Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Αρης-Με οδηγό την Ζαντάρ

Με οδηγό το Ζαντάρ

Ο στόχος στην πρώτη φάση των ομίλων του EuroCup για την ομάδα του Άρη ήταν να κερδίζει εκτός έδρας, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα στην μάχη για την πρόκριση στην δεύτερη φάση. Και τα κατάφερε από την πρεμιέρα επικρατώντας μέσα στο Ζαντάρ της τοπικής ομάδας, νίκη που άλλαξε τα δεδομένα για την πρόκριση.
Σίγουρα η Ζαντάρ δεν είναι της ίδιας δυναμικότητας με την ομάδα της Μπανταλόνα, αλλά ο στόχος είναι παρόμοιος. Νίκη δηλαδή στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης των ομίλων του EuroCup, προκειμένου οι «κίτρινοι» να μπουν γρήγορα σε τροχιά πρόκρισης στους «8″ της διοργάνωσης, έχοντας πλέον την τύχη στα χέρια τους. Αυτό το γνωρίζει καλά και ο Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος τόνισε: «Ξέρουμε ότι πάντα μία εκτός έδρας νίκη είναι σημαντική για την πορεία της ομάδας και την υπόθεση πρόκριση. Θα είναι ακόμα καλύτερο να την πετύχουμε στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης. Αλλά γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Η Μπανταλόνα είναι μία δυνατή ομάδα που θέλει να προχωρήσει στην διοργάνωση, αλλά κι εμάς στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Σήμερα θα πρέπει να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας για να κερδίσουμε από την αρχή μία διαφορά στο σκορ την οποία να κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Αυτό το παιχνίδι θα είναι το πιο δύσκολο αυτής της φάσης. Δύσκολα θα είναι και τα παιχνίδια με τη Λε Μαν και την Άλμπα. Πάντα μια νίκη εκτός έδρας είναι πολύ σημαντική, θα αλλάξει τις ισορροπίες στον όμιλο, θα μας δώσει σημαντικό προβάδισμα και αυτό θέλουμε να πετύχουμε απέναντι στην Μπανταλόνα. Αν δεν παίξουμε όπως πρέπει κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, αν παίξουμε καλά, όλα είναι εύκολα. Η Μπανταλόνα έχει προδιαγραφές ανάλογες με τη δική μας ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση και αυτό θα είναι που θα με ικανοποιήσει στο τέλος της ημέρας».
Ερωτηθείς για τα παιχνίδια με Ζαντάρ και Ολυμπιακό, σε σύγκριση με τον αγώνα με την Μπανταλόνα, είπε: «Η Ζαντάρ, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω, δεν είναι το ίδιο καλή με τη Μπανταλόνα, ενώ με τον Ολυμπιακό παίξαμε στην έδρα μας, αντίθετα στο Μαρούσι, χάσαμε».
Από την πλευρά του ο Ιβάν Πάουνιτς τόνισε ότι: «Ο όμιλος μας είναι ιδιαίτερα δυνατός και ανταγωνιστικός. Η Μπανταλόνα είναι πολύ ισχυρή ομάδα, ικανή να φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης. Δύο φίλοι μου και συμπατριώτες του, ο Τρίπκοβιτς και ο Μπογκντάνοβιτς αγωνίζονταν στην ισπανική ομάδα και τα πάνε εξαιρετικά μέχρι τώρα στην χρονιά. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας προκειμένου να μπορέσουμε να τους πιέσουμε και παράλληλα να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση στην διάρκεια του αγώνα. Θα δώσουμε το μάξιμουμ των
δυνάμεων μας προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη που τόσο θέλουμε».
Η ομάδα του Άρη προπονήθηκε χθες το βράδυ στο «Παλάου Ολίμπικ Μπανταλόνα», στο προάστιο της Βαρκελώνης όπου θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση και μία προπόνηση θα κάνει και σήμερα το μεσημέρι.
Το πρόβλημα γνωστό για τον Ντέιβιντ Μπλατ που ακούει στο όνομα του Νίκου Αργυρόπουλου ο οποίος έμεινε στην Θεσσαλονίκη λόγω των σπασμών στην μέση, ενώ εκτός αποστολής είναι οι Λίνος Χρυσικόπουλος και Σπύρος Μούρτος.
*Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα του Άρη με την Μπανταλόνα καθώς μέχρι χθες δεν είχε ανακοινωθεί κάτι από την κρατική τηλεόραση.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: