Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Σενάρια για Βαλβέρδε στον ΟΣΦΠ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απόφαση δεν το έχουν πάρει ακόμα, άλλωστε οι 11 αγωνιστικές που απομένουν δεν είναι λίγες και πολλά μπορεί να συμβούν. Είναι αλήθεια, ωστόσο, πως στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να έρθει και ο φετινός τίτλος πρωταθλητή στο λιμάνι είναι πλέον μικρές. Γι' αυτό μετά το νέο πατατράκ με τον ΠΑΟΚ και τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Η οποία θα βρει στον πάγκο νέο προπονητή, που θα είναι ο... Ερνέστο Βαλβέρδε! Ή κάποιος σαν κι αυτόν εν πάση περιπτώσει...

Τα λάθη που έγιναν φέτος στον Ολυμπιακό και αποτυπώθηκαν στην κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και τα μέτρια αποτελέσματα που φέρνει ήταν πολλά. Κατά γενική παραδοχή, ωστόσο, αυτές που κόστισαν περισσότερο ήταν οι επιλογές στο θέμα προπονητή.

Τόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια όσο και ο Ζίκο αποδείχθηκε ότι δεν είχαν ούτε τη μέθοδο αλλά ούτε και το ειδικό βάρος για να καθοδηγήσουν μια ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις όπως ο Ολυμπιακός. Οι δικαιολογίες που μπορούν αμφότεροι να επικαλεστούν δεν είναι ικανές να ισοσκελίσουν τα δικά τους λάθη, άλλωστε η ομάδα παίζει τόσο κακό ποδόσφαιρο, που δεν δικαιολογείται από κανένα κενό στο έμψυχο δυναμικό της.

Λαμβάνοντας όλα αυτά, αλλά και άλλες παραμέτρους, υπόψη, στον Ολυμπιακό αρχίζουν να φέρνουν ξανά στο μυαλό του τον... Ερνέστο Βαλβέρδε! Όχι μόνο γιατί ο κόσμος φώναξε και πάλι το όνομά του την Κυριακή στο "Καραϊσκάκης", αλλά και διότι υπάρχει πλέον μέτρο σύγκρισης. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει τον περσινό.

Στις σκέψεις, λοιπόν, που γίνονται ήδη στο λιμάνι για την επόμενη μέρα, για τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο θα πρέπει να χτιστεί το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ώστε να αποκτήσει ξανά εικόνα πρωταθλητή, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει κυρίαρχη θέση. Το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας μαζί του έχει αρχίσει να ωριμάζει ως ιδέα. Κι αν δεν είναι τελικά ο Βαλβέρδε αυτός που θα έρθει, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο νέος προπονητής να έχει τα χαρακτηριστικά του Ισπανού. Να είναι, δηλαδή, προπονητής εγνωσμένης αξίας, να έχει δουλέψει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να έχει σημαντικές αγωνιστικές παραστάσεις, να έχει συνεργαστεί με καλούς ποδοσφαιριστές και να διαθέτει συγκεκριμένη μέθοδο δουλειάς. Με άλλα λόγια να είναι κανονικός προπονητής και όχι "μαθητευόμενος" ή "τουρίστας".

Ιμπάνιεθ: "Μπορεί να γυρίσει ο Βαλβέρδε"

Το... ρεύμα Βαλβέρδε που αρχίζει να πνέει ξανά στον Πειραιά ενισχύει και μια δήλωση του ατζέντη του, Πάμπλο Ιμπάνιεθ, στην εφημερίδα "Πρωταθλητής": "Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Άλλωστε έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και την ομάδα, με την οποία κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα".

Ο Ισπανός ατζέντης είπε πως επί του παρόντος δεν έχει δεχθεί κανένα τηλεφώνημα από άνθρωπο του Ολυμπιακού και πως επικρατεί στασιμότητα όσον αφορά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Βαλβέρδε με τη Βιγιαρέαλ. Ένα συμβόλαιο που λήγει μεν αυτό το καλοκαίρι, αλλά έχει και οψιόν ανανέωσης: "Στο συμβόλαιο με τη Βιγιαρεάλ υπάρχει οψιόν αυτόματης ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο και είναι κοινή, κάτι άλλωστε που συνηθίζει να κάνει με κάθε ομάδα. Δηλαδή πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές για να γίνει κάτι τέτοιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: