Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Όχι» από Μέρκελ σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους!!

«Όχι» από Μέρκελ σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
Την αντίθεσή της σε ένα νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος εξέφρασε εκ νέου η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις, σε δηλώσεις της μετά το πέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής, που δεν κατέληξε σε συμφωνία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι οι πάντες εργάζονται εντατικά για την εξεύρεση συμφωνίας, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που της είχαν ζητηθεί. Η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ακόμη ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα, «αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην ανάγκη να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της ανακεφαλοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Σχολιάζοντας το ναυάγιο της Συνόδου, η γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι «για την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις δεν ευθύνεται μόνο μία χώρα», εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν. Αιτιολόγησε, μάλιστα, την αναστολή τους λέγοντας ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε μια συμφωνία στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Το πνεύμα στις συνομιλίες ήταν «πολύ φιλικό και εποικοδομητικό» παρά τις διαφορές απόψεων ανάμεσα στους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, υπογράμμισε. Ωστόσο, επισήμανε η κ. Μέρκελ ότι «ήταν πολύ δύσκολο να υπολογίσουμε πόσο χρόνο χρειαζόμαστε ακόμη».

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: