Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ρότσα: «Νίκη και μόνο νίκη»

Ρότσα: «Νίκη και μόνο νίκη»
Ο Παναθηναϊκός είναι σύλλογος που κάνει πρωταθλητισμό και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, το ξέρει από την πρώτη στιγμή αυτό.

«Νίκη και μόνο νίκη όπου και να παίζουμε», ήταν τα λόγια του προπονητή του «τριφυλλιού» για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά στα Χανιά.

«Όπου και παίζεις ποδόσφαιρο, είτε στην αλάνα, είτε σε γήπεδο, οπουδήποτε, χαίρεσαι να το κάνεις. Αυτό θέλω να καταλάβουν τα παιδιά», είπε ο Αργεντινός που θεωρεί πως ήδη υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στην ομάδα του.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρότσα στην τηλεόραση της Nova;

-Μπορεί να γίνει η υπέρβαση στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ;

«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε εκεί. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει πολύ μεγάλες μέρες στο παρελθόν και όταν θα έρθει η ώρα αυτού του αγώνα, θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για την Τότεναμ. Αλλά μέχρι τότε υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Ας κοιτάξουμε το κοντινό μέλλον».

-Έχω την εντύπωση πως τελευταία υπάρχει μια θετική αύρα στην ομάδα. Βγαίνει και στο γήπεδο... Έχετε διακρίνει κάτι τέτοιο;

«Ναι, και αυτό θέλω. Το ποδόσφαιρο δεν παύει να είναι ένα άθλημα, που δεν χρειάζεται να έχεις μια άλλη στάση, παρά να παίζεις ποδόσφαιρο, που είναι ότι πιο ωραίο για έναν ποδοσφαιριστή. Είμαι μια εβδομάδα κοντά στα παιδιά, όντως βλέπω μια θετική αλλαγή στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Αυτό είναι για μένα ένα πολύ καλό μήνυμα και ελπίζω να έχουμε καλή συνέχεια. Θα θέλαμε βέβαια να έχουμε γεμάτη εβδομάδα για να δουλέψουμε, όμως δυστυχώς δεν έχουμε και πηγαίνουμε για το επόμενο παιχνίδι».

-Όπως είχατε πει και την πρώτη ημέρα που αναλάβατε, θαύματα δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο και δεν αρκεί μόνο η ψυχολογία για να βελτιωθεί μια ομάδα. Βγαίνουν, έστω και αν είναι τόσο νωρίς, κάποια από τα πράγματα που δουλεύετε στις προπονήσεις;

«Βγαίνουν κάποια πράγματα και φαίνεται. Από εκεί και πέρα, δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Γι' αυτό είπα ότι αν είχαμε περισσότερες ημέρες για προπόνηση, ίσως να είχαμε περισσότερη βελτίωση. Όμως το πρόγραμμα είναι έτσι, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και προσπαθούμε και μέσα από τα παιχνίδια και μέσα από τις προπονήσεις, οι οποίες είναι περιορισμένες χρονικά. Μερικές φορές τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι φθορά, αλλά έχουμε καλούς επαγγελματίες, έχουμε πολύ μεγάλο επιτελείο που δουλεύει κοντά μας και είμαστε αναγκασμένοι να βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα για το επόμενο παιχνίδι».

-Θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά;

«Θα δούμε στην προπόνηση, δουλεύει το ιατρικό τιμ πάνω στο κομμάτι των τραυματισμών. Δεν πρέπει να κοιτάμε καθόλου τις απουσίες, γιατί υπάρχουν και άλλα παιδιά που είναι πανέτοιμα για να προσφέρουν τα μέγιστα ατομικά για το καλό του συνόλου».

-Τι παιχνίδι περιμένετε στα Χανιά;

«Όλα εξαρτώνται από εμάς. Όταν είσαι σε μια ομάδα κορυφής, το παιχνίδι εξαρτάται από εσένα».

-Έχετε δει τον Πλατανιά; Τι γνώμη έχετε σχηματίσει;

«Έχω παρακολουθήσει παιχνίδια τους, έχουμε και δύο ημέρες για να τους δούμε καλύτερα. Αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και το μαγαζί μας να είναι καλά, για να μπορέσουμε σε μικρό διάστημα να παίξουμε άλλο ένα παιχνίδι».

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή από ένα ευρωπαϊκό ματς να εγκλιματιστεί σε ένα του πρωταθλήματος;

«Ποδόσφαιρο, όπου και αν παίζεις, ακόμα και στην αλάνα, είναι κάτι που χαίρεσαι να κάνεις. Και νομίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι, σε ένα καλό περιβάλλον. Έχει δείξει ο Πλατανιάς και το έχω ζήσει από κοντά, πόσο καλό περιβάλλον υπάρχει στα Χανιά. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, γιατί πια δεν χωρούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ακρότητες».

-Ποιο είναι το επόμενο στοίχημα για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα μετά το καλό ξεκίνημα;

«Τα παιχνίδια που έρχονται... Όταν είσαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ασχέτως αν τώρα βρισκόμαστε σε μια πιο χαμηλή θέση στη βαθμολογία, πρέπει να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι. Νίκη και μόνο νίκη. Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός και έτσι είναι μια ομάδα κορυφής. Ίσως δεν είναι για πολλούς... Αλλά εγώ τουλάχιστον το έχω συνηθίσει. Από την πρώτη ημέρα που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο, ήμουν πολύ τυχερός και ως ποδοσφαιριστής, γιατί βρέθηκα και σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό. Δεν είναι τίποτα καινούργιο για μένα και ίσως με αυτή τη στάση, να μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: