Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο-Μπράμο-βιτς!!

Ο-Μπράμο-βιτς
Αν η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη εβδομάδα ήταν ένα καλό τονωτικό για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού, αυτή στο Ντέζιο επί της Καντού μοιάζει με… σουπερμαντολίνι. Οι «πράσινοι» αντιπαρήλθαν τις πολλές και σημαντικές απουσίες και πέρασαν από μία έδρα, όπου λύγισαν η Χίμκι και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και δεν έχει επισκεφτεί ακόμη η Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα εποχής Ομπράντοβιτς και ο Μάικ Μπράμος σούταρε σαν Γιουγκοσλάβος παλαιάς κοπής.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Με τη front line αποψιλωμένη δίχως Σχορτσανίτη, Πάνκο και Σκορδίλη, τους Τσαρτσαρή και Ούκιτς εμφανώς ανέτοιμους μετά τους πρόσφατους τραυματισμούς τους, τον Άρμστρονγκ με βαλίτσες έτοιμες για τις ΗΠΑ και τον Μπανκς για πρώτη φορά στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να παίξει για τη ζωή του στο Ντέζιο.

Η εμφάνισή του δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού τα 22 λάθη είναι πολλά ακόμη και για την ομάδα που έχει τη θλιβερή πρωτιά σε αυτή τη στατιστική κατηγορία σε όλη τη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός γνώριζε πως με τόσα προβλήματα θα έπρεπε να βγάλει χαρακτήρα και προσωπικότητά-τομείς που υπερέχει των αντιπάλων του-προκειμένου να περάσει αλώβητος από μία «καυτή» έδρα. Αξιοποιώντας τη φετινή σταθερά που λέγεται υπεροχή στα ριμπάουντ και προτάσσοντας τα μπράτσα του, σαν κι αυτά που επιδεικτικά παρουσίασε μετά από ένα γκολ-φάουλ ο Μάρκους Μπανκς-σε αυτά των Ιταλών, έφτασε σε μία σπουδαία νίκη. Η αχίλλειος πτέρνα του μακρινού σουτ έγινε για μια βραδιά τεράστιο όπλο με 11/22 από τα 6,75μ. και τον Μάικ Μπράμο υπεύθυνο για τα 7/9 από αυτά.

Τα κέρδη πολλαπλά. Αφενός βαθμολογικά, αφετέρου ψυχολογικά, αλλά ουδόλως υποτιμώνται και τα αγωνιστικά που αφορούν δύο παίκτες:

Ο Μάικ Μπράμος πιστοποίησε-ίσως για πρώτη φορά φέτος αφού στα πρώτα έξι ματς είχε 3/17 τρίποντα-πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ θέσης. «Sniper», όπως τον χαρακτήρισε εύστοχα μέσω Twitter ο παλιόφιλος Κώστας Καϊμακόγλου. Έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή του εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ αποδεικνύοντας πως πέρα από πολλή ενέργεια στην άμυνα μπορεί να αποτελέσει ΚΑΙ επιθετικό όπλο.

Ο Μάρκους Μπανκς με λιγοστές προπονήσεις στα πόδια του και αρκετά παραπανίσια κιλά έδειξε έτοιμος να βοηθήσει με το καλημέρα, όχι σε ένα απλό παιχνίδι αλλά κατευθείαν στον… πόλεμο και μπήκε στο πνεύμα προσφέροντας πολλά. Αν προσαρμοστεί στα συστήματα σε άμυνα κι επίθεση, αν αδυνατίσει και μάθει καλύτερα τους συμπαίκτες του, θα βοηθήσει πολύ και θα δώσει ανάσες στον Διαμαντίδη που έγραψε ξανά υπερωρίες (35 λεπτά στο παρκέ).

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έκλεισε από τώρα θέση για τους «16» και ταυτόχρονα κέρδισε επιπλέον χρόνο για να διορθώσει τις αγωνιστικές του αδυναμίες (εκ των έσω ή μεταγραφικά) πριν το επίπεδο των αντιπάλων που θα βρει στο διάβα του ανέβει επικίνδυνα κι απαιτεί πολύ καλύτερο πρόσωπο από τον ίδιο για να αντεπεξέλθει.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: