Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πιθανή η «τράμπα» Χούντελαρ - Μπαπτίστα


Πρόσφατα δημοσιεύματα στην Ιταλία κάνουν λόγο για συζητήσεις της διοίκησης της Μίλαν με αυτήν της Ρόμα για το ενδεχόμενο ανταλλαγής των Γιανς Κλάαρ Χούντελαρ και Ζούλιο Μπαπτίστα. Ο μεν Χούντελαρ δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη παροπλισμό από τον προπονητή του στην Μίλαν, Λεονάρντο και αναζητά εναγωνίως μία ομάδα που θα του εξασφαλίσει θέση βασικού, στην προσπάθεια που κάνει για να συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Ολλανδίας, για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο Μπαπτίστα από την άλλη μεριά, «έπαιξε» αρκετά την περασμένη εβδομάδα ως νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ίντερ, πράγμα που δείχνει πως δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την παραμονή του στην Ρώμη και τους «τζιαλορόσι». Και αν ο διευθυντής της Μίλαν, Αριέδο Μπράιντα ξεκαθάρισε πως «δεν ενδιαφερόμαστε για την απόκτηση του Βραζιλιάνου», δημοσίευμα της ιστοσελίδας milannews.it, παραδέχεται το ενδιαφέρον των «ροσονέρι» για την απόκτηση του Βραζιλιάνου. Το αν θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ανταλλαγή θα γίνει γνωστό μέσα στις προσεχείς ημέρες, με την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη να βρίσκεται λίγο πριν την λήξη της.

Τον Κρις Σμόλινγκ απέκτησε η Μάντσεστερ Γ.


Ο διεθνής αμυντικός της Φούλαμ, Κρις Σμόλινγκ Για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "κονταροχτυπήθηκε" με την Αρσεναλ, για ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα αστέρια του βρετανικού ποδοσφαίρου. Με την απόκτηση του Κρις Σμόλινγκ από τη Φούλαμ, οι "κόκκινοι διάβολοι"... ισοφάρισαν την Αρσεναλ, η οποία είχε "κλέψει" τον Ααρον Ράμσεϊ το 2008.

Ο 20χρονος Σμόλινγκ είναι ένας θηριώδης σέντερ μπακ με ύψος 1.94, που κίνησε το ενδιαφέρον των δύο μεγάλων συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ στη φετινή σεζόν και ιδιαίτερα σε κάποιους αγώνες της Φούλαμ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Παρότι μέχρι χθες ως φαβορί για την απόκτησή του εμφανιζόταν ο Αρσέν Βενγκέρ και οι "κανονιέρηδες", σήμερα τα δεδομένα ανατράπηκαν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Θα ενταχθεί στην ομάδα το καλοκαίρι, αφού για το υπόλοιπο της σεζόν θα παραμείνει στο Λονδίνο και τη Φούλαμ.

Superleague Αλλαγές στην 24η αγωνιστική


Οι αγώνες του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο ΟΑΚΑ το σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου, ανάγκασαν τη Super League σε αλλαγές στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί εκείνο το διήμερο. Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής την Τρίτη, οι αγώνες ΑΕΚ-Εργοτέλης και Άρης-Λάρισα άλλαξαν ημερομηνία.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια αποδοχής αιτήματος του ΟΑΚΑ, λόγω σύμπτωσης αγώνα ποδοσφαίρου και αγώνα μπάσκετ στις 28.02.2010 στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, οι κάτωθι αγώνες, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, άλλαξαν ημέρα και ώρα και θα διεξαχθούν ως εξής:
Ο αγώνας ΑΕΚ–ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 19.00 (αντί για την Κυριακή στις 16.45).
Ο αγώνας ΑΡΗΣ–ΛΑΡΙΣΑ θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 16.45 (αντί για το Σάββατο στις 19.00)».
Επίσης, με νέα ανακοίνωση την ίδια μέρα, η Σούπερ Λίγκα ενημερώνει πως: «Διευκρινίζεται ότι η εκπροσώπηση της Super League στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ είναι απολύτως σύμφωνη με αυτά που προβλέπει το καταστατικό της διοργανώτριας αρχής».

Πρόστιμο και δύο αγωνιστικές τιμωρία στον Ρονάλντο


Δεν πλήρωσε ακριβά την αποβολή του στο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μάλαγα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τουλάχιστον κυριολεκτικά, αφού η ισπανική ομοσπονδία τον τιμώρησε με πρόστιμο ύψους 600 ευρώ, ποσό ευτελές με βάση τις ετήσιες αποδοχές του. Σε ότι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Πορτογάλος θα λείψει από τα επόμενα δύο παιχνίδια της «βασίλισσας». Πάντως, η διοίκηση των «μερένχες» που θα πληρώσει και αυτή 150 ευρώ, έχει το δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης. Αν δεν αλλάξει κάτι, ο Ρονάλντο δεν θα πάρει μέρος στους αγώνες εναντίον της Λα Κορούνια και της Εσπανιόλ.

Μιχαλίτσιος: «Να μην είμαι γλάστρα»


Μια παλιά δόξα του Άρη επιστρέφει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο στον οποίο αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία. Ο Γιάννης Μιχαλίτσιος, ο οποίος έχει διατελέσει και προπονητής των «κιτρινόμαυρων» επιστρέφει στο τμήμα σκάουτινγκ. Διαβάστε τις πρώτες του δηλώσεις στο «Αθλητικό Metropolis»

«Είχα ένα προγραμματισμένο ραντεβού με τους ανθρώπους του Άρη νωρίτερα από την πρόταση από τα Τρίκαλα. Άκουσα τους ανθρώπους της ομάδας και τα όσα μου είπαν. Από τη στιγμή που με ζητά ο Άρης να είμαι στο τιμ της ομάδας δεν θα πήγαινα αλλού. Εγώ στον Άρη θέλω να δουλέψω και να βοηθήσω, να είμαι σημαντικός και να μην παριστάνω τη… γλάστρα. Μου είπαν ότι θα είμαι σημαντικός, ότι θα έχω σχέση στο να βρω παίκτες για την επαγγελματική και τη δεύτερη ομάδα και την οργάνωση των τμημάτων της. Ο τρόπος τους έδειξε ότι με ήθελαν και με έκαναν να αρνηθώ μια μεγάλη πρόταση. Ευχαρίστησα τους ανθρώπους από τα Τρίκαλα και πάντα για εμένα ο Άρης είναι μπροστά από κάθε τι άλλο. Είναι τιμή για κάποιον να συνεργάζεται με τον Κούπερ, έναν καταξιωμένο τεχνικό που έχει αλλάξει τον Άρη σ’ αυτό το διάστημα που βρίσκεται», ήταν οι δηλώσεις του, αποκαλύπτοντας πρόταση συνεργασίας των Τρικάλων.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την συμφωνία για την επιστροφή του Γιάννη Μιχαλίτσου στην οικογένεια του ΑΡΗ. Ο Γιάννης Μιχαλίτσος που είναι κάτοχος διπλώματος UEFA PRO θα στελεχώσει το τμήμα σκάουτινγκ της πρώτης ομάδας και παράλληλα θα είναι ο- τεχνικά- υπεύθυνος των ομάδων Κ21 και Κ17».

Άρης Καμία ανησυχία για Κόκε


Καθησυχαστικό εμφανίζεται το ιατρικό επιτελείο του Άρη σχετικά με την συμμετοχή του Σέρχιο Κόκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ξάνθη.

Ο Ισπανός επιθετικός των «κίτρινων» ταλαιπωρείται από κάκωση στον ώμο και την Τρίτη ακολούθησε αποθεραπεία, όμως εκφράζεται η πεποίθηση πως θα δώσει κανονικά το «παρών» στην αναμέτρηση των Πηγαδιών. Η προετοιμασία της ομάδας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τον συγκεκριμένο αγώνα ξεκίνησε την Τρίτη με πρωινή προπόνηση.

Ο Αργεντινός τεχνικός είδε με ικανοποίηση τον Ντάριο Φερνάντεζ να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, καθώς έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Το ιατρικό επιτελείο του Άρη συνέστησε στον παίκτη να ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα για τον φόβο υποτροπής.

Επίσης, Ο Μεντί Ναφτί ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, καθώς έχει υποστεί μια διάταση. Ο μέσος των «κίτρινων» είναι τιμωρημένος και δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με την Ξάνθη. Επίσης, ο Ίαν Ντέιλι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Η επόμενη προπόνηση των «κίτρινων» είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης.

Συλλήψεις στο Μάντσεστερ


Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες από τη στιγμή που η αστυνομία δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες δώδεκα υπόπτων για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια στο ντέρμπι του Μάντσεστερ την περασμένη εβδομάδα και ήδη προχώρησε στη σύλληψη δυο ακόμη οπαδών, μια μέρα πριν τον επαναληπτικό αγώνα.
Από την αστυνομία εκφράζεται η αισιοδοξία πως και τα υπόλοιπα άτομα που καταζητούνται θα αναγνωριστούν και θα συλληφθούν σύντομα, ενώ θεωρεί πως αυτή η εξέλιξη θα αποτρέψει όσους θέλουν να δημιουργήσουν παρόμοιες συνθήκες και στο «Ολντ Τράφορντ» αύριο, όπου θα βρεθούν 400 αστυνομικοί. Πριν τον αυριανό αγώνα θα υπάρξουν και έλεγχοι σ τις παμπ γύρω από το γήπεδο στην προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλοι καταζητούμενοι. «Όταν αυτοί οι άνθρωποι συλληφθούν και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό θα συμβεί αντιμετωπίζουν ποινές με περιοριστικούς όρους, με απλά λόγια θα τους απαγορευτεί να παρακολουθήσουν ξανά από τις εξέδρες κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα» τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Skynews. Την ημέρα του πρώτου ημιτελικού του Λιγκ Καπ, συνελήφθησαν δεκαοκτώ άτομα τα οποία μετείχαν σε επεισόδια που ξέσπασαν όταν περίπου 1000 οπαδοί της Γιουνάιτεντ επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο «City of Manchester», αλλά και στις εξέδρες όταν ορισμένοι εκτόξευσαν αντικείμενα. Ωστόσο η αστυνομία πραγματοποιώντας σωματικούς ελέγχους κατάφερε να αποτρέψει να εισέλθουν οπαδοί που είχαν στην κατοχή τους απαγορευμένα αντικείμενα (μεταξύ των οποίων βελάκια και μπαλάκια του γκολφ).

Γκαρσία: «Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την αγάπη του»

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Μένω γιατί περνάει καλά η οικογένειά μου, είμαι ευχαριστημένος από τον ΠΑΟΚ και από την δουλειά που γίνεται. Σήμερα βέβαια είναι μία πολύ περίεργη ημέρα για εμένα αφού από την μία εγώ ανανεώνω για να παραμείνω στον ΠΑΟΚ και από την άλλη φεύγει ο καλός μου φίλος ο Μπισέρα. Είναι γλυκόπικρη η γεύση».
Για τους λόγους που παρέμεινε με μειωμένες αποδοχές: «Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που εγώ ζω εδώ στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή. Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ που αγαπάει με αυτό τον τρόπο εμένα και την οικογένειά μου».
Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, κάθε ημέρα να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε. Ας κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι να κερδίζουμε και μετά όλα τα άλλα θα έρθουν».
Για τον πανηγυρισμό του μετά το τέλος του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης»:
«Αυτά που έλεγα δεν μπορώ να τα επαναλάβω στο ραδιόφωνο γιατί έχουν και μερικές βρισιές».
Για το ενδεχόμενο να πετύχαινε γκολ: «Το σίγουρο είναι ότι αν έβαζα το γκολ ο ΠΑΟΚ θα έμενε με δέκα παίκτες. Κάποια μ......α θα έκανα. Τέλος πάντως θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι που έπρεπε να κάνουμε ότι καλύτερο για να κερδίσουμε. Θυμάμαι πολύ καλά όταν πήγα στην θύρα 4 που μου έλεγαν ότι δεν έχουμε κερδίσει ένα μεγάλο ντέρμπι στην Αθήνα. Αυτό με είχε ενοχλήσει. Να που το καταφέραμε».

Super League Μεταγραφές έως την Δευτέρα


Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

"Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η εν εξελίξει μετεγγραφική περίοδος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα διαρκέσει έως την προσεχή Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 20:00", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

ΠΑΟΚ Ανανέωσε και ο Πάμπλο Γκαρσία!


Παίκτης του ΠΑΟΚ έως το 2012 θα εξακολουθήσει να είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, την ίδια στιγμή που ο Τζόε Μπιζέρα αποτελεί παρελθόν και επισήμως. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος του «Δικέφαλου» του Βορρά υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας με τη διοίκηση της ομάδας, αφού συμφώνησε στην επέκταση της συνεργασίας. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από την έως τώρα παρουσία του έμπειρου μέσου και μετά από σχετική εισήγηση του Φερνάντο Σάντος αποφάσισαν να τον διατηρήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την επέκταση της συνεργασίας με τον Ουρουγουανό μέσο.Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Pablo Garcia ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι τον Ιούνιο του 2012».

ΠΑΟΚ: Την Πέμπτη μιλάει ο Ζαγοράκης!


Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Θόδωρου Ζαγοράκη, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» θα μιλήσει στις 13:00 στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου (2ος όροφος) του γηπέδου της Τούμπας. Οι «ασπρόμαυροι» χαμογελούν για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και ο Ζαγοράκης αναμένεται για την προσωρινή αποχώρηση από τον ΠΑΟΚ και την επιστροφή του. «Είμαστε μια οικογένεια και θα κάνουμε το καλύτερο. Θα υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τον ΠΑΟΚ», είπε προχθές το βράδυ. Ο Ζαγοράκης βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ και διευθέτησε κάποιες λεπτομέρειες που υπάρχουν στο αγωνιστικό και όχι μόνο μέρος. Μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας του Κώστα Χαλκιά αναμένεται να ακολουθήσουν εκείνες του Πάμπλο Γκαρσία (με τον οποίο υπάρχει πλήρης συμφωνία), αλλά και με τους Ιβιτς, Λίνο.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΚΛΗΝΕI ΚΟΜΠΑΓΙΑΣΙ-ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΓΙΑ ΒΙΤΟΡ ΜΙΓΚΕΛ.ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΡΛΙΝΙΟ.
















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Τo βράδυ στην Θεσσαλονίκη αναμένεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κυανολέυκων Ντάιγκο Κομπαγιάσι .Ο 27χρονος Ιάπωνας που αγωνίζεται σαν 10ρι, θα υπογράψει συμβόλαιο 1,5 έτους με τον Ηρακλή εφόσον περάσει με επιτυχία της ιατρικές εξετάσεις.

H KAPIEPA TOY ΚΟΜΠΑΓΙΑΣΙ

2001-2006 Tokyo Verdy 1969 104-4
2006- Omiya Ardija 90-14
2009- Stabaek 28-8


ΚΑΡΛΙΝΙΟ-ΒΙΤΟΡ ΜΙΓΚΕΛ
Ο Μπουμπένκο άναψε το πράσινο φώς για την απόκτηση του αμυντικού μέσου Καρλίνιο ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο 1.5 έτους.Ο Κάρλος Σέζαρ Ματέους όπως είναι το πλήρες όνομα του θα παρουσιαστεί στις 4:30.
Σήμερα είναι η καθοριστική ημέρα για την απόκτηση του νεαρού αμυντικού Βίτορ Μιγκέλ.Οι κυανόλευκοι περιμένουνε την απάντηση της Μπενφίκα για τον δανεισμό του νεαρού πορτογάλλου ο οποίος αν έρθει θα υπογράψει συμβόλαιο 6 μηνών.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ-ΜΙΚΡΟΤΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ
Η μεγάλη επιστροφή έφτασε για τον Νούνο Πιλότο ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και σήμερα έβγαλε όλο το πρόγραμα της προπόνησης μαζί με την ομάδα.
Πρώτη προπόνηση για τον κ. Bubenko, με πρόγραμμα, που στηρίχθηκε στο εσωτερικό δίτερμα και στην τακτική.

O Lequi και ο Σαρακατσάνος είναι πολύ καλύτερα, προπονούνται ατομικά και αύριο θα περάσουν από δοκιμασία ετοιμότητας, ώστε να φανεί αν θα μπορέσουν να περάσουν στο πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Martos υπέστη διάστρεμμα ποδοκνημικής, υποβάλλεται σε θεραπεία και είναι αμφίβολος για την επικείμενη αναμέτρηση.

Ο Περπερίδης ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και είναι εκτός μάχης για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Ο Ηλιάδης προφυλάχθηκε λόγω του τραύματος στην μύτη και ενοχλήσεων στην πλάτη του, αλλά αναμένεται να επανέλθει.

Ο Κατσαμπής προφυλάχθηκε, λόγω ενοχλήσεων στο τετρακέφαλο, ενώ αύριο προβλέπεται να προπονηθεί κανονικά.

Ο Touma δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, αλλά αναμένεται να επανέλθει χωρίς πρόβλημα.

Η ομάδα θα προπονηθεί αύριο, Τετάρτη 27/01, στις 11:00, στην Μίκρα.


TO NEO Δ.Σ ΤΗΣ ΠΑΕ

Ουσιαστική ανάληψη καθηκόντων από τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, το οποίο έχει ως εξής (και σε επίπεδο αρμοδιοτήτων):

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Αντώνιος Ρέμος.

Μέλη Δ.Σ.:

Διοικητικός Υπεύθυνος Ποδοσφαιρικού Τμήματος: Δημήτριος Μαργαρίτης.

Διοικητικός Υπεύθυνος Τομέα Ασφαλείας: Θεόφιλος Πατέλης.

Διοικητικός Υπεύθυνος Τομέα Δημοσίων Σχέσων: Νικόλαος Φιλιππιάδης.

Διοικητικός Υπεύθυνος Τμημάτων Υποδομής: Γεώργιος Αγγελάκης.

Διοικητικός Υπεύθυνος Εμπορικού Τομέα: Αντώνιος Κούλαλης.

Εκπρόσωπος Γυμναστικού Συλλόγου: Νικόλαος Αρταβάνης.

Εξετάζει Κομπαγιάσι ο Ηρακλής

Εξετάζει Κομπαγιάσι ο Ηρακλής

Η προσπάθεια μεταγραφικής ενίσχυσης του Ηρακλή συνεχίζεται αμείωτα. Οι «κυανόλευκοι» εξετάζουν από χθες ακόμη μια περίπτωση, που τους προτάθηκε. Συγκεκριμένα, το όνομα του Ντάιγκο Κομπαγιάσι «έπεσε στο τραπέζι» των συζητήσεων χθες το απόγευμα στη Μίκρα. Πρόκειται για έναν 26χρονο Ιάπωνα μέσο, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στη Νορβηγία με τη φανέλα της Στάμπαεκ. Υπήρξε ενημέρωση από πλευράς Ηλία Πουρσανίδη για την περίπτωση αυτή, η οποία εξετάζεται από τους «κυανόλευκους». Ο Μπουμπένκο δεν φέρεται να έχει αντίρρηση για την απόκτησή του, όμως προβληματίζεται για το γεγονός πως έχει να αγωνιστεί από τα μέσα του Νοέμβρη, μιας και τότε ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στη Νορβηγία.

Αποφασίζει για Καρλίνιος

Το ζήτημα Κομπαγιάσι δεν είναι αλληλένδετο μ’ αυτό του Καρλίνιος. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θα δει κι αυτός (μετά τον Σάββα Κωφίδη) τον Βραζιλιάνο ανασταλτικό μέσο που έφερε ο Έντερσον Φοφόνκα για τον Ηρακλή και θα λάβει την απόφασή του για το αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα ή όχι. Άλλωστε, ο Ηρακλής κινείται και για το δανεισμό του Τζιόλη, όπως μεταφέρθηκε.

Ίβιτς και Γιάντσης τα βραβεία


O Βλάνταν Ίβιτς του ΠΑΟΚ αναδείχτηκε MVP της 19ης αγωνιστικής για την απόδοση του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο "Καραϊσκάκη".
Εξάλλου ως καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Δημήτρη Γιάντση του Ηρακλή στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Λάρισα. Πιο αναλυτικά:
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:

- Βλάνταν Ιβιτς (ΠΑΟΚ) 60,8 %
- Τουμέρ Μετίν (Λάρισα) 27,1 %
- Λούκας Βίλτσες (Αστέρας Τρίπολης) 12,1 %
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
- Δημήτρης Γιάντσης (Ηρακλής) 65,9 %
- Ραφίκ Τζιμπούρ (ΑΕΚ) 30,1 %
- Δημήτρης Ορφανός (Εργοτέλης) 4 %

ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL KAI XΡΗΜΑ

GOAL KAI ΧΡΗΜΑ



Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων και του πρώτου αθλητικού web radio στην Θεσσαλονίκη του ROCK 'N' GOAL.Σήμερα έχουμε αρκετά παιχνίδια που είχαν αναβληθεί απο την Premier League.Ξεκίναμε απο το παιχνίδι της Γουλβς-Λίβερπουλ.Η Λίβερπουλ προέρχεται απο την νίκη στο κύπελλο απέναντι στην Τότεναμ και έχει ανέβει η ψυχολογία της.Εξακολουθεί να έχει αγωνιστικά προβλήματα με αρκετούς τραυματίες.Θα στηρίξουμε όμως την Λίβερπουλ στο διπλό αλλα και στο under.Συνεχίζουμε με ένα ακόμα παιχνίδι της Priemer το Πόρτσμουθ-Γουέστ Χαμ.Η Πόρτσμουθ βρίσκεται σε οριακό σημείο και χρειάζεται πολύ την νίκη για να συνεχίζει να έχει ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία.Προέρχεται απο την πρόκριση στο κύπελλο και έχει ανεβασμένη ψυχολογία.Θα ρισκάρουμε στον άσο με απόδοση 2,30.Θα συνεχίσουμε με μια ακόμα ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της.Μπόλτον-Μπέρνλι το παιχνίδι που θα μας απασχολήσει.Η Μπόλτον έχει καινούριο προπονητή,προέρχεται απο πρόκριση στο κύπελλο.Αντιμετοπίζει μια ομάδα που εκτός έδρας είναι τραγική.Σε 11 αγώνες έχει 10 ήττες και 1 ισοπαλία.Θα πάμε με την ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο,αυτη είναι η Μπόλτον άσος λοιπον.



ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Επιμέλεια:Χρήστος Ακριτόπουλος

Ηρακλής: Κλείνει Μπιζέρα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το δικό της ενδιαφέρον έχει η σημερινή μέρα για την ΠΑΕ Ηρακλής, αφού πέραν της πρώτης προπόνησης υπό τις οδηγίες του Γιόζεφ Μπουμπένκο, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τζόε Μπιζέρα, ενώ είναι προγραμματισμένη και η άφιξη του Ντάιγκο Κομπαγιάσι.

Ο Μπιζέρα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην διάρκεια του σημερινού πρωινού αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ακολούθως θα ανοίξει ο δρόμος της υπογραφής του νέου του συμβολαίου. Θα παραμείνει βεβαίως στην Θεσσαλονίκη και απλώς θα μετακομίσει στον Ηρακλή.

Στην διάρκεια της ημέρας αναμένεται επίσης η άφιξη του Κομπαγιάσι για να υπογράψει συμβόλαιο 1,5 χρόνου, μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2011. Πρόκειται για 27χρονο διεθνή Ιάπωνα επιτελικό μέσο με τον οποίο υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία και το μόνο που απομένει είναι να περάσει με επιτυχία της ιατρικές εξετάσεις.

Κι αν ο Βραζιλιάνος Καρλίνιος παραμένει υπό δοκιμή στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα υπό τις ευλογίες του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Έντερσον Φοφόνκα κάτι, ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση του Κομπαγιάσι. Ο άνθρωπος που εγγυήθηκε για την αξία του Ιάπωνα είναι ο Νορβηγός επίσης πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Τομ Ζούντμπι, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο μέχρι χθες το πρωί τεχνικός της ομάδας Σάββας Κωφίδης.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι στάσιμο παραμένει το θέμα της απόκτησης του Πορτογάλου Βίτορ με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι από την Μπενφίκα ενώ για προσωπικούς λόγους αναμένεται να αποχωρήσει από τα κοινά της ΠΑΕ Ηρακλής και την θέση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Αρης-«Αγκάθι» το οικονομικό

«Αγκάθι» το οικονομικό

Πριν λίγες μέρες το «Μ» είχε σημειώσει τις φήμες από την Γαλλία, που ήθελαν τον Άρη να «γλυκοκοιτάζει» τον Στάθη Ταυλαρίδη. Χθες η Γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» έδωσε συνέχεια στο θέμα, τονίζοντας ότι οι «κίτρινοι» κατέθεσαν πρόταση 3ετους διάρκειας στον έλληνα αμυντικό. Να σημειωθεί ότι ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, της Πόρτσμουθ και της Λίλ, δεν υπολογίζεται από την Σέντ Ετιέν και τον τεχνικό της ομάδας Κρισρόφ Γκατιέ. Κάτι για το οποίο ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες, με τον γενικό διευθυντή των «στεφανουά», Ρολάντ Ρομενιέ, να ξεκαθαρίζει ότι η Γαλλική ομάδα δεν θα σταθεί εμπόδιο στη καριέρα του ποδοσφαιριστή. Πράγμα που σημαίνει αυτομάτως, ότι η Σέντ Ετιέν δεν θα αξιώσει κάποιο χρηματικό ποσό για να παραχωρήσει τον παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2010.
Από την πλευρά της η ΠΑΕ Άρης, δεν σχολιάζει το όλο θέμα, όπως κάνει άλλωστε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Προτιμά να κρατά μυστικές-όσο αυτό είναι δυνατό-τις κινήσεις της και να προβαίνει σε ανακοινώσεις μόνο αν η υπόθεση οδεύει προς θετική κατάληξη.
Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του Άρη για τον Ταυλαρίδη είναι υπαρκτό, ωστόσο υπάρχει σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Ο 30χρονος αμυντικός όλα αυτά τα χρόνια της ξενιτιάς, έχει «χτίσει» ένα καλό όνομα και το «κασέ» του είναι ιδιαίτερα ψηλό. Για παράδειγμα στους «στεφανουά» έχει συμβόλαιο 800.000 ετησίως, ποσό απαγορευτικό για τα δεδομένα του Άρη. Πάντως και με λίγη θέληση και από τις δύο πλευρές, δεν αποκλείεται να γίνει το «deal» και ο Ταυλαρίδης να ντυθεί στα «κίτρινα». Το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα, μιας και την Κυριακή λήγει η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη. Άλλωστε ακόμη και να μην καταλήξει σε «πάντρεμα» το «φλέρτ» με τον Ταυλαρίδη, οι «κίτρινοι» είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κινηθούν για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού.

Θέλει Θεσσαλονίκη

Το θετικό στην υπόθεση Ταυλαρίδη, είναι ότι δεν θέλει μόνο να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά επιθυμία του είναι να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες. Για αυτό το λόγο έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του. Ο 30χρονος αμυντικός για οικογενειακούς λόγους, θέλει να γυρίσει στη πρωτεύουσα της Μακεδονίας και για αυτό καλοβλέπει με καλό «μάτι» το ενδιαφέρον του Άρη. Αυτό μάλιστα ίσως παίξει τον δικό του σημαντικό ρόλο στο να κατεβάσει τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Η καλύτερη λύση

Είναι γνωστό και έχει ειπωθεί πολλάκις, ότι η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη είναι περιορισμένη και δεν υπάρχουν πολλές και αξιόλογες επιλογές. Η περίπτωση ωστόσο του Στάθη Ταυλαρίδη είναι η ιδανικότερη λύση για τους «κίτρινους». Ακόμα και το καλοκαίρι να εμφανιζόταν η περίπτωση του, πάλι το ίδιο ίσχυε. Και αυτό γιατί πρόκειται για έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή, με εμπειρία ετών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φυσιογνωμικά ταιριάζει απόλυτα με τον Νασούτι καθώς είναι ψηλό παιδί και δυνατός στον «αέρα». Με λίγα λόγια μπορεί να αποτελέσει τον «βράχο» στο κέντρο της άμυνας και να διαδεχθεί επάξια τον Ρονάλντο Γκιάρο(την νέα χρονιά, όπου ο Βραζιλιάνος λογικά θα σταματήσει το ποδόσφαιρο).Πηγη Μετροσπορ

Φήμες για Μουλουνγκί στην ΑΕΛ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/44a7de62edf5debcd8ee4f2f1f779841_L.jpg?1264488808?1264488808?1264488808Τον Ερίκ Μουλουνγκί με την μορφή δανεισμού θέλει να αποκτήσει η Λάρισα, σύμφωνα με την γαλλική ιστοσελίδα «Radio Monte Carlo».
Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στη Νις και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση.
Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο Κόπα Άφρικα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και έδειξε καλά στοιχεία στα ματς που ήταν παρών.

Η διοίκηση της ΑΕΛ πάντως, διέψευσε ότι υπάρχει θέμα για τον Αφρικανό αλλά όπου υπάρχει καπνός ...υπάρχει και φωτιά και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν εξελίξεις με το θέμα του Μουλουνγκί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μουλουνγκί διαθέτει γαλλικό διαβατήριο και έχει εκφράσει την επιθυμία να πάει σε άλλη ομάδα.
Πάντως, η Νις δεν φέρεται να έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει.

Θα φύγει ως πρωταθλητής

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f309fec74a9ab5cd6f79e633b165d5e7_L.jpg?1264482997?1264482997?1264482997Αποφασισμένος να παραμείνει στο τιμόνι του Ολυμπιακού είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης παρά την κρίση που έχει ξεσπάσει. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» σκοπεύει να αποχωρήσει από τον σύλλογο μόνο ως πρωταθλητής. Ο Κόκκαλης είναι πολύ πιθανόν εντός της ημέρας να βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα, αλλά ήταν σε τόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με τον ΠΑΟΚ που προτίμησε να μην πάει στα γραφεία.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα. Μάλιστα, οι στενοί συνεργάτες του επιβεβαίωναν: «Ο Κόκκαλης είναι γεννημένος νικητής και μόνο ως πρωταθλητής θα φύγει από τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος θα φύγει μετά από νταμπλ, όπως θα μπορούσε να είχε γίνει πέρυσι έχοντας πάρει το νταμπλ».

Όσο για τα όσα ακούστηκαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ από τον κόσμο, έλεγαν: «Τώρα μπορεί να έχει πικραθεί από την συμπεριφορά κάποιων καλομαθημένων σε τίτλους, οι οποίοι μάλλον δεν έζησαν τα πέτρινα χρόνια της ομάδας, αλλά ειδικά τώρα δεν έχει καμία διάθεση να τα παρατήσει και να φύγει. Να ξέρετε όμως κάτι άλλο. Ο Λαυρεντιάδης που δεν είναι ποδοσφαιρικός, ένιωσε μεγάλη έκπληξη με όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά και θα πρέπει να τα σκεφτεί ο κόσμος».


Ανασυγκρότηση και συσπείρωση

Στο μεταξύ μπορεί ο Σωκράτης Κόκκαλης να μην πήγε τη Δευτέρα στα γραφεία του συλλόγου, ωστόσο οι Γιάννης Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ και Γιάννης Μώραλης πραγματοποίησαν σύσκεψη. «Δεν θα το κλείσουμε το μαγαζί επειδή χάνεται μια σεζόν. Κάναμε λάθη, πρέπει να διδαχθούμε από αυτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα διαλύσουμε και όλα», έλεγαν μεταξύ άλλων οι παράγοντες του Ολυμπιακού.


Και στο βάθος Βαλβέρδε

Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε ακούστηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» φέρεται να το έχουν μετανιώσει που άφησαν τον Βάσκο προπονητή να φύγει το περασμένο καλοκαίρι και ήδη έχουν αρχίσει να τον ξανασκέφτονται. Αλλά και ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάνατζερ του, Πάμπλο Ιμπάνιεθ στον «Πρωταθλητή», δεν έχει βγάλει από το μυαλό του τον Ολυμπιακό.

«Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα αν θα επιστρέψει ή όχι. Είναι όμως ένα ανοιχτό ενδεχόμενο. Άλλωστε, ο Βαλβέρδε έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό που μαζί του πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος. Γίνεται αντιληπτό ότι τον συνδέουν πολλά με αυτή την ομάδα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο όπως είναι εκείνος. Εξάλλου, πάντα πρέπει να αφήνουμε όλες τις πόρτες ανοιχτές».

Όσο για το πότε λήγει συνεργασία του με τη Βιγιαρεάλ είπε: «Στο συμβόλαιο που έχει με την ομάδα υπάρχει η οψιόν της αυτόματης ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο και είναι κοινή, κάτι άλλωστε που συνηθίζει να κάνει με κάθε ομάδα. Αυτό το διάστημα επικρατεί στασιμότητα στο θέμα της ανανέωσης. Δεν έχουν προχωρήσει οι επαφές. Ωστόσο, τον επόμενο μήνα θα ξεκαθαρίσει το θέμα είτε θετικά, είτε αρνητικά. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει».

Θύρα 7: "Πλήρης αποτυχία"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ και το -8 από την κορυφή και τον… τίτλο, έχει φέρει έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στον κόσμο του Ολυμπιακού. Την Δευτέρα, από την εκπομπή των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας, για μία ακόμα φορά, συνεχίστηκε η κριτική και τα ερωτηματικά για την εικόνα των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα, από τους οργανωμένους, ειπώθηκαν:

«Ο κόσμος πιο πολύ απογοητεύεται με τις κινήσεις που γίνονται. Τα πρωταθλήματα μπορούν να χαθούν όμως αυτά που γίνονται φέτος στον Ολυμπιακό δεν τα έχει καταλάβει κανείς.

Εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα βρίσουν ή θα χρεώσουν τον Κόκκαλη. Δεν είμαστε αχάριστοι. Έχουμε μάθει όμως να συζητάμε και να προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις για ό,τι δεν καταλαβαίνουμε. Έχουμε συνηθίσει βάσει αποτελεσμάτων να κρίνονται οι επιλογές.

Φέτος όμως μιλάμε για πλήρη αποτυχία. Όχι για το χαμένο πρωτάθλημα. Τον κόσμο τον στενοχωρεί που δεν βλέπει μπάλα και βλέπει να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Το καλοκαίρι κάναμε ένα έγκλημα με τον προπονητή. Βρήκαμε όχι έναν τέλειο αλλά έναν κανονικό προπονητή. Ξέρουμε τι έγινε.

Τι επιλέξαμε, όμως, μετά; Τον Κετσπάγια! Γιατί; Επειδή είχε παίξει προκριματικά και να πάρουμε τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα λεφτά μπορούσες να τα πάρεις και με άλλον προπονητή. Φεύγει ο Κετσπάγια και έρχεται ο αρχιτουρίστας!

Για τους παίκτες, θέλουμε από το καλοκαίρι έναν αριστερό χαφ. Δεν ήρθε ποτέ. Θέλαμε επιθετικό. Μέχρι τώρα έχουμε την χειρότερη επίθεση στην ιστορία μας. Έχουμε τσακωθεί, όχι με το γκολ μόνο, αλλά και με την ευκαιρία. Για να μην πούμε ότι δεν αλλάζουμε πάσα! Σίγουρα αυτό είναι ψυχολογικό, δεν ξεχάσανε την μπάλα οι παίκτες.
Μετά θέλαμε «δεκάρι», καθιερώσαμε τον Όσκαρ. Λέγαμε για ταχύτητα στα χαφ και πήραμε ό,τι πιο αργό μπορούσαμε, Λεντέσμα, Μαρέσκα.

Φτάσαμε στον Δεκέμβριο και λέγαμε ότι θέλουμε ενίσχυση. Αφού μοιράσαμε τα εκατομμύρια στον Μπεν Αρφα τελικά πήραμε δύο παίκτες που θα παίξουν βασικοί την 4η αγωνιστική του δευτέρου γύρου.

Δεν υπάρχει προγραμματισμός στις μεταγραφές. Δεν ζητήσαμε να γίνει κανένα μπαμ. Ζητήσαμε να καλυφθούν οι θέσεις που είχαμε κενά. Και γρήγορα, από 1η Γενάρη να μπορούν να παίξουν κιόλας.
Βλέπουμε από την αρχή της σεζόν την ανυπαρξία μας στους θεσμικούς φορείς. Τα εγκλήματα που έχουν γίνει υπέρ του Παναθηναϊκού δεν έχουν γίνει για όλες τις άλλες ομάδες μαζί. Ο Παναθηναϊκός κάνει ό,τι θέλει και ο κόσμος μας παλεύει μόνος του.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στήριξε την ομάδα από την αρχή. Πιο πολύ ενδιαφέρεται ο κόσμος να έχει ψηλά τον Κόκκαλη παρά αυτός ο ίδιος. Δεν θα δικαιολογήσω τον κόσμο που έσπασε 10 καρέκλες. Δικαιολογούμε φωνή με επιχειρήματα. Αυτοί που είναι δίπλα στον πρόεδρο προσπαθούν να τα ρίξουν στον κόσμο λέγοντας ότι από τα πρόστιμα που έχει δεχθεί η ομάδα χάθηκε μία μεταγραφή. Βέβαια δεν είπε κανένας τίποτα για το βραβείο fair play που πήραμε πέρυσι. Όλα τα ρίχνουμε στον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει. Βέβαια θέλουμε να βλέπουμε και κάτι που να μας γεμίσει ελπίδα. Ποιος θα πάρει τα χέρια του τον Ολυμπιακό; Τα παιδιά του προέδρου;

Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε χαρίσει το πρωτάθλημα αλλά δείξτο μας και εσύ πρόεδρε με τις κινήσεις σου. Δεν αντιδρούμε πουθενά. Κάνουνε οι άλλοι ότι θέλουνε. Ολος ο κόσμος λέει ότι έχεις πετάξει λευκή πετσέτα αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Θα γίνει καμία κίνηση από αυτές που πρέπει;

Εχουμε ακούσει πολλά. Λέγαμε ότι θα έχουμε τους δικούς μας γυμναστές και δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας. Εφερε έναν φίλο του Κετσπάγια και ένα γερόντι τον Σαντάνα. Πιο φθηνά μας στοίχισε ο Κετσπάγια με τον Ζίκο; Δεν μπορούσαμε να πάρουμε έναν κανονικό προπονητή;».

Φωτο Ημέρας

Κορυφαίος σκόρερ ο Πελέ, 9ος ο Ζίκο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το αιώνιο ερώτημα που "βασανίζει" τους φίλους της "στρογγυλής Θεάς" εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες είναι για το ποιος από τους Μαραντόνα ή Πελέ είναι ο κορυφαίος παίκτης που έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, όμως για την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου δεν τίθεται κανένα δίλημμα.



Και αυτό γιατί προχώρησε στη δημοσίευση λίστας με τους 313 πιο επιτυχημένους σκόρερς εθνικών πρωταθλημάτων όλων των εποχών, με το "μαύρο διαμάντι" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με 541 τέρματα σε 560 ματς (σε Βραζιλία & ΗΠΑ), και τον "Πίμπε Ντ'Όρο" να βρίσκεται στην 97η θέση με 259 γκολ σε 490 εμφανίσεις του στα πρωταθλήματα της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στην πρώτη δεκάδα της ξεχωριστής αυτής λίστας συναντάμε τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Ζίκο, με τον επονομαζόμενο "Λευκό Πελέ" να έχει σκοράρει 406 φορές αγωνιζόμενος σε Βραζιλία, Ισπανία και Ιαπωνία, ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα εκπροσωπείται με αρκετούς παίκτες μέσα στη λίστα των 313 "εκλεκτών".

Ο Κριστόφ Βαζέχα καταλαμβάνει την 48η θέση και ο Θωμάς Μαύρος την 94η από αυτούς που βρίσκονται μέσα στους πρώτους 100, ενώ θέση στη λίστα έχουν επίσης και οι Γιώργος Σιδέρης, Μίμης Παπαϊώαννου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Όλεγκ Προτάσοφ, Αλέξης Αλεξανδρής.

Οι 10 πρώτοι της λίστας και οι παίκτες με έντονο ελληνικό χρώμα:

1. Πελέ (541 γκολ σε 560 ματς, 1957-1977)

2. Ζόσεφ Μπίκαν (518 σε 341 ματς, 1931-1955)

3. Φέρεντς Πούσκας (511 γκολ σε 533 ματς, 1943-1966)

4. Ρομάριο (489 γκολ σε 612 ματς, 1985-2007)

5. Κάρλος Ρομπέρτο ντε Ολιβέιρα "Ντιναμίτε" (470 γκολ σε 758 ματς, 1971-1992)

6. Ίμρε Σλόσερ (417 γκολ σε 318 ματς, 1905-1928)

7. Γκούλα Ζενγκέλερ (416 γκολ σε 394 ματς, 1935-1952)

8. Τζέιμς Έντουαρντ ΜακΓκρόρι (410 γκολ σε 408 ματς), 1922-1938)

9. Άρτουρ Αντούνες Κοίμπρα "Ζίκο" (406 γκολ σε 596 ματς, 1971-1994)

10. Γκέραρντ Μίλερ (405 σε 507 ματς, 1965-1981)

.................................................................................................................

48. Κριστόφ Βαζέχα (312 σε 555 ματς, 1983-2003)

94. Θωμάς Μαύρος (260 σε 507 ματς, 1970-1991)

158. Γιώργος Σιδέρης (236 γκολ σε 310 ματς, 1959-1972)

165. Μίμης Παπαϊωάννου (234 γκολ σε 481 ματς, 1962-1979)

175. Ντούσαν Μπάγεβιτς (231 γκολ σε 429 ματς, 1966-1983)

250. Όλεγκ Προτάσοφ (213 γκολ σε 446 ματς, 1982-1999)

299. Αλέξης Αλεξανδρής (202 γκολ σε 408 ματς, 1986-2006)

Ειπε...............

"Δείξαμε χαρακτήρα και κατακτήσαμε μια νίκη γοήτρου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό"

Στέλιος Μαλεζάς

(... στο sport.gr για το διπλό στο Γ. Καραϊσκάκης)

Πανιώνιος: Τέλος ο Φερέρα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το διαζύγιο με τον Εμίλιο Φερέρα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος την Τρίτη μετά την κακή πορεία της ομάδας.

Η ανακοίνωση πιο αναλυτικά ανέφερε:"Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των κ. Τσακίρη, Παυλόπουλου και Φερρέρα. Στην συνάντηση αποφασίσθηκε από κοινού η λήξη της συνεργασίας του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ με τον κ. Φερρέρα.

Χρέη υπηρεσιακού προπονητή θα αναλάβει ο κ. Άκης Μάντζιος, μέχρι την εξεύρεση αντικαταστάτη του κ. Φερρέρα, στην αναζήτηση του οποίου βρίσκεται από σήμερα ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ.

Ως συνέπεια αυτής της εξέλιξης, σήμερα το πρωί λύθηκε η συνεργασία του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ με τον κ. Σαπέλ".

Ψιθυροι......................

  • l"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια...". Μπορεί το συγκεκριμένο τραγούδι να είναι του Χρήστου Κυριαζή και όχι της Σάσας Μπάστα, ωστόσο ο Παναγιώτης Ταχτσίδης με το δρόμο που ακολουθεί πάει να καταστρέψει την ποδοσφαιρική του καριέρα...
  • Αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια, εξερράγη έξω από σύνδεσμο της ΑΕΚ και συγκεκριμένα την Original Anacasa, στους Αγίους Αναργύρους, λίγο μετά τις 04:00 το πρωί. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικροφθορές στα γύρω σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς και ένα παρκαρισμένο μηχανάκι.
  • Ανάμεσα στους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ που περίμεναν την αποστολή της ομάδας στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να την αποθεώσουν για τη νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν και ο γνωστός παππάς Χρήστος που μέχρι και το τύμπανο χτυπούσε, με τους υπόλοιπους να ξεσπούν σε επευφημίες.

Με Νιόπλια και του χρόνου!

http://www.sport.gr/files/news/2010-01-26/1264496489_nioplias_250x.jpgΟταν στις 8 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας αποφάσισε να λύσει την συνεργασία με τον Χενκ Τεν Κάτε και να προσλάβει στην τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού τον Νίκο Νιόπλια, αρκετός κόσμος έκανε λόγο για τεράστιο ρίσκο, απ` τη στιγμή που ο 45χρονος προπονητής, ναι μεν είχε περάσει με επιτυχία από τις μικρές εθνικές ομάδες, όμως δεν είχε παραστάσεις από πάγκους συλλόγων. Ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε για το ρίσκο που πήρε, ενώ και ο Νιόπλιας φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του.

Μόλις ενάμιση μήνα στην ομάδα ο κοζανίτης τεχνικός έχει βάλει τη δική του σφραγίδα με τον Παναθηναϊκό να πείθει με την απόδοσή του ακόμη και όταν δεν κερδίζει, όπως ακριβώς έγινε στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Αρη. Οι πράσινοι μετά από έξι χρόνια βρίσκονται αγκαλία με τον τίτλο και όλα δείχνουν ότι ο Νιόπλιας κερδίζει με το σπαθί του την ανανέωση του συμβολαίου του (σ.σ. έχει υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι σε πρώτη φάση) στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Μόλις κατακτηθεί και μαθηματικά το πρωτάθλημα ο Νικόλας Πατέρας και ο Κώστας Αντωνίου θα φωνάξουν τον Νίκο Νιόπλια και τον συνεργάτη του Κριστόφ Βαζέχα, προκειμένου να τους γίνει επέκταση των συμβολαίων τους και να συζητήσουν για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς με στόχο μια πανίσχυρη ομάδα.

Αθλητικός Τύπος 26/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Η Γάτα
Derby news
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Το ξενύχτι του Ταχτσίδη στα μπουζούκια με Σάσα και το... βαρύ πάπλωμα

Sportdog/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Το ξενύχτι του Ταχτσίδη στα μπουζούκια με Σάσα  και το... βαρύ πάπλωμα

Ξενύχτι και… γλέντι ήταν η αιτία που άργησε ο Ταχτσίδης να βρεθεί σήμερα στην ώρα του στην προπόνηση της ομάδας του.

Ο μικρός είπε στον προπονητή του ότι τον πήρε ο ύπνος, αλλά δεν του είπε τον λόγο. Ο οποίος δεν ήταν άλλος, από το ξενύχτι του σε δύο νυχτερινά κέντρα χθες τα ξημερώματα, μαζί με την αγαπημένη του, την Σάσα Μπάστα και την παρέα τους, αποτελούμενη από φίλες της Σάσας μοντέλα και ανερχόμενες τραγουδίστριες, αλλά και κάποιους… μοντέρνους τύπους.

Ο Ντούσκο έστειλε τον Ταχτσίδη στην διοίκηση για απολογία και θα πληρώσει πρόστιμο. Και δεν έδωσε και ιδιαίτερη συνέχεια στο θέμα ο Σερβοέλληνας αφού δεν μπορεί να κάνει και πολλά πλέον με την επαγγελματική συνείδηση ορισμένων ποδοσφαιριστών του...

Ιδιαίτερα για πιτσιρικάδες όπως ο Ταχτσίδης, που θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο την ΑΕΚ, η οποία τους έδωσε την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και να μπορούν πλέον να ονειρεύονται το κάτι παραπάνω…

Οι κορίτσαροι στα ΠΑΟΚτσήδικα σαλόνια

sportdog/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Οι κορίτσαροι στα ΠΑΟΚτσήδικα σαλόνια  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από τη Δευτέρα τα σπίτια των ΠΑΟΚτσήδων – τουλάχιστον μερικών χιλιάδων – κοσμούνται με φωτογραφίες υψηλής αισθητικής!

Είναι από το Sexy Ημερολόγιο 2010 που προσφέρθηκε με την έκδοση της Δευτέρας του «Δικέφαλου του Βορρά». Μια έκδοση που ξεπούλησε, όχι μόνο για την ένθετη προσφορά του, αλλά και για (κυρίως) την πολύ μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Η οποία για τους αναγνώστες της εφημερίδας συνοδεύτηκε με το πλούσιο δωδεκάμηνο υλικό του ημερολογίου. Και στη μια περίπτωση (νίκη) και στη άλλη (ημερολόγιο) ευφραίνονται οι ΠΑΟΚτσήδικες αισθήσεις. Κι αυτό χάρη στη επινόηση του εκδότη του «Δικέφαλου του Βορρά», του Στέλιου Γρηγοριάδη, να προσφέρει 15 θεές (οι τρεις έξτρα-προσφορά).

Πρόταση δυο εκατομμυρίων σε Ρέμο

Πρόταση δυο εκατομμυρίων σε Ρέμο

Πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό του καθώς όπως έχει αναφέρει το «Μ» υπάρχουν ορισμένοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ΠΑΕ.
Όπως έγινε γνωστό χθες υπήρξε συνάντηση με τον Αντώνη Ρέμο στην Αθήνα και τρεις επιχειρηματίες που θέλησαν να του καταθέσουν πρόταση ώστε να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στα «κοινά» του Ηρακλή.
Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ η πρόταση που του έγινε έκανε λόγο για άμεση βοήθεια στα οικονομικά που θα φτάσει τις 350 χιλιάδες ευρω, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταβάλλουν συνολικά 700 χιλιάδες ευρω.
Παράλληλα αναλάβουν τα χρέη της ομάδας που κυμαίνονται περίπου στα δυο εκατομμύρια ευρω. Από την άλλη μεριά θα πάρουν τις μισές μετοχές που έχει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ( περίπου 42%) και το καλοκαίρι τις υπόλοιπες εφόσον είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ωστόσο επειδή υπάρχει μια προοπτική ο Αντώνη Ρέμος να βρει μια πιο δελεαστική πρόταση το καλοκαίρι , θα υπάρχει μια ρήτρα να επιστραφούν τα χρήματα που θα βάλουν στην ΠΑΕ και θα αποχωρήσουν.
Ο Αντωνης Ρέμος επιφυλάχθηκε να απαντήσει χθες το βράδυ και αυτό θα το κάνει πιθανότατα και σήμερα , καθώς υπάρχει νέο ραντεβού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήθελε να ενημερωθεί και για ορισμένες οικονομικές λεπτομέρειες που αφορούν την ΠΑΕ πριν δώσει την οριστική του απάντηση.
Με αυτά τα δεδομένα ίσως να δρομολογηθούν νέες εξελίξεις για τον Ηρακλή από την στιγμή που οι Αντωνης Ρέμμος θα ανάψει το πράσινο φως από την πλευρά του.Πηγη Μετρσπορ

Αρης-Με οδηγό την Ζαντάρ

Με οδηγό το Ζαντάρ

Ο στόχος στην πρώτη φάση των ομίλων του EuroCup για την ομάδα του Άρη ήταν να κερδίζει εκτός έδρας, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα στην μάχη για την πρόκριση στην δεύτερη φάση. Και τα κατάφερε από την πρεμιέρα επικρατώντας μέσα στο Ζαντάρ της τοπικής ομάδας, νίκη που άλλαξε τα δεδομένα για την πρόκριση.
Σίγουρα η Ζαντάρ δεν είναι της ίδιας δυναμικότητας με την ομάδα της Μπανταλόνα, αλλά ο στόχος είναι παρόμοιος. Νίκη δηλαδή στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης των ομίλων του EuroCup, προκειμένου οι «κίτρινοι» να μπουν γρήγορα σε τροχιά πρόκρισης στους «8″ της διοργάνωσης, έχοντας πλέον την τύχη στα χέρια τους. Αυτό το γνωρίζει καλά και ο Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος τόνισε: «Ξέρουμε ότι πάντα μία εκτός έδρας νίκη είναι σημαντική για την πορεία της ομάδας και την υπόθεση πρόκριση. Θα είναι ακόμα καλύτερο να την πετύχουμε στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης. Αλλά γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Η Μπανταλόνα είναι μία δυνατή ομάδα που θέλει να προχωρήσει στην διοργάνωση, αλλά κι εμάς στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Σήμερα θα πρέπει να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας για να κερδίσουμε από την αρχή μία διαφορά στο σκορ την οποία να κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Αυτό το παιχνίδι θα είναι το πιο δύσκολο αυτής της φάσης. Δύσκολα θα είναι και τα παιχνίδια με τη Λε Μαν και την Άλμπα. Πάντα μια νίκη εκτός έδρας είναι πολύ σημαντική, θα αλλάξει τις ισορροπίες στον όμιλο, θα μας δώσει σημαντικό προβάδισμα και αυτό θέλουμε να πετύχουμε απέναντι στην Μπανταλόνα. Αν δεν παίξουμε όπως πρέπει κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, αν παίξουμε καλά, όλα είναι εύκολα. Η Μπανταλόνα έχει προδιαγραφές ανάλογες με τη δική μας ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση και αυτό θα είναι που θα με ικανοποιήσει στο τέλος της ημέρας».
Ερωτηθείς για τα παιχνίδια με Ζαντάρ και Ολυμπιακό, σε σύγκριση με τον αγώνα με την Μπανταλόνα, είπε: «Η Ζαντάρ, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω, δεν είναι το ίδιο καλή με τη Μπανταλόνα, ενώ με τον Ολυμπιακό παίξαμε στην έδρα μας, αντίθετα στο Μαρούσι, χάσαμε».
Από την πλευρά του ο Ιβάν Πάουνιτς τόνισε ότι: «Ο όμιλος μας είναι ιδιαίτερα δυνατός και ανταγωνιστικός. Η Μπανταλόνα είναι πολύ ισχυρή ομάδα, ικανή να φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης. Δύο φίλοι μου και συμπατριώτες του, ο Τρίπκοβιτς και ο Μπογκντάνοβιτς αγωνίζονταν στην ισπανική ομάδα και τα πάνε εξαιρετικά μέχρι τώρα στην χρονιά. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας προκειμένου να μπορέσουμε να τους πιέσουμε και παράλληλα να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση στην διάρκεια του αγώνα. Θα δώσουμε το μάξιμουμ των
δυνάμεων μας προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη που τόσο θέλουμε».
Η ομάδα του Άρη προπονήθηκε χθες το βράδυ στο «Παλάου Ολίμπικ Μπανταλόνα», στο προάστιο της Βαρκελώνης όπου θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση και μία προπόνηση θα κάνει και σήμερα το μεσημέρι.
Το πρόβλημα γνωστό για τον Ντέιβιντ Μπλατ που ακούει στο όνομα του Νίκου Αργυρόπουλου ο οποίος έμεινε στην Θεσσαλονίκη λόγω των σπασμών στην μέση, ενώ εκτός αποστολής είναι οι Λίνος Χρυσικόπουλος και Σπύρος Μούρτος.
*Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα του Άρη με την Μπανταλόνα καθώς μέχρι χθες δεν είχε ανακοινωθεί κάτι από την κρατική τηλεόραση.Πηγη Μετροσπορ

Σεμινάριο για την ασφάλεια των γηπέδων


Ζημιές στο "Ανθή Καραγιάννη" Σεμινάριο επιμόρφωσης των υπευθύνων ασφαλείας και των υπευθύνων διεξαγωγής αγώνων των ΠΑΕ-μελών της Σούπερ Λίγκας θα διοργανώσει η ΕΠΟ από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο και στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Στο σεμινάριο έχουν κληθεί και θα διδάξουν οι Αγγλοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας Κλιφ Σίμπσον, Εϊλεν Ουίλιαμς, Στιβ Φρόστντικ και Λολ Φόστερ.

Ατρόμητος: Υπέγραψε ο Μπιλαγί


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον 29χρονο Καμερουνέζο διεθνή αρίστερο μπακ Ατεμπά Μπιλαγί έκλεισε για 1,5 χρόνο ο Ατρόμητος. Ακολουθεί ο Μάρεκ Σαγκανόφσκι.

Όπως αναμενόταν ο Ατεμπά Μπιλαγί είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Ατρομήτου μετά τον Σάνκβιστ. Ο διεθνής Καμερουνέζος υπέγραψε για 1,5 χρόνο έναντι 160.000 ευρώ και ενσωματώθηκε άμεσα στις προπονήσεις καθώς βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

Σήμερα (26/1) αναμένεται στην Αθήνα και ο Πολωνός πρωην επιθετικός της Σαουθάμπτον που θα ναι η προσθήκη που αναζητούσε για την επίθεση ο Γιώργος Δώνης. Ο Σαγκανόφσκι έχει στείλει ήδη υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του το οποίο θα έχει διάρκεια 1,5 έτους.


"Χρονιά για... Κύπελλο"


Ριέρα, Εστογιανόφ και Μανιάτης, σε εκδήλωση... Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα αποτελέσει την καλύτερη αφορμή για λαμπρές εκδηλώσεις στην συμπλήρωση 120 χρόνων ιστορίας της ομάδας, αποτελεί πλέον για τον Πανιώνιο τον βασικό στόχο της χρονιάς. Γιάννης Μανιάτης και Σίτο Ριέρα αναφέρθηκαν σε αυτό σε εκδήλωση χορηγού.

Αρχικά ο Ισπανός επιθετικός είπε: "Ελπίζω την Κυριακή να νικήσουμε τον Ολυμπιακό ώστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Η φετινή είναι μια ιδανική χρονιά, αφού συμπληρώνουμε 120 χρόνια από την ίδρυση, για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο αντίπαλος μας στον θεσμό, η Καβάλα, είναι καλός".

Ο Ριέρα, αναφέρθηκε και στον αδελφό του που παίζει στην Λίβερπουλ και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και αποκάλυψε: "Με είχε ρωτήσει πριν από ένα μήνα για τον Ολυμπιακό. Είναι μια χαρά στη Λίβερπουλ. Είναι δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα. Ισως στο μέλλον, δεν ξέρω".

Ισιαίτερα βαρύτητα πάντως έχουν οι δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη. Ο αρχηγός της ομάδας, αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο: "Η ομάδα κάθε χρόνο προσπαθεί για το καλύτερο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Είμαστε μέσα στο κύπελλο, θα αντιμετωπίσουμε την Καβάλα αλλά δίνουμε έμφαση και στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην τα πάμε καλά αυτή τη στιγμή αλλά θα βγούμε από την κρίση και θα μπούμε στον σωστό δρόμο".

Για το ματς με τον Ολυμπιακό, είπε: "Ελπίζω για το καλύτερο, δεν τον φοβόμαστε, τον σεβόμαστε και όπως πάντα θα παίξουμε για τη νίκη", ενώ για την κλήση του στην Εθνική ομάδα, είπε: "Δεν το βάζω κάτω, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω να είμαι στην αποστολή για το Μουντιάλ".

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον της Εσπανιόλ: "Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή, αν υπάρξουν εξελίξεις θα τις μάθετε. Ισως τις επόμενες μέρες να υπάρξει κάτι νεότερο". Πάντως ο Μανιάτης έχει κληθεί να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και δεν αποκλείεται τελικά αυτό να αποτελέσει και τροχοπέδη σε πιθανή μεταγραφή του στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, ο Μπόσκο Μπάλαμπαν που ήταν προγραμματισμένο να παρεβρεθεί στην εκδήλωση, έφυγε τελικά για την Κροατία με άδεια, ενώ ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι άρρωστος και έτσι έμεινε σπίτι του.