Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Βελτιωμένος και φαβορί ο Ολυμπιακός…»

«Βελτιωμένος και φαβορί ο Ολυμπιακός…»
Ο Κερέμ Τουντσερί ήταν… μεγαλοπρεπής και μιλώντας αποκλειστικά στο www.sport-fm.gr παραδέχτηκε την καταφανή ανωτερότητα του Ολυμπιακού έναντι της Αναντολού Εφές. «Βελτιώθηκε πάρα πολύ σε σχέση με το ματς της Πόλης και παραμένει από τα φαβορί της Ευρωλίγκας», τόνισε ο 33χρονος γκαρντ. «Πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα η Ελλάδα, θα είναι ενδιαφέρον το μεταξύ μας παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ», ανέφερε ο Τούρκος διεθνής εν όψει του ραντεβού στη Σλοβενία.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κερέμ Τουντσερί στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Πριν από 34 μέρες είχατε κερδίσει τον Ολυμπιακό με διαφορά 26 πόντων. Τώρα έγινε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Τι άλλαξε από τότε; «Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε πάρα πολύ από τότε κι απέδειξε πως παραμένει από τα φαβορί της Ευρωλίγκας, αλλά κι εμείς είχαμε πολύ χειρότερο πρόσωπο. Όταν δεν μοιράζουμε σωστά την μπάλα, καταστρέφουμε τα πάντα στο παιχνίδι μας, σε επίθεση και άμυνα. Αρχίσαμε καλά το ματς, αλλά μετά από λίγα λεπτά παίζαμε πολύ ατομικά και οι αντίπαλοί μας βρήκαν ρυθμό φτάνοντας σε μία άνετη νίκη».

-Ποια ήταν η διαφορά σε σχέση με το ματς της Πόλης; «Τότε εμείς ήμασταν πολύ καλοί και ο Ολυμπιακός πολύ καλός. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, παίξαμε αλτρουιστικά και βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ στα οποία είχαμε εξαιρετικά ποσοστά. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, κυρίως αμυντικά, κι εμείς δεν μπορούσαμε να πετύχουμε εύκολα καλάθια από τη δεύτερη περίοδο και μετά».

-Είναι έστω μα μικρή παρηγοριά για σας ότι δεν υπερκαλύφθηκε η διαφορά των 26 πόντων του πρώτου αγώνα; «Όταν χάνεις με τόσο μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει παρηγοριά. Σίγουρα θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να τερματίσουμε πάνω από τον Ολυμπιακό εφόσον μας κέρδιζε με περισσότερους από 26 πόντους, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή ήταν μία πολύ άσχημη ήττα για μας».

-Τα πράγματα στον όμιλο είναι ακόμη περίπλοκα. Πώς βλέπεις να εξελίσσονται; «Ήταν ένα σημαντικό ματς για μας, αλλά το χάσαμε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Πρέπει να μάθουμε από αυτό και να το ξεχάσουμε. Ήταν μόνο ένα κακό παιχνίδι. Έχουμε άλλα τρία μπροστά μας στον όμιλο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο ματς με την Τσεντεβίτα και πρέπει να προετοιμαστούμε κυρίως ψυχολογικά για να πάμε για τη νίκη».

-Το Σεπτέμβριο έρχεται το Ευρωμπάσκετ. Είσαι βασικό στέλεχος της εθνικής Τουρκίας και η ομάδα σας θα αναμετρηθεί με την Ελλάδα σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο… «Είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος, ίσως ο πιο δυνατός της διοργάνωσης. Θα δούμε, υπάρχει πολύς καιρός μέχρι τότε. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση και με ποιους παίκτες θα εμφανιστεί η κάθε ομάδα στο Ευρωμπάσκετ».

-Πολλοί λένε ότι η Τουρκία είναι ανταγωνιστική μόνο όταν παίζει μεγάλες διοργανώσεις μέσα στην έδρα της κι όχι όταν αγωνίζεται εκτός των τειχών. Είναι ένα έξτρα κίνητρο αυτό για σας; «Σίγουρα, είχαμε τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες μας, τη δεύτερη θέση στο Ευρωμπάσκετ το 2001 και τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ του 2010, παίζοντας στην Τουρκία. Όμως πιστεύω πως είμαστε καλή ομάδα. Στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ ήμασταν και λίγο άτυχοι, καθώς χάσαμε πολλά παιχνίδια στον πόντο. Κάποιες φορές χρειάζεται και η τύχη. Πρέπει να ξεχάσουμε τι προηγήθηκε και όταν πάμε στη Σλοβενία να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Αρχικά θέλουμε να προκριθούμε στη δεύτερη φάση και μετά βλέπουμε».

-Πώς βλέπεις την ελληνική ομάδα; «Είναι μία πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα. Πάντα παίζει καλά στις μεγάλες διοργανώσεις και έχει αξιόλογες πορείες. Διαθέτει πολλούς και καλούς παίκτες που ξέρουν πώς να αγωνίζονται σαν σύνολο και πάντα προσπαθούν να βελτιώσουν κάποια κομμάτια του παιχνιδιού τους. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο προπονητής μετά τον Ηλία Ζούρο, με τον οποίο συνεργάστηκα πέρυσι στην Εφές και είναι σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής. Όπως και να έχει, θα είναι πολύ δυνατό και ενδιαφέρον το παιχνίδι ανάμεσά μας».




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: