Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρίγκιπας, ο Φλωρίδης και τα ...γεύματα!!

Το ενδιαφέρον των Αράβων να αποκτήσουν ελληνικές ομάδες έχει καταντήσει σαν την ιστορία με τον βοσκό που φώναζε "βοήθεια, ο λύκος μού τρώει τα πρόβατα". Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ο πρίγκιπας, ο Φλωρίδης και τα ...γεύματα
Δικαιολογημένα λοιπόν η εμφάνιση του... «κάπως» κυρίου Β. Τσάκα αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, ειρωνεία, αλλά και χιούμορ.
Τα πράγματα σοβάρεψαν όμως χθες το απόγευμα όταν, έστω και διά αλληλογραφίας, εμφανίστηκε ο ίδιος ο Αραβας πρίγκιπας δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις επιχειρήσεις του και δηλώνοντας απευθείας το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό.
Για την ώρα, λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως είναι βέβαιο ότι, πρώτα, ο πρίγκιπας όντως... υπάρχει, αφού είδαμε και τη φωτογραφία του στο Ιντερνετ. Δεύτερον, ότι τον κέρδισε ο Παναθηναϊκός από την... Μπαρτσελόνα, που είναι η άλλη ομάδα της καρδιάς του και, τρίτον, ότι θέλει να επενδύσει στην ελληνική ομάδα.
Μένουν ακόμη αρκετά πράγματα προς διευκρίνιση, το ακριβές ποσό που προτίθεται να διαθέσει, οι λόγοι που επέλεξε τον ΠΑΟ (εκτός από τους συναισθηματικούς) και στη συνέχεια οι υπόλοιπες -σημαντικές- λεπτομέρειες, όπως π.χ. αν θα γίνει ολοκληρωτικά ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, πώς θα τη διοικήσει και αρκετά άλλα. Από την πλευρά της η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στην οποία -έστω και τυπικά- ανήκει ακόμα ο ΠΑΟ, έκανε το αυτονόητο.
Κινητοποιήθηκε για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον Αραβα πρίγκιπα και τις επιχειρήσεις του, ανέθεσε την εκπροσώπησή της σε νομικούς, ζήτησε από την άλλη πλευρά να κάνει το ίδιο και επιδιώκει την όσο τον δυνατόν ταχύτερη εξέλιξη της υπόθεσης, ώστε να μη «σέρνεται» και δημιουργούνται σχόλια και δυσμενείς εντυπώσεις για το κύρος του Παναθηναϊκού.
Αντίθετα, στον ΠΑΟΚ ο κύριος Φλωρίδης ζήτησε να αναβληθεί για ένα μήνα ακόμη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και συντηρεί το ενδιαφέρον του για αυτή ενισχύοντάς τη με μικροποσά. Μία τακτική που αποδέχθηκε -θέλοντας και μη- η διοίκηση Ζαγοράκη και που πάντως δεν λειτουργεί καθησυχαστικά για τον κόσμο της ομάδας.
Τέλος, στην ΑΕΚ, που «καίγεται» για τα δύο εκατομμύρια της μπροστάντζας των Ιταλορωσοουρουγουανών, δεν φαίνεται φως στο τούνελ, με πολύ πιθανή την κατάληξη οι δύο πλευρές να μείνουν με τα... γεύματα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: