Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Αρης-«Αγκάθι» το οικονομικό

«Αγκάθι» το οικονομικό

Πριν λίγες μέρες το «Μ» είχε σημειώσει τις φήμες από την Γαλλία, που ήθελαν τον Άρη να «γλυκοκοιτάζει» τον Στάθη Ταυλαρίδη. Χθες η Γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» έδωσε συνέχεια στο θέμα, τονίζοντας ότι οι «κίτρινοι» κατέθεσαν πρόταση 3ετους διάρκειας στον έλληνα αμυντικό. Να σημειωθεί ότι ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, της Πόρτσμουθ και της Λίλ, δεν υπολογίζεται από την Σέντ Ετιέν και τον τεχνικό της ομάδας Κρισρόφ Γκατιέ. Κάτι για το οποίο ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες, με τον γενικό διευθυντή των «στεφανουά», Ρολάντ Ρομενιέ, να ξεκαθαρίζει ότι η Γαλλική ομάδα δεν θα σταθεί εμπόδιο στη καριέρα του ποδοσφαιριστή. Πράγμα που σημαίνει αυτομάτως, ότι η Σέντ Ετιέν δεν θα αξιώσει κάποιο χρηματικό ποσό για να παραχωρήσει τον παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2010.
Από την πλευρά της η ΠΑΕ Άρης, δεν σχολιάζει το όλο θέμα, όπως κάνει άλλωστε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Προτιμά να κρατά μυστικές-όσο αυτό είναι δυνατό-τις κινήσεις της και να προβαίνει σε ανακοινώσεις μόνο αν η υπόθεση οδεύει προς θετική κατάληξη.
Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του Άρη για τον Ταυλαρίδη είναι υπαρκτό, ωστόσο υπάρχει σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Ο 30χρονος αμυντικός όλα αυτά τα χρόνια της ξενιτιάς, έχει «χτίσει» ένα καλό όνομα και το «κασέ» του είναι ιδιαίτερα ψηλό. Για παράδειγμα στους «στεφανουά» έχει συμβόλαιο 800.000 ετησίως, ποσό απαγορευτικό για τα δεδομένα του Άρη. Πάντως και με λίγη θέληση και από τις δύο πλευρές, δεν αποκλείεται να γίνει το «deal» και ο Ταυλαρίδης να ντυθεί στα «κίτρινα». Το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα, μιας και την Κυριακή λήγει η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη. Άλλωστε ακόμη και να μην καταλήξει σε «πάντρεμα» το «φλέρτ» με τον Ταυλαρίδη, οι «κίτρινοι» είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κινηθούν για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού.

Θέλει Θεσσαλονίκη

Το θετικό στην υπόθεση Ταυλαρίδη, είναι ότι δεν θέλει μόνο να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά επιθυμία του είναι να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες. Για αυτό το λόγο έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του. Ο 30χρονος αμυντικός για οικογενειακούς λόγους, θέλει να γυρίσει στη πρωτεύουσα της Μακεδονίας και για αυτό καλοβλέπει με καλό «μάτι» το ενδιαφέρον του Άρη. Αυτό μάλιστα ίσως παίξει τον δικό του σημαντικό ρόλο στο να κατεβάσει τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Η καλύτερη λύση

Είναι γνωστό και έχει ειπωθεί πολλάκις, ότι η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη είναι περιορισμένη και δεν υπάρχουν πολλές και αξιόλογες επιλογές. Η περίπτωση ωστόσο του Στάθη Ταυλαρίδη είναι η ιδανικότερη λύση για τους «κίτρινους». Ακόμα και το καλοκαίρι να εμφανιζόταν η περίπτωση του, πάλι το ίδιο ίσχυε. Και αυτό γιατί πρόκειται για έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή, με εμπειρία ετών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φυσιογνωμικά ταιριάζει απόλυτα με τον Νασούτι καθώς είναι ψηλό παιδί και δυνατός στον «αέρα». Με λίγα λόγια μπορεί να αποτελέσει τον «βράχο» στο κέντρο της άμυνας και να διαδεχθεί επάξια τον Ρονάλντο Γκιάρο(την νέα χρονιά, όπου ο Βραζιλιάνος λογικά θα σταματήσει το ποδόσφαιρο).Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: