Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Θα φύγει ως πρωταθλητής

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f309fec74a9ab5cd6f79e633b165d5e7_L.jpg?1264482997?1264482997?1264482997Αποφασισμένος να παραμείνει στο τιμόνι του Ολυμπιακού είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης παρά την κρίση που έχει ξεσπάσει. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» σκοπεύει να αποχωρήσει από τον σύλλογο μόνο ως πρωταθλητής. Ο Κόκκαλης είναι πολύ πιθανόν εντός της ημέρας να βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα, αλλά ήταν σε τόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με τον ΠΑΟΚ που προτίμησε να μην πάει στα γραφεία.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα. Μάλιστα, οι στενοί συνεργάτες του επιβεβαίωναν: «Ο Κόκκαλης είναι γεννημένος νικητής και μόνο ως πρωταθλητής θα φύγει από τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος θα φύγει μετά από νταμπλ, όπως θα μπορούσε να είχε γίνει πέρυσι έχοντας πάρει το νταμπλ».

Όσο για τα όσα ακούστηκαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ από τον κόσμο, έλεγαν: «Τώρα μπορεί να έχει πικραθεί από την συμπεριφορά κάποιων καλομαθημένων σε τίτλους, οι οποίοι μάλλον δεν έζησαν τα πέτρινα χρόνια της ομάδας, αλλά ειδικά τώρα δεν έχει καμία διάθεση να τα παρατήσει και να φύγει. Να ξέρετε όμως κάτι άλλο. Ο Λαυρεντιάδης που δεν είναι ποδοσφαιρικός, ένιωσε μεγάλη έκπληξη με όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά και θα πρέπει να τα σκεφτεί ο κόσμος».


Ανασυγκρότηση και συσπείρωση

Στο μεταξύ μπορεί ο Σωκράτης Κόκκαλης να μην πήγε τη Δευτέρα στα γραφεία του συλλόγου, ωστόσο οι Γιάννης Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ και Γιάννης Μώραλης πραγματοποίησαν σύσκεψη. «Δεν θα το κλείσουμε το μαγαζί επειδή χάνεται μια σεζόν. Κάναμε λάθη, πρέπει να διδαχθούμε από αυτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα διαλύσουμε και όλα», έλεγαν μεταξύ άλλων οι παράγοντες του Ολυμπιακού.


Και στο βάθος Βαλβέρδε

Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε ακούστηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» φέρεται να το έχουν μετανιώσει που άφησαν τον Βάσκο προπονητή να φύγει το περασμένο καλοκαίρι και ήδη έχουν αρχίσει να τον ξανασκέφτονται. Αλλά και ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάνατζερ του, Πάμπλο Ιμπάνιεθ στον «Πρωταθλητή», δεν έχει βγάλει από το μυαλό του τον Ολυμπιακό.

«Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα αν θα επιστρέψει ή όχι. Είναι όμως ένα ανοιχτό ενδεχόμενο. Άλλωστε, ο Βαλβέρδε έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό που μαζί του πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος. Γίνεται αντιληπτό ότι τον συνδέουν πολλά με αυτή την ομάδα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο όπως είναι εκείνος. Εξάλλου, πάντα πρέπει να αφήνουμε όλες τις πόρτες ανοιχτές».

Όσο για το πότε λήγει συνεργασία του με τη Βιγιαρεάλ είπε: «Στο συμβόλαιο που έχει με την ομάδα υπάρχει η οψιόν της αυτόματης ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο και είναι κοινή, κάτι άλλωστε που συνηθίζει να κάνει με κάθε ομάδα. Αυτό το διάστημα επικρατεί στασιμότητα στο θέμα της ανανέωσης. Δεν έχουν προχωρήσει οι επαφές. Ωστόσο, τον επόμενο μήνα θα ξεκαθαρίσει το θέμα είτε θετικά, είτε αρνητικά. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: