαιωθεί στην συνέχεια, το βάρος θα πέσει σε εμάς τους παίκτες πάλι. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις προπονήσεις αλλά περιμένουμε μια κίνηση καλής θέλησης από την ομάδα. Δεν είμαστε εχθροί του Ηρακλή, όλοι με την ομάδα και τον κόσμο είμαστε και απλά περιμένουμε να μας δείξουν ότι μας υπολογίζουν. Πήραμε το ρίσκο να μείνουμε στον Ηρακλή και είναι η ώρα να πάρει και η ομάδα ένα ρίσκο και να δείξει ότι θέλει να προχωρήσει μαζί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: