Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πήρε το «θρίλερ» η Σιένα!!

Πήρε το «θρίλερ» η Σιένα!
Μετά από ένα εκπληκτικό ματς, η Σιένα κατέβαλε την αντίσταση της Μακάμπι με 89-87 και ανέβηκε στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκας.

Οι Ιταλοί είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόμας Ρες, που με πέντε κρίσιμους πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα, έδωσε το ροζ φύλλο στην ομάδα του. Κερδισμένη έχει το δικαίωμα να νιώθει και η Μακάμπι, που με το τρίποντο του Σμιθ στο φινάλε, ισοφάρισε τουλάχιστον την διαφορά του πρώτου ματς.

Το παιχνίδι έδειξε πως θα είναι ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά. Η Μακάμπι προηγήθηκε με πέντε γρήγορους πόντους του Ελιγιάχου και κράτησε το προβάδισμα μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου, με τους γηπεδούχους να μένουν συνεχώς κολλημένοι στο σκορ. Με δύο βολές του Τζέιμς, οι Ισραηλινοί έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +2 (23-21).

Ο Μπόμπι Μπράουν άρχισε να… ζεσταίνει τις μηχανές του στη δεύτερη περίοδο και έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά (μετά το ξεκίνημα) στην Σιένα. Οι Ιταλοί έβρισκαν στόχο έξω από την γραμμή των 6,75 και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 44-41.

Τα 8/8 δίποντα και τα 10 ριμπάουντ του Σόουν Τζέιμς στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς και τα κρίσιμα καλάθια του Ελιγιάχου, επέτρεψαν στην Μακάμπι να ανακτήσει γρήγορα το προβάδισμα (48-46). Κάτι που διατηρήθηκε και μέχρι το 30’, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να προηγείται 65-59.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακό, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Η Σιένα ανέτρεψε την κατάσταση και με τρίποντο του Χάκετ 5.53’’ πριν το φινάλε, πήρε «κεφάλι» στο σκορ (74-72). Το παιχνίδι απέκτησε έναν τρελό ρυθμό από εκεί και έπειτα με τους Ελιγιάχου, Χίκμαν από την μία και τους Χάκετ, Μπράουν από την άλλη να σκοράρουν για τις δύο ομάδες.

Το τρίποντο του Τόμας Ρες ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, διαμόρφωσε το 85-82 και στην αμέσως επόμενη επίθεση των Ιταλών, ο ίδιος παίκτης με ατομική ενέργεια «καθάρισε» το ματς κάνοντας το 87-82. Με κάτι περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη, ο Ντέβιν Σμιθ σκόραρε ένα απίθανο τρίποντο, ισοφαρίζοντας την διαφορά τη Μακάμπι στο πρώτο ματς, μετριάζοντας ελαφρώς την χαρά των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 44-41, 59-65, 89-87

Σιένα (Μπάνκι): Κασούν 10, Μπράουν 16, Καραρέτο 2, Κανγκούρ 12, Σανικίτζε 2, Ρες 12, Όρτνερ 6, Τζάνινγκ 9, Χάκετ 13, Μος 7

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Λόγκαν 4, Τζέιμς 22, Σμιθ 10, Χίκμαν 13, Ελιγιάχου 19, Πνίνι 3, Κάνερ-Μέντλεϊ, Οχαγιόν 10, Σερμαντίνι 2, Τόμας 4, Λάντεσμπεργκ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: