Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Θύρα 7: "Πλήρης αποτυχία"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ και το -8 από την κορυφή και τον… τίτλο, έχει φέρει έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στον κόσμο του Ολυμπιακού. Την Δευτέρα, από την εκπομπή των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας, για μία ακόμα φορά, συνεχίστηκε η κριτική και τα ερωτηματικά για την εικόνα των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα, από τους οργανωμένους, ειπώθηκαν:

«Ο κόσμος πιο πολύ απογοητεύεται με τις κινήσεις που γίνονται. Τα πρωταθλήματα μπορούν να χαθούν όμως αυτά που γίνονται φέτος στον Ολυμπιακό δεν τα έχει καταλάβει κανείς.

Εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα βρίσουν ή θα χρεώσουν τον Κόκκαλη. Δεν είμαστε αχάριστοι. Έχουμε μάθει όμως να συζητάμε και να προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις για ό,τι δεν καταλαβαίνουμε. Έχουμε συνηθίσει βάσει αποτελεσμάτων να κρίνονται οι επιλογές.

Φέτος όμως μιλάμε για πλήρη αποτυχία. Όχι για το χαμένο πρωτάθλημα. Τον κόσμο τον στενοχωρεί που δεν βλέπει μπάλα και βλέπει να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Το καλοκαίρι κάναμε ένα έγκλημα με τον προπονητή. Βρήκαμε όχι έναν τέλειο αλλά έναν κανονικό προπονητή. Ξέρουμε τι έγινε.

Τι επιλέξαμε, όμως, μετά; Τον Κετσπάγια! Γιατί; Επειδή είχε παίξει προκριματικά και να πάρουμε τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα λεφτά μπορούσες να τα πάρεις και με άλλον προπονητή. Φεύγει ο Κετσπάγια και έρχεται ο αρχιτουρίστας!

Για τους παίκτες, θέλουμε από το καλοκαίρι έναν αριστερό χαφ. Δεν ήρθε ποτέ. Θέλαμε επιθετικό. Μέχρι τώρα έχουμε την χειρότερη επίθεση στην ιστορία μας. Έχουμε τσακωθεί, όχι με το γκολ μόνο, αλλά και με την ευκαιρία. Για να μην πούμε ότι δεν αλλάζουμε πάσα! Σίγουρα αυτό είναι ψυχολογικό, δεν ξεχάσανε την μπάλα οι παίκτες.
Μετά θέλαμε «δεκάρι», καθιερώσαμε τον Όσκαρ. Λέγαμε για ταχύτητα στα χαφ και πήραμε ό,τι πιο αργό μπορούσαμε, Λεντέσμα, Μαρέσκα.

Φτάσαμε στον Δεκέμβριο και λέγαμε ότι θέλουμε ενίσχυση. Αφού μοιράσαμε τα εκατομμύρια στον Μπεν Αρφα τελικά πήραμε δύο παίκτες που θα παίξουν βασικοί την 4η αγωνιστική του δευτέρου γύρου.

Δεν υπάρχει προγραμματισμός στις μεταγραφές. Δεν ζητήσαμε να γίνει κανένα μπαμ. Ζητήσαμε να καλυφθούν οι θέσεις που είχαμε κενά. Και γρήγορα, από 1η Γενάρη να μπορούν να παίξουν κιόλας.
Βλέπουμε από την αρχή της σεζόν την ανυπαρξία μας στους θεσμικούς φορείς. Τα εγκλήματα που έχουν γίνει υπέρ του Παναθηναϊκού δεν έχουν γίνει για όλες τις άλλες ομάδες μαζί. Ο Παναθηναϊκός κάνει ό,τι θέλει και ο κόσμος μας παλεύει μόνος του.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στήριξε την ομάδα από την αρχή. Πιο πολύ ενδιαφέρεται ο κόσμος να έχει ψηλά τον Κόκκαλη παρά αυτός ο ίδιος. Δεν θα δικαιολογήσω τον κόσμο που έσπασε 10 καρέκλες. Δικαιολογούμε φωνή με επιχειρήματα. Αυτοί που είναι δίπλα στον πρόεδρο προσπαθούν να τα ρίξουν στον κόσμο λέγοντας ότι από τα πρόστιμα που έχει δεχθεί η ομάδα χάθηκε μία μεταγραφή. Βέβαια δεν είπε κανένας τίποτα για το βραβείο fair play που πήραμε πέρυσι. Όλα τα ρίχνουμε στον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει. Βέβαια θέλουμε να βλέπουμε και κάτι που να μας γεμίσει ελπίδα. Ποιος θα πάρει τα χέρια του τον Ολυμπιακό; Τα παιδιά του προέδρου;

Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε χαρίσει το πρωτάθλημα αλλά δείξτο μας και εσύ πρόεδρε με τις κινήσεις σου. Δεν αντιδρούμε πουθενά. Κάνουνε οι άλλοι ότι θέλουνε. Ολος ο κόσμος λέει ότι έχεις πετάξει λευκή πετσέτα αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Θα γίνει καμία κίνηση από αυτές που πρέπει;

Εχουμε ακούσει πολλά. Λέγαμε ότι θα έχουμε τους δικούς μας γυμναστές και δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας. Εφερε έναν φίλο του Κετσπάγια και ένα γερόντι τον Σαντάνα. Πιο φθηνά μας στοίχισε ο Κετσπάγια με τον Ζίκο; Δεν μπορούσαμε να πάρουμε έναν κανονικό προπονητή;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: