Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Και ματσάρα και ΑΕΚάρα!!

Τρελό ματς και μεγάλο διπλό στα Πηγάδια η ΑΕΚ. Με σκόρερ τους Βάργκας (ψαλίδι), Λύμπε, Γκούντγιονσεν (πρώτο γκολ με τη φανέλα της) και Κλωναρίδη, νίκησε 4-3 την Ξάνθη και έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα!
Και ματσάρα και ΑΕΚάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η... πειραματική ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ έδειξε χαρακτήρα σε ένα συγκλονιστικό ματς στα Πηγάδια, καθώς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στα Πηγάδια από την Ξάνθη, γύρισε το ματς με τα γκολ των Βάργκας και "Λύμπε" από το πρώτο μέρος, ενώ ο Γκούντγιονσεν πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης και ο νεαρός Κλωναρίδης έβαλε το 4ο γκολ Ο Μαρσελίνιο και δύο γκολ των ακριτών, ο Μάρα το τρίτο.
Τα τερτίπια του αέρα!
Ο δυνατός άνεμος που φυσούσε στο γήπεδο των Πηγαδίων έπαιξε το δικό του ρόλο στη διαμόρφωση του 2-1 του πρώτου μέρους! Στο 13` ο Μαρσελίνιο επιχείρησε την απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Αραμπατζής αιφνιδιάστηκε και μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του!
Όμως η ΑΕΚ δεν είχε παραδώσει τα όπλα! Αρχικά, στο 23` ο Βάργκας μέσα από τα δεξιά της περιοχής και ενώ ήταν με πλάτη προς το τέρμα, έγινε αποδέκτης της σέντρας του Γκερέιρο και με πολύ ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι του Βιβιάνι και μετά μέσα στα δίχτυα, για το 1-1!
Η ανατροπή έγινε στο 38`, όταν ο Γκερέιρο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα, που πήγαινε σαν... μπαλόνι από τον άερα, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Λυμπερόπουλος από κοντινή απόσταση και με κεφαλιά έκανε το 1-2!
Τα είδαμε όλα!
Το γεγονός πως στο τελευταίο 20λεπτο είδαμε 4 γκολ τα λέει όλα! Το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δεν ήταν ανάλογο του πρώτου, αν και στο 66` ο Κάρλος με κάθετη πάσα από αριστερά έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπέλεκ με τον Βιβιανί αλλά το σουτ του Καμερουνέζου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης!
Μετά άρχισε το ροντέο! Στο 74` ο Μπέλεκ έβγαλε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Γκούντγιονσεν στην πρώτη του επαφή κατάφερε να γίνει αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό πλασέ πέτυχε το πρώτο το γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ για το 1-3...
Όμως, στο 84` ο Μαρσελίνιο κατάφερε να κερδίσει την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, επιχείρησε το πλασέ στην αριστερή γωνία του Αραμπατζή και μείωσε για την ομάδα του, ξαναβάζοντας την στο κόλπο!
Στο 91` Γκούντγιονσεν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε την κούρσα, βγήκε τετ-α-τετ με τον Βιβιάνι που προσπάθησε να τον "κρεμάσει" αλλά ο Γάλλος γκολκίπερ απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Κλωναρίδης, που μόλις είχε μπει κι αυτός, πλάσαρε σε κενή εστία και έκανε το 4-2 για την ομάδα του! Το ματς πάντως δεν είχε τελειώσει, αφού στο 95`(!) ο Μαρκόσκι μείωσε σε 3-4, αλλά ήταν πλέον αργά...
Το φιλμ του αγώνα:
90+5` Λήξη του αγώνα
95` Ο Μαρκόφσκι με κοντινή προβολή από φάουλ του Μάρα κάνει το 3-4!
91` Ο Ισλανδός στην κόντρα πλάσαρε τον Βιβιανί, ο Γάλλος απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο νεαρός Κλωναρίδης έκανε το 2-4!
90` Κίτρινη ο Γκούντγιονσεν
89` O Kλωναρίδης στη θέση του Μπέλεκ
84` Ο Μαρσελίνιο με κοντινό πλασέ κάνει το 2-3!
80` Κίτρινη στον Αραμπατζή
79` Ο Μάρα αντί του Σουάνη
75` Ο Γκούντγιονσεν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε σε κενή εστία το 1-3!
74` Ο Γκούντγιονσεν αντί του Λυμπερόπουλου
72` Κίτρινη ο Λυμπερόπουλος
66` O Mπέλεκ από καλή θέση πλάσαρε μόνος, αλλά ο Βιβιανί απέκρουσε σωτήρια!
60' Ο Αραμπατζής αποκρούει στο σουτ του Μαρκόφσκι μέσα απο την περιοχή.
60' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κάρλος αντί του Γκέντσογλου
57' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μαρκόβσκι στη θέση του Καζάκη.
54' O Koντοές έκοψε ωραία τον Σουάνη που έμπεινε απειλητικά από δεξιά...
52' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ ο Μπέλεκ έκλεψε την μπάλα από τον Βιβιανί, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε.
50' Κίτρινη στον Βάργκας
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
37' Γκολ για την ΑΕΚ: Με κεφαλιά του Λύμπε. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λυμπερόπουλος ήταν αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι και εκμεταλλευόμενος τον αέρα πήρε την κεφαλιά για το 1-2

30' Ευκαιρία για την Ξανθη. Ο Κοντοές ξέχασε τον Μαρσελίνιο, ο οποίος σέντραρε από αριστερά, ο Σουάνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα έφυγε εκτός γηπέδου.
25' Κίτρινη ο Μάκος
23' Γκολ για την ΑΕΚ: Σκόρερ ο Βάργκας. Ύστερα από σέντρα από δεξιά, ο Βάργκας με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας για την Ένωση. 1-1. Παρθενικό γκολ του Βάργκας

19'  Κόρνερ του Γκερέιρο, η μπάλα συστημένη στον Μανωλά για να ισοφαρίσει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά το σουτ που έκανε την έστειλε ψηλά άουτ.
13' Γκολ για την Ξάνθη: Ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε απευθείας φάουλ πολύ μακριά από την περιοχή και έχοντας βοήθεια τον αέρα και τη λάθος τοποθέτηση του Αραμπατζή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
8' Ύστερα από σέντρα του Καράμπελα, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
4' Κίτρινη στον Καράμπελα για επικίνδυνο παίξιμο.
1' Σέντρα στον αγώνα
SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Βασιλακάκης (67' Ντίκα), Σουάνης (79' Μάρα), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης (57' Μαρκόφσκι)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Γκέντσογλου (60' Κάρλος), Γκερέιρο, Μάκος, Μπέλεκ (89` Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (75' Γκούντγιονσεν).
πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: