Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Πόλεμος το σικελικό ντέρμπι»

«Πόλεμος το σικελικό ντέρμπι»
Ο αθλητικός διευθυντής της Παλέρμο, Πιέτρο Λο Μόνακο ανεβάζει τους τόνους εν όψει του μεγάλου σικελικού ντέρμπι κόντρα στην Κατάνια. «Δεν είναι ώρα για νοσταλγίες, είναι ένας πόλεμος», τονίζει ο ίδιος που εργάστηκε παλιότερα στην ομάδα με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος σήμερα.

Οι δύο ομάδες που εδρεύουν στη Σικελία αναμετρώνται σήμερα και το «δεξί χέρι» του προέδρου της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

«Δε θα είναι όπως λένε πολλοί μια βόλτα στο πάρκο για την Κατάνια», τόνισε ο Λο Μόνακο που δούλεψε για οκτώ χρόνια στην Κατάνια, και πρόσθεσε:

«Είναι ένα ντέρμπι και παιχνίδια σαν αυτό παίζεται με το μαχαίρι στα δόντια. Οι αντίπαλοι μας θα δουν σίγουρα μια ομάδα έτοιμη για πόλεμο.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλή δουλειά που έκανα στην Κατάνια. Πήραμε μια ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία μέσα στα προβλήματα, και την κάναμε ένα από τους υγιείς συλλόγους στην Ιταλία.

Κρατάω τις αναμνήσεις για μένα, αλλά δεν είναι ώρα για νοσταλγία. Κατά τα παρελθόν οι δύο σύλλογοι έκαναν δουλειές μεταξύ τους και αντάλλαξαν παίκτες, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Για κάτι τέτοια πρέπει να κοιτάξετε αλλού πλέον
».

Η φυγή του Λο Μόνακο από την Κατάνια δεν έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη από δηλώσεις εκατέρωθεν.

«Το μόνο που έχω να κάνω είναι να φτερνιστώ και να προσβάλω την Κατάνια, δεν υπάρχει κάτι κάτω από αυτή την αντίδραση» ,πρόσθεσε.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν έχασε χρόνο ο Μάριο!! (video)

Δεν έχασε χρόνο ο Μάριο (video)
Απέμεναν δευτερόλεπτα για τη συμπλήρωση του 66ου λεπτού της αναμέτρησης της Μπάγερν με το Ανόβερο, όταν ο Μάριο Γκόμεζ περνούσε σαν αλλαγή πραγματοποιώντας την επανεμφάνισή του στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, μετά την επέμβαση στον αστράγαλό του τον Αύγουστο.

Ο «σούπερ Μάριο» χρειάστηκε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη περίοδο (41 γκολ) και με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.


Gomez 5-0 H από ourmatch




πηγή: sport-fm.gr
 

Πρωταγωνιστής σε λάθος πάρτυ!!

Πρωταγωνιστής σε λάθος πάρτυ
Την ώρα που οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο κονταροχτυπιούνται για τον Παγκόσμιο τίτλο, ο Λιούις Χάμιλτον κλέβει την παράσταση.

Ο Βρετανός πιλότος πανηγύρισε την πρώτη του πολ ποζίσιον στη Βραζιλία, την τελευταία του με την McLaren και την έβδομη τη φετινή σεζόν στις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς στην πίστα Ιντερλάγκος.

Τέταρτος θα εκκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Με τον καλύτερο τρόπο θέλει ο Λιούις Χάμιλτον να αποχαιρετήσει την McLaren. Ο Βρετανός πιλότος στο Ιντερλάγκος θα εκκινήσει για 26η φορά στην καριέρα του από την πρώτη θέση.

Το ένα-δύο έκανε η πολύ ανταγωνιστική McLaren, αφού ο Τζένσον Μπάτον πλασαρίστηκε δεύτερος.

Αρνητική έκπληξη η τέταρτη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ ακόμη χειρότερα εξελίχτηκαν τα πράγματα για τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από όγδοη θέση, δύο θέσεις πίσω από τον ομόσταβλό του, Φελίπε Μάσα.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος έχασε την πρωτιά στο παρά πέντε από τον Λιούις Χάμιλτον.

Q1: Άτυχος ο Γκροσέαν…

Δύσκολο έργο είχαν οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, δεδομένης της κατάστασης της πίστας, λόγω της βροχής που έπεσε νωρίτερα.

Ένα μικρό πρόβλημα αντιμετώπισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ πριν την έναρξη της διαδικασίας, το οποίο ωστόσο δεν τον επηρέασε.

Οι περισσότεροι πιλότοι βγήκαν στην πίστα με τα σλικ ελαστικά, ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι που επέλεξαν την ενδιάμεση γόμα και τη μεσαία γόμα.

Οι μηχανικοί του Κίμι Ραϊκόνεν άλλαξαν πολύ γρήγορα τον κινητήρα στο μονοθέσιο του Φινλανδού, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στο Q1.

O «Iceman» δεν θα τιμωρηθεί, δεδομένου ότι η ομάδα αντικατέστησε τον σπασμένο κινητήρα με έναν ήδη χρησιμοποιημένο.

Γκροσεάν και Ντε λα Ρόσα είχαν επαφή με τον πρώτο να χάνει το μπροστινό μέρος της Lotus και ταυτόχρονα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως θα ερευνήσουν το συμβάν.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση είναι οι εξής: Πετρόφ-Κοβαλάνινεν (Caterham), Γκλοκ-Πικ (Marussia), Καρθικέγιαν- Ντε λα Ρόσα (HRT).

Στον αντίποδα βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον που γύρισε πιο γρήγορα από όλους.

Q2: Απογοήτευση για Σουμάχερ…

Με τη σκληρή γόμα βγήκαν στην πίστα για τη δεύτερη περίοδο οι πιλότοι της Ferrari με τον Αλόνσο να γυρίζει ταχύτερα εκμεταλλευόμενος την απουσία των McLaren και Red Bull, οι οποίες βγήκαν αργότερα.

Οι «κόκκινοι ταύροι» επέλεξαν να βγουν με τη μεσαία γόμα, ενημερώνοντας μάλιστα τον Φέτελ πως θα κάνει τέσσερις γρήγορους γύρους. Ο Γερμανός πιλότος με το που βγήκε «γύρισε» ταχύτερα από όλους, ανεβαίνοντας στην κορυφή των χρονομετρημένων.

Καλύτερη απόδοση θα ήθελε να έχει ο Μίκαελ Σουμάχερ στις τελευταίες κατατακτήριες της καριέρας του, αφού ο επτά φορές Παγκόσμος πρωταθλητής δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και θα εκκινήσει τον τελευταίο του αγώνα από την 14η θέση.

Οι άλλοι έξι πιλότοι που δεν προκρίθηκαν στον τελικό είναι οι εξής: Ντι Ρέστα (Force India), Σένα (Williams), Πέρες-Κομπαγιάσι (Sauber), Ρικιάρντο-Βερνιέ (Toro Rosso).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, McLaren
2. Μπάτον, McLaren
3. Γουέμπερ, Red Bull
4. Φέτελ, Red Bull
5. Μάσα, Ferrari
6. Μαλδονάδο, Williams
7. Χούλκενμπεργκ, Force India
8. Αλόνσο, Ferrari
9. Ραϊκόνεν, Lotus
10. Ρόσμπεργκ, Mercedes

11. Ντι Ρέστα, Force India
12. Σένα, Williams
13. Πέρες, Sauber
14. Σουμάχερ, Mercedes
15. Κομπαγιάσι, Sauber
16. Ρικιάρντο, Toro Rosso
17. Βερνιέ, Toro Rosso

18. Γκροσεάν, Lotus
19. Πετρόφ, Caterham
20. Κοβαλάινεν, Caterham
21. Γκλοκ, Marussia
22. Πικ, Marussia
23. Καρθικέγιαν, HRT
24. Ντε λα Ρόσα, HRT






πηγή: sport-fm.gr

Πού ήσουν τόσο καιρό…!!

Πού ήσουν τόσο καιρό…
Ο... ξεχασμένος εδώ και καιρό Σωκράτης Φυτανίδης επανήλθε δριμύτερος και χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην Ξάνθη με 1-0.

Καλύτεροι οι «κυανόλευκοι» στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίτερα. Στο 63’ κακώς δεν μέτρησε γκολ του Κούτσι, καθώς η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Για ένα εικοσάλεπτο εμφανίστηκε στο γήπεδο η Ξάνθη, η οποία είναι μπλεγμένη.



Ασύνδετος, χωρίς φαντασία και κυρίως… μπλοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Ατρόμητος στον «τελικό» με την Ξάνθη. Οι Περιστεριώτες χωρίς να έχουν περιθώρια για άλλη απώλεια δεν ήταν αυτοί που περίμενε ο Μπάγεβιτς, την στιγμή που οι Ακρίτες έφτασαν δύο, τρεις φορές στα καρέ του Ιτάνζ. Η αλλαγή του Πίτου Γκαρσία με τον Σουμπίνιο στο 23’, μπορεί να μην άρεσε καθόλου στον Αργεντινό, έδειξε όμως να «συμμαζεύει» τα πράγματα στη μεσαία γραμμή.

Η κατοχή ήρθε στα πόδια των «κυανόλευκων», ο έλεγχος επίσης, όμως το τελευταίο κομμάτι που έπρεπε να αλλάξει ήταν η δημιουργία φάσεων. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη αν και μπήκε δυνατά, δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο, τρεις επισκέψεις της στην περιοχή του Ιτάνζ και στη συνέχεια έχασε μέτρα στο γήπεδο. Το 0-0 του πρώτου μέρους, φάνταζε, σχεδόν, φυσιολογική, με βάση των παικτών στο γήπεδο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Ο Ατρόμητος ήταν μόνιμα εγκατεστημένος στα καρέ της Ξάνθης, προσπαθούσε να ανεβάσει την γραμμή της άμυνάς του, ενώ παράλληλά τα δύο ακραία μπακ είχαν γίνει εξτρέμ. Οι αλλαγές στην σκακιέρα του Μπάγεβιτς, έφεραν «φρεσκάδα», ενώ θα μπορούσαν να φέρουν και το γκολ, αν ο Στυλιάρας και ο Χαρίσης έβλεπαν πως η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη στην προβολή του Κούτσι, την γραμμή της εστίας.

Τα λεπτά κυλούσαν, το γκολ δεν ερχόταν, ενώ η Ξάνθη άρχισε να συμβιβάζεται και ίσως να είναι και ευχαριστημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει, όμως το φετινό πρόβλημα που είναι το γκολ, έκανε για τα καλά την εμφάνισή του. Η τύχη χαμογέλασε στους γηπεδούχους με τον Σωκράτη Φυτανίδη στο φινάλε. Ο έμπειρος αμυντικός, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στον Ατρόμητο, ο οποίος μετά την κακή εμφάνιση στην Τρίπολη έφτασε σε νέο τρίποντο και φυσικά σκόρπισε ικανοποίηση στο Περιστέρι.





Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία (23’ Σουμπίνιο), Καραμάνος (58’ Μπέλιτς), Καραγκούνης (66’ Επστάιν), Κούτσι.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας, Αθανασίου.

Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (72’ Νάκα), Μαρίν, Μάνταλος, Πλατέλλας (62’ Μαρσελίνιο), Ονουάτσι (79’ Ράνος).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Τριάδης, Καζούμπα, Κούτεφ

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Χαρίσης (Ηπείρου), Βέρρης (Λέσβου)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου



πηγή: sport-fm.gr
 

ΠΑΣ-τέλι!!

ΠΑΣ-τέλι!
Όταν βάζει γκολ, το κάνει πάντα με στυλ!

Ο Ντε Βινσέντι πέτυχε ακόμα μια γκολάρα τη φετινή σεζόν που ήταν αρκετή για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΟΦΗ με σκορ 1-0 για την 12η αγωνιστική.

Σε εξαιρετικό μομέντουμ βρίσκονται οι Γιαννιώτες που πέτυχαν τη τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν -έστω και προσωρινά- στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Κακοί οι Κρητικοί στο πρώτο μέρος, ανέβηκαν στο δεύτερο, όμως δεν αρκούσε.



Με περισσότερη διάθεση μπήκε στον αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ερχόμενος από το μεγάλο διπλό επί του Άρη. Από την αρχή ανέλαβε πρωτοβουλίες, με τον ΟΦΗ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Μόλις στο 8’ ήρθε και η πρώτη κλασική στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Πάντος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κοροβέσης κοντρόλαρε, γύρισε το σώμα του, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε… ξυστά από το δοκάρι του Γουναρίδη.

Ο χώρος του κέντρου ανήκε ολοκληρωτικά στους Γιαννιώτες, με τα ατού των Κρητικών να είναι μπλόκαρισμένα και κυρίως ο Κουτσιανικούλης. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει, με τον Κοροβέση στο 28’ να επιχειρεί νέο σουτ εκτός περιοχής, που έφυγε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι επιτίθονταν από τα δεξιά, με τους Γεωργίου και Πάντο να συνεργάζονται πολύ καλά.

Στο 34’ ο Γουναρίδης έκανε εξαιρετική επέμβαση, στην κεφαλιά του Τζημόπουλου μέσα στην περιοχή, όμως τρία λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Ντε Βινσέντι έπιασε «μπόσικο» το σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του ΟΦΗ και έστειλε τη μπάλα να… αναπαυτεί στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0, με ακόμα μια «ομορφιά» του Αργεντινού.

Πως ήταν το πρώτο μέρος; Ξεχάστε το. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ήταν αυτός που αφυπνίστηκε, πήρε πρωτοβουλίες και γινόταν απειλητικός. Στο 60’ ο Σίσιτς έπιασε το σουτ από μακριά, ο Φεγκρούς δεν έδιωξε μακριά, ο Παπάζογλου πήρε το… ριμπάουντ, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ είπε «όχι» στο τετ-α-τετ του Έλληνα επιθετικού.

Η πίεση των Κρητικών δεν σταμάτησε εκεί. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λαμπρόπουλος βρήκε χώρο, έκανε το μακρινό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα ακριβώς από το κάθετο δοκάρι του Φεγκρούς. Είχαν πρόβλημα στο κέντρο οι Γιαννιώτες, καθώς δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου τη μπάλα. Κι όμως αφού πέρασε η… μπόρα ο ΠΑΣ «ανέβηκε», ισορρόπησε το παιχνίδι και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε, κρατώντας εύκολα στο τελευταίο 20 λεπτο το υπέρ του 1-0. Μάλιστα, οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βερόν στο 82'. Τίποτα δεν άλλαξε στο τέλος, με τους Γιαννιώτες να εδραιώνονται ψηλά στην βαθμολογία, καθώς πέτυχαν τη τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα.







ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος Πάντος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ντε Βινσέντι (66’ Βίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (90' Νηκλιτσιώτης), Κοροβέσης (85’ Κεϊτά), Ίλιτς

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Αυγενικού, Οικονόμου, Γιάκος

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Βάντο (88’ Περογαμβράκης), Σαρ, Σόουζα, Μπανούσης (45’ Βιτώρος), Βερόν, Λαμπρόπουλος, Σίσιτς, Κουτσιανικούλης (71' Ζορμπάς), Παπάζογλου

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Μονιάκης, Καπουράνης, Βαλεριάνος



πηγή: sport-fm.gr