Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πέρασε και περιμένει Ολυμπιακό!!

Πέρασε και περιμένει Ολυμπιακό
Η Ζαλγκίρις Κάουνας πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ για τον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με 82-45, σφραγίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Λιθουανοί δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα απέναντι στους Βάσκους, που έδιναν την εντύπωση διαλυμένης ομάδας μετά και την φυγή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον Ζαν Τάμπακ). Την πρωτιά με Ολυμπιακό παίζει την άλλη εβδομάδα η ομάδα του Πλάθα.

Η Ζαλγκίρις επέβαλλε από νωρίς τον νόμο της και πήρε τα ηνία του αγώνα, παίρνοντας πόντους και από τους πέντε βασικούς του Χοάν Πλάθα. Οι εξάρσεις του Νοτσιόνι και κάποια καλάθια του Κοζέρ, κράτησαν κοντά την ομάδα του Ζαν Τάμπακ στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 22-15 υπέρ των γηπεδούχων.

Η καθολική υπεροχή των Λιθουανών στα ριμπάουντ (24-10 στο ημίχρονο) σε συνδυασμό με το «καυτό» χέρι του Μάρκο Πόποβιτς (10 πόντοι στο δεύτερο δεκάλεπτο), «άνοιξαν» την διαφορά. Τα 12 επιθετικά ριμπάουντ έδιναν ευκαιρίες στους παίκτες της Ζαλγκίρις για επιπλέον επιθέσεις, με τους Βάσκους να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 43-24.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς, με τους παίκτες της Ζαλγκίρις να σκοράρουν με όποιον τρόπο θέλουν. Το 59-33 του 30ου λεπτού, δεν προκαλούσε καμία έκπληξη, με την Κάχα να δυσκολεύεται υπερβολικά να σκοράρει, έχοντας μάλιστα πολύ άσχημα ποσοστά από μέση και μακρινή απόσταση.

Με τον Πόποβιτς να κάνει μεγάλο παιχνίδι (19π) και την Ζαλγκίρις να κάνει «πάρτι» στα ριμπάουντ (49-23), το ματς ολοκληρώθηκε στο 82-45, με τους Λιθουανούς να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-24, 59-33, 82-45

Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 2, Τζάαμπερ 12, Πόποβιτς 19, Ντ. Λαβρίνοβιτς 13, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 5, Ντέλας, Κουζμίνσκας 13, Λαφαγιέτ 7, Καουκένας 2, Φουτ 8, Κ. Λαβρίνοβιτς 1

Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ): Νοτσιόνι 10, Ροτσέστι 1, Μ. Μπιέλιτσα 4, Καμπέθας 2, Σαν Εμετέριο 3, Πλάις 6, Ερτέλ 2, Όλεσον 2, Λάμπε 5, Κοζέρ 10



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: